سحابی بچه قورباغه — تصویر نجومی ناسا

۱۲۹ بازدید
آخرین به‌روزرسانی: ۲۹ آذر ۱۴۰۱
زمان مطالعه: ۱ دقیقه
سحابی بچه قورباغه — تصویر نجومی ناسا

چه چیزی باعث آشفتگی در «سحابی بچه‌‌قورباغه» (Tadpole Nebula) شده است؟ پاسخ، ستاره‌‌زایی است. این گسیلش غبارآلود در سحابی بچه‌‌قورباغه (IC 410) با فاصله حدوداً ۱۲,۰۰۰ سال نوری از زمین، در صورت فلکی شمالی «ارابه‌‌ران» (Auriga) قرار دارد. این ابر گازی برافروخته بیش از ۱۰۰ سال نوری پهنا دارد و بادهای ستاره‌‌ای و تابش حاصل از خوشه ستاره‌‌ای باز NGC 1893 که در آن جای دارد، آن را به این شکل درآورده است.

برای مشاهده تصویر در اندازه کامل، کلیک کنید.

ستاره‌‌های درخشان تازه‌‌تشکیل‌‌شده این خوشه که تنها ۴ میلیون سال پیش در این ابر میان‌‌ستاره‌‌ای شکل گرفته‌‌اند، در این سحابی ستاره‌‌زا دیده می‌‌شوند. چیزی که در پایین و سمت راست تصویر قابل‌‌توجه است، دو جریان نسبتاً متراکم از مواد هستند. این بچه‌‌قورباغه‌‌های کیهانی که به‌‌طور بالقوه مکان‌‌های شکل‌‌گیری مداوم ستاره در IC 410 هستند، تقریباً ۱۰ سال نوری طول دارند. این تصویر پردازش‌ شده، گسیلش گاز گوگرد (قرمز)، هیدروژن (سبز) و اکسیژن (آبی) را نمایان می‌‌سازد، البته ستاره‌‌ها نیز به‌‌طور دیجیتالی حذف شده‌‌اند.

برای مشاهده تصویر در اندازه کامل، کلیک کنید.

بر اساس رای ۸ نفر
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
منابع:
NASA
۱ دیدگاه برای «سحابی بچه قورباغه — تصویر نجومی ناسا»

چقدر در این دنیا کوچک و ناچیزیم … و این کائنات را چه هوش بی انتهایی هدایت می کند. خنده دار اینه که ما انسان هاچقدر حقیر و کوچکیم و با این همه حقارت در این کره خاکی چقدر خود بزرگ بین هستیم …

نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *