اندیکاتور ATR — آموزش به زبان ساده و گام به گام
در بعضی از نمودارهای قیمت، تغییرات سریعتر از سایر نمودارها رخ میدهند و نوسانات بیشتری مشاهده میشوند. بررسی بازه تغییرات یا محدوده قیمت یکی از بهترین روشها برای بررسی میزان نوسان به شمار میرود. جهت بدست آوردن بازه تغییرات کافیست قیمت بالا و قیمت پایین را در یک چهارچوب زمانی با یکدیگر مقایسه کنیم. در «مجله فرادرس»، تابحال، اندیکاتورهای مختلفی را معرفی کردهایم. در این نوشتار به معرفی اندیکاتور ATR میپردازیم که مهمترین عملکرد آن سنجش نوسان قیمت با در نظر گرفتن محدوده واقعی است.
اندیکاتور ATR چیست ؟
«میانگین محدوده واقعی» (Average True Range | ATR) یا برد واقعی میانگین، یک اندیکاتور تحلیل تکنیکال است. این اندیکاتور، اولین بار توسط «جونیور ولز وایدر» (J. Welles Wilder)-تحلیلگر تکنیکال و پدر اندیکاتورها-در کتاب او (مفاهیم جدید در سیستمهای تحلیل تکنیکال) مطرح شد. از مهمترین اندیکاتورهای بوجود آمده توسط ولز وایدر میتوان به «شاخص قدرت نسبی» (Relative Strength Index | RSI)، «میانگین جهتدار» (Average Directional Index | ADX)، «پارابولیک سار» (Parabolic Sar | Psar) و اندیکاتور ATR اشاره کرد. اندیکاتور ATR، در هر دوره، نوسانات را با تجزیه محدوده قیمت یک دارایی میسنجد. اندیکاتور ATR ابتدا با هدف تحلیل بازار کالا بوجود آمد اما میتوان از آن در انواع بازارهای اوراق بهادار نیز استفاده کرد.
تفاوت نوسان و ممنتوم چیست؟
«نوسان» (Volatility) به قدرت روند و جهت آن اشارهای نمیکند و راجع به تغییرات قیمت به معاملهگر اطلاعات میدهد. در واقع نوسانات نشاندهنده میزان جابجایی قیمت از قیمت میانگین است. در نمودارهای قیمتی با نوسان زیاد میتوان ترکیبی از شمعدانیهای صعودی و نزولی را مشاهده کرد. «شتاب روند» (Momentum) بر خلاف نوسان به سنجش میزان قدرت روند در جهتی معین می پردازد. در نمودارهایی با شتاب روند زیاد، عموماً شمعها یا اغلب صعودی یا اغلب نزولی هستند و شمعدانیهای کمی قرار دارند که برخلاف روند غالب باشند. اندیکاتور ATR نشاندهنده نوسان است ولی شاخص کانال کالا به سنجش ممنتوم روند قیمتی یک سهم می پردازد.
فرمول محاسبه اندیکاتور ATR چیست؟
جهت بکارگیری اندیکاتور ATR در تحلیلهای خود کافیست آنرا بر نرمافزار معاملاتیتان بارگذاری کنید. در اینجا، برای درک بهتر اندیکاتور ATR و کاربردهای آن به محاسبه فرمول آن به صورت دستی پرداختهایم. اندیکاتور ATR را میتوان برای نمودارهای ساعتی، روزانه و هفتگی به کار برد. در ابتدا برای محاسبه این اندیکاتور نیاز به تعیین «محدوده واقعی» (True Range | TR) خواهید داشت. با استفاده از فرمول زیر میتوان محدوده واقعی را محاسبه کرد.
در فرمول بالا:
- «»: همان محدوده واقعی است.
- «»: به قیمت بالا دوره زمانی موردنظر اشاره میکند.
- «»: قیمت پایین دوره زمانی معامله
- «»: به قیمت بسته شدن دوره زمانی مورد معامله اشاره میکند. قیمت بسته شدن دوره قبل با نشان داده شده است.
محدوده واقعی، حداکثر مقدار بین تفاوت میان قیمت بالا و پایین دوره، قدرمطلق اختلاف قیمت بالای دوره فعلی و قیمت بستهشدن دوره قبلی و قدرمطلق تفاوت بین قیمت پایین دوره حاضر و قیمت بستهشدن دوره پیشین است. برای بدست آوردن اندیکاتور ATR برای دوره موردنظر کافی است میزان محدوده واقعی را بر تعداد دوره زمانی () تقسیم کنیم.
برای محاسبه اندیکاتور ATR از چند دوره استفاده کنیم؟
اگر برای بدست آوردن میانگین، بعد از محاسبه محدوده واقعی، آنرا بر تعداد دورهها--بیشتری تقسیم کنید، اندیکاتور سریعتری بدست میآورید و برعکس. وایلدر بسته به سیستم معاملاتی مورد استفاده، تعداد ۷ یا ۱۴ دوره را برای دستیابی به نتایج بهتر پیشنهاد کرده است.
فرمول ساده محاسبه محدوده واقعی چیست؟
در ادامه فرمولی با پیچیدگی کمتر را برای محاسبه محدوده واقعی بیان کردهایم. در این فرمول محدوده واقعی از اختلاف مقدار حداکثر بین قیمت بالا و قیمت بستهشدن دوره قبلی و مقدار حداقل میان قیمت پایین و قیمت بستهشدن دوره قبلی بدست میآید.
چگونه از اندیکاتور ATR استفاده کنیم؟
معاملهگران میتوانند برای دریافت سیگنالهای بیشتر از دورههای کمتری استفاده کنند. برای مثال، فرض کنید معاملهگری قصد تحلیل نوسانات قیمتی سهامی را در دوره معاملاتی ۵ روزه داشته باشد. معاملهگر باید حداکثر مقدار را بین قدرمطلق اختلاف قیمت بالا و پایین، قدرمطلق اختلاف قیمت بالای فعلی از قیمت بسته شدن دوره قبلی و قدرمطلق اختلاف قیمت پایین فعلی از قیمت بستهشدن پیشین را به ازای هر کدام از دورهها بدست آورد. در واقع برای بدست آوردن اندیکاتور ATR، اینکار باید ۵ بار انجام و میانگین محاسبه شود.
اندیکاتور ATR بیانگر چیست؟
به زبان ساده، اندیکاتور ATR برای سهامی با نوسان قیمتی بالا، مقداری زیاد و برای سهام با نوسان قیمتی کم، مقداری اندک را نشان خواهد داد. این اندیکاتور جهت قیمت را نشان نمیدهد بلکه، برای سنجش نوسانات ایجاد شده توسط حرکت سریع قیمت بکار میرود.
بسیاری از معاملهگران از اندیکاتور ATR برای شناسایی نقاط خروج از معامله استفاده میکنند. در این نقطهها، اگر معاملهگر سهم خریدهشده را میفروشد و سهم فروخته شده به صورت استقراضی را-«فروش استقراضی» (Short Selling)-خریداری میکند.
خروج شاندلیر چیست؟
«خروج شاندلیر» (Chandelier Exit) یکی از تکنیکهای معروف به شمار میرود که توسط «چاک لبو» (Chuck LeBeau) بوجود آمده است. در تکنیک شاندلیر، تریلینگ استاپ پایینتر از بالاترین قیمت سهم از زمان ورود شما به معامله قرار میگیرد. فاصله بین بالاترین قیمت بالا و حد ضرر، مضربی از ATR خواهد بود.
چرا از اندیکاتور ATR استفاده کنیم؟
به زبان ساده، سهامی که قیمت آن نوسان بیشتری را تجربه میکند، ATR بالاتری دارد و برعکس اما یکی از پرکاربردترین عملکردهای اندیکاتور ATR، تعیین «حد ضرر» (Stop Loss) است. زمانی که اندیکاتور ATR مقدار بالاتری را نشان میدهد، معاملهگران انتظار نوسانات قیمتی بیشتری را دارند. بنابراین، آنها حد ضرر خود را دورتر تعیین میکنند و در صورتی که نوسانات قیمتی کاهش پیدا کرده باشند، حد ضرر توسط معاملهگران نزدیکتر تعیین میشود.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید، اگر حد ضرر بسیار نزدیک در نظر گرفته شود، ممکن است با هر «اصلاح قیمتی» (Retracement) سهام را بفروشید و از معامله خارج شوید. اگر همانند سمت راست تصویر، حد ضرر را بسیار دور تنظیم کنید، کیفیت عملکردتان کاهش پیدا میکند. درواقع، با بکارگیری اندیکاتور ATR میتوانید با توجه به نوسانات بازار حد ضرر بهتری را برای روند قیمتی سهام موردنظر خود در نظر بگیرید. همچنین، اندیکاتور ATR برای تعیین زمان برداشت سود نیز کاربردی است. در بازارای با نوسانات قیمتی بالاتر احتمال شکست خطوط مقاومت و دستیابی به قلههای جدید قیمتی بیشتر است. در نتیجه، معاملهگر انتظار افزایش قیمت و کسب سود بیشتری را خواهد داشت.
اندیکاتور ATR مطلق چیست؟
اندیکاتور ATR نوسان را به صورت مطلق اعلام میکند و مقادیر بدست آمده توسط آن درصدی از قیمتهای فعلی نیستند. یعنی ATR سهامهای گرانقیمتتر از ATR سهامهای ارزانتر، بیشتر است. برای مثال، سهامی با بازه قیمتی ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزارتومان، ATR بالاتری از سهام با بازه قیمتی 40 تا ۵۰ هزارتومان خواهد داشت. در نتیجه، نمیتوان مقادیر بدست آمده ATR برای سهامهای مختلف را با یکدیگر مقایسه کرد.
کاربرد اندیکاتور ATR در بازار بورس مشتقه چیست؟
اندیکاتور ATR میتواند به معاملهگر در تعیین حجم معامله در بازار بورس مشتقه کمک کند. با بکارگیری اندیکاتور ATR معاملهگر میتواند حجم معامله را باتوجه به ریسک پذیری و میزان نوسان بازار برگزیند.
فرض کنید که اندیکاتور ATR برای دوره ۵ روزه برابر ۱٫۴۱ و محدوده واقعی برای روز ششم برابر ۱٫۰۹ باشد. ATR بعدی با ضرب مقدار قبلی اندیکاتور در تعداد روزها منهای ۱ و سپس با جمع کردن با محدوده واقعی برای دوره فعلی بدست میآید. در ادامه، باید این حاصل جمع را بر چارچوب زمانی مورد نظر تقسیم کنیم. برای مثال، مقدار بعدی اندیکاتور ATR برابر با ۱٫۳۵ یا (۵ ÷ ( ۱٫۰۹ + ۱٫۴۱ × (۱ - ۵))) خواهد بود. این فرمول را میتوان برای کل دوره زمانی تکرار کرد.
اندیکاتور ATR معاملهگر را از زمان شکست سطوح در نمودار قیمت مطلع نمیکند. معاملهگر میتواند با جمع کردن قیمت بسته شدن و مقدار بدست آمده از اندیکاتور ATR به عددی دست پیدا کند. در روز بعدی، زمانی که سهام در قیمتی بالاتر از عدد بدست آمده معامله شود، هنگام خرید سهم است. این ایده را میتوانید در تصویر زیر مشاهده کنید.
محدودیتهای اندیکاتور ATR چیست؟
امکان دارد معاملهگران در بکارگیری اندیکاتور ATR با دو محدودیت اصلی مواجه شوند. اولین مورد، نظری بودن اندیکاتور ATR است و اینکه هر معاملهگری میتواند نتایج متفاوتی را از آن برداشت کند. مقدار مشخصی از ATR وجود ندارد که با قطعیت معاملهگر را از معکوس شدن یا نشدن روند مطلع کند.
اندیکاتور ATR جهت قیمت را بررسی نمیکند و تنها میزان نوسانات را میسنجد. بنابراین، امکان دارد معاملهگر سیگنالهای متفاوتی را دریافت کند. مخصوصاً، در زمانهایی که پیوت در حال رخ دادن است یا روندها معکوس میشوند. برای مثال، اگر قیمت حرکت قابلتوجهی برخلاف روند قیمت انجام دهد و در ادامه اندیکاتور ATR نیز به میزان چشمگیری افزایش یابد، ممکن است بعضی از معاملهگران فکر کنند که اندیکاتور ATR روند قبلی را تائید میکند در صورتی که امکان دارد واقعاً اینگونه نباشد.
معرفی فیلم آموزش اسیلاتورها (نوسانگرنماها) در بورس و بازارهای مالی
برای آشنایی بیشتر با مفهوم اندیکاتور ATR و سایر نوسانگرنماها میتوانید از دوره آموزشی تهیه شده توسط «فرادرس» بهره بگیرید.دوره آموزشی حاضر در ۷ درس و ۷ ساعت به مهمترین مباحث پیرامون اسیلاتورها در بورس و بازارهای مالی مانند فارکس پرداخته است. در ادامه، به معرفی سرفصلهای ارائهشده در این دوره میپردازیم. در درس اول، مدرس به مفاهیم ابتدایی برای آشنایی بیشتر با مباحث مانند مفهوم اسیلاتورها، اهمیت، مزایا و تقسیمبندی آنها پرداخته است. اسیلاتور ATR، شیوه محاسبه، تحلیل و نحوه تنظیم آن در نرمافزار در درس دوم آموزش داده میشود.
در درس سوم، اسیلاتور CCI، مفهوم، شیوه محاسبه و تحلیل آنرا میآموزیم. مطالب مربوط به اسیلاتور MACD مانند نحوه بکارگیری و اجزای آن به تفصیل در درس چهارم بیان شده است. در درس پنجم، با اسیلاتور ممنتوم و فرمول، مفهوم و نحوه بکارگیری آن آشنا میشوید. در این درس تمرینهای مفهومی نیز مطرح میشوند که به درک هرچه بیشتر مطالب کمک میکنند.
نوسانگر RSI، فرمول، نکات و تنظیمات آنرا در درس ششم خواهید آموخت. همچنین، در درس ششم با تمرین روی چارت به صورت کاربردیتر با این اسیلاتور آشنا خواهید شد. مدرس، مباحث پیرامون اسیلاتور استوکاستیک را در درس هفتم آموزش میدهد. در این درس علاوه بر مفاهیم اصلی، مواردی مانند ترکیب اسیلاتور استوکاستیک با پارابولیک و ADX بررسی میشوند.
- برای مشاهده فیلم آموزش نوسانگرنماها در بورس و بازارهای مالی + کلیک کنید.
جمعبندی
همانطور که در این مطلب بررسی کردیم، اندیکاتور ATR یکی از مهمترین معیارها برای سنجش نوسانات قیمت به شمار میرود. این اندیکاتور با هدف تحلیل بازار کالا بوجود آمد ولی امروزه برای انواع اوراق بهادار استفاده میشود. برای بدست آوردن اندیکاتور ATR نیاز به تعیین تعداد دورهها داریم و بوجود آورنده این اندیکاتور-وایلدر-۷ یا ۱۴ دوره را برای عملکرد بهتر این اندیکاتور پیشنهاد کرده است. مقدار بالای بدست آمده از اندیکاتور ATR نشاندهنده سرعت بالای تغییرات قیمت است و برعکس.
بکارگیری اندیکاتور ATR، به معاملهگر در تعیین بهتر حد ضرر، ناحیه برداشت سود و نقطه خروج از معامله کمک میکند. بهتر است از مقایسه مقادیر بدست آمده از اندیکاتور ATR برای دو سهم با بازه قیمتی متفاوت بپرهیزیم زیرا سهام گرانقیمتتر، اندیکاتور ATR بالاتری خواهند داشت و برعکس. از آنجاییکه اندیکاتور ATR تنها بزرگی بازه قیمتی را میسنجد و به جهت روند قیمتی توجهی ندارد، کاربردهای آن برای تولید سیگنالهای معاملاتی محدود به شمار میروند. بنابراین، استفاده از پرایس اکشن به همراه اندیکاتور ATR میتواند سیگنالهای معاملاتی مطمئنتری برای معاملهگر بوجود بیاورد.
مطلبی که در بالا مطالعه کردید بخشی از مجموعه مطالب «آموزش بورس رایگان به زبان ساده» است. در ادامه، میتوانید فهرست این مطالب را ببینید:
- بورس چیست — به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان بورس)
- آموزش بورس رایگان — از شروع تا کسب درآمد | به زبان ساده
- بازار سرمایه چیست ؟ | تعریف، ویژگی ها، قوانین و انواع بازار سرمایه — به زبان ساده
- شرکت سهامی خاص چیست ؟ — قوانین، ساختار، مزایا و معایب — به زبان ساده
- شرکت سهامی عام چیست ؟ | قوانین، ساختار، مزایا و معایب — به زبان ساده
- بورس انرژی چیست ؟ | به زبان ساده — راهنمای کامل و رایگان
- بورس کالا چیست ؟ – از صفر تا صد + فیلم آموزشی رایگان
- فرابورس چیست ؟ — به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- بازار پایه چیست؟ | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- تفاوت بورس و فرابورس چیست؟ | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- فارکس چیست؟ – آشنایی کامل به زبان ساده آپدیت ۱۴۰۳
- بورس نزدک (NASDAQ) چیست ؟ | آنچه باید بدانید به زبان ساده
- اوراق بهادار چیست؟ — به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- سهام چیست و سهامدار کیست؟ — به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- بازار سهام و آشنایی با پنج شاخص مهم آن
- چگونه تریدر شویم ؟ – از صفر تا صد مسیر یادگیری
- کد بورسی چیست و چگونه آن را دریافت کنیم؟ — گام به گام و تصویری
- سامانه سجام چیست؟ | راهنمای گام به گام تصویری و ساده
- آموزش تصویری ثبت نام در بورس و ورود به بازار سرمایه — راهنمای گام به گام
- ثبت نام در بورس و سامانه سجام — راهنمای گام به گام (+ فیلم آموزش رایگان)
- بهترین کارگزاری بورس | بررسی جامع کارگزاری ها
- فارابیکسو — آموزش فارابیکسو کارگزاری فارابی | گام به گام
- صندوق سرمایه گذاری چیست؟ — به زبان ساده
- انواع صندوق های سرمایه گذاری و مزایا و معایب آن ها — به زبان ساده
- ETF چیست ؟ (صندوق قابل معامله) | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- روانشناسی در بورس | راهنمای کاربردی (+ فیلم آموزش رایگان)
- خرید سهام در بورس — آموزش خرید سهام بورس — گام به گام
- ترید چیست و چگونه آن را یاد بگیریم؟ — بهترین راهنمای شروع
- شاخص بورس چیست؟ | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- عرضه اولیه چیست؟ | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- نمودار بورس و کاربردهای آن — از صفر تا صد (+ فیلم آموزش رایگان)
- کدال چیست ؟ – کاربرد، امکانات و سایر دانستنی ها – به زبان ساده
- کدال 360 چیست ؟ — آموزش جامع سایت کدال و کدال 360
- افزایش سرمایه چیست و چه تاثیری بر قیمت سهام دارد؟ — به زبان ساده
- حق تقدم سهام در بورس چیست؟ — استفاده، خرید و فروش به زبان ساده
- پرتفوی چیست ؟ | سبد سهام به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- سیگنال بورس چیست ؟ — به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- سبدگردانی چیست ، چه شرایطی دارد و چگونه انجام می شود؟ — به زبان ساده
- افزایش سرمایه در بورس | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- تعدیل در بورس چیست ؟ | به زبان ساده
- نقدینگی چیست ؟ — به زبان ساده
- تحلیل بنیادی چیست ؟ | به زبان ساده
- تحلیل فاندامنتال چیست؟ | به زبان ساده — از صفر تا صد
- آموزش تابلو خوانی بورس | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- نوسان گیری در بورس | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- سهام شناور چیست؟ — به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- حجم مبنا چیست | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- نسبت P/E چیست؟ — به زبان ساده
- DPS در بورس چیست ؟ | مفهوم DPS به زبان ساده
- EPS چیست ؟ — به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- ارزش خالص دارایی یا NAV چیست ؟ | به زبان ساده
- پول هوشمند در بورس چیست؟ — به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- آموزش تحلیل تکنیکال بورس رایگان (+ فیلم آموزش رایگان)
- تحلیل تکنیکال بورس ایران | راهنمای کاربردی
- امواج الیوت در تحلیل تکنیکال | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- قیمت پایانی در بورس چیست و چطور محاسبه می شود؟ — به زبان ساده
- آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال بورس | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- ایچیموکو چیست ؟ — آموزش اندیکاتور ایچیموکو به زبان ساده
- الگوهای هارمونیک در تحلیل تکنیکال بورس — آموزش کاربردی
- آموزش اندیکاتور های تحلیل تکنیکال بورس | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- اندیکاتور EMA در بورس چیست ؟ — میانگین متحرک نمایی به زبان ساده
- اندیکاتور CCI چیست ؟ — به زبان ساده
- اندیکاتور ATR — آموزش به زبان ساده و گام به گام(همین مطلب)
- اندیکاتور MACD چیست ؟ — آموزش تصویری و به زبان ساده
- آموزش اندیکاتور RSI — نحوه استفاده به زبان ساده
- اندیکاتور استوکاستیک (Stochastic) — آموزش کاربردی و به زبان ساده
- بهترین اندیکاتور تشخیص روند چیست؟ — معرفی 6 اندیکاتور کاربردی
- پرایس اکشن (Price Action) چیست؟ | به زبان ساده و گام به گام
- پولبک در بورس (Pull Back) چیست ؟ — انواع و کاربرد به زبان ساده
- الگوی پرچم چیست ؟ — از صفر تا صد و به زبان ساده
- کندل شناسی — آموزش خواندن کندل و الگوی متداول کندل — تصویری و به زبان ساده
- معاملات الگوریتمی چیست؟ | به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
- آزمون اصول بازار سرمایه ایران — راهنمای رایگان و گام به گام
- ارزش ذاتی سهم چیست ؟ – به زبان ساده + نحوه محاسبه
- تفاوت بازار خرسی و گاوی چیست ؟ – ۱۱ فرق مهم که باید بدانید
- سفارش محدود چیست ؟ – توضیح منظور از Limit Order به زبان ساده
- Take Profit چیست ؟ – توضیح تیک پروفیت به زبان ساده
- ریسک به ریوارد چیست ؟ – توضیح به زبان ساده + مثال
- گره معاملاتی چیست ؟ – از صفر تا صد + نحوه رفع
- ۲۶ کتاب تحلیل تکنیکال که باید بخوانید – از مقدماتی تا پیشرفته
- اسیلاتور چیست و چه فرقی با اندیکاتور دارد؟ – به زبان ساده
- ترازنامه چیست ؟ – اهمیت، اقلام و کاربرد به زبان ساده
- صکوک چیست ؟ – از انواع تا تفاوت با اوراق بهادار دیگر به زبان ساده
- صف خرید و فروش در بورس چیست ؟ – به زبان ساده + زمان تشکیل
- اوراق مشارکت چیست ؟ – انواع + نحوه خرید و فروش
- اوراق بدهی چیست؟ – هر آنچه باید بدانید
- هجینگ چیست ؟ – توضیح پوشش ریسک به زبان ساده
- تسویه معاملات چیست ؟ – به زبان ساده + نحوه انجام
- حق تقدم سهام چیست؟ – در بازار بورس و به زبان ساده
- اولویت انجام معاملات در بورس چگونه است؟ + توضیح کامل و ساده
- کارگزار ناظر چیست؟ – از وظایف تا نحوه تغییر به زبان ساده
- شاخص بورس چیست؟ – توضیح به زبان ساده
- سرخطی زدن در بورس چیست؟ – به زبان ساده + انواع روش ها
- چگونه بورس را یاد بگیریم؟ – از صفر تا صد مسیر یادگیری
- انواع سهام در بورس – به زبان ساده
- قیمت اسمی سهام چیست؟ – توضیح ارزش اسمی به زبان ساده
- چگونه ترید را شروع کنیم؟ – از گام اول تا ورود به بازار + مسیر یادگیری
- کپی ترید چیست؟ – توضیح و آموزش کپی تریدینگ به زبان ساده
- اندیکاتور حجم Volume چیست؟ – در تحلیل تکنیکال به زبان ساده
- اندیکاتور مومنتوم چیست؟ – توضیح به زبان ساده
- چگونه در بورس سرمایه گذاری کنیم؟ – راهنمای شروع به زبان ساده
- اسمارت مانی چیست؟ – آنچه باید درباره پول هوشمند بدانید
و باز هم مثل همیشه آموزشتون عالی بود