دیجیتال مارکتر کیست؟ — راهنمای یادگیری دیجیتال مارکتینگ

۱۲۸۰ بازدید
آخرین به‌روزرسانی: ۹ تیر ۱۴۰۳
زمان مطالعه: ۲۲ دقیقه
دانلود PDF مقاله
دیجیتال مارکتر کیست؟ — راهنمای یادگیری دیجیتال مارکتینگدیجیتال مارکتر کیست؟ — راهنمای یادگیری دیجیتال مارکتینگ

با وجود دسترسی بسیاری از افراد به اینترنت، اما تعداد کاربران آن روز به روز بیشتر هم می‌شود. نه تنها نسل جدید، بلکه نسل‌های قدیم و پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها نیز به کاربران جدی اینترنت تبدیل شده‌اند. همزمان با گسترش دسترسی به اینترنت،‌ روش‌های بازاریابی دیجیتال نیز گسترش یافته است. بازاریابی زمانی موفق است که با مخاطب، در زمان و مکان مناسب ارتباط برقرار کنید و این بدان معنی است که باید با آن‌ها در جایی مواجه شوید که بیشتر وقت صرف می‌کنند و این یعنی همان اینترنت. در این آموزش قصد داریم ببینیم یک دیجیتال مارکتر کیست و چگونه از این بستر برای بازاریابی خود بهره می‌گیرد.

فهرست مطالب این نوشته
997696

دیجیتال مارکتینگ به چه معنی است؟

دیجیتال مارکتنینگ تمامی روش‌های بازاریابی را شامل می‌شود که در آن از دستگاه‌های الکترونیکی یا اینترنت برای بازاریابی استفاده می‌کنند. کسب‌وکارهای بسیاری هستند که در بازاریابی خود از موتورهای جستجو، بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، ایمیل یا حتی وب‌سایت‌های دیگر برای ارتباط با مشتریان اصلی و احتمالی خود بهره می‌گیرند.

تبلیغات کلیکی، بازاریابی رسانه‌های اجتماعی و حتی وبلاگ‌نویسی و ساخت فیلم‌های آموزشی همگی نوعی دیجیتال مارکتینگ به شمار می‌آیند. مجموعه این فعالیت‌ها هستند که به شما در معرفی محصولات و خدمات ارائه شده شرکت به مردم کمک می‌کنند. البته به صورت کلی علم دیجیتال مارکتینگ بسیار گسترده است و برای اینکه بدانید دیجیتال مارکتینگ چیست و چه زیر شاخه‌هایی دارد می‌توانید از مقالات دیگر مجله فرادرس در همین رابطه کمک بگیرید.

دارایی های دیجیتال مارکتینگ

تقریبا هر چیزی را می‌توان به عنوان دارایی Digital Marketing به شمار آورد. همانطور که در بالا گفته شد، هر ابزاری که دسترسی به فضای آنلاین را فراهم می‌کند نوعی دارایی دیجیتال مارکتینگ به شمار می‌آید. به بیان ساده‌تر، بسیاری از افراد نمی‌دانند که چه میزان از دارایی‌های دیجیتال مارکتینگ خود را در جایی رها کرده‌اند. در ادامه به برخی از نمونه‌های آن اشاره می‌کنیم.

همانطور که تصور کرده‌اید، این موارد تنها بخش کوچکی از دارایی‌های بازاریابی دیجیتال به شمار می‌آیند و موارد بسیاری هستند که می‌توان آن‌ها را زیرمجموعه دارایی‌های بالا دانست. البته اگر بخواهیم بدانیم که دیجیتال مارکتر کیست باید به این نکته توجه کنیم که یک دیجیتال مارکتر باهوش همواره از ابزارها و روش‌های جدید برای دست‌یابی به مشتری استفاده می‌کند.

دیجیتال مارکتر

استراتژی های بازاریابی دیجیتال برای دیجیتال مارکتر

در زیر فهرستی از استراتژی‌های دیجیتال مارکتینگ آورده شده که البته این فهرست روز به روز در حال تغییر و تکامل است. با این وجود در ادامه به برخی از استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال اشاره می‌کنیم تا بدانیم دیجیتال مارکتر کیست و با وظایف آن بیشتر آشنا شویم.

تبلیغات کلیکی

تبلیغات کلیکی را به عبارت دیگر «پرداخت به ازای کلیک» (Pay Per Click | PPC) عبارتی کلی است که به نوعی از دیجیتال مارکتنیگ اشاره دارد که در آن، به ازای کلیک‌های هر کاربر بر روی تبلیغ، پولی پرداخت می‌شود. به طور مثال، «Google AdWords» نوعی تبلیغ کلیکی به شمار می‌آید.

تبلیغات موتور جستجو

گوگل، یاهو و «بینگ» (bing) همگی این امکان را برای شما فراهم می‌کنند که در صفحه نتایج آن‌ها تبلیغ کنید. «تبلیغات موتور جستجو» (Paid Search Advertising) یکی از بهترین راه‌ها برای جذب مخاطب بالقوه است که به شکلی فعالانه در جستجوی کالا یا خدماتی مشابه با کسب‌وکار شماست.

سئو

اگر سرمایه کافی برای تبلیغات موتور جستجو را در اختیار ندارید،‌ این امکان وجود دارد تا از روش‌های «سئو» (Search Engine Optimization | SEO) کمک بگیرید تا رتبه نوشته‌های شما در گوگل به طور «طبیعی» (Organic) بیشتر شود. در نتیجه، نیازی به پرداخت کلیکی ندارید اما مدت زمان بیشتری طول می‌کشد تا مطالب شما رتبه بهتری کسب کنند.

تبلیغات شبکه های اجتماعی

بسیاری از شبکه‌های اجتماعی همچون اینستاگرام، لینکدین، توییتر، فیسبوک و ... این امکان را فراهم می‌کنند که در این سایت‌ها تبلیغ داشته باشید. تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی از آن‌جایی اهمیت دارد که سبب می‌شود مخاطبانی که با کسب‌وکار آشنایی ندارند، از این راه با شما آشنا شوند و ارتباط برقرار کنند و در عین حال، هزینه کمتری را نیز پرداخت کنید.

بهینه سازی نرخ تبدیل

«بهینه‌سازی نرخ تبدیل» (Conversion Rate Optimization | CRO) فرآیندی سیستماتیک است که افزایش بازدیدکنندگان از وب‌سایت را بر اساس فعالیتی خاص افزایش می‌دهد که از میان این فعالیت‌ها می‌توان به پر کردن فرم‌ها و مواردی از این دست اشاره کرد.

بازاریابی محتوا

«بازاریابی محتوا» (Content Marketing) نیز در دیجیتال مارکتینگ استفاده گسترده‌ای دارد. بازاریابی محتوا تمامی دارایی‌های دیجیتال مارکتینگ برای تشکیل «آگاهی از برند» (Brand Awareness) یا افزایش کلیک و فروش را شامل می‌شود.

تبلیغات همسان یا بومی

به طور قطع برای شما پیش آمده است که در انتهای مطلبی، مقالات مختلفی برای مطالعه به شما پیشنهاد شده باشند. به این روش، «تبلیغات بومی» (Native Advertising) یا تبلیغات همسان می‌گویند. بسیاری از تبلغات بومی در دسته بازاریابی محتوا قرار می‌گیرند چراکه از محتوا برای جذب کلیک استفاده می‌کنند.

بازاریابی ایمیلی

بازاریابی ایمیلی را می‌توان قدیمی‌ترین روش دیجیتال مارکتینگ به شمار آورد که همچنان پر قدرت به کار خود ادامه می‌دهد. اگر بخواهیم ببینیم که دیجیتال مارکتر کیست کافی است به این نکته توجه کنیم که آن‌ها به طور معمول از بازاریابی ایمیلی برای تبلیغ فروش‌ها و رویدادهای ویژه خود استفاده می‌کنند.

دیجیتال مارکتر کیست

بازاریابی همکاری در فروش

«بازاریابی همکاری در فروش» (Affiliate Marketing) به این معنی است که به شخص یا کسب‌وکار دیگری پول می‌دهید تا محصولات و خدمات شما را در وب‌سایت خود تبلیغ کنند. همانطور که در بالا مشاهده کردید، راه‌های مختلفی وجود دارند تا بازاریابی کسب‌وکار آنلاین خود را به کمک آن مدیریت کنید و در بسیاری از موارد، شرکت‌ها شخصی را برای این کار استخدام می‌کنند.

با توجه به اهمیت آشنایی با بازاریابی دیجیتال، فرادرس اقدام به انتشار فیلم آموزش آشنایی با بازاریابی دیجیتال (Digital Marketing) کرده که لینک آن در ادامه آمده است.

دیجیتال مارکتر کیست و چه وظایفی دارد؟

تا حدی آشنا شدیم که دیجیتال مارکتر کیست اما در ادامه می‌خواهیم وظایف او را نیز مرور کنیم. دیجیتال مارکتر وظیفه دارد که به کمک کانال‌های رایگان و پولی بازاریابی دیجیتال سبب «جذب لید» (Lead Generation) یا همان مشتری‌های احتمالی و همچنین افزایش آگاهی از برند شود. این کانال‌ها شامل شبکه‌های اجتماعی، وب‌سایت شرکت، رتبه‌بندی سایت توسط موتورهای جستجو، تبلیغات و مواردی مشابه می‌شوند.

به طور معمول یک دیجیتال مارکتر برای هر کانال، «شاخص عملکرد کلیدی» (Key Performance Indicator | KPI) در نظر می‌گیرد تا میزان عملکرد شرکت در هر کانال را بررسی کنید. به طور مثال، دیجیتال مارکتری که در زمینه سئو فعالیت می‌کند، «ترافیک طبیعی» (Organic Traffic) سایت را بررسی می‌کند.

بازاریابی دیجیتال، امروزه نقش بسیار مهمی را برای کسب‌وکارها ایفا می کند و شرکت‌های بزرگ یا کوچک بسته به نوع فعالیت خود، یک شخص یا یک تیم را برای این کار به کار می‌گیرند تا وظایف مختلفی را انجام دهند. اگر بخواهیم بدانیم دیجیتال مارکتر کیست و چه وظایفی دارد می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

مدیر سئو

KPI اصلی مدیر سئو، ترافیک طبیعی است. به طور خلاصه، مدیران سئو سبب رتبه‌بندی سایت در گوگل می‌شوند. این افراد ممکن است به طور مستقیم با تولیدکنندگان محتوا در ارتباط باشند تا محتوای تولیدی آن‌ها رتبه مناسبی را در گوگل بدست آورد.

کارشناس بازاریابی محتوا

کارشناسان بازاریابی محتوا، تولیدکنندگان محتوای دیجیتال هستند. این افراد اغلب مسئول پیگیری تقویم انتشار مطالب وبلاگ هستند و محتوای ویدیویی را نیز مدیریت می‌کنند. کارشناسان بازاریابی محتوا به طور معمول با سایر بخش‌های شرکت به گونه‌ای همکاری می‌کنند که محصولات و کمپین‌های تبلیغاتی، هریک در کانال‌های بازاریابی به خوبی پوشش داده شوند.

KPI اصلی کارشناس بازاریابی محتوا را می‌توان مواردی همچون مدت زمان صرف شده برای هر صفحه، ترافیک کلی وبلاگ و همچنین تعداد «مشترک» (Subscribers) کانال‌های ویدیویی دانست.

دیجیتال مارکتر کیست

مدیر رسانه ‌های اجتماعی

زمانی که بررسی می‌کنیم یک دیجیتال مارکتر کیست و چه وظایفی دارد به یکی از نقش‌های دیجیتال مارکتر یعنی مدیریت رسانه‌های اجتماعی می‌رسیم. نقش مدیر رسانه‌های اجتماعی را به سادگی می‌توان از روی عنوان شغلی او مشخص کرد. البته این‌که از چه رسانه‌ اجتماعی برای شرکت استفاده می‌کنند به میزان زیادی به نوع فعالیت شرکت بستگی دارد.

در میان تمامی این موارد، مدیران بازاریابی شبکه‌های اجتماعی تقویم انتشاری را برای محتوای متنی و تصویری شرکت مشخص می‌کنند. علاوه بر این، کارمندانی نیز برای توسعه استراژی انتشار مطالب نیز ممکن است بکار گرفته شوند. به این ترتیب، KPI اصلی یک مدیر رسانه‌های اجتماعی را می‌توان در تعداد دنبال‌کنندگان (فالوورها)، میزان اشتراک‌گذاری‌ها و «تاثیرپذیری» (Impression) خلاصه کرد.

هماهنگ کننده اتوماسیون بازاریابی

بر اساس رای ۴ نفر
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
منابع:
Disruptive AdvertisingHubspotDigital Marketer
نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *