کندل مارابوزو چیست؟ – مشخصات و نحوه معامله به کمک آن
کندل مارابوزو در نمودارهای شمعی نشاندهنده روندهای پرقدرت صعودی یا نزولی است. این کندل بدنهای بلند دارد که نشاندهنده قدرت روند در تایمفریم مربوطه است. تریدرها از کندلهای مارابوزوی صعودی و نزولی در نمودار برای پیدا کردن روندهای پرقدرت قیمتی در بازار مربوطه استفاده میکنند. یکی از ابزارهای اصلی که تریدرها برای بررسی رفتار قیمت در بازارهای مالی از آن استفاده میکنند، نمودارهای شمعی در تحلیل تکنیکال است. هر کندل از قسمتهای سایه و بدنه تشکیل شده است. کندلهای قیمتی در تحلیل تکنیکال با توجه به بزرگی و کوچکی بدنه و اندازههای سایه آنها انواع مختلفی دارند. یکی از انواع کندلهای قیمتی که دارای بدنهای بلند است، کندل مارابوزو نام دارد. این کندل معمولا بدون سایه یا دارای سایهای کوچک است. در این مطلب از مجله فرادرس به این موضوع میپردازیم که کندل مارابوزو چیست و مشخصات و نحوه معامله با آن را شرح میدهیم. برای این منظور در ابتدا پس از معرفی این کندل، انواع آن را شرح میدهیم و در ادامه نحوه ترید با این کندل و استراتژیهای معاملاتی مربوطه را بیان میکنیم.
کندل مارابوزو چیست؟
«کندل مارابوزو» (Marubozu candlestick pattern) یکی از انواع کندلها در نمودار قیمت است که دارای بدنهای بلند است. سایه بالایی یا پایینی در کندل مارابوزو وجود ندارد یا بسیار کوچک است. کندل مارابوزو میتواند صعودی یا نزولی باشد و با توجه به بدنه طویل آن بیانگر شدت حرکت قیمت در جهت مربوطه است.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید کندلهای مارابوزو میتوانند تنها در یک سمت خود سایه داشته باشند یا فاقد سایه باشند. از سویی دیگر کندلهای مارابوزو میتوانند صعودی و نزولی باشند. برای درک بهتر انواع کندل مارابوزو در نمودار قیمت در ادامه مشخصات کندلهای مارابوزو را شرح میدهیم.
مشخصات کندل مارابوزو
مشخصات ظاهری کندلهای مارابوزو در نمودار قیمت بهگونهای است که آنها به راحتی برای تریدرها قابل شناسایی هستند. کندلهای مارابوزو دارای بدنهای بلند هستند که میتواند به رنگ سبز یا قرمز باشند. سایهها در کندل مارابوزو بسیار کوتاه هستند و برخی از کندلها میتواند بدون سایه باشند یا تنها یک سایه در بالا یا پایین بدنه داشته باشند.
تشکیل کندلهای مارابوزو در نمودار قیمت نشاندهنده افزایش میزان خرید یا فروش است که با توجه به صعودی یا نزولی بودن کندل مشخص میشود. برای کندلهای مارابوزو میتوانیم مشخصات زیر را در نظر بگیریم.
- بدنه کندل بلند
- بدون سایه یا دارای سایهای کوتاه در یک سمت
- یکسان بودن قیمت باز شدن و کمینه قیمت در کندل مارابوزوی صعودی فاقد سایه
- یکسان بودن قیمت بسته شدن و بیشینه قیمت در کندل مارابوزوی صعودی فاقد سایه
- یکسان بودن قیمت باز شدن و بیشینه قیمت در کندل مارابوزوی نزولی فاقد سایه
- یکسان بودن قیمت بسته شدن و کمینه قیمت در کندل مارابوزوی نزولی فاقد سایه
یادگیری کندل مارابوزو با فرادرس
الگوهای کندل مارابوزو یکی از انواع کندلهای موجود در الگوهای شمعی در تحلیل تکنیکال است که تریدرها برای تحلیل بازار و انجام معاملات از آنها استفاده میکنند. برای اینکه تریدرها بتوانند مفهوم کندلهای قیمتی را یاد بگیرند، در ابتدا نیاز دارند تا با اجزای کندلهای شمعی آشنا شوند.
کندلهای شمعی از دو قسمت بدنه و سایه کندل تشکیل میشوند. بدنه کندل قسمت بین قیمت باز شدن و بسته شدن کندل را شامل میشود. اما سایهها نشان دهنده بیشینهها و کمینههای قیمتی در کندل مربوطه هستند. این اجزا در تمامی الگوهای شمعی وجود دارد. اما با توجه به نوع کندل و الگوی شمعی اندازه بدنه و سایه شمعها و نحوه ترکیب کندلها با یکدیگر متفاوت است.
علاوه بر این تریدرها برای اینکه بتوانند پیشبینی بهتری با استفاده از کندلهای قیمتی ارائه کنند، نیاز دارند تا به موقعیت تشکیل شدن این کندلها در نمودار قیمت نیز توجه کنند. برای این منظور میبایست با مفاهیم پایهای در تحلیل تکنیکال همانند روندهای قیمتی و نواحی حمایت و مقاومت در نمودار قیمت آشنا شوند.
علاقهمندان به فراگیری انواع الگوهای کندلی همانند الگوی کندل مارابوزو میتوانند از فیلمهای آموزشی متنوعی که در فرادرس در حوزه تحلیل تکنیکال و الگوهای شمعی تهیه شده است، برای فراگیری موضوعات مربوط به تحلیل الگوهای شمعی استفاده کنند. برخی از فیلمهای آموزشی مرتبط با این موضوع را میتوانید از طریق لینکهای موجود در فهرست زیر مشاهده کنید.
- فیلم آموزش الگوهای شمعی یا کندل استیک در بورس و بازارهای مالی فرادرس
- فیلم آموزش مقدماتی روانشناسی کندل ها و پرایس اکشن در بازار مالی فرادرس
- فیلم آموزش پرایس اکشن آر تی ام در بازارهای مالی فرادرس
- فیلم آموزش مقدماتی پرایس اکشن در بورس و بازارهای مالی فرادرس
- فیلم آموزش پرایس اکشن باب ولمن در بازارهای مالی فرادرس
برای دسترسی به فیلمهای آموزشی بیشتر در این حوزه میتوانید از لینک زیر استفاده کنید.
انواع کندل مارابوزو چیست؟
کندلهای مارابوزو با توجه به اینکه قسمت بدون سایه آن در سمت باز شدن یا بسته شدن کندل است، به دو گروه مارابوزوی باز و بسته تقسیم میشوند. در صورتی که کندل مارابوزو بدون سایه باشد، به آن کندل مارابوزوی کامل میگویند. از سویی دیگر با توجه به اینکه کندلهای مارابوزو میتوانند صعودی و نزولی باشند، بنابراین شش نوع کندل مارابوزو وجود دارد که در ادامه هر کدام را شرح میدهیم.
کندل مارابوزوی باز صعودی
کندل مارابوزوی باز صعودی یکی از انواع کندل مارابوزو است که در قسمت پایین بدنه بدون سایه است. کندل مارابوزوی باز صعودی در قسمت بالای بدنه دارای سایهای کوتاه است. بنابراین در این کندل قیمت باز شدن کندل با کمینه قیمت در آن یکسان است. این کندل این موضوع را بیان میکند که در بازه زمانی مربوطه قیمت بین قیمت باز شدن و بیشینه کندل نوسان کرده است. در این کندل قیمت پس از رسیدن به قیمت بیشینه به پایین حرکت کرده و در نهایت کندل در قیمتی پایینتر بسته شده است.
کندل مارابوزوی باز نزولی
کندل مارابوزوی باز نزولی از دیگر الگوهای شمعی در نمودار قیمت است که کندلی کاهشی است و بیانگر روند نزولی در تایمفریم مربوطه است. این کندل در قسمت بالای بدنه بدون سایه است. با توجه به نزولی بودن این کندل، قیمت باز شدن کندل در قسمت بالای بدنه قرار دارد و به دلیل اینکه در این کندل قیمت بیشینه و قیمت باز شدن کندل یکسان است، بنابراین به آن کندل مارابوزوی باز میگویند.
از سویی دیگر با توجه به اینکه قیمت بسته شدن در این کندل پایینتر از قیمت باز شدن آن است، بنابراین این کندل روندی کاهشی را در بازه زمانی مربوطه نشان میدهد. بنابراین به آن کندل مارابوزی باز نزولی میگویند.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید، کندل سمت چپ کندلی صعودی است که در قسمت پایین بدنه سایهای ندارد. این الگو با توجه به اینکه قیمت باز شدن کندل با کمینه آن یکسان است، کندل باز صعودی محسوب میشود. از سویی دیگر کندل سمت راست در تصویر بالا، کندلی نزولی است که در قسمت بالای بدنه کندل فاقد سایه است.
این موضوع به این معنی است که قیمت باز شدن کندل نزولی با قیمت بیشینه آن یکسان است. بنابراین با توجه به اینکه در هر دو تصویر در سمت باز شدن کندل سایهای وجود ندارد بنابراین آنها نمونههایی از «کندل مارابوزوی باز» (Opening Marubozu Candle) هستند.
کندل مارابوزوی بسته صعودی
کندل مارابوزوی بسته صعودی کندلی افزایشی است که در آن قیمت بسته شدن کندل بالاتر از قیمت باز شدن آن است. این موضوع باعث میشود تا این کندل صعودی باشد. از سویی دیگر کندل مارابوزوی بسته صعودی در قسمت پایین بدنه دارای سایه است.
بنابراین این کندل دارای قیمت باز شدن و کمینه قیمتی متفاوت است. اما موضوعی که باعث میشود به آن کندل مارابوزوی بسته بگویند این است که قیمت بسته شدن با قیمت بیشینه آن در تایمفریم مربوطه یکسان است. این موضوع باعث میشود تا این کندل در قسمت بالای بدنه بدون سایه باشد و با توجه به صعودی بودن کندل به آن مارابوزوی بسته صعودی میگویند.
کندل مارابوزوی بسته نزولی
کندل مارابوزوی بسته نزولی کندلی است که روندی نزولی در تایمفریم مربوطه را نشان میدهد. این کندل دارای سایه کوچکی در قسمت بالای بدنه است اما در قسمت پایین بدنه بدون سایه است. نداشتن سایه در این کندل نزولی به این معنی است که قیمت بسته شدن و قیمت کمینه در این کندل یکسان است.
بنابراین در زمان باز شدن کندل، قیمت توانسته به قیمتهایی بالاتر از قیمت باز شدن صعود کند. ولی در ادامه با بیشتر شدن فشار فروش در بازار مربوطه، قیمت به سطوح پایینتر حرکت میکند و در قیمتی پایینتر از قیمت باز شدن کندل بسته میشود. بنابراین به آن کندل مارابوزوی بسته نزولی میگویند.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید، کندل سمت چپ صعودی و کندل سمت راست نزولی است. در کندل سبز صعودی کندل در سمت قیمت بسته شدن بدون سایه است و در کندل قرمز نزولی نیز کندل در قسمت بسته شدن بدون سایه است. بنابراین به آنها «کندل مارابوزوی بسته» (Closing Marubozu Candle) میگویند.
کندل مارابوزوی کامل صعودی
کندل مارابوزوی کامل صعودی نوعی از انواع کندلها با بدنهای طویل است که بدون سایه است. در این کندل قیمت باز شدن و کمینه قیمت یکسان است. از سویی دیگر در کندل مارابوزوی کامل صعودی قیمت بیشینه و قیمت بسته شدن کندل نیز یکسان است.
کندل مارابوزوی کامل صعودی نشاندهنده قدرت خریداران در بازار مربوطه است که در زمان باز شدن بازار در تایم فریم مربوطه توانستهاند قیمت را تا پایان تایمفریم مربوطه بالا ببرند. در این حالت قیمت در میانه روند اصلی صعودی ممکن است در مواقعی به سمت سطوح پایینتر حرکت کند ولی در نهایت با افزایش فشار خرید قیمت به سمت نواحی بالاتر حرکت میکند.
کندل مارابوزوی کامل نزولی
کندل مارابوزوی کامل نزولی یکی دیگر از انواع کندلهای مارابوزو در نمودارهای شمعی است که با توجه به نزولی بودن کندل مربوطه قیمت بسته شدن پایینتر از قیمت باز شدن آن است. از سویی دیگر در این کندل سایه بالایی و پایینی وجود ندارد.
این موضوع به این معنی است که قیمت باز شدن و قیمت بیشینه در این کندل یکسان است. از سویی دیگر با توجه به اینکه در قسمت پایین این کندل نیز سایهای وجود ندارد بنابراین قیمت بسته شدن و قیمت کمینه نیز یکسان است. تا این قسمت یاد گرفتیم که کندل مارابوزو چیست و انواع آن را فراگرفتیم. در ادامه به این موضوع میپردازیم که کندل مارابوزو سبز چیست و توضیحاتی درباره آن ارائه میکنیم.
کندل مارابوزو سبز چیست؟
کندل مارابوزی سبز در نمودار قیمت نشانه حرکت صعودی در بازه زمانی مربوطه است. کندل مارابوزوی سبز این موضوع را بیان میکند که قدرت خریداران از فروشندگان بیشتر است. بنابراین خریداران توانستهاند با افزایش تقاضا در بازار مربوطه قیمت را به سطوح بالاتر ببرند.
بنابراین در این حالت تریدرها میتوانند به ادامه روندهای افزایشی در نمودار قیمت امیدوار باشند. برای این منظور با توجه به شرایط نمودار قیمت تریدرها میتوانند در موقعیتهای مناسبی نسبت به ورود به معاملات لانگ و کسب سود از ادامه روندهای صعودی در بازار مربوطه اقدام کنند.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، در ابتدا قیمت در روندی نزولی به ناحیهای حمایتی رسیده است. در این حالت با توجه به افزایش سفارشات خرید در این ناحیه حمایتی، قیمت پس از مدتی درجا زدن با تشکیل کندل مارابوزوی سبز تغییر جهت میدهد و به سمت قیمتهای بالاتر حرکت میکند.
بنابراین زمانی که کندل مارابوزوی سبز در نواحی حمایتی و انتهای روندهای نزولی در کف نمودار تشکیل میشوند، احتمال برگشت روند از نزولی به صعودی و ادامهدار بودن روندهای صعودی بیشتر میشود. در ادامه به این موضوع میپردازیم که کندل مارابوزو در کف چیست و تشکیل کندلهای ماروبوزو در نواحی حمایتی از نمودار قیمت را شرح میدهیم.
کندل مارابوزو در کف چیست؟
کندل مارابوزو در کف به معنی وجود کندل مارابوزو در نواحی حمایتی در قسمتهای پایین نمودار قیمت است. این موضوع باعث میشود تا تریدرها روندهای صعودی آتی در نمودار قیمت را با احتمال بهتری پیشبینی کنند. زمانی که قیمت در نمودار به سمت قیمتهای پایین حرکت میکند، این احتمال وجود دارد تا با توجه به پیشینه قیمتی به نواحی از نمودار برسد که در آن قیمتها افراد زیادی تمایل به خرید دارایی مربوطه را دارند.
به عبارت دیگر کفهای قیمتی در نمودار قیمت نواحی هستند که قیمت به نواحی مهم حمایتی در نمودار مربوطه نزدیک میشود و قیمت به سطوحی میرسد که بیشتر تریدرها آن را مناسب برای خرید میدانند. این موضوع باعث میشود تا سفارشات خرید زیادی در این نواحی وجود داشته باشد.
افزایش سفارشات خرید در نواحی حمایتی در کفهای قیمتی در بازار مربوطه باعث پرتاب قیمت به سطوح بالاتر قیمتی در نمودار میشود. این موضوع احتمال تشکیل کندلهای مارابوزوی صعودی در نمودار قیمت را افزایش میدهد. کندلهای مارابوزوی صعودی در کفهای قیمتی این موضوع را بیان میکنند که قدرت خریداران در بازار مربوطه بهگونهای است که توانسته قیمت را تا سطوح بالایی افزایش دهد.
تا این قسمت یاد گرفتیم که کندل مارابوزو سبز چیست و توضیحاتی درباره کندل مارابوزو در نواحی حمایتی ارائه کردیم. در ادامه به این موضوع میپردازیم که کندل مارابوزو قرمز چیست و توضیحاتی درباره کندل مارابوزوی نزولی در نواحی مقاومتی ارائه میکنیم.
کندل مارابوزو قرمز چیست؟
کندل مارابوزو قرمز برعکس کندل مارابوزوی سبز است. بنابراین زمانی که قیمت در بازار مربوطه روندی نزولی داشته باشد و این روند نزولی بهگونهای باشد که فاصله قیمتی بین باز شدن و بسته شدن کندل در تایمفریم مربوطه زیاد باشد، کندل مارابوزوی قرمز تشکیل میشود.
بنابراین کندل مارابوزوی قرمز نشان دهنده ریزش قیمت در بازار مربوطه است. این کندل در صورتی که در نواحی مقاومتی مهم در بالای نمودار قیمت مشاهده شود، احتمال ادامه روندهای نزولی را به دلیل افزایش فشار فروش بیشتر میکند.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید تریدرها میتوانند با پیدا کردن کندلهای مارابوزوی نزولی موقعیتهای معاملاتی مناسبی را برای باز کردن پوزیشنهای شورت پیدا کنند. برای درک بهتر این موضوع در ادامه به این موضوع میپردازیم که کندل مارابوزوی نزولی در سقف چیست و توضیحاتی درباره نحوه ترید با استفاده از این کندل ارائه میکنیم.
کندل مارابوزوی نزولی در سقف
کندل مارابوزوی قرمز ممکن است در نواحی مهم مقاومتی در نواحی بالای نمودار قیمت ظاهر شود. تشکیل کندل مارابوزوی قرمز در این نواحی با توجه به فشار فروش بالا در این نواحی، این موضوع را بیان میکند که احتمال بیشتری برای ادامه روند نزولی در بازار مربوطه وجود دارد.
بنابراین تریدرها میتوانند از این موضوع برای پیدا کردن موقعیتهای مناسب معاملاتی برای باز کردن پوزیشنهای معاملاتی شورت استفاده کنند. همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید، زمانی که کندل مارابوزوی قرمز در سقفهای قیمتی تشکیل میشود، تریدرها میتوانند با قرار دادن حد ضرر در بالای این کندل در موقعیت مناسبی نسبت به ورود به معامله شورت اقدام کنند.
در ادامه به این موضوع میپردازیم که نحوه معامله با کندل مارابوزو چیست و توضیحاتی را درباره نحوه ترید با این الگو ارائه میکنیم.
نحوه معامله کندل مارابوزو
ترید کندل مارابوزو به معنی پیدا کردن موقعیتهای مناسب معاملاتی با استفاده از کندل مارابوزو در نمودار قیمت است. موقعیتهای مناسب معاملاتی به معنی فرصتهایی هستند که تریدرها میتوانند با توجه به تحلیل بازار مربوطه در نمودار قیمت پیدا کنند.
برای این منظور در ابتدا میبایست شرایط نمودار مربوطه را از نظر نواحی مهم حمایت و مقاومتی و روندهای اصلی بازار در تایمفریمهای بالاتر بررسی کنند. در گام بعدی با توجه به کندلهای مارابوزوی صعودی یا نزولی در نمودار قیمت و محل تشکیل آنها در نمودار، تریدرها میتوانند موقعیتهای مناسبی را برای ورود به معامله و کسب سود از روند احتمالی قیمت در بازار مربوطه پیدا کنند.
برای ترید کندل مارابوزو تریدرها میتوانند بهطور کلی مراحل زیر را درنظر بگیرند. مراحلی که در فهرست زیر مشاهده میکنید، مراحلی کلی برای ترید با استفاده از کندلهای مارابوزو در نمودار قیمت هستند. در ادامه توضیحات بیشتری درباره هر کدام از این مراحل برای ترید با کندلهای مارابوزوی صعودی و نزولی بهطور جداگانه ارائه میکنیم.
- شناسایی روند اصلی بازار
- شناسایی نواحی مهم حمایتی و مقاومتی
- شناسایی کندل مارابوزو در نمودار قیمت
- پیدا کردن قیمت ورود به معامله
- قرار دادن حد ضرر و تارگت برای معامله
ترید کندل مارابوزوی صعودی
معاملهگران در بازارهای مالی با استفاده از کندل مارابوزوی صعودی میتوانند روندهای صعودی بازار را با احتمال بیشتری پیشبینی کنند. این موضوع باعث میشود تا بتوانند با استفاده از کندل مارابوزوی صعودی موقعیتهایی را در نمودار قیمت برای باز کردن پوزیشنهای معاملاتی لانگ پیدا کنند.
این موضوع به این دلیل است که پس از تشکیل کندل مارابوزوی صعودی در محل مناسب در نمودار قیمت، تریدرها انتظار دارند تا قیمت به سطوح بالاتری افزایش پیدا کند. بنابراین زمانی که کندل مارابوزوی صعودی در نواحی مهم حمایتی در نمودار قیمت تشکیل میشود، این موضوع را نشان میدهد که احتمال برگشت روند از روندی نزولی به روندهای افزایشی وجود دارد.
بنابراین برای اینکه تریدرها بتوانند با استفاده از کندل مارابوزوی صعودی ترید کنند، میبایست در ابتدا نواحی مهم قیمت در نمودار را شناسایی کنند تا در ادامه با توجه به شناسایی کندل مارابوزوی صعودی در نواحی مهم قیمتی در نمودار قمیت بتوانند موقعیتهای مناسب معاملاتی را برای ترید انتخاب کنند.
یکی از مواقعی که تریدرها میتوانند کندلهای مارابوزوی صعودی را در نمودار قیمت مشاهده کنند، در میانه روندهای صعودی در نمودار قیمت است. برای این منظور در ادامه به این موضوع میپردازیم که ترید کندل مارابوزو در میانه روند چیست و نحوه ترید آن را در میانه روندهای صعودی شرح میدهیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه ترید و مدیریت آن در بازارهای مالی میتوانید فیلم آموزش مدیریت حرفه ای ترید در بازار سرمایه فرادرس را مشاهده کنید.
ترید کندل مارابوزو در میانه روند صعودی
ترید کندل مارابوزو در میانه روند صعودی به معنی پیدا کردن موقعیت مناسب معاملاتی برای ورود به معامله و قرار دادن حد ضرر و تارگت پس از مشاهده کندل مارابوزو در میانه روندهای صعودی در نمودار قیمت است. برای این منظور در ابتدا تریدرها میبایست روند صعودی در نمودار قیمت را شناسایی کنند.
روندهای صعودی در نمودار قیمت، روندهایی هستند که بهتدریج بیشینهها و کمینههای بالاتری در نمودار قیمت تشکیل میشود. در این حالت پس از اینکه روندهای صعودی در نمودار قیمت مشخص شد، تریدرها میتوانند در زمان تشکیل کمینههای قیمتی در نمودار منتظر ظاهر شدن کندل مارابوزوی صعودی باشند.
در این حالت با توجه به اینکه قیمت در نمودار تمایل دارد تا پس از تشکیل کمینه به سمت قیمتهای بالاتر حرکت کند، بنابراین ظاهر شدن کندل مارابوزوی صعودی در این کمینههای قیمتی بیانگر وجود سفارشات خرید در ناحیه مربوطه است که در نهایت باعث افزایش قیمت به سطوح بالاتر قیمتی میشود.
به عبارتی دیگر در روندهای صعودی قیمت تریدرها میتوانند در زمان پولبک قیمت به سطوح پایینتر با مشاهده کندل مارابوزوی صعودی، وارد پوزیشن لانگ شوند و از روند افزایشی قیمت کسب سود کنند.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، قیمت در روند صعودی خود در برخی مواقع به سمت قیمتهای پایینتر پولبک میزند. در یکی از این پولبکها مشاهده میکنید که کندل مارابوزوی صعودی تشکیل شده است. در این حالت تریدرها میتوانند پس از تشکیل کندل مارابوزوی سبز با اطمینان بیشتری نسبت به ورود به معامله اقدام کنند.
شناسایی کندل مارابوزو در حمایت
نواحی حمایتی در نمودار قیمت قسمتهایی از نمودار هستند که سفارشات خرید زیادی در آنها وجود دارد. این موضوع باعث میشود که قیمت در زمان رسیدن به این نواحی به سمت بالا پرتاب شود. جهش قیمت به سمت سطوح بالاتر قیمت در نمودار را میتوان با کندلهای موجود در نمودار رصد کرد.
در این حالت در صورتی که قیمت به صورت مداوم در بازه زمانی مربوطه افزایش پیدا کند و فاصله قیمتی زیادی بین قیمت اولیه و قیمت پایانی ایجاد شود، کندل مربوطه دارای بدنهای طویل است. این موضوع زمانی که کندل تشکیل شده سایههای بالا و پایین کوچکی داشته باشد یا بدون سایه باشد، الگوی قیمتی کندل مارابوزوی صعودی را تشکیل میدهد که بیانگر قدرت خرید بالا در بازه مربوطه است.
ترید کندل مارابوزو در حمایت
یکی از مواقعی که میتوان با استفاده از کندل مارابوزوی صعودی در نمودار قیمت موقعیتهای مناسبی را برای باز کردن پوزیشن معاملاتی لانگ انتخاب کرد، ترید کندل مارابوزو در نواحی حمایتی در نمودار قیمت است. قیمت در روندهای نزولی با رسیدن به ناحیه حمایتی به آن واکنش نشان میدهد.
واکنش قیمت به ناحیه حمایتی با توجه به قدرت روند نزولی و میزان اعتبار ناحیه حمایتی میتواند متفاوت باشد. در صورتی که ناحیه حمایتی از اعتبار بالایی برخوردار باشد، این احتمال وجود دارد که روند نزولی قیمت پس از مدتی درجا زدن در این ناحیه به سمت قیمتهای بالاتری حرکت کند.
در این حالت تریدرها رفتار قیمت را در نظر میگیرند تا بتوانند سیگنالهای معتبری را برای برگشت احتمالی قیمت به نواحی بالاتر قیمت در نمودار دریافت کنند. یکی از کندلهای قیمتی صعودی که در نواحی حمایتی میتواند احتمال برگشت روند نزولی به صعودی را افزایش دهد، ظاهر شدن کندل مارابوزوی صعودی در نواحی حمایتی است.
برای اینکه بتوانیم با استفاده از کندل مارابوزوی صعودی در نمودار قیمت ترید کنیم، میبایست به محل تشکیل این الگو در نمودار قیمت نیز توجه کنیم. برای اینکه بتوانیم با استفاده از کندل مارابوزو در نواحی حمایتی ترید کنیم نیاز داریم تا این کندل را در ناحیه قیمتی از نمودار شناسایی کنیم که در ابتدا روندی نزولی دارد.
به عبارت دیگر زمانی که در روندهای نزولی قیمت به ناحیهای حمایتی نزدیک میشود، ظاهر شدن کندل مارابوزوی صعودی نشانی از جهش قیمت به سمت قیمتهای بالاتر و احتمال برگشت روند نزولی به صعودی است.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، قیمت در روندی نزولی به ناحیهای حمایتی برخورد کرده است. در این حالت قیمت پس از مقداری درجا زدن با تشکیل کندل مارابوزوی صعودی روند افزایشی خود را شروع میکند. در این حالت تریدرها میتوانند پس از تشکیل کندل مارابوزوی صعودی با اطمینان بیشتری وارد پوزیشن لانگ شوند.
ورود به معامله در کندل مارابوزو
بعد از شناسایی کندل مارابوزوی صعودی در ناحیه حمایتی در مرحله بعدی تریدرها به دنبال قیمت مناسبی برای ورود به معامله هستند. برای این منظور با توجه به تشکیل کندل مارابوزوی صعودی تریدرها به ادامه روند صعودی در بازار امیدوار هستند.
برای این منظور تریدرها میتوانند کمی بالاتر از بسته شدن کندل مارابوزوی صعودی، به معامله ورود کنند. در این حالت تریدرها میبایست قیمتی را برای حد ضرر در نمودار قیمت انتخاب کنند. حد ضرر در ترید باعث میشود تا در صورت پیشبینی نادرست روند قیمت در نمودار، میزان ضرر مربوطه محدود شود. برای درک بهتر این موضوع در ادامه قرار دادن حد ضرر در کندل مارابوزو را شرح میدهیم.
قرار دادن حد ضرر در کندل مارابوزو
حد ضرر نوعی سفارش است که تریدرها در زمان باز کردن پوزیشنهای معاملاتی در نمودار قیمت از آن استفاده میکنند. زمانی که قیمت بازار به قمیت حد ضرر برسد، تریدرها از معامله خارج میشود. زمانی که تریدرها روندهای آتی بازار را صعودی ارزیابی میکنند، حد ضرر را میتوانند در قیمتهایی پایینتر از قیمت ورود به معامله قرار دهند.
این موضوع برای ترید با استفاده از الگوی کندل مارابازوی صعودی نیز صادق است. بنابراین با توجه به احتمال ادامهدار بودن حرکت صعودی قیمت، پس از تشکیل کندل مارابوزوی صعودی، تریدرها حد ضرر را کمی پایینتر از قیمت کمینه در کندل مارابوزوی صعودی قرار میدهند. در این حالت زمانی که روند قیمت برخلاف پیشبینی به سمت قیمتهای پایینتر حرکت کند، با فعال شدن حد ضرر از معامله خارج میشوند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره حد ضرر در معاملات میتوانید مطلب حد ضرر چیست از مجله فرادرس را مطالعه کنید.
تارگت کندل مارابوزوی صعودی
برای قرار دادن تارگت در کندل مارابوزوی صعودی تریدرها میتوانند با توجه به شرایط نمودار قیمت و استراتژی مدیریت ریسک در معامله قیمت مناسبی را برای تارگت انتخاب کنند. با توجه به اینکه که پس از تشکیل کندل مارابوزوی صعودی در نواحی حمایتی در نمودار قیمت تریدرها احتمال میدهند روندهای صعودی در نمودار قیمت ادامه پیدا کند، بنابراین میتوانند تارگت معاملات را در ناحیه مقاومتی بعدی قرار دهند.
از سویی دیگر برای اینکه تریدرها بتوانند مدیریت ریسک مناسبی را در معاملات خود رعایت کنند، نیاز دارند تا نسبت ریسک به ریوارد مناسبی را در معاملات خود انتخاب کنند. بنابراین علاوه بر این که میبایست شرایط نمودار قیمت را برای تعیین تارگت در ترید کندل مارابوزو در نظر بگیرند، لازم است تا هدف قیمت را با توجه به حد ضرر تعیین کنند.
در این حالت تریدرها با توجه به استراتژیهای مدیریت ریسک میتوانند نسبتهای ریسک به ریوارد متفاوتی را برای معاملات خود در نظر بگیرند. برای درک بهتر استراتژی مدیریت ریسک در معاملات، در ادامه به این موضوع میپردازیم که مدیریت ریسک در ترید کندل مارابوزو چیست و توضیحاتی درباره نسبتهای ریسک به ریوارد در معاملات ارائه میکنیم.
مدیریت ریسک در ترید کندل مارابوزو
مدیریت ریسک در ترید کندل مارابوزو همانند مدیریت ریسک در ترید دیگر الگوهای شمعی و قیمتی میتواند بهصورتهای مختلفی انجام شود. برای مثال زمانی که تریدری برای محدود کردن میزان ضرر احتمالی در انجام معاملات از حد ضرر استفاده میکند، از یکی از روشهای مدیریت ریسک در ترید بهره میبرد.
برای این منظور تریدرها سعی میکنند حد ضرر در معاملات را بهگونهای قرار دهند که در صورت فعال شدن آن تنها یک الی دو درصد از سرمایه اختصاصی برای ترید از بین برود. بنابراین تریدرها میتوانند با سرمایه باقیمانده به انجام معاملات خود ادامه دهند و احتمال موفقیت در معاملات خود را بیشتر کنند.
بنابراین محدود کردن ضرر با استفاده از استاپ لاس به تریدرها امکان انجام معاملات بیشتری را میدهد که این موضوع میتواند منجر به بیشتر شدن احتمال موفقیت در انجام معاملات شود. از سویی دیگر تریدرها با استفاده از رعایت نسبت ریسک به ریوارد در انجام معاملات میتوانند مقدار سودهای بیشتری را در معاملات موفق نسبت به ضررهای احتمالی در صورت فعال شدن حد ضرر کسب کنند.
در ادامه به این موضوع میپردازیم که نسبت ریسک به ریوادر در ترید کندل مارابوزو چیست و توضیحاتی را درباره مدیریت ریسک با این روش ارائه میکنیم.
ریسک به ریوارد در ترید کندل مارابوزو
ریسک به ریوارد در ترید کندل مارابوزو به این معنی است که در ازای مقدار سود احتمالی در انجام معاملات موفق، چه مقدار ضرر احتمالی در صورت فعال شدن حد ضرر ایجاد میشود. تریدرها سعی میکنند همواره نسبت معینی را برای ریسک به ریوارد در انجام معاملات خود در نظر بگیرند.
مقدار ریوارد در معاملات از تفاضل قیمت تارگت و قیمت ورود به معامله حاصل میشود و مقدار ریسک نیز از تفاضل قیمت حد ضرر و قیمت ورود به معامله بهدست میآید. بنابراین تریدرها سعی میکنند در تعیین تارگت و حد ضرر همواره به نسبت ریسک به ریوارد تعیین شده توجه کنند تا در نهایت بتوانند مجموع معاملات سودآوری داشته باشند.
برای مثال یکی از نسبتهای ریسک به ریوارد نسبت ۱:۳ است. این نسبت به این معنی است که سود حاصل از انجام معامله موفق سه برابر مقدار ضرر مربوط به فعال شدن حد ضرر در معامله است. این موضوع باعث میشود تا تریدرها بتوانند مدیریت سرمایه مناسبی را در انجام معاملات خود داشته باشند.
ترید کندل مارابوزوی نزولی
ترید کندل مارابوزوی نزولی در نمودار قیمت به معنی پیدا کردن فرصتهای معاملاتی مناسب در نمودار قیمت و باز کردن پوزیشنهای معاملاتی شورت برای کسب سود از روندهای ریزشی بازار مربوطه است.
کندل مارابوزوی نزولی یکی از انواع کندلهای برگشتی نزولی در بازار است که معمولا در نواحی مقاومتی در نمودار قیمت مشاهده میشود. تشکیل این کندلها در نواحی مهم مقاومتی بهدلیل بالا بودن فشار فروش در این نواحی از نمودار و بالاتر بودن قدرت فروشندگان است که باعث حرکت قیمت به سمت سطوح پایینتر میشود.
این موضوع باعث میشود تا تریدرها با دیدن کندل مارابوزو در نواحی مقاومتی با اطمینان بیشتری نسبت به باز کردن معاملات شورت اقدام کنند. برای این منظور لازم است تا مراحلی را برای ترید با استفاده از این کندل انجام دهند که در ادامه آنها را شرح میدهیم.
بررسی نمودار قیمت
اولین گام برای ترید کندل مارابوزوی نزولی شناسایی نواحی مهم قیمتی در نمودار است. زمانی که تریدرها نواحی مهم قیمتی در نمودار را شناسایی کنند، در ادامه میتوانند نواحی قیمتی که در آنها احتمال برگشت قیمت وجود دارد را بهتر شناسایی کنند. این نواحی میتواند در میانه روندهای نزولی یا در انتهای روندهای صعودی در نمودار قیمت باشد.
در هر دو حالت زمانی که کندل مارابوزوی نزولی تشکیل میشود، احتمال برگشت روند قبلی افزایش پیدا میکند. برای درک بهتر این موضوع در ادامه شناسایی کندل مارابوزوی نزولی را در دو موقعیت میانه روند و انتهای روندهای صعودی بهطور جداگانه شرح میدهیم.
کندل مارابوزو در میانه روند نزولی
کندل مارابوزوی نزولی میتواند در میانه روندهای نزولی در نمودار قیمت تشکیل شود. روندهای نزولی روندهایی هستند که قیمت بهتدریج بیشینهها و کمینههای کمتر از قبل در نمودار ثبت میکند. در این حالت تریدرها میتوانند در روند نزولی اصلی نواحی از نمودار که احتمال ایجاد بیشینههای قیمتی وجود دارد را شناسایی کنند.
در این حالت در صورت ایجاد کندل مارابوزوی نزولی در این نواحی، احتمال برگشت قیمت بیشتر میشود. برای مثال همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، نمودار قیمت روندی نزولی دارد. در این مثال کندلهای مارابوزوی نزولی مشخص شدهاند.
بنابراین یکی از استراتژیهای معاملاتی برای ترید با کندل مارابوزوی نزولی، استفاده از این کندلهای نزولی در میانه روندهای کاهشی است. پس از شناسایی کندل مارابوزوی نزولی در میانه روندهای کاهشی، تریدرها میتوانند در موقعیتهای مناسبی نسبت به باز کردن پوزیشن معاملاتی شورت اقدام کنند.
در ادامه به این موضوع میپردازیم که کندل مارابوزو در انتهای روند صعودی چیست و توضیحاتی را درباره تشکیل این الگوی کندلی در نواحی مقاومتی ارائه میکنیم.
کندل مارابوزو در انتهای روند صعودی
در مواقعی کندلهای مارابوزوی نزولی در انتهای روندهای صعودی مشاهده میشوند. در این حالت با توجه به اینکه روندهای صعودی در برخورد با نواحی مقاومتی معتبر معمولا به سمت پایین تغییر جهت میدهند، بنابراین در این نواحی احتمال تشکیل کندلهای مارابوزوی نزولی بیشتر است.
در این حالت با تشکیل کندلهای مارابوزوی نزولی در نواحی مقاومتی مهم، احتمال برگشت روند از صعودی به نزولی افزایش پیدا میکند. بنابراین تریدرها میتوانند از این موقعیت برای باز کردن پوزیشنهای معاملاتی شورت و کسب سود از روندهای نزولی بازار مربوطه استفاده کنند. برای ترید کندل مارابوزوی نزولی در نواحی مقاومتی تریدرها میبایست در ابتدا نواحی مقاومتی در نمودار قیمت را شناسایی کنند.
در ادامه تریدرها منتظر میمانند تا قیمت در روند صعودی به این نواحی نزدیک شود. در این حالت در صورتی که کندل مارابوزوی نزولی در این ناحیه تشکیل شود، تریدرها میتوانند در موقعیتی مناسب نسبت به باز کردن پوزیشن معاملاتی شورت اقدام کنند. برای مثال همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، قیمت در هر بار برخورد به خط مقاومتی که در تصویر با خطچین نشان داده شده است، به سمت پایین حرکت میکند. در این مثال کندل مارابوزوی نزولی با دایرهای مشخص شده است.
نقطه ورود در ترید مارابوزوی نزولی
بعد از این که تریدرها کندل مارابوزوی نزولی را در نمودار قیمت شناسایی کردند، در ادامه میبایست موقعیت مناسبی را برای ورود به معامله پیدا کنند. برای این منظور تریدرها میتوانند با توجه به شرایط نمودار قیمت از استراتژیهای مختلفی استفاده کنند. برای مثال میتوانند منتظر بمانند تا قیمت کمینه کندل مارابوزوی نزولی را بشکند. در این حالت میتوانند پس از شکست این کمینه قیمتی، وارد پوزیشن شورت شوند.
تعیین حد ضرر و تارگت
همزمان با پیدا کردن قیمت ورود به معامله در ترید کندل مارابوزوی نزولی تریدرها نیاز دارند تا قیمتهایی را برای حد ضرر و تارگت در معامله قرار دهند. برای این منظور میتوانند قیمتی بالاتر از بیشینه کندل مارابوزوی نزولی را به عنوان حد ضرر در نظر بگیرند.
برای تارگت نیز میتوانند با توجه به شرایط نمودار قیمت و نسبت ریسک به ریوارد انتخابی، قیمتی را پایینتر از نقطه ورود به معامله برای قیمت تارگت تعیین کنند. برای این منظور میتوانند ناحیه حمایتی بعدی را به عنوان تارگت قرار دهند.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، پس از تشکیل کندل مارابوزوی نزولی، قیمت روند کاهشی را شروع کرده است. در این حالت تریدرها میتوانند پس از شکست کمینه قیمت در کندل مارابوزوی نزولی به معامله ورود کنند.
برای محدود کردن ضرر نیز در صورت حرکت قیمت در خلاف جهت پیشبینی میتوانند قیمتی را در بالای بیشینه کندل مارابوزوی نزولی به عنوان حد ضرر انتخاب کنند. در تصویر زیر قیمت حد ضرر با خط چین قرمز رنگ مشخص شده است.
استراتژی ترید مارابوزو با میانگین متحرک
برای اینکه تریدرها بتوانند با استفاده از الگوهای شمعی همانند کندل مارابوزو نواحی مناسبی را برای ترید پیدا کنند، نیاز دارند تا همانطور که پیشتر بیان کردیم در ابتدا نواحی مهم قیمتی در نمودار قیمت همانند نواحی حمایتی و مقاومتی را شناسایی کنند.
با توجه به اینکه در این نواحی سفارشات خرید و فروش زیادی وجود دارد، بنابراین باعث حرکت قیمت و ایجاد روندهای صعودی و نزولی در نمودار قیمت میشود. تریدرها علاوه بر مشخص کردن روندهای اصلی و نواحی مهم حمایتی و مقاومتی، میتوانند از اندیکاتورهایی همانند میانگین متحرکها نیز برای پیدا کردن روندهای اصلی در بازار مربوطه و مشخص کردن نواحی حمایتی و مقاومتی در نمودار قیمت استفاده کنند.
برای روشنتر شدن مطلب در ادامه نحوه واکنش قیمت به میانگین متحرک و نحوه ترید با استفاده از آن را برای نمونه شرح میدهیم.
واکنش قیمت به میانگین متحرک
میانگین متحرکها یکی از اندیکاتورهای محبوب در تحلیل تکنیکال هستند که تریدرها از آنها برای شناسایی روندهای موجود در نمودار قیمت استفاده میکنند. میانگین متحرکها خطوطی هستند که در کنار نمودار قیمت قرار دارند و با آنها حرکت میکنند.
در این حالت با توجه به حرکت میانگین متحرک در بالا یا پایین نمودار قیمت، میتواند به عنوان مقاومت یا حمایت در نمودار مربوطه عمل کند. زمانی که بازار روندی صعودی دارد، میانگین متحرک در قسمت پایین نمودار قیمت قرار میگیرد و به عنوان حمایت برای قیمت عمل میکند.
در این حالت زمانی که قیمت به میانگین متحرک نزدیک میشود، به سمت بالا حرکت میکند. از سویی دیگر زمانی که قیمت در روند نزولی قرار دارد، میانگین متحرک در بالای نمودار قیمت قرار دارد. در این حالت میانگین متحرک همانند خط مقاومتی برای نمودار قیمت عمل میکند و زمانی که قیمت به آن نزدیک میشود، آن را به سمت پایین میراند.
بنابراین تریدرها میتوانند با توجه به اینکه میانگین متحرک در بالا یا پایین نمودار قیمت قرار دارد موقعیتهای مناسب معاملاتی را برای باز کردن پوزیشنهای مربوطه در نمودار قیمت پیدا کنند. در ادامه به این موضوع میپردازیم که ترید کندل مارابوزو با میانگین متحرک چیست و توضیحاتی را درباره نحوه معامله کندل مارابوزو با استفاده از میانگین متحرک ارائه میکنیم.
ترید کندل مارابوزو با میانگین متحرک چیست؟
ترید کندل مارابوزوی با میانگین متحرک به معنی پیدا کردن موقعیتهای مناسب در نمودار قیمت برای انجام معاملات با استفاده از میانگین متحرک و کندل مارابوزو است. در این حالت تریدرها در ابتدا موقعیتهای معاملاتی که با استفاده از میانگین متحرکها قابل شناسایی است را در نمودار قیمت پیدا میکنند.
سپس منتظر میمانند تا کندل مارابوزو در این نواحی ظاهر شود. سپس با توجه به موقعیت ایجاد شده، نسبت به ورود به معامله و قرار دادن حد ضرر و تارگت در نمودار مربوطه اقدام میکنند. برای مثال همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، میانگین متحرک در قسمت بالای نمودار قیمت قرار دارد.
در این مثال روند بازار نزولی است و میانگین متحرک همانند خطی مقاومتی برای نمودار عمل میکند. در این مثال تریدرها با مشاهده کندل مارابوزوی نزولی در نزدیکی میانگین متحرک میتوانند خود را برای باز کردن پوزیشنهای معاملاتی شورت آماده کنند.
با توجه به اینکه پس از برخورد قیمت به ناحیه مقاومتی، قیمت تمایل دارد به سمت پایین حرکت کند و از سویی دیگر کندل مارابوزوی نزولی نیز در این ناحیه تشکیل شده است، بنابراین تریدرها با اطمینان بیشتری میتوانند نسبت به باز کردن پوزیشن معاملاتی شورت اقدام کنند.
کندل مارابوزو در ارز دیجیتال
الگوهای قیمتی و شمعی موجود در تحلیل تکنیکال همانند کندل مارابوزو را میتوان در انواع بازارهای مالی استفاده کرد. بازار ارزهای دیجیتال یکی از این بازارهای مالی است که تریدرها میتوانند برای پیشبینی روندهای قیمتی در این بازار از انواع الگوهای کندلی همانند کندلهای مارابوزو استفاده کنند.
بنابراین تمامی استراتژیهای معاملاتی که برای ترید با استفاده از کندل مارابوزو وجود دارد را میتوان در بازار کریپتو نیز استفاده کرد. البته هر بازار مالی دارای خصوصیاتی است که در زمان ترید میبایست به آنها توجه کرد. یکی از خصوصیات بازار ارزهای دیجیتال که آن را از سایر بازارهای مالی متمایز میکند، نوپا بودن آن است. این موضوع باعث میشود تا تریدرهایی که قصد انجام معامله در این بازار را دارند، پروژه توکن مربوطه را نیز بررسی کنند.
بنابراین تریدرها علاوه بر توجه به نوسانات قیمت ارز دیجیتال مربوطه در بازههای زمانی موردنظر میبایست به نحوه و میزان فعالیت تیم پروژه و اهداف آنها در آینده نیز توجه کنند. هر اندازه تیم پروژه رمزارزی عملکرد بهتری داشته باشد و اهداف کاربردیتری را تعیین کند، این موضوع میتواند در رشد قیمت توکن مربوطه تاثیر مثبتی داشته باشد.
از سویی دیگر توجه به کاربرد توکن و نحوه تولید و توزیع آن نیز در پیشبینی قیمت آتی رمزارز مربوطه تاثیرگذار است. با توجه به اهمیت این موارد در شناسایی توکنهای مستعد رشد در سرمایهگذاری فیلمهای آموزشی متنوعی در این حوزه تهیه شده است که میتوانید از طریق لینکهای موجود در فهرست زیر به آنها دسترسی پیدا کنید.
- فیلم آموزش شناسایی توکن های ارز دیجیتال با رشد بالا در سرمایه گذاری فرادرس
- فیلم آموزش ارزهای دیجیتال و رمزارزها و اصول سرمایه گذاری در این بازار فرادرس
- فیلم آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال و رمزارزها فرادرس
- فیلم آموزش تحلیل تکنیکال در سرمایه گذاری بازارهای مالی فرادرس
- فیلم آموزش تحلیل تکنیکال بازارهای مالی به روش وایکوف فرادرس
برای مشاهده فیلمهای آموزشی بیشتر در این حوزه نیز میتوانید از لینک زیر استفاده کنید.
جمعبندی
در ابتدای این مطلب از مجله فرادرس به این موضوع پرداختیم که کندل مارابوزو چیست و مشخصات این کندل را بیان کردیم. سپس انواع کندل مارابوزو را شرح دادیم. برای این منظور کندل مارابوزوی باز صعودی، کندل مارابوزوی باز نزولی، کندل مارابوزوی بسته صعودی و نزولی و کندل مارابوزوی کامل را بهطور جداگانه شرح دادیم. سپس کندل مارابوزی سبز و قرمز را توضیح دادیم و کندلهای مارابوزو در کف و سقف را شرح دادیم.
در ادامه نحوه معامله کندل مارابوزو را بیان کردیم و به این موضوع پرداختیم که ترید کندل مارابوزو چیست و ترید کندل مارابوزوی صعودی و نزولی را شرح دادیم. برای این منظور ترید کندل مارابوز در میانه روند صعودی و در نواحی حمایتی را شرح دادیم و توضیحاتی درباره نحوه قرار دادن حد ضرر و تارگت در ترید کندل مارابوزی صعودی بیان کردیم. سپس مدیریت ریسک در ترید کندل مارابوزو را توضیح دادیم و ترید کندل مارابوزوی نزولی را بیان کردیم.
برای این منظور کندل مارابوزو در میانه روند نزولی و کندل مارابوزو در انتهای روند صعودی را شرح دادیم و درباره نقطه ورود در ترید مارابوزوی نزولی توضیحاتی را بیان کردیم. در ادامه استراتژی ترید مارابوزو با میانگین متحرک را شرح دادیم و توضیحاتی درباره واکنش قیمت به میانگین متحرک ارائه کردیم. در پایان نیز کندل مارابوزو در ارز دیجیتال را شرح دادیم.
مطلبی که در بالا مطالعه کردید بخشی از مجموعه مطالب «آموزش ترید ارزهای دیجیتال — از صفر تا صد» است. در ادامه، میتوانید فهرست این مطالب را ببینید:
- ترید ارز دیجیتال چیست ؟ – آموزش از صفر تا صد
- ترید چیست و چگونه آن را یاد بگیریم؟ — بهترین راهنمای شروع
- تریدر کیست و چگونه یک تریدر موفق شویم ؟ — راهنمای کامل
- کندل استیک چیست ؟ — آموزش الگوهای مهم به زبان ساده
- آموزش تحلیل تکنیکال بورس رایگان (+ فیلم آموزش رایگان)
- صرافی ارز دیجیتال — کدام صرافی آنلاین ارز دیجیتال برای ایرانیان بهتر است؟
- ۱۰ برنامه ترید ارز دیجیتال که باید بشناسید – بهترین نرم افزارها برای مبتدی و حرفه ای ها
- انواع استراتژی معاملاتی در ارز دیجیتال چیست؟ – نحوه انتخاب و طراحی به زبان ساده
- بای استاپ چیست ؟ – از اهمیت تا کاربرد به زبان ساده
- بهترین کیف پول ارز دیجیتال کدام است ؟ | راهنمای استفاده تصویری گام به گام
- کیف پول بیت کوین چیست ؟ | نحوه ساخت کیف پول بیت کوین — به زبان ساده
- ساخت کیف پول بیت کوین بلاک چین — راهنمای تصویری
- تحلیل تکنیکال چیست و چگونه آن را یاد بگیریم؟ – کاربرد، مزایا و معایب
- تریدینگ ویو چیست و چگونه با آن کار کنیم؟ — آموزش تصویری
- بهترین اندیکاتور تشخیص روند چیست؟ — معرفی 6 اندیکاتور کاربردی
- تحلیل فاندامنتال چیست؟ | به زبان ساده — از صفر تا صد
- تحلیل بنیادی چیست ؟ | به زبان ساده
- تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال — آموزش از صفر تا صد رایگان
- هودل چیست و HODL کردن به چه معناست؟ — به زبان ساده
- اندیکاتور MACD چیست ؟ — آموزش تصویری و به زبان ساده
- مدیریت ریسک چیست؟ – فرآیندها و روش های انجام به زبان ساده
- آموزش اندیکاتور های تحلیل تکنیکال بورس | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- آموزش اندیکاتور RSI — نحوه استفاده به زبان ساده
- میانگین متحرک چیست ؟ + پیاده سازی Moving Average در پایتون
- اندیکاتور EMA در بورس چیست ؟ — میانگین متحرک نمایی به زبان ساده
- اندیکاتور CCI چیست ؟ — به زبان ساده
- تایم فریم چیست ؟ – مفهوم دوره زمانی به زبان ساده
- اندیکاتور ATR — آموزش به زبان ساده و گام به گام
- اندیکاتور استوکاستیک (Stochastic) — آموزش کاربردی و به زبان ساده
- ایچیموکو چیست ؟ — آموزش اندیکاتور ایچیموکو به زبان ساده
- پرایس اکشن (Price Action) چیست؟ | به زبان ساده و گام به گام
- کندل چیست و انواع کندل ها بیانگر چه هستند؟ — به زبان ساده
- نوسان گیری در بورس | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- تشخیص روند بازار — از صفر تا صد
- خط روند چیست؟ – در تحلیل تکنیکال و به زبان ساده
- کندل شناسی — آموزش خواندن کندل و الگوی متداول کندل — تصویری و به زبان ساده
- الگوی پرچم چیست ؟ — از صفر تا صد و به زبان ساده
- آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال بورس | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- امواج الیوت در تحلیل تکنیکال | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- الگوهای هارمونیک در تحلیل تکنیکال – آموزش تصویری از صفر تا صد
- تریگر چیست و چه کاربردی در بورس و تحلیل تکنیکال دارد؟ — کامل و ساده
- پولبک در بورس (Pull Back) چیست ؟ — انواع و کاربرد به زبان ساده
- اسکالپ چیست ؟ — Scalp در فارکس به زبان ساده
- مدیریت سرمایه چیست و چگونه آن را یاد بگیریم؟ — راهنمای کاربردی و عمومی
- استاپ لاس چیست ؟ — توضیح حد ضرر به زبان ساده
- کال مارجین چیست ؟ — توضیح به زبان ساده
- لیکویید شدن چیست ؟ — لیکوئید در ارز دیجیتال به زبان ساده
- موثرترین تکنیک های مدیریت ریسک در بورس — به زبان ساده
- معاملات الگوریتمی چیست؟ | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- کندل دوجی چیست ؟ + آموزش انواع به زبان ساده
- بهترین زمان ترید ارز دیجیتال چه وقتی است؟ – آنچه باید بدانید
- تفاوت استاپ لیمیت و استاپ مارکت چیست ؟ – به زبان ساده
- پولبک چیست و چطور از آن استفاده کنیم ؟ – به زبان ساده + نکات کلیدی
- اسیلاتور چیست و چه فرقی با اندیکاتور دارد؟ – به زبان ساده
- روش های ترید ارز دیجیتال که باید بدانید
- سوئینگ تریدینگ چیست ؟ – توضیح Swing Trading به زبان ساده
- کندل چکش چیست ؟ – نحوه شناسایی و کاربرد – به زبان ساده
- کندل چکش معکوس چیست ؟ – از شناسایی تا کاربرد
- معامله شورت و لانگ چیست؟ – به زبان ساده و در ارز دیجیتال
- معاملات اسپات چیست ؟ – آموزش اسپات تریدینگ به زبان ساده
- سفارش OCO چیست ؟ – توضیح استفاده و کاربرد به زبان ساده
- بهترین استراتژی ترید ارز دیجیتال چیست ؟ – معرفی 20 تکنیک کلیدی
- عمق بازار چیست ؟ – توضیح کاربرد و نمودار به زبان ساده
- استاپ مارکت چیست ؟ – به زبان ساده + آموزش
- استاپ لیمیت چیست ؟ – توضیح سفارش با حد ضرر به زبان ساده
- اصطلاحات ترید ارز دیجیتال که باید بدانید – توضیح 83 اصطلاح کلیدی
- سیستم معاملاتی چیست ؟ – توضیح اهمیت به زبان ساده
- بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری ارز دیجیتال – راهنمای کاربردی
- ترید روزانه ارز دیجیتال چیست ؟ — به زبان ساده
- معاملات مارجین چیست ؟ – Margin Trading به زبان ساده
- تارگت در ارز دیجیتال چیست ؟ – توضیح معنی به زبان ساده
- انواع تحلیل تکنیکال – ۱۰ روش و سبک هایی که باید بشناسید
- الگوهای تحلیل تکنیکال که باید بشناسید – ۲۵ الگو به زبان ساده
- ربات تریدر چیست ؟ – هر آنچه باید بدانید
- تریدر چیست و کیست؟ – دانستنی های مهم شغل تریدری
- ۸ ابزار هوش مصنوعی که به آن ها نیاز دارید – معرفی و کاربرد
- پرایس اکشن RTM چیست؟ – آموزش به زبان ساده
- اوردر بلاک چیست؟ – توضیح نحوه استفاده به زبان ساده
- الگوی مثلث صعودی یا افزایشی در تحلیل تکنیکال به زبان ساده