انواع سبک های ترید – توضیح و لیست کامل

۴۹۸۱ بازدید
آخرین به‌روزرسانی: ۲۱ اسفند ۱۴۰۲
زمان مطالعه: ۳۳ دقیقه
دانلود PDF مقاله
انواع سبک های ترید – توضیح و لیست کاملانواع سبک های ترید – توضیح و لیست کامل

معامله‌گران از انواع سبک های ترید برای انجام معاملات در بازارهای مالی استفاده می‌کنند. سبک‌های معاملاتی متنوعی برای ترید در بازارهای مالی وجود دارند که آن‌ها را می‌توان با توجه به تایم‌فریم انتخابی تریدرها و استراتژی معاملاتی آن‌ها تقسیم‌بندی کرد. بنابراین علاوه بر طبقه‌بندی انواع سبک های ترید با توجه به تایم‌فریم، سبک‌های ترید را می‌توان با توجه به نوع تحلیل نیز دسته‌بندی کرد. از سویی دیگر هر کدام از بازارهای مالی نیز با توجه به خصوصیات مربوطه روش‌های ترید خاصی را می‌طلبد که آشنایی با آن‌ها اهمیت بالایی برای معامله‌گران دارد. در این مطلب از مجله فرادرس پس از اشنایی با مفهوم ترید در بازارهای مالی برخی از مهم‌ترین سبک‌های آن را شرح می‌دهیم و درباره ساختارهای قیمتی مهم در انواع سبک‌های ترید توضیحاتی را ارائه می‌کنیم.

فهرست مطالب این نوشته
997696

انواع سبک های ترید

انواع سبک‌های ترید با توجه به تعداد معاملات و مدت باز بودن موقعیت معاملاتی تعیین می‌شود. بنابراین با توجه به بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت می‌توان سبک‌های معاملاتی زیر را برای ترید در نظر گرفت.

  • خرید و نگهداری
  • نوسان‌گیری میان‌مدت
  • نوسان‌گیری کوتاه‌مدت

مفهوم ترید در بازارهای مالی

ترید در بازارهای مالی به‌معنی خرید و فروش برای کسب سود از این بازارها است. برای مثال فردی با توجه به روند صعودی دارایی یا سهام موردنظر، آن را خریداری می‌‌کند و پس از افزایش قیمت دارایی خریداری شده آن را در قیمت‌های بالاتر می‌فروشد. برای این منظور تریدر در ابتدا نیاز دارد تا بازار مربوطه را تحلیل کند تا بتوانند در قیمت‌های مناسبی دارایی موردنظر را خریداری کند.

بنابراین تریدرها با استفاده از تحلیل‌های موجود می‌توانند علاوه بر خرید دارایی مربوطه در کف‌های قیمتی آن را در قیمت‌های مناسبی بفروشند. برای این که تریدها بتوانند رفتار قیمت را در بازه‌های زمانی متفاوتی رصد کنند نیاز دارند تا آن را در ابزاری به‌نام نمودار قیمت بررسی کنند.

نمودار قیمت در تحلیل تکنیکال چیست؟

نمودار قیمت اصلی‌ترین ابزار در تحلیل تکنیکال است که تریدرها با استفاده از آن حرکات قیمت را در بازار مربوطه رصد می‌کنند. نمودار قیمت حرکات قیمت را در بازه زمانی نشان می‌دهد. برای این منظور نمودار قیمت از دو محور افقی و عمودی تشکیل شده است که در محور افقی تغییرات زمان نشان داده می‌شود و در محور عمودی تریدرها می‌توانند نوسانات قیمت را مشاهده کنند.

بنابراین قیمت لحظه‌ای دارایی موردنظر در بازار مربوطه با استفاده از نمودار قیمت مشاهده و بررسی می‌شود. برای این منظور انواع نمودارهای قیمتی از قبیل نمودار خطی، میله‌ای و شمعی وجود دارد که نمودار شمعی کاربرد بیشتری در میان تریدرها دارد. بنابراین در ادامه نمودار شمعی در تحلیل تکنیکال را شرح می‌دهیم.

نمودار شمعی در تحلیل تکنیکال چیست؟

نمودار شمعی نوعی از انواع نمودار قیمت در تحلیل تکنیکال است که تریدرها می‌توانند برای بررسی روندهای قیمتی از آن استفاده کنند. در نمودار شمعی تغییرات قیمت با کندل‌هایی نشان داده می‌شود. نحوه نمایش تغییرات قیمت در نمودار شمعی به این طریق است که پس از انتخاب بازه زمانی موردنظر برای نمایش نوسانات قیمت، هر کندل در بازار مربوطه تغییرات قیمت را در بازه زمانی انتخابی نشان می‌دهد. این بازه زمانی در تحلیل تکنیکال تایم‌فریم نامیده می‌شود که در ادامه آن را شرح می‌دهیم.

مفهوم تایم‌فریم در نمودار قیمت

برای اینکه بتوانیم نوسانات قیمت را در بازه‌های زمانی متفاوت بررسی کنیم، می‌بایست از تایم‌فریم‌های مختلفی برای نمایش قیمت در نمودار مربوطه استفاده کنیم. تایم‌فریم در نمودار قیمت این امکان را به تریدرها می‌دهد تا بتوانند تغییرات قیمت را در بازه‌زمانی انتخابی مشاهده کنند.

برای مثال در صورتی که نمودار قیمت در تایم‌فریم یک ساعته باشد، هر کندل در این نمودار تغییرات قیمت را در بازه زمانی یک‌ساعته نشان می‌دهد. نمودار قیمت این امکان را به تریدرها می‌دهد تا بتوانند حرکات قیمتی را از تایم‌فریم‌های یک‌ثانیه‌ای تا تایم‌فریم‌های بلندمدت‌تر سالانه مشاهده کنند.

در این حالت هر کندل در نمودار شمعی تغییرات قیمت را در تایم‌فریم انتخابی به تریدرها نشان می‌دهد. با توجه به تایم‌فریم انتخابی، نوع تحلیل و بازار مربوطه انواع سبک های ترید در بازارهای مالی وجود دارد که در ادامه این مطلب هر کدام را شرح می‌دهیم.

لیست کامل انواع سبک های ترید

انواع سبک های ترید را می‌توان با توجه به ویژگی‌هایی نظیر تایم‌فریم انتخابی برای ترید به دسته‌های متنوعی همانند ترید روزانه تقسیم کرد. از سویی دیگر برخی از انواع سبک های ترید نیز با توجه به تحلیل انتخابی برای بازار مربوطه تقسیم‌بندی می‌شوند.

برای مثال تریدرها می‌توانند با توجه به انواع سبک های تحلیل تکنیکال همانند تحلیل پرایس اکشن RTM از بازار کسب سود کنند. علاوه بر این برخی از تریدرها با کسب مهارت لازم می‌توانند با استفاده از اخبار و رویدادهای مربوط به بازار موردنظر و تاثیری که بر قیمت دارایی مربوطه دارد، روند آتی قیمت را پیش‌بینی کنند. در فهرست زیر برخی از انواع مهم سبک‌های ترید را مشاهده می‌کنید که در ادامه هر کدام را شرح می‌دهیم.

لپ‌تاپی باز که نمودار قیمت را نشان می‌دهد.

  • انواع سبک‌ های ترید با توجه به تایم‌فریم
    • سبک اسکالپینگ
    • ترید روزانه
    • سوئینگ تریدینگ
    • پوزیشن تریدینگ
  • انواع سبک های ترید با توجه به نوع تحلیل
    • انواع سبک های ترید با استفاده از تحلیل بنیادی
    • انواع سبک های ترید در تحلیل تکنیکال
      • سبک پرایس اکشن
      • سبک اسمارت مانی
  • انواع سبک‌های ترید با توجه به بازار
    • انواع سبک های ترید در بازار فارکس
    • انواع سبک های ترید در بازار کریپتو

بهترین سبک ترید

بهترین سبک ترید مربوط به روشی از انجام معاملات است که در آن تریدر با توجه به بازه زمانی انتخابی برای انجام معاملات بتواند از بازار کسب سود کند. بنابراین برای اینکه تریدرها بتوانند بهترین سبک ترید را پیدا کنند می‌بایست در ابتدا شرایط خود را از نظر زمانی بررسی کنند.

علاوه بر این تریدرها می‌بایست با توجه به ویژگی‌هایی که هر سبک دارد، روشی را انتخاب کنند که با روحیات آن‌ها سازگار باشد. برای مثال افرادی که تمایل دارند سودهایی کوچک در بازه‌های زمانی کوتاه بگیرند و نتیجه معاملات خود را در مدت کوتاهی مشخص کنند، می‌توانند از ترید روزانه استفاده کنند. از سویی دیگر نیز برخی از افراد قدرت تمرکز بالا در بازه‌های زمانی کوتاه را ندارند و نمی‌توانند نوسانات قیمت را در بازه‌های زمانی کوتاه تحمل کنند. این افراد می‌توانند از سبک‌های دیگر معاملاتی در بازه‌های زمانی طولانی‌تر استفاده کنند.

با توجه به اینکه تریدرها برای انجام معاملات از چه تایم‌فریمی استفاده می‌کنند، انواع سبک های ترید در بازارهای مالی وجود دارد. برای مثال برخی از تریدرها با استفاده از تایم‌فریم‌های کوتاه مدت سعی می‌کنند تا نوسانات قیمت در بازار مربوطه را در بازه‌های زمانی کوتاه‌ مدت بررسی کنند و با توجه به موقعیت‌های معاملاتی به‌دست آمده، نسبت به انجام معاملات در بازار مربوط اقدام کنند.

اما برخی از تریدرها با توجه به استراتژی معاملاتی انتخابی سعی می‌‌کنند تایم‌فریم‌های بلندمدت‌تری را برای ترید انتخاب کنند. در این حالت با توجه به بازه زمانی انتخابی می‌توانند از موقعیت‌های معاملاتی مربوطه برای کسب سود از بازار موردنظر استفاده کنند. در ادامه انواع سبک های ترید با توجه به تایم‌فریم‌های انتخابی را شرح می‌دهیم.

سبک اسکالپ در ترید چیست؟

«روش اسکالپ» (Scalping) یکی از انواع سبک های ترید در بازارهای مالی است که تریدرها سعی می‌کنند از نوسانات قیمت در بازه‌های زمانی بسیار کوتاه برای ترید استفاده کنند. در این روش تریدرها با استفاده از تایم‌فریم‌های کوتاه‌مدت سعی می‌کنند با مدیریت ریسک بهینه در مجموع برآیند مثبتی در انجام معاملات داشته باشند. روش اسکالپینگ در ترید یکی از انواع سبک‌ های ترید است که به تمرکز و دقت بالایی نیاز دارد.

در این روش تریدر ممکن است در بازه زمانی کوتاهی تعداد معاملات زیادی انجام دهد. برای این منظور معامله‌گر از تایم‌فریم‌های کوتاه‌مدت‌تری برای تحلیل و ورود به معامله استفاده می‌کند. در این روش نیاز است تا تریدرها زمان مشخصی در طول روز را به ترید اختصاص دهند و نوسانات قیمت در بازار مربوطه را در آن بازه زمانی رصد کنند. در روش اسکالپ تریدرها سعی می‌‌کنند سودهای کوچک از معاملات خود به‌دست آورند.

این موضوع به این دلیل است که اسکالپرها در تایم‌فریم‌های کوتاه‌مدت اقدام به ترید می‌کنند. اما با توجه به اینکه تعداد زیادی معامله را در طول روز انجام می‌‌‌دهند، می‌‌توانند سودهای قابل‌قبولی را در صورت پیش‌بینی درست بازار به‌دست آورند. لازم به ذکر است اسکالپینگ یکی از پر ریسک‌ترین روش‌ها برای ترید در بازارهای مالی است و به تجربه و مهارت بالایی نیاز دارد.

ترید روزانه چیست؟

«ترید روزانه» (Day Trading) یکی از انواع سبک‌ های ترید در بازارهای مالی است که در آن معامله‌گران پوزیشن‌های معاملاتی خود را در همان‌ روز به نتیجه می‌رسانند. برای این منظور تریدرها می‌توانند تارگت‌های معاملاتی خود را به‌گونه‌ای قرار دهند که در همان روز به قیمت موردنظر برسد یا با فعال شدن حد ضرر در قیمت موردنظر با کمی زیان از معامله خارج شوند. بنابراین تریدرهای روزانه در پایان جلسه معاملاتی یا در پایان روز تمامی پوزیشن‌های معاملاتی خود را می‌بندند و پوزیشنی را باز نگه نمی‌‌دارند. تریدرهای روزانه از تایم‌فریم‌های کوتاه‌مدتی همانند تایم‌فریم‌های چند دقیقه‌ای تا ساعتی می‌توانند برای ترید استفاده کنند.

برای این منظور در ابتدا نواحی مهم قیمتی را در تایم‌فریم‌های بالاتر بررسی می‌کنند. سپس با توجه به اعتبار نواحی مهم در تایم‌فریم‌های بالاتر و با درنظر گرفتن روند اصلی بازار، معاملات خود را انجام می‌دهند. بنابراین تایم‌فریم انتخابی برای انجام معامله در ترید روزانه از بازه‌های زمانی انتخابی در روش اسکالپینگ می‌تواند بلندمدت‌تر باشد. تریدرهای روزانه نیز همانند اسکالپرها نیاز دارند تا زمان معینی از روز را به ترید اختصاص دهند و بازار مربوطه را رصد کنند. البته تریدرهای روزانه می‌توانند در ابتدای روز پوزیشن معاملاتی خود را باز می‌کنند و در انتهای روز آن را دوباره بررسی کنند.

در این حالت تریدرها می‌بایست حداقل دو مرتبه در روز نمودار و پوزیشن معاملاتی خود را تحلیل کنند تا از میزان سود یا زیان خود مطلع شوند. تریدرهای روزانه با استفاده از انواع روش‌های سفارش‌گذاری در صرافی‌های آنلاین و پلتفرم‌های کارگزاری‌‌های مربوطه می‌توانند معاملات خود را در قیمت‌های مناسب انجام دهند.

سوئینگ تریدینگ چیست؟

«سوئینگ تریدینگ» (Swing Trading) نیز یکی دیگر از انواع سبک های ترید در بازارهای مالی است که تریدرها در انجام معاملات مربوطه از آن استفاده می‌کنند. در این روش معاملاتی تریدرها در بازه‌های زمانی میان‌مدت‌تر اقدام به معامله می‌کنند. برای این منظور تریدرها نوسانات قیمت را در بازه‌های میان‌مدت روزانه و چهارساعته در نظر می‌گیرند و روندهای قیمت را در نمودار پیدا می‌کنند.

مطلبی که در بالا مطالعه کردید بخشی از مجموعه مطالب «آموزش ترید ارزهای دیجیتال — از صفر تا صد» است. در ادامه، می‌توانید فهرست این مطالب را ببینید:

بر اساس رای ۱ نفر
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
منابع:
FX LeadersForexbeeDailyfxHantec MarketsInnercircletrading
نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *