چگونه وارد ارز دیجیتال شویم؟ – از شروع تا کسب درآمد
برای ورود به حوزه ارزهای دیجیتال افراد در ابتدا نیاز دارند تا اطلاعاتی کلی درباره نحوه کارکرد ارزهای دیجیتال و بسترهای غیرمتمرکز بهدست آورند. سپس با توجه به علایق و تواناییهای خود میتوانند حوزه موردنظر را انتخاب کنند. با توجه به اینکه رمزارزها در بسترهای غیرمتمرکز توسعه پیدا میکنند، آشنایی اولیه با نحوه کارکرد این بسترها به افراد کمک میکند تا بتوانند حوزه موردنظر خود را برای ورود به ارزهای دیجیتال پیدا کنند. از سویی دیگر آشنایی با روشهای ورود به دنیای رمزارزها برای افراد علاقهمند به این حوزه اهمیت زیادی دارد. در این مطلب از مجله فرادرس به این موضوع میپردازیم که چگونه وارد ارز دیجیتال شویم و با راههای کسب درآمد در این حوزه آشنا میشویم.
برای این منظور پس از آشنایی اولیه با بسترهای بلاک چینی در ادامه نحوه همکاری با شرکتها رمزاری و کسب درآمد شخصی در این حوزه را توضیح میدهیم. سپس روشهای درآمدزایی متنوعی از قبیل فعالیت در حوزه دیفای، استخراج ارز دیجیتال، نوسانگیری ارزهای دیجیتال و تحلیل بازار کریپتو را شرح میدهیم.
اهمیت آشنایی اولیه با ارزهای دیجیتال
برای ورود به هر حوزهای در ابتدا نیاز است تا آشنایی اولیهای در مورد آن حوزه بهدست آوریم. در مورد ارزهای دیجیتال نیز افراد علاقهمند به ارزهای دیجیتال در ابتدا نیاز دارند تا اطلاعات اولیهای در مورد رمزارزها و نحوه کارکرد و کاربرد آنها بهدست آورند. اهمیت آشنایی اولیه با ارزهای دیجیتال علاوه بر اینکه دیدگاه اولیهای به افراد درباره موضوع مربوطه میدهد، به آنها کمک میکند تا روشهای مناسبی برای ورود به ارزهای دیجیتال پیدا کنند.
بنابراین برای اینکه بدانیم چگونه وارد ارز دیجیتال شویم در ابتدا بهتر است اطلاعاتی درباره این حوزه بهدست آوریم. برای این منظور در ابتدا ماهیت ارزهای دیجیتال را بهعنوان نوعی دارایی دیجیتال بررسی میکنیم و قابلیتهای آنها را در پرداختهای همتا به همتا شرح میدهیم.
کاربرد ارز دیجیتال در پرداختهای مالی
برای اینکه درک مناسبی از ارزهای دیجیتال و کاربردهای آن پیدا کنیم، در ابتدا به این موضوع توجه کنید که ارزهای دیجیتال میتوانند کاربردهایی همانند پول برای افراد داشته باشند. بنابراین همانطور که افراد میتوانند با استفاده از پولهای کاغذی و کارتهای اعتباری خرید و فروش کنند، با استفاده از ارزهای دیجیتال نیز این امکان وجود دارد تا افراد بتوانند با همدیگر تعاملات مالی داشته باشند.
بنابراین افراد بسیاری ایجاد ارزهای دیجیتال را در راستای ادامه سیر تکاملی پول در نظر میگیرند. اما تفاوت اصلی ارزهای دیجیتال با دیگر انواع پول در دنیا این است که رمزارزها برای اعتبارسنجی و تایید تراکنشها وابسته به نهادی واسط همانند بانک نیستند.
بنابراین برای اینکه بدانیم چگونه وارد ارز دیجیتال شویم در ابتدا میبایست با نحوه کارکرد ارزهای دیجیتال بدون نیاز به نهادهای واسط آشنا شویم. برای این منظور در ادامه این مطلب از مجله فرادرس نحوه کارکرد بیت کوین بهعنوان اولین ارز دیجیتال را شرح میدهیم.
نحوه کارکرد بیت کوین بدون نهاد متمرکز
تغییر بزرگی که بیت کوین در پرداختهای مالی ایجاد کرد به این دلیل است که این رمزارز امکان پرداختهای همتا به همتا را در بستری غیرمتمرکز برای اولین بار امکانپذیر کرد. قبل از ورود بیت کوین به حوزه پرداختهای مالی، تمامی تراکنشهای مالی در ابتدا از طریق نهادی مالی اعتبارسنجی میشد.
تحولی که پس از ورود بیت کوین به دنیای مالی صورت گرفت، نیاز به بانکداری را برای تایید تراکنشها از میان برداشت. اما سوالی که در اینجا مطرح میشود این است که اعتبارسنجی تراکنشها چگونه انجام میشود. در جواب این سوال نیاز است تا با نحوه کارکرد بسترهای غیرمتمرکزی همانند بلاک چین آشنا شویم که پیشتر نیز در مجله فرادرس راجع به نحوه کارکرد بلاکچین به طور کامل صحبت کردهایم.
بنابراین برای اینکه بدانیم چگونه وارد ارز دیجیتال شویم نیاز داریم تا متناسب با نوع فعالیت انتخابی در حوزه ارزهای دیجیتال با نحوه کارکرد بلاک چین آشنا شویم. بنابراین در ادامه این مطلب نحوه اعتبارسنجی تراکنشهای رمزارزی را شرح میدهیم.
نحوه تایید تراکنشهای رمزارزی
تراکنشهای مربوط به ارزهای دیجیتال توسط کامپیوترهایی که به آنها نود شبکه میگویند و در بسترهای غیرمتمرکزی همانند بلاک چین انجام میشود. تمامی نودهای شبکه نسخهای از آخرین تغییرات شبکه را در اختیار دارند. زمانی که تراکنشی در شبکه انجام میشود، تمامی نودهای شبکه میبایست تراکنش مربوطه را اعتبارسنجی کنند. این اعتبارسنجی توسط مکانیزم اجماع در شبکه انجام میشود.
با استفاده از مکانیزم اجماع تمامی نودهای شبکه برای تایید و ثبت تغییرات جدید میبایست به اجماع برسند. مکانیزمهای اجماع متفاوتی برای ارزهای دیجیتال با توجه به شبکه مربوطه وجود دارد. برای مثال الگوریتم اجماعی که شبکه بیت کوین از آن استفاده میکند، «الگوریتم اجماع اثبات کار» (Proof of Work | PoW) نام دارد. با توجه به الگوریتم اجماع اثبات کار تمامی نودهای شبکه که به آنها ماینر میگویند، میبایست با صرف انرژی و قدرت محاسباتی، مسئله پیچیده ریاضی را حل کنند.
در این حالت ماینری که زودتر از ماینرهای دیگر جواب را پیدا کند، این امکان را پیدا میکند تا بلاک جدید را به شبکه اضافه کند و از طرف شبکه پاداش دریافت میکند. این موضوع باعث افزایش امنیت شبکه بلاکچینی بیت کوین میشود. از سویی دیگر برای اینکه تراکنشها در داخل بلاکهایی ذخیره شوند میبایست در ابتدا رمزنگاری شوند که این موضوع نیز امنیت بیشتری را برای تراکنشهای انجام شده در شبکه بلاکچینی ایجاد میکند.
پس از مروری مختصر به تکنولوژی بهکاررفته در ارزهای دیجیتال و نحوه کارکرد آنها در ادامه به این موضوع میپردازیم که چگونه وارد بازار ارز دیجیتال شویم و صرافیهای ارز دیجیتال و نحوه کارکرد آنها را شرح میدهیم.
چگونه وارد بازار ارز دیجیتال شویم؟
برای اینکه بدانیم چگونه وارد بازار ارز دیجیتال شویم نیاز داریم تا با صرافیهای ارز دیجیتال و نحوه کارکرد آنها آشنا شویم. صرافیهای ارز دیجیتال این امکان را برای افراد فراهم میکنند تا بتوانند رمزارزهای موردنظر خود را در آنها خرید و فروش کنند. بنابراین در ابتدا به این موضوع میپردازیم که چگونه وارد صرافیهای ارز دیجیتال شویم و نحوه کارکرد آنها را شرح میدهیم.
چگونه وارد صرافیهای ارز دیجیتال شویم؟
برای ورود به صرافیهای ارز دیجیتال در ابتدا نیاز دارید تا در آنها ثبتنام کنید. البته قبل از ثبتنام و احراز هویت، در ابتدا از میزان اعتبار آنها اطمینان حاصل کنید. با توجه به اینکه برای انجام معاملات در صرافیهای ارز دیجیتال کاربران میبایست کیف پول رمزارزی در داخل صرافی مربوطه را شارژ کنند، بنابراین اولین گام برای انتخاب صرافی مناسب، کسب اطمینان از اعتبار و امنیت صرافی موردنظر است. در ادامه معیارهایی مهم برای انتخاب صرافیهای معتبر ارز دیجیتال را شرح میدهیم.
نحوه انتخاب صرافیهای معتبر
برای اینکه بتوانیم وارد صرافیهای معتبر ارز دیجیتال شویم در ابتدا نیاز داریم تا شرایط و خصوصیات صرافیهای موردنظر را بررسی کنیم. برای اینکه بتوانیم صرافیهای مناسبی را برای انجام معاملات خود انتخاب کنیم میبایست معیارهایی را بررسی کنیم و سپس در مجموع امتیازی برای صرافی در نظر بگیریم. در ادامه این مطلب به سه مورد از مهمترین معیارهای انتخاب صرافی ارز دیجیتال اشاره میکنیم.
- بررسی سابقه فعالیت: بررسی سابقه فعالیت صرافی مربوطه از اهمیت بالایی در انتخاب صرافیهای رمزارزی برخوردار است. برای مثال میتوانیم پیشینه صرافی مربوطه را بررسی کنیم که آیا هک شده است یا تاکنون سابقه هک شدن نداشته است. از سویی دیگر در صورت هک شدن صرافی آیا توانسته سرمایه کاربران را به آنها برگرداند. برای این منظور میتوانیم بیمههایی که صرافی از آن استفاده میکند و شرایط آنها را بررسی کنیم.
- بررسی میزان حجم معاملات: هراندازه میزان حجم معاملات در صرافی ارز دیجیتال بیشتر باشد، انجام معاملات در آن راحتتر و با سرعت بیشتری انجام میشود. از سویی دیگر کم بودن حجم معاملات در صرافی ارز دیجیتال بهخصوص برای رمزارزهایی که از محبوبیت و مارکت کپ بالایی برخوردار هستند، علاوه بر اینکه باعث سختتر شدن انجام معاملات در صرافی مربوطه میشود، بهطور ضمنی به این نکته اشاره دارد که استقبال کمتری برای انجام معامله در صرافی مربوطه وجود دارد. بنابراین برای انتخاب صرافی مربوطه به دقت بیشتری نیاز است.
- نحوه نگهداری ارزهای دیجیتال: یکی از موارد مهمی که برای انتخاب صرافیهای ارز دیجیتال میبایست به آن توجه شود، نحوه نگهداری ارزهای دیجیتال در کیف پولی صرافی است. برای این منظور صرافیهایی که از کیف پولهای آفلاین برای نگهداری سرمایههای دیجیتال کاربران در صرافی استفاده میکنند، از امنیت بیشتری برخوردار هستند. استفاده از کیف پولهای آفلاین امنیت بیشتری برای نگهداری رمزارزها دارد و صرافیهای معتبر معمولا از این روش نگهداری رمزارز برای امنیت بیشتر استفاده میکنند.
چگونه وارد صرافیهای ایرانی ارز دیجیتال شویم؟
برای ورود به صرافیهای ایرانی ارز دیجیتال میتوانید به راحتی با یک ایمیل حساب کاربری خود را در آنها ایجاد کنید. سپس میتوانید برای انجام معاملات کیف پول خود را در این صرافیها شارژ کنید. لازم به ذکر است قبل از انجام هرگونه انتقال سرمایه به این صرافیها از میزان اعتبار آنها همانطور که پیشتر توضیح دادیم، بهطور کامل اطمینان پیدا کنید.
پس از ثبتنام در صرافیهای داخلی و ایجاد حساب کاربری در آنها میتوانید از فهرست ارزهای دیجیتال موجود در صرافی، رمزارز موردنظر خود را برای خرید انتخاب کنید. صرافیهای داخلی ارز دیجیتال این امکان را برای کاربران فراهم میکنند تا بتوانند با استفاده از ریال، رمزارز موردنظر خود را از این صرافیها خریداری کنند.
کاربران صرافیهای داخلی ارز دیجیتال میتوانند ارز دیجیتال خریداری شده را به کیف پول ارز دیجیتال شخصی خود انتقال دهند یا میتوانند در صورت افزایش قیمت، رمزارز خریداری شده را در قیمتهای بالاتری بفروشند. برخی دیگر از کاربران نیز تمایل دارند تا ارز دیجیتال خریداری شده را برای ترید به صرافیهای خارجی منتقل کنند. بنابراین در ادامه این مطلب به این موضوع میپردازیم که چگونه وارد صرافیهای خارجی ارز دیجیتال شویم و نحوه انجام معاملات را در آنها بررسی میکنیم.
چگونه وارد صرافیهای خارجی ارز دیجیتال شویم؟
صرافیهای خارجی ارز دیجیتال با راهاندازی پلتفرمهای آنلاین این امکان را به تریدرها میدهند تا بتوانند از کشورهای مختلف نسبت به خرید و فروش در این صرافیها اقدام کنند. بنابراین افراد میتوانند با داشتن آدرس وبسایت صرافی ارز دیجیتال در پلتفرم مربوطه ثبتنام کنند. ثبتنام اولیه در این صرافیهای رمزارزی نیز معمولا با آدرس ایمیل بهراحتی انجام میشود.
برای اینکه بدانیم چگونه وارد صرافیهای خارجی ارز دیجیتال شویم در ابتدا نیاز داریم تا به این نکته توجه کنیم که برای فعالیت در برخی از این صرافیها در ابتدا نیاز است تا مراحل احراز هویت را انجام دهیم. از سویی دیگر برخی از آنها خدمات خود را به بعضی کشورها ارائه نمیکنند. علاوه بر توجه به این موارد، برای انتخاب صرافیهای خارجی ارز دیجیتال میبایست همانند انتخاب صرافیهای ارز دیجیتال داخلی همواره به نکات امنیتی و میزان اعتبار صرافیها توجه کنید.
برخی از صرافیهای بینالمللی برای برداشت و جابجایی رمزارزها تا مبالغ خاصی نیاز به احراز هویت ندارند و کاربران میتوانند بدون احراز هویت از آنها استفاده کنند. اما موضوع بسیار مهمی که در هنگام استفاده از صرافیهای داخلی و خارجی رمزارزی میبایست به آن توجه کنید، مسئله کنترل صرافی بر روی داراییهای کاربران است که در ادامه آن را شرح میدهیم.
کنترل صرافی بر دارایی کاربران
صرافیهای ارز دیجیتال کنترل کاملی بر روی داراییهای نگهداریشده در آنها دارند. به عبارت دیگر کاربران با انتقال سرمایه برای انجام معاملات و نگهداری داراییهای دیجیتال در این صرافیها در واقع سرمایه خود را بهصورت امانت در اختیار این صرافیها قرار میدهند. بنابراین در شرایطی خاص صرافی میتواند داراییهای دیجیتال کاربران را مسدود کند.
برای اینکه بدانیم چگونه با حفظ امنیت داراییها وارد صرافیهای خارجی ارز دیجیتال شویم میبایست به این نکته توجه کنیم که کیف پولهایی که در صرافیهای متمرکز ارز دیجیتال وجود دارد در واقع در اختیار صرافی ارز دیجیتال است و صرافی مربوطه کنترل کاملی بر آنها دارد. بنابراین بهترین اقدام این است که تنها آن مقدار از دارایی دیجیتال که با آنها در صرافی مربوطه ترید میکنیم را در کیف پول صرافی نگهداری کنیم.
اما نوع دیگری از صرافیهای ارز دیجیتال وجود دارند که عملکردی متفاوت دارند و به آنها صرافیهای غیرمتمرکز میگویند. برای آشنایی با نحوه کارکرد این صرافیها در ادامه مطلب به این موضوع می پردازیم که چگونه وارد صرافیهای غیرمتمرکز ارز دیجیتال شویم و نحوه انجام معامله در آنها را شرح میدهیم.
چگونه وارد صرافیهای غیرمتمرکز ارز دیجیتال شویم؟
برای این که بتوانیم از صرافیهای غیرمتمرکز استفاده کنیم در ابتدا نیاز داریم تا کیف پول ارز دیجیتال خود را به آنها متصل کنیم. پس از اتصال کیف پول ارز دیجیتال کاربران میتوانند بهطور مستقیم رمزارزهایی که در کیف پول خود دارند را با رمزارزهای موجود در صرافی غیرمتمرکز مبادله کنند.
«صرافی غیرمتمرکز» (Decentralized Exchange | DEX) همانطور که از نام آنها میتوان متوجه شد، صرافیهایی هستند که برای فعالیتهای مربوطه از قراردادهای هوشمند استفاده میکنند و نیازی به نهاد واسط ندارند. قراردادهای هوشمند این امکان را به توسعهدهندگان در حوزه بلاک چین میدهند تا بتوانند کدهایی را در بسترهای غیرمتمرکز بنویسند. این کدها در شرایطی خاص اجرا میشوند. صرافیهای غیرمتمرکز نیز در واقع برنامههایی نوشته شده در بسترهای غیرمتمرکز هستند. این صرافیها از استخرهای نقدینگی تشکیل شدهاند که افراد میتوانند توکنهای خود را در آنها مبادله کنند.
مطلبی که در بالا مطالعه کردید بخشی از مجموعه مطالب «آموزش ارزهای دیجیتال — راهنمای مفاهیم و اصطلاحات رمزارزها» است. در ادامه، میتوانید فهرست این مطالب را ببینید:
- دفتر کل توزیع شده چیست ؟ — توضیح DLT به زبان ساده
- بلاک چین چیست و چگونه کار می کند؟ — به زبان ساده
- کاربرد بلاک چین چیست ؟ — هر آنچه باید بدانید
- هش در بلاک چین چیست ؟ – به زبان ساده
- آموزش ارز دیجیتال به زبان ساده — بهترین راهنما برای شروع مبتدی ها
- آموزش بلاک چین ، رمزارزها و بیت کوین جادی — رایگان + دانلود همه بخشها
- اصطلاحات ارز دیجیتال که باید بدانید + توضیح به زبان ساده
- رمز ارز چیست ؟ — آموزش کامل به زبان ساده
- استخر نقدینگی چیست ؟ – توضیح Liquidity Pool به زبان ساده
- انواع بلاک چین چیست ؟ — به زبان ساده
- تفاوت های بلاک چین های عمومی و خصوصی — به زبان ساده
- کریپتو چیست ؟ — به زبان بسیار ساده
- راه های کسب درآمد از ارز دیجیتال – ۱۰ روش کلیدی که باید بدانید
- آموزش رمزنگاری رایگان + مفاهیم پایه و منابع یادگیری — به زبان ساده
- ارز دیجیتال چیست ؟ — به زبان ساده
- صرافی ارز دیجیتال — کدام صرافی آنلاین ارز دیجیتال برای ایرانیان بهتر است؟
- بهترین کیف پول ارز دیجیتال کدام است ؟ | راهنمای استفاده تصویری گام به گام
- کیف پول دیجیتال چیست و کدام کیف پول ارز دیجیتال بهتر است؟
- فورک چیست ؟ — انواع و تاثیر روی قیمت به زبان ساده
- وایت پیپر چیست ؟ — اهمیت و کاربرد به زبان ساده
- استخراج ارز دیجیتال چیست ؟ — راهنمای ماینینگ به زبان ساده
- الگوریتم اثبات کار چیست ؟ — Proof of Work به زبان ساده
- اثبات سهام چیست ؟ — Proof of Stake به زبان ساده
- استخراج اتریوم چیست و چگونه اتریوم استخراج کنیم؟ — از صفر تا صد
- انواع ارز دیجیتال چیست؟ — راهنمایی برای سرمایه گذاری آگاهانه
- توکن سوزی چیست ؟ — مفهوم، علت و تاثیر به زبان ساده
- آلت کوین چیست ؟ — توضیح مفهوم به زبان ساده
- شت کوین چیست ؟ — از مفهوم تا ویژگی ها و تشخیص به زبان ساده
- قرارداد هوشمند چیست ؟ — Smart Contract به زبان ساده
- توکن چیست ؟ — کاربرد و اهمیت به زبان ساده
- تفاوت کوین و توکن در ارز دیجیتال چیست ؟ — به زبان ساده
- دیفای چیست ؟ — توضیح مفهوم DeFi به زبان ساده
- فارمینگ ارز دیجیتال چیست ؟ — کشت سود به زبان ساده
- NFT چیست و چطور کار می کند ؟ | همه چیز درباره توکن غیر قابل معاوضه ان اف تی
- ساخت NFT — آموزش کامل و به زبان ساده
- فروش NFT — آموزش از صفر تا صد و کامل
- متاورس چیست ؟ — به زبان ساده
- خرید زمین در متاورس چیست و چگونه است؟ — راهنمایی برای همه
- چگونه وارد متاورس شویم ؟ — راهنمای صفر تا صد
- وب 3 چیست و چه نقشی در آینده اینترنت دارد؟ — نسل سوم وب به زبان ساده
- بیتکوین چیست و چگونه عمل میکند؟
- بهترین روش کسب درآمد از بیت کوین و ارز دیجیتال — راهنمای جامع
- بازار کریپتو چیست ؟ – به زبان ساده + مزایا و معایب
- هودل چیست و HODL کردن به چه معناست؟ — به زبان ساده
- ایردراپ چیست ؟ — آموزش دریافت ارز دیجیتال رایگان
- عرضه اولیه ارز دیجیتال چیست ؟ — هر آنچه باید در مورد ICO بدانید
- بهترین ارزهای دیجیتال در سال 1401 یا 2022 کدام هستند؟
- توکنومیک چیست ؟ – توضیح به زبان ساده
- اصطلاحات ترید ارز دیجیتال که باید بدانید – توضیح 83 اصطلاح کلیدی
- استیکینگ چیست ؟ – استیکینگ در ارز دیجیتال به زبان ساده
- بازار خرسی چیست ؟ – در ارز دیجیتال و بورس
- ماینینگ چیست ؟ – توضیح در ارز دیجیتال و به زبان ساده
- بلاک چین چگونه کار میکند؟ — به زبان ساده
- بازار گاوی چیست ؟ – در ارز دیجیتال و بورس
- ساخت کیف پول بیت کوین بلاک چین — راهنمای تصویری
- الگوریتم اجماع چیست ؟ – به زبان ساده + انواع و کاربردها
- گره در بلاک چین چیست ؟ – توضیح نود Node به زبان ساده
- شاردینگ در بلاک چین چیست ؟ – به زبان ساده
- مقیاس پذیری در بلاک چین چیست ؟ – توضیح به زبان ساده
- نانس چیست ؟ – توضیح عدد nonce در بلاک چین به زبان ساده
- ولیدیتور چیست ؟ – توضیح اعتبار سنج در ارز دیجیتال
- آزادسازی توکن چیست ؟ – توضیح Token Unlock به زبان ساده
- درخت مرکل در بلاک چین چیست ؟ – Merkle Tree به زبان ساده
- TXID چیست ؟ – پیگیری تراکنش ارز دیجیتال با شناسه تراکنش
- مارت در ارز دیجیتال چیست ؟ – توضیح روش پله ای به زبان ساده
- چگونه از ارز دیجیتال سود بگیریم؟ – راهنمای صفر تا صد