چرا پایتون یاد بگیریم؟ | دلایل یادگیری پایتون
مشاغل حوزه فناوری اطلاعات امروزه از پردرآمدترین مشاغل محسوب میشوند. در این میان، برنامهنویسی خود یکی از پردرآمدترین مشاغل حوزه فناوری اطلاعات است که علاوه بر درآمد بالا، شغلی با جایگاه خوب و امکان آزادکاری (فریلنسری | Freelancing) محسوب میشود و نیازمند حل مسئله و غلبه بر چالشهای جذاب است. در عین حال، فرصتهای شغلی متعددی نیز برای برنامهنویسان موجود است. بر اساس گزارشهایی که سازمانهای فعال در حوزه فناوری اطلاعات طی سالهای اخیر ارائه کردهاند، شغل برنامهنویسی همواره در فهرست ۱۰ شغل برتر و پردرآمد دنیا بوده است. بنابراین، به نظر میرسد بسیاری از افرادی که در حوزههای فناوری اطلاعات تحصیلات و مطالعات دارند و بسیاری از دیگر افرادی که علاقهمند به یادگیری یک مهارت پر درآمد و دارای بازار کار مناسب هستند به سراغ برنامهنویسی میروند. از سوی دیگر، برنامهنویسی کاری همراه با چالش و حل مسئله است و محیطهای کاری برنامهنویسها معمولا جذابیتهای خاص خود را برای افراد دارد. در این مطلب، دلایل آنکه به علاقهمندان یادگیری برنامهنویسی فراگیری زبان برنامهنویسی پایتون (Python Programming Language) توصیه میشود، پرداخته شده است و در واقع، به پرسش چرا پایتون یاد بگیریم پاسخ داده شده است.
علاوه بر این مقاله، در مقاله بهترین مسیر یادگیری پایتون نیز به ارائه یک نقشه راه جامع برای یادگیری پایتون از صفر پرداخته شده است و مطالعه آن به علاقهمندان پیشنهاد میشود:
- مقاله پیشنهادی: بهترین مسیر یادگیری پایتون چیست؟ — راهنمای شروع آموزش
سئوال مهم و اصلی این مطلب، چرا پایتون یاد بگیریم ؟
باید توجه داشت که دلایل معرفی زبان پایتون به عنوان زبانی که باید آن را آموخت در ذات این زبان، یعنی اهداف، ویژگیها و کاربردهای آن نهفته هستند. بنابراین، در ادامه مطلب چرا پایتون یاد بگیریم زبان برنامهنویسی پایتون معرفی میشود تا به پرسش «چرا پایتون یاد بگیریم ؟» پاسخ داده شود.
پاسخ پرسش چرا پایتون یاد بگیریم به افراد گوناگون شامل موارد زیر کمک میکند:
- افرادی که علاقهمند به فراگیری مهارت برنامهنویسی هستند و تازه قصد دارند وارد دنیای برنامهنویسی شوند (به این افراد به طور ویژه توصیه میشود که پایتون بیاموزند).
- برنامهنویسانی که علاقهمند به فراگیری یک زبان برنامهنویسی جدید هستند.
- افرادی که در زمینههای علمی گوناگون مشغول به فعالیت هستند و نیاز به استفاده از یک زبان برنامهنویسی برای انجام پیادهسازیهای مربوط به رشته خود دارند.
- افرادی که در حوزه علم داده (Data science) و هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) مشغول به فعالیت هستند و قصد دارند یک زبان برنامهنویسی مناسب برای این حوزهها را فرابگیرند.
- کلیه افرادی که در صدد یادگیری یک مهارت خوب و درآمدزا هستند که بازار کار گستردهای داشته باشد. (این افراد در صورتی که پیشنیازهای لازم برای فراگیری برنامهنویسی را نداشته باشند، باید آنها را پیش از یادگیری برنامهنویسی و یا همزمان وهمگام با آن، فرا بگیرند).
پایتون چیست؟
پایتون (Python Programming Language) یک زبان برنامهنویسی دارای نحو (Syntax) ساده و سطح بالا (High-Level Programming Language) است. در عین حال، پایتون یک زبان همه منطوره (General Purpose)، «چندپلتفرمی» (Multi-Platform) و چندپارادایمی (Multi-Paradigm) است که از نوع داده پویا (Dynamic Data Type) پشتیبانی میکند.
همه این ویژگیهایی که بیان شد، خود دلایلی خوبی برای آن هستند که چرا باید پایتون یاد گرفت. در ادامه مطلب چرا پایتون یاد بگیریم دلایل یادگیری پایتون بیشتر تشریح خواهند شد. زبان برنامهنویسی پایتون توسط خیدو فان روسوم (Guido van Rossum) ابداع شد. فان روسوم اهداف مشخصی را برای توسعه زبان برنامهنویسی پایتون بیان کرده بود که در ادامه آمدهاند.
- زبانی ساده و قابل درک که به اندازه دیگر زبانهای برنامهنویسی رقیب خود، قدرتمند باشد.
- زبانی متنباز که همه علاقهمندان بتوانند در توسعه آن مشارکت کنند.
- زبانی که کدهای آن به اندازه متن انگلیسی قابل درک و خوانا باشند.
- زبانی که برای وظایف روزانه مناسب باشد و امکان توسعه برنامه را به سرعت و در زمان کوتاه فراهم کند.
نکته قابل توجه آن است که پایتون در حال حاضر به همه اهدافی که برای پروژه آن تعریف شده رسیده است و همین امر موجب شده که پایتون به زبان بسیار محبوبی مبدل شود که در سالهای اخیر همواره در فهرست ده زبان برنامهنویسی برتر قرار بگیرد. برای مطالعه بیشتر پیرامون زبان برنامهنویسی پایتون، مطالعه مطلب «زبان برنامه نویسی پایتون (Python) چیست ؟ — از صفر تا صد و به زبان ساده» توصیه میشود. در ادامه مطلب «چرا پایتون یاد بگیریم ؟ | دلایل یادگیری پایتون» به ویژگیهای زبان برنامهنویسی پایتون پرداخته شده است.
ویژگیهای پایتون چیست؟
ویژگیهای برجسته پایتون و اهمیت آنها در پاسخگویی به پرسش «چرا پایتون یاد بگیریم ؟» در ادامه این بخش از مطلب «چرا پایتون یاد بگیریم ؟ | دلایل یادگیری پایتون» بیان شده است.
- نحو ساده: نحو و در واقع دستورات ساده موجود در زبان برنامهنویسی پایتون این زبان را به گزینه مناسبی برای فراگیری برنامهنویسی به طور خاص برای افرادی که تازه وارد دنیای برنامهنویسی شدهاند مبدل کرده است. همچنین، افرادی که از دیگر رشتههای علمی نیاز به یادگیری یک زبان برنامهنویسی برای کاربردهای مربوط به رشته خود دارند نیز میتوانند به راحتی پایتون را بیاموزند. مطالعه مطلب «برنامه نویسی پایتون برای مبتدیان — به زبان ساده» در این راستا به افراد مبتدی پیشنهاد میشود.
- همهمنظوره بودن: پایتون یک زبان برنامهنویسی همهمنظوره است. این یعنی از پایتون میتوان برای کاربردهای گوناگون و در حوزههای مختلف استفاده کرد. از زبان پایتون میتوان برای توسعه وب، توسعه اپلیکیشنهای دسکتاپ و موبایل، برنامهنویسی محاسباتی، هوش مصنوعی (و یادگیری ماشین)، علم داده و بسیاری از دیگر زمینهها استفاده کرد. شایان توجه است که افراد در رشتههای مختلف علمی، میتوانند از پایتون برای پیادهسازیهای مربوط به زمینه فعالیت خود استفاده کنند. قابلیت مهمی که در بحث همهمنظوره بودن پایتون نباید از آن چشم پوشید این است که همهمنظوره بودن پایتون موجب میشود تا فرد یکبار یک زبان برنامهنویسی را بیاموزد و از آن در حوزههای مختلف کاری استفاده کند. همچنین، پایتون تا حد خوب و قابل توجهی فرد را از اینکه طی یک پروژه برنامهنویسی از زبانهای مختلف برای منظورهای مختلف استفاده کند، بینیاز میسازد. برای آشنایی بیشتر با کاربردهای متنوع و متعدد پایتون، مطالعه مطلب «کاربرد پایتون چیست و با آن چه میتوان کرد؟ | راهنمای کاربردی» پیشنهاد میشود.
- چندسکویی: پایتون یک زبان برنامهنویسی چندپلتفرمی یا چندسکویی است؛ این یعنی میتوان از پایتون برای برنامهنویسی در پلتفرمهای گوناگون دسکتاپ و موبایل استفاده کرد. در واقع، میتوان با پایتون برای سیستم عاملهای گنو/لینوکس، ویندوز، مک و یونیکس و برنامهنویسی پلتفرمهای موبایل مانند اندروید و iOS استفاده کرد. البته، در حال حاضر پایتون خیلی گزینه مناسبی برای برنامهنویسی موبایل نیست و پیشگامهای این حوزه کاتلین و جاوا هستند. برای مطالعه بیشتر پیرامون توسعه وب با پایتون مطالعه مطلب «برنامه نویسی وب با پایتون — راهنمای کاربردی» و برای مطالعه پیرامون برنامهنویسی موبایل با پایتون، مطالعه مطلب «برنامه نویسی اندروید با پایتون | رایگان — گام به گام و پروژه محور» پیشنهاد میشود.
- چندپارادایمی: پایتون از پارادایمهای برنامهنویسی گوناگون پشتیبانی میکند. از جمله این موارد میتوان به برنامهنویسی خطی، تابعی و شیگرا اشاره کرد. این امر پایتون را به گزینه مناسبی برای پروژههای گوناگون مبدل میکند. امروزه،پارادایم برنامهنویسی شیگرا محبوبترین و پراستفادهترین پارادایم برنامهنویسی است که از آن در پروژههای گوناگونی استفاده میشود. پشتیبانی از این پارادیم برنامهنویسی بسیار پر کاربرد، یک مزیت کلیدی برای هر زبان برنامهنویسی محسوب میشود. حال آنکه پایتون از پارادایمهای محبوب دیگری مانند برنامهنویسی خطی و تابعی پشتیبای میکند و همین، پایتون را به زبانی قدرتمند و مناسب برای پروژههای ریز و درشت در حوزههای گوناگون مبدل میکند.
- کتابخانههای شخص ثالث متعدد و متنوع: پایتون از کتابخانههای متعددی بهره میبرد که در حوزههای گوناگون از وب گرفته تا هوش مصنوعی و یادگیری ماشین و همچنین، علم داده، قابل استفاده هستند. وجود کتابخانههای قدرتمندی مانند نامپای (NumPy)، سایپای (SciPy)، پانداس (Pandas)، کرس (Keras)، سایکیتلرن (Scikit-Learn)، بوکه (Bokeh)، تنسورفلو (Tensorflow) و دیگر موارد، پایتون را به زبان یکهتاز حوزه هوش مصنوعی و علم داده مبدل کرده است. برای مطالعه بیشتر پیرامون کتابخانههای هوش مصنوعی و علم داده پایتون، مطالعه مطالب زیر پیشنهاد میشود.
کاربردهای پایتون چیست؟
در این بخش از مطلب «چرا پایتون یاد بگیریم ؟ | دلایل یادگیری پایتون» کاربردهای پایتون مورد بررسی قرار گرفته است. چنانکه پیشتر نیز بیان شد پایتون در زمینههای گوناگون علمی و مهندسی و دیگر حوزهها، کاربردهای قابل توجهی دارد.
از جمله حوزههای کاربرد پایتون میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- هوش مصنوعی و یادگیری ماشین
- علم داده
- طراحی و توسعه و توسعه اپلیکیشنهای دسکتاپ و موبایل
- توسعه بازیهای کامپیوتری
- امنییت سایبری
- هک
- محاسبات علمی و عددی
- برنامهنویسی اینترنت اشیا
- برنامهنویسی سیستمهای توکار
- حوزه مالی و فینتک
- رمزارزها و بلاک چین
- پزشکی و بهداشت و درمان
- فیزیک
- شهرسازی
- مهندسی مکانیک
- مهندسی برق
- شبکه
چنانکه مشهود است، پایتون زبانی مناسب برای برنامهنویسی در زمینههای گوناگون است و همین امر آن را به گزینه مناسبی برای فراگیری مبدل میکند. برای آشنایی کامل و جامع با کاربردهای پایتون، مطالعه مطلب «کاربرد پایتون چیست و با آن چه می توان کرد؟ | راهنمای کاربردی» پیشنهاد میشود.
بازار کار پایتون
بازار کار و فرصتهای شغلی موجود برای یک حوزه مهارتی، نقش مهمی در گرایش افراد به فراگیری یا عدم فراگیری آن مهارت دارند. برنامهنویسی و زبان پایتون نیز از این قاعده مستثنی نیستند. دلیل این امر آن است که یکی از انگیزهها و دلایل افراد برای یادگیری یک مهارت، پیدا کردن شغل مناسب و دارای درآمد خوب است.
مشاغل حوزه فناوری اطلاعات در حال حاضر از جمله مواردی با فرصتهای شغلی متعدد و متنوع هستند که معمولا درآمدهای خوبی نیز دارند. برنامهنویسی نیز به عنوان یکی از مشاغل حوزه فناوری اطلاعات، در طی سالهای اخیر همواره در فهرست ده حوزه مهارتی پردرآمد با بازار کار گسترده قرار گرفته است. در این بخش از مطلب «چرا پایتون یاد بگیریم ؟| دلایل یادگیری پایتون» بازار کار زبان برنامهنویسی پایتون مورد بررسی قرار گرفته است.
در میان زبانهای برنامهنویسی نیز پایتون همواره در فهرست ۱۰ زبان برنامهنویسی دارای فرصتهای شغلی متعدد و با درآمد مناسب قرار گرفته است. بنابراین، یکی از پاسخهای پرسش چرا پایتون یاد بگیریم وجود فرصتهای شغلی متعدد و متنوع برای آن است. افراد با یادگیری مهارت برنامهنویسی و به طور خاص پایتون، میتوانند شغل مناسبی را پیدا کنند.برای مطالعه بیشتر پیرامون بازار کار پایتون، مطالعه مطلب «بازار کار پایتون | درآمد برنامه نویس پایتون در ایران و جهان» توصیه میشود.
شایان توجه است که در دیگر زمینههای فناوری اطلاعات مانند هوش مصنوعی و علم داده نیز که فرصتهای شغلی متعدد و متنوعی برای آنها موجود است و در سالهای اخیر همواره در فهرست برترین مشاغل قرار داشتهاند، پایتون جایگاهی کلیدی دارد. کارشناسان حوزههای بیان شده نیاز به فراگیری پایتون و کار با کتابخانههای پایتون برای این حوزهها دارند. بنابراین و در مجموع میتوان گفت که یادگیری پایتون، مسیری به سوی بازار کار، درآمد خوب و چشمانداز شغلی مناسب است.
پایتون و مهاجرت
در این بخش از مطلب «چرا پایتون یاد بگیریم ؟ | دلایل یادگیری پایتون» نقش یادگیری پایتون در مهاجرت برنامهنویسها مورد بررسی قرار گرفته است. بازار کار برنامهنویسی و به طور خاص پایتون، در کشورهای گوناگون جهان از کشورهای اروپایی و آمریکایی گرفته تا استرالیا و نیوزیلند و آسیا، بسیار گستره است.
با توجه به آنکه کمبود نیروی کار متخصص در این حوزه در سراسر جهان و به ویژه کشورهای توسعهیافته وجود دارد، افرادی که علاقهمند به مهاجرت کردن هستند میتوانند با فراگیری پایتون و یافتن شغل مرتبط در کشور مورد نظر خود، مهاجرت کنند. برای مطالعه بیشتر پیرامون برنامهنویسی و مهاجرت شغلی، مطالعه مطلب «بهترین کشورها برای مهاجرت برنامه نویس | مهاجرت کاری برنامه نویسی» پیشنهاد میشود.
یادگیری پایتون چقدر زمان میبرد؟
در این بخش از مطلب «چرا پایتون یاد بگیریم ؟ | دلایل یادگیری پایتون» مدت زمان لازم برای یادگیری پایتون مورد بررسی قرار گرفته است. برای یادگیری برنامهنویسی، نیاز به فراگیری پیشنیازهایی شامل برخی از مباحث ریاضیات و جبر خطی، مبانی کامپیوتر، ساختمان داده و طراحی الگوریتم است. برای آگاهی بیشتر پیرامون چگونگی فراگیری یک زبان برنامهنویسی و مبدل شدن به یک برنامهنویس، مطالعه مطلب «چطور برنامهنویس شویم؟ — راهنمای عملی ورود به دنیای برنامهنویسی» پیشنهاد میشود. پس از آنکه فرد مقدمات برنامهنویسی را فراگرفت، باید نحو و ساختار زبان مورد نظر خود را بیاموزد که در اینجا پایتون است. فرد برای یادگیری زبان برنامهنویسی پایتون نیاز به فر اگیری مباحث زیر دارد.
- مقدمهای بر پایتون
- دستورات کنترلی در پایتون
- توابع پایتون
- انواع داده در پایتون
- عملیات روی فایلها در پایتون
- شیگرایی در پایتون
- مباحث پیشرفته پیرامون پایتون
- ماژول تاریخ و زمان در پایتون
با توجه به اینکه سطوح برنامهنویسها متفاوت و شامل سطح مبتدی، متوسط و ارشد است، فرد برای پیمودن هر یک از این مراتب نیاز به بازههای زمانی متفاوت و طبعا برای رسیدن به درجه ارشد، نیاز به سالها کار و تجربه دارد. ولی به طور کلی میتوان گفت فرد برای مبدل شدن به یک سال و نیم یادگیری، تکرار، تمرین، کسب تجربه و انجام کار عملی مرتبط دارد. برای مبدل شدن به برنامهنویس سطح متوسط پایتون، دستکم به دو سال و نیم آموزش و یادگیری مستمر و انجام کار عملی و رسیدن به درجه برنامهنویس ارشد به دستکم پنج سال تلاش دارد. آنچه در برخی از تبلیغات با این عنوان بیان میشود که در یک هفته یا یک ماه پایتون را بیاموزید، صرفا محتوای تبلیغاتی بی هیچ پشتوانه منطقی و تجربی است و احتمالا صرفا به یادگیری نحو پایتون صرفنظر از برنامهنویس شدن اشاره دارد. برای آگاهی دقیقتر از مدت زمان مورد نیاز برای یادگیری پایتون، مطالعه مطلب «یادگیری پایتون چقدر زمان میبرد ؟ | مدت زمان حرفه ای شدن در پایتون» پیشنهاد میشود.
سایت آموزش آنلاین پایتون
وبسایتهای تعاملی گوناگونی اقدام به آموزش پایتون میکنند. برخی از افراد نیز در فلیمهای آموزشی استفاده میکنند. به علاقهمندان به فراگیری پایتون بدین روش، مطالعه مطلب «۲۰ سایت آموزش آنلاین پایتون | راهنمای شروع یادگیری» پیشنهاد میشود. در بخش بعدی از مطلب «چرا پایتون یاد بگیریم ؟ | دلایل یادگیری پایتون» فیلمهای آموزش پایتون فرادرس به زبان فارسی و همراه با مثال معرفی میشوند.
منابع پیشنهادی برای فراگیری زبان برنامهنویسی پایتون
برای فراگیری پایتون استفاده از فیلمهای آموزشی به زبان فارسی پیشنهاد میشود که در ادامه معرفی شدهاند.
فیلم آموزش پایتون مقدماتی
مدت زمان فیلم آموزش پایتون مقدماتی برابر با نوزده ساعت و پنجاه و سه دقیقه و مدرس آن مهندس پژمان اقبالی است. فیلم آموزش پایتون مقدماتی که در این بخش از مطلب چرا پایتون یاد بگیریم معرفی شده برای افراد تازهوارد به دنیای برنامهنویسی پایتون و کسانی که با پایتون تا حدی آشنا هستند و قصد دارند سطح دانش و مهارت خود را بیش از پیش ارتقا دهند مناسب است. در فیلم آموزش مقدماتی پایتون، ضمن معرفی و آموزش چگونگی نصب پایتون، مباحث ساختمان دادهها در پایتون، توابع و ماژولها، کلاس، خواندن و نوشتن فایلها و دیگر موارد مورد بررسی قرار میگیرند.
- برای دیدن فیلم آموزش پایتون مقدماتی + اینجا کلیک کنید.
فیلم آموزش کار با کتابخانه های NumPy و Matplotlib در پایتون
مدت زمان فیلم آموزش کار با کتابخانه های NumPy و Matplotlib در پایتون چهار ساعت و چهل و شش دقیقه و مدرس آن مهندس میترا تجربهکار است. در این دوره که در این بخش از مطلب چرا پایتون یاد بگیریم معرفی شده، مباحث پیشرفتهتر و در واقع تکمیلی آموزش برنامهنویسی پایتون مورد بررسی قرار گرفته است. بنابراین، این دوره برای افرادی مناسب است که فیلم آموزش مقدماتی پایتون را مشاهده کردهاند و یا، با مبانی پایتون به طور کامل آشنایی دارند. از جمله موضوعات مورد بررسی در فیلم آموزش پایتون تکمیلی میتوان به معرفی و تعریف آرایهها در زبان پایتون، معرفی بسته نامپای (NumPy)، رسم نمودار در پایتون و دیگر موارد اشاره کرد.
- برای دیدن فیلم آموزش پایتون تکمیلی + اینجا کلیک کنید.
فیلم آموزش پایتون با مثالهای عملی
مدت زمان فیلم آموزش پایتون با مثالهای عملی سیزده ساعت و بیست دقیقه است. مدرس دوره آموزش پایتون فرادرس با مثالهای عملی، مهندس فرشید شیرافکن است. این فیلم آموزش پایتون که در این بخش از مطلب چرا پایتون یاد بگیریم معرفی شده برای افرادی مناسب است که در صدد یادگیری پایتون از پایه و به صورت عملی، همراه با بررسی مثالها و حل مسائل نمونه با استفاده از برنامهنویسی پایتون هستند. از جمله سرفصلهای این دوره میتوان به معرفی انواع دادهها در پایتون، عملگرها، دستورات شرطی، حلقهها، رشته، لیست، تاپل، دیکشنری، توابع، عبارات منظم و الگوریتمهای مرتبسازی اشاره کرد.
- برای دیدن فیلم آموزش پایتون فرادرس با مثالهای عملی + اینجا کلیک کنید.
فیلم آموزش پایتون با برنامهنویسی شیگرا
مدت زمان فیلم آموزش پایتون با برنامهنویسی شیگرا هفت ساعت و بیست و نه دقیقه و مدرس آن، مهندس فرشید شیرافکن است. این دوره که در این بخش از مطلب چرا پایتون یاد بگیریم معرفی شده برای افرادی که با زبان برنامهنویسی پایتون آشنایی دارند و در صدد یادگیری شیگرایی در این زبان هستند، مناسب است. در این دوره آموزشی، مباحث گوناگون پیرامون شیگرایی شامل شی، کلاس، شیگرایی، ارثبری، پلیمورفیسم و سربارگذاری عملگرها مورد بررسی قرار گرفته است.
- برای دیدن فیلم آموزش پایتون با برنامهنویسی شیگرا + اینجا کلیک کنید.
فیلم آموزش پایتون پروژه محور و ساخت نرمافزار برای Windows و Linux
مدت زمان فیلم آموزش پایتون پروژه محور برابر با نه ساعت و سی و چهار دقیقه و مدرس آن محمد حسینی است. در این فیلم آموزشی که در این بخش از مطلب چرا پایتون یاد بگیریم معرفی شده، به طور کلی چگونگی ساخت برنامه کاربردی برای سیستمعاملهای ویندوز و لینوکس مورد بررسی قرار گرفته است و به موضوعاتی شامل مقدمات طراحی نرمافزارها، نصب ابزارهای مورد نیاز در این راستا، برنامهنویسی گرافیکی و طراحی گرافیکی نرمافزار بدون کدنویسی، پرداخته شده است. همچنین، پروژه ساخت یک نرمافزار فروشگاهی قابل اجرا روی سیستمعاملهای ویندوز و لینوکس، از صفر تا صد انجام و آموزش داده شده است تا مخاطبان بتوانند ساخت نرمافزار پایتون برای ویندوز و لینوکس را بیاموزند.
- برای دیدن فیلم آموزش پایتون پروژه محور و ساخت نرمافزار برای Windows و Linux + اینجا کلیک کنید.
فیلم آموزش پروژه محور پایتون کار با Tkinter و SQLite3
طول مدت این دوره آموزشی دو ساعت و سی و پنج دقیقه و مدرس آن مهندس علی دژبرد است. در این دوره آموزشی که در این بخش از مطلب چرا پایتون یاد بگیریم معرفی شده، ضمن معرفی بسته Tkinter، چگونگی کار با SQLite3 مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت، چندین پروژه از صفر تا صد پیادهسازی و اجرا شده است.
- برای دیدن فیلم آموزش پروژه محور پایتون کار با Tkinter و SQLite3 + اینجا کلیک کنید.
فیلم آموزش پایتون برنامه نویسی متا
طول مدت این دوره آموزشی دو ساعت و نه دقیقه و مدرس آن مهندس پژمان اقبالی است. در این دوره آموزشی که در این بخش از مطلب چرا پایتون یاد بگیریم معرفی شده، مفهوم برنامهنویسی متا (متا پروگرامینگ) بیان شده و چگونگی برنامه نویسی متا در پایتون تشریح شده است.
- برای دیدن فیلم آموزش پایتون برنامهنویسی متا + اینجا کلیک کنید.
فیلم آموزش پایتون الگوهای طراحی
مدت زمان فیلم آموزش پایتون الگوهای طراحی دوازده ساعت و بیست و شش دقیقه و مدرس آن، مهندس پژمان اقبالی شمسآبادی است. این دوره آموزشی، برای کسانی که با زبان پایتون آشنایی دارند و در صدد آن هستند که مهارتهای خود را در این زبان افزایش بدهند و به نیروی برنامهنویسی متخصصتری مبدل شوند، مناسب است. الگوی طراحی برای حل مسائل پیرامون طراحی نرمافزارها مورد استفاده قرار میگیرند.
از جمله سرفصلهای مورد بررسی در این دوره آموزشی که که در این بخش از مطلب چرا پایتون یاد بگیریم معرفی شده میتوان به مفهوم الگوهای طراحی، الگوی طراحی یگانه (Singleton Design Pattern)، الگوی طراحی کارخانه (Factory Design Pattern)، الگوی طراحی پروکسی (Proxy Design Pattern)، الگوی طراحی مشاهده کنننده (Observer Design Pattern)، الگوی طراحی فرمان (Command Design Pattern)، الگوی طراحی روش قالب (Template Method Design Pattern)، الگوی طراحی مدل-نمایش-کنترلر (Model-View-Controller Design Pattern) و الگوی طراحی وضعیت (State Design Pattern) اشاره کرد.
- برای دیدن فیلم آموزش پایتون الگوهای طراحی + اینجا کلیک کنید.
فیلم آموزش پایتون گرافیکی (رابطهای گرافیکی پایتون)
مدت زمان فیلم آموزش پایتون گرافیکی پنج ساعت و سه دقیقه و مدرس آن مهندس سید رضا دهاقانیان است. این دوره آموزشی برای افرادی مناسب است که که با پایتون آشنایی دارند و یا در حال یادگیری آن هستند. در این دوره واسطهای گرافیکی پایتون مورد بررسی قرار میگیرند. از جمله سرفصلهای فیلم آموزش پایتون گرافیکی میتوان به معرفی پکیجهای گرافیکی پایتون، معرفی پکیج graphics.py، معرفی TKinter، انجام پروژه عملی و بسیاری از دیگر موارد اشاره کرد.
- برای دیدن فیلم آموزش پایتون گرافیکی (رابطهای گرافیکی پایتون) + اینجا کلیک کنید.
فیلم آموزش پایتون برای بازیسازی با کتابخانه Pygame
مدت زمان فیلم آموزش پایتون برای بازیسازی با کتابخانه Pygame سه ساعت و پنجاه و پنج دقیقه و مدرس آن مهندس محمد جباری است. در این آموزش که در این بخش از مطلب چرا پایتون یاد بگیریم معرفی شده، روش بازیسازی در پایتون با کتابخانه Pygame آموزش داده شده و موضوعات گوناگون در این رابطه شامل معرفی Pygame و آموزش نصب آن، اصول اولیه کدنویسی با Pygame، معرفی متدهای مختلف، نحوه رسم خط و شکلهای مختلف، ایجاد شکل متحرک، افزودن صدا به بازی و بسیاری از دیگر موارد مورد بررسی قرار گرفته است.
- برای دیدن فیلم آموزش پایتون برای بازیسازی با کتابخانه Pygame + اینجا کلیک کنید.
فیلم آموزش پایتون برای توسعه وب با فریمورک جنگو
مدت زمان فیلم آموزش پایتون برای توسعه وب با فریمورک جنگو که مدرس آن مهندس پدرام شاهصفی هستند، هشت ساعت و پانزده دقیقه است. در این دوره آموزش ویدئویی که در این بخش از مطلب چرا پایتون یاد بگیریم معرفی شده، چارچوبنرمافزاری وب جنگو (Django) آموزش داده شده است. از جمله مباحثی که در این دوره مورد بررسی قرار گرفتهاند میتوان به معرفی، آموزش نصب و راهاندازی جنگو، پایگاه داده و مدلها، URLها در جنگو و قالبها اشاره کرد.
همچنین، به منظور درک بهتر چگونگی کار با این فریمورک وب، یک پروژه کامل نیز از صفر تا صد با بهرهگیری از جنگو انجام شده است. مشاهده این دوره به کسانی پیشنهاد میشود که علاقهمند هستند وارد دنیای برنامهنویسی وب شوند، افرادی که به تازگی در حال یادگیری پایتون هستند و همچنین، افرادی که از سایر زبانهای برنامهنویسی یا دیگر حوزههای برنامهنویسی به برنامهنویسی وب با پایتون روی آوردهاند.
- برای دیدن فیلم آموزش پایتون برای توسعه وب با فریمورک جنگو فرادرس + اینجا کلیک کنید.
فیلم آموزش پایتون فریم ورک Django Rest برای ساخت Web APIs
طول مدت این دوره آموزشی چهار ساعت و سی دقیقه و مدرس آن مهندس مجید ایرانپور است. فیلم آموزش پایتون فریم ورک Django Rest برای ساخت Web APIs که در این بخش از مطلب چرا پایتون یاد بگیریم معرفی شده، برای علاقهمندان و فعالان توسعه وب و سایر افرادی مناسب است که به زبان پایتون برنامهنویسی میکنند. در این دوره آموزشی، ضمن معرفی فریمورک Django Rest، معماری این چارچوب نرمافزری، پروتکل HTTP، روش شروع به کار با Models و Serializers، ارتباط بین Models ،Serializers و Views، مباحث تکمیلی فریمورک Django Rest و در نهایت، یک پروژه عملی برای درک بهتر مطالب، مورد بررسی قرار گرفته است.
- برای دیدن فیلم آموزش پایتون فریم ورک Django Rest برای ساخت Web APIs فرادرس + اینجا کلیک کنید.
فیلم آموزش پایتون و یادگیری ماشین
مدت زمان فیلم آموزش پایتون و یادگیری ماشین ده ساعت و مدرس آن مهندس سعید مظلومی راد است. این دوره آموزشی که در این بخش از مطلب چرا پایتون یاد بگیریم معرفی شده برای افرادی مناسب است که با زبان برنامهنویسی پایتون آشنایی اولیه دارند و در صدد فراگیری یادگیری ماشین و انجام پیادهسازیهای مربوط به آن با بهرهگیری از زبان پایتون هستند. از جمله مباحث مورد بررسی در فیلم آموزش یادگیری ماشین با پایتون میتوان به مقدمهای بر یادگیری ماشین، آشنایی با بسته نامپای، معرفی بسته پانداس و آموزش کار با آن، آموزش ترسیم دادهها با بهرهگیری از کتابخانه matplotlib، آشنایی با مباحث آماری و مورد کاربرد آنها در یادگیری ماشین، پیش پردازش دادهها، یادگیری نظارت شده، یادگیری غیر نظارت شده و روشهای کاهش ابعاد اشاره کرد.
- برای دیدن فیلم آموزش پایتون و یادگیری ماشین + اینجا کلیک کنید.
فیلم آموزش پایتون برای یادگیری ماشین مقدماتی
طول مدت این دوره آموزشی شانزده ساعت و پنجاه دقیقه و مدرس آن مهندس فرشید شیرافکن است. در این دوره که در این بخش از مطلب چرا پایتون یاد بگیریم معرفی شده، مباحث مقدماتی و متوسطه یادگیری ماشین به طور جامع و به زبان ساده از پایه مورد مورد بررسی قرار گرفته و در همه پیادهسازیها، از زبان برنامهنویسی پایتون و کتابخانههای آن استفاده شده است. از جمله مباحث مورد بررسی در این دوره آموزشی میتوان به مقدمهای بر یادگیری ماشین، داده و انواع آن، پیشپردازش دادهها، رگرسیون، رگرسیون لجستیک، شبکههای عصبی مصنوعی، ماشین بردار پشتیبان و درخت تصمیم اشاره کرد.
- برای دیدن فیلم آموزش پایتون برای یادگیری ماشین مقدماتی + اینجا کلیک کنید.
فیلم آموزش پایتون برای یادگیری ماشین تکمیلی
طول مدت این دوره آموزشی ده ساعت و سی و سه دقیقه و مدرس آن مهندس فرشید شیرافکن هستند. این آموزش برای افرادی که با مباحث مقدماتی و متوسطه یادگیری ماشین با پایتون آشنایی دارند مناسب است. در فیلم آموزش پایتون برای یادگیری ماشین تکمیلی، کلیه مباحث تکمیلی یادگیری ماشین شامل دستهبندی بیز، دستهبندی K نزدیکترین همسایگی، یادگیری جمعی، انتخاب ویژگی، تقلیل ابعاد، خوشهبندی، کشف دادههای پرت و کاوش قوانین انجمنی مورد بررسی قرار گرفته است.
- برای دیدن فیلم آموزش پایتون برای یادگیری ماشین تکمیلی + اینجا کلیک کنید.
فیلم آموزش پایتون برای پیادهسازی مسائل بهینهسازی
طول مدت این دوره آموزشی برابر با چهار ساعت و سه دقیقه و مدرس آن، مهندس پژمان اقبالی شمسآبادی است. این دوره آموزشی برای افرادی مناسب است که با زبان برنامهنویسی پایتون آشنایی اولیه دارند و در صدد فراگیری بهینهسازی ریاضیاتی و پیادهسازی آن با بهرهگیری از پایتون هستند. از جمله سرفصلهای این دوره آموزشی میتوان به حل مسئله بهینهسازی کولهپشتی، مسائل بهینهسازی گراف و برنامهنویسی پویا اشاره کرد.
- برای دیدن فیلم آموزش پایتون برای پیادهسازی مسائل بهینهسازی + اینجا کلیک کنید.
فیلم آموزش پایتون برای برنامهنویسی آردوینو
طول مدت این دوره آموزشی چهار ساعت و چهل و شش دقیقه و مدرس آن، مهندس نوید ضرابی است. این دوره آموزشی مناسب افرادی است که با مباحث پایتون آشنایی مقدماتی دارند و در صدد یادگیری پایتون برای برنامهنویسی سختافزاری و به طور خاص، کاربرد پایتون در حوزه اینترنت اشیا هستند. در این آموزش، ضمن ارائه مباحث مقدماتی پیرامون قابلیتهای ترکیب آردوینو با پایتون، به چگونگی راهاندازی سختافزاری و نرمافزاری پروژه، دریافت اطلاعات Live در پایتون و ایجاد رابط گرافیکی در پایتون پرداخته شده است و به منظور درک بهتر مخاطب از مطالب ارائه شده، چندین مثال کاربردی از صفر تا صد انجام و پیادهسازی شده است.
- برای دیدن فیلم آموزش پایتون برای برنامهنویسی آردوینو + اینجا کلیک کنید.
فیلم آموزش پایتون برای برنامهنویسی رزبریپای
طول مدت این دوره آموزشی دوازده ساعت و چهل و شش دقیقه و مدرس آن، مهندس مجتبی شادریان است. این دوره آموزشی مناسب افرادی است که با مباحث پایتون آشنایی اولیه دارند و قصد یادگیری روش برنامهنویسی سختافزاری با پایتون و فراگیری کاربرد پایتون در حوزه اینترنت اشیا را دارند. از جمله مباحث مورد بررسی در فیلم آموزش پایتون برای برنامهنویسی رزبریپای میتوان به مباحث مقدماتی پایتون، راهاندازی رزبری پای و برنامهنویسی رزبریپای اشاره کرد.
- برای دیدن فیلم آموزش پایتون برای برنامهنویسی رزبریپای + اینجا کلیک کنید.
واقعا عالی بود؛
کامل دقیق و بی نقص ،
انگیزه ای بود برام برای یادگیری
ممنونم.