۷ دلیل برای برنامه‌نویسی در لینوکس

۱۷۳۸ بازدید
آخرین به‌روزرسانی: ۲۶ آذر ۱۳۹۹
زمان مطالعه: ۴ دقیقه
۷ دلیل برای برنامه‌نویسی در لینوکس

چندین سال است که لینوکس تبدیل به جایی برای برنامه‌نویسان و دوست‌داران علوم کامپیوتری شده است. همان‌طور که لینوکس جای بسیار مناسبی برای دانش‌آموزان و هنرمندان است، یک پلتفرم بسیار مناسب برای برنامه‌نویسان نیز به حساب می‌آید. اگر از آزادی عمل و اکوسیستم لینوکس بگذریم، باز هم دلایل بسیاری وجود دارد که باید به لینوکس به عنوان جایی برای برنامه‌نویسی نگاه کنید. در این مطلب به برخی از این موارد می‌پردازیم:

1. لینوکس رایگان است

لینوکس رایگان است

دانلود و نصب لینوکس هیچ هزینه‌ای برایتان نخواهد داشت. چه فقط به لینوکس علاقه داشته باشید، چه یک دانش‌آموز باشید و یا در حال شروع مسیر خودتان در برنامه‌نویسی باشید، رایگان بودن لینوکس یک نکته‌ی مثبت برایتان محسوب می‌شود. برای تهیه کردن آن نیازی به پول ندارید و فقط یک رایانه می‌خواهید که از لینوکس پشتیبانی کند که اکثر رایانه‌ها نیز پشتیبانی می‌کنند.

نه تنها خود لینوکس هزینه‌ای برایتان نخواهد داشت، بلکه اکثر نرم‌افزارهای آن نیز رایگان هستند. بدون نیاز به هیچ هزینه‌ای می‌توانید هر ابزاری که نیاز دارید برای برنامه‌نویسی یا ساخت اسناد، تهیه نمایید.

2. نصب لینوکس آسان است

نصب لینوکس آسان است

اکثر افراد هیچوقت سیستم‌عامل نصب نمی‌کنند، شاید حتی اصلا ندانند سیستم‌عامل چیست. اگر همچین شرایطی داشته باشید، ممکن است نصب لینوکس برایتان قدمی باشد که با ترس بیشتری بر می‌دارید. ولی شما برنامه‌نویس هستید، پس قطعا خیلی خوب می‌دانید چگونه یک سیستم‌عامل لینوکس پیدا کرده، یک فایل ISO از آن تهیه نموده و در یک فلش آن را بوت کنید.

پس از اینکه فلش را بوت کردید، نصب لینوکس خیلی تفاوتی با نصب یک نرم‌افزار در ویندوز نخواهد داشت. همچنین در صورت نیاز، می‌توانید از امکان «بوت دوگانه» (Dual boot) استفاده کنید. برای آشنایی با لینوکس و نحوه‌ی نصب آن، می‌توانید از «آموزش سیستم عامل لینوکس (Linux)» استفاده کنید.

3. آزادی عمل دارید

آزادی عمل دارید

لینوکس بهترین جا برای آزمایش مهارت‌هایتان است. در این سیستم‌عامل، شما تقریبا به تمام کدهای آن، از رابط گرافیکی گرفته تا هسته‌ی سیستم، دسترسی دارید. البته هر چقدر هم تجربه داشته باشید، باز ممکن است بیشتر این کدها برایتان قابل درک نباشد، ولی اینکه بتوانید همه چیز را آزمایش کنید، یک راه بسیار عالی برای یادگیری است.

4. از بیشتر زبان‌های برنامه‌نویسی پشتیبانی می‌کند

از بیشتر زبان‌های برنامه‌نویسی پشتیبانی می‌کند

لینوکس از زبان‌های «C» ،«C++» ،«CSS» ،«Java» ،«JavaScript» ،«HTML» ،«PHP» ،«Perl» ،«Python» ،«Ruby» و بسیاری زبان دیگر پشتیبانی می‌کند. البته درست است که در برخی جاها محدودیت خواهید داشت، مثلا «Visual Basic» تنها در ویندوز پشتیبانی می‌شود، ولی می‌توانید از زبان «Swift» اپل در لینوکس استفاده کنید. به طور کلی، اگر زبانی برروی سیستم‌عامل خاصی قفل نشده باشد، احتمال بسیار زیادی وجود دارد که در لینوکس نیز در دسترس باشد.

اگر زبان مد نظر شما به طور پیشفرض در لینوکس در دسترس نباشد، معمولا می‌توانید آن را از جاهای خاص آن تهیه کنید. با کمی جست‌وجوی نام زبان مورد نظر، احتمالا چیزی که می‌خواهید را خواهید یافت.

5. با لینوکس لیستی بلند از نرم‌افزارها را در اختیار دارید

لیستی بلند از نرم‌افزارها را در اختیار دارد

معمولا تصویری که از برنامه‌نویسان وجود دارد شامل یک صفحه نمایش مشکی است که با متن سبز پر شده است. هم می‌توانید اینگونه برنامه‌نویسی کنید و هم می‌توانید از یک ویراستار متن استفاده نمایید. شاید «Gedit» و «Kate» که به طور پیشفرض در دسترس قرار دارند برایتان کافی باشند. نرم‌افزارهای «Emacs»، «nano» و «Vim» گزینه‌هایی هستند که می‌توانید در یک محیط ترمینال (همانند محیط CMD در ویندوز) استفاده کنید. «Atom» نیز یک نرم‌افزار کراس-پلتفرم است که به طور گسترده در هر جایی در دسترس است. همچنین در لینوکس امکان استفاده از نرم‌افزار محبوب «Sublime Text» را دارید.

اگر این‌ها برایتان کافی نباشد هم می‌توانید از «IDE»های محبوب استفاده کنید. اگر نرم‌افزار سبک می‌خواهید، می‌توانید از «Geany» استفاده کنید تا به راحتی در سیستمتان اجرا شود، یا اگر یک تجربه‌ی کاملتر می‌خواهید، استفاده از «Eclipse» به شما پیشنهاد می‌شود.

6. قدرت برنامه‌نویسی Bash را حس کنید

قدرت برنامه‌نویسی Bash را تجربه کنید

اگر هدف خاصی از برنامه‌نویسی دارید و زبان آن برایتان مهم نیست، شاید وقت آن باشد که با دستورات لینوکس آشنا شوید و کمی برنامه‌نویسی «Bash» را تجربه کنید. بسیاری از دستوراتی که با لینوکس همراه است (یا می‌توان برروی آن نصب کرد) به قدری کارآمد هستند که بسیاری از کاربران لینوکس تنها به استفاده از ترمینال اکتفا می‌کنند.

با برنامه‌نویسی Bash می‌توانید چندین دستور را کنار هم قرار داده و دستورات پیچیده‌تری خلق کنید. مثلا کسی که مدیریت لیستی از ایمیل‌ها را بر عهده دارد، می‌تواند اسکریپتی بنویسد که لیست مشترک‌ها را ادغام نماید، لیست ایمیل‌ها را تفکیک کند، آدرس‌های تکراری را حذف کرده و قالب صحیح را در آن ایجاد کند تا توسط برنامه قابل بررسی باشند.

7. شرکت‌های زیادی به دنبال متخصصان لینوکس هستند

شرکت‌های زیادی به دنبال متخصصان لینوکس هستند

اگر هدفتان از برنامه‌نویسی اشتغال است، باید بدانید که مهارت کار با لینوکس، بازار کاری گسترده‌ای دارد. فرقی نمی‌کند مدیریت سرور سیستم را بر عهده داشته باشید یا بخواهید به ساخت سرویس‌های ابری کمک کنید، کارفرمایان به دنبال افرادی هستند که توانایی کار با لینوکس را نیز داشته باشند.

حتی اگر فعلا فقط در حال بازی کردن با لینوکس باشید، همینکه در آن اقدام به برنامه‌نویسی می‌کنید باعث می‌شود با گذر زمان با این سیستم‌عامل آشنا شوید که در آینده برایتان نقطه قوتی به حساب خواهد آمد.

نتیجه گیری

این همه برنامه‌نویس بی‌دلیل لینوکس را برای کار خودشان انتخاب نمی‌کنند. درست است که خیلی‌ها می‌گویند لینوکس نرم‌افزارهای کاربر پسندی ندارد، ولی در مورد نرم‌افزارهای برنامه‌نویسی این چنین نیست. حتی می‌توان گفت که لینوکس در اصل برای برنامه‌نویسان ساخته شده است.

حتی اگر در سیستم‌عامل خودتان از رابط برنامه‌نویسی خاصی استفاده می‌کنید، بد نیست یک سر به لینوکس بزنید و ببینید چگونه پاسخگوی نیازهایتان خواهد بود. ممکن است با این کار چیزهای زیادی یاد بگیرید و در این جابه‌جایی نیز مبلغ زیادی صرفه جویی کنید.

امیدواریم که این مقاله برایتان مفید بوده باشد، اگر در زمینه‌ی لینوکس و برنامه‌نویسی به آموزش و مطالعه‌ی بیشتری نیاز دارید، مطالب زیر را از دست ندهید:

**

بر اساس رای ۲۶ نفر
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
منابع:
MakeUseOf
۶ دیدگاه برای «۷ دلیل برای برنامه‌نویسی در لینوکس»

آیا لینوکس از type script پشتیبانی میکنه؟


با سلام و احترام؛

صمیمانه از همراهی شما با مجله فرادرس و ارائه بازخورد سپاس‌گزاریم.

بله، لینوکس از تایپ اسکریپت پشتیبانی می‌کند. برای مثال می‌توانید از VS Code برای برنامه نویسی تایپ اسکریپت در لینوکس استفاده کنید.

برای شما آرزوی سلامتی و موفقیت داریم.

واقعا فقط این دلایل کافی نیست. زمانی که با لینوکس کار می‌کنید از کار با اون لذت می‌برید چون همه چیز در لینوکس آدم رو سرگرم خودش می‌کنه.

در مورد bash هم باید بگم بنده یه کار تحقیقاتی داشتم که لازم بود حدود بیش از ۲۰۰ فایل PDF رو مرتب می‌کردم و از بین اونها باید فقط سه چهارتا انتخاب می‌کردم!! خوب در حالت عادی که این کار یه هفته طول می‌کشید شاید هم بیشتر! اینجا بود که جناب لینوکس مثه یه رفیق مشتی وارد شد و با نوشتن یه سری کد Bash در عرض کمتر از نیم ساعت کارم رو تموم کردم! اینقدر حال کردم که نگو. قابل توصیف نیست.

فقط بگم خاک بر سر مایکروسافت و اون ویندوز بیخودش.

سلام. من واقعا نمیفهمم چرا و چطور؟!
قطعا هیچ برتری بین این سیستم عاملا وجود نداره و همه اینها مکمل و با توجه به هدف من و شما کار راه انداز هستند. من هنوز یه سوالی برام باقی مونده که چرا برنامه نویسان (البته با تجربه هاش و غیر متعصبش ها) لینوگس رو ترجیح میدن و در جواب سیستم عامل چی؟ -میگن لینوکس
واقعا فرقی میکنه برای مثلا کسی که داره تو حوزه web development یا اصطلاحا back-End هست، قرفی دره که بستر کارش(یعنی سیستم عاملش) یا سِرورش و سرویساش لینوکسی باشه یا مایکروسافتی؟

خيلي هم عالي بود تشكر
بعد من تازه با لينوكس آشنا شدم
ي سوال داشتم بازار كار كرنل نويسي و درايو نويسي لينوكس چطوره؟

هرچی در سطح پیشرفته تری کار کنید تعداد متخصصان اون کمتر از حوزه هایی است که عمومیت بیشتری داره.

نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *