بدون شک پایتون بهترین زبان برنامه نویسی حال حاضر به حساب میآید. پایتون همهمنظوره است و فقط محدود به یک مورد استفاده خاص نیست. یادگیری پایتون نسبت به دیگر زبانها بسیار آسانتر است، چراکه پایتون یک زبان کاملاً سطح بالا به حساب میآید و همچنین نسبت به سایر زبانهای برنامه نویسی، سینتکس و قواعد نحوی بسیار سادهای دارد. پایتون در علم داده، هوش مصنوعی، برنامه نویسی وب، خودکارسازی فرآیندها و بسیاری از حوزههای دیگر قابل استفاده است و بنابراین بازار کار گستردهای دارد و با یادگیری آن میتوان در هر زمینه مورد علاقه و دلخواهی شروع به فعالیت کرد. پس بیدلیل نیست که افراد بسیاری به دنبال آموزش رایگان پایتون هستند.
در مجله فرادرس، طی مجموعهای از مطالب، سعی کردهایم به آموزش رایگان پایتون و مرور مفاهیم مختلف مقدماتی تا پیشرفته این زبان برنامه نویسی بپردازیم. در این نوشتارها، سرفصلهای مختلف آموزش پایتون به صورت رایگان ارائه شدهاند و علاوه بر آن به سایر نکات مهمی هم پرداخته شده است که دانستن آنها پیش از شروع یادگیری پایتون بسیار اهمیت دارد. از جمله این نکات میتوان به کاربردهای پایتون و مدت زمان مورد نیاز برای یادگیری آن، مسیر یادگیری پایتون، بازار کار پایتون، مقایسه پایتون با برخی از زبانهای محبوب دیگر و سایر موارد اشاره کرد.
در ادامه میتوانید فهرستی از پستهای مجله فرادرس در رابطه با آموزش رایگان پایتون را مرور کنید.
زبان برنامه نویسی پایتون (Python) چیست؟ — از صفر تا صد و به زبان ساده
«زبان برنامه نویسی پایتون» (Python Programming Language)، زبانی با یادگیری آسان محسوب میشود و از همین رو بسیاری از برنامهنویسهای تازهکار آن را به عنوان اولین زبان برنامهنویسی خود برمیگزینند، زیرا پایتون به عنوان یک «زبان همهمنظوره» (General-Purpose Language) ساخته و توسعه داده شده و محدود به توسعه نوع خاصی …
زبان برنامه نویسی پایتون Python چیست — راهنمای جامع
بسیاری از برنامهنویسان مبتدی، هنگام انتخاب زبان برنامهنویسی مناسب برای یادگیری، با گزینههای زیادی در این زمینه مواجه هستند. یکی از بهترین زبانهای برنامهنویسی برای یادگیری، به ویژه برای برنامهنویسان مبتدی، زبان پایتون است. در این مطلب، به سؤال «پایتون چیست» پاسخ داده خواهد شد؛ ویژگیهای پایتون که آن را …
چرا پایتون یاد بگیریم؟ | دلایل یادگیری پایتون
مشاغل حوزه فناوری اطلاعات امروزه از پردرآمدترین مشاغل محسوب میشوند. در این میان، برنامهنویسی خود یکی از پردرآمدترین مشاغل حوزه فناوری اطلاعات است که علاوه بر درآمد بالا، شغلی با جایگاه خوب و امکان آزادکاری (فریلنسری | Freelancing) محسوب میشود و نیازمند حل مسئله و غلبه بر چالشهای جذاب است. …
کاربرد پایتون چیست و با آن چه می توان کرد؟ | راهنمای کاربردی
«زبان برنامه نویسی پایتون» (Python Programming Language) یکی از محبوبترین زبانهای برنامهنویسی دهه کنونی است که طی سالهای اخیر، همواره جزو پنج زبان برنامهنویسی محبوب موجود در دنیا بوده است. پایتون، در ردهبندیهای گوناگونی که برای زبانهای برنامهنویسی و پیرامون محبوبیت، قدرتمندی، تنوع و تعدد فرصتهای شغلی آنها ارائه میشود، …
بازار کار پایتون | درآمد برنامه نویس پایتون در ایران و جهان
در این مطلب، بازار کار پایتون و درآمد برنامه نویس پایتون در ایران و جهان مورد بررسی قرار گرفته است. اما پیش از پرداختن به موضوع اصلی مطلب، یعنی بازار کار پایتون در ایران و جهان، «زبان برنامه نویسی پایتون» (Python Programming Language) معرفی شده است تا علاقهمندان به یادگیری …
پایتون یا سی شارپ کدام بهتر است؟ — راهنمای جامع
در این مطلب، برای اینکه مشخص شود کدام یک از زبانهای برنامهنویسی پایتون یا سیشارپ، انتخاب مناسبتری برای برنامهنویسان و توسعهدهندگان خواهد بود، ویژگیهای کلیدی، شباهتها و تفاوتهای اساسی و همچنین، مزایا و معایب هر کدام از این دو زبان برنامهنویسی با یکدیگر مقایسه خواهد شد. همچنین، برای سهولت انتخاب …
پایتون یا متلب کدام بهتر است؟ — راهنمای جامع
زبانهای برنامهنویسی، یکی از اساسیترین بخشهای «علم کامپیوتر» (Computer Science) محسوب میشوند. به عبارت دیگر، یکی از مهمترین ابزارهای در دسترس برنامهنویسان و توسعهدهندگان برای پیشبرد اهداف مرتبط با «خودکارسازی وظایف» (Task Automation) و توسعه برنامههای کاربردی هستند. همچنین، زبانهای برنامهنویسی ابزاری حیاتی جهت رسیدن به اهداف کلان سازمانی در …
پایتون یا جاوا کدام بهتر است؟ — راهنمای جامع
زبانهای برنامهنویسی، یکی از اساسیترین بخشهای «علم کامپیوتر» (Computer Science) محسوب میشوند. به عبارت دیگر، زبانهای برنامهنویسی، یکی از مهمترین ابزارهای در دسترس برنامهنویسان برای پیشبرد اهداف خود و ابزاری حیاتی جهت تمامی فعالیتهای برنامهنویسی محسوب میشوند. انتخاب بهترین زبان برنامهنویسی برای افراد مختلف، معمولا فرایندی بسیار گیجکننده است؛ حال …
پایتون یا جاوا اسکریپت کدام بهتر است؟ — راهنمای جامع
«زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) و «زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت» (Javascript Programming Language) دو زبان برنامهنویسی بسیار محبوب و پرطرفدار در میان برنامهنویسان و توسعهدهندگان محسوب میشوند. این دو زبان، تفاوتهای ساختاری زیادی با هم دارند که کار برنامهنویسان و توسعهدهندگان برنامههای کاربردی را برای انتخاب زبان پایتون یا …
پایتون یا روبی کدام بهتر است؟ — راهنمای جامع
زبان برنامه نویسی پایتون یا روبی کدام بهتر است؟ این پرسش برای بسیاری از افرادی که قصد انتخاب اولین زبان برنامهنویسی خود را دارند مطرح است که بین زبان های برنامه نویسی پایتون و روبی کدام زبان را برگزینند و در یک کلام، به دنبال پاسخ این پرسش هستند: پایتون …
پایتون یا گو کدام یک بهتر است؟ — راهنمای جامع
در این مطلب، با انجام بررسیهای دقیق و جامع، به پرسش «پایتون یا گو کدام یک بهتر است؟» پاسخ داده شده است. یکی از دغدغههای اصلی علاقهمندان به یادگیری برنامهنویسی، انتخاب زبان برنامهنویسی مناسب است. این افراد معمولا با این پرسش مواجه هستند که کدام زبان برنامهنویسی را انتخاب کنند …
یادگیری پایتون چقدر زمان میبرد؟ | مدت زمان حرفه ای شدن در پایتون
در این مطلب، این پرسش مورد بررسی قرار گرفته است که یادگیری پایتون چقدر زمان میبرد ؟ اما پیش از پاسخ دادن به این پرسش، نیاز به کسب آشنایی کلی با زبان برنامهنویسی پایتون (Python Programming Language) و ویژگیهای مهم و کلیدی آن است تا بتوان با ارائه دلایل منطقی، …
بهترین مسیر یادگیری پایتون چیست؟ — راهنمای شروع آموزش
پایتون یک زبان برنامه نویسی بسیار مهم است و یادگیری پایتون در زمینههایی مثل علم داده، برنامه نویسی وب، مهندسی نرم افزار، ساخت بازی و اتوماسیون (خودکارسازی فرآیندها) کاربرد دارد. اما بهترین مسیر یادگیری پایتون چیست؟ یافتن پاسخ این سوال میتواند بسیار دشوار و چالش برانگیز باشد. بنابراین در این …
آموزش پایتون (Python) — مجموعه مقالات جامع وبلاگ فرادرس
«پایتون» (Python) یک زبان برنامهنویسی «همه منظوره» (General Purpose) و «سطح بالا» (High-level Programming Language) محسوب میشود که به دلیل سهولت یادگیری، ویژگیهای متعدد، کتابخانههای قدرتمند و موارد گوناگون دیگر به یکی از پر کاربردترین زبانهای برنامهنویسی روز دنیل مبدل شده است. پایتون در زمینههای گوناگون، از «توسعه وب» (Web …
معرفی بهترین کتاب آموزش پایتون به زبان فارسی و انگلیسی — فهرست ضروری
در چند سال اخیر، برنامه نویسی به عنوان یک مهارت کلیدی شناخته شده است. به همین دلیل یادگیری برنامه نویسی به ویژه با زبان پایتون اهمیت چشمگیری دارد. در این مقاله، ابتدا به فهرستی از منابع آموزش زبان برنامه نویسی پایتون اشاره میشود و در ادامه، بر اساس مهارتهای افراد …
نصب پایتون — از صفر تا صد
در حال حاضر، «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language)، یکی از پرکاربردترین و داغترین زبانهای برنامهنویسی در سطح جهان است؛ به ویژه، برای برنامهنویسان و محققان حوزه «هوش مصنوعی» (Artificial Intelligence) و «یادگیری ماشین» (Machine Learning) که برای دادهکاوی و مدلسازی دادهها از این زبان برنامهنویسی استفاده میکنند. هدف از این مطلب، آموزش نحوه نصب …
آموزش نصب پایتون در ویندوز | گام به گام و تصویری — از صفر تا صد
در این مطلب، نحوه نصب پایتون در ویندوز آموزش داده خواهد شد. برخلاف سیستمهای عامل دیگر نظیر «مک» (Mac OS) و «لینوکس» (Linux)، «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) به طور پیشفرض روی سیستم عامل ویندوز نصب نشده است. با این حال، این بدین معنی نیست که این زبان برنامهنویسی …
نصب پایتون در مک — از صفر تا صد
در این مطلب، نصب پایتون در سیستم عامل «مک» (Mac OS) آموزش داده میشود. علاوه بر برنامهنویسان پایتون، کاربران و برنامهنویسان مبتدی نیز میتوانند از آموزش نصب پایتون در مک بهره ببرند. هدف از ارائه این مطلب، آموزش نحوه نصب پایتون در مک (نسخههای 2 و 3 پایتون) و نحوه …
نصب پایتون در لینوکس — از صفر تا صد
در این مطلب، نصب پایتون در لینوکس آموزش داده میشود. به طور ویژه، نحوه نصب پایتون در توزیع اوبونتو (Ubuntu) شرح داده میشود. علاوه بر برنامهنویسان پایتون، کاربران و برنامهنویسان مبتدی نیز میتوانند از آموزش نصب پایتون در لینوکس بهره ببرند.
«زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language)، یکی از محبوبترین زبانهای …
نصب PIP پایتون بر روی ویندوز، مک و لینوکس — از صفر تا صد
پایتون نیز مانند هر زبان مهم برنامهنویسی دیگری از کتابخانهها و فریمورکهای شخص ثالث پشتیبانی میکند. این کتابخانهها را میتوانید بر روی پایتون نصب کنید تا در هر پروژه، چرخ را از نو اختراع نکنید! این فریمورکها در یک ریپازیتری به نام ایندکس بسته پایتون (PyPI) قابل دسترسی هستند.
اما دانلود، …
نحوه نصب کتابخانه در پایتون — راهنمای کامل و ساده
در سالهای اخیر پایتون (Python) به عنوان یکی از زبانهای برنامه نویسی کاربردی در زمینههای مختلف علوم کامپیوتر بیش از پیش مورد استفاده قرار میگیرد. محبوبیت پایتون در بین توسعه دهندگان دلایل متعددی دارد. یکی از این دلایل این است که در پایتون مجموعهای غنی از کتابخانهها در دسترس است …
کلیدواژهها و شناساگرها در پایتون — به زبان ساده
پیشتر در مطلب «زبان برنامه نویسی پایتون (Python) — از صفر تا صد» به کلیات زبان پایتون، دلیل محبوبیت و فراگیری آن، ویژگیهای برجسته این زبان، مزایا و معایب کد نویسی به زبان پایتون، کاربردهای پایتون، نسخههای مختلف پایتون (پاسخ به این پرسش که بهتر است نسخه ۲ را انتخاب کرد یا …
دستورات پایتون و دندانه گذاری — به زبان ساده (+ دانلود فیلم آموزش گام به گام)
پیش از این، در مطلب «زبان برنامه نویسی پایتون (Python) — از صفر تا صد» توضیحاتی پیرامون چیستی «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language)، دلایل محبوبیت این زبان، ویژگیها، مزایا و معایب، کاربردهای پایتون، بازار کار، نسخههای مختلف این زبان (۲ و ۳) و چگونگی انتخاب از میان آنها و …
توضیحات در پایتون — به زبان ساده
در مطلب «زبان برنامه نویسی پایتون (Python) — از صفر تا صد» که پیشتر در مجله فرادرس منتشر شده بود، به چیستی «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language)، دلایل محبوبیت، ویژگیها، مزایا و معایب، کاربردها، بازار کار، نسخههای مختلف زبان پایتون (۲ و ۳) و روش انتخاب نسخه مناسب و …
انواع متغیرها در پایتون — به زبان ساده
در این مطلب، انواع متغیرها در پایتون مورد بررسی قرار خواهند گرفت. پیشتر در مطلب «زبان برنامه نویسی پایتون (Python) — از صفر تا صد» مقدماتی پیرامون چیستی «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language)، به دلایل محبوبیت این زبان، ویژگیها، مزایا و معایب، کاربردهای پایتون، بازار کار، نسخههای مختلف این …
دامنه متغیرها در پایتون — به زبان ساده
در این مطلب، «دامنه متغیرها» (Scope of Variables) شامل «متغیر سراسری» (Global Variable)، «متغیر محلی» (Local Variable) و «متغیر غیر محلی» (Nonlocal Variables) در «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) مورد بررسی قرار گرفته است. سپس، کاربرد هر یک از این دامنه متغیرها در پایتون به طور کامل تشریح شده …
انواع داده در پایتون (Data Types) — به زبان ساده (+ دانلود فیلم آموزش گام به گام)
در مطلب «انواع داده در پایتون»، «انواع دادههای» (Data Types) موجود در پایتون، مورد بررسی قرار خواهند گرفت. پیشتر در مطلب «زبان برنامه نویسی پایتون (Python) — از صفر تا صد» چشماندازی از «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language)، شامل چیستی، دلایل محبوبیت این زبان، ویژگیها، مزایا و معایب، کاربردهای …
تبدیل نوع در پایتون (Type Conversion) — به زبان ساده
«زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) دارای «انواع داده» (Data Types) گوناگونی است. گاهی برنامهنویس نیاز دارد که یک نوع داده را به نوع دیگری تبدیل کند. در این مطلب، روش تبدیل نوع در پایتون و کاربردهای آن بیان شده است. در واقع، چگونگی تبدیل یک نوع داده به نوع …
ورودی و خروجی در پایتون — به زبان ساده
در این مطلب، مبحث ورودی و خروجی در پایتون مورد بررسی قرار خواهد گرفت. پیش از این، در مطلبی با عنوان «زبان برنامه نویسی پایتون (Python) — از صفر تا صد» مفاهیم مقدماتی پایتون شامل چیستی «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language)، دلایل محبوبیت آن، ویژگیهای پایتون، مزایا و معایب …
عملگرها در پایتون (Operators) — به زبان ساده
در این مطلب، انواع «عملگرها در پایتون» (Python Operators)، نحو و چگونگی استفاده از آنها همراه با مثالهایی آموزش داده شده است. برای مطالعه پیرامون انواع متغیرها در «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) مطلب «انواع متغیرها در پایتون — به زبان ساده» توصیه میشود. در مطلب «انواع داده در …
فضای نام در پایتون (Namespace) — به زبان ساده
در این مطلب، مفهوم فضای نام در پایتون مورد بررسی قرار گرفته است. علاوه بر «فضای نام» (Namespace)، نگاشت از نامها به اشیا و «دامنه» (Scope) یک متغیر در «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) نیز تشریح شده است.
نام در پایتون
افرادی که تاکنون «ذن پایتون» (The Zen of Python) را …
دستورات شرطی در پایتون — به زبان ساده
در این مطلب، دستورات شرطی در پایتون مورد بررسی قرار گرفتهاند. در واقع، روش تصمیمگیری (شرطی) با استفاده از اشکال گوناگون دستور if..else همراه با مثالهای متعدد، تشریح شده است.
دستورات شرطی در پایتون
زمانی به تصمیمگیری نیاز است که کاربر بخواهد یک کد صرفا در صورتی اجرا شود که یک شرط خاص …
آموزش حلقه for در پایتون | + range در پایتون | به زبان ساده
در این مطلب، دستور for در پایتون همراه با مثالهای متعدد، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. حلقه for در پایتون یکی از مهمترین انواع «دستورات کنترلی» (Control Flows) است که از آن برای حلقه زدن در توالیهای گوناگون استفاده میشود. در ادامه، مفهوم حلقه for در پایتون و چگونگی نوشتن …
حلقه while در پایتون — به زبان ساده
پیش از این، در مطلب «حلقه for در پایتون — به زبان ساده»، به بحث دستورات کنترلی و حلقه for پرداخته شد. حلقه while در پایتون، یکی دیگر از انواع دستورات کنترلی است که آشنایی با آن و درک تفاوت این نوع حلقه با حلقه for بسیار حائز اهمیت است. …
دستورات break و continue در پایتون — به زبان ساده
در مطلب «حلقه for در پایتون — به زبان ساده» و «حلقه while در پایتون — به زبان ساده» به دستورات کنترلی for و while در «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) پرداخته شد. در این مطلب، دستورات break و continue در پایتون آموزش داده خواهند شد.
دستورات break و continue در پایتون
دستورات break و continue در …
دستور pass در پایتون — به زبان ساده
در این مطلب، دستور pass در پایتون آموزش داده شده است. از این دستور در «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) به عنوان یک «محل نگهداری» (Placeholder) برای پیادهسازیهای آتی «توابع» (Functions)، «حلقهها» (Loops) و دیگر موارد، استفاده میشود. پیش از این، در مطالب جداگانهای به دستورات کنترلی شرطی، for (حلقه)، …
تابع در پایتون — به زبان ساده
در این مطلب، مفهوم تابع در پایتون بررسی میشود. در ادامه، به چیستی و مفهوم تابع، «نحو» (Syntax)، مولفهها و انواع تابع در «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) پرداخته میشود. همچنین، روش ساخت یک تابع در پایتون همراه با مثالهای متعدد آموزش داده میشود.
تابع در پایتون
تابع در پایتون گروهی از …
آرگومان تابع در پایتون — به زبان ساده
در «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language)، میتوان توابعی تعریف کرد که تعداد متغیری «آرگومان» (Arguments) دریافت میکنند. در این مطلب، روش تعریف چنین توابعی با استفاده از آرگومانهای پیشفرض، کلیدواژه و دلخواه، آموزش داده شده است. به طور کلی، در مطلب پیش رو، موضوع آرگومان تابع در پایتون مورد …
تابع بازگشتی در پایتون — به زبان ساده
در این مطلب، مفهوم تابع بازگشتی در پایتون بیان و روش ساخت آن آموزش داده شده است. پیشتر، در مطلب «تابع در پایتون — به زبان ساده»، مفهوم تابع، نحو آن در پایتون، چگونگی فراخوانی تابع، مفهوم «داکاسترینگ» (Docstring)، کاربرد دستور return و انواع تابع در پایتون مورد بررسی قرار …
توابع بازگشتی در پایتون — راهنمای گام به گام
در آموزشهای پیشین مجله فرادرس، با توابع بازگشتی آشنا شدیم. در این آموزش، مطالبی را درباره روش پیاده سازی توابع بازگشتی در پایتون بیان میکنیم.
تابع در ریاضیات
توابع مفاهیمی در ریاضیات و برنامهنویسی هستند که انجام برخی اعمال و دستورات را تسهیل میکنند.
توابع در ریاضیات چند مشخصه دارند:
میتوانند یک یا …
تابع بی نام در پایتون (Lambda) — به زبان ساده
در این مطلب، روش ساخت تابع بی نام در پایتون بیان شده است که به آن در فارسی تابع لامبدا یا لاندا و در انگلیسی Anonymous و Lambda نیز گفته میشود. در ادامه، مفهوم تابع بی نام در پایتون یا همان تابع لامبدا، نحو این تابع و چگونگی استفاده از …
کلیدواژه global در پایتون — به زبان ساده
پیش از این، در مطلب «دامنه متغیرها در پایتون — به زبان ساده»، به مفهوم متغیر محلی، سراسری و غیر محلی پرداخته و مثالهای متعددی برای هر یک از حالات بیان شد. در این مطلب، مفهوم کلیدواژه global در پایتون همراه با مثالهای متنوع بیان شده است.
کلیدواژه global در پایتون
کلیدواژه global در …
ماژول های پایتون (Python Modules) — به زبان ساده
در مطالب پیشین آموزش «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language)، به مباحث مقدماتی پایتون شامل «کلیدواژهها و شناساگرها» (Keywords and Identifiers)، «دستورات پایتون و دندانه گذاری» (Statements and Indentation)، «توضیحات» (Comments)، «انواع متغیرها» (Variables)، «انواع داده» (Data Types)، «تبدیل نوع» (Type Conversion)، «ورودی و خروجی» (I/O)، «عملگرها» (Operators)، «فضای نام» (Namespace)، …
بسته های پایتون (Package) — به زبان ساده
در این مطلب، روش دانهبندی کدهای «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) در «ماژولهای» (Modules) تمیز و کارآمد، با استفاده از بسته های پایتون (Package) آموزش داده شده است. همچنین، «روش وارد کردن» (ایمپورت | Import) و استفاده از بستههای شخص ثالث در برنامههای پایتون آموزش داده شده است. به …
نوع داده عددی در پایتون — به زبان ساده
در «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language)، شش «نوع داده» (Data Type) اصلی وجود دارد. این انواع داده، شامل «عدد» (Number)، «لیست» (List)، «تاپل» (Tuple)، «رشته» (String)، «مجموعه» (Set) و «دیکشنری» (Dictionary) میشوند. نوع داده عددی در پایتون خود انواع مختلفی دارد. آگاهی از این انواع داده نه تنها برای …
نوع داده لیست در پایتون — به زبان ساده
در پایتون، شش «نوع داده» (Data Type) گوناگون وجود دارد. یکی از این موارد «لیست» (list) است. در این مطلب، به نوع داده لیست در پایتون پرداخته خواهد شد. در ابتدا، معرفی کوتاهی پیرامون این نوع داده انجام میشود و سپس، روش ساخت لیست، برش زدن یک لیست، حذف یا …
نوع داده تاپل در پایتون | به زبان ساده
در «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language)، شش نوع داده گوناگون شامل «عدد» (Number)، «لیست» (List)، «رشته» (String)، «مجموعه» (Set)، «دیکشنری» (Dictionary) و «تاپل» (Tuple) وجود دارد. در این مطلب، به نوع داده تاپل در پایتون پرداخته شده است و ضمن آن، روش ساخت تاپل، موارد کاربرد و متدهای گوناگون …
نوع داده رشته در پایتون | به زبان ساده
در «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language)، شش نوع داده گوناگون شامل «عدد» (Number)، «لیست» (List)، «تاپل» (Tuple)، «مجموعه» (Set)، «دیکشنری» (Dictionary) و «رشته» (String) وجود دارد. در این مطلب، به نوع داده رشته در پایتون پرداخته خواهد شد. در ادامه، روش ساخت رشته، فرمت، ویرایش و حذف رشتهها در پایتون …
نوع داده مجموعه در پایتون | به زبان ساده
در زبان برنامه نویسی پایتون (Python Programming Language)، شش «نوع داده» (Data Type) اصلی وجود دارد. این انواع داده، شامل «عدد» (Number)، «لیست» (List)، «تاپل» (Tuple)، «رشته» (String)، «دیکشنری» (Dictionary) و «مجموعه» (Set) میشوند. در این مطلب، نوع داده مجموعه در پایتون مورد بررسی قرار گرفته و به روش ساخت …
نوع داده دیکشنری در پایتون | به زبان ساده
در «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language)، شش «نوع داده» (Data Type) اصلی وجود دارد. این انواع داده، شامل «عدد» (Number)، «لیست» (List)، «تاپل» (Tuple)، «رشته» (String)، «مجموعه» (Set) و «دیکشنری» (Dictionary) میشوند. در این مطلب، نوع داده دیکشنری در پایتون مورد بررسی قرار گرفته است و به مباحث گوناگون پیرامون …
مدیریت فایل و پوشه در پایتون | به زبان ساده
در این مطلب، مبحث مدیریت فایل و پوشه در پایتون مورد بررسی قرار خواهد گرفت و ضمن آن، روش ساخت پوشه، تغییر نام دادن آن و لیست کردن همه پوشهها و کار با آنها در «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
مدیریت فایل و پوشه در …
استثناها در پایتون — به زبان ساده
در این مطلب به استثناها در پایتون و در واقع استثناهای سفارشی پایتون که توسط کاربر تعریف میشوند پرداخته شده است.
استثناها در پایتون
در این مطلب، روش تعریف استثناها در پایتون بسته به نیازهای کاربر، بیان شده است. پایتون دارای استثناهای توکار متعددی است که برنامه را مجبور میکند هنگامی که …
مدیریت استثنا در پایتون — به زبان ساده
در این مطلب، چگونگی مدیریت استثنا در پایتون با استفاده از عبارات except ،try و finally آموزش داده شده است. این قابلیت به کاربران امکان نوشتن کدهای تمیز، خوانا و کارا را در پایتون میدهد.
مدیریت استثنا در پایتون
پایتون دارای استثناهای توکار متعددی است که در صورتی که چیزی اشتباه باشد، …
برنامه نویسی شی گرا در پایتون | به زبان ساده
در این مطلب، مفاهیم پایهای «برنامهنویسی شیگرا» (Object Oriented Programming) از جمله مفهوم کلاس در برنامه نویسی و همچنین، چگونگی انجام برنامه نویسی شی گرا در پایتون همراه با مثالهای متعدد آموزش داده شده است.
برنامه نویسی شی گرا در پایتون
«زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language)، یک زبان برنامهنویسی چند پارادایمی …
شی و کلاس در پایتون | به زبان ساده
پیش از این در مطلب «برنامهنویسی شیئگرا در پایتون — یک راهنمای مقدماتی برای مبتدیان» و «مفهوم کلاس در برنامه نویسی — همراه با نمونه مثال عملی» به مفاهیم اساسی شیئگرایی در پایتون پرداخته شده است. در این مطلب، مفهوم شیئ و کلاس در پایتون و روش ساخت کلاس و …
ارث بری در پایتون — به زبان ساده
در این مطلب، ارث بری در پایتون به طور کامل مورد بررسی قرار گرفته است و مثالهای متعددی به منظور تسهیل درک مطلب همراه با کدهای پایتون آنها ارائه شدهاند.
ارث بری در پایتون
«ارثبری» (Inheritance)، کاربر را قادر میسازد تا کلاسی را تعریف کند که همه عملکرد خود را از کلاس …
وراثت چندگانه در پایتون — به زبان ساده
در این مطلب، مفهوم وراثت چندگانه در پایتون (Multiple Inheritance In Python) و چگونگی استفاده از آن در برنامه همراه با مثالهای متعدد تشریح شده است. همچنین، مباحث «ارثبری چندسطحی» (Multilevel Inheritance) و Method Resolution Order یا همان MRO مورد بررسی قرار گرفتهاند.
وراثت چندگانه در پایتون
مانند زبان «سیپلاسپلاس» (++C)، در …
سربارگذاری عملگرها در پایتون — به زبان ساده
میتوان معنای یک «عملگر» (Operator) را در «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) بسته به «عملوندهایی» (Operands) که استفاده کرده است تغییر داد. این کار با عنوان «سربارگذاری عملگرها» (Operating Overloading) نامیده میشود. در این مطلب، به مبحث سربارگذاری عملگرها در پایتون پرداخته شده و مثالهایی برای درک بهتر مطلب …
تکرارگرها در پایتون — به زبان ساده
در این مطلب، به مبحث تکرارگرها در پایتون پرداخته شده و مثالهایی برای درک بهتر مطلب، ارائه شده است.
تکرارگرها در پایتون
«تکرارگرها» (Iterators) اشیایی هستند که میتوانند (حول محور چیزی) تکرار شوند. در این راهنما، روش کار تکرارگرها در پایتون و چگونگی ساخت تکرارگر با استفاده از متدهای __iter__ و __next__ …
بستار در پایتون (Closures) — به زبان ساده
در این مطلب، مفهوم بستار در پایتون (Python Closures) آموزش داده میشود. سپس، روش تعریف کردن یک بستار در پایتون، دلایل این کار و چرایی استفاده از بستار تشریح میشود.
متغیرهای غیر محلی در توابع توکار
پیش از آنکه به بیان مفهوم بستار پرداخته شود، ابتدا باید مفهوم «توابع تو در تو» …
دکوراتورها در پایتون | به زبان ساده
در این مطلب، دکوراتورها در پایتون (Python Decorators) مورد بررسی قرار میگیرند و با ارائه مثالهایی، مفهوم، چگونگی استفاده و کاربرد آنها بیان میشود. یک دکوراتور، یک تابع را دریافت کرده، کارکردهایی را به آن میافزاید و آن را باز میگرداند. در ادامه مطلب دکوراتورها در پایتون، چگونگی ساخت یک …
property در پایتون — به زبان ساده
در این مطلب، مفهوم property در پایتون برای استفاده از getters و setters همراه با ارائه مثال و کدهای نمونه، آموزش داده میشود.
property در پایتون
«زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) دارای قابلیت بسیار خوبی است که به آن property گفته میشود و کار برنامهنویسی را برای «برنامهنویسی شیئگرا» (Object Oriented …
RegEx در پایتون — به زبان ساده
در این مطلب، RegEx در پایتون ضمن بیان مفهوم آن، به طور کامل و همراه با مثالهای متعدد مورد بررسی قرار گرفته است.
RegEx در پایتون
در مطلب RegEx در پایتون «عبارات با قاعده» (RegEx) و روش استفاده از ماژول re در «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) برای کار با RegEx، …
ماژول datetime در پایتون | به زبان ساده
در این مطلب ماژول datetime در پایتون مورد بررسی قرار گرفته است و چگونگی دستکاری دادههای تاریخ و زمان در زبان برنامهنویسی پایتون با کمک بیان مثالهای متعدد، تشریح شده است.
ماژول datetime در پایتون
پایتون دارای یک ماژول با عنوان datetime برای کار با دادهها و زمان است که از آن …
متد ()strftime در پایتون — به زبان ساده
در این مطلب، چگونگی تبدیل تاریخ، ساعت و تاریخ-ساعت به رشته معادل با آن، در «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) و با بهرهگیری از مثالهای متعدد آموزش داده شده است. در واقع، متد ()strftime در پایتون مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
متد ()strftime در پایتون
متد ()strftime رشتهای را باز میگرداند که نشانگر تاریخ …
متد ()strptime در پایتون — به زبان ساده
در این مطلب، چگونگی ساخت شی datetime از یک رشته در «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) با بهرهگیری از مثالهای گوناگون آموزش داده شده است. متد ()strptime یک شی datetime را از یک رشته داده شده میسازد. شایان توجه است که نمیتوان شی datetime را از هر رشتهای ساخت. رشته باید در یک قالب …
تاریخ و زمان کنونی در پایتون — به زبان ساده
در این مطلب، چگونگی دریافت تاریخ و زمان کنونی در پایتون (Python Programming Language)، همراه با مثالهای متعدد آموزش داده شده است. همچنین، در مثالهای ارائه شده، تاریخ و زمان با استفاده از متد ()strftime به شکلهای گوناگونی قالببندی میشوند.
دریافت تاریخ و زمان کنونی در پایتون
راهکارهایی وجود دارند که با بهرهگیری از …
دریافت ساعت کنونی در پایتون — به زبان ساده
در این مطلب، چگونگی دریافت ساعت کنونی در پایتون (برای مناطق زمانی گوناگون)، همراه با ارائه مثالهایی بیان شده است.
دریافت ساعت کنونی در پایتون
راهکارهای متفاوتی وجود دارد که میتوان با استفاده از آنها تاریخ و ساعت کنونی را در سیستم دریافت کرد.
مثال ۱: زمان کنونی با استفاده از شی datetime
from datetime …
تبدیل timestamp به datetime و برعکس در پایتون — به زبان ساده
در این مطلب، چگونگی تبدیل timestamp به datetime و برعکس در پایتون، همراه با ارائه مثالهای گوناگون، مورد بررسی قرار گرفته است.
تبدیل timestamp به datetime و برعکس در پایتون
ذخیرهسازی زمان و تاریخ به عنوان «مُهر زمانی» (timestamp) در «پایگاه داده» (Database) امری متداول است. یک «مهر زمانی یونیکس» (Unix Timestamp)، تعداد …
ماژول time در پایتون | به زبان ساده
در این مطلب، ماژول time در پایتون همراه با جزئیات کامل معرفی و روش استفاده از توابع گوناگون مرتبط با زمان در ماژول time در پایتون همراه با مثالهای متعدد آموزش داده شده است.
توابع مرتبط با ماژول time در پایتون
در ادامه، برخی از توابع محبوب و متداول مرتبط با ماژول …
تابع ()sleep در پایتون — به زبان ساده
«زبان برنامه نویسی پایتون» (Python Programming Language) دارای توابع بسیاری است که کاربردهای گوناگونی دارند. در این مطلب، به تابع ()sleep در پایتون پرداخته خواهد شد. برای مطالعه مباحث مقدماتی، مطلب «پایتون برای مبتدیان — به زبان ساده» توصیه میشود.
تابع ()sleep در پایتون
تابع ()sleep در پایتون اجرای «ریسه اجرایی» (Thread) کنونی را …
ویژگی های جدید و جالب پایتون ۳.۸ — راهنمای کاربردی
جدیدترین نسخه پایتون یعنی پایتون 3.8 در 14 اکتبر 2019 (22 مهر 1398) منتشر شده است. اینک میتوانیم از امکانات جدید آن استفاده کرده و از مزیت جدیدترین بهبودها بهرهمند شویم. مستندات پایتون (+) مرور مناسبی در مورد ویژگیهای جدید این نسخه داشته است. با این حال در این مقاله …
بهترین IDE برای پایتون — معرفی و مقایسه محیط های توسعه پایتون
کدنویسی پایتون با استفاده از IDLE یا شل پایتون، تنها برای اجرای وظایف ساده مناسب است. اما، به کار بردن چنین ابزارهایی در پروژههای برنامهنویسی بزرگتر، مشکلات و چالشهایی را به وجود میآورد. با استفاده از یک محیط توسعه یکپارچه (IDE) یا حتی یک کد ادیتور (ویرایشگر کد) اختصاصی میتوان …
کاربردی ترین محیط برنامه نویسی پایتون در سال ۲۰۲۱ — معرفی جامع
پایتون یکی از زبانهای برنامه نویسی رایج و پراستفاده به حساب میآید که در زمینههای مختلفی به ویژه هوش مصنوعی، علم داده و برنامه نویسی وب کاربرد دارد. برای کدنویسی پروژههای کوچک با پایتون، میتوان از محیط شل (Shell) استفاده کرد. اما اگر افراد بخواهند روی پروژههای بزرگتر کار کنند، …
ترفندهای پایتون که باید آنها را بدانید — راهنمای کاربردی
در این نوشته به معرفی برخی از ترفندهای پایتون پرداختهایم. پایتون یکی از محبوبترین و پر تقاضاترین زبانهای برنامهنویسی جهان محسوب میشود و این مسئله دلایل مختلفی دارد:
یادگیری پایتون آسان است
پایتون زبان کاملاً متنوعی است.
پایتون طیف وسیعی از ماژولها و کتابخانههای مختلف دارد.
اغلب دانشمندان علم داده روزانه …
نصب پایتون در ویژوال استودیو کد — راهنمای تصویری و ساده
اولین مرحله برای کار با هر زبان برنامه نویسی نصب و تنظیم ابزارهای مورد نیاز آن به حساب میآید. با این که میتوان برنامهها را در زبان برنامه نویسی پایتون (Python) در یک ویرایشگر متنی ساده (Basic Text Editor) نوشت، اما برنامه نویسان ترجیح میدهند که از یک کد ادیتور …
برنامه نویسی پایتون در ویژوال استودیو کد — از صفر تا صد
در این مطلب، نحوه کار با «افزونه پایتون» (Python Extension) جهت برنامه نویسی پایتون در ویژوال استودیو آشنا خواهید شد. با استفاده از افزونه پایتون در «ویژوال استودیو کد» (Visual Studio Code)، برنامهنویسان به راحتی قادر به کد نویسی به زبان پایتون خواهند بود. در این آموزش، از نسخه 3 …
آموزش ساخت ماشین حساب با پایتون + کد کامل پروژه
در این مقاله به آموزش ساخت ماشین حساب با پایتون (Python) همراه با کدهای مربوط به آن به طور جامع و کاربردی پرداخته شده است. این ماشین حساب امکان انجام چهار عمل اصلی ریاضی، یعنی جمع، تفریق، ضرب و تقسیم را دارد. علاوه بر این، در بخش پایانی این مطلب، …
ساخت بازی سنگ کاغذ قیچی در پایتون — راهنمای کاربردی
«زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) یک زبان برنامهنویسی همهمنظوره است که میتوان با استفاده از آن، کارهای گوناگون از برنامهنویسی وب گرفته تا محاسبات و پردازشهای علمی را انجام داد. نوشتن بازی یکی از انواع کارهایی است که میتوان با استفاده از این زبان انجام داد. افراد علاقهمند به …
تولید اعداد تصادفی در پایتون — به زبان ساده (+ دانلود فیلم آموزش گام به گام)
تصادفی بودن، بخش مهمی از «پیکربندی» (Configuration) و «ارزیابی» (Evaluation) الگوریتمهای «یادگیری ماشین» (Machine Learning) را تشکیل میدهد. از مقداردهی اولیه تصادفی وزنها در «شبکه عصبی مصنوعی» (Artificial Neural Network) تا بخشبندی دادهها به صورت تصادفی به دو دسته «مجموعه تست» (Test Set) و «مجموعه آموزش» (Train Set) و همچنین، …
آموزش ساخت اپلیکیشن موبایل با پایتون — کاربردی و گام به گام
آیا شما هم ایده خارقالعادهای برای ساخت یک اپلیکیشن موبایل دارید، ولی نمیدانید از چه زبان برنامه نویسی باید استفاده کنید؟ در این مقاله نگاهی دقیقتر به رویکردی نه چندان مرسوم، یعنی ساخت اپلیکیشن موبایل با پایتون پرداخته شده است. در این نوشتار، مروری بر مضمون توسعه موبایل با پایتون …
برنامه نویسی اندروید با پایتون | رایگان — گام به گام و پروژه محور
در این مطلب، با مبحث برنامه نویسی اندروید با پایتون آشنا خواهید شد یا به بیانی دیگر به توضیح اصول برنامه نویسی اندروید با پایتون خواهیم پرداخت. زبان جاوا، زبان رسمی توسعه برنامههای کاربردی در اندروید محسوب و توسط «اندروید استودیو» (Android Studio) پشتیبانی میشود. با این حال، فرایند یادگیری …
ژوپیتر پایتون Jupyter چیست — راهنمای کاربردی به زبان ساده
«نتفلیکس» (Netflix) برای یکی از پروژههای خود که قصد دارد طی آن محتوای سفارشیسازی شده را برای بیش از ۱۳۰ میلیون بازدیدکننده خود ارائه کند از «علم داده» (Data Science) و «یادگیری ماشین» (Machine Learning) بهره میبرد. یکی از راهکارهای قابل توجهی که «دانشمندان داده» (Data Scientist) و «مهندسان داده» …
یادگیری علم داده (Data Science) با پایتون — از صفر تا صد
همه چیز از چند سال پیش و هنگامی که تب تند «علم داده» (Data Science) افراد بیشتری را به خود دچار میساخت آغاز شد. «تحلیل داده» (Data Analytics) و «دادهکاوی» (Data Mining) خیلی زود به گرایشهای روز علمی و پژوهشی مبدل شدند و دیری نپایید که کسبوکارها نیز به دلیل …
یادگیری ماشین با پایتون — به زبان ساده (+ دانلود فیلم آموزش گام به گام)
با گسترش استفاده از «یادگیری ماشین» (Machine Learning) در صنایع گوناگون، نیاز به ابزاری که بتواند به فرد برای انجام فرایندهای مختلف کمک کند به امری حیاتی مبدل شده است. «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language)، یک ستاره درخشان در آسمان فناوری یادگیری ماشین است که اغلب، هم برای پروژههای …
آموزش تقسیم داده در یادگیری ماشین با پایتون — راهنمای کاربردی
عملیات تفکیک داده (تقسیم داده | Data Spliting) اغلب در یادگیری ماشین برای جداسازی دادهها به سه مجموعه آموزشی (Training Set)، آزمایشی (Test Set) و مجموعه اعتبارسنجی (Validation Set) مورد استفاده قرار میگیرد. در این مقاله به آموزش تقسیم داده در یادگیری ماشین با پایتون پرداخته شده است.
تقسیم داده در …
پیاده سازی الگوریتم های یادگیری ماشین با پایتون و R — به زبان ساده
«هوش مصنوعی» (Artificial Intelligence)، «یادگیری ماشین» (Machine Learning)، «علم داده» (Data Scientist) و «دادهکاوی» (Data Mining) از جمله موضوعات داغ روز هستند. این روزها، کمتر صنعتی مشاهده میشود که در آن به طور مستقیم یا غیرمستقیم از یادگیری ماشین استفاده نشود. از جمله ابزارهای مهمی که برای پیادهسازی روشها و الگوریتمهای …
۵ محیط توسعه یکپارچه (IDE) پایتون برای یادگیری ماشین — راهنمای کاربردی
یکی از دغدغههای مهندسان یادگیری ماشین و علم داده انتخاب ابزارهای مناسب است. «محیط توسعه یکپارچه» (Integrated Development Environment) مورد استفاده برای کد نویسی از جمله این ابزارها به شمار میآید. در ادامه، ۵ محیط توسعه یکپارچه پایتون برای یادگیری ماشین همراه با معرفی ویژگیهای آنها جهت کمک به کاربران …
یادگیری نظارت نشده (Unsupervised Learning) با پایتون — راهنمای جامع و کاربردی
«یادگیری نظارت نشده» (Unsupervised Learning) یک دسته از روشهای «یادگیری ماشین» (Machine Learning) برای کشف الگوهای موجود در میان دادهها است. دادههای ارائه شده به الگوریتم نظارت نشده دارای برچسب نیستند، بدین معنا که متغیر ورودی (X) بدون هیچ متغیر خروجی متناظری داده شده است. در یادگیری نظارت شده، الگوریتمها …
پروژه یادگیری عمیق با پایتون — راهنمای جامع
در این مطلب، یک پروژه یادگیری عمیق با پایتون انجام و توضیحات مربوط به آن، همراه با کدهای مورد استفاده، به طور کامل ارائه شده است. «کِرَس» (Keras) یک کتابخانه قدرتمند و با کاربری آسان در «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) برای توسعه و ارزیابی «مدلهای یادگیری عمیق» (Deep …
۱۳ کتابخانه یادگیری عمیق پایتون — راهنمای کاربردی
هنگامی که صحبت از «یادگیری ماشین» (Machine Learning)، «هوش مصنوعی» (Artificial Intelligence)، «یادگیری عمیق» (Deep Learning) و وظایف «علم داده» (Data Science) میشود زبان برنامهنویسی «پایتون» (Python) همچنان پیشگام است. مطابق آمار ارائه شده توسط سایت «builtwith» (+)، بالغ بر ٪۴۵ از شرکتهای فناوری استفاده از پایتون را برای پیادهسازی هوشمصنوعی و …
یادگیری عمیق با PyTorch — راهنمای کاربردی
«یادگیری عمیق» (Deep Learning)، یکی از مباحث داغ در حوزه «یادگیری ماشین» (Machine Learning) محسوب میشود. با توجه به ویژگیهایی که «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) ارائه میکند و کتابخانههای متعدد و قدرتمند نوشته شده برای آن، استفاده از این زبان در زمینه «یادگیری ماشین» (Machine Learning) و «دادهکاوی» …
آموزش کتابخانه یادگیری عمیق «کرس» (Keras) در پایتون — راهنمای جامع
در این مطلب، آموزش ساخت یک «شبکه عصبی» (Neural Network | NN) ساده با استفاده از کتابخانه یادگیری عمیق «کرس» (Keras) در «پایتون» (Python) ارائه شده است. برای فراگیری هر چه بهتر این مطلب، آشنایی با کتابخانههای «سایکیتلِرن» (scikit-learn) و دیگر بستههای علمی مانند «پانداس» (Pandas) و «نامپای» (Numpy) پیشنیاز محسوب میشود.
آموزش …
یادگیری تقویتی در پایتون — راهنمای کاربردی
«یادگیری تقویتی» (Reinforcement Learning)، یک شاخه از «یادگیری ماشین» (Machine Learning) است که در آن یک عامل میآموزد چگونه با انجام «اعمال» (Actions)، ساخت شهود و مشاهده نتایج در محیط رفتار کند. در این راهنما، چگونگی درک و طراحی یک مساله یادگیری تقویتی و حل آن با استفاده از «زبان …
پروژه پیش بینی سری زمانی در پایتون — به زبان ساده
ایجاد یک مبنا برای انجام «پیشبینی» (Prediction) در مسائل «سری زمانی» (Time Series)، بسیار حائز اهمیت است. یک مبنا برای انجام پیشبینی این ایده را به پژوهشگر میدهد که دیگر مدلها چقدر خوب روی یک مسئله مشخص کار میکنند. در این راهنما، چگونگی توسعه یک مدل پیشبینی پایدار که میتوان …
آموزش اینترنت اشیا با پایتون (Python IoT) | گام به گام و به زبان ساده
در این مطلب، آموزش اینترنت اشیا با پایتون ارائه و سپس، منابع یادگیری اینترنت اشیا با پایتون (Python IoT) معرفی میشوند. اما پیش از پرداختن به بحث اصلی این مطلب یعنی آموزش اینترنت اشیا با پایتون نیاز به بررسی اجمالی مفهوم «اینترنت اشیا» (Internet of Things | IoT)، «مولفههای اینترنت …
جنگو (Django) چیست؟ — از صفر تا صد
در این مطلب، با کتابخانه «جنگو» «Django» در «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) آشنا خواهید شد. کتابخانه جنگو، یک پلتفرم (یا چارچوب) توسعه برنامههای کاربردی در زبان پایتون محسوب میشود که برای ساختن و «نگهداری» (Maintaining) برنامههای تحت وب با کیفیت مورد استفاده قرار میگیرد. کتابخانه جنگو از طریق …
تشخیص زبان اشاره با پایتون — راهنمای کاربردی
در این مطلب، روش تشخیص زبان اشاره با پایتون مورد بررسی قرار گرفته است. برای درک بهتر موضوع، فرض میشود که فرد در یک زمین فوتبال در حال فعالیت است، ناگهان فرد دیگری از راه میرسد و با استفاده از زبان اشاره، چیزی میگوید. در این حالت، چند راهکار کلی …
دسته بندی سلول های سرطانی با پایتون — به زبان ساده
«یادگیری ماشین» (Machine Learning) یک شاخه از «هوش مصنوعی» (Artificial Intelligence) است که به سیستمها توانایی یادگیری توسط خودشان و انجام امور بدون آنکه به طور صریح برای آنها برنامهنویسی شده باشند را میدهد. یادگیری ماشین برای بسیاری از مسائل جهان واقعی قابل استفاده است. در این مطلب، روش دسته …
کدام زبان برای داده کاوی بهتر است، پایتون یا R؟
«علم داده» (Data Science) از جمله مباحث جذاب و داغ روز است که توجه پژوهشگران، سازمانها و صنایع گوناگون را به خود جلب کرده است. این مبحث، منجر به شکلگیری مشاغل گوناگونی نیز شده است؛ اغلب مشاغل حوزه علم داده، پردرآمد و جذاب هستند. افرادی که علاقهمند به اشتغال در …
آموزش داده کاوی با پایتون — راهنمای شروع به کار و یادگیری
داده کاوی به فرآیندی گفته میشود که در آن اطلاعاتی به دست میآید که میتوان از آنها برای پیشبینی استفاده کرد. اطلاعات مورد نیاز در داده کاوی با تجزیه و تحلیل بانکهای اطلاعاتی (Databases) جامع و بزرگ جمعآوری میشوند. داده کاوی برای یک متخصص علم داده عملیاتی مهم و کلیدی …
مدیریت داده گمشده در داده کاوی با پایتون | راهنمای کاربردی
هنگام کار با یک مجموعه داده، ممکن است به مشاهداتی برخورد کنیم که یک یا چند متغیر یا ویژگی آن، مقدار نداشته باشند. این مشکل اغلب در صورتی اتفاق میافتد که در هنگام جمع اوری دادهها دقت کافی صورت نگرفته باشد. در چنین مواردی میگوییم که مشاهدات دارای «مقدار گمشده» …
داده کاوی (Data Mining) و پایتون برای تحلیل چاقی کودکان — راهنمای کاربردی
امروزه، جمله «بچهها هر روز چاقتر میشوند» به کرات از رسانهها و افراد گوناگون شنیده میشود. اما پرسشی که در این وهله امکان دارد مطرح شود آن است که آیا این موضوع حقیقت دارد؟ آیا کودکان روز به روز در حال چاقتر شدن هستند؟ در همین رابطه نموداری میان مردم …
ساخت بازی با پایتون — هر آنچه برای شروع باید بدانید + پروژه
بسیاری از افراد به این دلیل برنامه نویسی را شروع میکنند که به ساخت بازیهای کامپیوتری علاقهمند هستند. صنعت بازیهای ویدیویی بسیار بزرگ و پولساز است و روزبهروز بر گستردگی آن افزوده میشود. بدون شک فرصتهای شغلی بسیاری در صنعت بازیسازی وجود دارند. از زبانهای برنامه نویسی مختلفی میتوان برای …
سوالات مصاحبه برنامه نویسی پایتون با جواب — راهنمای استخدام
پایتون (Python) یکی از پرکاربردترین و بهترین زبانهای برنامه نویسی به حساب میآید و به دلیل سادگی و نزدیک بودن آن به زبان انسان، انعطافپذیری بالایی دارد. همچنین یک زبان رایگان و متن باز (Open Source) است که ساختار نحوی (Syntax) بسیار ساده و تمیزی دارد. این امر یادگیری پایتون …
آموزش پایتون: ساخت اپلیکیشن نقشه وب — به زبان ساده
در ادامه مبحث آموزش پایتون به صورت پروژه محور و در این مقاله، اقدام به ساخت یک اپلیکیشن نقشه وب با استفاده از دادههای مکانهای جغرافیایی میکنیم. در این مسیر، روش استفاده از Folium برای ساخت نقشههای وب چندمنظوره را خواهیم آموخت.
در این راهنما کار ساخت اپلیکیشن را به چند …
آموزش ساخت ربات اینستاگرام با پایتون | از صفر تا صد
در این مطلب، آموزش ساخت ربات اینستاگرام با پایتون ارائه شده است. اما پیش از پرداختن به موضوع اصلی این مطلب یعنی آموزش ساخت ربات اینستاگرام با پایتون مبحث پایهایتر روش کار رباتهای اینستاگرام مورد بررسی قرار خواهد گرفت. سپس، «چارچوب نرمافزاری» (فریمورک | Framework) «سلنیوم» (Selenium) و چگونگی خودکارسازی …
ساخت کی لاگر در پایتون — راهنمای کاربردی
در این مطلب، چگونگی ساخت کی لاگر در پایتون آموزش داده شده است. «کیلاگر» (Keylogger) به نرمافزاری گفته میشود که کلیدهای فشرده شده روی صفحه کلید را ذخیره میکند. به این کار، «ثبت صفحه کلید» (Keyboard Capturing) نیز گفته میشود. کیلاگرها معمولا کار خود را به صورت پنهانی انجام میدهند …
ساخت برنامه های خط فرمان در پایتون با بسته کلیک (Click Package) — به زبان ساده
یک بسته پایتون به نام Click وجود دارد که برای نوشتن رابطهای خط فرمان طراحی شده است. این بسته مستندات زیبایی برای شما ایجاد میکند و اجازه ساخت رابطهای خط فرمان حتی به کوچکی یک خط را فراهم میسازد. به طور خلاصه این بسته عملکردی فوقالعاده دارد و میتواند برنامههای …
آموزش ساخت بلاک چین (Blockchain) با پایتون — راهنمای کاربردی
افراد علاقمند به موضوع داغ و جذاب «رمز ارزها» (Cryptocurrencies) مخاطبان اصلی این مطلب خواهند بود. همچنین، به کلیه علاقمندان به یادگیری چگونگی عملکرد «بلاک چین» (Blockchain | زنجیره بلوکی) و فناوری پایه نهفته در پس آن، مطالعه این مطلب توصیه میشود. نکته قابل توجه آن است که بلاک چین …
ساخت داشبورد گزارش دهی در پایتون — راهنمای جامع
در این مطلب، روش ساخت داشبورد گزارش دهی در پایتون مورد بررسی قرار گرفته است. در واقع، در این پست یک راهنمای گام به گام پیرامون چگونگی ساخت یک داشبورد گزارشدهی با استفاده از «دَش» (Dash) مورد بررسی قرار گرفته است که چارچوبی برای «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) …
تولید زبان طبیعی در پایتون — راهنمای جامع
به احتمال زیاد تا به حال، با اصطلاحاتی نظیر «پردازش زبان طبیعی» (Natural Language Processing)، «تحلیل متن» (Text Analysis) و «متنکاوی» (Text Mining) آشنا شدهاید. تمامی این اصطلاحات برای تعریف دستهای از الگوریتمهای حوزه «هوش مصنوعی» (Artificial Intelligence) و «یادگیری ماشین» (Machine Learning) استفاده میشوند که وظیفه آنها تحلیل، استخراج …
تبدیل داده های بدون ساختار به ساخت یافته با پایتون و API نقشه گوگل — راهنمای کامل
جمعآوری آدرسها از منابع گوناگون وب، اغلب منجر به ایجاد مجموعه دادههای ناسازگار میشود. ساختاردهی به این دادهها یکی از وظایفی به شمار میآید که هیچ کس واقعا تمایلی به انجام آن ندارد زیرا کاری عادی، خستهکننده و زمانبر است. چنین مسائلی معمولا با استفاده از کدنویسی قابل حل هستند. …
الگوریتم جنگل ایزوله در پایتون — راهنمای کاربردی
شناسایی نقاط ناهنجار و نامتعارف در بین دادهها، کاری سخت و مشکل است. این امر زمانی که ابعاد دادهها نیز افزایش یابد، براساس الگوریتمها و روشها معمول، به دشواری صورت میگیرد. تکنیکهای جدید و روزآمد، مانند «الگوریتم جنگل ایزوله» (Isolation Forest Algorithm) بر این دشواریها چیره شده و با دقت …
توسعه پایتون با C — راهنمای کاربردی
در این مطلب، چگونگی توسعه پایتون با C همراه با ارائه مثال و کدهای کامل آنها مورد بررسی قرار گرفته است.
توسعه پایتون با C
بسیاری از توسعهدهندگان هنگامی که کد خود را نوشتند و شروع به اجرای آن کردند، با مشکلاتی در حوزه کارایی مواجه میشوند. در اینجا است که باید …
آموزش MySQL در پایتون — از صفر تا صد
در این مقاله به آموزش MySQL در پایتون پرداخته شده است. در بخش اول این مقاله، پیشنیازهای آموزش MySQL در پایتون و نصب درایور MySQL ارائه شدهاند. قسمت دوم این مطلب آموزشی نیز به دستورات کاربردی و پایهای برای کار با MySQL در برنامه نویسی پایتون به همراه بسیاری از …
آموزش SQlite در پایتون | گام به گام و به زبان ساده
در این مطلب، آموزش SQlite در پایتون به صورت گام به گام و به زبان ساده ارائه شده است. در آموزش SQlite در پایتون به صورت گام به گام و به زبان ساده، مباحث مختلفی شامل چیستی SQLite، روش ساخت پایگاه داده با استفاده از آن و چگونگی انجام اعمال …
افزایش فالوورهای اینستاگرام با ربات پایتون — راهنمای کاربردی
رشد مخاطبان در شبکههای اجتماعی کاری پر هزینه و پرمشقت است. انجام این کار برای افرادی که تمایل به افزایش جمعیت مخاطبانی با زمینه فعالیت مرتبط و علایق مشترک با خود دارند، دشوارتر نیز میشود. «فابیو نِوِس» (Fábio Neves) در مطلبی با عنوان «Increase your Instagram followers with a simple …
۱۰ ابزار برنامه نویسی پایتون برای کارایی و بهره وری بیشتر
در این مقاله به معرفی 10 ابزار برنامه نویسی پایتون میپردازیم که به شما کمک میکند تا کارایی کدهای خود را ارتقا ببخشید و بهرهوری بیشتری داشته باشید. این ابزارها در حوزههای علوم داده، یادگیری ماشین، توسعه وب و بسیاری حوزههای دیگر معرفی شدهاند و از این رو پیشنهاد میکنیم …
۱۰ متد کار با فایل سیستم در پایتون — راهنمای کاربردی
هر کسی میتواند برنامههای پایتون بنویسد تا با سیستم فایل تعامل داشته و کارهای جالبی با آن انجام دهد. با این حال روش انجام این کار همواره چندان روشن نیست. این مقاله به توسعهدهندگان مشتاق و همچنین دانشمندان داده اختصاص دارد. در ادامه 10 مورد از مهمترین دستورهای کتابخانههای os …
۱۰ کتابخانه پایتون علم داده — راهنمای کاربردی
«زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) یک زبان برنامهنویسی «سطح بالا» (High Level)، «همه منظوره» (General Purpose) و «شیگرا» (Object Oriented) است. این زبان به دلیل نحو ساده، پشتیبانی از انواع مدلهای برنامهنویسی (شیگرا، دستوری و تابع محور) و کتابخانههای قدرتمندی که برای آن در حوزههای گوناگون نوشته شده، بسیار …
۱۵ نکته و ترفند کاربردی پایتون — به زبان ساده
اگر برای کارهای پیش پا افتاده در پایتون هر بار مجبور هستید به وبسایت Stack Overflow سر بزنید، پیشنهاد میکنیم این مقاله را مطالعه کنید تا نکاتی بسیار کاربردی که همواره مورد نیاز هستند را بیاموزید. در ادامه 15 نکته و ترفند پایتون را معرفی کردهایم که به افزایش سرعت …
۲۰ سایت آموزش آنلاین پایتون — راهنمای شروع یادگیری
«زبان برنامه نویسی پایتون» (Python Programming Language) از جمله زبانهای برنامهنویسی محبوبی است که امروزه، هم مراکز علمی و پژوهشی و هم کسب و کارهای بزرگ، متوسط و کوچک از آن در پروژههای گوناگون خود استفاده میکنند. بنابراین، یادگیری پایتون بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب، ضمن معرفی اجمالی …
۳۰ ترفند مهم و مفید پایتون — به زبان ساده
در این مطلب به بررسی 30 ترفند مهم و مفید پایتون میپردازیم که در موارد مختلف به اجرای آسانتر کارها در پایتون کمک میکند. با ما تا انتهای این فهرست همراه باشید.
1. از پایتون 3 استفاده کنید
از ابتدای سال 2020 میلادی، پایتون 2 دیگر پشتیبانی رسمی نمیشود. همه مثالهایی که …
۳۰ قطعه کد مفید پایتون که باید با آنها آشنا باشید — راهنمای کاربردی
پایتون به یکی از محبوبترین زبانهایی تبدیل شده است که در حوزههای علم داده و یادگیری ماشین، توسعه وب، اسکریپتنویسی، اتوماسیون و حوزههای بسیار دیگر مورد استفاده قرار میگیرد. بخشی از دلیل این محبوبیت گسترده، سادگی و سهولت یادگیری آن است. شما که این مطلب را برای مطالعه انتخاب کردهاید، …
۴ کاربرد نادرست لامبدا در پایتون — راهنمای کاربردی
لامبداها به عنوان یکی از ویژگیهای خاص زبان برنامهنویسی پایتون، محبوبیت زیادی کسب کردهاند، به طوری که بسیاری از برنامهنویسان میخواهند در هر موقعیتی از آنها استفاده کنند. بدیهی است که لامبداها موجب انسجام بیشتر کد میشوند، اما استفاده نابجا از آنها ممکن است منجر به کاهش خوانایی و قابلیت …
۴ قابلیت جدید پایتون ۳.۹ — راهنمای پیشرفته
چندین ماه است که پایتون 3.9 با کلی قابلیتهای ساختاری جدید و بهینهسازیهای مختلف معرفی شده است. در این مقاله قصد داریم 4 قابلیت جدید پایتون 3.9 را بررسی کنیم که بسیار مفید هستند. همچنین شیوه ارتقا به پایتون 3.9 را نیز بررسی خواهیم کرد.
ادغام دیکشنریها
از پایتون 3.9 امکان استفاده …
۵ الگوریتم مرتب سازی در پایتون — راهنمای کاربردی
مرتب سازی یکی از مهارتهایی است که هر مهندس نرمافزار و توسعهدهندهای باید از آن مطلع باشد. این مهارت نه تنها جهت موفقیت در مصاحبههای شغلی بلکه به عنوان یک دانش عمومی برنامهنویسی همواره مورد نیاز است. الگوریتمهای مرتبسازی مختلف به خوبی نشان میدهند که چگونه یک طراحی مناسب میتواند …
۵ تابع مفید پانداز در پایتون — راهنمای کاربردی
در کارهای روزمره پردازش داده مربوط به پروژههای یادگیری ماشین و علوم داده، کتابخانه «پانداز» (Pandas) یکی از پرکاربردترین کتابخانههای پایتون محسوب میشود. این کتابخانه همچون کتابخانه Numpy بر حوزه علوم داده، یادگیری ماشین و برنامهنویسی هوش مصنوعی حکمفرمایی میکند و تابعهای داخلی مفیدی دارد که برای کاربردهای مختلف مناسب …
Cython و افزایش ۳۰ برابری سرعت پایتون — راهنمای کاربردی
پایتون یک زبان برنامهنویسی مورد علاقه عموم است. پایتون با اختلاف زیادی یکی از سادهترین زبانهای برنامهنویسی است، زیرا کدنویسی آن تا حدود زیادی به روش شهودی و خوانا برای انسان صورت میپذیرد. با این حال در اغلب موارد شکایتهایی به خصوص از سوی طرفداران زبان C میبینیم که پایتون …
آشنایی با آپاچی اسپارک (Spark) و پایتون — راهنمای مقدماتی
آپاچی اسپارک یک فریمورک متن-باز است که از زمان معرفیاش در AMPLab در دانشگاه برکلی در سال 2009 موج بزرگی راه انداخته است، چون هسته مرکزی آن یک موتور پردازش توزیعیافته کلانداده است که میتواند به خوبی مقیاسبندی شود.
مقدمهای بر آپاچی اسپارک
به بیان ساده با رشد دادهها، امر مدیریت دادههای …
۵ قابلیت پیشرفته پایتون و روش های استفاده از آن ها — راهنمای کاربردی
پایتون یک زبان زیبا است و در عین این که استفاده از آن ساده محسوب میشود ساختار کاملاً گویایی دارد. اما آیا با همه امکانات این زبان برنامهنویسی آشنا هستید؟ قابلیتهای پیشرفته هر زبان برنامهنویسی عموماً از طریق به کارگیری گسترده و طولانیمدت آن زبان به دست میآیند. برای نمونه، …
۵۰ کتاب برنامه نویسی پایتون رایگان که باید بخوانید
پایتون (Python) یک زبان برنامه نویسی بسیار محبوب و همهمنظوره است که تقریباً برای هر کاری میتوان از آن استفاده کرد. زبان برنامه نویسی پایتون (Python)، امکان توسعه سریع و اشکالزدایی (Debugging) آسان را فراهم میکند. همچنین پایتون از وظایفی پشتیبانی میکند که در دنیای امروزی، بیشترین کاربرد را دارند. …
۹ نکته در مورد خلاصه لیست در پایتون — راهنمای کاربردی
امروزه شاهد هستیم که افراد زیادی شروع به یادگیری پایتون کردهاند و پایتون در حال تبدیل شدن به یکی از محبوبترین زبانهای برنامهنویسی در تقریباً همه حوزهها از توسعه وب، محاسبات علمی و به طور خاص هوش مصنوعی است. مهم نیست که میخواهید با پایتون چه کاری انجام دهید، در …
آشنایی سریع با جزییات اشیای پایتون — به زبان ساده
آیا تاکنون پیش آمده که یک شیء پایتون داشته باشید که بخواهید به سرعت با جزییات آن آشنا شوید؟ شاید هم پیش آمده که شیء آشنایی داشتهاید و به دنبال یک متد خاص میگشتهاید، اما نمیدانستهاید آن را چگونه برای گوگل توصیف کنید. زمانی که در زمینه علوم داده روی …
آمار توصیفی در پایتون با کتابخانه Numpy و Pandas — راهنمای کاربردی
در هر تحقیق و بررسی آماری، بعد از جمعآوری دادهها، گام بعدی مرحله محاسبه شاخصها و آمار توصیفی است. محاسبه این شاخصها به شناخت رفتار دادهها کمک میکند و حتی میتواند به نظریه پردازی و انجام آزمون فرض منجر شود. این نوشتار به بررسی نحوه اجرای دستورات و کدهای پایتون …
آموزش پایتون با ساخت اپلیکیشن های واقعی — مجموعه مقالات مجله فرادرس
پایتون یک زبان برنامهنویسی سطح بالا و نسبتاً جدید محسوب میشود؛ عمده شهرت و محبوبیت این زبان برنامهنویسی به دلیل ساختار سادهاش است که موجب شده هم یادگیری آسانی داشته باشد و هم در میان حوزههای مختلفی از علوم که نیاز به محاسبات و برنامهنویسی دارند نفوذ گستردهای پیدا کند. …
آموزش پایتون برای کودکان — راهنمای جامع
دلایل گوناگونی برای محبوبیت روزافزون «زبان برنامه نویسی پایتون» (Python Programming Language) وجود دارد. اما در بحث آموزش پایتون برای کودکان باید گفت که پایتون یک زبان برنامهنویسی فوقالعاده برای آغاز برنامهنویسی است. پایتون یک زبان برنامهنویسی قدرتمند، به سادگی قابل خواندن و «سطح بالا» (High Level Programming language) است. …
آموزش پایتون: تحلیل احساسات توییتر در ۳ دقیقه — به زبان ساده
در ادامه سری مطالب آموزش پروژه محور پایتون در مجله فرادرس در این مقاله قصد داریم یک اسکریپت پایتون بنویسیم که برای تحلیل احساسات توییتر افراد مختلف در مورد یک موضوع خاص استفاده میشود. بدین منظور از یک کتابخانه «پردازش زبان طبیعی» (Natural Language Processing) به نام TextBlob استفاده میکنیم …
آموزش پایتون: ساخت وب اپلیکیشن برای گردآوری داده با PostgreSQL و Flask
کار کردن با پایگاه داده و کوئریها در برخی موارد ممکن است برای برخی از افراد و یا شاید اغلب افراد کاملاً ملالآور باشد. ما قطعاً واقف هستیم که حتی گنجاندن عبارت PostgreSQL در عنوان این مطلب نیز باعث انصراف تعداد زیادی از خوانندههای مجله فرادرس از مطالعه آن خواهد …
آموزش پایتون: مفاهیم OpenCV برای تشخیص چهره و حرکت — راهنمای مقدماتی
شکی نیست که علم داده (به طور کلی) موضوع مهمی در زمینه علوم محسوب میشود و بر اساس آمارهای مختلف مشخص شده است که دانشمندان داده، پایتون را دوست دارند. یادگیری برخی جنبههای علم داده و پایتون با همدیگر یک ایده عالی محسوب میشود. به همین دلیل است که قصد …
آموزش پایتون: وب اسکرپینگ سایت FiFa.com با BeautifulSoup — راهنمای کاربردی
اغلب افراد فکر میکنند علم داده به الگوریتمهای جالب یادگیری ماشین و اتومبیلهای خودران مربوط است؛ اما واقعیت چنین نیست. در این حوزه تقریباً در 80 درصد از موارد شما مشغول جستجو و پاکسازی دادهها هستید و اگر موفق باشید 20 درصد باقیمانده را به موارد فوق اختصاص میدهید. بنابراین …
آموزش رسم نمودار در پایتون — راهنمای گام به گام
بدون شک نمودارها سهم غیرقابل انکاری را در آمار و علم داده به خود اختصاص میدهند. به همین دلیل در این مطلب به چگونگی و آموزش رسم نمودار در پایتون و نحوه نمایش نمودارها پرداخته شده است. همچنین، دورههای آموزش ویدیویی مرتبط با رسم نمودار در پایتون نیز در انتهای …
آموزش فلسک رایگان | راهنمای شروع با Flask — به زبان ساده
در این مطلب، آموزش فلسک رایگان ارائه خواهد شد. این نوشتار، در واقع راهنمای شروع با Flask است. در ادامه، ضمن پاسخ به پرسش فلسک چیست به مباحث دیگر پیرامون آن شامل تاریخچه، مولفهها، ویژگیها، رقبا، مقایسه فلسک و جنگو و دیگر موارد پرداخته شده است.
فلسک چیست ؟
فلسک (Flask) یک …
آموزش پیاده سازی شبکه عصبی RBF در پایتون — راهنمای کاربردی
شبکه عصبی RBF یا همان «شبکه عصبی شعاعی پایه» (شبکه Radial Basis Function) نوع رایجی از شبکههای عصبی مصنوعی به حساب میآید که برای مسائل تقریب تابع (Function Approximation) مورد استفاده قرار میگیرد.
شبکه عصبی RBF چیست ؟
شبکههای عصبی RBF که کوتاه شده عبارت «Radial Basis Function» (تابع شعاعی پایه) هستند، …
آموزش کتابخانه پانداس (Pandas) در پایتون — رایگان و از صفر تا صد
«پانداس» (Pandas)، یک کتابخانه «متنباز» (Open Source) با گواهینامه BSD است که کارایی بالا، ساختاری با قابلیت استفاده آسان و ابزارهای تحلیل داده برای «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) را فراهم میکند. در واقع، میتوان گفت پانداس یک کتابخانه قدرتمند برای تحلیل، «پیشپردازش» (PreProcessing) و «بصریسازی» (Visualization) دادهها است. گفته میشود که …
آموزش مقیاس بندی ویژگی در پایتون — راهنمای Feature Scaling
اغلب دادههای در دسترس، قبل از استفاده نیاز به پردازش دارند و نمیتوانند به صورت مستقیم مورد استفاده قرار بگیرند. یکی از فرآیندهایی که اغلب برای پیش پردازش دادهها (Preprocessing) در پروژههای داده کاوی و یادگیری ماشین انجام میشود، «مقیاس بندی ویژگی» (تغییر مقیاس دادهها) یا همان «Feature Scaling» است …
آموزش نصب کتابخانه های پایتون علم داده — راهنمای کاربردی
در این مطلب، آموزش نصب کتابخانه های پایتون علم داده به همراه توضیحات و مثالهایی از آنها، ارائه شده است. «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) یکی از محبوبترین زبانهای برنامهنویسی طی سالهای اخیر محسوب میشود و به نظر میرسد که محبوبیت آن نیز روز به روز در حال افزایش …
ابزارهای پایتون برای استخراج، تبدیل و بارگذاری داده ها — راهنمای کاربردی
در این مطلب، ابزارهای پایتون برای استخراج، تبدیل و بارگذاری داده ها معرفی شدهاند. استفاده از این ابزارها، فرایند دادهکاوی را تسهیل و تسریع میکند.
ابزارهای پایتون برای استخراج، تبدیل و بارگذاری داده ها
«دادهکاوی» (Data Mining) و «علم داده» (Data Science) فرایندهایی هستند که فعالیتهای مورد نیاز برای انجام ضمن آنها، …
استاندارد سازی و نرمال سازی داده ها در پایتون — راهنمای کاربردی
یکی از موضوعات پر اهمیت در حوزه «یادگیری ماشین» (Machine Learning) و «دادهکاوی» (Data Mining) بخصوص در بخش «آمادهسازی دادهها» (Data Preparation)، موضوع «تغییر مقیاس» (Re-scaling) دادهها است که معمولا توسط دو روش «استانداردسازی» (Standardization) و «نرمالسازی» (Normalization) صورت میگیرد. در همین راستا در ادامه این مطلب قصد داریم به …
استفاده بهتر از حلقه for در پایتون — از صفر تا صد
زمانی که لازم میشود برخی کارها را با یک توالی خاص در پایتون اجرا کنیم، در اغلب موارد از for کمک میگیریم. البته توالی یک کلمه کلی است که میتواند به لیست، چندتایی، دیکشنری، مجموعه یا یک رشته اشاره کند که هر کدام میتوانند در یک حلقه for پایتون مورد …
افزونه های پایتون در SPSS – راهنمای کاربردی
روز به روز، امکانات محاسباتی رایانهها و همچنین سرعت آنها افزایش مییابد. به همین جهت، شیوههای محاسباتی نیز تغییر یافته و به روز میشوند. متاسفانه سرعت تغییرات و همسو شدن نرمافزارهای کاربردی و محاسبات آماری با این جنبهها، کُند بوده و زمانی نسبتا طولانی برای هماهنگی با این امکانات جدید …
الگوریتم DBSCAN در پایتون — راهنمای کاربردی
الگوریتمهای «یادگیری ماشین» (Machine Learning)، در سه دسته «نظارت شده» (Supervised)، «نظارت نشده» (Unsupervised) و «یادگیری تقویتی» (Reinforcement Learning) قرار دارند. این الگوریتمها، به ویژه دو دسته اول، در «دادهکاوی» (Data Mining) و «علم داده» (Data Science) مورد استفاده قرار میگیرند. یکی از الگوریتمهای نظارت نشدهای که برای کار «خوشهبندی» …
الگوریتم HITS در پایتون — راهنمای کاربردی
در این مطلب، روش نوشتن الگوریتم HITS در پایتون مورد بررسی قرار گرفته است. «جستجوی موضوع القا شده با ابر پیوند» (Hyperlink Induced Topic Search | HITS) یک «الگوریتم تحلیل پیوند» (Link Analysis Algorithm) است که صفحات وب را امتیازدهی میکند. این الگوریتم توسط «جان کلینبرگ» (Jon Kleinberg) توسعه داده …
الگوریتم بیز ساده در پایتون — راهنمای کاربردی
زمانی که با یک مسئله دستهبندی مواجه هستید، یکی از سادهترین روشهای طبقهبندی میتواند استفاده از «الگوریتم بیز ساده» (Naive Bayes) باشد. در بیشتر مواقع، زمانی که تعداد متغیرها کم ولی مشاهدات زیاد هستند الگوریتم بیز ساده برای تشخیص دستهها مناسب است. البته مشخص است که اساس و مبنای الگوریتم …
الگوریتم های خط مبنا (Baseline) در پایتون — راهنمای کاربردی
در این مطلب، الگوریتم «پیشبینی تصادفی» (Random Prediction) و «قاعده صفر» (Zero Rule) که هر دو از جمله الگوریتمهای «خط مبنا» (Baseline) هستند، مورد بررسی قرار گرفتهاند. به منظور آشنایی هر چه بهتر مخاطبان با مفهوم خط مبنا (Baseline) در یادگیری ماشین، ابتدا این مبحث شرح داده میشود و سپس دو الگوریتم …
الگوریتم های مهم پایتون که باید آنها را بدانید — راهنمای کاربردی
برخی الگوریتمهای خاص هستند که استفاده زیادی در زمان برنامهنویسی دارند. در این راهنما به بررسی چند الگوریتم مهم پایتون که جزء رایجترین انواع این الگوریتمها هستند به همراه مثال میپردازیم. این الگوریتمها شامل جستجو، مرتبسازی و افزودن/حذف کردن آیتم به لیست پیوندی هستند. ایدههای پیرامون این مثالها در مورد …
انجام عملیات تکراری با پایتون در SPSS — راهنمای گام به گام
یکی از زبانهای پرطرفدار برای انجام محاسبات ریاضی در حوزه «علم داده» (Data Science) و «یادگیری ماشین» (Machine Learning)، پایتون است بطوری که در سالهای اخیر شاهد رشد بسیار زیاد استفاده کنندگان و پروژههای نوشته شده با زبان پایتون هستیم. به همین دلیل شرکت IBM که صاحب نرمافزار SPSS است، …
برنامه نویسی وب با پایتون — راهنمای کاربردی
در این مطلب، با ابزارهای لازم برای برنامه نویسی وب در پایتون آشنا خواهید شد. در مرحله اول، مهمترین ابزارها، «واسطهای برنامهنویسی کاربردی» (Application Programming Interface | API) و «کتابخانهها» (Libraries) جهت برنامهنویسی وب معرفی خواهند شد. در مرحله بعد، برای نمایش چگونگی توسعه برنامههای کاربردی تحت وب، یک مثال …
بررسی کلیدواژه بودن یک رشته در پایتون — راهنمای کاربردی
در این مطلب، چگونگی بررسی کلیدواژه بودن یک رشته در پایتون مورد بحث قرار گرفته است. در برنامهنویسی، یک «کلیدواژه» (Keyword)، یک کلمه «رزرو شده» (Reserved Word) و برای مفسر دارای معنای خاصی است. کلیدواژه ممکن است یک دستور یا پارامتر باشد.
کلیدواژهها به عنوان اسم متغیر در قطعه کد قابل …
برنامهنویسی شیءگرا در پایتون — یک راهنمای مقدماتی برای مبتدیان
پایتون برای هر چیزی از رزبری پای تا یادگیری ماشین استفاده میشود. با این وجود اگر میخواهید با هر نوع پروژه بزرگی کار کنید، باید شیوه کار پایتون با برنامهنویسی شیءگرا (OOP) از جمله مفهوم کلاس در برنامه نویسی به زبان پایتون را بدانید. این مقاله مفاهیم کاملاً ابتدایی برنامهنویسی …
بهینه سازی در پایتون | Optimization در پایتون با SciPy | راهنمای جامع
در این مطلب، مبحث بهینه سازی در پایتون همراه با شرح جزئیات و ارائه مثالهای متعدد و متنوع مورد بررسی قرار گرفته است.
بهینه سازی در پایتون
هنگامی که افراد میخواهند کارهای علمی را در زبان برنامهنویسی پایتون (Python Programming Language) انجام دهند، اولین کتابخانهای که میتوان از آن استفاده کرد «سایپای» …
بوت استرپ در علم داده به زبان پایتون | راهنمای کاربردی
یکی از تکنیکهای مهم و ناپارامتری برای برآورد خطای مدلها و برآوردگرهای آماری، استفاده از نمونهگیری مجدد (بازنمونهگیری- Resampling) و محاسبه برآوردگر تحت نمونههای مختلف است. در این صورت واریانس یا انحراف معیار مقدار برآوردگرها حاصل از نمونههای مختلف، به عنوان خطای برآوردگر در نظر گرفته میشود. در حقیقت، چنین …
بوت استرپ در پایتون — راهنمای کاربردی
یکی از روشهای قدرتمند رایانهای در حوزه استنباط آماری، «بوت استرپ» (Bootstrap) است. این روش بدون در نظر گرفتن شرایط پیچیده، سعی در تخمین خطای برآوردگرها دارد. برای مثال برای ایجاد «فاصلههای اطمینان» (Confidence Interval)، «مدلهای رگرسیونی» (Regression Models) و همچنین در حوزه «یادگیری ماشین» (Machine Learning) برای تخمین خطای …
پاکسازی داده (Data Cleaning) در پایتون با استفاده از NumPy و Pandas — راهنمای جامع
«دانشمندان داده» (Data Scientists) حجم زیادی از زمان خود در پروژههای «تحلیل داده» (Data Analysis) را به «پاکسازی دادهها» (Data Cleansing | Data Cleaning) و تبدیل آنها به شکل قابل پردازش اختصاص میدهند. در حقیقت، دانشمندان داده بسیاری بر این باور هستند که گامهای ابتدایی گردآوری و پاکسازی دادهها در فرآیند …
پایتون در SPSS — راهنمای گام به گام
زبان برنامه نویسی «پایتون» (Python) یکی از پر طرفدارترین زبانهای برنامهنویسی در حوزه محاسبات ریاضی و بخصوص «علم داده» (Data Science) و حوزههای «دادهکاوی» (Data Mining) و «یادگیری ماشین» (Machine Learning) است. به همین دلیل شرکت IBM که در چند سال اخیر نرمافزار SPSS را خریداری کرده و در حال …
پایتون و روش کار با فایل های اکسل — از صفر تا صد
در این راهنما با روش خواندن و ایمپورت کردن فایلهای اکسل در پایتون و روش نوشتن این دادهها در صفحات گسترده آشنا میشویم و همچنین بررسی میکنیم که کدام بسته به این منظور مناسبتر است.
استفاده از پایتون و اکسل برای علم داده
احتمالاً میدانید که اکسل یک برنامه صفحه گسترده (spreadsheet) …
پردازش تصویر با پایتون — راهنمای کاربردی
در این مطلب، با مبحث پردازش تصویر با پایتون آشنا خواهید شد. «پردازش تصویر» (Image Processing) یکی از حوزههای تأثیرگذار و مهم در «هوش مصنوعی» (Artificial Intelligence) محسوب میشود و در حوزههای دیگر نظیر «بینایی کامپیوتر» (Computer Vision) و استخراج اطلاعات بامعنی از دادههای تصویری، نقش بسیار مهمی ایفا میکند.
اگرچه …
پردازش زبان طبیعی (NLP) با پایتون — راهنمای جامع
در این راهنما از راهبردهای تست شده و کارآمد برای بررسی مسائل پردازش زبان طبیعی (NLP) بهره گرفته شده است. تلاش شده است تا یادگیری NLP برای همه افراد آسانتر شده و همچنین برای افراد علاقهمند به این حوزه چشماندازهای نوینی عرضه شود.
مقدمه
دادههای ساختنیافته و به طور خاص متن، تصاویر …
پردازش زبان های غیر انگلیسی با پایتون — راهنمای کاربردی
در این مطلب، روش پردازش زبان های غیر انگلیسی با پایتون همراه با انجام یک مثال، مورد بررسی قرار گرفته است. در واقع، این نوشتار راهنمایی برای آخرین کتابخانه استنفورد، یعنی StanfordNLP است. برای درک بهتر مطلب، پیادهسازیهایی نیز بر اساس وظایف «پردازش زبان طبیعی» (Natural Language Processing | NLP)، …
پردازش کلان داده در پایتون — راهنمای جامع
اگر کاربران با دنیای علم و فناوری آشنایی داشته باشند، بدون شک با واژگان و اصطلاحاتی نظیر «علم داده» (Data Science)، «علم تجزیه و تحلیل» (Analytics Science)، «یادگیری ماشین» (Machine Learning)، «کلان داده» (Big Data) مواردی مشابه برخورد داشتهاند. در دنیای فناوری امروز، از این اصطلاحات برای تعریف مجموعهای از …
پرسپترون چند لایه در پایتون — راهنمای کاربردی
حوزه «یادگیری ماشین» (Machine Learning)، در حال تبدیل شدن به یکی از حوزههای انقلابی و حیاتی در «علم داده» (Data Science) است. حوزه یادگیری ماشین و تکنیکهای موجود در آن، به محققان این حوزه اجازه میدهند تا بتوانند «روابط غیرخطی» (Non-Linear Relationships) میان «ویژگیها» (Features) را بیابند و از آنها، …
پیاده سازی الگوریتم KNN با پایتون — راهنمای کاربردی
الگوریتم KNN یا همان الگوریتم K-نزدیک ترین همسایگی (K-Nearest Neighbors) یکی از سادهترین و در عین حال پرکاربردترین الگوریتمهای یادگیری نظارت شده (Supervised Learning) در حوزه یادگیری ماشین است. KNN هم برای مسائل رگرسیون (Regression) و هم مسائل طبقه بندی (دسته بندی | Classification) کاربرد دارد. در این مطلب قصد …
پیاده سازی الگوریتم خوشه بندی K-means در پایتون — راهنمای گام به گام
الگوریتم K-means یا همان خوشه بندی K میانگین (K-means Clustering)، یکی از سادهترین و رایجترین الگوریتمهای نوع بدون نظارت یا همان نظارت نشده و خوشه بندی در یادگیری ماشین به حساب میآید. الگوریتم خوشه بندی K-means برای پیدا کردن دستههایی در دادهها مورد استفاده قرار میگیرد که برچسب مشخصی ندارند. …
پیاده سازی توزیع های احتمال در پایتون — راهنمای کاربردی
در این مطلب، چهار «توزیع احتمال» (Probability Distribution) محبوب، شامل «توزیع لاگ نرمال» (Log-Normal Distribution)، «توزیع دوجملهای» (Binomial Distribution)، «توزیع پواسون» (Poisson Distribution) و «توزیع برنولی» (Bernoulli Distribution) به طور مختصر معرفی شدهاند. سپس، روش پیادهسازی این توزیع های احتمال در پایتون شرح داده شده است.
توزیع لاگ نرمال
در تئوری آمار و احتمال، …
پیاده سازی روش نیوتون رافسون در پایتون — راهنمای کاربردی
پیدا کردن ریشههای توابع و معادلات برای شناخت و تحلیل آنها حائز اهمیت است. از طرفی، تنها برای تعداد بسیار محدودی از توابع، روش حل بسته ریاضیاتی وجود دارد. به همین دلیل، روشهای عددی برای حل معادلات اهمیت پیدا میکنند. یکی از پرکاربردیترین روشهای عددی برای ریشهیابی توابع، «روش نیوتون …
پیاده سازی سیستم های توصیه گر در پایتون — از صفر تا صد
«سیستم های توصیه گر» (Recommender | Recommendation Systems)، زیر مجموعهای از «سیستمهای فیلتر اطلاعات» (Information Filtering Systems) محسوب میشوند. هدف سیستم های توصیه گر، پیشنهاد مناسبترین آیتمها (داده، کالا، سرگرمی و سایر موارد) به کاربران است. در سیستم های توصیه گر، دادههای مرتبط با رفتار کاربران (در خرید کالا، دریافت …
پیاده سازی مدل های دسته بندی متن در پایتون — راهنمای کاربردی
«دسته بندی متن» (Text Classification) که به آن «برچسبگذاری متن» (Text Tagging) یا «طبقهبندی متن» (Text Categorization) نیز گفته میشود، یکی از مسائل «میان رشتهای» (Intradisciplinary) در حوزه «علوم کتابداری» (Library Science)، «علوم کامپیوتر» (Computer Science) و «علم اطلاعات» (Information Science) محسوب میشود. در دسته بندی متن، هدف اصلی طبقهبندی …
پیاده سازی مدل دسته بندی تصاویر در پایتون — راهنمای کاربردی
در این مطلب، هدف آشنا کردن مخاطبان و خوانندگان با مدلهای دسته بندی تصاویر و پیادهسازی آنها در «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) است. یکی از شایعترین رویکردها برای دسته بندی تصاویر، استفاده از مدلهای «یادگیری عمیق» (Deep Learning) است. یادگیری عمیق، تابعی از «هوش مصنوعی» (Artificial Intelligence) محسوب …
پیادهسازی سیستم تشخیص و ردیابی خودرو در پایتون — راهنمای جامع
در مبحث سیستمهای «رانندگی خودران» (Autonomous Driving)، مدل «تشخیص و ردیابی خودرو» (Vehicle Detection and Tracking) یکی از مهمترین بخشهای مورد نیاز برای پیادهسازی چنین سیستمهایی است. یک سیستم تشخیص و ردیابی خودرو باید به اندازهای سریع و دقیق باشد که بتوان از آن برای کاربردهای جهان واقعی نظیر «کنترل و …
پیادهسازی یک رابط خط فرمان بی نقص با پایتون — راهنمای کاربردی
در این مقاله روش نوشتن «اینترفیس» یا رابط خط فرمان در پایتون جهت ایجاد بهرهوری و سادهسازی امور در تیمهای کاری آموزش داده میشود. توسعه دهنگان پایتون همواره از اینترفیسهای خط فرمان استفاده میکنند و بدین جهت چنین رابطهایی را مینویسند. برای نمونه در پروژههای «علم داده» (Data Sciense) میتوان …
پیش بینی آلودگی هوا با شبکه عصبی بازگشتی و پایتون — راهنمای کاربردی
در این مطلب، پیشبینی آلودگی هوا با بهرهگیری از «شبکه عصبی بازگشتی» (Recurrent Neural Network) انجام میشود. موضوع بحث، پیشبینی آلودگی هوا در بلژیک و به طور مشخصتر، آلودگی هوای ایجاد شده بر اثر «گوگرد دیاکسید» (SO2) است. دادههای مورد استفاده در این مطلب از این لینک قابل دانلود هستند.
فایل زیپ، شامل …
پیش بینی جهت قیمت در پایتون — راهنمای کاربردی
در مطالب گذشته مجله فرادرس، به پیشبینی قیمت در پایتون پرداختیم و با استفاده از یک مدل رگرسیون خطی (Linear Regression)، مقدار قیمت را پیشبینی کردیم. در این مطلب، قصد داریم به جای پیشبینی مقدار قیمت در آینده، به پیش بینی جهت قیمت در پایتون بپردازیم که یک مسئله طبقهبندی …
پیش بینی سهام با شبکه های عصبی مصنوعی در پایتون — راهنمای کاربردی
حوزههای «یادگیری ماشین» (Machine Learning) و «یادگیری عمیق» (Deep Learning)، جزء پرمخاطبترین و داغترین حوزههای تحقیقاتی در «هوش مصنوعی» (Artificial Intelligence) محسوب میشوند. شرکتهای بزرگ تجاری، سازمانهای چند ملیتی و غولهای صنعت «فناوری اطلاعات» (Information Technology | IT)، تاکنون سرمایهگذاری زیادی جهت «تحقیق و توسعه» (Research and Development) در زمینه …
پیش بینی قیمت سهام با مدلهای ARIMA در پایتون و R — راهنمای کاربردی
«میانگین متحرک خودهمبسته یکپارچه» (Autoregressive Integrated Moving Average | ARIMA) ابزاری مهم در تحلیل «سریهای زمانی» (Time Series) به منظور پیشبینی قیمتهای آینده یک متغیر بر اساس مقدار کنونی آن به شمار میآید. در این مطلب، مجموعه داده قیمت سهام «جانسون و جانسون» (Johnson & Johnson | JNJ) از سال …
پیش پردازش متن در پایتون — راهنمای جامع
در این مطلب، مراحل و روشهای لازم برای پیش پردازش متن مورد بررسی قرار میگیرند. روشهای پیش پردازش متن از آن جهت حائز اهمیت هستند که ابزارهای لازم را برای تبدیل (Transform) متن از «زبان طبیعی» (Natural Language) به فرمت «قابل خواندن توسط ماشین» (Machine-Readable) فراهم میکنند. همچنین در این …
تحلیل MANOVA در پایتون — راهنمای کاربردی
در نوشتارهای قبلی به بررسی چند روش تحلیل واریانس پرداختیم. به عنوان مثال، تحلیل واریانس یک طرفه، دو طرفه و تحلیل واریانس با دادههای تکراری از مواردی بود که مورد بررسی قرار گرفت و کدهای مربوط به انجام این گونه تحلیلها در پایتون معرفی گردید و خروجیهای حاصل نیز تفسیر …
تحلیل احساسات در توییتر با پایتون — راهنمای جامع و کاربردی
در این مطلب به منظور انجام تحلیل احساسات (Sentiment Analysis) در شبکه اجتماعی «توئیتر»، با اتصال به Twitter Streaming API، توئیتها (Tweets) را گردآوری (بر اساس یک کلیدواژه) و احساسات هر توئیت را محاسبه کرده و یک دشبورد «زمان واقعی» (real-time) با استفاده از «الاستیکسرچ» (Elasticsearch) و «کیبانا» (Kibana) به منظور بصریسازی …
تحلیل داده های چند بعدی در پایتون — راهنمای کاربردی
«تحلیل دادههای چند بعدی» (Multidimensional Data Aanalysis)، نوع مهم و مفیدی از تحلیلها است که امروزه با توجه به افزایش حجم و البته، ابعاد دادهها، از اهمیت به سزایی برخوردار است. در این نوع از تحلیلها، روابط گوناگون موجود میان متغیرها و به طور کل، دادهها، در نظر گرفته میشوند. …
تحلیل شبکه های اجتماعی در پایتون — راهنمای کاربردی
پیش از این، در مطالب «تحلیل شبکه های اجتماعی از صفر تا صد — راهنمای جامع» و «تحلیل شبکه های اجتماعی (Social Network Analysis) — به زبان ساده و جامع» به بحث تحلیل شبکههای اجتماعی پرداخته شد. در این مطلب، به چگونگی تحلیل شبکه های اجتماعی در پایتون پرداخته میشود.
«شبکهها» …
ترفندهای برنامه نویسی در پایتون — از صفر تا صد
بدون شک در حال حاضر، «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language)، محبوبترین و پرکاربردترین زبان برنامهنویسی در سطح جهان است؛ به ویژه، برای برنامهنویسان و محققان حوزه «هوش مصنوعی» (Artificial Intelligence) و «یادگیری ماشین» (Machine Learning). در این مطلب سعی شده است تا مهمترین، پرکاربردترین و از همه مهمتر، مفیدترین …
تحلیل واریانس دو طرفه در پایتون — راهنمای گام به گام
تحلیل واریانس دو طرفه (two way ANOVA) معمولا برای مقایسه میانگین چند جامعه که تحت دو یا چند متغیر عامل قابل تشخیص هستند به کار میرود. در حقیقت این روش استنباط آماری، توسعه یافته روش تحلیل واریانس یک طرفه (one way ANOVA) است که در دیگر نوشتار فرادرس قبلا به …
ترفندهای مهم پایتون که باید بدانید — فهرست کاربردی
زبان برنامهنویسی پایتون اینک از هر زمان دیگری محبوبیت بیشتری دارد و افراد به تدریج متوجه میشوند که پایتون یک زبان بسیار قدرتمند و با یادگیری آسان است. در این مقاله برخی ترفندهای مهم پایتون که باید بدانید را با هم مرور میکنیم.
دستکاری رشته
پایتون به خوبی میتواند تشخیص دهد که …
ترفندهای پایتون برای ردگیری داده ها — به زبان ساده
در پروژههای علوم داده گاهی لازم میشود که رد اطلاعات را در دادهها بگیریم یا نوعی انعطافپذیری برای بهروزرسانی ورودی جدید دادهها به سرعت و سهولت داشته باشیم. دانستن شیوه استفاده از برخی اشیای دادهای پایتون موجب میشود که در این زمینه سازمانیافتهتر عمل کنیم و از بروز اشتباهاً در …
تشخیص اشیا در پایتون — راهنمای کاربردی
در چند سال اخیر، فناوریهای مبتنی بر «تشخیص اشیا» (Object Detection) به سرعت در حال یکپارچه شدن با دستگاههای الکترونیکی نظیر تلفنهای همراه، دوربینهای دیجیتال و فرایندهای صنعتی هستند. همچنین، الگوریتمهای تشخیص اشیا به بخش جداناپذیری از فناوریهای پیشرفتهای نظیر «اتومبیلهای خوران» (Self-Driving Automobiles | Autonomous Vehicle)، «احراز هویت بیومتریک» …
تشخیص داده پرت با فاصله ماهالانوبیس — پیاده سازی در پایتون
تشخیص «دادههای پرت و دورافتاده» (Outlier) در محاسبات و تجزیه و تحلیلهای دادهها، امری مهم محسوب میشود. از آنجایی که چنین دادههایی را از مدلهای آماری خارج میکنیم باید مطمئن باشیم که حذف آنها در پیشبینیهایی دنیای واقعی تاثیری نخواهد گذاشت و مدل ساخته شده به درستی عمل خواهد کرد. …
تطبیق رشته فازی در پایتون — راهنمای کاربردی
در این مطلب، روش تطبیق رشته تقریبی و تشخیص رشتههای مشابه با بهرهگیری از مثالهای گوناگون، آموزش داده خواهد شد. تمرکز این نوشته بر روش «تطبیق رشته فازی» (Fuzzy String Matching) در پایتون است.
تطبیق رشته فازی در پایتون
تاکنون، برای افراد زیادی پیش آمده که نیاز به مقایسه کردن رشتههایی پیدا …
توابع مثلثاتی و هذلولوی در پایتون — راهنمای کاربردی
در این مطلب، توابع مثلثاتی و هذلولوی در پایتون مورد بررسی قرار گرفتهاند. این توابع، از جمله توابع اعداد مختلط مهم محسوب میشوند.
توابع مثلثاتی و هذلولوی در پایتون
توابع مثلثاتی پایتون در ادامه معرفی شدهاند.
sin(): این تابع، سینوس عدد مختلطی که به عنوان آرگومان به آن داده شده است را …
توزیع پایتون آناکوندا (Anaconda Python Distribution) — به زبان ساده
«آناکوندا» (Anaconda) یک توزیع آزاد و «متنباز» (Open Source) از زبانهای برنامهنویسی «پایتون» (Python Programming Language) و «آر» (R) برای انجام محاسبات علمی («علم داده» (Data Science)، «یادگیری ماشین» (Machine Learning)، «پردازش داده بزرگ مقیاس» (Large-Scale Data Processing)، «تحلیلهای پیشبین» (Predictive Analytics) و دیگر موارد است. هدف توزیع پایتون آناکوندا …
حذف کلمات توقف متن در پایتون — راهنمای کاربردی
در این مطلب، روش حذف کلمات توقف متن در پایتون با استفاده از جعبه «ابزار زبان طبیعی» (Natural Language Toolkit | NLTK) و بسته پایتون stop-words بیان شده است. همچنین، فهرست کلمات توقف فارسی نیز به منظور انجام پردازش زبان طبیعی، ارائه شده است.
مقدمهای بر حذف کلمات توقف متن در …
خواندن و ویرایش فایل اکسل در پایتون — راهنمای کاربردی
در این مطلب، چگونگی خواندن و ویرایش فایل اکسل در پایتون بیان شده است. با استفاده از ماژول «xlrd»، میتوان اطلاعات را از یک فایل «صفحه گسترده» (Spreadsheet) بازیابی کرد. برای مثال، خواندن، نوشتن یا ویرایش دادههای موجود در یک فایل اکسل را میتوان با استفاده از «زبان برنامهنویسی پایتون» …
خوشه بندی K-Means در پایتون — راهنمای کاربردی
در این مطلب، الگوریتم خوشه بندی K-Means به طور کامل و به زبان ساده آموزش داده شده است. همچنین، نحوه پیادهسازی خوشه بندی K-Means در «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) با بهرهگیری از کتابخانه Scikit-Learn و مثالی برای درک بهتر موضوع مورد بررسی قرار گرفته است.
در «یادگیری ماشین» (Machine …
درخت تصمیم با پایتون — راهنمای کاربردی
در این مطلب، چگونگی ساخت «درخت تصمیم» (Decision Trees) در «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) آموزش داده شده است. یک درخت تصمیم، مدلی است که برای حل وظایف «دستهبندی» (Classification) و «رگرسیون» (Regression) مورد استفاده قرار میگیرد. مدل، امکان تولید خروجیهای گوناگون را فراهم کرده و امکان انجام تصمیمگیری …
دسته بندی داده ها با پایتون — راهنمای کاربردی
در این مطلب، چندین الگوریتم «یادگیری ماشین» (Machine Learning) در «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) با استفاده از کتابخانه «سایکیتلِرن» (Scikit-Learn) که یکی از محبوبترین کتابخانههای یادگیری ماشین است، پیادهسازی شدهاند. این الگوریتمها، برای «دستهبندی» (Classification) یک مجموعه داده برچسبدار از میوهها، مورد استفاده قرار گرفتهاند. در واقع، از …
دسته بندی سبک های موسیقی با پایتون — راهنمای کاربردی
گوش فرا دادن به موسیقی یکی از فعالیتهای روزانه و مورد علاقه بسیاری از افراد است. ظهور پلتفرمهای «استریم» (Stream) موسیقی مانند «اسپاتیفای» (Spotify)، رنگ و بوی نویی به دنیای علاقمندان به موسیقی و به اشتراکگذاری آن بخشید. چنین سرویسهایی قابلیتها متعدد و جالب توجهی دارند که «دسته بندی سبک …
دسته بندی متن با پایتون و کرس (Keras) — راهنمای جامع
روزی، مساله فهمیدن حال افراد از طریق اینترنت بیشتر شبیه به موضوع یک فیلم تخیلی بود تا واقعیتی امکانپذیر، اما امروزه این کار در ابعاد خاصی قابل انجام است. پس از مطالعه این راهنما که در آن چگونگی دستهبندی متن با «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) و کتابخانه متنباز …
رسم نمودار داده ها در پایتون — راهنمای تخصصی
اغلب هنگامی که بخواهیم نمودارهای آماری را در پایتون رسم کنیم، از کتابخانه matplotlib استفاده میکنیم. در این نوشتار از کتابخانه plotly از pandas استفاده خواهیم کرد که قادر به ترسیم نمودارهای جذابتر و البته با امکانات بهتر و موثر از توابع matplotlib است. با استفاده از این کتابخانه میتوانید حتی …
رسم تابع چگالی احتمال دو بعدی با پایتون — راهنمای کاربردی
امروزه با توجه به حجم وسیع دادهها و اطلاعاتی که روزانه تولید و به کار گرفته میشوند، تجزیه و تحلیل آنها امری مهم به حساب میآید. یکی از مراحل تحلیل دادهها در «دادهکاوی» (Data Mining) مرحله «نمایش دادهها» (Data Visualization) است که یک روش برای توصیف رفتار پدیدهها براساس مشاهدات و …
رسم نمودار در پایتون با Matplotlib — راهنمای کاربردی
«کتابخانه متپلاتلیب» (Matplotlib Library)، یک کتابخانه ترسیم نمودار برای «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) است. این کتابخانه، یک «رابط کاربری برنامهنویسی شیگرا» (Object-Oriented Application Programming Interface) برای توکار کردن نمودارها در نرمافزارهای کاربردی با استفاده از «مجموعه ابزارهای رابط کاربری گرافیکی همه منظوره» (General-Purpose GUI Toolkits) مانند Tkinter ،wxPython، «کیوت» …
روش های تحلیل احساسات در پایتون — راهنمای کاربردی
«تحلیل احساسات» (Sentiment Analysis)، به استفاده از روشهای «پردازش زبان طبیعی» (Natural Language Processing)، «تحلیل متن» (Text Analysis)، «زبانشناسی محاسباتی» (Computational Linguistics) و «بیومتریک» (Biometric)، با هدف «شناسایی» (Identify)، «استخراج» (Extract)، «تعیین کمیت» (Quantify) و مطالعه «حالات حسی» (Affective States) و اطلاعات «ذهنی» (Subjective) موجود در دادههای متنی غیر ساخت …
روش های نمونه گیری در پایتون — راهنمای کاربردی
بسیاری از محققان و دانشمندان فعال در حوزه «هوش مصنوعی» (Artificial Intelligence) و «علم داده» (Data Science)، به طور روزمره با الگوریتمهای زیادی سر و کار دارند. علم داده، علم مطالعه الگوریتمها است. با این حال، مطالعه و پیادهسازی الگوریتمهای هوش مصنوعی و تحلیل داده، بدون داشتن دانش کافی در …
ساخت ابر برچسب در پایتون — به زبان ساده
در این مطلب، چگونگی انجام تحلیل اکتشافی دادهها برای «پردازش زبان طبیعی» (Natural Language Processing) با استفاده از «ابر برچسب» (Word Cloud) در «زبان برنامهنویسی پایتون» آموزش داده شده است. اما پیش از ارائه آموزش ساخت ابر برچسب در پایتون، باید دانست که ابر بچسب (با عنوان تگکلود یا کلودتگ …
ساخت تابع پایتون برای پاکسازی داده ها — راهنمای کاربردی
در این مطلب، چگونگی ساخت تابع پایتون برای پاکسازی داده ها شرح داده شده است. «تحلیل اکتشافی دادهها» (Exploratory Data Analysis | EDA) و «پاکسازی دادهها» (Data Cleaning) دو گام اساسی پیش از آغاز توسعه یک مدل «یادگیری ماشین» (Machine Learning) محسوب میشوند. این دو گام، به ویژه برای افرادی …
سیستم توصیه گر قیمت با پایتون — راهنمای کاربردی
Mercari، بزرگترین برنامه کاربردی فروشگاهی مبتنی بر جامعه در ژاپن است. کاربران این سیستم از یک مشکل عمیق رنج میبردند. مساله موجود از این قرار بود که فروشندگان وقتی جنسی را برای فروش قرار میدادند نمیدانستند چگونه قیمتگذاری کنند. بنابراین، سازندگان فروشگاه مایل بودند به فروشندگان داخل فروشگاه برای محصولات …
شبکه عصبی مصنوعی و پیادهسازی در پایتون — راهنمای کاربردی
اغلب با واژه «شبکه عصبی مصنوعی» (Artificial Neural Network) برخورد کردهایم و به نظر میرسد که باید این مفهوم به شکلی با شبکه عصبی موجودات زنده در ارتباط باشد. شبکه عصبی مصنوعی را به اختصار گاهی ANN نیز مینامند. ساختار اصلی مغز و شبکههای عصبی طبیعی از «نورون» (Neuron) یا …
شناسایی ناهنجاری با پایتون — راهنمای کاربردی
بسیاری از تحلیلهای آماری، با وجود نقاط دور افتاده (Outlier) یا ناهنجار (Anomaly)، دچار مشکل شده و نتایج صحیحی نخواهند داشت. به همین دلیل شناسایی چنین نقاطی، اهمیت زیادی برای «متخصصین داده» (Data Scientist) دارد. در این نوشتار روش و راه کارهایی را برای شناسایی ناهنجاری با پایتون ارائه خواهیم …
قطعه بندی تصویر در پایتون — راهنمای کاربردی
در این مطلب، با مبحث «قطعه بندی تصویر» (Image Segmentation) و ابزارهای آن در «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) آشنا خواهید شد. تکنیکهای قطعه بندی تصویر با نامهای دیگری نظیر بخش بندی تصویر (Image Segmentation) نیز شناخته میشوند. قطعه بندی تصویر (یا بخش بندی تصویر) یکی از زیر شاخههای …
کار با انواع فرمت ها در پایتون (JSON ،CSV و XML) — به زبان ساده
انعطافپذیری و سهولت استفاده از «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language)، این زبان را به یکی از محبوبترین زبانها به ویژه برای «دانشمندان داده» (Data Scientist)، مبدل کرده است. یکی از دلایل مهم این امر، سادگی کار با مجموعهدادههای بزرگ در زبان پایتون است. امروزه، همه شرکتهای فناوری، استراتژیهای خاصی …
کار با اسناد PDF در پایتون — راهنمای کاربردی
در این مطلب، روش کار با اسناد PDF در پایتون مورد بررسی قرار گرفته است. «فرمت اسناد قابل حمل» (Portable Document Format) یا PDF، یک فرمت فایل است که برای ارائه و تبادل اسناد به طور قابل اعتماد در میان سیستمعاملهای گوناگون، مورد استفاده قرار میگیرد. در حالیکه PDF در …
کار کردن با داده های متنی در پایتون — راهنمای کاربردی
یکی از مهمترین کتابخانههای توسعه داده شده برای «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language)، کتابخانه Pandas است. کتابخانه نرمافزاری Pandas با هدف «دستکاری» (Manipulation) و «تحلیل» (Analysis) دادهها طراحی شده است. به طور خاص، این کتابخانه ساختارهای دادهای و توابع لازم برای دستکاری جداول عددی و «دادههای سری زمانی» (Time-Series) …
کدنویسی شبکه های عصبی مصنوعی چند لایه در پایتون — راهنمای کامل
بنابر «قضیه عمومی تقریب» (Universal Approximation Theorem)، در صورتی که تعداد مناسبی از لایهها (لایههای نهان) در «شبکه های عصبی مصنوعی» (Artificial Neural Networks) طراحی شود و «حاشیه خطای» (Error Margin) مطلوبی برای این دسته از الگوریتمهای حوزه «هوش مصنوعی» (Artificial Intelligence) و «یادگیری ماشین» (Machine Learning) تعریف شود، این …
متن کاوی با پایتون در توییتر — راهنمای جامع و کاربردی
در این مطلب، روش انجام متن کاوی با پایتون در توییتر، همراه با ارائه یک مثال کامل، مورد بررسی قرار گرفته است.
متن کاوی با پایتون در توییتر
«متنکاوی» (Text Mining) یکی از کاربردهای «پردازش زبان طبیعی» (Natural Language Processing) و یک روش تحلیلی برای دادههای متنی به منظور کسب اطلاعات مناسب …
محاسبه آمار عبارات یکتا در پایتون — راهنمای کاربردی
در این مطلب، با مبحث محاسبه آمار عبارات یکتا در «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming language) آشنا خواهید شد. یکی از کاربردهای مهم محاسبه آمار عبارات یکتا و تحلیل آنها، در «پردازش زبان طبیعی» (Natural Language Processing) است. همچنین، از محاسبه آمار عبارات یکتا به شکل گستردهای برای «متنکاوی» (Text Mining) یا «تحلیل …
مصورسازی پیچیدگی الگوریتم ها با پایتون — راهنمای کاربردی
در این مطلب، مبحث پیچیدگی الگوریتم ها که با نماد $$O(n)$$ نیز نمایش داده میشود، مورد بررسی قرار میگیرد. پیچیدگی الگوریتم ها یک مفهوم بسیار پیچیده در حوزه «علوم کامپیوتر» (Computer Science) محسوب میشود. برخورداری از «پسزمینه» (Background) ریاضی مناسب، برای درک مفاهیم بسیار سنگین پیچیدگی الگوریتم ها بسیار ضروری …
مهندسی داده با پایتون و Django — راهنمای کاربردی
در این مطلب، با مبحث مهندسی داده آشنا خواهید شد. بدون شک، «مهندسی داده» (Data Engineer) یکی از سختترین جنبههای «علم داده» (Data Science) محسوب میشود. اگرچه مهندسی داده نقش زیادی در بخش «تحلیل داده» (Data Analysis) در حوزه علم داده ندارد، با این حال، به عنوان Back-End سیستمهای تحلیل …
نوشتن اپلیکیشن وب با پایتون برای علم داده — راهنمای کاربردی
در این مطلب، روش نوشتن اپلیکیشن وب با پایتون برای علم داده مورد بررسی قرار گرفته است. یک پروژه «یادگیری ماشین» (Machine Learning) در صورتی که یک ویترین خوب نداشته باشد، کامل نیست. در حالی که در گذشته، «بصریسازیهایی» (ٰVisualization) که به خوبی انجام شده بودند یا یک ارائه اسلایدی …
وب اسکرپینگ (Web Scraping) با پایتون و کتابخانه Beautiful Soup — راهنمای جامع
دادههای موجود در وب یکی از مهمترین منابع به منظور انجام تحلیلهای داده (Data Analysis) و دادهکاوی (Data Mining) هستند. چنین تحلیلهایی با اهداف گوناگون انجام میشوند که از جمله آنها میتوان به عقیدهکاوی و تحلیل احساسات اشاره کرد. مساله شایان توجه در این تحلیلها گردآوری دادههای موجود در وب است …
ویرایش خودکار ویدئوها با پایتون — به زبان ساده
در این مطلب، آموزش ساخت سیستمی ارائه میشود که میتواند سکوتهای آزاردهنده موجود در ویدئوها، خطاهای انسانی که به وقوع میپیوندند و برخی از دیگر مواردی که مد نظر کاربر هستند را اصلاح کند. این سیستم، ویدئو کاربر را به یک ویدئو زیبا تبدیل نمیکند، اما حداقل این امکان را …