انواع نمودار تحلیل تکنیکال – معرفی ۵ نمودار و کاربرد هر کدام

۳۴۷ بازدید
آخرین به‌روزرسانی: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
زمان مطالعه: ۲۴ دقیقه
دانلود PDF مقاله
انواع نمودار تحلیل تکنیکال – معرفی ۵ نمودار و کاربرد هر کدامانواع نمودار تحلیل تکنیکال – معرفی ۵ نمودار و کاربرد هر کدام

تحلیل‌گران بازارهای مالی و تریدرها برای این‌که بتوانند انواع بازارها را تحلیل کنند، نیاز به ابزاری دارند تا با استفاده از آن روند قیمت در بازار مربوطه را در گذر زمان ارزیابی و تحلیل کنند. این ابزار نمودار قیمت است. انواع نمودار تحلیل تکنیکال این امکان را به تریدرها می‌دهد تا بتوانند روندهای موجود در بازار موردنظر را شناسایی کنند و نواحی مهم را برای ورود و خروج به بازار موردنظر پیدا کنند تا در نهایت بتوانند معاملات موفقی را در بازار مربوطه انجام دهند. در این مطلب از مجله فرادرس برخی از مهم‌ترین نمودارهای تحلیل تکنیکال را شرح می‌دهیم و کاربرد هر کدام را توضیح می‌دهیم. علاوه بر این موارد، توضیحاتی درباره وب‌سایت نمودار تحلیل تکنیکال، بهترین نمودار تحلیل تکنیکال و نمودارهای قیمت مناسب برای تحلیل بازار ارزهای دیجیتال ارائه می‌کنیم.

فهرست مطالب این نوشته
997696

انواع نمودار تحلیل تکنیکال

برای بررسی و ارزیابی نوسانات قیمت در تحلیل تکنیکال، نمودارهای مختلفی وجود دارد که تریدرها می‌توانند با استفاده از آن‌ها رفتار گذشته و حال حاضر قیمت را ارزیابی کنند. این ارزیابی به آن‌ها کمک می‌کند تا بتوانند پیش‌بینی بهتری از روندهای آتی در بازار مربوطه داشته باشند. در فهرست زیر برخی از انواع نمودار در تحلیل تکنیکال را ذکر می‌کنیم.

  • نمودار خطی در تحلیل تکنیکال
  • نمودار میله ای در تحلیل تکنیکال
  • انواع نمودار شمعی
  • انواع نمودار Heikin Ashi در تحلیل تکنیکال
  • انواع نمودار Renko در تحلیل تکنیکال

۱. نمودار خطی در تحلیل تکنیکال

نمودار خطی یکی از انواع نمودار تحلیل تکنیکال است که تریدرها می‌توانند برای تحلیل اطلاعات قیمت در بازه‌های زمانی از آن استفاده کنند. نمودار خطی نوعی نمودار است که اطلاعات قیمت را به‌صورت خط‌هایی که نقاط قیمت را به‌هم متصل کرده‌اند، نسبت به زمان نشان می‌‌دهد.

بنابراین برای اینکه بتوانیم نمودار خطی را درک کنیم، به دو محور نیاز داریم. یکی از این محورها مربوط به زمان است و دیگری تغییرات قیمت را نشان می‌دهد. بنابراین تریدرها می‌توانند با دنبال کردن نمودار خطی از تغییرات قیمت در بازه‌های زمانی مختلف آگاهی پیدا کنند.

در این حالت محور افقی مربوط به زمان و محور عمودی مربوط به قیمت است. نمودار خطی در تحلیل تکنیکال معمولا بر اساس قیمت پایانی دارایی موردنظر رسم می‌شود. بنابراین اطلاعات دیگری از قیمت همانند قیمت اولیه، بیشترین و کمترین قیمت را در بازه موردنظر نشان نمی‌دهد.

دو مانیتور برای نشان دادن نمودارهای قیمت -انواع نمودار تحلیل تکنیکال

تحلیل نمودار خطی

تحلیل نمودار خطی به معنای بررسی پیشینه قیمتی در نمودارهای خطی برای شناسایی انواع روندهای موجود در بازار مربوطه است. با توجه به اینکه نمودارهای خطی نمایی ساده از رفتار قیمت را در اختیار تحلیل‌گران قرار می‌دهند بنابراین تریدرها می‌توانند به‌راحتی روندهای صعودی و نزولی در بازار مربوطه را شناسایی کنند.

ساختار ساده نمودارهای خطی باعث می‌شود تا تحلیل‌گران بتوانند به‌راحتی نواحی حمایت و مقاومت مهم در نمودار را بررسی کنند و با توجه به این نواحی روندهای کلی قیمت در بازار مربوطه را ارزیابی کنند.

برای مثال همان‌طور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، محور افقی در نمودار خطی، تغییرات زمان و محور عمودی در این نمودار تغییرات قیمت را نشان می‌دهد. در این مثال قیمت در ابتدا در روندی صعودی قرار دارد. در روندهای صعودی در نمودار، قیمت بیشینه‌ها و کمینه‌های بیشتر از قبل ایجاد می‌کند.

در این مثال خط روندی صعودی را که با خط‌چین ترسیم شده است، در سمت چپ تصویر مشاهده می‌کنید. این خط روند صعودی همانند نوعی حمایت نیز برای نمودار خطی مربوطه عمل می‌کند. زمانی که قیمت در نمودار به خط حمایت نزدیک می‌شود، به سمت بالا حرکت می‌‌‌کند. پس از روندی صعودی در ادامه، نمودار قیمت وارد روندی نزولی می‌شود.

در این حالت به‌تدریج بیشینه‌ها و کمینه‌های کمتری تشکیل می‌‌ دهد. در سمت راست تصویر زیر خط روند نزولی را مشاهده می‌کنید که بیشینه‌های قیمتی در روند نزولی را به‌هم متصل کرده است. در این حالت خط روند نزولی همانند خط مقاومتی عمل می‌کند. بنابراین زمانی که قیمت به خط مقاومت نزدیک می‌‌شود به سمت قیمت‌های پایین‌تر حرکت می‌کند.

تحلیل نمودار خطی
خطوط روند صعودی و نزولی در نمودار خطی

کاربرد انواع نمودار خطی در تحلیل تکنیکال

نمودار خطی با توجه به ساختار ساده‌ای که دارد می‌تواند کاربردهای مهمی برای تریدرها و سرمایه‌گذاران بازارهای مالی داشته باشد. در ادامه این مطلب سعی می‌کنیم خلاصه‌ای از این کاربردها را شرح دهیم.

شناسایی انواع روندها در نمودار تحلیل تکنیکال

نمودار خطی با توجه به اینکه قیمت‌های پایانی مربوط به بازه زمانی موردنظر را به‌هم وصل می‌کند، دنبال کردن روندهای قیمتی موجود در بازه زمانی موردنظر را برای تریدرها آسان می‌کند. با توجه به اینکه قیمت دارایی یا سهام موردنظر با توجه به زمان تغییر می‌کند، بنابراین تریدرها می‌توانند با دنبال کردن تغییرات قیمت،‌ از روندهای صعودی، نزولی یا خنثی در بازار مربوطه اطلاع پیدا کنند.

از سویی دیگر با توجه به نوساناتی که قیمت در بازه‌های زمانی موردنظر دارد، ممکن است تریدرها را در ردیابی جهت حرکت صحیح با دشواری‌هایی روبرو کند و آن‌ها را دچار خطا کند. نمودارهای خطی با توجه به اینکه معمولا بر اساس قیمت‌های پایانی دارایی مربوطه تنظیم می‌شوند، بنابراین نوساناتی که اهمیت کمتری دارند را به تریدرها نشان نمی‌‌دهند.

بنابراین تریدرها و تحلیل‌گران می‌توانند با توجه به قیمت‌های مهم دارایی موردنظر در بازه زمانی مربوطه و دنبال کردن تغییرات آن در زمان، جهت حرکت قیمت را راحت‌تر تشخیص دهند. این موضوع مخصوصا برای افراد تازه‌کاری که قصد دارند روندهای قیمت در نمودار را پیدا کنند، بسیار اهمیت دارد.

مقایسه عملکرد بازارها

از دیگر کاربردهای انواع نمودار خطی در تحلیل تکنیکال استفاده از این نمودارها برای مقایسه عملکردهای دارایی‌های مختلف است. با توجه به سادگی نمودارهای خطی، زمانی که چندین نمودار را در کنار هم قرار می‌دهیم، به‌راحتی می‌توانیم عملکرد آن‌ها را باهم مقایسه کنیم.

بنابراین نمودارهای خطی با استفاده از خطوطی که تغییرات قیمت را در بازه‌های زمانی متفاوت نشان می‌‌دهند، نمایی کلی و ساده از روندهای قیمت برای دارایی مربوطه را نمایش می‌دهند که این موضوع می‌تواند برای مقایسه انواع نمودارهای خطی برای دارایی‌های مختلف بسیار سودمند باشد.

تصمیم‌گیری‌های استراتژیک

برای اینکه شرکت‌ها و افراد بتوانند تصمیم‌‌گیری‌های استراتژیک برای سرمایه‌گذاری یا ترید انجام دهند،‌ نیاز دارند تا نمایی کلی از روندهای صعودی و نزولی قیمت دارایی موردنظر را بررسی کنند. این نمای کلی با نشان دادن روندهای قیمتی در بازار مربوطه، باعث می‌شود تا تریدرها از نوسانات کلی قیمت در بازه‌های زمانی موردنظر آگاهی پیدا کنند. این موضوع مخصوصا برای ارزیابی عملکرد بازار مربوطه برای برنامه‌ریزی‌های بلندمدت بسیار اهمیت دارد.

بررسی پیشینه قیمتی در انواع نمودار تحلیل تکنیکال

بررسی پیشینه قیمتی مهم‌ترین موضوعی است که تحلیل‌گران تکنیکال آن را در نمودارهای قیمت بررسی می‌کنند. قیمت در نمودارها به‌گونه‌ای است که به تمامی رویدادهای اقتصادی، سیاسی و منطقه‌ای و کلیه سیاست‌های پولی و مالی واکنش نشان می‌دهد. بنابراین تریدرها با بررسی واکنش‌های قیمتی به رویدادهای گذشته می‌توانند پیش‌بینی بهتری از روندهای قیمتی برای رویدادهای مشابه آینده داشته باشند.

مانیتورهای تحلیل تکنیکال در اتاق ترید - انواع نمودار تحلیل تکنیکال

اطلاع‌رسانی از وضعیت بازارهای مالی

انواع نمودار خطی در تحلیل تکنیکال به‌راحتی می‌توانند برای اطلاع‌رسانی انواع بازارهای مالی استفاده شوند. این موضوع به‌دلیل آسان‌تر بودن درک نمودارهای خطی نسبت به نمودارهای دیگر در تحلیل تکنیکال است. بنابراین افراد در انواع مختلف گزارشات از نحوه عملکرد سهام یا دارایی‌ موردنظر می‌توانند با استفاده از نمودارهای خطی، مخاطبان خود را در جریان روندهای قیمت مربوط به دارایی موردنظر قرار دهند.

استفاده در تحلیل تکنیکال

با وجود سادگی نمودارهای خطی و اطلاعات کمتری که نسبت به دیگر نمودارها دارند، تریدرها می‌توانند نواحی مهم حمایت و مقاومتی را با استفاده از نمودارهای خطی پیدا کنند. این موضوع به این دلیل است که به‌دلیل آسان بودن رسم این نمودار، تریدرها می‌‌توانند راحت‌تر نواحی مهم قیمتی را در نمودار مربوطه شناسایی کنند.

یادگیری تحلیل نمودار با فرادرس

برای اینکه بتوانیم انواع نمودارها در تحلیل تکنیکال را بررسی کنیم می‌بایست پیشینه قیمتی موجود در نمودار را تحلیل کنیم. بررسی پیشینه قیمتی در نمودار برای این منظور انجام می‌شود تا به تریدرها در پیش‌بینی روندهای آتی نمودار قیمت کمک کند.

با توجه به استراتژی معاملاتی موردنظر می‌توانیم نمودار قیمت را در تایم‌فریم‌های متفاوتی بررسی کنیم. برای این منظور تریدرها می‌توانند با توجه به اهداف معاملاتی خود از تایم‌فریم‌های روزانه، ساعتی، ماهانه و انواع دیگری از بازه‌های زمانی استفاده کنند. پس از انتخاب تایم‌فریم می‌توانیم روندهای صعودی و نزولی در نمودار را شناسایی کنیم و با توجه به رفتار قیمت در نمودار نواحی مهم قیمتی را مشخص کنیم.

مطلبی که در بالا مطالعه کردید بخشی از مجموعه مطالب «آموزش ترید ارزهای دیجیتال — از صفر تا صد» است. در ادامه، می‌توانید فهرست این مطالب را ببینید:

بر اساس رای ۱ نفر
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
منابع:
CMC MarketsForex Training GroupBabypipsTrendspiderTrading Pedia
نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *