اسپم اسکور چیست؟ – به زبان ساده + روش های کاهش آن

۳۲۶ بازدید
آخرین به‌روزرسانی: ۱۱ آذر ۱۴۰۲
زمان مطالعه: ۲۳ دقیقه
دانلود PDF مقاله
اسپم اسکور چیست؟ – به زبان ساده + روش های کاهش آناسپم اسکور چیست؟ – به زبان ساده + روش های کاهش آن

احتمالا در زمان آنالیز سئوی وب‌سایت از خودتان پرسیده‌اید مفهوم اسپم اسکور چیست و چه‌قدر در SEO تأثیر دارد. «اسپم اسکور» (Spam Score) معیاری است که نرم‌افزار مدیریت سایت و سئوی Moz در سال ۲۰۱۵ آن را طراحی کرده و در مقیاس درصد نشان می‌دهد آدرسی که در آن وارد کرده‌اید، چقدر احتمال دارد توسط گوگل جریمه شود. به عبارت ساده‌تر، با وارد کردن آدرس دلخواه در ابزار Link Explorer نرم‌افزار Moz، ابزار به شما می‌گوید آدرس موردنظر چقدر به وب‌سایت‌هایی شباهت دارد که توسط گوگل اسپم در نظر گرفته شده یا جریمه شده‌اند. از اسپم اسکور می‌توانید هم برای بررسی میزان اسپم بودن وب‌سایت خودتان و هم وب‌سایت‌هایی که به‌طرف آن بک‌لینک ایجاد کرده‌اند، استفاده کنید.

فهرست مطالب این نوشته
997696

از آنجا که بالا بودن بی‌دلیل این امتیاز برای سئوی وب‌سایت و رتبه‌بندی آن در صفحه نتایج خطرناک است، تشخیص امتیاز اسپم اسکور و ۲۷ سیگنال اثرگذار بر آن کمک می‌کند اقداماتی را برای کاهش این امتیاز در نظر بگیرید یا بک‌لینک‌های دریافتی از وب‌سایت‌های اسپم را در صورت لزوم «رد» (Disavow) کنید. در این آموزش از مجله فرادرس در مورد اسپم اسکور، دلایل اهمیت و کاربردهای آن بحث می‌کنیم و با روش‌های کاهش آن آشنا می‌شویم.

اسپم اسکور سایت چیست؟

در بیان دقیق‌تر، تخصصی‌تر و در اصطلاحات SEO، اسپم اسکور را می‌توان به‌عنوان معیار و امتیازی تعریف کرد که نشان می‌دهد چقدر احتمال دارد آدرس واردشده از نظر گوگل اسپم به نظر برسد و جریمه شود. هرچه درصد اسپم اسکور کمتر باشد، یعنی وب‌سایت شما کمتر به وب‌سایت‌های اسپم شباهت دارد، بنابراین احتمال کمتری وجود دارد که توسط گوگل جریمه شوید، در رتبه‌های پایین‌تری قرار بگیرید یا حتی از فهرست گوگل حذف شوید. این قابلیت نرم‌افزار Moz، بر اساس سیستم «یادگیری ماشین» (Learning Machine) عمل می‌کند و با بررسی ۲۷ فاکتور مختلف، امتیازی کلی را در قالب درصد در یکی از سه بازه عددی زیر به شما نمایش می‌دهد:

  • اسپم اسکور پایین: بین ۱ تا ۳۰ درصد که یعنی وب‌‌سایت از نظر امتیاز اسپم در وضعیت خوبی قرار دارد.
  • اسپم اسکور متوسط: بین ۳۱ تا ۶۰ درصد که یعنی وب‌سایت از نظر اسپم بودن باید بررسی شود.
  • اسپم اسکور بالا: بین ۶۱ تا ۱۰۰ درصد که یعنی باید کمی جدی‌تر به رفع مشکلات سئوی آن توجه کنید.

نکته بسیار مهم در مورد اسپم اسکور آن است که این معیار در الگوریتم‌های رتبه‌بندی خود گوگل وجود ندارد و فقط توسط Moz ارائه و اندازه‌گیری می‌شود. از آنجاکه داده‌های وب‌سایت Moz معتبر هستند. می‌توان از اسپم اسکور برای بررسی دقیق‌تر وب‌سایت و کیفیت بک‌لینک‌های دریافتی آن استفاده کرد.

روش های کاهش اسپم اسکور

در جدول زیر، به سیگنال‌های استفاده شده توسط Moz برای محاسبه اسپم اسکور اشاره کرده‌ایم که رعایت کردن آن‌ها، اصلی‌ترین روش‌هایی است که می‌توانید برای کاهش اسپم اسکور به کار بگیرید.

روش‌های کاهش اسپم اسکور
۱. افزایش تعداد صفحات وب‌سایت۱۰. افزودن آدرس ایمیل واقعی و معتبر به وب‌سایت۱۹. افزودن پیکسل فیس‌بوک در کد صفحه
۲. استفاده نکردن از TLD مرتبط با دامنه‌های اسپم۱۱. استفاده از پروتکل امن https۲۰. وجود چند لینک داخلی درون صفحه
۳. کوتاه بودن نام دامنه۱۲.عدم استفاده زیاد از متاتگ‌ کلمه کلیدی در وب‌سایت۲۱. دریافت نکردن بک‌لینک‌های زیاد از چند منبع محدود
۴. استفاده نکردن از کاراکترهای عددی در نام دامنه۱۳. توجه به طول متاتگ کلمه کلیدی۲۲. برقراری تعادل بین تعداد لینک‌های خروجی از وب‌سایت و محتوا
۵. استفاده از فونت API گوگل۱۴. استفاده نکردن از تگ کنونیکال غیرمحلی۲۳. استفاده نکردن از حروف صامت یا صدادار متوالی در نام دامنه
۶. نصب  گوگل تگ منیجر روی وب‌سایت۱۵. طولانی یا کوتاه نبودن عنوان صفحه۲۴. استفاده نکردن از علامت «خط پیوند [ـ]» (Hyphen) در نام دامنه
۷. استفاده از برچسب تبلیغ DoubleClick۱۶. طولانی نبودن توضیحات متا۲۵. توجه به طول پیوند یکتا
۸. افزودن شماره تماس معتبر به وب‌سایت۱۷. افزایش بازدید صفحات وب‌سایت۲۶. استفاده نکردن از کلمات مخرب در محتوای وب‌سایت
۹. ایجاد لینک به لینکدین در وب‌سایت۱۸. افزودن آیکون مخصوص به وب‌سایت۲۷. رد بک‌لینک‌های دارای انکرتکست با CPC بالا

در بخش بعدی هریک از موارد بالا را به‌طور دقیق بررسی می‌کنیم اما قبل از آن بهتر است درک بهتری از دلایل اهمیت اسپم اسکور، نحوه استفاده و دسترسی به آن پیدا کنید.

چرا درصد اسپم اسکور در سئو مهم است؟

بررسی درصد اسپم اسکور از دو جهت هم در سئوی داخلی و هم در سئوی خارجی وب‌سایت مهم است:

  • بررسی میزان اسپم بودن دامنه‌های فرعی وب‌سایت (سئو داخلی)
  • بررسی میزان اسپم بودن آدرس‌هایی که به طرف وب‌سایت بک‌لینک ایجاد کرده‌اند (سئو خارجی)

شناسایی میزان اسپم بودن دامنه‌های فرعی

با دانستن امتیاز اسپم اسکور می‌توانیم بفهمیم زیردامنه وب‌سایت ما چقدر به وب‌سایت‌های اسپم شباهت دارد. به‌همین دلیل در آنالیزهای بعدی سئو سایت، سعی می‌کنیم نشانه‌های اسپم بودن را که ممکن است رتبه وب‌سایت را در صفحه نتایج کاهش داده باشند، شناسایی و برای بهبود و اصلاح آن‌ها اقدام کنیم.

برنامه‌ریزی برای دریافت بک‌لینک باکیفیت

کاربرد دیگر اسپم اسکور، ارزیابی کیفیت بک‌لینک‌هایی است که به‌طرف وب‌سایت ما ایجاد شده‌اند. از آنجا که در درجه اول کیفیت و در درجه دوم تعداد بک‌لینک‌های دریافتی وب‌سایت، به‌عنوان یکی از فاکتورهای رتبه‌بندی مستقیم گوگل اثر بسیار زیادی روی رتبه صفحات در صفحه نتایج دارد، تشخیص وضعیت بک‌لینک‌ها کمک می‌کند بهتر بتوانیم پروفایل بک‌لینک را مدیریت کنیم.

چطور درصد اسپم اسکور را ببینیم؟

تا این بخش به‌خوبی می‌دانید اسپم اسکور چیست و چه اهمیت و کاربردی در سئوی وب‌سایت دارد. در ادامه، نحوه دیدن این امتیاز و اطلاعات مهم بخش Spam Score ابزار Moz را بررسی می‌کنیم تا تحلیل این امتیاز برای شما راحت‌تر باشد.

برای دیدن درصد اسپم اسکور، بعد از ساخت حساب کاربری در وب‌سایت Moz، ابزار «Link Explorer [+]» را مانند تصویر زیر، انتخاب کنید:

انتخاب Link explorer ابزار Moz
انتخاب Link explorer ابزار Moz (برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگ‌تر، روی آن کلیک کنید.)

در ادامه، در صفحه باز شده، روی گزینه «Link Research» کلیک و در منوی باز شده، روی «Spam Score» بزنید:

انتخاب Link Research و Spam Score در ابزار moz
انتخاب Link Research و Spam Score در ابزار Moz (برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگ‌تر، روی آن کلیک کنید.)

در نوار جستجوی بازشده، آدرس وب‌سایت را وارد کنید و روی «Analyze» بزنید:

محل وارد کردن آدرس سایت در ابزار spam score سایت moz
محل وارد کردن آدرس سایت در ابزار spam score سایت Moz (برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگ‌تر، روی آن کلیک کنید.)

ابزار در مدت زمان کوتاهی، اطلاعات مهمی ازجمله اسپم اسکور، «رتبه دامنه» (Domain Authority) و تعداد دامنه‌هایی را که به‌طرف آدرس واردشده بک‌لینک ایجاد کرده‌اند، به‌همراه دسته‌بندی دقیقی از وضعیت اسپم اسکور آن‌ها در صفحه‌ای به شکل زیر به شما نشان می‌دهد:

نمونه گزارش اسپم اسکور وب‌سایت اپل
نمونه گزارش اسپم اسکور وب‌سایت اپل (برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگ‌تر، روی آن کلیک کنید.)

برای مثال، تصویر بالا نشان می‌دهد حدود ۸۶ درصد از وب‌سایت‌های ایجادکننده بک‌لینک به وب‌سایت اپل، اسپم اسکور بین ۱ تا ۳۰ درصد دارند. این اطلاعات به تحلیل هرچه بهتر پروفایل بک‌لینک این وب‌سایت کمک می‌کند. با اسکرول صفحه، همین بخش را با جزییات بیشتر و در قالب نمودارهای ستونی به تفکیک تعداد دامنه‌های لینک‌دهنده می‌بینید:

نمودار وضعیت اسپم اسکور سایت های لینک دهنده
نمودار وضعیت اسپم اسکور سایت های لینک‌دهنده (برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگ‌تر، روی آن کلیک کنید.)

برای مثال، نمودار بالا نشان می‌دهد حدود ۴ میلیون از ۶٫۸ میلیون وب‌سایتی که به وب‌سایت اپل بک‌لینک داده‌اند، اسپم اسکور بین ۱ تا ۱۰ درصد دارند. بخش مهم بعدی که در گزارش اسپم اسکور می‌بینید، فهرست وب‌سایت‌های مبدا بک‌لینک به‌همراه اسپم اکسور، رتبه دامنه و تاریخ خزش آن‌ها است. این اطلاعات را می‌توانید در قالب فایل CSV از ابزار دانلود و با کلیک روی هر لینک، در مورد آن‌ها کمی تحقیق کنید:

فهرست دامنه‌های لینک‌دهنده در کنار اسپم اسکور و رتبه دامنه
فهرست دامنه‌های لینک‌دهنده در کنار اسپم اسکور و رتبه دامنه (برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگ‌تر، روی آن کلیک کنید.)

قبل از هر مورد دیگری این نکته را بگوییم که بالا بودن اسپم اسکور وب‌سایت شما به این معنا نیست که وب‌سایت حتما از نظر گوگل اسپم به نظر می‌رسد، بلکه باید آن را به‌عنوان نشانه‌ای برای بررسی و آنالیز دقیق وب‌سایت از نظر کیفیت و ارتباط محتوا در نظر بگیرید. در حقیقت اسپم اسکور امتیازی است که به شما نشان می‌‌دهد عامل یا عواملی در وب‌سایت شما وجود دارند که ممکن است باعث کاهش رتبه سئو و قرار گرفتن آن در رتبه‌های پایین صفحه نتایج شوند.

علت عدم نمایش اسپم اسکور چیست؟

در بخش‌های قبلی به این نکته اشاره کردیم که اسپم اسکور سرنخی است که به کمک آن آنالیز سئو سایت و پروفایل بک‌لینک را هوشمندانه‌تر انجام می‌دهید. از آنجاکه ربات‌های خزنده Moz ممکن است همه وب‌سایت‌های موجود در سطح وب را به فهرست خود اضافه نکرده باشند، گاهی پیش می‌آید که پس از وارد کردن آدرس وب‌سایت، صفحه‌ای مانند تصویر زیر ببینید که هیچ اسپم اسکوری برای آن ثبت نشده است:

گزارش عدم نمایش اسپم اسکور - اسپم اسکور چیست
گزارش عدم نمایش اسپم اسکور (برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگ‌تر، روی آن کلیک کنید.)

این اتفاق معمولا برای وب‌سایت‌های جدیدی رخ می‌دهد که به‌تازگی راه‌اندازی شده‌اند و هنوز خزنده‌ها آن‌ها را شناسایی نکرده‌اند. روشی که با انجام آن می‌توانید از خزش و نمایه‌گذاری وب‌سایتتان توسط Moz مطمئن شوید، چندان آسان نیست. لازم است از وب‌سایت‌هایی که حدس می‌زنید در فهرست Moz وجود دارند، با کمک گرفتن از استراتژی‌های لینک‌سازی، بک‌لینک‌های معتبر دریافت کنید. این کار کمک می‌کند کم‌کم به فهرست Moz اضافه شوید.

تا این بخش می‌دانید اسپم اسکور چیست و چطور می‌توان به آن دسترسی پیدا کرد. در ادامه در مورد روش‌های کاهش امتیاز اسپم یاد می‌گیرید.

تا اینجا می‌دانید کاربردهای اسپم اسکور چیست و چرا باید به آن توجه کرد. در ادامه، سیگنال‌های تأثیرگذار روی اسپم اسکور و در واقع روش‌های کاهش دادن آن را یاد می‌گیریم.

سیگنال های موثر بر اسپم اسکور

بر اساس رای ۰ نفر
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
منابع:
MOZWOLFGANGReputio
نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *