آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی — رایگان + دانلود همه بخشها

در این مطلب، دوره آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی مورد بررسی قرار گرفته و قسمتهای مختلف آن برای دانلود ارائه شده است.
جادی میرمیرانی کیست؟
جادی یک گیک، هکر، علاقهمند به نرمافزارهای آزاد و برنامهنویس شناخته شده است. جادی میرمیرانی فارغالتحصیل مقطع کارشناسی رشته مهندسی برق-مخابرات از دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و مقطع کارشناسی ارشد رشته جامعهشناسی از دانشگاه علامه طباطبائی است. وی تجربه سالها فعالیت در شرکتهای شناخته شده حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را دارد و در عین حال، یکی از سخنرانان شناخته شده بسیاری از کنفرانسهای حوزه فناوری اطلاعات است. او از علاقهمندان و فعالان آزادی نرمافزار است و در وبلاگ شخصی خود با نام «کیبرد آزاد» اقدام به انتشار محتوا در زمینه علوم و مهندسی کامپیوتر و سایر مباحث میکند. در دوره آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی به موضوعاتی مانند مفهوم رمزارز، بلاک چین، بیت کوین و سایر مباحث مرتبط پرداخته شده است. شایان توجه است که کمکهای مالی به مناسبت انتشار این آموزش گردآوری شدند که این کمکها به طور کامل به سیلزدهها اختصاص یافت.
مقدمهای بر دوره آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی
مبحث بلاک چین ، رمزارزها (Cryptocurrencies) و بیت کوین (Bitcoin) در سالهای اخیر توجهات زیادی را به خود جلب کرده است. اوج داغ شدن موضوع بیت کوین (BTC)، با افزایش قیمت بیت کوین در اوایل سال ۲۰۲۱ میلادی یا دیماه ۱۳۹۹ آغاز شد. با وجود آنکه در سالهای اخیر و به طور خاص در ماههای ابتدایی سال ۱۴۰۰ توجهات زیادی به رمزارزها و بیتکوین جلب شد و افراد زیادی پیرامون آن مطلب منتشر کردند، اما به طور کلی آگاهی عمومی پیرامون این حوزه همچنان کم است.
جادی میرمیرانی، در فیلمهای آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی به صورت تعاملی به برخی از مباحث کلیدی این حوزه پرداخته است. در ادامه مطلب آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی سرفصلهای این دوره آموزشی بررسی شده و لینکهای دانلود همه بخشهای این آموزش نیز قرار گرفته است. شایان توجه است که مباحث ارائه شده در آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی بر اساس کتاب دانشگاه پرینستون پیرامون رمزارزها و بیت کوین با عنوان «Bitcoin And Cryptocurrency Technologies» نوشته «آرویند نارایانان» (Arvind Narayanan)، «جوزف بونئو» (Joseph Bonneau)، «ادوارد فلتن» (Edward Felten)، «اندرو میلر» (Andrew Miller) و «استیون گولدفدر» (Steven Goldfeder) است. این کتاب در بیش از ۱۲۰ دوره در سراسر جهان و در بسیاری از دانشگاههای شناخته شده دنیا شامل استنفورد، برکلی، جورج میسون، نیویورک، دانشگاه کالیفرنیا، دانشگاه ویرجینیا و دانشگاه علم و صنعت هنگ کنگ تدریس شده است.
در مجله فرادرس نیز، مقالات آموزشی متعدد و متنوعی پیرامون ارزهای دیجیتال، رمزارزها و بیتکوین منتشر شده است که علاقهمندان میتوانند آنها را مطالعه کنند. برخی از این آموزشها عبارتند از:
- ارز دیجیتال چیست ؟ — هر آنچه باید بدانید به زبان ساده
- بیت کوین چیست ؟ — از مفاهیم اولیه تا استخراج و پسانداز | به زبان ساده
- استخراج بیت کوین چیست ؟ — راهنمای گام به گام ماینینگ
- دستگاه ماینر بیت کوین چیست و چگونه کار می کند؟ | گام به گام و به زبان ساده
- اتریوم چیست ؟ | کاملترین راهنمای رایگان — به زبان ساده
- اتریوم یا بیت کوین — کدام ارزش سرمایهگذاری دارد و چرا؟
- بهترین کیف پول ارز دیجیتال کدام است ؟ | راهنمای استفاده تصویری گام به گام
- بایننس کوین چیست ؟ — آنچه باید بدانید | به زبان ساده
- ارز دیجیتال ترون چیست ؟ — آنچه برای شروع باید بدانید | به زبان ساده
دانلود نسخه آزاد کتاب منبع دوره بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی
چنانکه پیشتر نیز بیان شد، دوره آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی بر اساس کتاب «بیت کوین و فناوریهای رمزارزها» از دانشگاه پرینستون ارائه شده است. به افرادی که فیلمهای آموزش را مشاهده میکنند توصیه میشود که برای فراگیری هر چه بهتر، دقیقتر و کاملتر مطالب، این کتاب را نیز مطالعه کنند. بر همین اساس، در ادامه، نسخه PDF و آزاد این کتاب برای دانلود ارائه شده است.
دانلود اسلایدهای دوره آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی
مجموعه اسلایدهای دوره آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی که مربوط به قسمتهای اول تا ۲۹ این آموزش میشود در ادامه برای دانلود به صورت PDF ارائه شده است.
قسمت ۰۰۱ – مقدمه
در قسمت اول از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی همانطور که از نام آن مشخص است، مقدماتی پیرامون تاریخچه پول، ارزهای دیجیتال، رمزارزها و به طور خاص بیت کوین بیان شده است. در این قسمت، مبحث زیر مورد بررسی قرار گرفتهاند:
- تاریخچه پول
- مفهوم رمزارزها و بیت کوین
- مفاهیم کلیدی در حوزه رمزارزها و بیت کوین
- ساتوشی ناکاموتو
قسمت ۰۰۲ – هشها و امضاها
در قسمت دوم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی به مفهوم هش و امضا در بلاک چین بیت کوین پرداخته شده است. از جمله مباحث مورد بررسی در این قسمت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مفهوم بلاک چین
- ریاضیات بلاک چین و برنامهنویسی بلاک چین
- مفهوم هش و امضای دیجیتال
- کلید عمومی و کلید خصوصی
- نقش سیاست و اجتماع بر رمزارزها
قسمت ۰۰۳ – گوفی و اسکروچ اولین پولشون رو میسازن
در قسمت سوم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی به این موضوع پرداخته میشود که چطور میتوان با بهرهگیری از آموختههای قسمت اول و دوم و مفاهیم بیان شده در آن، یک رمزارز جدید ساخت. در این قسمت، مبحث زیر مورد بررسی قرار گرفتهاند:
- بررسی تکمیل هش و امضای دیجیتال
- مباحث تکمیلی بلاک چین
- مثال ساخت یک رمزارز: گوفی کوین
قسمت ۰۰۴ – عدم تمرکز و بحث اجماع
در قسمت چهارم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی به بحث توزیع شده بودن (Distributed) بیت کوین و مکانیزم اجماع (Consensus Mechanism) پرداخته شده است. در این قسمت به این پرسش پاسخ داده میشود که در یک سیستم غیرمتمرکز چطور میتوان به اجماع رسید. از جمله مباحث مورد بررسی در این قسمت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مفهوم توزیع شده بودن
- مزایای توزیع شدگی
- مفهوم اجماع
- مکانیزم اجماع تحمل خطای بیزانس
قسمت ۰۰5 – مباحث تکمیلی عدم تمرکز و بحث اجماع
در قسمت پنجم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی مباحث تکمیلی پیرامون توزیع شدگی و مکانیزم اجماع مورد بررسی قرار میگیرد و مکانیزمهای اجماع مناسب برای غلبه بر مشکل بیزانس مورد بررسی قرار میگیرد. از جمله مباحث مورد بررسی در این قسمت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مسئله بیزانس
- اجماع ضمنی
قسمت ۰۰۶ – مکانیزم اجماع اثبات کار
در قسمت ششم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی به مسئله حمله سیبیل، راهکارهای غلبه بر آن، مباحث تکمیلی اجماع ضمنی و بحث مکانیزم اجماع اثبات کار (Proof of Work | PoW) پرداخته شده است. همچنین، امنیت بلاک چین و چگونگی پیشگیری از ساخت بلوکهای جعلی مورد بررسی قرار گرفته است. به طور کلی، سرفصلهای ارائه شده در این قسمت عبارتند از:
- مسئله حمله سیبیل
- مکانیزم اجماع اثبات کار
قسمت ۰۰۷ – کد منبع بیت کوین
در قسمت هفتم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی به ساز و کار بیتکوین و کد منبع آن پرداخته شده است. در این قسمت، کد منبع بیت کوین که در گیتهاب موجود است به طور دقیق مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین، به طور مقدماتی به بحث استخراج رمزارزها به وسیله دستگاههای استخراج رمزارز نیز پرداخته شده است. کلیت سرفصلهای ارائه شده در این قسمت عبارتند از:
- ساز و کار بیت کوین
- کد منبع بیت کوین
- مقدمهای بر استخراج بیت کوین توسط رمزارزها
قسمت ۰۰۸ – درک بلاکها و تراکنشهای بیت کوین
در قسمت هشتم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی به طور دقیق به بلاک چین بیت کوین و چگونگی انجام تراکنشهای بیت کوین پرداخته شده است. سرفصلهای مورد بررسی در این قسمت در ادامه بیان شده است.
- بلاکهای بلاک چین بیت کوین
- تراکنشها در بیت کوین
- بلاک چین TRX
- اثبات سوزاندن
قسمت ۰۰۹ – درک بلاکها و تراکنشهای بیت کوین
در قسمت نهم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی شبکه بیت کوین و مباحث مرتبط با آن مورد بررسی قرار گرفته است. در این قسمت به مباحث زیر پرداخته شده است.
- همتا به همتایی
- توپولوژی TCP و تصادفی
- پروتکل Flood یا Gossip
- اعتبارسنجی پرداخت ساده شده (Simplify Payment Verification | SPV)
قسمت ۰۱۰ – محدودیتها و اصلاحات بیت کوین
در قسمت دهم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی مشکلات و محدودیتهای بیت کوین بررسی شده است. همچنین، به این پرسش پاسخ داده شده که چطور میتوان بر این محدودیتها غلبه و مشکلات بیت کوین را حل کرد. در این قسمت به مباحث زیر پرداخته شده است.
- مشکلات بیت کوین
- محدودیتهای بیت کوین
- راهکارهای حل مشکلات کنونی بیت کوین
قسمت ۰۱۱ – بررسی کد منبع بیت کوین و باگهای آن
در قسمت یازدهم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی سورس کد بیت کوین مورد بررسی قرار گرفته و به این پرسش پاسخ داده میشود که زبان اسکریپت بیت کوین چگونه پیاده سازی شده است. سرفصلهای کلی مورد بررسی در این آموش عبارتند از:
- زبان اسکریپت نویسی بیت کوین
- بررسی کد منبع بیت کوین اسکریپت
- عیبیابی بلاک چین بیت کوین و چگونگی انجام آن
قسمت ۰۱۲ – نگهداری بیت کوین
در قسمت دوازدهم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی به چگونگی مالکیت افراد روی بیت کوینهای خودشان، ذخیرهسازی آنها و نقش الگوریتمها برای انجام این کار پرداخته شده است. کلیت سرفصلهای ارائه شده در این قسمت عبارتند از:
- روش ذخیرهسازی دادهها در بلاک چین بیت کوین
- چگونگی مالکیت افراد بر بیت کوینها
- کیف پول بیت کوین
قسمت ۰۱3 – نگهداری بیت کوین (بخش دوم)
در قسمت سیزدهم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی ادامه مباحث مطرح شده در قسمت ۱۲ به صورت تکمیلی مورد بررسی قرار گرفته است.
قسمت ۰۱۴ – نگهداری بیت کوین (بخش سوم)
در قسمت چهاردهم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی مباحث پیشرفته نگهداری بیت کوین در ادامه قسمت ۱۲ و ۱۳ مورد بررسی قرار گرفته است. در واقع، این قسمت به دو قسمت قبلی خود وابسته است و مخاطبان پیش از مشاهده این قسمت باید به ترتیب قسمتهای ۱۲ و ۱۳ را مشاهده کند.
قسمت ۰۱۵ – مقدمهای بر ماین کردن بیت کوین
در قسمت پانزدهم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی به مفاهیم مقدماتی ماین کردن بیت کوین و چگونگی انجام آن پرداخته شده است. سرفصلهای کلی مورد بررسی در این آموش عبارتند از:
- مفهوم ماین کردن بیت کوین
- چگونگی انجام ماین بیت کوین
- مفهوم سختی استخراج
قسمت ۰۱۶ – سختافزارهای ماینینگ
در قسمت شانزدهم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی به مباحث تکمیلی ماین کردن بیت کوین و سختافزارهای اختصاصی این حوزه پرداخته شده است. از جمله مباحث مورد بررسی در این بخش میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- انواع دستگاههای استخراج
- مفهوم ASIC-Resistant
- استخر ماین بیت کوین
قسمت ۰۱7 – استخرهای ماینینگ
در قسمت هفدهم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی مفهوم استخر ماینینگ بیت کوین مورد بررسی قرار گرفته و ساز و کار آن تشریح شده است. در این قسمت، چگونگی اتصال به استخر و استفاده از آن نیز بیان شده است. سرفصلهای کلی مورد بررسی در این مطلب عبارتند از:
- استخر استخراج بیت کوین
- انواع استخرهای استخراج و سهم بازار هر یک
- چگونگی اتصال به استخر استخراج
قسمت ۰۱۸ – حملات مرتبط با ماینینگ
- در قسمت هجدهم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی حملات مربوط به استخراج رمزارزها یا همان Mining Attacks مورد بررسی قرار گرفته است. از جمله مباحث مورد بررسی در این قسمت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- حمله انشعاب (Forking Attack)
- انشعاب با رشوه (Forking via Bribery)
- استخراج خودخواهانه (Selfish Mining)
- لیست سیاه (Black Listing) یا انشعاب تنبیهی (Punitive Forking)
- انشعاب پَر (Feather Forking)
قسمت ۰۱۹ – نگاهی به سورس کد بیت کوین
در قسمت نوزدهم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی بررسی مجددی روی کد منبع بیت کوین انجام و برخی از دیگر قسمتهای آن تشریح میشود. مبحث اصلی این قسمت عبارت است از:
- بررسی کد منبع بیت کوین
قسمت ۰۲۰ – معرفی مفهوم ناشناسی در بیت کوین
در قسمت بیستم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی مفهوم ناشناسی و بحث ناشناسی در شبکه بیت کوین مورد بررسی قرار گرفته است. سرفصلهای اصلی مورد بررسی در این قسمت عبارتند از:
- مفهوم ناشناسی و شبهناشناسی
- معیارهای ناشناسی
- ناشناسی در بیت کوین
- روش ناشناس ماندن
قسمت ۰۲۱ – حمله به ناشناسی
در قسمت بیست و یکم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی به روش شکستن ناشناسی کاربران در شبکه بیت کوین مورد بررسی قرار گرفته است. مبحث اصلی این قسمت عبارت است از:
- شکستن ناشناسی افراد
قسمت ۰۲۲ – مقاومت برای ناشناسی
در قسمت بیست و دومم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی به چگونگی مقاومت در مقابل شکسته شدن ناشناسی در شبکه بیت کوین پرداخته شده است. در واقع، در این قسمت به کاربران آموزش داده شده است که چگونه میتوان ناشناس ماند. مبحث اصلی این قسمت عبارت است از:
- روشهای ناشناسی در شبکه بیت کوین
قسمت ۰۲۳ – اجماع
در قسمت بیست و سوم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی به بحث اجماع و مکانیزم اجماع پرداخته شده است. مبحث اصلی این قسمت عبارت است از:
- اجماع و مکانیزم اجماع
قسمت ۰۲۴ – آلتکوینها
در قسمت بیست و چهارم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی به رمزارزهای جایگزین یا همان آلت کوینها (Altcoins) پرداخته شده است. مبحث اصلی این قسمت عبارت است از:
- دلایل معرفی و ایجاد ارزهای جایگزین بیت کوین
- آلتکوینها
قسمت ۰۲۵ – آلتکوینها و مقاومت در برابر ایسیک
در قسمت بیست و پنجم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی ادامه مبحث آلتکوینها و مفاومت آنها در برابر ایسیکها انجام شده است. مبحث اصلی این قسمت عبارت است از:
- ساز و کار آلتکوینها
- مقاومت آلتکوینها در برابر ایسیک
قسمت ۰۲۶ – آلتکوینهایی برای آینده
در قسمت بیست و ششم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی آلتکوینهایی مورد بررسی قرار گرفتهاند که برای دنیای آینده مناسب هستند و معایب و نواقص سایر آلتکوینها را ندارند. مبحث اصلی این قسمت عبارت است از:
- آلتکوینهای آینده و معیارهای تولید آنها
- مکانیزمهای اجماع جدید
قسمت ۰۲۷ – بازنویسی یک بلاک چین با پایتون (بخش اول)
در قسمت بیست و هفتم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی بازنویسی یک بلاک چین بیت کوین از ابتدا آغاز میشود. مبحث بازنویسی یک بلاک چین بیت کوین در سه قسمت انجام شده که بخش اول یا مقدمه آن در قسمت ۲۷ و مطالب تکمیلی در قسمتهای ۲ و ۳ ارائه شده است. مبحث اصلی این قسمت عبارت است از:
- بازنویسی بلاک چین بیت کوین (بخش اول)
قسمت ۰۲۸ – بازنویسی یک بلاک چین با پایتون (بخش دوم)
در قسمت بیست و هشتم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی که ادامه قسمت ۲۷ است به مباحث تکمیلی بازنویسی بلاک چین بیت کوین پرداخته شده است. مبحث اصلی این قسمت عبارت است از:
- بازنویسی بلاک چین بیت کوین (بخش دوم)
قسمت ۰۲۹ – بازنویسی یک بلاک چین با پایتون (بخش سوم)
در قسمت بیست و نهم از آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی که ادامه قسمت ۲۷ و ۲۸ است به مباحث تکمیلی بازنویسی بلاک چین بیت کوین پرداخته شده است. مبحث اصلی این قسمت عبارت است از:
- بازنویسی بلاک چین بیت کوین (بخش سوم)
سلام و خسته نباشید
قسمت 12 که گذاشتید نادرسته.
در حقیقت قسمت 9 رو تکراری گذاشتید.
سلام، وقت شما بخیر؛
از بابت این مشکل از شما عذرخواهی میکنیم؛ فایل صحیح جایگزین شده است و اکنون میتوانید قسمت دوازدهم را مشاهده کنید.
از همراهی شما با مجله فرادرس بسیار سپاسگزاریم.
سلام وقت بخیر جلسه دوازدهم در واقع همون تکرار جلسه نهم آپلود شده
سلام، وقت شما بخیر؛
از بابت این مشکل از شما عذرخواهی میکنیم؛ فایل صحیح جایگزین شده است و اکنون میتوانید قسمت دوازدهم را مشاهده کنید.
از همراهی شما با مجله فرادرس بسیار سپاسگزاریم.
سلام من نمیدونم چجوری تشکر کنم ازتون !
فوق العاده سورپرایز هستش و کلی چیز خفن دیگه
سلام
ضمن تشکر از شما به اطلاع میرسانم فایل 20 دانلود نشد و فایل 1 هم قابل پخش نیست
سلام، وقت شما بخیر؛
اشکالاتی که فرمودید بررسی و رفع شدند و از بابت آنها از شما عذرخواهی میکنیم.
از اینکه با مجله فرادرس همراه هستید و با بازخوردهای خود سبب بهبود آن میشوید بسیار سپاسگزاریم.