پرایس اکشن RTM چیست؟ – آموزش به زبان ساده
پرایس اکشن rtm یکی از انواع تحلیل تکنیکال است که در میان تریدرها از محبوبیت بالایی برخوردار است. این روش به تریدرها کمک میکند تا بتوانند موقعیتهای مناسبی را برای انجام معاملات در نمودار قیمت پیدا کنند. با توجه به اینکه تحلیل تکنیکال در کنار تحلیلهای دیگری همچون تحلیل بنیادی میتواند درصد موفقیت معاملات را بالا ببرد، بنابراین تریدرها سعی میکنند تا با افزایش مهارتهای تحلیل خود بتوانند درصد موفقیت معاملات خود را بالاتر ببرند. در این مطلب از مجله فرادرس سعی شده است تا در ابتدا برخی از مفاهیم اولیه در پرایس اکشن همانند سطوح حمایت و مقاومت و الگوهای شمعی توضیح داده شود. در ادامه نیز مفاهیم مربوط به پرایس اکشن rtm همانند نواحی SR و انواع ساختارهای پرایس اکشن rtm و نحوه انجام معاملات با این الگوها را شرح میدهیم.
پرایس اکشن rtm چیست؟
پرایس اکشن rtm نوعی روش برای پیشبینی جهت حرکت آتی قیمت در نمودار است. با استفاده از این روش تریدرها میتوانند نواحی مهم قیمتی را در نمودار شناسایی کنند. با شناسایی این نواحی تریدرها میتوانند جهتگیریهای معاملاتی شرکتهای بزرگ را ردیابی و در راستای آنها معامله کنند.
نحوه کارکرد پرایس اکشن rtm چیست؟
پرایس اکشن rtm نواحی مهم قیمتی را در نمودار مشخص میکند. سپس استراتژیهای قابل اجرا برای ترید با استفاده از این نواحی را ارائه میکند. در حالت کلی پرایس اکشن rtm بر اساس دو کندل «پایه» (Base) و مومنتوم طرحریزی میشود. کندلهای بیس نشاندهنده درگیری بین گاوها و خرسهای بازار است و کندل مومنتوم جهت حرکت قیمت را در نمودار نشان میدهد.
بنابراین پرایس اکشن rtm به تریدرها کمک میکند تا بتوانند این نواحی مهم قیمتی را شناسایی کنند و رفتار قیمت را در برخورد با این نواحی شناسایی کنند. در این حالت تریدرها با استفاده از روش پرایس اکشن rtm میتوانند نقاط ورود و خروج مناسبی را در نمودار قیمت شناسایی کنند و حدضرر خود را در مکان مناسبی قرار دهند تا بتوانند نسبت ریسک به ریوارد را بهدرستی رعایت کنند. برای درک نحوه کارکرد پرایس اکشن rtm میبایست با اصول پرایس اکشن و مفهوم عرضه و تقاضا در بازار آشنا شویم که در ادامه هر کدام از این موارد را بهطور جداگانه شرح میدهیم.
پرایس اکشن چیست؟
«پرایس اکشن» (Price Action) بررسی رفتار قیمت در طول زمان است. پرایس اکشن مبنای تمام انواع تحلیل تکنیکال در بازارهای سهام، بورس کالا، فارکس و بازار کریپتو است. پرایس اکشن روشی است که با درنظر گرفتن و بررسی حرکات قیمت در بازههای زمانی، سعی میکند رفتار آینده قیمت را پیشبینی کند.
این روش توسط تریدرهای فراوانی بهطور شخصی یا برای انجام معاملات در بانکها، هجفاندها و موسسات مالی استفاده میشود. تمامی این تریدرها با استفاده از پرایس اکشن سعی میکنند رفتار آتی قیمت در نمودار را با استفاده از حرکات قیمت گذشته و حال حاضر نمودار پیشبینی کنند. در این روش بجای تمرکز بر روی اندیکاتورها واسیلاتورها، تریدرها برای تحلیل بازار تنها بر روی حرکات قیمت در نمودار تمرکز میکنند.
پرایس اکشن را میتوان نوعی مهارت در استفاده از ابزارهای تحلیل تکنیکال برای پیشبینی بازار دانست. بنابراین ممکن است دو تریدر با بررسی حرکات قیمت در بازههای زمانی در نمودار به دو تحلیل متفاوت برسند. این موضوع نشان دهنده لزوم کسب مهارت و تجربه در تحلیل رفتار قیمت در این روش است. در نهایت با استفاده از پرایش اکشن تریدرها میتوانند موقعیتهای مناسب معاملاتی را برای ورود به بازار مشخص کنند و با انتخاب تارگتهای مناسب بتوانند تیک پروفیت مطلوبی داشته باشند.
برای استفاده از روش پرایس اکشن و برای اشنایی با پرایس اکشن rtm در تحلیل تکنیکال میبایست با برخی از مفاهیم اولیه در این تحلیلها آشنا شویم که در ادامه آنها را شرح میدهیم.
سطوح حمایت و مقاومت چیست؟
سطوح حمایت و مقاومت در نمودار قیمت سطوحی هستند که در گذشته، قیمت به آنها واکنش نشان داده است. منظور از واکنش قیمت به این سطوح تغییر جهت حرکت قیمت در برخورد به این سطوح است. سطوح حمایتی در نمودار قیمت نواحی قیمتی هستند که از اهمیت بالایی در تحلیل پرایس اکشن rtm برخوردارند و در این نواحی فشار خرید باعث میشود تا فشار فروش در روند نزولی خنثی شده و قیمت به نواحی بالاتر تغییر جهت دهد. در سطوح مقاومتی که از دیگر نواحی مهم قیمت در پرایس اکشن rtm محسوب میشوند، فشار فروش در این سطوح بر قدرت خریداران غلبه دارد که این موضوع باعث میشود تا قیمت در زمان نزدیک شدن به سطوح مقاومتی به سمت قیمتهای پایینتر تغییر مسیر دهد. در تصویر زیر سطوح حمایت و مقاومت را مشاهده میکنید. واکنش قیمت به این سطوح با دایرههای رنگی نشان داده شده است.
الگوهای قیمتی چیست؟
الگوهای قیمتی الگوهایی تکرار شونده در نمودار قیمت هستند که تریدرها با شناسایی انها میتوانند تحلیل بهتر و دقیقتری از روند آتی قیمت داشته باشند. برای مثال برخی از الگوهای قیمتی نشاندهنده ادامه روند بازار هستند که به آنها الگوهای قیمتی ادامهدهند میگویند. از الگوهای ادامهدهنده معروف میتوان به الگوی ادامهدهند پرچم اشاره کرد. دیده شدن الگوی پرچم در نمودار قیمت احتمال ادامهروند را در نمودار قیمت افزایش میدهد.
اما برخی از این الگوها در زمان تشکیل نشاندهند تغییر جهت قیمت از روند فعلی بازار هستند که به آنها الگوهای بازگشتی میگویند. از الگوهای برگشتی معروف میتوان به الگوی «سر و شانه» (Head and Shoulders) اشاره کرد.
تحلیل الگوهای شمعی چیست؟
تحلیل الگوهای شمعی یکی از انواع تحلیل نمودار قیمت در پرایس اکشن است که به ترکیب کندلهای قیمت و نحوه قرارگیری آنها در نمودار توجه میکند. با استفاده از موقعیت قرارگیری کندلها نسبت به هم تریدرها میتوانند روندهای آتی قیمت را بهتر پیشبینی کنند.
نواحی مهم در پرایش اکشن rtm
در پرایش اکشن rtm نواحی مهمی وجود دارند که قیمت در آنها تغییر جهت میدهد. پیدا کردن این نواحی به تریدرها کمک میکند تا بتوانند تحلیل بهتری از نمودار ارائه کنند. در ادامه این نواحی را بررسی میکنیم.
ناحیه SR چیست؟
ناحیه SR به نواحی گفته میشود که قیمت در برخورد با آنها تغییر جهت میدهد. در پرایس اکشن rtm اصطلاحات زیادی وجود دارد که هر کدام دارای معنا و تعبیری در این روش است. یکی از این اصطلاحات، ناحیه SR است. این نواحی همانند نواحی حمایت و مقاومت عمل میکنند و قیمت به آنها واکنش نشان میدهد.
بنابراین در نواحی SR همانند نواحی حمایت و مقاومتی قیمت در برخورد با آنها تغییر جهت میدهد. برای پیدا کردن نواحی SR در نمودار قیمت میتوانیم درهها و قلههاه را مشخص کنیم. به عبارت دیگر در نمودار قیمت باید بهدنبال الگوهایی به شکل اعداد ۷ و ۸ باشیم. الگوهای قیمتی شبیه عدد ۷ درهها را تشکیل میدهند و الگوهایی به شکل عدد ۸ قلههای قیمتی را در نمودار تشکیل میدهند. ناحیه SR به دو دسته مینور و ماژور تقسیم میشود که در ادامه توضیح میدهیم.
SR ماژور چیست؟
در صورتی که قیمت مربوط به ناحیه SR در کندلهای گذشته یا نواحی SR قبلی نیز دیده شود، در این صورت به آن SR ماژور میگویند. برای پیدا کردن نواحی SR ماژور کافیست به سمت چپ نمودار نگاه کنیم. اگر بتوانیم نواحی SR دیگری در این قیمت پیدا کنیم، در این صورت ناحیه SR موردنظر ماژور است.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، خط آبی رنگ ناحیه SR را در نمودار قیمت نشان میدهد. در این نمودار خط آبی رنگ نواحی SR را به هم متصل کرده است و یک محدوده SR ماژور را تشکیل میدهد.
SR مینور چیست؟
SR مینور ناحیهای است که تنها یک بار قیمت به آن رسیده و برگشته است. به عبارت دیگر در صورتی که خطی از ناحیه SR مینور به سمت چپ نمودار قیمت رسم کنیم، به ناحیه SR دیگری برخورد نمیکنیم.
فیلیپ SR در پرایس اکشن rtm چیست؟
«فیلیپ» (Flip) SR ناحیه است که سقف قیمتی به کف یا برعکس تبدیل میشود. بنابراین همانطور که در روندهای صعودی با عبور از ناحیه مقاومتی این ناحیه میتواند به ناحیهای حمایتی تبدیل شود، در فیلیپ SR نیز این حالت روی میدهد. در مثالی دیگر میتوان زمانی را تصور کرد که در روندهای نزولی پس از عبور از ناحیهای حمایتی این ناحیه به ناحیهای مقاومتی برای نمودار تبدیل میشود.
خطوط روند چیست؟
از دیگر مفاهیم مهم در پرایس اکشن خطوط روند هستند که از اتصال دو یا چند نقاط قیمتی در نمودار تشکیل میشوند و نشاندهنده جهت روند قیمت در نمودار هستند. بنابراین با توجه به جهت حرکت قیمت در نمودار دو خط روند صعودی و نزولی وجود دارند. زمانی که بیشینههای بالاتر و نیز کمینههای بالاتری در نمودار قیمت مشاهده شود، روند صعودی و زمانی که بیشینههای پایینتر و نیز کمینههای پایینتری در نمودار قیمت مشاهده شود، روندی نزولی داریم.
خط روند صعودی در روش پرایس اکشن rtm
برای کشیدن خطوط روند در روندهای صعودی بازار کفهای قیمتی از اهمیت بالاتری برخوردار هستند. برای کشیدن خطوط روند بین دو نقطه که هر دو کف قیمتی را تشکیل میدهند، میبایست به این نکته توجه کنیم که تنها زمانی میتوانیم خط روند را به کف قیمتی دوم ترسیم کنیم که سقف قیمتی مربوطه بالاتر از سقف قیمتی قبلی باشد.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنیم نقاطی که خط روند با استفاده از آنها رسم شدهاند را با پیکان قرمز رنگ مشاهده میکنید. در این تصویر بعد از پیکان قرمز رنگ دوم که خط روند را به کمک آن ترسیم میکنیم، بیشینه قیمتی که با مستطیل قرمز رنگ مشخص شده است در نمودار قیمت بالاتر از بیشینه قیمتی قبلی است. بنابراین از نقطه کمینه مربوطه میتوانیم برای رسم خط روند استفاده کنیم.
خط روند نزولی در روش پرایس اکشن rtm
خطوط روند را برای روندهای نزولی نیز میتوان ترسیم کرد. در ترسیم خطوط روند در روندهای نزولی میبایست سقفهای قیمتی را بههم متصل کنیم. در این حالت نیاز داریم تا حداقل دو سقف قیمتی را به هم وصل کنیم. اما همانطور که برای رسم خطوط روند صعودی میبایست کمینههای قیمتی مناسبی را انتخاب کنیم، برای رسم خطوط روند نزولی نیز میبایست بیشینههای مناسبی را انتخاب کنیم.
مطلبی که در بالا مطالعه کردید بخشی از مجموعه مطالب «آموزش ترید ارزهای دیجیتال — از صفر تا صد» است. در ادامه، میتوانید فهرست این مطالب را ببینید:
- ترید ارز دیجیتال چیست ؟ – آموزش از صفر تا صد
- ترید چیست و چگونه آن را یاد بگیریم؟ — بهترین راهنمای شروع
- تریدر کیست و چگونه یک تریدر موفق شویم ؟ — راهنمای کامل
- کندل استیک چیست ؟ — آموزش الگوهای مهم به زبان ساده
- آموزش تحلیل تکنیکال بورس رایگان (+ فیلم آموزش رایگان)
- صرافی ارز دیجیتال — کدام صرافی آنلاین ارز دیجیتال برای ایرانیان بهتر است؟
- ۱۰ برنامه ترید ارز دیجیتال که باید بشناسید – بهترین نرم افزارها برای مبتدی و حرفه ای ها
- انواع استراتژی معاملاتی در ارز دیجیتال چیست؟ – نحوه انتخاب و طراحی به زبان ساده
- بای استاپ چیست ؟ – از اهمیت تا کاربرد به زبان ساده
- بهترین کیف پول ارز دیجیتال کدام است ؟ | راهنمای استفاده تصویری گام به گام
- کیف پول بیت کوین چیست ؟ | نحوه ساخت کیف پول بیت کوین — به زبان ساده
- ساخت کیف پول بیت کوین بلاک چین — راهنمای تصویری
- تحلیل تکنیکال چیست و چگونه آن را یاد بگیریم؟ – کاربرد، مزایا و معایب
- تریدینگ ویو چیست و چگونه با آن کار کنیم؟ — آموزش تصویری
- بهترین اندیکاتور تشخیص روند چیست؟ — معرفی 6 اندیکاتور کاربردی
- تحلیل فاندامنتال چیست؟ | به زبان ساده — از صفر تا صد
- تحلیل بنیادی چیست ؟ | به زبان ساده
- تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال — آموزش از صفر تا صد رایگان
- هودل چیست و HODL کردن به چه معناست؟ — به زبان ساده
- اندیکاتور MACD چیست ؟ — آموزش تصویری و به زبان ساده
- مدیریت ریسک چیست؟ – فرآیندها و روش های انجام به زبان ساده
- آموزش اندیکاتور های تحلیل تکنیکال بورس | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- آموزش اندیکاتور RSI — نحوه استفاده به زبان ساده
- میانگین متحرک چیست ؟ + پیاده سازی Moving Average در پایتون
- اندیکاتور EMA در بورس چیست ؟ — میانگین متحرک نمایی به زبان ساده
- اندیکاتور CCI چیست ؟ — به زبان ساده
- تایم فریم چیست ؟ – مفهوم دوره زمانی به زبان ساده
- اندیکاتور ATR — آموزش به زبان ساده و گام به گام
- اندیکاتور استوکاستیک (Stochastic) — آموزش کاربردی و به زبان ساده
- ایچیموکو چیست ؟ — آموزش اندیکاتور ایچیموکو به زبان ساده
- پرایس اکشن (Price Action) چیست؟ | به زبان ساده و گام به گام
- کندل چیست و انواع کندل ها بیانگر چه هستند؟ — به زبان ساده
- نوسان گیری در بورس | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- تشخیص روند بازار — از صفر تا صد
- خط روند چیست؟ – در تحلیل تکنیکال و به زبان ساده
- کندل شناسی — آموزش خواندن کندل و الگوی متداول کندل — تصویری و به زبان ساده
- الگوی پرچم چیست ؟ — از صفر تا صد و به زبان ساده
- آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال بورس | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- امواج الیوت در تحلیل تکنیکال | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- الگوهای هارمونیک در تحلیل تکنیکال بورس — آموزش کاربردی
- تریگر چیست و چه کاربردی در بورس و تحلیل تکنیکال دارد؟ — کامل و ساده
- پولبک در بورس (Pull Back) چیست ؟ — انواع و کاربرد به زبان ساده
- اسکالپ چیست ؟ — Scalp در فارکس به زبان ساده
- مدیریت سرمایه چیست و چگونه آن را یاد بگیریم؟ — راهنمای کاربردی و عمومی
- استاپ لاس چیست ؟ — توضیح حد ضرر به زبان ساده
- کال مارجین چیست ؟ — توضیح به زبان ساده
- لیکویید شدن چیست ؟ — لیکوئید در ارز دیجیتال به زبان ساده
- موثرترین تکنیک های مدیریت ریسک در بورس — به زبان ساده
- معاملات الگوریتمی چیست؟ | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- کندل دوجی چیست ؟ + آموزش انواع به زبان ساده
- بهترین زمان ترید ارز دیجیتال چه وقتی است؟ – آنچه باید بدانید
- تفاوت استاپ لیمیت و استاپ مارکت چیست ؟ – به زبان ساده
- پولبک چیست و چطور از آن استفاده کنیم ؟ – به زبان ساده + نکات کلیدی
- اسیلاتور چیست و چه فرقی با اندیکاتور دارد؟ – به زبان ساده
- روش های ترید ارز دیجیتال که باید بدانید
- سوئینگ تریدینگ چیست ؟ – توضیح Swing Trading به زبان ساده
- کندل چکش چیست ؟ – نحوه شناسایی و کاربرد – به زبان ساده
- کندل چکش معکوس چیست ؟ – از شناسایی تا کاربرد
- معامله شورت و لانگ چیست؟ – به زبان ساده و در ارز دیجیتال
- معاملات اسپات چیست ؟ – آموزش اسپات تریدینگ به زبان ساده
- سفارش OCO چیست ؟ – توضیح استفاده و کاربرد به زبان ساده
- بهترین استراتژی ترید ارز دیجیتال چیست ؟ – معرفی 20 تکنیک کلیدی
- عمق بازار چیست ؟ – توضیح کاربرد و نمودار به زبان ساده
- استاپ مارکت چیست ؟ – به زبان ساده + آموزش
- استاپ لیمیت چیست ؟ – توضیح سفارش با حد ضرر به زبان ساده
- اصطلاحات ترید ارز دیجیتال که باید بدانید – توضیح 83 اصطلاح کلیدی
- سیستم معاملاتی چیست ؟ – توضیح اهمیت به زبان ساده
- بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری ارز دیجیتال – راهنمای کاربردی
- ترید روزانه ارز دیجیتال چیست ؟ — به زبان ساده
- معاملات مارجین چیست ؟ – Margin Trading به زبان ساده
- تارگت در ارز دیجیتال چیست ؟ – توضیح معنی به زبان ساده
- انواع تحلیل تکنیکال – ۱۰ روش و سبک هایی که باید بشناسید
- الگوهای تحلیل تکنیکال که باید بشناسید – ۲۵ الگو به زبان ساده
- ربات تریدر چیست ؟ – هر آنچه باید بدانید
- تریدر چیست و کیست؟ – دانستنی های مهم شغل تریدری
- ۸ ابزار هوش مصنوعی که به آن ها نیاز دارید – معرفی و کاربرد
- پرایس اکشن RTM چیست؟ – آموزش به زبان ساده(همین مطلب)
- اوردر بلاک چیست؟ – توضیح نحوه استفاده به زبان ساده
- الگوی مثلث صعودی یا افزایشی در تحلیل تکنیکال به زبان ساده