الگوی کنج صعودی چیست؟ – توضیح به زبان ساده
هنگامی که تریدرها میخواهند قیمتهای مناسبی را برای خرید و فروش سهام یا داراییهای موردنظر پیدا کنند، نیاز دارند تا رفتار قیمت در نمودار را بررسی کنند. بررسی رفتار قیمت به معنای بررسی انواع روندهای قیمتی موجود در نمودار قیمت و نحوه واکنش قیمت به نواحی مهم در نمودار قیمت است. برای این منظور تریدرها و تحلیلگران بازارهای مالی از ابزارهای موجود در تحلیل تکنیکال استفاده میکنند. یکی از این ابزارهای کاربردی در تحلیل تکنیکال انواع الگوهای قیمتی است که این امکان را به تریدرها میدهد تا بتوانند پیشبینی بهتری از روندهای آتی قیمت ارائه کنند. در این میان الگوی کنج صعودی یکی از الگوهای قیمتی کاربردی در تحلیل تکنیکال است که نشاندهنده نوعی فشردگی صعودی در قیمت است و به تریدرها در شناسایی روندهای آتی قیمت کمک میکند. در این مطلب از مجله فرادرس به این موضوع میپردازیم که الگوی کنج صعودی چیست و نحوه ترید با این الگو را شرح میدهیم. در ادامه نیز مواردی از قبیل الگوی کنج صعودی در روندهای صعودی و نزولی، الگوی کنج ادامهدهنده، الگوی کنج نزولی و ترکیب الگوها با الگوی کنج صعودی را شرح میدهیم.
الگوی کنج صعودی چیست؟
«الگوی کنج صعودی» (Rising Wedge Pattern) یکی از الگوهای نزولی در تحلیل تکنیکال است که نوسان قیمت بین دو خط روند صعودی را نشان میدهد. در این الگو قیمت بین دو خط حمایت در پایین و مقاومت در بالا نوسان میکند و بهتدریج افزایش قیمت پیدا میکند.
در این حالت هراندازه قیمت بین دو خط روند به سمت قیمتهای بالاتر میرود، قدرت نوسانی آن کمتر میشود. این موضوع در نهایت احتمال برگشت روند به سمت قیمتهای پایینتر را برای این الگوی بیشتر میکند. بنابراین تریدرها معمولا پس از شناسایی این الگو در نمودار قیمت بهدنبال پیدا کردن موقعیتهای مناسب معاملاتی برای باز کردن پوزیشنهای شورت در نمودار هستند.
نحوه شناسایی الگوی کنج صعودی
برای شناسایی الگوی کنج صعودی در ابتدا میبایست نوسانات قیمتی را که بین دو خط روند صعودی قرار دارند را شناسایی کنیم. در این حالت با توجه به این که این خطوط صعودی بههم همگرا هستند بنابراین برای شناسایی این الگو، نواحی از نمودار را در نظر میگیریم که در آن روند قیمت بهتدریج دچار فشردگی شده است.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید، قیمت بین دو خط روند محدود شده است که این موضوع باعث فشردگی قیمت میشود. در تصویر بالا نوسان قیمت بین دو خط روند را مشاهده میکنید که به تدریج بین خطوط روند نوسان کمتری پیدا میکنند. بنابراین برای شناسایی این الگو در نمودار قیمت میتوانیم سه مورد زیر را بررسی کنیم.
- وجود روند موقت صعودی در نمودار قیمت
- کاهش در حجم انجام معاملات
- همگرا شدن دو خط روند در نمودار قیمت
الگوی کنج صعودی نشانه چیست؟
الگوی کنج صعودی نشانه احتمال برگشت قیمت و ریزش آن به سطوح پایینتر قیمتی است. بنابراین زمانی که با کشیدن دو خط روند صعودی در نمودار قیمت این الگو در نمودار را شناسایی میکنیم، در ادامه این احتمال افزایش پیدا میکند که قیمت خط روند پایینی را که همانند خط حمایت عمل میکند، به سمت قیمتهای پایینتر بشکند.
بنابراین تریدرها تشکیل الگوی کنج صعودی در نمودار افزایشی قیمت را نشانهای از برگشت روند در نمودار در نظر میگیرند و خود را برای باز کردن پوزشنهای شورت آماده میکنند.
یادگیری انواع الگوهای قیمتی با فرادرس
الگوی کنج صعودی یکی از انواع الگوهای کنج در تحلیل تکینکال است که تریدرها از آن برای شناسایی موقعیتهای مناسب برای ورود به معامله استفاده میکنند. برای این منظور تریدرها میبایست اطلاعات اولیه مناسبی درباره مفاهیم پایهای در تحلیل تکنیکال و نحوه استفاده از این اطلاعات در شناخت و بررسی الگوهای قیمت بهدست آورند.
مفاهیمی نظیر انواع نمودار قیمت، نواحی مهم حمایتی و مقاومتی، انواع روندهای صعودی و نزولی و پیدا کردن نواحی ورود و خروج به معامله برای کسب سود از ترید با توجه به مدیریت ریسک و سرمایه از مواردی هستند که در تحلیل تکنیکال یاد میگیرید.
برای این منظور فیلمهای اموزشی متنوعی در فرادرس تهیه شده است که از لینک موجود در فهرست زیر میتوانید به آنها دسترسی پیدا کنید.
- فیلم آموزش الگوهای شمعی یا کندل استیک در بورس و بازارهای مالی فرادرس
- فیلم آموزش مقدماتی روانشناسی کندل ها و پرایس اکشن در بازار مالی فرادرس
- فیلم آموزش پرایس اکشن آر تی ام در بازارهای مالی فرادرس
- فیلم آموزش مقدماتی پرایس اکشن در بورس و بازارهای مالی فرادرس
- فیلم آموزش پرایس اکشن باب ولمن در بازارهای مالی فرادرس
برای مشاهده فیلمهای آموزشی بیشتر در این حوزه نیز میتوانید از لینکهای زیر استفاده کنید.
الگوی کنج صعودی در نمودار قیمت
برای این که بتوانیم تحلیل درستی از الگوی کنج صعودی انجام دهیم، میبایست این الگو را در نمودار قیمت تحلیل کنیم. این موضوع به این دلیل است که ناحیهای که این الگو در آن تشکیل میشود اهمیت زیادی در نحوه ترید با این الگو دارد. از سویی دیگر از الگوی کنج صعودی همانند دیگر الگوهای قیمتی در تحلیل تکنیکال میتوانیم در تایمفریمهای متفاوتی استفاده کنیم.
بنابراین تایمفریمی که این الگو در آن تشکیل شده است را میبایست با توجه به نواحی مهم قیمتی در نمودار در نظر بگیریم. نواحی مهم قیمتی در نمودار قیمت، نواحی حمایت و مقاومتی در تایمفریمهای بالا هستند. این نواحی با توجه به اینکه تاثیرگذاری زیادی بر روی قیمت دارند، میتوانند روندهای قیمتی را تغییر دهند.
بنابراین زمانی که تریدرها از الگوی کنج صعودی برای ترید استفاده میکنند همواره میبایست موقعیت شکلگیری این الگو را نسبت به نواحی حمایت و مقاومتی درنمودار در نظر بگیرند. در ادامه به این موضوع میپردازیم که الگوی کنج صعودی در نوحی مقاومتی چیست و تاثیر ناحیه مقاومتی را در این الگو بررسی میکنیم.
الگوی کنج صعودی در نواحی مقاومتی
نواحی مقاومتی یکی از نواحی مهم قیمتی در نمودار است که قیمت به آن واکنش نشان میدهد. از سویی دیگر در این نواحی احتمال تشکیل الگوی کنج صعودی نیز وجود دارد. بنابراین تریدرها میتوانند با بررسی نحوه تاثیرگذاری ناحیه مقاومتی و الگوی کنج صعودی بر روی قیمت، تحلیلهای بهتری را از روندهای آتی قیمت ارائه کنند.
نواحی مقاومتی قسمتهایی از نمودار قیمت هستند که روندهای صعودی قیمت در برخورد به آنها یا در زمان نزدیک شدن به آنها واکنش نشان میدهد. این واکنش با توجه به میزان اعتبار ناحیه مقاومتی ممکن است متفاوت باشد. برای مثال زمانی که روندی صعودی قیمت به ناحیه مقاومتی در تایمفریمهای پایینتر نزدیک میشود، ممکن است پس از مدتی درجا زدن به روند صعودی قبلی خود ادامه دهد.
اما این موضوع در زمان نزدیک شدن به ناحیه مقاومتی در تایمفریمهای بالاتر میتواند متفاوت باشد. بنابراین زمانی که روندهای صعودی قیمت به نواحی مقاومتی در تایمفریمهای بالاتر نزدیک میشوند احتمال برگشت روند بیشتر میشود. تریدرها در نواحی مهم مقاومتی در نمودار بهدنبال یافتن الگوهای نزولی همانند الگوی کنج صعودی در نمودار قیمت هستند تا بتوانند معاملات موفقتری انجام دهند. در ادامه به این موضوع میپردازیم که نحوه ترید با الگوی کنج صعودی چیست و روش ترید با استفاده از این الگو را شرح میدهیم.
ترید با الگوی کنج صعودی
برای ترید با الگوی کنج صعودی میبایست رفتار قیمت را در زمان برخورد با خطوط روند در نظر داشته باشیم. برای این منظور در این الگو معمولا زمانی که قیمت خط روند حمایتی پایین الگو را میشکند. رفتار قیمت را میبایست درنظر بگیریم. در این حالت در صورت تایید شکست با بسته شدن کندلها در زیر خط حمایت، این امکان وجود دارد که قیمت به خط حمایتی قبلی که اکنون به عنوان خط مقاومتی برای قیمت محسوب میشود، پس از شکست معتبر آن پولبک بزند.
در این حالت پس از انجام پوبک موقعیت مناسبی برای ورود به معامله و باز کردن پوزیشن شورت برای تریدرها ایجاد میشود. همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید. در ابتدا قیمت بین دو خط روند صعودی قرار میگیرد و الگوی کنج صعودی ساخته میشود. در ادامه قیمت خط روند پایینی در الگو را میشکند و پس از پولبک به آن دوباره ریزش میکند. در تصویر زیر موقعیت ورود به معامله و قیمت حد ضرر با پیکان قرمز رنگ مشخص شدهاند.
تیک پروفیت در الگوی کنج صعودی
برای تیک پروفیت با استفاده از الگوی کنج صعودی میبایست نواحی مهم قیمتی که احتمال برگشت قیمت وجود دارد را در نمودار قیمت شناسایی کنیم. با توجه به اینکه احتمال شکست خط روند پایینی و ریزش قیمت در زمان تشکیل کنج صعودی بیشتر است، بنابراین برای اینکه بتوانیم اهداف قیمتی را برای تیک پروفیت انتخاب کنیم، نیاز داریم تا در ابتدا نواحی حمایتی در نمودار قیمت را با توجه به الگوی کنج صعودی مشخص کنیم.
برای این منظور میتوانیم کمینههایی که این الگو تشکیل میدهد را به عنوان نواحی حمایتی درنظر بگیریم. در این صورت با توجه به اینکه احتمال واکنش قیمت به این نواحی و برگشت قیمت به بالا از این نواحی حمایتی وجود دارد، بنابراین هر کدام از این نواحی حمایتی را میتوانیم به عنوان اهداف قیمتی برای خروج از معامله در نظر بگیریم. همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، خطوط حمایتی با توجه به کمینههای موجود در الگوی کنج صعودی رسم شدهاند.
در این قسمت یادگرفتیم که تیک پروفیت در الگوی کنج صعودی چیست. در ادامه به این موضوع میپردازیم که الگوی کنج صعودی در روند صعودی چیست و نحوه تحلیل این الگو را در روندهای صعودی شرح میدهیم.
الگوی کنج صعودی در روند صعودی
این الگو را میتوان در روندهای صعودی و نزولی شناسایی کرد. در این حالت زمانی که این الگو در روندهای صعودی شناسایی شود با توجه به اینکه احتمال برگشت روند پس از تشکیل الگوی کنج صعودی بیشتر است، بنابراین این الگو در روندهای صعودی، یکی از انواع الگوهای بازگشتی است. اما در صورتی که این الگو در روندهای نزولی شناسایی شود از آن میتوان به عنوان یکی از انواع الگوهای ادامهدهنده استفاده کرد.
مطلبی که در بالا مطالعه کردید بخشی از مجموعه مطالب «آموزش ترید ارزهای دیجیتال — از صفر تا صد» است. در ادامه، میتوانید فهرست این مطالب را ببینید:
- ترید ارز دیجیتال چیست ؟ – آموزش از صفر تا صد
- ترید چیست و چگونه آن را یاد بگیریم؟ — بهترین راهنمای شروع
- تریدر کیست و چگونه یک تریدر موفق شویم ؟ — راهنمای کامل
- کندل استیک چیست ؟ — آموزش الگوهای مهم به زبان ساده
- آموزش تحلیل تکنیکال بورس رایگان (+ فیلم آموزش رایگان)
- صرافی ارز دیجیتال — کدام صرافی آنلاین ارز دیجیتال برای ایرانیان بهتر است؟
- ۱۰ برنامه ترید ارز دیجیتال که باید بشناسید – بهترین نرم افزارها برای مبتدی و حرفه ای ها
- انواع استراتژی معاملاتی در ارز دیجیتال چیست؟ – نحوه انتخاب و طراحی به زبان ساده
- بای استاپ چیست ؟ – از اهمیت تا کاربرد به زبان ساده
- بهترین کیف پول ارز دیجیتال کدام است ؟ | راهنمای استفاده تصویری گام به گام
- کیف پول بیت کوین چیست ؟ | نحوه ساخت کیف پول بیت کوین — به زبان ساده
- ساخت کیف پول بیت کوین بلاک چین — راهنمای تصویری
- تحلیل تکنیکال چیست و چگونه آن را یاد بگیریم؟ – کاربرد، مزایا و معایب
- تریدینگ ویو چیست و چگونه با آن کار کنیم؟ — آموزش تصویری
- بهترین اندیکاتور تشخیص روند چیست؟ — معرفی 6 اندیکاتور کاربردی
- تحلیل فاندامنتال چیست؟ | به زبان ساده — از صفر تا صد
- تحلیل بنیادی چیست ؟ | به زبان ساده
- تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال — آموزش از صفر تا صد رایگان
- هودل چیست و HODL کردن به چه معناست؟ — به زبان ساده
- اندیکاتور MACD چیست ؟ — آموزش تصویری و به زبان ساده
- مدیریت ریسک چیست؟ – فرآیندها و روش های انجام به زبان ساده
- آموزش اندیکاتور های تحلیل تکنیکال بورس | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- آموزش اندیکاتور RSI — نحوه استفاده به زبان ساده
- میانگین متحرک چیست ؟ + پیاده سازی Moving Average در پایتون
- اندیکاتور EMA در بورس چیست ؟ — میانگین متحرک نمایی به زبان ساده
- اندیکاتور CCI چیست ؟ — به زبان ساده
- تایم فریم چیست ؟ – مفهوم دوره زمانی به زبان ساده
- اندیکاتور ATR — آموزش به زبان ساده و گام به گام
- اندیکاتور استوکاستیک (Stochastic) — آموزش کاربردی و به زبان ساده
- ایچیموکو چیست ؟ — آموزش اندیکاتور ایچیموکو به زبان ساده
- پرایس اکشن (Price Action) چیست؟ | به زبان ساده و گام به گام
- کندل چیست و انواع کندل ها بیانگر چه هستند؟ — به زبان ساده
- نوسان گیری در بورس | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- تشخیص روند بازار — از صفر تا صد
- خط روند چیست؟ – در تحلیل تکنیکال و به زبان ساده
- کندل شناسی — آموزش خواندن کندل و الگوی متداول کندل — تصویری و به زبان ساده
- الگوی پرچم چیست ؟ — از صفر تا صد و به زبان ساده
- آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال بورس | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- امواج الیوت در تحلیل تکنیکال | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- الگوهای هارمونیک در تحلیل تکنیکال بورس — آموزش کاربردی
- تریگر چیست و چه کاربردی در بورس و تحلیل تکنیکال دارد؟ — کامل و ساده
- پولبک در بورس (Pull Back) چیست ؟ — انواع و کاربرد به زبان ساده
- اسکالپ چیست ؟ — Scalp در فارکس به زبان ساده
- مدیریت سرمایه چیست و چگونه آن را یاد بگیریم؟ — راهنمای کاربردی و عمومی
- استاپ لاس چیست ؟ — توضیح حد ضرر به زبان ساده
- کال مارجین چیست ؟ — توضیح به زبان ساده
- لیکویید شدن چیست ؟ — لیکوئید در ارز دیجیتال به زبان ساده
- موثرترین تکنیک های مدیریت ریسک در بورس — به زبان ساده
- معاملات الگوریتمی چیست؟ | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- کندل دوجی چیست ؟ + آموزش انواع به زبان ساده
- بهترین زمان ترید ارز دیجیتال چه وقتی است؟ – آنچه باید بدانید
- تفاوت استاپ لیمیت و استاپ مارکت چیست ؟ – به زبان ساده
- پولبک چیست و چطور از آن استفاده کنیم ؟ – به زبان ساده + نکات کلیدی
- اسیلاتور چیست و چه فرقی با اندیکاتور دارد؟ – به زبان ساده
- روش های ترید ارز دیجیتال که باید بدانید
- سوئینگ تریدینگ چیست ؟ – توضیح Swing Trading به زبان ساده
- کندل چکش چیست ؟ – نحوه شناسایی و کاربرد – به زبان ساده
- کندل چکش معکوس چیست ؟ – از شناسایی تا کاربرد
- معامله شورت و لانگ چیست؟ – به زبان ساده و در ارز دیجیتال
- معاملات اسپات چیست ؟ – آموزش اسپات تریدینگ به زبان ساده
- سفارش OCO چیست ؟ – توضیح استفاده و کاربرد به زبان ساده
- بهترین استراتژی ترید ارز دیجیتال چیست ؟ – معرفی 20 تکنیک کلیدی
- عمق بازار چیست ؟ – توضیح کاربرد و نمودار به زبان ساده
- استاپ مارکت چیست ؟ – به زبان ساده + آموزش
- استاپ لیمیت چیست ؟ – توضیح سفارش با حد ضرر به زبان ساده
- اصطلاحات ترید ارز دیجیتال که باید بدانید – توضیح 83 اصطلاح کلیدی
- سیستم معاملاتی چیست ؟ – توضیح اهمیت به زبان ساده
- بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری ارز دیجیتال – راهنمای کاربردی
- ترید روزانه ارز دیجیتال چیست ؟ — به زبان ساده
- معاملات مارجین چیست ؟ – Margin Trading به زبان ساده
- تارگت در ارز دیجیتال چیست ؟ – توضیح معنی به زبان ساده
- انواع تحلیل تکنیکال – ۱۰ روش و سبک هایی که باید بشناسید
- الگوهای تحلیل تکنیکال که باید بشناسید – ۲۵ الگو به زبان ساده
- ربات تریدر چیست ؟ – هر آنچه باید بدانید
- تریدر چیست و کیست؟ – دانستنی های مهم شغل تریدری
- ۸ ابزار هوش مصنوعی که به آن ها نیاز دارید – معرفی و کاربرد
- پرایس اکشن RTM چیست؟ – آموزش به زبان ساده
- اوردر بلاک چیست؟ – توضیح نحوه استفاده به زبان ساده
- الگوی مثلث صعودی یا افزایشی در تحلیل تکنیکال به زبان ساده