پیش نیاز برنامه نویسی چیست؟ – پیش نیازهای برنامه نویس شدن

۴۴۲۰ بازدید
آخرین به‌روزرسانی: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲
زمان مطالعه: ۴۷ دقیقه
دانلود PDF مقاله
پیش نیاز برنامه نویسی چیست؟ – پیش نیازهای برنامه نویس شدنپیش نیاز برنامه نویسی چیست؟ – پیش نیازهای برنامه نویس شدن

یکی از با ارزش‌ترین مهارت‌هایی که امروزه می‌توان کسب کرد، مهارت برنامه نویسی است. شاید به ساخت نرم‌افزار یا برنامه‌های بازی، یا ارتقای دانش خود در حوزه فناوری و تکنولوژی علاقه‌مند باشید. در هر صورت، یادگیری زبان کامپیوتر می‌تواند دارایی بزرگی برای رشد و پیشرفت حرفه‌ای و شخصی افراد باشد. با گذر زمان و دسترسی بیشتر و بیشتر به اینترنت، هر کسی می‌تواند برنامه نویسی را یاد بگیرد. اگر در حال مطالعه این مطلب هستید، پس اولین قدم برای یادگیری برنامه نویسی را برداشته‌اید. این مطلب با موضوع محوری پیش نیاز برنامه نویسی تهیه شده است و در آن به شرح جامع پیش نیاز های برنامه نویسی پرداخته شده است.

فهرست مطالب این نوشته
997696

علاوه بر پاسخ دادن به این پرسش که پیش نیاز برنامه نویسی چیست در این مطلب به سایر موضوعاتی از قبیل اینکه چرا باید برنامه نویسی را یاد بگیریم و چگونه در آن پیشرفت کنیم، ساده‌ترین زبان‌های برنامه نویسی برای افراد مبتدی، مباحثی که برای شروع کد نویسی باید یاد بگیریم، کد نویسی چه تفاوتی با برنامه نویسی دارد، مهارت‌ها و اصول لازم برای برنامه نویسی، برنامه نویسی برای مبتدیان به چه صورت است و مواردی از این قبیل خواهیم پرداخت.

کد چیست ؟

کدنویسی فرایند استفاده از زبان‌های برنامه نویسی برای ارائه دستورالعمل‌ها به سیستم کامپیوتری است. این دستورالعمل‌ها ساخت وب سایت‌ها، نرم‌افزارها و برنامه‌هایی که مردم روزانه استفاده می‌کنند را میسر می‌سازند. در واقع کدها در نرم‌افزارهایی نوشته می‌شوند که به عنوان «محیط توسعه یکپارچه» (IDE) قابل استفاده هستند و پس از اجرای کد، خط به خط نوشته‌ها برای سیستم‌عامل کامپیوتر به صورت باینری (اعداد صفر و یک) ترجمه می‌شود.

چرا برنامه نویسی را یاد بگیریم ؟

باید به این فکر کنیم که چرا می خواهیم کد نویسی کنیم؟ نتیجه این تحقیق و تفکر به ما کمک می‌کند تا مشخص کنیم کدام زبان برنامه نویسی را می‌خواهیم در ابتدا یاد بگیریم و چگونه برنامه نویسی را شروع کنیم، چطور برنامه نویس شویم، چه نوع پروژه‌هایی را می‌خواهیم پیش ببریم و در نهایت می‌خواهیم با مهارت‌های خود چه چیزی را بسازیم و از آن چگونه استفاده کنیم. در ادامه به برخی از مزایای شناخته شده و مهم یادگیری برنامه نویسی اشاره می‌کنیم.

کد در برنامه نویسی

برنامه نویسی به ایجاد مهارت‌های حرفه ای کمک می‌کند

ابتدا باید بدیهیات را از سر راه برداریم. دانش برنامه نویسی کامپیوتر یک دارایی شغلی ارزشمند است. همان‌طور که فناوری باعث ادامه زندگی روزمره می‌شود، مهارت‌های کدنویسی نیز روزبه‌روز میان داوطلبان باعث ایجاد علاقه‌مندی بیشتر می‌شود. بسیاری از مهارت‌های مورد تقاضا مربوط به حوزه کامپیوتر می‌شوند.

اگر به دنبال تغییر موقعیت شغلی خود و ورود به حوزه فناوری کامپیوتر هستید یا علاقه دارید به سمت نقشی فنی‌تر و تخصصی‌تر در حوزه فعالیت خود تغییر مسیر بدهید، یادگیری حداقل یک زبان برنامه نویسی مرتبط برای شروع این مسیر ضروری است.

فقط توسعه‌دهندگان یک زمینه فعالیت خاص نباید احاطه کامل بر دانش برنامه نویسی موردنیاز داشته باشند، بلکه طراحان وب نیز باید کاملاً با CSS ،HTML و جاوا اسکریپت آشنایی داشته باشند، مدیران پروژه باید عملکرد درونی ابزارهایی را بدانند که به ساخت آن‌ها کمک می‌کنند، حتی اگر شخصی وب‌سایت ساده وردپرسی دارد، آشنایی با زبان‌های Front-End و کمی هم PHP برای او بسیار مفید خواهد بود.

حتی اگر وظیفه‌ای تماماً فنی را دنبال نمی‌کنیم، تجربه برنامه نویسی دارایی بزرگی به حساب می‌آید. این دانش فنی، توانایی درک مفاهیم انتزاعی و حل مسائل پیچیده را در انسان تقویت می‌کند. در نهایت دانش برنامه نویسی شما را قادر می‌سازد تا کار آزاد یا حرفه‌ای تمام وقت داشته باشید.

برنامه نویسی به کسب درآمد بیشتر کمک می‌کند

متوسط حقوق اولیه در ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۴۰ هزار دلار بوده است. اما میانگین حقوق اولیه برای یک برنامه نویس عددی در حدود ۸۵ هزار دلار، یعنی بیش از دو برابر بالاتر از متوسط حقوق سایر مشاغل است.

بین کدنویس‌ها و برنامه‌نویسان تفاوت‌های اندکی وجود دارد، همان‌طور که به یادگیری کدنویسی ادامه می‌دهیم، رفته رفته تخصص بیش‌تری کسب می‌کنیم و حرفه‌ای‌تر می‌شویم. با تقویت مهارت و تخصص خود در حوزه‌ای خاص و مشخص از برنامه نویسی، می‌توان در این زمینه بسیار پیشرفت کرد و کسب درامد بسیار بیشتری داشت.

در خصوص تفاوت کدنویس، برنامه نویس و توسعه‌دهنده باید گفت که کد نویسی اولین سطح در مشاغل حوزه برنامه نویسی به حساب می‌آید و پس از آن برنامه نویس و توسعه‌دهنده در جایگاه‌های بعدی قرار می‌گیرند. توسعه‌دهندگان علاوه بر نوشتن کد، نرم‌افزار را نیز اشکال‌زدایی یا دیباگ کرده و با کدهای منبع آن کار می‌کنند. توسعه‌دهندگان معمولاً در یک زبان برنامه نویسی خاص تخصص زیادی دارند.

توسعه‌دهند۰‌ها اغلب حقوق بیشتری نسبت به برنامه‌نویسان دریافت می‌کنند و رشد شغلی قابل پیش‌بینی و رو به بالایی دارند. طبق بررسی‌های اداره آمار کار ایالات متحده تا سال 2030، مشاغل برای توسعه‌دهندگان 22 درصد رشد خواهد داشت.

برنامه نویسی اجازه خلق هر چیزی را می دهد

یکی از جالب‌ترین مزایای یادگیری نحوه کدنویسی این است که می‌توان ایده‌های خود را زنده کرد. در صورتی که ایده‌ای برای یک وب سایت، برنامه کاربردی یا بازی رایانه‌ای داریم، اکنون می‌توان آن را دقیقاً همان‌طوری پیاده‌سازی کرد که باب میل خودمان است و سپس آن را در اینترنت با بقیه به اشتراک گذاشت.

چه بخواهیم از پروژه خود کسب درآمد کنیم، چه بخواهیم آن را در یک پلتفرم اوپن سورس مانند GitHub پست کنیم، یا صرفاً چیزی را به عنوان یک سرگرمی بسازیم، دانش و ابزار لازم برای انجام این کار را خواهیم داشت. خوشحال‌کننده است که باعث خلق برنامه‌هایی شویم که تا به حال هرگز به این شکل ایجاد نشده اند. به‌علاوه، این پروژه‌ها برای فرایند یادگیری و کاریابی ضروری هستند.

برنامه نویسی به درک بهتر دنیای اطراف کمک می‌کند

یادگیری اصول اولیه برنامه نویسی کامپیوتر بسیار در درک چشم‌انداز فناوری رو به رشد کمک‌کننده است. با بدست آوردن دیدگاهی کاملاً جدید پیرامون فناوری‌های روزمره زندگی خود، از خلق همه آن‌ها قدردانی خواهیم کرد.

برنامه نویسی سرگرم کننده است

برنامه نویسی در عین پیچیدگی، بسیار لذت‌بخش است. برای بسیاری افراد یادگیری برنامه نویسی تجربه‌ای سرگرم‌کننده و جالب است. بعد از اینکه اصول اولیه را فراگرفتیم و پروژه‌های اصلی شروع شدند، این فرآیند کمتر شبیه به یادگیری و بیشتر شبیه اوقات فراغت خواهد بود. به هر حال، اگر از برنامه نویسی لذت نبریم، دشوار است آن را به عنوان یک حرفه دنبال کنیم.

دلیل نیاز به یادگیری برنامه نویسی

بنابراین تا اینجا دریافتیم که چرا باید برنامه نویسی را یاد بگیریم و حالا آماده هستیم تا به سراغ پیش نیازهای برنامه نویسی برویم و ببینیم که این پیش نیازها چه هستند.

پیش نیاز برنامه نویسی چیست ؟

به لطف اینترنت و دنیای گسترده وب، اکنون بهترین و مناسب‌ترین زمان برای یادگیری برنامه نویسی است، چرا که دریایی از انواع مختلف محتوای آموزشی رایگان یا به‌صرفه در دسترس همگان قرار دارد. البته حجم زیاد گزینه‌ها می‌تواند برخی از برنامه‌نویس‌های مبتدی را قبل از شروع کمی بترساند. در آغاز راه باید بدانیم بهتر است از کجا شروع کنیم و چه پیش نیازهایی را باید یاد بگیریم. بنابراین در این بخش، نحوه یادگیری کدنویسی برای مبتدیان را به همراه برخی از منابع توصیه شده برای هر مرحله پوشش خواهیم داد. در ادامه هر یک از ۱۰ مورد مربوط به پیش نیاز های برنامه نویسی فهرست شده‌اند و سپس هر مورد را به طور جامع در زیربخش‌هایی جداگانه توضیح خواهیم داد.

  1. درک دلیل نیاز به یادگیری برنامه نویسی
  2. انتخاب زبان برنامه نویسی مناسب برای ما
  3. یافتن دوره‌های آموزشی مناسب پیش از شروع
  4. یافتن ابزارهای تسهیل کننده یادگیری برنامه نویسی
  5. شناسایی برنامه نویسان متخصص و ماهر در شبکه‌های اجتماعی و دنبال کردن آن‌ها
  6. مشخص کردن پروژه‌های برنامه نویسی مناسب و مفید
  7. یافتن منتور و مشاور خوب و شناسایی جامعه برنامه‌نویسان زبان مورد انتخاب خود
  8. مد نظر داشتن ثبت‌نام در یک بوت‌کمپ معتبر برنامه نویسی

اهمیت درک علت یادگیری برنامه نویسی پیش از شروع

زمان شروع برنامه نویسی با مهارتی بسیار وسوسه‌انگیز مواجه می‌شویم. اما اگر هدف نهایی نداشته باشیم، ممکن است نا امید شده و قبل از رسیدن به مقاطع جذاب حرفه برنامه نویسی از یادگیری آن دست بکشیم. بنابراین، قبل از شروع یادگیری به این فکر کنیم که چرا می‌خواهیم به یادگیری پیش نیاز های برنامه نویسی بپردازیم و چرا باید شروع به کدنویسی کنیم. در مورد تکمیل کردن پروژه‌های خود، دلیل هیجان‌انگیز بودن این مهارت برای شما و منابعی که در دسترس دارید بیاندیشید. پیش از این نیز به مزایای یادگیری برنامه نویسی پرداختیم و این موارد خود می‌توانند دلایلی برای افزایش انگیزه یادگیری برنامه نویسی باشند.

چرا باید برنامه نویسی یاد بگیریم

به عنوان مثال، هنگامی که تصمیم می‌گیریم یک توسعه‌دهنده شویم، شاید به درآمد بالای آن فکر کنیم یا به این بیاندیشیم که کجا قرار است کار کنیم و برای چه نوع پروژه‌هایی به توسعه‌دهندگان نیاز است. آيا آماده یادگیری برنامه نویسی و صرف وقت زیاد برای آن هستیم؟ کدام تمرینات زبان‌های برنامه نویسی مناسب ما است و ساخت چه پروژه‌هایی نیازهای ما را نشان می‌دهد؟ فکر کردن به همه این مسائل و تعیین هدفی گسترده و بزرگ اگرچه ضروری است، اما می‌تواند واقعاً دلسرد کننده باشد. در عوض، باید با اهداف کوچک‌تر و خاص‌تر می‌توان شروع کرد. به عنوان مثال، فرض کنیم قصد ساخت یک اپلیکیشن موبایل را برای دوست خود داریم که در حال تمرین مسابقه دو نیمه ماراتن است. تعیین این هدف کوچک:

  • کمک می‌کند تا مهارت‌های مورد نیاز خود را بسازیم.
  • مشخص می‌کند زبان برنامه نویسی مناسب برای شروع چیست.
  • می‌تواند به ما کمک کند تا تاریخ مشخصی را برای مدیریت بهتر زمان حین یادگیری تعیین کنیم.

انتخاب زبان برنامه نویسی برای شروع

برای انتخاب زبان برنامه نویسی مناسب پیش از شروع یادگیری، لازم است به اهداف بلندمدت خود نگاهی بیاندازیم. آیا یادگیری برنامه نویسی را برای پیشرفت در محل کار نیاز داریم یا صرفا بابت سرگرمی و علاقه شخصی به سراغ آن می‌رویم؟ آیا جدول زمانی انعطاف‌پذیری داریم یا باید پروژه‌ای را با عجله به پایان برسانیم؟ به عنوان فردی مبتدی، ممکن است علاقه‌مند باشیم با زبانی شروع کنیم که از ساختمان داده یا الگوریتم استفاده نمی‌کند و آسان‌تر است.

اگر این‌طور است، HTML یا CSS گزینه‌های خوبی برای شروع هستند. اما زبان‌هایی مانند پایتون و جاوا نیز برای مبتدیان بسیار عالی هستند و کاربردهای بسیار زیادی در حوزه‌های مختلف دارند. گاهی ممکن است ماه‌ها طول بکشد تا یک زبان برنامه نویسی را فرا گیریم، بنابراین برای اطمینان از درست سپری شدن زمان خود، باید بهتر برنامه‌ریزی کنیم.

بر اساس رای ۱۳ نفر
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
منابع:
HubspotComputerScienceZone
نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *