تولید محتوای اینترنتی — از اصول اولیه تا خلق محتوای موفق
تولید محتوای اینترنتی، فرآیندی است که در آن ابتدا به کشف ایده میپردازید و سپس در مورد نوع و شکل محتوا مانند متنی، ویدیویی و غیره تصمیم میگیرید. تولید محتوا یکی از مهمترین فعالیتها برای سئو سایت و بازاریابی شبکههای اجتماعی محسوب میشود و بدون آن نمیتوانید با سایر فعالان در حوزه تخصصی خود رقابت کنید. در این مطلب تولید محتوای اینترنتی و تکنیکهای آن را با ذکر مثال آموزش میدهیم. همچنین در بخشهایی به تولید محتوا در اینستاگرام و تولید محتوای آموزشی میپردازیم.
آموزش تولید محتوای اینترنتی
تولید محتوای اینترنتی بدون برنامهریزی و استراتژی مانند رانندگی بدون دانستن مسیر است. درنهایت، ممکن است به مقصد برسید ولی هزینه و انرژی اضافی هدر دادهاید.
بنابراین تدوین استراتژی محتوا از اصول اولیه تولید محتوای اینترنتی است. ازاینرو، در ادامه به مراحل تدوین استراتژی تولید محتوای اینترنتی میپردازیم.
۱. تنظیم ماموریت، اهداف و شاخصهای کلیدی عملکرد
ماموریت، بیانیه خلاصهای است که در آن نوع مخاطبان خود ، نحوه دسترسی به آنها را بیان میکنید. همچنین در بیانیه ماموریت باید مشخص کنید افراد چگونه از محتوای شما نفع میبرند. میتوانید از فرمول زیر برای بیان ماموریت بهره ببرید.
- ما «نوع خاصی از محتوا» را برای «مخاطب هدف» فراهم میکنیم تا با کمک آن به «اهداف کسب و کار» برسیم.
در فرمول بالا با جایگزینی نوع محتوا، مخاطب هدف و اهداف کسب و کار، بیانیه ماموریت خود را شکل میدهید. به طور معمول اهداف بازاریابی شامل افزایش فروش، مشتریان راغب و ترافیک است. برای مثال کسب و کاری در حوزه بهداشت و سلامتی، مقالات علمی (نوع محتوا) برای زنان بالای ۵۰ سال (نوع مخاطب) تولید میکند که به آنها کمک کند تا با عوارض یائسگی کنار بیایند (هدف کسب و کار).
برای سنجش میزان موفقیت، باید از شاخصهای کلیدی عملکرد استفاده کنید. KPI میتواند شامل تعداد مشترکان، سودآوری و درآمد و افزایش میزان بازدیدکنندهها باشد.
۲. شناسایی مخاطبان
یکی از مهمترین گامها در تدوین استراتژی محتوا، شناسایی مخاطبان است. اگر بدانید برای چه کسانی محتوا تولید میکنید، مخاطبان را به خوبی هدف میگیرید. اگر مخاطب شما، همه افراد باشند، محتوا کارایی نخواهد داشت. نقطه شروع، استفاده از دادههای جمعیتشناسی از گوگل آنالیتیکس است. به همین ترتیب، میتوانید از دادههای تحلیل ایمیل و شبکههای اجتماعی نیز بهره ببرید. این گزارشات شامل دادههای سن، جنسیت، سطح تحصیلات و درآمد مخاطبان هدف است.
نظرسنجی، روش دیگری برای شناخت مخاطبان است. با استفاده از نظرسنجی میتوانید اولویتهای مخاطبان دریابید، کانالهای دسترسی به آنها را شناسایی کنید و پرسونای مخاطب را بنویسید. با استفاده از ابزارهایی مانند WPForms یا پرسلاین میتوانید به سادگی بازخورد مشتریان را جمعآوری کنید.
۳. برنامهریزی
برای برنامهریزی باید سوالات زیر را از خود بپرسید.
- چه کسی مسئول تولید محتوای اینترنتی است؟
- چه کسی مسئول نگهداری و بهروزرسانی مطالب است؟
- برای تولید محتوا به چه منابعی نیاز دارید؟
- برنامه انتشار محتوا چیست؟
- چه کسی تاییدیه نهایی برای انتشار محتوا را صادر میکند؟
- گردش کار تولید محتوا به چه شکل است؟
۴. ایجاد وبلاگ
وبلاگ، قسمت اصلی هر استراتژی بازاریابی محتوا و ابزاری ضروری برای آن است. برای اینکه از وبلاگ خود بیشترین بهره را ببرید، به ایدههایی برای تولید محتوای اینترنتی در آن نیاز دارید. در ادامه چند نمونه ایده تولید محتوای اینترنتی برای وبلاگ فهرست شده است.
- راهنما
- خودآموز
- اخبار و تحلیلهای حوزه تخصصی
- چک لیست
- مطالعه موردی
- مصاحبه
- توصیه متخصصان
مطالب میتوانند بحثانگیز، خندهدار، علمی یا کاربردی باشند. همچنین، میتوانید جمعبندی، داستانهای شخصی و مطالب سبک زندگی منتشر کنید.
۵. رسیدگی به محتوای موجود
اگر در حال حاضر محتوایی دارید، آن را با درنظر گرفتن شاخصهای کلیدی عملکرد بررسی کنید. برای این کار باید سه مرحله زیر را انجام دهید.
- ثبت محتوای موجود
- بررسی محتوا براساس KPI
- یافتن شکافهای محتوایی
برای این کار میتوانید از ابزار مارکتینگ Screaming Frog بهره بگیرید. Screaming Frog ابزاری در حوزه سئو است که به وسیله آن میتوانید تمام URLهای وبسایت خود را دریافت و صفحات تکراری را حذف کنید. ابزار مفید دیگر برای این کار SEMRush است که محتوا را از نظر طول و لینکهای آن بررسی میکند. با داشتن این گزارشها متوجه میشوید که چه محتوایی به خوبی کار میکند، چه محتوایی باید بهبود پیدا کند یا جایگزین شود. همچنین به سرعت میتوانید کمبودها و شکافهای محتوا را متوجه شوید و به تولید محتوای اینترنتی جدید بپردازید.
۶. تحقیق کلمات کلیدی و تولید محتوای اینترنتی
تحقیق کلمات کلیدی یکی از بخشهای مهم در تولید و بازاریابی محتوا است. کسب و کارها میخواهند کاربران آنها را به صورت آنلاین بیابند و از وبسایتشان دیدن کنند. کلمات کلیدی، عبارتهایی هستند که افراد برای جستوجوی محتوا از آنها استفاده میکنند. گوگل نیز از این عبارتها برای تشخیص موضوع محتوا بهره میگیرد. سه نوع کلمه کلمه کلیدی برای محتوا وجود دارد.
- کلمات کلیدی کوتاه که مفاهیم گستردهای را منتقل میکنند. برای مثال کلمه کلیدی «تبلیغات»، کلمه کلیدی کوتاه است.
- کلمات کلیدی متوسط که از ۲ یا ۳ کلمه تشکیل شدهاند و مفاهیم جزییتری را دربرمیگیرند. برای مثال «تبلیغات بنری»، کلمه کلیدی متوسط است.
- کلمات کلیدی بلند، مفاهیم خاصتری را شامل میشوند. برای مثال عبارت «درآمد تبلیغات درون برنامهای» کلمه کلیدی بلند است.
همانطور کمه در نمودار بالا مشاهده میکنید، با افزایش طول کلمه کلیدی هزینه و ریسک کاهش و احتمال تبدیل افزایش مییابد. چراکه محتوایی با کلمه کلیدی بلند، با خواسته مخاطب هماهنگی بیشتری دارد.
تحقیق کلمات کلیدی از روشهای زیر قابل انجام است.
- جلسه طوفان فکری برگزار کنید.
- گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول گوگل را بررسی کنید تا متوجه شوید در حال حاضر افراد با چه کلمات کلیدی به وبسایت شما هدایت میشوند.
- از ابزارهای جستوجوی کلمات کلیدی مانند «SEMrush» استفاده کنید.
پس از یافتن کلمات کلیدی، برای آنها محتوا تولید کنید. بخشهایی از محتوا که باید از کلمات کلیدی در آنها استفاده کنید در زیر فهرست شده است.
- عنوان محتوا
- توضیحات متا
- بدنه متن
- انکر تکستهایی پیوند به آن مطلب
طول محتوا
گوگل، طول محتوا را به عنوان فاکتور سئو معرفی نکرده است، اما مطالعات نشان میدهند که محتوای عمیقتر و طولانیتر، رتبههای بهتری کسب و بکلینک بیشتری دریافت میکنند. علاوه براین بیشتر به اشتراک گذاشته میشوند. با توجه به نمودار زیر، به طور معمول برترین جایگاههای گوگل به محتوای بالای ۲۰۰۰ کلمه اختصاص دارد.
در تولید محتوا از تکنیکهای سئوی کلاه سیاه و انباشته کردن مطلب با کلمه کلیدی بپرهیزید.
۷. جلب توجه
«جلب توجه» (Lead Magnet) اصطلاح بازاریابی است و به کالا یا خدمتی گفته میشود که به مخاطبان به صورت رایگان ارائه میدهید تا اطلاعات تماس آنها را به دست آورید. برای مثال Lead Magnet میتواند اشتراک رایگان آزمایشی، خبرنامه، مشاوره رایگان و نمونه محصول باشد.
Lead Magnet ایدهآل ویژگیهای زیر را دارد.
- مشکل کاربر را حل میکند.
- راهحلی سریع و آسان ارائه میکند.
- ارزشمند و در عین حال قابل فهم است.
- نشاندهنده تخصص شما است.
در زیر چند نمونه از بهترین Lead Magnetها فهرست شدهاند.
- چک لیست و فهرست منابع
- گزارشات
- نسخه آزمایشی رایگان
- آزمونها
- دورههای کوتاه
- کتابهای الکترونیک
- مطالعات موردی
- وبینارها
۸. ترویج محتوا
باید محتوای خود را در راستای اهداف بازاریابی تبلیغ کنید. برای این کار سه روش وجود دارد.
بازاریابی رسانههای اجتماعی
همانطور که میدانید، شبکههای اجتماعی باعث میشوند محتوای شما بیشتر در معرض دید قرار بگیرد. بنابراین، نادیده گرفتن شبکههای اجتماعی در بازاریابی محتوا غیرممکن است. با نوشتن عنوانهای جذاب و استفاده از تصاویر مناسب، اشتراکگذاری محتوای شما افزایش مییابد. در ضمن میتوانید از کلمات کلیدی به عنوان هشتگ در شبکههای اجتماعی بهره بگیرید. با استفاده از هشتگها، محتوای شما راحتتر پیدا میشود. با توجه به نمودار زیر درمییابیم که استفاده از هشتگهای متعدد، تعامل پست را کاهش میدهد. در هر پست اجازه دارید از ۳۰ هشتگ استفاده کنید اما استفاده از تعداد اندکی هشتگ مرتبط، تعامل پست را افزایش میدهد.
بازاریابی ایمیلی
بازاریابی ایمیلی یکی از موثرترین روشها برای بازاریابی محتوا است. از آنجاییکه بیشتر افراد هنوز ایمیلهای خود را مطالعه میکنند، این روش برای تعامل با مشترکان و مشتریان مناسب و کمهزینه است. براساس مطالعات، در ازای هر دلار که برای بازاریابی ایمیلی هزینه میکنید، در حدود ۴۰ دلار به دست می آورید. نمودار زیر مقایسهای بین بازگشت سرمایه کانالهای مختلف بازاریابی در ازای صرف ۱ دلار را نشان میدهد.
۹. لینک سازی
لینکها، یکی از عوامل رتبهبندی سئو هستند. با استفاده از ابزار SEMrush متوجه میشوید که چه کسانی به شما لینک دادهاند. هنگام تولید محتوا، لینکسازی داخلی اهمیت زیادی دارد. این کار به بازدیدکنندگان و موتورهای جستوجو کمک میکند تا مطالب بیشتری را در وبسایت شما پیدا کنند. گاهی به محتوای گذشته بازگردید و به مطالب جدید لینک دهید. همچنین با پیوند دادن به منابع خارجی معتبر، نشان دهید که وبسایت شما قابل اعتماد است.
به دلیل اهمیت تولید محتوا متنی در مباحث بازاریابی محتوا، فرادرس اقدام به انتشار فیلم آموزش تولید محتوای متنی کرده است که لینک آن در ادامه آورده شده است.
تاکتیکهای تولید محتوای اینترنتی
تاکتیکهای بازاریابی محتوایی زیر، کمک میکنند تا به طور موثر مخاطبان خود را تحت تاثیر بگذارید.
- «وبلاگ نویسی مهمان» (Guest Blogging)
- محتوای قفلدار
- «تغییر کاربری محتوا» (Content Repurposing)
- «گردآوری محتوا» (Content Curation)
- ایجاد حس فوریت
- «ژئومارکتینگ» (Geomarketing)
وبلاگ نویسی مهمان
وبلاگ نویسی مهمان یکی از روشهای بهبود سئو وبسایت است و منافع زیر را به دنبال دارد.
- افزایش آگاهی از برند
- جذب و افزایش لینکهای ورودی
- ایجاد اعتماد
- افزایش بازدیدکنندگان
وبلاگ نویسی مهمان زمانی است که از شخصی خارج از شرکت میخواهید تا مطلبی بنویسید و آن را در وبلاگ خود منتشر میکنید. این شخص به طور معمول، در حوزه تخصصی شما کار میکند یا اطلاعات خوبی در آن زمینه دارد. از طرف دیگر در وبلاگ نویسی مهمان، شما میتوانید برای وبلاگ دیگران در حوزه تخصصی خود مطلب بنویسید و با استفاده از پیوندهای خارجی، دامین آتوریتی وبسایت خود را افزایش دهید. برای موفقیت در این امر، رعایت نکات زیر ضروری است.
- یافتن سایتهای مناسب برای همکاری
- انتخاب موضوعی جذاب و تولید محتوا
- معرفی خود در بیو به صورت کارآمد
- پاسخ به نظرات و اشتراکگذاریها
- ترویج محتوا و اندازهگیری نتایج
محتوای قفلدار
برای اینکه افراد را به پر کردن فرم اشتراک تشویق کنید، بخشی از محتوا را در دسترس قرار ندهید. به این نوع محتوا که بخشی از آن پس از ثبتنام کاربر به او نمایش داده میشود، محتوای قفلدار میگویند. محتوای قفلدار یکی از تاکتیکهای اثبات شده در دیجیتال مارکتینگ است. این نوع محتوا را میتوانید در قالبهای زیر بنویسید.
- مقالات خبری
- مقاله تحقیقاتی
- وبینار و ویدیو
- چک لیست
- منابع و ابزارهای قابل دانلود
- هر Lead Magnet دیگری
به این وسیله به راحتی مخاطبان خود را شناسایی و مسائل آنها را درک میکنید. همچنین این نوع از محتوا به تعامل با کاربران کمک و فعالیتهای بازاریابی شما را هدفمندتر میکند. البته، این روش معایبی نیز دارد. برای مثال فرآیند ثبتنام و پرکردن فرم باعث اذیت بازدیدکننده میشود و تعداد مخاطبان شما را کاهش میدهد. اما برای کسب و کارهایی که مخاطبان گستردهای دارند، مزایای این روش بیش از معایب آن است.
تغییر کاربری محتوا
تغییر کاربری محتوا به معنی استفاده مجدد از محتوای موجود به منظور دیگری و با فرمت جدید است. با این روش دسترسی افراد به محتوا بیشتر میشود. تکنیکهایی که در تغییر کاربری محتوا مورد استفاده قرار میگیرد، به شرح زیر است.
- اشتراکگذاری محتوا در وبسایتهای دیگر
- ایجاد پست شبکه اجتماعی
- ساخت اینفوگرافیک، ویدیو، سخنرانی و پادکست از محتوا
- بهروزرسانی محتوای قدیمی
گردآوری محتوا
در گردآوری محتوا، مرتبطترین و باکیفیتترین اطلاعات را براساس نیاز مخاطبان جمعآوری و دستهبندی میکنید و به اشتراک میگذارید. گزارشهای تحقیقاتی، اخبار حوزه تخصصی و پستهای وبلاگ نمونههایی از این محتوا هستند. در واقع با استفاده از این روش، از محتوای عالی بهرهمند میشوید، بدون آنکه خودتان آن را ایجاد کرده باشید.
ایجاد حس فوریت
«ایجاد حس فوریت» (Fear Of Missing Out | FOMO) با مضطرب کردن کاربر او را به سمت استفاده از Lead Magnet و خرید محصولات هدایت میکند. براساس مطالعات، این روش روی ۶۹ درصد از افراد بالغ و بیش از نیمی از کاربران شبکههای اجتماعی تاثیرگذار است. 56 درصد از کابران شبکههای اجتماعی واهمه دارند که اگر لحظهای شبکههای اجتماعی را بررسی نکنند، اخبار، رویداد یا وضعیت مهمی را از دست بدهند. برای استفاده از تکنیک ایجاد حس فوریت در محتوا از روشهای زیر استفاده کنید.
- به خوانندگان القا کنید که فرصت رو به اتمام است.
- از ارتقای محتوا استفاده کنید. ارتقای محتوا بخشی از محتوا است که به محتوای اصلی مرتبط است و در اختیار افرادی قرار میگیرد که ثبتنام کنند یا در خبرنامه عضو شوند.
- برای خرید زود هنگام، جوایزی درنظر بگیرید.
ایجاد حس فوریت، مبتنی بر روانشناسی مخاطبان است و باعث میشود تا مخاطبان سریعتر تصمیم بگیرند و اقدام موردنظر را انجام دهند. در ادامه نکاتی برای ایجاد حس فوریت در بازاریابی مطرح شده است.
- در صورت استفاده بیش از حد از این روش، تاثیر خود را از دست میدهد.
- میتواند حس کمبود، سرعت، وقت اندک و فروش را منتقل کنید.
- در دکمه فراخوانی به اقدام از زبان فعال استفاده کنید و حس فوریت را منتقل کنید. برای مثال عبارت «الان رزرو کنید» حس فوریت را منتقل میکند.
برای مثال تصویر زیر هدر وبسایت فرادرس را نشان میدهد که افراد را با استفاده از این تکنیک و استفاده از عبارتهای «فرصت باقیمانده» و «کلیک کنید» به سمت اقدام موردنظر هدایت میکند.
بازاریابی مکانمحور
همانطور که قبلا نیز گفتیم، محتوا باید براساس مخاطبان و نیازهای آنها تولید شود و بازاریابی مکانمحور روشی مناسب برای انجام این کار است. این روش به شما امکان میدهد تا پیامها را متناسب با موقعیت مکانی کاربر برای او ارسال کنید. علاوه بر این نتایج زیر را نیز در پی دارد.
- رتبه و موقعیت محتوا در جستوجوهای محلی بهبود مییابد.
- بیشتر در معرض دید کاربران موبایل قرار میگیرید که از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند.
- هدفمندی محتوا بیشتر میشود.
بخش مهم دیگر بازاریابی مکانمحور، سئوی محلی است که در آن صفحات فرود براساس موقعیت جغرافیایی ایجاد میشوند.
تولید محتوا در اینستاگرام
در این بخش میخواهیم روش «محتوای انبوه از پیش آماده شده» (Content Batching) را برای تولید محتوای اینستاگرام معرفی کنیم. در این روش محتوا به صورت دستهای تولید میشود و در زمانهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. برای مثال، به جای اینکه هر روز برای پستهای اینستاگرام خود کپشن بنویسید، یکباره آنها را تولید میکنید و در زمان مناسب به اشتراک میگذارید. Content Batching از ۴ مرحله زیر تشکیل شده است.
- طوفان فکری: برای ایجاد ایده، از تحلیلهای اینستاگرام استفاده کنید. برای دسترسی به تحلیلها، پیج شما باید کاری باشد. از پستهایی ایده بگیرید که لایک بیشتر و تعامل بالاتری دارند. ستونهای اصلی محتوای خود را بیابید و ایدهها را به آن حوزهها محدود کنید. برای مثال اگر بیشتر مطالب صفحه کاری شما در مورد مسافرت و کسب تجربههای جدید است، بنابراین ستونهای محتوای شما در این حوزهها قرار دارد. در واقع، اینها مطالبی هستند که برند شما براساس آنها شکل گرفته است.
- تولید محتوا: در اینستاگرام، تولید محتوای گرافیکی در اینستاگرام بیش از هر کانال دیگری اهمیت دارد. «Canva» ابزاری است که در ایجاد محتوای گرافیکی کمک زیادی به شما میکند. در روش Content Batching توصیه میشود تا برای دوره مشخصی محتوا ایجاد کنید و کپشنهای هرکدام را بنویسید. مزیت این کار این است که زمانی که در حال و هوای نوشتن کپشن هستید، کپشنهای بهتری تولید میکنید. برای مثال چند پست درباره ملزومات سفر تولید کردهاید و همزمان برای همه آنها کپشن مینویسید.
- زمانبندی محتوا: برای تعیین زمان مناسب انتشار پستها در اینستاگرام باید از «بینش» (Insight) استفاده کنید. با استفاده از تحلیلهایی که اینستاگرام از پستهای قبلی شما ارائه میدهد، روز و ساعت مناسب برای انتشار پست و استوری را متوجه میشوید. با استفاده از اپلیکیشنهایی مانند Planoly میتوانید انتشار پستهای خود را از قبل، زمانبندی کنید. جالب است بدانید این اپلیکیشن به صورت رسمی با اینستاگرام همکاری میکند و با اپلیکیشن Canva نیز هماهنگ میشود.
- نوشتن کپشن: حفظ کردن لحن برند هنگام نوشتن کپشن بسیار اهمیت دارد. باید کپشن را به صورت جذاب و گیرا آغاز کنید تا کاربر به ادامه خواندن ترغیب شود. این موضوع به خصوص در مورد کپشنهای طولانی اهمیت پیدا میکند. نکته مهم دیگر در کپشن اینستاگرام، هشتگها هستند. عنصر دیگری که باید در کپشن درنظر بگیرید، فراخوانی به اقدام است. باید کاربر را به سمت اقدام موردنظر هدایت کنید. برای اینکه متوجه شوید کپشن خوبی نوشتهاید یا خیر، آن را با صدای بلند بخوانید.
فرض کنید به مسافرت رفتهاید. در روش Content Batching به شما توصیه میشود که چندین عکس و فیلم در بخشهای مختلف بگیرید و در زمانهای لازم از آنها استفاده کنید. بنابراین هر بار، برای تولید پست و محتوا مدت زمان زیادی را صرف نخواهید کرد.
برای جلسات طوفان فکری، زمان محدودی را قائل شوید، چراکه باعث افزایش کارایی جلسه میشود. در هر کجا که هستید از برنامه یادداشت گوشی خود یا Google Drive برای ثبت ایدهها استفاده کنید تا فراموش نشوند. با این کار هرگز با کمبود ایده مواجه نخواهید شد.
در مجموع استفاده از روش Content Batching چند مزیت بزرگ برای شما به همراه دارد، که در زیر فهرست شدهاند.
- تولید محتوای اینترنتی منسجمتر
- صرفهجویی در زمان تهیه پست و کپشن
- امکان برنامهریزی برای انتشار پست از قبل
تولید محتوای آموزشی
آموزش آنلاین هر روز در حال گستردهتر شدن است و با حضور همهگیری کرونا، بیشتر افراد به آموزش از طریق اینترنت روی آوردند. محتوای آموزشی آنلاین باید رابط کاربری سادهای داشته باشد و در هر زمان و مکان در دسترس افراد باشد. در ادامه نکاتی را برای تولید محتوای آموزشی اینترنتی مطرح میکنیم.
- با طرح سوال شروع کنید.
- مطلب را خلاصه و کوتاه ارائه دهید.
- راههایی برای تعامل درنظر بگیرید.
- جریان ایجاد کنید.
طرح سوال
طرح سوال باعث میشود دانشآموزان و دانشجویان به فکر فرو بروند و سعی کنند تا از دانش خود بهره بگیرند. طرح سوال، مکثی را ایجاد میکند و نشاندهنده این است که مطلبی جالب مطرح خواهد شد. بنابراین، با این کار افراد بیشتر با محتوا تعامل خواهند داشت.
ارائه مطالب به صورت خلاصه
TED Talkها ویدیوهای ۱۸ دقیقهای هستند که در آن سخنرانهای مختلف درباره موضوعات متفاوتی صحبت میکنند و گاهی این سخنرانیها میلیونها بار دیده و به اشتراک گذاشته میشود. دلیل این موضوع فقط موضوع صحبت یا مهارت های سخنران نیست، بلکه زمان فیلمهای آموزشی نیز تاثیر زیادی در محبوب TED Talkها دارند. ۱۸ دقیقه زمانی است که در آن میتوان مفاهیم را نسبتا جامع انتقال داد و از طرفی توجه افراد را نیز حفظ کرد. در ضمن تولیدکننده محتوای آموزشی باید مطالب را بر حسب اولویت، ارائه دهد و آن را مختصر و بهیادماندنی تدوین کند.
تعامل با مخاطب
یادگیری دشوار است اما میتواند در عین حال سرگرمکننده نیز باشد. برای مثال پلتفرم یادگیری زبان «Duolingo» به خوبی با کاربران خود تعامل دارد، چراکه آموزش را به اندازه بازی، لذتبخش کرده است. ویژگیهایی مانند استفاده از امتیاز، پاداش و طراحی بازیگونه، آن را به پلتفرم آموزشی جذابی تبدیل کرده است. برای مثال زمانی که افراد در کارهای خود غوطهور هستند، دولینگو با ارسال پوش نوتیفیکیشن به سراغ آنها میرود، در نتیجه افراد با آن تعامل میکنند.
ایجاد جریان
مطالعه و یادگیری میتواند خستهکننده و تکراری به نظر برسد. بنابراین، باید تجربه کاربر از یادگیری را درنظر بگیرید و به مطالب آموزشی کمی جریان ببخشید. برای این کار میتوانید از آموزشهای سریالی یوتیوب ایده بگیرید. این امکان را در اختیار کاربر بگذارید که اگر تمایل به خواندن فصلی ندارد، آن را رد کند.
نمونه کار تولید محتوا
در ادامه چند نمونه کار تولید محتوا را برای شفاف شدن موضوع، آوردهایم.
نمونه محتوای اینترنتی وبلاگ
مطلبی با عنوان «۴۵ ابزار مارکتینگ که نیاز دارید — فهرست ابزارهای دیجیتال مارکتینگ» در «مجله فرادرس» منتشر شده است که به بررسی آن میپردازیم.
تکنیک استفاده شده در تولید این محتوای اینترنتی، گردآوری محتوا است و ابزارهای لازم برای دیجیتال مارکتینگ را دستهبندی و ارائه کرده است. همچنین در آن به سایر مطالب مرتبط وبسایت بر حسب نیاز، لینک داده است. این کار ساختار محتوای سایت را به کابران و موتورهای جستوجو نشان میدهد. در ضمن، طول محتوا بیش از ۲۰۰۰ کلمه است. همانطور که گفتیم جایگاههای برتر در جستوجوی گوگل به به طور معمول، به محتوای با بیش از ۲۰۰۰ کلمه اختصاص دارد.
نمونه محتوای اینستاگرام
تصویر زیر، پستی از اینستاگرام «فرادرس» است که در تولید آن از تکنیک «ایجاد حس فوریت» استفاده شده است. بیان جمله «فقط امروز رایگان شد.» باعث میشود افراد هرچه سریعتر برای ثبتنام اقدام کنند. این پست به نوعی Lead Magnet محسوب میشود، چراکه کاربران برای استفاده از این دوره اطلاعات خود را وارد وبسایت کنند. کپشن به صورت خلاصه نحوه دریافت این دوره آموزشی را توضیح داده است. هشتگها نیز به گونهای است که مخاطبان هدف را به سمت پست هدایت کند. برای مثال از هشتگهای «آموزش ـ رایگان» و «اموزش ـ رایگان» استفاده شده است.
معرفی فیلم آموزش تولید محتوای متنی
محتوا یکی از مهمترین بخشهای بازاریابی و روشی مناسب برای برندسازی و متمایز شدن از رقبا است. افراد هر روز با تبلیغات و مطالب زیادی بمباران میشوند و شما تنها با استفاده از محتوای مناسب و باکیفیت میتوانید از میان سایرین برجسته شوید. شغل تولید محتوا یکی از مشاغلی است که در بازارکار متقاضیان بسیاری دارد. بیشتر شرکتها به دنبال افرادی با این تخصص هستند. به همین دلیل «فرادرس» فیلم آموزش تولید محتوای متنی را در ۲ ساعت و ۷ درس تدوین کرده است. در ادامه به توضیح سرفصلهای این دوره آموزشی میپردازیم.
در درس یکم با تولید محتوا متنی و شکلهای آن آشنا میشوید. درس دوم روشهایی را برای تقویت نویسندگی مطرح میکند و درس سوم و چهارم به ایدهیابی و الگوگیری اختصاص دارد. درس پنجم، موضوع موثرنویسی را بیان میکند و در آن مباحثی مانند شاخصهای محتوای موثر، چرخه عمر محتوا و تکنیکهای نوشتن مطرح میشود. در درس ششم شکلدهی به متن را آموزش میبینید و در نهایت، درس آخر در مورد شغل تولید محتوا توضیحاتی را ارائه میکند.
- برای مشاهده فیلم آموزش تولید محتوای متنی + اینجا کلیک کنید.
معرفی کاپریلا به عنوان اولین سیستم تبلیغات هدفمند کلیدواژه ای ایران
استفاده از تبلیغات هدفمند در تبلیغات آنلاین روشی بسیار مؤثر برای جذب لید یا مخاطب راغب است. به کمک این نوع از تبلیغات میتوان کمپینهای تبلیغاتی را بر اساس ویژگیهای مشترک مخاطبان هدف سازماندهی کرد و کمپینهای تبلیغاتی را کاملاُ مرتبط با ویژگیهای شخصی، رفتار و علاقهمندیهای مخاطب ایجاد کرد. این امر در نهایت سبب افزایش نرخ تبدیل و فروش خواهد شد. پلتفرمهای مشهوری مانند گوگل و فیسبوک نیز این امکانات را برای کاربران خود فراهم میکنند.
میتوان «کاپریلا» را به عنوان یکی از پلتفرمهای برتر برای تبلیغات آنلاین هدفمند در ایران معرفی کرد. کاپریلا با بهرهگیری از هوش مصنوعی، بهترین و مرتبطترین تبلیغات هدفمند کلیدواژهای را با توجه به کمپینهای فعال کسب و کار به کاربران نمایش میدهد. این پلتفرم با شبکهای گسترده از ناشران برای انتشار تبلیغات کلیکی و اجارهای همکاری میکند. با توجه به اینکه شبکه کاپریلا بیشتر متمرکز بر وبسایتهای بزرگ دانشجویی، آموزشی و عمومی کشور بوده و قشر جوان و دانشجوی کشور، بهرهگیری مناسبی از اینترنت دارند، با استفاده از تبلیغات هدفمند کلیدواژهای میتوان تمرکز را روی این قشر معطوف کرد و در صورت انتشار تبلیغات هدفمند در شبکه نسبتاً بزرگ ناشران همکار کاپریلا، امکان هدفگذاری شبکه متمرکزی از دانشجویان و کاربران جوان علاقهمند به اینترنت برای کسب و کارها فراهم میشود.
علاوه بر این، سیستم آماری کاپریلا با بهرهگیری از سیستم آمارگیری مبتنی بر گوگل آنالیتیکس، در تشخیص کلیکهای صحیح و غیرتکراری دقت بسیار زیادی دارد.
خدمات کاپریلا در دو بخش «ناشر» و «تبلیغدهنده» به کاربران ارائه میشود. برای مثال در تصویر زیر نمونهای از بنرهای کاپریلا را مشاهده میکنید که مربوط به مطلب «بازاریابی محتوا چیست» در «مجله فرادرس» است. همانطور که در تصویر مشخص است این بنرها حجم کمی را اشغال میکنند و از لحاظ موضوعی کاملا با مطلب مرتبط هستند.
در بخش دیگر کاپریلا که کاربرد تبلیغدهنده دارد، کسب و کارها میتوانند خود را معرفی کنند. از آنجایی که این تبلیغات تنها به مخاطبان هدف نشان داده میشود، نرخ تبدیل آنها بالا است.
- برای آشنایی بیشتر و دسترسی به خدمات کاپریلا + اینجا کلیک کنید.
معرفی نشریلا به عنوان پلتفرم عالی جهت رپورتاژ آگهی، انتشار بررسی محصول و معرفی خدمات
رپورتاژ خبری نیز برای بهبود رتبه سایت کاربرد دارد. برای تدوین صحیح متن رپورتاژ آگهی و انتخاب پلتفرم مناسب برای خرید رپورتاژ، به صرف زمان و دانش کافی نیاز است. به همین منظور میتوان از «نشریلا» به عنوان پلتفرم متخصص در این حوزه، بهره برد. در نشریلا میتوانید محصولات و خدمات خود را با انتشار مطالب تخصصی معرفی کنید.
- برای آشنایی بیشتر و دسترسی به خدمات نشریلا + اینجا کلیک کنید.
سوالات متداول پیرامون تولید محتوای اینترنتی
در ادامه سوالات متداول پیرامون تولید محتوای اینترنتی را بررسی میکنیم.
تولید محتوای اینترنتی چه اهمیتی دارد؟
تولید محتوای اینترنتی یکی از اصلیترین روشهای «بازاریابی درونگرا» است. وقتی شما اقدام به تولید محتوا میکنید، در اصل اطلاعاتی مفید و رایگان را در اختیار مخاطبان هدف خود میگذارید و از این طریق، مشتریان بالقوه را جذب سایت و یا خدمتتان میکنید. همچنین در صورتیکه محتوای اینترنتی تولید شده با کیفیت باشد، ارزش افزودهای که خلق میکند، سبب حفظ مشتریان فعلی شما خواهد شد. آمارها میگویند، هزینه بازاریابی محتوایی، نسبت به دیگر روشهای سنتی بازاریابی ۶۲٪ کمتر است و از سوی دیگر در قیاس با این روشها، ۳ برابر بیشتر «لید» یا سرنخ ایجاد میکند. از همین آمار میتوان دریافت که تولید محتوای اینترنتی از چه نرخ بازگشت سرمایه بالایی برخوردار است.
مراحل تولید محتوای اینترنتی چه هستند؟
برای تولید محتوای اینترنتی، ابتدا لازم است مخاطب هدف خود را بشناسید. سپس روی کلمات کلیدی که این مخاطبان ممکن است جستجو کنند تحقیق کنید، در گام بعدی محتوا را بر اساس نیاز مخاطبانتان و کلمات کلیدی مورد جستجوی آنها توسعه دهید، سپس محتوا را ساماندهی و برای موتورهای جستجو بهینه کنید، برای آن یک عنوان مناسب برگزینید و بعد از اضافه کردن تصاویر مناسب، ویراستاری و غیره، آن را منتشر کنید.