کتاب اسپیکینگ آیلتس – معرفی ۱۸ تا از بهترین کتاب ها

۱۲۴۲ بازدید
آخرین به‌روزرسانی: ۱۷ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه: ۴۶ دقیقه
دانلود PDF مقاله
کتاب اسپیکینگ آیلتس – معرفی ۱۸ تا از بهترین کتاب هاکتاب اسپیکینگ آیلتس – معرفی ۱۸ تا از بهترین کتاب ها

آزمون آیلتس یکی از آزمون‌های بین‌المللی است که در بسیاری از کشورهای دنیا برگزار می‌شود و آن را به عنوان معیاری برای ارزشیابی مهارت زبانی داوطلبان در نظر می‌گیرند. نمره قبولی این آزمون را مؤسسه یا سازمانی تعیین می‌کند که برای آن اقدام کرده‌اید. افرادی که به منظور ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر یا برای یافتن شرایطی زندگی بهتر به کشورهای دیگر مهاجرت می‌کنند، باید در این آزمون شرکت کنند و با ارائه نمره خود، منتظر شنیدن خبر پذیرش باشند. آزمون آیلتس از چهار بخش تشکیل شده که شامل «لیسنینگ»، «ریدینگ»، «رایتینگ» و «اسپیکینگ» می‌شود. یکی از بخش‌هایی که همواره برای زبان‌آموزان چالش‌برانگیز بوده و برای آماده شدن در این بخش نمی‌دانند از چه منابعی باید کمک بگیرند، بخش اسپیکینگ است. در این مطلب از مجموعه مطالب آزمون‌های زبان انگلیسی، به معرفی چند کتاب اسپیکینگ آیلتس می‌پردازیم که اکثر داوطلبان به عنوان منابع رایج و کاربردی برای آزمون آیلتس از آن‌ها کمک گرفته‌اند.

فهرست مطالب این نوشته
997696

با معرفی این کتاب‌ها و‌ آشنایی با ویژگی‌های هر یک، بهتر می‌توانید در انتخاب کتاب مناسب خود تصمیم بگیرید. البته نوع یادگیری افراد با هم فرق دارد و ممکن است شخصی کتاب را گزینه مناسبی برای مطالعه نداند و منابع دیگری مانند پادکست یا اپلیکیشن‌های اسپیکینگ آیلتس را ترجیح دهد. به همین دلیل، در این مطلب به منابع دیگری غیر از کتاب نیز اشاره خواهیم کرد و در انتها نکات مهمی را برای آمادگی برای اسپیکینگ آیلتس توضیح می‌دهیم.

اسپیکینگ آیلتس چیست ؟

اسپیکینگ آیلتس از سه بخش تشکیل شده و کوتاه‌ترین بخش آزمون آیلتس است. مدت زمان آزمون در مجموع بین ۱۱ تا ۱۵ دقیقه است. اما برای شخص مصاحبه‌کننده، همین بازه زمانی کوتاه می‌تواند نتیجه تأثیرگذاری در نمره داوطلب داشته باشد. «Speaking» به صورت شفاهی و در حضور شخص مصاحبه‌کننده و در قالب مصاحبه صورت می‌گیرد. بدین صورت که سوالاتی از داوطلب پرسیده می‌شود که در مدت زمان مشخصی باید به آن‌ها پاسخ دهد.

البته این مدت زمان مشخص، بیشتر در بخش دوم اهمیت پیدا می‌کند. بنابراین، این بخش از آزمون، کوتاه ولی بسیار مهم است و به‌نوعی سرنوشت داوطلب را رقم خواهد زد. برای آمادگی در این بخش از آزمون، لازم است بر مهارت‌هایی مانند تمرکز، خلاقیت و مهارت‌های زبانی مانند لغات و دستور زبان تسلط کافی پیدا کنیم تا در نهایت بتوانیم با اعتمادبه‌نفس کامل از عهده آن بربیاییم و نمره خوبی بگیریم.

همان‌طور که در مبحث تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال توضیح دادیم، بخش اسپیکینگ برای هر دو آزمون یکسان است. بنابراین، می‌توانیم از نمونه سوالات هر دو آزمون آکادمیک و جنرال برای تمرین کردن کمک بگیریم. یکی از راه‌های آمادگی برای این بخش از آزمون، تمرین سوالات آزمون‌های ماک آیلتس (IELTS Mock Test) است. اما قبل از آن، ابتدا باید سطح اسپیکینگ خود را مشخص کنید تا بر اساس آن بتوانید کتاب مناسب خود را برای مطالعه در نظر بگیرید.

بنابراین، اگر قصد دارید برای آیلتس و به‌ویژه بخش اسپیکینگ آن آماده شوید، بلافاصله به سراغ کتاب اسپیکینگ آیلتس نروید. ابتدا در آزمون تعیین سطح شرکت کنید و سطح اسپیکینگ خود را تشخیص دهید. اگر فکر می‌کنید دامنه واژگان شما در سطح آیلتس نیست و به تقویت دستور زبان انگلیسی نیاز دارید، ابتدا دوره‌های ترمیک را بگذارنید و سپس برای اسپیکینگ آماده شوید. در این مطلب، هم به معرفی کتاب‌های مناسب اسپیکینگ آیلتس می‌پردازیم و هم برخی از کتاب‌های اسپیکینگ را برای تقویت مهارت اسپیکینگ و دوره‌های جنرال و ترمیک معرفی خواهیم کرد.

البته ممکن است برخی از افراد نتوانند با کتاب ارتباط برقرار کنند و به دلیل مشغله کاری یا کمبود وقت، فرصت کافی برای خواندن کتاب اسپیکینگ آیلتس را نداشته باشد. برای این افراد نیز منابعی مانند پادکست یا اپلیکیشن‌های یادگیری زبان انگلیسی را معرفی خواهیم کرد که می‌تواند در کنار کتاب به عنوان منبع کمک‌آموزشی نیز برای داوطلبان آیلتس مفید باشد. بنابراین در این مطلب قصد داریم منابع زیر را برای تقویت اسپیکینگ آیلتس معرفی کنیم:

  • کتاب اسپیکینگ آیلتس
  • اپلیکیشن اسپیکینگ آیلتس
  • پادکست اسپیکینگ آیلتس
  • کتاب برای تقویت اسپیکینگ زبان انگلیسی

کتاب اسپیکینگ آیلتس

برای انتخاب کتاب مناسب برای اسپیکینگ آیلتس باید قبل از هر چیز در آزمون تعیین سطح شرکت کنید تا سطح زبان شما مشخص شود و بدانید که چه کتابی را مناسب سطح خود برای مطالعه در نظر بگیرید. اگر فکر می‌کنید هنوز برای آیلتس آمادگی لازم را ندارید، از کتاب‌های ترمیک شروع کنید که دانش عمومی زبان انگلیسی را افزایش می‌دهند و به بهبود مهارت اسپیکینگ کمک می‌کنند. سپس می‌توانید به سراغ کتاب‌های مخصوص اسپیکینگ آیلتس بروید. اما وقتی قصد انتخاب کتاب اسپیکینگ آیلتس را دارید، بدون شک با تعداد متنوعی از آن‌ها مواجه خواهید شد و همین موضوع، انتخاب را برای شما سخت خواهد کرد. به همین دلیل توصیه می‌کنیم این مطلب را با دقت مطالعه کنید تا بتوانید با آگاهی از ویژگی‌‌های کتاب‌های معتبر و پرطرفدار در بازار، تصمیم بهتری برای انتخاب کتاب مناسب خود داشته باشید.

در این مطلب سعی کرده‌ایم به معرفی کتاب اسپیینگ آیلتس بپردازیم که به راحتی می‌توانید آن‌ها را تهیه کنید یا پی‌دی‌اف آن‌ها را دانلود و مطالعه کنید. همچنین در کنار کتاب، برخی از منابعی مانند اپلیکیشن و پادکست انگلیسی را معرفی کرده‌ایم و توصیه می‌کنیم در کنار کتاب، به عنوان منبع کمک‌آموزشی از آن‌ها بهره‌مند شوید. همچنین اگر سطح زبان شما مناسب آیلتس نیست، تعدادی کتاب برای بهبود مهارت اسپیکینگ معرفی کرده‌ایم تا اگر قصد مطالعه به صورت خودآموز را دارید، بتوانید از آن‌ها استفاده کنید و به مرور بر این مهارت زبانی تسلط کافی پیدا کنید تا بتوانید برای یادگیری تکنیک‌های آیلتس آماده شوید و راهکارهای پاسخ دادن به سوالات را بیاموزید.

کتاب Improve Your Skills: Listening & Speaking for IELTS 6.0 – 7.5

این کتاب به شما کمک می‌کند تا به نمره بین ۶ تا ۷٬۵ دست پیدا کنید. در این کتاب تمام نکات مهم و راهکارهای تقویت مهارت اسپیکینگ آیلتس را به شما آموزش می‌دهد. همچنین با معرفی موضوعات پرتکرار آیلتس و نمونه پاسخ‌های داوطلبان سال‌های گذشته، شما را با نحوه تمرین کردن و آمادگی برای این بخش از آزمون آشنا می‌کند. از دیگر ویژگی‌هایی که این کتاب دارد، نمونه گفت‌‌وگوهای روزمره برای افرادی است که قصد تقویت مهارت صحبت کردن به زبان انگلیسی را در محیط‌های انگلیسی‌زبان دارند یا می‌خواهند با افراد به زبان انگلیسی ارتباط برقرار کنند.

به همین دلیل می‌توانیم این کتاب را به عنوان منبعی مهم و معتبر برای تمرین اسپیکینگ و همچنین اسپیکینگ آیلتس در نظر بگیریم. در کنار همه این مواردی که ذکر شد، امکان دسترسی به فایل‌های صوتی نیز فراهم شده است که خود می‌تواند علاوه بر تقویت مهارت اسپیکینگ، برای بهبود مهارت لیسنینگ نیز مؤثر باشد.

کتاب improve your speaking for IELTS

کتاب Ultimate Guide To IELTS Speaking

نویسنده این کتاب «Parthesh Thakkar» است و آن را به عنوان منبعی معتبر در دسترس داوطلبان آیلتس قرار داده است و به کمک آن تمام ویژگی‌های آزمون اسپیکینگ آیلتس را پوشش می‌دهد. «Ultimate Guide To IELTS Speaking» شامل توضیحات دقیقی از هر یک از بخش‌های آزمون است و در کنار آن نکات مهم و راهکارهای لازم و کلیدی را برای بهبود عملکردتان در اسپیکینگ آیلتس ارائه می‌دهد. این کتاب همچنین تمرین‌های متعددی همراه با نمونه پاسخ دارد و هر یک از این پاسخ‌ها را با تمام جزئیات تحلیل کرده است. بنابراین منبع مناسبی برای آشنایی با نقاط ضعف و بررسی عملکرد خود در این زمینه به شمار می‌رود.

توضیحات کتاب بسیار سلیس و روان است و به همین دلیل گزینه مناسبی برای مطالعه آیلتس به صورت خودخوان به شمار می‌رود. اگر مبتدی هستید یا در سطح پیشرفته قرار دارید، این کتاب می‌تواند به شما کمک کند تا اعتمادبه‌نفس خود را بالا ببرید و در نهایت به نمره دلخواهتان در بخش اسپیکینگ دست پیدا کنید.

کتاب Ultimate Guide to Speaking IELTS

کتاب Collins English for Exam Speaking for IELTS

بیشتر داوطلبان آیلتس با مجموعه کتاب‌‌های «Collins» آشنایی دارند و می‌دانند که یکی از کتاب‌های مفید و مؤثر برای تقویت مهارت‌های زبانی و آمادگی در آزمون آیلتس است. هر یک از این تاب‌ها به طور جداگانه به مهارت خاصی اختصاص یافته است. یکی از آن‌ها به عنوان کتاب اسپیکینگ آیلتس در بهبود این مهارت و کسب نمره بهتر در این بخش از آزمون به شما کمک می‌کند. این کتاب را می‌توان در فهرست بهترین کتاب‌های اسپیکینگ آیلتس قرار دارد، زیرا علاوه بر راهکارهایی که برای تقویت اسپیکینگ به شما ارائه می‌دهد، نمونه‌‌های متعددی از صحبت‌های داوطلبان آزمون‌های سال‌های قبل را ارائه کرده است که می‌تواند به عنوان نمونه‌ای برای تقویت اسپیکینگ آیلتس به شما کمک کند. علاوه بر این، به موضوعات پرتکرار اسپیکینگ آیلتس پرداخته است که با تمرین کردن آن‌ها می‌توانید به مرور شاهد پیشرفت خود باشید. همچنین می‌توانید اعتمادبه‌نفس خود را بالا ببرید و روز آزمون با نگرانی کمتری سر جلسه مصاحبه حاضر شوید.

این کتاب در محدوده نمره متفاوتی طراحی شده است که می‌تواند مناسب افراد مبتدی و همچنین افرادی باشد که قصد کسب نمره بالا را در بخش اسپیکینگ آیلتس دارند. هر کتاب به ۱۲ درس تقسیم شده و هر درس به طور خاص به برخی از موضوعات پرتکرار آیلتس اشاره دارد. یادگیری لغات ضروری آیلتس، تلفظ کلمات انگلیسی، گرامر و سایر موارد لازم برای تقویت اسپیکینگ آیلتس را نیز می‌توانید در این کتاب مطالعه و تمرین کنید.

کتاب speaking for IELTS Collins

کتاب IELTS Speaking 2023

«IELTS Speaking 2023» کتاب بسیار خوبی برای آن دسته از داوطلبانی است که قصد به دست آوردن نمره ۸ به بالا را در بخش اسپیکینگ دارند. از ویژگی‌های خوب این کتاب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جدیدترین موضوعات «Cue Card» برای اسپیکینگ آیلتس
  • پاسخ‌های ساده به نمونه سوالات که به خاطر سپردن آن‌ها کار راحتی است.
  • موضوعات پرتکرار آیلتس
  • نکات مهم برای تقویت اسپیکینگ آیلتس
  • نکات آموزشی که توسط مدرسان آیلتس با بالای ده سال سابقه ارائه شده است.
  • تمرین‌های کافی و نمونه سوالات آزمون‌های سال‌های قبل
کتاب speaking for IETS

کتاب IELTS Speaking Actual Tests & Suggested Answers

این کتاب بدون شک یکی از کتاب‌های مفید برای تقویت اسپیکینگ آیلتس است که به شما در کسب نمره بالای ۷ در این بخش از آزمون کمک می‌کند. در این کتاب می‌توانیم با محدوده وسیعی از لغات آشنا شویم که برای موضوعات پرتکرار اسپیکینگ آیلتس می‌توانند منبع مناسبی برای تمرین کردن به شمار بروند. «IELTS Speaking Actual Tests» شامل ۳۰ موضوع مختلف برای بخش اول اسپیکینگ است و حدود ۲۰۰ سوال مختلف دارد که نمونه پاسخ هر یک از آن‌ها نیز می‌تواند به عنوان الگوی مناسبی برای مطالعه و تمرین کردن باشد. به‌جز این، شامل ۵۰ موضوع برای بخش دوم است و نمونه پاسخ‌های هر یک از آن‌ها برای نمره ۹ طراحی شده است. در نهایت، برای بخش سوم نیز ۵۰ موضوع مختلف دارد که حدود ۲۵۰ سوال دارد و نمونه پاسخ‌های آن برای نمره ۹ در نظر گرفته شده است که می‌تواند به عنوان کتاب اسپیکینگ آیلتس منبع بسیار مناسبی برای تمرین کردن باشد.

تنوعی که نمونه سوالات این کتاب دارند، باعث شده که آن را به گزینه مناسبی برای تمرین اسپیکینگ آیلتس تبدیل کند. همچنین با در نظر گرفتن هر یک از پاسخ‌ها، می‌توانیم آن را به افرادی معرفی کنیم که قصد کسب نمره بالایی را در این بخش از آزمون آیلتس دارند.

کتاب نمونه اسپیکینگ آیلتس

کتاب Barron’s IELTS Superpack

این کتاب به طور اختصاصی برای اسپیکینگ آیلتس طراحی نشده است، اما همه مهارت‌های اصلی زبان را برای هر چهار بخش آزمون پوشش می‌دهد. از ویژگی‌های بارز این کتاب داشتن توضیحات ساده‌ای است که برای افرادی که قصد مطالعه به صورت خودآموز را دارند نیز می‌تواند مفید باشد. همچنین روش مؤثری برای آشنایی با تکنیک‌های آیلتس و نحوه تست زدن است. علاوه بر مواردی که ذکر شد، این کتاب نمونه تمرین‌هایی را در خود جای داده است که بیشتر آن‌ها مربوط به آزمون‌های سال‌های قبل آیلتس است.

به کمک این نمونه تمرین‌ها می‌توانید به اندازه کافی برای آزمون آیلتس آمادگی کسب کنید. در نظر داشته باشید که این کتاب هم به توضیح نکات مهم برای آیلتس آکادمیک و جنرال پرداخته است و در کل مناسب هر دو نوع آزمون است. اما از آنجا که اسپیکینگ آیلتس برای هر دو آزمون یکسان است، درنتیجه تکنیک‌هایی که معرفی شده نیز برای هر دو تأثیر دارد و می‌توانیم به عنوان کتاب اسپیکینگ آیلتس از آن بهره ببریم.

کتاب ‌Superpack Barron

کتاب The Official Cambridge Guide to IELTS

این کتاب نیز شامل آموزش همه تکنیک‌های مربوط به بخش‌های مختلف آزمون آیلتس می‌شود. به همین دلیل برای بخش اسپیکینگ نیز می‌توانیم از آن به عنوان منبع مناسبی یاد کنیم. این کتاب توسط انتشارات کمبریج روانه بازار شده است که خود یکی از طراحان سوالات آزمون آیلتس است. به همین دلیل یکی از منابع بسیار معتبر آیلتس است که توسط اساتید آیلتس پیشنهاد می‌شود. از ویژگی‌های این کتاب توضیحات هر فصل آن است که به بخش مختلفی از آزمون می‌پردازد و به‌قدری توضیحات کامل و در عین حال ساده و قابل‌فهم است که هر داوطلبی به خواندنش تشویق می‌شود. همچنین نمونه آزمون‌های سال‌های قبل آیلتس را در انتهای کتاب لحاظ کرده است که پاسخ آن‌ها را نیز می‌توانیم ببینیم و از آن‌ها استفاده کنیم.

کتاب Cambridge IELTS

کتاب های Mindset for IELTS

مجموعه کتاب‌های «Mindset» در حال حاضر یکی از کتاب‌های بسیار رایج و کاربردی است که بیشتر آموزشگاه‌های زبان انگلیسی برای آیلتس از آن‌ها به عنوان منبع استفاده می‌کنند. این مجموعه کتاب‌ها در سه سطح پایه، متوسط و پیشرفته طراحی شده‌اند و هر یک از کتاب‌ها به توضیح هر چهار مهارت اصلی زبان برای چهار بخش اصلی آیلتس می‌پردازد. هر درس چهار بخش دارد و هر بخش یکی از مهارت‌ها را توضیح می‌دهد و برای آن مثال‌‌های متعددی ارائه می‌کند که به کمک آن می‌توانیم به طور کامل با انوع سوالات و نحوه پاسخ دادن به آن‌ها آشنا شویم.

یکی از موارد جالب و مفید در رابطه با این کتاب این است که هر قسمتی را که توضیح داده است، بخشی را برای آن در نظر گرفته که دستورالعمل‌هایی کامل برای آشنایی با تکنیک‌های پاسخگویی به سوالات را دارد. برای مثال، در هر درس، برای بخش ریدینگ، متنی را آماده کرده است و سوالاتی را برای آن انتخاب کرده که معمولاً تنوع آن در هر یک از فصل‌ها مشاهده می‌شود تا داوطلب بتواند با انواع سوالات آشنا شود. اما قبل از این‌که به سراغ متن اصلی برود، بخشی به نام «warm-up» دارد که چند سوال مطرح می‌کند تا داوطلب را کم‌کم و توسط تکنیک‌های «skimming» و «scanning» با موضوع کلی متن آشنا کند و برای تست زدن، از قبل آمادگی داشته باشد.

کتاب Mindset برای آیلتس

کتاب The Quick and Easy Way to Effective Speaking

در این کتاب می‌توانیم به کمک روش‌هایی برای بهبود اسپیکینگ مناسب است، این مهارت را بهبود بخشیم. برای مثال می‌توانیم با استفاده از تکنیک‌های لازم برای روانی کلام و استفاده از اصطلاحات رایج و کاربردی، تمرین اسپیکینگ داشته باشیم و نمونه مکالمه‌های روزمره‌ای شبیه گفت‌وگوهای میان افراد انگلیسی‌زبان داشته باشیم. همچنین می‌توانیم با استفاده از روش‌های ارائه‌شده، اعتمادبه‌نفس و انگیزه بالایی برای صحبت کردن و ادامه مسیر داشته باشیم.

این کتاب می‌تواند به کمک تمرین‌هایی که دارد، علاوه بر مهارت اسپیکینگ، به مهارت لیسنینگ نیز اضافه کند. همچنین می‌تواند به عنوان روشی برای افزایش دامنه واژگان کاربردی و جدید و همچنین کالوکیشن‌ها مؤثر باشد.

کتاب quick way for speaking

اپلیکیشن اسپیکینگ آیلتس

به منظور آمادگی برای بخش اسپیکینگ آیلتس، لازم است از منابع مختلفی کمک بگیریم. برخی از این منابع مانند اپلیکیشن‌ها یا پادکست‌ها مختص آیلتس هستند، یعنی همه مواردی را که باید در رابطه با تکنیک تست زدن و پاسخ دادن به سوالات آیلتس مدنظر داشته باشیم، آموزش می‌دهند. از آنجا که اسپیکینگ آیلتس بخشی است که علاوه بر سنجش توانایی شما در صحبت کردن به زبان انگلیسی، دامنه لغات، دستور زبان و تلفظ کلمات را نیز مورد ارزیابی قرار می‌دهد. در نتیجه برای کسب نمره خوب لازم است به اندازه کافی بر روی همه این بخش‌ها تسلط داشته باشیم.

اپلیکیشن IELTS Prep

این اپلیکیشن می‌تواند برای یادگیری انواع مباحث گرامری مناسب باشد و هم می‌توان از آن برای تقویت گرامر آیلتس استفاده کرد و هم برای یادگیری دستور زبان به شکل کلی کمک گرفت. به کمک آن می‌توانیم گرامر را از سطوح مقدماتی شروع کنیم و به سطوح بالاتر برسیم. دسترسی به این اپلیکیشن نامحدود است و هر زمان که اراده کنید می‌توانید از آن کمک بگیرید.

«IELTS Prep» توسط «British Council» روانه بازار شده است که به بیش از صد میلیون نفر برای تقویت زبان انگلیسی کمک کرده است. روش‌ها و نکاتی که برای یادگیری در این اپلیکیشن ارائه شده است، مشکلات بسیاری از زبان‌آموزان را حل کرده و تمرین‌های آن روش مؤثری را برای بهبود مهارت‌های لیسنینگ، اسپیکینگ، ریدینگ و اسپیکینگ در اختیار زبان‌آموزان قرار داده است. از ویژگی‌هایی که این اپلیکیشن دارد، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  1. مرور کلی برای انواع آزمون‌های آیلتس
  2. تمرین مهارت‌های اسپیکینگ، لیسنینگ، ریدینگ و رایتینگ به کمک روش‌های کاملاً تخصصی و به‌روز
  3. آزمون‌های رایگان و مربوط به سال‌های قبل همراه با پاسخ‌های تشریحی
  4. تمرین‌های گرامری متعدد برای افزایش درک نکات مهم زبانی و بررسی رود عملکرد همراه با کوئیزهای مختلف
  5. ویدئوهایی در رابطه با نحوه مصاحبه‌های بخش اسپیکینگ
  6. نکات مؤثر و مفید برای تست زدن
  7. ارزیابی و توضیح معیارهای نمره‌دهی بخش‌های مختلف آیلتس
  8. تمرین‌های مختلف در رابطه با لغات انگلیسی
  9. کوئیزهای مختلف برای بررسی دانش زبان‌آموز
اپلیکیشن IELTS Prep

اپلیکیشن IELTS Speaking

«IELTS Speaking» نیز اپلیکیشن خوبی است که برای آیلتس طراحی شده و تمام تکنیک‌های لازم برای تمرین اسپیکینگ آیلتس را دارد. از جمله ویژگی‌های اپلیکیشن می‌توان موارد زیر را برشمرد:

  1. دستورالعمل‌های گام به گام برای تمرین‌های اسپیکینگ آیلتس
  2. نمونه سوالات واقعی اسپیکینگ آیلتس که در آزمون واقعی ممکن است از شما پرسیده شود.
  3. مجموعه‌ای غنی از ایده‌ها و موضوعاتی که باعث می‌شود پاسخ‌های مرتبط و دقیق به آن‌ها بدهیم، مانند عادت‌ها، علایق، تفاوت‌های فرهنگی و سایر موارد
  4. نمونه پاسخ‌های آماده برای تمام سوال‌ها به منظور تمرین کردن و آمادگی بیشتر
اپلیکیشن IELTS Speaking

اپلیکیشن IELTS Speaking Pro

این اپلیکیشن بیش از ۷۰ عنوان مختلف برای اسپیکینگ در اختیار شما قرار می‌دهد که در سطح پیشرفته طراحی شده است و برای افرادی مناسب است که می‌‌خواهند نمره بالای ۷ را در این بخش از آزمون به دست بیاورند. همچنین شامل «Cue Card» می‌شود که نمونه سوالاتی دارد و داوطلب باید پس از یک دقیقه فکر کردن به آن، به مدت دو دقیقه درباره آن صحبت کند. از دیگر ویژگی‌هایی که این اپلیکیشن دارد، نمونه پاسخ‌هایی است که در انتهای هر بخش آورده شده است. داوطلب می‌تواند با خواندن و تمرین کردن این نمونه پاسخ‌ها، از نکات گرامری آن‌ها استفاده کند و با یاد گرفتن کالوکیشن‌های مختلف، در پاسخ‌های خود از آن‌ها کمک بگیرد و دامنه واژگان خود را افزایش دهد.

اپلیکیشن IELTS Speaking Pro

اپلیکیشن IELTS Speaking Practice

به کمک این اپلیکیشن می‌توانیم برای اسپیکینگ آیلتس خود را آماده کنیم. از ویژگی‌های خوب این اپلیکیشن این است که نمونه تمرین‌های خوبی در آن لحاظ شده که می‌توانیم به عنوان الگو استفاده کنیم. به این مفهوم که هر جا به مشکلی برخوردیم و نیاز داشتیم برای آن موضوع خاص دامنه لغات خود را افزایش دهیم یا از دستور زبان مناسبی کمک بگیریم، می‌توانیم به سراغ نمونه تمرین‌ها برویم و با توجه به پاسخی که داوطلبان به آن‌ها داده‌اند، مطالعه خود را پیش ببریم.

از دیگر ویژگی‌های این اپلیکیشن این است که شامل موضوعات مختلفی است که معمولاً در آزمون‌های آیلتس سال‌های قبل به وفور شاهد آن‌ها بوده‌ایم. به کمک این موضوعات می‌توانیم نمونه سوال و جواب اسپیکینگ آیلتس را تمرین کنیم.

اپلیکیشن IELTS Speaking Practice

پادکست اسپیکینگ آیلتس

در کنار اپلیکیشن می‌توانیم با گوش دادن به پادکست و تمرین کردن بخش‌های مختلف آن مهارت اسپیکینگ خود را تقویت کنیم. به کمک این روش، نه‌تنها می‌توانیم اسپیکینگ خود را تقویت کنیم، بلکه مهارت لیسنینگ خود را نیز می‌توانیم تقویت کنیم.

معمولاً هر یک از اپیزودهای این پادکست‌ها به موضوع متفاوتی اختصاص داده شده است که از این طریق می‌توانیم مهارت اسپیکینگ خود را افزایش دهیم. به همین دلیل می‌توانیم بگوییم که یکی از روش‌های مؤثر برای تقویت اسپیکینگ آیلتس، در کنار کتاب‌هایی که تا به اینجای مطلب معرفی شدند، می‌توانیم پادکست‌های زبان انگلیسی و همچنین پادکست‌هایی که به طور اختصاص برای تقویت مهارت‌های آیلتس طراحی شده است را معرفی کنیم. در ادامه می‌توانید ویژگی‌های برخی از این پادکست‌ها را بخوانید و در نهایت با توجه به نیاز و نوع یادگیری خود برای انتخاب آن‌ها تصمیم بگیرید.

پادکست IELTS Speaking for Success

پادکست «IELTS Speaking for Success» شامل اپیزودهایی می‌شود که در آن شخصی انگلیسی‌زبان به سوالات اسپیکینگ آیلتس پاسخ می‌دهد. هر دوشنبه، «Maria» و «Roy» به بحث کردن درباره برخی از موضوعات پرتکرار برای اسپیکینگ آیلتس می‌پردازند که در ایپزودهای مختلفی گردآوری شده است. در این پادکست لغات، گرامر و هر موردی که برای تقویت اسپیکینگ و دست‌یابی به نمره خوب لازم است، در دسترس مخاطبان قرار گرفته است و توضیحات کاملی را برای الگو گرفتن از هر یک از اپیزودها ارائه می‌دهد. از این پادکست می‌توانید هر زمان و هر جایی که بودید استفاده کنید. فراموش نکنید که تمرین‌های مدام و مستمر می‌تواند در کسب نتیجه دلخواه اثربخش باشد.

پادکست IELTS Success

پادکست IELTS Podcast

به کمک این پادکست می‌توانید هم مهارت اسپیکینگ خود را تقویت کنید و هم راهکارهای لازم برای پاسخ دادن به سایر مهارت‌های لازم برای بخش‌های مختلف این آزمون را یاد بگیرید. بنابراین می‌توان آن را گزینه مناسبی برای تقویت آیلتس در نظر گرفت. از موارد مهمی که در رابطه با بخش اسپیکینگ در این پادکست لحاظ شده، تمرین‌های مختلفی است که از نمونه آزمون‌های سال‌های قبل در اختیار داوطلبان قرار داده شده است. همچنین به موضوعات پرتکرار اسپیکینگ آیلتس می‌پردازد که به عنوان منبعی مناسب برای تمرین کردن می‌توانیم از آن بهره ببریم.

پادکست‌ «IELTS Podcast» را می‌توانید روی گوشی خود نصب کنید و هر زمان که اراده کردید به آن گوش دهید. برای مثال، می‌توانید هنگام رفت‌وآمد به/از محل کار یا دانشگاه یا حین استراحت کردن به آن گوش دهید. همچنین می‌توانید اپیزودهای محبوب خود را ذخیره کنید و بارها و بارها به آن‌ها گوش بدهید. بنابراین این پادکست هم جنبه آموزشی و هم جنبه سرگرمی دارد و روند مطالعه و یادگیری را برای شما دلنشین‌تر خواهد کرد. از ویژگی‌های خوب این پادکست می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • از هر قسمتی که بخواهید می‌توانید اپیزود دلخواه خود را دنبال کنید.
  • امکان دسترسی به اپیزودها به صورت روزانه و در آرشیو وجود دارد.
  • چنانچه موفق به شنیدن قسمتی از یک اپیزود نشدید، می‌توانید همان قسمت را مجدد گوش کنید و نیازی نیست دوباره به اول برگردید.
پادکست IELTS Podcast

پادکست Coffee Break English

این پادکست شامل اپیزودهای ۱۵ دقیقه‌ای است که می‌توانید در اوقات فراغت خود از آن بهره ببرید و بدون هیچ دغدغه‌ای زبان انگلیسی خود را تقویت کنید. هر هفته، میزبان‌های این پادکست، «Mark» و «Josle» که اهل کشوری انگلیسی‌زبان هستند، بر روی موضوع خاصی متمرکز می‌شوند و از جنبه‌های مختلفی به بحث و گفت‌وگو درباره آن می‌پردازند. نام این پادکست از آن جهت «Coffee Break English» است که ایپزودهای آن کوتاه است و انگار به اندازه مدت زمان استراحت و قهوه خوردن می‌توانید از آن استفاده کنید. به عبارتی، می‌توانید وقتی سر کار هستید و در مواقعی که زمان زیادی برای اختصاص دادن به یادگیری زبان انگلیسی و شرکت در کلاس‌های حضوری ندارید، از این پادکست نهایت استفاده را ببرید. اگر به صورت مرتب و روزانه تمرین داشته باشید، بدون شک به مرور زمان می‌توانید نتیجه بهتری بگیرید.

پادکست coffee break English

پادکست The Daily

این پادکست ساده انگلیسی «The Daily» است. این پادکست توسط «The New York Times» ارائه شده است و اخبار به‌روزی را ارائه می‌دهد. هر اپیزود حدود ۳۰ دقیقه است و بر روی موضوعات مختلفی تمرکز می‌کند که مناسب افرادی است که اطلاعات زیادی درباره وقایعی که پیرامون آن‌ها رخ می‌دهد ندارند. در واقع این پادکست می‌تواند با افزایش دانش عمومی این افراد، آن‌ها را برای گوش دادن به وجد بیاورد. البته شاید همه اپیزودهای آن برای افراد جالب نباشد. به همین دلیل توصیه می‌شود به سراغ آن‌هایی بروید که در دسته موضوعات محبوب شما قرار می‌گیرند.

برای مثال می‌توانید با «March 24th’s episode» یا «Joe Biden’s 30-Year Quest for Gun Control» شروع کنید که بدون شک، برای همه مهیج و جالب خواهد بود. بدون شک، هر اپیزود می‌تواند برای شروع گزینه مناسبی باشد، اما توصیه ما به شما این است که با این دو شروع کنید.

پادکست the daily

کتاب برای تقویت اسپیکینگ زبان انگلیسی

برخی از افراد، زمانی که می‌خواهند در آزمون آیلتس شرکت کنند، متوجه می‌شوند که در یک یا برخی از مهارت‌ها نقطه‌ضعف‌هایی دارند. با برطرف کردن این موارد نمی‌توانیم به مرحله‌ای برسیم که از کتاب اسپیکینگ آیلتس کمک بگیریم. به همین دلیل لازم است قبل از شروع مطالعه برای آیلتس، ابتدا سطح زبان انگلیسی خود را مشخص کنیم و سپس به سراغ کتاب مناسب سطح خود برویم. اما نباید این نکته را فراموش کنیم که برای تقویت اسپیکینگ آیلتس باید سطح واژگان گسترده‌ای داشته باشیم و همچنین دستور انگلیسی را در سطح پیشرفته بدانیم. به همین دلیل توصیه می‌شود برای بهبود اسپیکینگ آیلتس ابتدا دامنه لغات و سطح زبان انگلیسی خود را بالا ببرید.

اگر این سوال برای شما پیش آمده که چگونه دامنه لغات خود را افزایش دهیم، باید در پاسخ بگوییم که یادگیری کلمات انگلیسی به‌تنهایی نمی‌تواند کمک زیادی به ما بکند. بلکه به منظور بهبود دایره لغات انگلیسی لازم است که کالوکیشن‌های آن‌ها را نیز یاد بگیریم. یعنی بدانیم که کلمات انگلیسی معمولاً با چه واژه‌های دیگری همراه می‌شوند تا معنی کاملی پیدا کنند. به این ترتیب می‌توانیم خودمان را برای اسپیکینگ آیلتس آماده کنیم.

از طرف دیگر، یادگیری دستور زبان انگلیسی هم کمک زیادی به اسپیکینگ ما می‌کند. برای این منظور، لازم است کتاب‌هایی را تهیه کنیم که به یادگیری و تقویت گرامر اختصاص یافته‌اند. در ادامه مطلب کتاب اسپیکینگ آیلتس به معرفی کتاب‌های مناسب برای بهبود لغات و گرامر اشاره کرده‌ایم تا در کنار بتوانید اسپیکینگ خود را تقویت کنید و برای آیلتس آماده شوید.

کتاب لغات آیلتس

همان‌طور که می‌دانید، یکی از معیارهای نمره‌دهی اسپیکینگ آیلتس این است که دامنه لغات گسترده‌ای را به کار ببرید و از کالوکیشن‌های مناسبی همراه با آن‌ها استفاده کنید. به همین دلیل در معرفی کتاب اسپیکینگ آیلتس، به چند کتاب مفید برای تقویت دامنه لغات نیز اشاره خواهیم کرد، زیرا گرچه بخش مجزایی در آزمون آیلتس برای آن در نظر گرفته نشده است، در مجموع ۱۵٪ از نمره کل را لغات و گرامر به خود اختصاص داده‌اند. این مسئله نه‌فقط برای اسپیکینگ، بلکه برای رایتینگ نیز اهمیت زیادی دارد.

کتاب Cambridge Vocabulary For IELTS

«Cambridge Vocabulary For IELTS» به عنوان یکی از بهترین کتاب‌ها برای بهبود واژگان آیلتس شناخته شده است و در میان داوطلبان آیلتس طرفداران زیادی دارد. هر درس به موضوع خاصی اختصاص یافته که اغلب در آزمون‌های آیلتس تکرار شده است. توضیحات هر کلمه در قالب متن و به کمک مثال و تمرین است و به بررسی نحوه تلفظ درست کلمات نیز اشاره شده است. برای مطالعه این کتاب باید به سراغ کتابی برویم که مناسب سطح ما باشد. این کتاب هم برای سطوح پیشرفته و هم برای سطوح متوسط طراحی شده است و هنگام تهیه آن باید این نکته را مدنظر داشته باشیم.

کتاب Vocabulary for IELTS

کتاب Check Your English Vocabulary for IELTS

این کتاب جزو کتاب‌های پرفروش برای اسپیکینگ آیلتس و تقویت دامنه واژگان آیلتس است و برای زبان‌آموزان سطح متوسط و بالاتر نوشته شده است. به کمک این کتاب می‌توانید تمام نکات مهم در خصوص تقویت اسپیکینگ را یاد بگیرید و خودتان را برای اسپیکینگ آیلتس آماده کنید. از ویژگی‌های خوب این کتاب این است که مدام به‌روزرسانی می‌شود. همچنین راهنمای خوبی برای رفع مشکلات مربوط به اسپیکینگ است. برای مثال درباره اشتباهات رایج گرامری که زبان‌آموزان در سطوح مختلف مرتکب آن می‌شوند صحبت می‌کند و موارد مهمی را برای رفع این شکل پیشنهاد می‌دهد. به علاوه، تمرین‌هایی را برای بهبود دامنه واژگان برای هر درس در اختیار شما قرار می‌دهد که می‌توانید به کمک آن‌ها دستور زبان خود را تقویت کنید.

کتاب ILETS Speaking Essential

کتاب English Collocations in Use

همان‌طور که اشاره شد، یادگیری لغات انگلیسی در صورتی امکان‌پذیر است که در قالب متن و در کنار کلماتی آن‌ها را یاد بگیریم که به دانش واژگان ما اضافه کند و به شکل درستی از آن‌ها در مکالمات خود استفاده کنیم. به همین منظور کتاب «English Collocations in Use» را در معرفی کتاب اسپیکینگ آیلتس قرار داده‌ایم. این کتاب، مجموعه کلمات هم‌نشین یا «کالوکیشن» را آموزش می‌دهد و به دو سطح متوسط و پیشرفته اختصاص دارد. با مطالعه این کتاب و نحوه آشنایی با کلمات در متن و در قالب مثال، تسلط کافی بر مهارت Speaking و Writing پیدا می‌کنید. از دیگر مزیت‌های این کتاب، اشاره به اشتباهات رایج میان زبان‌آموزان است، بنابراین، نه‌تنها به‌عنوان منبع لغات آیلتس بلکه به‌عنوان منبعی مفید برای انگلیسی روزمره به شمار می‌رود.

کتاب collocation in use

کتاب IELTS Vocabulary Masterclass 8.5

این کتاب مختص افرادی است که برای تقویت لغات، افعال عبارتی در انگلیسی، نوشتن نمودار برای تسک اول رایتینگ آیلتس و بهبود سطح لیسنینگ، اسپیکینگ، ریدینگ و رایتینگ طراحی شده است. به کمک این کتاب می‌توانید گام به گام برای تقویت مهارت اسپیکینگ آماده شوید. همچنین می‌توانید نمونه سوالات آزمون‌های سال‌های قبل را تمرین کنید و به کمک نمونه پاسخ‌هایی که در اختیار شما قرار داده شده است، الگوبرداری کنید و برای اسپیکینگ آیلتس آماده شوید. برای مثال، می‌توانید موضوعات مختلفی را تمرین کنید و با توجه به آن، لغات و دستور زبانی که مناسبِ یادگیری موضوع است را تمرین کنید. می‌توانید برای پیدا کردن کلمات مترادف یا متضاد آن‌ها نیز جست‌وجو کنید و برای جلوگیری از تکرار کلمات، به کار ببرید.

از دیگر ویژگی‌‌های این کتاب، این است که لغات و اصطلاحاتی که توسط هر یک از داوطلبان در آزمون آیلتس استفاده شده است، به طور کامل و به صورت جداگانه در این کتاب لحاظ شده است.

کتاب IELTS Speaking Masterclass

کتاب گرامر آیلتس

علاوه بر این‌که لازم است با لغات مناسبی برای تقویت اسپیکینگ آیلتس آشنا شویم و با به کار بردن کالوکیشن‌های مناسب آن‌ها، نمره خود را بالا ببریم، دانستن دستور زبان انگلیسی نیز می‌تواند تأثیر زیادی در نمره نهایی شما برای بخش اسپیکینگ و رایتینگ داشته باشد. زیرا یکی از معیارهای نمره‌دهی این دو بخش استفاده از دستور زبان درست، مناسب و متنوع است. منظور از تنوع این است که با توجه به موضوع بتوانیم از مباحث گرامری متفاوتی استفاده کنیم.

برای مثال می‌توانیم هنگام به کار بردن زمان‌های انگلیسی از زمان گذشته، گذشته استمراری، گذشته کامل یا انواع زمان‌های حال و آینده استفاده کنیم تا بتوانیم به شخص مصاحبه‌کننده تسلط خود را در به کار بردن انواع زمان‌ها نشان دهیم. همچنین می‌توانیم از سایر مباحث گرامری مانند افعال عبارتی، جملات شرطی و مانند این‌ها کمک بگیریم تا نظر مخاطب را هنگام صحبت کردن به خود جلب کنیم.

کتاب Practical English Usage

این کتاب بیشتر برای استاتید زبان انگلیسی طراحی شده است، زیرا گرامر زبان انگلیسی را با تمام جزئیات و در سطح پیشرفته آموزش داده و برای تدریس مباحث گرامری می‌تواند بسیار مفید باشد. به جرئت می‌توان گفت که نکات گرامری که در این کتاب مطرح شده، به ندرت در کتاب‌‌‌های آموزش گرامر یافت می‌شود.

علاوه بر مباحث گرامری، واژگان، اصطلاحات، علائم نشانه‌گذاری و املای کلمه‌‌ها را نیز آموزش می‌دهد. این کتاب مدام به‌روزرسانی شده و از سطح استانداردی برخوردار است. بنابراین می‌تواند به عنوان یکی از منابع ارزشمند گرامری مورد استفاده قرار بگیرد.

کتاب Practical English

کتاب Understanding and Using English Grammar

نویسنده این کتاب «Betty S. Azar» است و یکی از کتاب‌های محبوب در دسته گرامر زبان انگلیسی به شمار می‌رود. زیرا مباحث گرامری را به کمک مثال‌‌های متنوع و بسیار ساده آموزش می‌دهد و مرجع کاملی است. از ویژگی‌های خوب این کتاب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آزمون اولیه در ابتدای هر فصل که به زبان‌آموزان امکان می‌دهد سطح زبان انگلیسی خود را بدانند.
  • دستور زبان به‌روزرسانی شده و برجسته کردن تفاوت‌های انگلیسی نوشتار و گفتار
  • داشتن مواردی مانند نظرات، مقاله در مورد موضوعات روز و وبلاگ‌هایی که بر موفقیت زبان‌آموزان تمرکز دارد.
  • تمرین‌های اضافی برای درک بهتر مفاهیم در کنار تمرین‌های موضوعی و تلفیقی
  • تمرین‌ها و آموزش‌‌های گام به گام همراه با ارائه نکاتی برای نوشتن بهتر و ویرایش
کتاب English Grammar

کتاب English Grammar in Use

«English Grammar in Use» را می‌توان بدون اغراق در دسته بهترین کتاب گرامر انگلیسی قرار داد. نویسنده این کتاب «Raymond Murphy» است و به طور کلی مطالعه این کتاب برای سطوح «B1-B2» یا سطوح Intermediate گزینه بسیار مناسبی به شمار می‌رود. آنچه زبان‌آموزان در این کتاب آموزش گرامر زبان انگلیسی یاد می‌گیرند، شامل توضیحات و تمرین‌هایی است که به آن‌ها در راستای بهبود گرامر کمک فراوانی می‌کند و به عنوان منبع کمک‌آموزشی برای کلاس‌های درسی بسیار مناسب است.

همچنین برای افرادی که قصد یادگیری زبان انگلیسی به صورت خودآموز را دارند، منبع ساده‌ و قابل‌فهمی به شمار می‌رود. «English Grammar in Use»‌ شامل تمرین‌های اضافی برای هر درس است که در انتهای کتاب پاسخ آن‌ها نیز آورده شده است.

کتاب English grammar in use

کتاب Advanced Grammar in Use with Answers

برای افرادی که قصد دارند سطح گرامر خود را بالا ببرند، این کتاب می‌تواند گزینه مناسبی باشد، زیرا هم می‌توان به صورت خودآموز آن را مطالعه کرد و هم برای سطوح پیشرفته طراحی شده است. «Advanced Grammar in Use» شامل ۱۰۰ درس است که هر یک همراه با عکس و تمرین‌های متنوع، دستور زبان انگلیسی را آموزش می‌دهد. علاوه بر این، برای دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در رشته زبان انگلیسی را دارند، گزینه مطلوبی به نظر می‌رسد. از دیگر ویژگی‌های آن تمرین‌هایی کامل و دقیقی است که همراه با پاسخ در این کتاب لحاظ شده است.

در نظر داشته باشید که اگر سطح دستور زبان شما پایین‌تر از متوسط است، این کتاب نمی‌تواند کمکی به شما بکند. می‌توانید برای تمرین کردن از نمونه کتاب‌های دیگری که پیش از این معرفی شد کمک بگیرید تا کمی سطح گرامر خود را تقویت کنید و سپس از این کتاب به عنوان راهنما کمک بگیرید. اگر قصد دارید در آزمون اسپیکینگ آیلتس نمره بالایی کسب کنید، «Advanced Grammar in Use» می‌تواند کمک زیادی به شما بکند و البته نه‌فقط برای اسپیکینگ، بلکه برای بخش‌های دیگری مانند رایتینگ نیز تأثر زیادی دارد، زیرا برای نوشتن «essay» یا شرح نمودار و همچنین برای نامه نوشتن لازم است از گرامر خاصی استفاده کنیم که در این کتاب به طور کامل می‌توانید آن‌ها را در سطح پیشرفته یاد بگیرید.

کتاب advanced grammar in use

آیلتس چیست؟

آیلتس (IELTS) مخفف «International English Language Testing System» است و مهارت‌های زبانی افراد را در چهار بخش زیر ارزیابی می‌کند:

  • «Listening»
  • «Reading»
  • «Writing»
  • «Speaking»

در رابطه با آزمون کتبی آیلتس، بخش‌های لیسنینگ، ریدینگ و رایتینگ به صورت کتبی و در بازه زمانی حدوداً سه ساعت برگزار می‌شود. اما بخش اسپیکینگ به صورت مجزا و طی یک مصاحبه شفاهی برگزار می‌شود که مدت زمان ۱۱ تا ۱۵ دقیقه طول می‌کشد. در ادامه، مروری بر هر یک از این بخش‌ها خواهیم داشت.

ساختار Listening

«لیسنینگ» آیلتس از چهار بخش تشکیل شده است که شامل موارد زیر می‌شود:

  • بخش اول: مکالمه‌ای بین دو نفر در محیطی اجتماعی و به صورت محاوره
  • بخش دوم: مونولوگی در محیطی اجتماعی مانند سخنرانی درباره امکانات محل سکونت
  • بخش سوم:‌ مکالمه‌ای میان دو تا چهار نفر در محیطی آموزشی، مانند گفت‌وگوی میان اساتید دانشگاه یا دانشجویان
  • بخش چهارم: مونولوگی درباره موضوعی آکادمیک، مانند سخنرانی در دانشگاه

برای هر یک از این بخش‌ها، در کنار برگه سوال‌ها، فایل‌ صوتی آن برای شما پخش می‌شود. قبل از آن، چند ثانیه‌ای به شما فرصت داده می‌شود تا به سوال‌های آن بخش نگاهی بیندازید. در مجموع، ۳۰ دقیقه برای پاسخ دادن به سوالات هر چهار بخش اختصاص یافته شده است و هر فایل صوتی فقط یک بار پخش می‌شود. پس از آن به داوطلب ۱ دقیقه فرصت داده می‌شود تا پاسخ سوالات خود را وارد برگه پاسخنامه کند. البته این برای آزمون کتبی آیلتس است. در ادامه می‌توانید نمونه سوال لیسنینگ آیلتس را برای بخش اول مشاهده کنید. فایل صوتی آن را نیز می‌توانید گوش کنید.

Listening: Section 1

AnswerExample Question
Horbour CityDestination?

Complete the notes below. Write no more than two words and/or a number for each answer.

Questions: transport from Bayswater

Express train leaves at (1)______

Nearest station is (2) ______

Number 706 bus goes to (3) ______

Number (4) ______ bus goes to station

Earlier bus leaves at (5) ______

Questions 6–10

Complete the table below. Write no more than one word and/or a number for each answer.

Card fareCash fareTransport
$1.50(6) $ …………Bus
$10$10Train (peak)
(8) $ …………$10

Train (off-peak)

– before 5pm or after (7) ……… pm)

$3.55$4.50(9) ………… ferry
ــ$35Tourist ferry ((10) …………)
ــ$65Tourist ferry (whole day)

You have completed the first section of your Listening test. Now move on to Listening section 2.

ساختار Reading

«Reading» آزمون آیلتس از سه بخش تشکیل شده است. اما برای آیلتس آکادمیک و جنرال نوع متن‌ها فرق می‌کند. برای مثال، ریدینگ آیلتس آکادمیک از سه متن اصلی، بلند و تخصصی تشکیل شده است و داوطلب باید طی ۶۰ دقیقه به تمام سوالات پاسخ بدهد. برای هر متن تعدادی سوال مطرح شده است و انواع مختلفی دارد. داوطلب باید قبل از هر چیز، ابتدا با تکنیک‌های پاسخ دادن به سوال‌ها و انواع آن‌ها آشنا شود تا روز آزمون بتواند بدون اتلاف وقت و در بازه زمانی تعیین‌شده پاسخ‌های خود را وارد برگه پاسخنامه کند.

اما ریدینگ آیلتس جنرال کمی متفاوت است. در واقع فرق آن در نوع متن‌هایی است که برای هر بخش ارائه شده است. متن سوم مانند ریدینگ آکادمیک، بلند و تخصصی است، اما متن‌های اول و دوم تعدادشان بیشتر است، اما برای مثال بخشی از مقاله با موضوعات اجتماعی یا آگهی‌هایی است که در مقایسه با ریدینگ آکادمیک چندان تخصصی نیست و البته تعداد بیشتر و کوتاه‌تر است. مدت زمانی که برای پاسخ دادن به این سوال‌ها در نظر گرفته شده، مانند ریدینگ آکادمیک ۶۰ دقیقه است و سه بخش برای آن در نظر گرفته شده است.

برای این‌که بتوانید ساختار ریدینگ آیلتس را بهتر درک کنید، در ادامه دو نمونه متن از آزمون‌های قبلی آیلتس انتخاب کرده‌ایم که همراه با نمونه سوالات آن در اختیار شما قرار داده شده است. متن اول برای آیلتس آکادمیک و متن دوم برای آیلتس جنرال است.

READING PASSAGE 1 (Academic)

You should spend about 20 minutes on Questions 1–13, which are based on Reading Passage 1 below.

Aphantasia: A life without mental images

Close your eyes and imagine walking along a sandy beach and then gazing over the horizon as the Sun rises. How clear is the image that springs to mind?

Most people can readily conjure images inside their head - known as their mind's eye. But this year scientists have described a condition, aphantasia, in which some people are unable to visualise mental images.

Niel Kenmuir, from Lancaster, has always had a blind mind's eye. He knew he was different even in childhood. "My stepfather, when I couldn't sleep, told me to count sheep, and he explained what he meant, I tried to do it and I couldn't," he says. "I couldn't see any sheep jumping over fences, there was nothing to count."

Our memories are often tied up in images, think back to a wedding or first day at school. As a result, Niel admits, some aspects of his memory are "terrible", but he is very good at remembering facts. And, like others with aphantasia, he struggles to recognise faces. Yet he does not see aphantasia as a disability, but simply a different way of experiencing life.

Mind's eye blind

Ironically, Niel now works in a bookshop, although he largely sticks to the non-fiction aisles. His condition begs the question what is going on inside his picture-less mind. I asked him what happens when he tries to picture his fiancee. "This is the hardest thing to describe, what happens in my head when I think about things," he says. "When I think about my fiancee there is no image, but I am definitely thinking about her, I know today she has her hair up at the back, she's brunette. But I'm not describing an image I am looking at, I'm remembering features about her, that's the strangest thing and maybe that is a source of some regret."

The response from his mates is a very sympathetic: "You're weird." But while Niel is very relaxed about his inability to picture things, it is often a cause of distress for others. One person who took part in a study into aphantasia said he had started to feel "isolated" and "alone" after discovering that other people could see images in their heads. Being unable to reminisce about his mother years after her death led to him being "extremely distraught".

The super-visualiser

At the other end of the spectrum is children's book illustrator, Lauren Beard, whose work on the Fairytale Hairdresser series will be familiar to many six-year-olds. Her career relies on the vivid images that leap into her mind's eye when she reads text from her author. When I met her in her box-room studio in Manchester, she was working on a dramatic scene in the next book. The text describes a baby perilously climbing onto a chandelier.

"Straightaway I can visualise this grand glass chandelier in some sort of French kind of ballroom, and the little baby just swinging off it and really heavy thick curtains," she says. "I think I have a strong imagination, so I can create the world and then keep adding to it so it gets sort of bigger and bigger in my mind and the characters too they sort of evolve. I couldn't really imagine what it's like to not imagine, I think it must be a bit of a shame really."

Not many people have mental imagery as vibrant as Lauren or as blank as Niel. They are the two extremes of visualisation. Adam Zeman, a professor of cognitive and behavioural neurology, wants to compare the lives and experiences of people with aphantasia and its polar-opposite hyperphantasia. His team, based at the University of Exeter, coined the term aphantasia this year in a study in the journal Cortex.

Prof Zeman tells the BBC: "People who have contacted us say they are really delighted that this has been recognised and has been given a name, because they have been trying to explain to people for years that there is this oddity that they find hard to convey to others." How we imagine is clearly very subjective - one person's vivid scene could be another's grainy picture. But Prof Zeman is certain that aphantasia is real. People often report being able to dream in pictures, and there have been reported cases of people losing the ability to think in images after a brain injury.

He is adamant that aphantasia is "not a disorder" and says it may affect up to one in 50 people. But he adds: "I think it makes quite an important difference to their experience of life because many of us spend our lives with imagery hovering somewhere in the mind's eye which we inspect from time to time, it's a variability of human experience."

Questions 1–5

Do the following statements agree with the information in the IELTS reading text?

In boxes 1-5 on your answer sheet, write

TRUE if the statement agrees with the information

FALSE if the statement contradicts the information

NOT GIVEN if there is no information on this

1. Aphantasia is a condition, which describes people, for whom it is hard to visualise mental images.

2. Niel Kenmuir was unable to count sheep in his head.

3. People with aphantasia struggle to remember personal traits and clothes of different people.

4. Niel regrets that he cannot portray an image of his fiancee in his mind.

5. Inability to picture things in someone's head is often a cause of distress for a person.

6. All people with aphantasia start to feel 'isolated' or 'alone' at some point of their lives.

7. Lauren Beard's career depends on her imagination.

8. The author met Lauren Beard when she was working on a comedy scene in her next book.

Questions 9–13

Complete the sentences below.

Write NO MORE THAN TWO WORDS from the passage for each answer.

Write your answers in boxes 9-13 on your answer sheet.

9. Only a small fraction of people have imagination as _____ as Lauren does.

10. Hyperphantasia is ______ to aphantasia.

11.There are a lot of subjectivity in comparing people's imagination - somebody's vivid scene could be another person's ______.

12. Prof Zeman is ______ that aphantasia is not an illness.

13. Many people spend their lives with ______ somewhere in the mind's eye.

READING PASSAGE 1 (General)

Read Section 1 and answer Questions 1–14

EMERGENCY PROCEDURES

Revised July 2011

This applies to all persons on the school campus

In cases of emergency (e.g. fire), find the nearest teacher who will: send a messenger at full speed to the Office OR inform the Office via phone ext. 99.

PROCEDURE FOR EVACUATION

1. Warning of an emergency evacuation will be marked by a number of short bell rings. (In the event of a power failure, this may be a hand-held bell or siren.)

2. All class work will cease immediately.

3. Students will leave their bags, books and other possessions where they are.

4. Teachers will take the class rolls.

5. Classes will vacate the premises using the nearest staircase. If these stairs are inaccessible, use the nearest alternative staircase. Do not use the lifts. Do not run.

6. Each class, under the teacher’s supervision, will move in a brisk, orderly fashion to the paved quadrangle area adjacent to the car park.

7. All support staff will do the same.

8. The Marshalling Supervisor, Ms Randall, will be wearing a red cap and she will be waiting there with the master timetable and staff list in her possession.

9. Students assemble in the quad with their teacher at the time of evacuation. The teacher will do a head count and check the roll.

10. Each teacher sends a student to the Supervisor to report whether all students have been accounted for. After checking, students will sit down (in the event of rain or wet pavement they may remain standing).

11. The Supervisor will inform the Office when all staff and students have been accounted for.

12. All students, teaching staff and support personnel remain in the evacuation area until the All Clear signal is given.

13. The All Clear will be a long bell ring or three blasts on the siren.

14. Students will return to class in an orderly manner under teacher guidance.

15. In the event of an emergency occurring during lunch or breaks, students are to assemble in their home-room groups in the quad and await their home-room teacher.

Questions 1-8

Complete the sentences below.

Choose NO MORE THAN THREE WORDS from the text for each answer.

Write your answers in boxes 1–8 on your answer sheet.

1. In an emergency, a teacher will either phone the office or _____.

2. The signal for evacuation will normally be several _____.

3. If possible, students should leave the building by the ______.

4. They then walk quickly to the ______.

5. ______ will join the teachers and students in the quad.

6. Each class teacher will count up his or her students and mark ______.

7. After the ______, everyone may return to class.

8. If there is an emergency at lunchtime, students gather in the quad in _______ and wait for their teacher.

Read the texts below and answer Questions 9–14

Community Education

SHORT COURSES: BUSINESS

Business Basics

Gain foundation knowledge for employment in an accounts position with bookkeeping and business basics through to intermediate level; suitable for anyone requiring knowledge from the ground up.

Code B/ED011

16th or 24th April 9am–4pm

Cost $420

Bookkeeping

This course will provide students with a comprehensive understanding of bookkeeping and a great deal of hands-on experience.

Code B/ED020

19th April 9am–2.30pm (one session only so advance bookings essential)

Cost $250

New Enterprise Module

Understand company structures, tax rates, deductions, employer obligations, profit and loss statements, GST and budgeting for tax.

Code B/ED030

15th or 27th May 6pm–9pm

Cost $105

Social Networking – the Latest Marketing Tool

This broad overview gives you the opportunity to analyse what web technologies are available and how they can benefit your organisation.

Code B/ED033

1st or 8th or 15th June 6pm–9pm

Cost $95

Communication

Take the fear out of talking to large gatherings of people. Gain the public-speaking experience that will empower you with better communication skills and confidence.

Code B/ED401

12th or 13th or 14th

July 6pm–9pm

Cost $90

Questions 9–14

Do the following statements agree with the information given in the text?

In boxes 9–14 on your answer sheet, write

TRUE if the statement agrees with the information

FALSE if the statement contradicts the information

NOT GIVEN if there is no information on this

9. Business Basics is appropriate for beginners.

10. Bookkeeping has no practical component.

11. Bookkeeping is intended for advanced students only.

12. The New Enterprise Module can help your business become more profitable.

13. Social Networking focuses on a specific website to help your business succeed.

14. The Communication class involves speaking in front of an audience.

ساختار Writing

رایتینگ آیلتس، آخرین بخش آزمون کتبی است و از دو تسک تشکیل شده است. در تسک اول آیلتس جنرال، موضوعی به داوطلب داده می‌شود که بر اساس آن باید نامه بنویسد. این نامه می‌تواند رسمی یا غیررسمی باشد. اما در تسک اول آیلتس آکادمیک تصویر نمودار، نقشه یا فرایندی در اختیار داوطلب قرار می‌گیرد و بر اساس آن موضوعی در اختیار او قرار داده می‌شود تا آن تصویر را تحلیل و در صورت لزوم مقایسه کند. برای تسک اول داوطلب باید دست‌کم ۱۵۰ کلمه بنویسد و مدت زمان آن ۲۰ دقیقه است.

اما تسک دوم برای هر دو آزمون آکادمیک و جنرال یکسان است و شامل نوشتن «essay» می‌شود. در این بخش داوطلب باید با توجه به موضوعی که در اختیار او قرار داده شده است، متنی با دست‌کم ۲۵۰ کلمه بنویسد. برای این بخش مدت زمان ۴۰ دقیقه در نظر گرفته شده و نمره آن از تسک اول بیشتر است. اما در کل، مجموع نمره تسک اول و دوم به عنوان نمره کل رایتینگ برای او محاسبه خواهد شد.

برای آشنایی بیشتر با ساختار رایتینگ آیلتس، در ادامه به دو نمونه توجه کنید که مربوط به آزمون‌های سال‌های قبل است. موضوع اول مربوط به تسک اول آیلتس آکادمیک و موضوع دوم مربوط به نوشتن «essay» است.

موضوع تسک اول رایتینگ آکادمیک

The line graph below shows the consumption of 3 different types of fast food in Britain from 1970 to 1990.

Summarise the information by selecting and reporting the main features, and make comparisons where relevant.

نمودار رایتینگ آیلتس

موضوع تسک دوم رایتینگ آیلتس

You should spend about 40 minutes on this task.

Write about the following topic:

Many countries are experiencing serious problems with their environment, with pollution of their land, water, and air.

What are these problems and how might they be reduced?

Give reasons for your answer and include any relevant examples from your own knowledge or experience.

Write at least 250 words.

ساختار Speaking

در ادامه مطلب کتاب اسپیکینگ آیلتس، ساختار اسپیکینگ آیلتس را با مثال و به طور کامل توضیح خواهیم داد تا بتوانید ضمن آشنایی با ساختار کلی این بخش از آزمون، تکنیک‌های لازم برای پاسخ دادن به سوالات آن را یاد بگیرید و در مجموع این بخش را با موفقیت پشت سر بگذارید.

ساختار اسپیکینگ آیلتس

همان‌طور که اشاره شد، اسپیکینگ آیلتس آخرین بخش آزمون است که می‌تواند قبل یا بعد از آزمون برگزار شود. این بخش به صورت شفاهی و در حضور شخص مصاحبه‌کننده صورت می‌گیرد. اسپیکینگ از سه بخش زیر تشکیل شده است که در مجموع بین ۱۱ تا ۱۵ دقیقه برای آن زمان در نظر گرفته شده است.

  • بخش اول: تعدادی سوال شخصی از داوطلب پرسیده می‌شود که بیشتر برای آشنایی و معارفه است. داوطلب باید به تمام سوال‌ها پاسخ کامل بدهد. مدت زمان این بخش بین ۳ تا ۴ دقیقه است.
  • بخش دوم: این بخش «Cue Card» نام دارد که یک سوال اصلی روی «Cue Card» نوشته شده است و در ادامه آن چند سوال به صورت سوال فرعی مطرح شده است. داوطلب یک دقیقه فرصت دارد که سوال را بخواند، به آن فکر کند و ایده‌های خود را برای صحبت کردن یادداشت کند. سپس باید به مدت ۲ دقیقه درباره آن صحبت کند.
  • بخش سوم: در این بخش، با توجه به نوع پاسخی که داوطلب به سوالات بخش دوم داده، تعدادی سوال مطرح می‌شود که باید به آن‌‌ها با جزئیات بیشتری پاسخ بدهد. مدت زمان این بخش هم بین ۴ تا ۶ دقیقه است.

در ادامه مطلب کتاب اسپیکینگ آیلتس قصد داریم ساختار هر یک از این بخش‌ها را به طور جداگانه و با مثال‌هایی از آزمون‌های سال‌های قبل توضیح بدهیم.

بخش اول

بخش اول اسپیکینگ بین سه تا چهار دقیقه طول می‌کشد. در این بخش چند سوال شخصی از داوطلب پرسیده می‌شود تا مصاحبه‌کننده بتواند کمی با او آشنا شود. سوال‌ها معمولاً درباره زندگی شخصی داوطلب است، مانند شغل، تحصیلات، محل کار، دوستان، سرگرمی‌ها و مواردی از این قبیل. نکته مهم در رابطه با سوالات بخش اول این است که باید به تک‌تک سوال‌ها پاسخ کامل و طولانی بدهید. یعنی برای مثال اگر از شما بپرسند که در خانه زندگی می‌کنی یا آپارتمان، نباید با پاسخ کوتاه‌ به آن خاتمه دهید، بلکه باید توضیحات بیشتری بدهید. مثلاً می‌توانید بگویید که در یک آپارتمان دوخوابه زندگی می‌کنید که مشرف به دریاست و در اتاق پذیرایی آن چند مبل راحتی وجود دارد و... . به چند نمونه سوال بخش اول اسپیکینگ آیلتس توجه کنید.

Free Time

Describe one of your hobbies.

What do you like to do during your free time?

What did you do last weekend?

What is something you do to relax?

What is something you typically do on weekends?

Do you prefer to spend your spare time alone or with friends? Why?

In the evenings, do you prefer to go out of the house, or stay home?

What are your plans for this weekend?

If you had more spare time, what would you do?

Do you think you have enough spare time? Why or why not?

Work

What is your job?

What do you like about your job?

What don’t you like about your job?

What do you do on a normal day at work?

Is your job stressful? Why or why not?

What is your dream job?

How long have you been working at your job?

What is the easiest part of your job?

What is the hardest part of your job?

How did you find the job that you have now?

Describe your boss to me. What is he or she like?

Tell me about your co-workers.

Hometown

Where did you grow up? Describe your hometown.

Is there a place that is very special to you in your hometown? Describe it.

What do you like most about your hometown? Describe it.

Do many people use public transportation to get around your city? Why or why not?

How do most people get around your city?

Is there anything you dislike about your hometown? Describe it.

What are some things that people can do in your hometown?

What are the important landmarks in your hometown?

How has your hometown changed since you were a child?

In your hometown, is there much for young people to do? Why or why not?

What do people do in the evening in your hometown?

Food

What kinds of food do you like to eat?

Do you like to cook? Why or why not?

What kind of food do you like to cook?

Describe how to make your favorite dish.

Who does the grocery shopping in your family?

Do you enjoy eating out at restaurants? Why or why not?

Do you have a favorite restaurant? What do you like to eat there?

Describe the food in your country.

Do you like foreign food? Why or why not?

What is your favorite foreign food?

What is the best food from your country?

Is a healthy diet important to you? Why or why not?

What is your favorite cooked food?

What is your favorite uncooked food?

What is your favorite thing to drink?

Which foods do you eat the most often?

Which foods do you want to eat more often?

Do you like sweets? Why or why not?

Technology, Internet, etc…

Do you use social media? What do you like/not like about social media?

How much time do you spend on a computer each day?

Is the Internet a source of entertainment for you? Describe what you do for entertainment on the web.

Do you sometimes try to avoid using technology? Why or why not? For example, you might turn your

phone off at dinner time or at a social event.

Do you think technology can make life more complicated? Why or why not?

Describe a technology that you often use.

Describe an electronic device that’s important to you. Why is it important?

What technologies are difficult for you to use?

How has technology changed since you were a child?

Name an important invention. Why is it important?

Shopping

Do you like to go shopping? Why or why not?

What kinds of things do you like to buy?

Describe a popular place for shopping near your home.

What do young people like to shop for in your country?

What do older people like to buy in your country?

Do you think people in your country spend too much money on shopping? Why or why not?

بخش دوم

بخش دوم «Cue Card» نام دارد. در این بخش سوالی بر روی «Cue Card» نوشته می‌شود که شامل یک سوال اصلی و چند سوال فرعی و مرتبط با سوال اصلی است. داوطلب یک دقیقه فرصت دارد که به سوال فکر کند و اگر ایده‌ای در ذهنش دارد، روی کاغذ بیاورد. پس از آن باید به مدت دو دقیقه درباره آن موضوع صحبت کند. به چند نمونه سوال بخش دوم اسپیکینگ آیلتس توجه کنید.

Free Time

Describe an activity you enjoy doing on the weekends.
You should say:

  •  What the activity is, and what it involves
  •  When you first started doing the activity
  • Whether you do the activity alone or with other people

 And explain why you enjoy the activity

Travel

Describe your favorite method of travel.
You should say:

  • What the method of travel is
  • How often you travel by this method
  • Whether this travel method is cheap or expensive

And explain why you this method of travel is your favorite

Hometown

Describe a place you enjoy going to in your hometown.
You should say:

  • What kind of place it is
  • How often you go there
  • What you do there

And explain why you enjoy going to this place

Food

Describe a snack food you enjoy.

You should say:

  • What the food is
  • What it tastes like
  • How often you eat it

And explain why you enjoy this food

بخش سوم

بخش سوم در ادامه بخش دوم است و بر اساس پاسخی که داوطلب به بخش دوم می‌دهد، شخص مصاحبه‌کننده سعی می‌کند چند سوال دیگر مطرح کند و این بار از داوطلب می‌خواهد که با جزئیات بیشتری به سوال‌ها پاسخ دهد. به چند نمونه سوال بخش سوم اسپیکینگ آیلتس توجه کنید.

Advertising

How do advertisements attract attention?

Do young and old people show the same attitude towards advertisements?

Are advertisements a good or bad influence on children?

Do advertisements actually influence people to buy things? How?

What are the harmful and beneficial effects of advertising?

Do you think advertising should be allowed to interrupt TV or radio programs? What are the alternatives?

What are the different methods of advertising?

What is the most popular way of advertising?

Do you think that ads create a desire for more and more material possessions?

Cellphones

For children, from what age do you think it becomes suitable for them to use cell phones?

Is it common for children to use cell phones in your country?

What do teenagers in your country use cell phones for?

What are the advantages/disadvantages of using a cell phone?

Why are so many people addicted to social apps?

City & Countryside

What are the advantages of living in the countryside?

What are the disadvantages of living in the countryside?

What kinds of people live in the countryside?

What do people living in the countryside like to do?

How has life changed over time in the countryside?

Do you think it is better to live in the city or in the countryside?

Do you think landmarks make a city more famous, why?

What interesting things can we do in big cities?

What’s the difference between living in the city and in the countryside?

Work/Job

Is salary important to you? What is the impact of salary on doing work?

What kinds of jobs are easy to get in, in a foreign country?

Should young adults work abroad?

Is it hard to find an interesting job in your country?

What kinds of preparation should people do for a job interview?

Why do some people keep changing their jobs?

What should a good employer do?

How would you define ‘an interesting job’?

What are the disadvantages of working overtime?

Shopping

Why do some people choose to do their shopping in a street market rather than the shopping mall?

Do you think that discounted goods have good value?

How often do people in your country go shopping?

What kinds of places are popular for shopping in your country?

Do you think online shopping will replace shopping in reality?

Have you ever have had a bad shopping experience?

What would you do if you bought something disappointing from the internet?

How has online shopping become popular these days?

Is it necessary for companies to set up customer service?

What products or services do people in your country like to complain about?

Would you buy anything from a shop about which you have complained about earlier?

Do you think customers’ complaints will improve products or services?

Are there any disadvantages to set up customer service?

موضوعات اسپیکینگ آیلتس

یکی از مسائل مهمی که در تمرین اسپیکینگ آیلتس باید مدنظر داشته باشیم، موضوعات مهم و کاربردی است که معمولاً در آزمون‌های قبلی تکرار شده است. این موضوعات مهم را موضوعات پرتکرار می‌نامیم و با تمرین کردن آن‌ها می‌توانیم آمادگی بیشتری برای حضور در جلسه مصاحبه پیدا کنیم. به طور کلی، وقتی با موضوعات پرتکرار آیلتس آشنا می‌شویم، بهتر می‌توانیم خود را برای آن آماده کنیم و البته استرس ما در روز آزمون هم کمتر خواهد شد. زیرا از قبل تسلط نسبی بر مواردی خواهیم داشت که قرار است درباره آن‌ها صبحت کنیم. همچنین با تمرین کردن نمونه پاسخ‌های هر یک از این موضوعات، می‌توانیم لغات مناسب و دستور زبانی که در هر یک به کار رفته را تمرین کنیم و به این ترتیب جملات پیچیده و کاربردی به کار ببریم. بنابراین، تمرین موضوعات اسپیکینگ که در آزمون‌های قبل تکرار شده است، باعث می‌شود که هم تسلط بیشتری بر صحبت کردن داشته باشیم و هم از لغات بهتر و دستور زبان مناسبی استفاده کنیم که در نمره نهایی اسپیکینگ تأثیرگذار است. ازطرفی، با اعتمادبه‌نفس بهتری در جلسه حضور پیدا می‌کنیم.

در این بخش از مطلب معرفی کتاب اسپیکینگ آیلتس، جدولی ارائه کرده‌ایم که موضوعات پرتکرار آیلتس را پوشش می‌دهد. برخی از کتاب‌های تقویت مهارت اسپیکینگ آیلتس این موضوعات را دسته‌بندی کرده‌اند (مانند کتاب اسپیکینگ معمارزاده). اما بد نیست اگر قصد تهیه کتابی را دارید، نیم‌نگاهی هم به فهرست زیر داشته باشید تا به کمک آن‌ها بتوانید برای انتخاب کتاب مدنظر خود تصمیم بهتری بگیرید.

موضوعات پرتکرار اسپیکینگ‌ آیلتس
TransportationHealth and Well-beingFamily
Art and CultureEducationHobbies and Interests
Daily RoutineWeatherHome
Money and FinanceLeisure ActivitiesWork and Occupation
Environmental IssuesSports and ExerciseTechnology
AccommodationFriendsTravel and Tourism
Festivals and CelebrationsShoppingFood and Cooking
Time ManagementChildhoodMusic
NatureFashionFilms and TV Shows
AnimalsSpace ExplorationSocial Media
StressMarriage and RelationshipsBooks and Reading
Jobs and CareersCrime and SafetyTechnology and Society
AdvertisingGlobal IssuesCommunication

نمره دهی اسپیکینگ آیلتس

اسپیکینگ از سه بخش تشکیل شده است. نحوه نمره‌دهی آیلتس برای اسپیکینگ با در نظر گرفتن فاکتورهای مشخصی تعیین می‌شود که بر اساس معیارهای استاندارد در نظر گرفته شده است. در جدول زیر می‌توانید نحوه نمره‌دهی آیلتس برای بخش اسپیکینگ را مشاهده کنید که توسط شخص آزمون‌گیرنده تعیین می‌شود.

جدول معیارهای نمره‌دهی اسپیکینگ
Grammatical Range and AccuracyFluency and Coherence
PronunciationLexical Resource

«Fluency» به معنای روانی کلام است. منظور از این معیار نمر‌ه‌‌دهی این است که داوطلب موقع صحبت کردن چقدر روان صحبت می‌کند و چقدر توانایی ارائه ایده‌ها و دفاع از نظرات خود را با سرعتی مناسب و بدون مکث‌های پی در پی دارد. یکی از مواردی که باعث از دست دادن نمره اسپیکینگ شما می‌شود، همین مکث‌هایی است که داوطلب موقع صحبت کردن دارد. درواقع باید از نظر روانی کلام آن قدر برای این بخش آمادگی داشته باشیم که پاسخ خود را به طور کامل و شفاف به مصاحبه‌کننده منتقل کنیم. بنابراین، برای کسب نمره اسپیکینگ بهتر باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که «Fluency» اهمیت زیادی دارد و باید به اندازه کافی روی آن تسلط پیدا کنیم.

«Lexical Resource» به معنی دامنه واژگان زبان انگلیسی است. به منظور آمادگی برای آیلتس این نکته را فراموش نکنیم که دامنه واژگان و نحوه استفاده از آنها در جمله اهمیت بسیار زیادی دارد، چراکه در مجموع ۲۵٪ از نمره کل آیلتس به واژگان و دستور زبان مربوط می‌شود. این دو معیار را شاید به صورت جداگانه و به عنوان بخش مستقلی برای آزمون آیلتس نبینیم، اما در کل چهار بخش اثر دارد. برای مثال اگر قصد به دست‌ آوردن نمره مطلوب برای لیسنینگ آیلتس را داریم، باید بتوانیم تا حدی به واژگان پرتکرار آزمون آیلتس تسلط پیدا کنیم و هنگام گوش دادن مترادف‌های آن‌ها را تشخیص دهیم. اگر فکر می‌کنید برای تسلط به واژگان آیلتس باید تمرین بیشتری داشته باشید، می‌توانید به سراغ دو کتاب «Cambridge Vocabulary for IELTS» و «English Collocations in Use» بروید.

نکات مهم درباره انتخاب کتاب اسپیکینگ آیلتس

وقتی منابع مختلفی را برای تقویت اسپیکینگ آیلتس معرفی می‌کنیم، لازم است که نکات مهمی هم در رابطه با نحوه مطالعه آن‌ها بدانیم. برای مثال، هنگامی که قصد داریم نمونه سوالات بخش دوم، یعنی «Cue Card» را تمرین کنیم، باید بدانیم که چگونه زمان خود را مدیریت کنیم تا بتوانیم در بازه زمانی تعیین‌شده به تمام سوال‌ها پاسخ بدهیم. یا باید این نکته را مدنظر داشته باشیم که برای بخش سوم باید با جزئیات کامل و حتی با بیان مثال به سوالات پاسخ بدهیم. اگر نکات لازم برای تقویت این بخش از آزمون را بدانیم، بهتر می‌توانیم نقاط ضعف خود را در این زمینه بشناسیم و آن‌ها را رفع کنیم. همچنین می‌توانیم برای انتخاب کتاب مناسب خود بهتر عمل کنیم. در این بخش از مطلب به برخی از نکات مهم در خصوص نحوه تهیه و مطالعه کتاب اسپیکینگ آیلتس اشاره کرده‌ایم.

  • از منابع معتبر کمک بگیرید: مطمئن شوید که کتابی که قصد تهیه آن را دارید، از انتشارات معتبری وارد بازار شده است. به دنبال کتاب‌هایی باشید که انتشاراتی مانند «Cambridge» و «Oxford» یا «ETS» آن‌ها را به بازار عرضه کرده و در دسترس مخاطبان خود قرار داده‌اند.
  • کتاب‌های قدیمی را با ویراست جدید تهیه کنید: آزمون‌های آیلتس به مرور زمان دستخوش تغییراتی می‌شوند. سعی کنید کتاب‌ها یا منابعی را تهیه کنید که چاپ جدید باشد یا ویراست جدید آن در دسترس باشد تا بتواند تمام نکات و دستورالعمل‌های مربوط به آزمون‌های اخیر آیلتس را پوشش دهد.
  • کتابی با محتوای جامع انتخاب کنید: کتابی را تهیه کنید که هر چهار بخش آزمون آیلتس را توضیح دهد و برای هر یک نمونه سوالاتی را در اختیار شما قرار دهد. البته برخی از انتشارات معتبر مانند «Collins» کتاب‌هایی را روانه بازار کرده‌اند که به صورت جداگانه به هر یک از بخش‌های آزمون آیلتس اختصاص یافته است و می‌تواند برای داوطلبانی مفید باشد که در برخی از مهارت‌ها ضعف بیشتری دارند و باید تمرین‌های بیشتری انجام دهند. اما در مجموع، آزمون آیلتس چهار بخش دارد و نمره‌ای که در نهایت برای آن لحاظ می‌شود، نمره کل است، یعنی میانگین نمر‌ه‌ای که برای هر یک از بخش‌ها در نظر گرفته شده است. به همین دلیل توصیه می‌کنیم منابعی را تهیه و مطالعه کنید که هر چهار بخش را پوشش داده باشند و به نکات مهم و راهکارهای مفیدی در خصوص نحوه پاسخ دادن به سوالات هر بخش بپردازند.
  • کتاب‌‌هایی را تهیه کنید که فایل صوتی دارند: مطمئن شوید که کتاب‌ها فایل‌های صوتی دارند یا می‌توانید به صورت آنلاین به منابع دسترسی داشته باشید. تمرین لیسنینگ و اسپیکینگ هر دو باید در کنار هم صورت بگیرد، زیرا وقتی در مصاحبه اسپیکینگ حضور پیدا می‌کنید، به حرف‌های شخص مصاحبه‌کننده گوش می‌دهید و در ادامه باید به آن‌ها پاسخ دهید. به همین دلیل باید در کنار تمرین «ریدینگ» و «رایتینگ»، بتوانید مهارت «لیسنینگ» خود را نیز تقویت کنید. برای این منظور، کتاب‌‌هایی را تهیه کنید که نمونه سوالات بخش لیسنینگ آزمون‌های قبل را همراه با فایل‌های صوتی آن در دسترس شما قرار داده است و می‌توانید با گوش دادن به آن‌ها مهارت لیسنینگ خود را نیز تقویت کنید. همچنین می‌توانید به سراغ منابعی بروید که نمونه سوالات اسپیکینگ آزمون‌های سال‌های قبل را دارد و آن‌ها را به شکل فایل صوتی در دسترس داوطلبان قرار داده است.
  • از کتاب‌های تست آیلتس کمک بگیرید: برخی از کتاب‌ها، علاوه بر توضیحات آموزشی که درباره هر یک از بخش‌‌ها ارائه داده‌اند، نمونه آزمون‌های سال‌های قبل را نیز شامل می‌شوند. برخی دیگر نیز مانند کتاب تست «Cambrdige» کلاً شامل نمونه سوالات آزمون‌های سال‌‌های قبل می‌شوند و به بررسی نکاتی پرداخته‌اند که برای نحوه تست زدن و تحلیل پاسخ‌های درست و نادرست راهنمای بسیار خوبی به شمار می‌رود. توصیه می‌شود حتماً به سراغ کتاب‌هایی بروید که نمونه سوالات آزمون‌های سال‌های قبل را دارند و می‌توانند در بهبود و پیشرفت روند مطالعه شما تأثیر مثبتی داشته باشند.
  • از کتاب‌هایی با پاسخ تشریحی برای سوال‌ها کمک بگیرید: برخی از کتاب‌ها شامل پاسخ‌های تشریحی هستند که می‌تواند منبع بسیار خوبی برای تمرین کردن و شناسایی نقاط ضعف داوطلبان باشد. توصیه می‌کنیم اگر قصد تهیه کتابی را دارید که نمونه آزمون‌های سال های قبل را شامل می‌شود، مطمئن شوید که پاسخ‌های تشریحی نیز داشته باشد، زیرا برای مثال، در بخش رایتینگ و اسپیکینگ، وقتی پاسخ تشریحی برای سؤالات در نظر گرفته باشند، می‌توانید از آن‌ها به عنوان الگو استفاده کنید و نه‌تنها با تکنیک‌های پاسخدهی به سوالات آشنا خواهید شد، لغات و دستور زبان متنوعی را نیز یاد می‌گیرید و می‌توانید به مرور شاهد پیشرفت خود باشید.

سوالات رایج درباره کتاب اسپیکینگ‌ آیلتس

تا به اینجای مطلب، برخی از منابع مانند کتاب اسپیکینگ آیلتس و پادکست و اپلیکیشن را معرفی کردیم و ساختار اسپیکینگ را توضیح دادیم. در ادامه سعی کرده‌ایم به برخی از سوالات رایج در خصوص کتاب اسپیکینگ آیلتس پاسخ دهیم.

بهترین کتاب اسپیکینگ آیلتس کدام است؟

برای تقویت اسپیکینگ کتاب‌های متعددی در بازار وجود دارد که انتخاب آن‌ها به نوع یادگیری داوطلب بستگی دارد. در کل می‌توانیم دو کتاب «Cambridge IELTS» و «Barron's IELTS Superpack» را به عنوان‌ بهترین کتاب‌های اسپیکینگ آیلتس معرفی کنیم.

کدام کتاب اسپیکینگ آیلتس برای مطالعه خودخوان مناسب است؟

بیشتر کتاب‌های آیلتس که روانه بازار می‌شوند، به گونه‌ای طراحی شده‌اند که شامل نمونه سوالات آزمون‌های سال‌های قبل همراه با پاسخ تشریحی است. به همین دلیل می‌توانند گزینه مناسبی برای مطالعه به صورت خودآموز باشند. اما در کل، «The Official Cambridge Guide To IELTS» و «Simone Braverman’s Target Band 7» را می‌توان به عنوان دو کتاب خوب و مفید برای این منظور معرفی کرد.

آزمون اسپیکینگ آیلتس چند بخش دارد؟

آزمون اسپیکینگ آیلتس از سه بخش تشکیل شده است. در بخش اول سوالاتی درباره موضوعات شخصی مطرح می‌شود. در بخش دوم «Cue Card» در اختیار داوطلب قرار داده می‌شود تا به سوال آن پاسخ دهد. در بخش سوم نیز تعدادی سوال دیگر مطرح می‌شود که داوطلب باید با جزئیات بیشتری جواب آن‌ها را ارائه دهد.

جمع‌بندی

در این مطلب، به معرفی چند کتاب اسپیکینگ آیلتس پرداختیم که می‌تواند برای بهبود نمره شما و تقویت مهارت اسپیکینگ مؤثر باشد. همچنین چند پادکست و اپلیکیشن را معرفی کردیم تا افرادی که از طریق کتاب نمی‌توانند به نتیجه مطلوبی دست پیدا کنند، با گوش دادن به آن‌ها نهایت بهره را ببرند. گوش دادن به پادکست‌هایی که مخصوص تقویت اسپیکینگ آیلتس است، هم باعث تقویت مهارت اسپیکینگ و هم لیسنینگ می‌شود.

همچنین برای آن دسته از افرادی که سطح زبان آن‌ها پایین‌تر از حدی است که بتوانند در آیلتس شرکت کنند، منابعی معرفی شد که به تقویت مهارت‌های زبانی کمک می‌کند. درواقع، برای کسانی که فرصت کافی برای شرکت در کلاس‌های ترمیک را ندارند، مطالعه این کتاب‌ها می‌تواند سطح زبان آن‌ها را تقویت کند تا در نهایت بتوانند برای بخش اسپیکینگ ایلتس آماده شوند. همچنین چند کتاب لغت و گرامر معرفی کردیم که مختص اسپیکینگ آیلتس است و نحوه استفاده درست از واژگان و دستور زبان را آموزش دهد.

در کنار معرفی کتاب اسپیکینگ آیلتس، به ساختار کلی این بخش از آزمون اشاره کردیم. همچنین مدت زمان پاسخ دادن به سوالات هر بخش و نوع سوالات را توضیح دادیم و گفتیم که برای آن‌که بتوانیم به سوالات هر بخش پاسخ دهیم، باید انواع سوالات اسپیکینگ آیلتس را بشناسیم و همچنین با موضوعات پرتکرار اسپیکینگ آشنا شویم تا در نهایت با اعتمادبه‌‌نفس کامل در جلسه مصاحبه حضور پیدا کنیم.

از طرف دیگر یاد گرفتیم که آموختن کالوکیشن‌ها و گرامر مناسب و متنوع برای موضوعات مختلف اسپیکینگ آیلتس می‌تواند تأثیر زیادی در کسب نمره دلخواه داشته باشد. همچنین به نحوه نمره‌دهی اسپیکینگ آیلتس پرداختیم و توضیح دادیم که بدون دانستن معیارهای نمره‌دهی اسپیکینگ، نمی‌توانیم آمادگی کافی برای این بخش از آزمون را به دست بیاوریم.

در انتهای مطلب نیز به نکات مهمی برای تقویت اسپیکینگ آیلتس اشاره کردیم. در مجموع برای کسب نمره مطلوب در اسپیکینگ آیلتس، ابتدا باید سطح زبان انگلیسی خود را مشخص کنید و سپس به کمک توضیحاتی که در این مطلب درباره هر یک از کتاب‌ها و سایر منابع داده شد، منبع یا منابع مناسب خود را انتخاب کنید. اما توصیه بیشتر اساتید آیلتس این است که از کتاب به عنوان منبع اصلی استفاده کنید و در کنار آن از منابع دیگری مانند اپلیکیشن یا پادکست به عنوان منابع کمک‌آمورشی بهره ببرید.

مطلبی که در بالا مطالعه کردید بخشی از مجموعه مطالب «راهنمای آزمون های زبان انگلیسی» است. در ادامه، می‌توانید فهرست این مطالب را ببینید:

بر اساس رای ۰ نفر
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
منابع:
MagooshBritish CouncilLeonardo English
دانلود PDF مقاله
نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *