اندیکاتور پیشرو در تحلیل تکنیکال چیست و چه کاربردی دارد؟ – به زبان ساده
اندیکاتور پیشرو در تحلیل تکنیکال یکی از ابزارهای تحلیلی است که به تریدرها در ارزیابی میزان قدرت روند و شناسایی نواحی احتمالی برگشت روند در نمودار مربوطه کمک میکند. اندیکاتورهای پیشرو در بازارهایی همانند فارکس برای تعیین اهداف معاملاتی و مدیریت ریسک استفاده میشود. تریدرها میتوانند با استفاده از ترکیب مناسبی از اندیکاتورهای پیشرو و دیگر اندیکاتورهای موجود در تحلیل تکنیکال و توجه به الگوهای قیمتی در پرایس اکشن و رفتار کندلها استراتژیهای معاملاتی بهینهای را برای موفقیت در بازارهای مالی طرحریزی کنند. با توجه به اهمیت این موضوع در این مطلب از مجله فرادرس اندیکاتورهای پیشرو را شرح میدهیم. برای این منظور پس از ارائه تعریفی از این اندیکاتورها، ویژگیهای آنها و کاربردهای مرتبط را توضیح میدهیم. در ادامه نقش اندیکاتور پیشرو در استراتژی معاملاتی را بیان میکنیم و در پایان نیز اندیکاتورهای پیشرو در بازار کریپتو را شرح میدهیم.
اندیکاتور پیشرو در تحلیل تکنیکال
اندیکاتور پیشرو در تحلیل تکنیکال نوسانات قیمت در بازار مربوطه را پیشبینی میکند و به تریدرها کمک میکند تا بتوانند نواحی ورود و خروج بهینهای را در نمودار قیمت پیدا کنند. اندیکاتورهایی همانند اندیکاتور «شاخص قدرت نسبی» (Relative Strength Index | RSI)، اندیکاتور حجم تعادلی و اندیکاتور استوکاستیک نمونههایی از اندیکاتورهای پیشرو در تحلیل تکنیکال هستند.
تصویر زیر، اندیکاتور RSI را در نمودار معاملاتی فارکس نشان میدهد.
تفاوت اندیکاتور پسرو و پیشرو در تحلیل تکنیکال
هر کدام از اندیکاتورهای پسرو و پیشرو در تحلیل تکنیکال به نوعی به تریدرها در رصد رفتار قیمتی و پیشبینی روندهای آتی قیمت در بازار مالی موردنظر کمک میکنند. تفاوت اصلی بین این دو نوع اندیکاتور در نحوه تمرکز آنها با توجه به فاز زمانی مربوطه است. اندیکاتورهای پیشرو بر روی پیشبینی حرکات آتی قیمت در بازار مربوطه تمرکز دارند. در حالیکه اندیکاتورهای پسرو بیشتر برای تایید روندهای گذشته استفاده میشوند.
بنابراین اندیکاتورهای پیشرو به تریدرها کمک میکنند تا بتوانند نوسانات آتی قیمت و روندهای قیمتی را جلوتر از نمودار پیشبینی کنند. البته همواره به این نکته توجه کنید که این اندیکاتورها ریسک سیگنالهای خطا را نیز برای تریدرها ایجاد میکنند. از سویی دیگر اندیکاتورهای پسرو حالتی انفعالی دارند و به تریدرها در تایید روندهای مربوطه کمک میکنند.
این تایید در مواردی باعث میشود تا تریدرها موقعیتهای معاملاتی ایجاد شده و نوسانات اولیه قیمت را از دست بدهند. لازم به ذکر است هر دو نوع اندیکاتور ابزارهای مفیدی برای انجام معاملات هستند. اکثر استراتژیهای معاملاتی موفق از ترکیبی از هر دو نوع آنها استفاده میکنند تا بهتر بتوانند ریسکهایهای مربوط به ترید در بازارهای مالی را کنترل کنند.
یادگیری تحلیل تکنیکال با فرادرس
تحلیل تکنیکال با استفاده از ابزارهایی سعی میکند تا به تریدرها در شناسایی روندهای قیمتی در نمودار موردنظر کمک کند. مفاهیمی نظیر حمایت و مقاومت و ابزارهایی همانند انواع اندیکاتورها و اسیلاتورها در تحلیل تکنیکال مطرح میشوند.
تریدرها برای اینکه بتوانند از بازارهای مالی کسب سود کنند، لازم است تا روندهای آتی قیمت در نمودار را پیشبینی کنند. در ادامه در صورتی که روندهای آتی را صعودی پیشبینی کنند میتوانند وارد پوزیشنهای معاملاتی لانگ شوند و در صورتی که روندهای آتی را نزولی ارزیابی کنند میتوانند با باز کردن پوزیشنهای معاملاتی شورت از روند مربوطه کسب سود کنند.
برای این منظور لازم است تا علاوه بر بررسی عوامل بنیادی تاثیرگذار در نوسانات قیمتی از تحلیل تکنیکال نیز برای پیدا کردن موقعیتهای مناسب ورود به معامله و خروج از آن استفاده کنند.
با توجه به اهمیت یادگیری تحلیل تکنیکال برای انجام معاملات موفق فیلمهای آموزشی متنوعی در فرادرس تهیه شده است که لینک برخی از آنها را در فهرست زیر مشاهده میکنید.
- فیلم آموزش تحلیل تکنیکال برای سرمایه گذاری با الگوهای هارمونیک فرادرس
- فیلم آموزش مقدماتی پرایس اکشن در بورس و بازارهای مالی فرادرس
- فیلم آموزش تحلیل تکنیکال بازارهای مالی به روش وایکوف فرادرس
- فیلم آموزش استراتژی معاملاتی رابرت ماینر برای معامله در بازارهای مالی فرادرس
- فیلم آموزش پرایس اکشن آر تی ام در بازارهای مالی فرادرس
- فیلم آموزش تحلیل تکنیکال در سرمایه گذاری بازارهای مالی فرادرس
برای دسترسی به فیلمهای آموزشی بیشتر در حوزه تحلیل تکنیکال میتوانید از لینک زیر استفاده کنید.
ویژگیهای اندیکاتورهای پیشرو
از ویژگیهای اندیکاتورهای پیشرو میتوان به دو مورد زیر اشاره کرد که در ادامه هر کدام را شرح میدهیم.
- ارائه سیگنالهای معاملاتی
- سرعت و حساسیت بالا
ارائه سیگنالهای معاملاتی
از اندیکاتورهای پیشرو در تحلیل تکنیکال معمولا به عنوان ابزاری برای دریافت سیگنالهای مربوط به حرکات آتی قیمت در نمودار نام میبرند. قبل از اینکه نوسانات مربوطه در بازار موردنظر روی دهد، این ابزار تریدرها را از احتمال حرکات قیمتی آگاه میکنند.
این اندیکاتورها مخصوصا برای زمانی که احتمال برگشت روند در بازار موردنظر وجود دارد از اهمیت زیادی برخوردار میشوند. در این حالت این اندیکاتورها با ارائه نواحی مهم ورود به معامله و خروج از آن به تریدرها کمک میکنند تا بتوانند با احتمال بیشتری از نوسانگیری موردنظر در بازارهای مالی کسب سود کنند.
سرعت و حساسیت بالا
اندیکاتورهای پیشرو در زمان کوتاهی به نوسانات قیمت واکنش نشان میدهند. این موضوع باعث میشود تا آنها اندیکاتورهای حساسی نسبت به تغییرات قیمتی باشند. اما به این موضوع توجه کنید که این سرعت و حساسیت بالا به نوسانات قیمتی میتواند همانند شمشیری دو لبه عمل کند و قبل از اینکه تغییرات قیمتی تثبیت شود باعث سیگنالهای اشتباهی در ورود به معامله و خروج از آن شود.
مثالها و کاربردهای اندیکاتور پیشرو
اندیکاتور شاخص قدرت نسبی را میتوان به عنوان مثالی برای اندیکاتور پیشرو بیان کرد. اسیلاتور استوکاستیک نیز نمونهای دیگر از اندیکاتور پیشرو محسوب میشود. این اندیکاتور قیمت پایانی را با بازه نوسانی قیمت در تایمفریم موردنظر مقایسه میکند. تریدرها از این ابزارها معمولا در بازارهایی که در محدودهای مشخص در نوسان هستند و به آنها بازارهای رنج میگویند برای پیدا کردن موقعیتهای مناسب معاملاتی در چرخه بازار مربوطه استفاده میکنند.
استفاده از اندیکاتور پیشرو در تحلیل تکنیکال
شاخص «نزدک ۱۰۰» (Nasdaq 100) که میزان عملکرد شرکتهای تکنولوژیمحور را نشان میدهد، معمولا الگویی چرخشی در بازار دارد. وجود چرخههای قیمت در این بازار باعث میشود که این شاخص مورد مناسبی برای تحلیل با استفاده از اندیکاتور شاخص قدرت نسبی باشد. اندیکاتور شاخص قدرت نسبی با مشخص کردن نواحی اشباع خرید و اشباع فروش سیگنالهایی را برای برگشت قیمت به تریدرها میدهد. برگشت روند باعث میشود تا قیمت در محدودهای بین نواحی حمایت و مقاومتی در نمودار مربوطه نوسان کند.
تصور کنید که شاخص نزدک در محدوده ۱۱۰۰۰ تا ۱۱۵۰۰ برای چندین هفته نوسان میکند.
- انتخاب تایمفریم: تایمفریم انتخابی برای اندیکاتور شاخص قدرت نسبی برای این مثال برابر با ۱۴ روز است.
- مشاهدات: زمانی که این شاخص به سمت مقاومت ۱۱۵۰۰ حرکت میکند، اندیکاتور شاخص قدرت نسبی نیز به سمت ۷۰ میل میکند. این موضوع نشان میدهد که بازار در حال حرکت به سمت ناحیه اشباع خرید است. با رصد بازار در پایان روز متوجه میشویم که در این مثال شاخص نزدک کندل روزانه خود را در ۱۱۴۸۰ میبندد. در این هنگام اندیکاتور شاخص قدرت نسبی عدد ۶۸ را نشان میدهد.
- تعبیر مثال: نزدیک شدن اندیکاتور RSI به عدد ۷۰ این موضوع را نشان میدهد که بازار مربوطه در حال رسیدن به اشباع خرید است. این موضوع بیانگر این مطلب است که قیمت در حال آماده شدن برای برگشت به سطوح پایینتر یا پولبک به قیمتهای پایینتر است. بنابراین با کاهش میزان تقاضا با رسیدن به نواحی اشباع خرید، شاخص نزدک در این مثال در همان محدوده ۱۱۰۰۰ الی ۱۱۵۰۰ نوسان میکند.
- نحوع واکنش تریدرها: تریدرها این حالت را به عنوان سیگنالی برای فروش یا باز کردن پوزیشن معاملاتی شورت در نظر میگیرند. آماده شدن تریدرها برای باز کردن پوزیشنهای معاملاتی شورت به این دلیل است که با توجه به سینگال دریافت شده از اندیکاتور RSI آنها احتمال بیشتری به برگشت روند با نزدیک شدن به مقاومت ۱۱۵۰۰ در نمودار مربوطه میدهند.
بهترین اندیکاتورهای پیشرو در تحلیل تکنیکال
بسیاری از اسیلاتورها را میتوانیم در دسته اندیکاتوهای پیشرو قرار دهیم. با وجود اینکه برخی بر این باورند که اسیلاتورها را نیز اساسا میتوان نوعی اندیکاتور پسرو محسوب کرد ولی از آنها میتوان برای پیشبینی نوسانات آتی قیمت برای آیندهای نزدیک استفاده کرد. در استراتژیهای معاملاتی از اندیکاتورها برای تایید سیگنالهای معاملاتی استفاده میکنند. در ادامه بهترین اندیکاتورهای پیشرو در تحلیل تکنیکال را شرح میدهیم.
اندیکاتور پشرو RSI در تحلیل تکنیکال
اندیکاتور شاخص قدرت نسبی نوعی اسیلاتور است که سرعت و بزرگی تغییرات قیمت را نشان میدهد. در این اندیکاتور قیمت پایانی کندل قبلی و کندل کنونی در بازار موردنظر با هم مقایسه میشوند که این موضوع میتواند مومنتوم قیمت را نشان دهد. محل قرارگیری این اندیکاتور در قسمت پایین نمودار قیمت است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اندیکاتور شاخص قدرت نسبی میتوانید مطلب آموزش اندیکاتور RSI از مجله فرادرس را مطالعه کنید.
این اندیکاتور سرعت و تغییرات حرکات قیمتی را با درجات صفر تا صد نشان میدهد. زمانی که اندیکاتور RSI مقادیر بالای ۷۰ را نشان میدهد، بیانگر اشباع خرید و زمانی که در پایین ۳۰ قرار دارد بیانگر اشباع فروش است.
کاربرد اندیکاتور پیشرو RSI
این اندیکاتور در تایمفریمهای یکساعته و بالاتر برای هر نوع جفت ارز معاملاتی استفاده میشود. از این اندیکاتور معمولا در بازارهای بدون نوسان استفاده نمیشود. سیگنالهای معاملاتی که از اندیکاتور RSI گرفته میشوند مربوط به مشخص کردن نواحی برگشتی قیمت در نواحی اشباع خرید و اشباع فروش و ایجاد واگرایی در این اندیکاتور است.
نواحی برگشتی باعث ایجاد روندهای جدید در بازار موردنظر میشوند. واگرایی در اندیکاتور نیز احتمال برگشت روند را در نمودار مربوطه نشان میدهد. از اندیکاتور پیشرو RSI در بازارهای دارای روند میتوان به عنوان تایید برای انجام معاملات موردنظر استفاده کرد.
اندیکاتور پیشرو مکدی چیست؟
«اندیکاتور مکدی» (Moving Average Convergence Divergence | MACD) یکی از اندیکاتورهای مومنتوم پیشرو در تحلیل تکنیکال است که ارتباط بین دو میانگین متحرک از قیمت دارایی را نشان میدهد. این اندیکاتور نیز در پایین نمودار قیمت قرار میگیرد. در این اندیکاتور نمودار هیستوگرام مربوطه را نیز با ستونهایی در بالا و پایین سطح صفر این اندیکاتور میتوان بررسی کرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اندیکاتور مکدی میتوانید فیلم آموزش اندیکاتور MACD فرادرس را مشاهده کنید.
کاربرد اندیکاتور مکدی
از اندیکاتور مکدی معمولا در تایمفریمهای روزانه و هفتگی برای مشخص کردن تغییرات مربوط به روندهای اصلی و مومنتوم در بازارهایی همانند سهام، فارکس، بورس کالا، شاخصها و بازار ارزهای دیجیتال استفاده میکنند. این اندیکاتور را میتوان در هر تایمفریمی استفاده کرد اما توجه به این نکته ضروری است که استفاده از اندیکاتور مکدی در تایمفریمهای کوتاهتر مانند تایمفریمهای ساعتی و دقیقهای باعث افزایش سیگنالهای اشتباه دریافتی از این اندیکاتور میشود.
مکدی یکی از پرکاربردترین اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال است. یکی از مزایای استفاده از این اندیکاتور دریافت سیگنالهای زیاد و قابل استفاده در بازارهای رونددار است. لازم به ذکر است که از این اندیکاتور در هر دو بازار رونددار و بدون روند میتوان استفاده کرد.
اندیکاتور پیشرو ADX چیست؟
«اندیکاتور میانگین حرکت جهتدار» (Average Directional Index | ADX) یکی از اندیکاتورهای پیشرو در بازار فارکس است که خصوصیات مربوطه به ابزارهای اندازهگیری روند را با اسیلاتورها ترکیب کرده است. این اندیکاتور که شامل سه خط میشود در پایین نمودار قیمت قرار میگیرد.
این اندیکاتور از خط اصلی و دو خط دیگر همراه با آن تشکیل شده است. سیگنالهای دریافتی از خط اصلی و خطوط همراه معمولا بهطور جداگانه در نظر گرفته میشوند ولی زمانی که سیگنالی مشترک را ارائه کنند اهمیت سیگنال مربوطه افزایش پیدا میکند.
کاربرد اندیکاتور پیشرو ADX
این اندیکاتور برای دریافت سیگنال در انواع جفت ارزهای معاملاتی در بازار فارکس کاربرد دارد. از این اندیکاتور میتوان برای پیدا کردن مواقع مربوط به خروج قیمت از ناحیه بدون نوسان نیز استفاده کرد. خط اصلی در اندیکاتور ADX بیانگر میزان قدرت روند است، بدون اینکه جهت آن در نظر گرفته شود.
در این حالت در صورت حرکت به سمت بالا این موضوع را نشان میدهد که روند صعودی یا نزولی مربوطه در حال شتابگیری است. این موضوع باعث میشود تا کندلهایی با بدنههایی بزرگ در نمودار قیمت ایجاد شود. در این حالت در صورتی که این خط بین ۴۰ تا ۶۰ درصد حرکت کند بیانگر وجود روندهای قوی در بازار مربوطه است.
از سویی دیگر تقاطع خطوط همراه خط اصلی و موقعیت قرارگیری آنها نسبت به یکدیگر بیانگر جهت حرکت روند موردنظر است. این اندیکاتور نیز همانند دیگر اندیکاتورهای موجود در تحلیل تکنیکال ممکن است در مواقعی سیگنالهای اشتباه دهد. علاوه بر این نحوه تعبیر سیگنالهای دریافتی از این اندیکاتور از اهمیت بالایی برخوردار است و افرادی که بتوانند تعبیر درستی از این سیگنالها داشته باشند میتوانند از این اندیکاتور به عنوان اندیکاتور اصلی خود در ترید استفاده کنند.
اندیکاتور پیشرو مومنتوم در تحلیل تکنیکال
اندیکاتور مومنتوم یکی از اسیلاتورهای کلاسیک پیشرو در تحلیل تکنیکال است که سرعت تغییرات قیمت را در بازه زمانی مشخصی نشان میدهد. این اندیکاتور را میتوان در قسمت پایین نمودار قیمت مشاهده کرد که شامل خطی است که میزان نوسان آن به نواحی خاصی محدود نمیشود.
کاربرد اندیکاتور پیشرو مومنتوم
از این اندیکاتور برای دریافت تاییدهای مکمل بیشتر در انواع بازارهای مالی همانند سهام و کریپتو استفاده میشود. تایمفریمی که برای این اندیکاتور میتوان استفاده کرد بستگی به نتایج مربوط به استفاده از این اندیکاتور در حالت آزمایشی دارد. سیگنالهای اصلی که از این اندیکاتور میتوان دریافت کرد در نواحی برگشتی غیرعادی و قابل رویت در بیشینهها، کمینهها و واگراییها است.
با توجه به اینکه اندیکاتور مومنتوم قیمتهای پایانی را با هم مقایسه میکند، در این حالت در صورتی که قیمت به آرامی حرکت کند، این اندیکاتور در بازهای مشخص نوسان میکند. اما در صورتی که این اندیکاتور از محدوده مربوطه فراتر رود یا حرکتی برگشتی انجام دهد، در این حالت نواحی مربوط به اشباع خرید و اشباع فروش را با احتمال برگشت قیمت از آنها در نمودار مشخص میکند. از سویی دیگر عبور از سطوح میانی در این اندیکاتور بیانگر تاییدهای بیشتری برای سیگنال مربوطه است.
اندیکاتور پیشرو ATR در تحلیل تکنیکال
اندیکاتور «میانگین محدوده واقعی» (Average True Range | ATR) نوعی اسیلاتور روند در تحلیل تکنیکال محسوب میشود که میتوان آن را یک اندیکاتور پیشرو نیز در نظر گرفت. از این اندیکاتور برای اندازهگیری میزان نوسانات موجود در بازار مربوطه استفاده میکنند.
اندیکاتور ATR نیز در قسمت زیر نمودار قیمت به صورت خطی نشان داده میشود که بدون محدوده مشخصی در نوسان است. از این اندیکاتور در هر بازار و تایمفریمی میتوان استفاده کرد. بنابراین از این اندیکاتور برای ارزیابی و تحلیل اولیه برای بازار موردنظر میتوان استفاده کرد که معمولا در تایمفریمهای یکساعته به بالا برای این منظور استفاده میشود.
سیگنال اصلی در این اندیکاتور افزایش یا کاهش مقدار این اندیکاتور نسبت به مقادیر قبلی است که برای تحلیل نمودار مربوطه استفاده میشود. برای مثال افزایش این اندیکاتور زمانی که قیمت بیش از ۳۰ درصد از محدوده قیمتی خود را رد کرده است، بهعنوان سیگنالی برای باز کردن پوزیشن معاملاتی در نظر گرفته میشود.
برای ردیابی بصری میانگین نوسانات، مقیاس نمودار کاهش پیدا کرده است. لازم به ذکر است که این اندیکاتور موقعیت قیمتی باز کردن پوزشن معاملاتی را نمیتواند نشان دهد. با وجود این از این اندیکاتور در بسیاری از استراتژیهای معاملاتی به عنوان اندیکاتوری مکمل استفاده میشود.
اندیکاتور CCI در تحلیل تکنیکال
اندیکاتور «شاخص کانال کالا» (Commodity Channel Index | CCI) یکی از انواع اسیلاتورهای پیشرو در تحلیل تکنیکال است که نواحی اشباع خرید و اشباع فروش را نشان میدهد. از این اندیکاتور پیشرو در تحلیل تکنیکال برای مشخص کردن نواحی قیمتی که با تضعیف روند احتمال برگشت قیمت افزایش پیدا میکند، در نمودار مربوطه استفاده میشود.
اندیکاتور پیشرو شاخص کانال کالا به صورت خطی در قسمت پایین نمودار قیمت نشان داده میشود که در بین محدوده منفی و مثبت ۱۰۰ نوسان میکند. پیشروی این اندیکاتور خارج از این محدوده بیانگر وارد شدن قیمت به نواحی اشباع خرید یا اشباع فروش است.
این اندیکاتور را میتوان برای تحلیل قیمت هر دارایی استفاده کرد. برای جلوگیری از دریافت سیگنالهای اشتباه از این اندیکاتور توصیه میشود که از تایمفریمهای سی دقیقه به بالا استفاده شود. سیگنال اصلی که از این اندیکاتور میتوان دریافت کرد مربوط به ورود قیمت به ناحیه اشباع خرید یا اشباع فروش است که توسط این اندیکاتور میتوان آن را شناسایی کرد.
در سوئینگ تریدینگ عبور این اندیکاتور از خط صفر میانی میتواند بهعنوان تاییدیهای برای رفتار قیمت در نظر گرفته شود. این موضوع به این معنی است که حرکت اصلاحی که برای مدتی ادامه داشته است به روندی جدید تبدیل شده است.
اندیکاتور پیشرو CCI در تحلیل تکنیکال یکی از اندیکاتورهایی است که استفاده از آن بسیار آسان است. این موضوع بیشتر به خاطر داشتن محدودهای مشخص برای نوسان است که کار با این اندیکاتور را راحت میکند. تریدرها معمولا از این اندیکاتور در کنار اندیکاتور پیشرو RSI در تحلیل تکنیکال استفاده میکنند.
اندیکاتور استوکاستیک روی نمودار
اندیکاتور «استوکاستیک روی نمودار» (OnChart Stochastic) نمونهای اصلاح شده از اسیلاتور استوکاستیک کلاسیک است که با همان قوانین کار میکند. اما این اندیکاتور نمایشی متفاوت با اسیلاتور استوکاستیک کلاسیک در نمودار قیمت دارد. به عبارتی دیگر اندیکاتور پیشرو استوکاستیک روی نمودار در تحلیل تکنیکال همانطور که از نام آن میتوان متوجه شد در کنار نمودار قیمت قرار میگیرد. این اندیکاتور کانالی را بر روی نمودار قیمت تشکیل میدهد که میتواند به عنوان خطوط حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال استفاده شود.
کاربرد اندیکاتور OnChart Stochastic
از این اندیکاتور برای تحلیل نوسانات قیمتی جفت ارزهای بازار فارکس استفاده میشود. این اندیکاتور در استراتژیهای معاملاتی روزانه به عنوان دریافت سیگنالهای مربوط به تایید روند استفاده میشود. در استراتژی معاملاتی بر اساس کانالهای قیمتی نیز به عنوان سیگنال اصلی استفاده میشود.
خط میانی در کانال اندیکاتور استوکاستیک روی نمودار بیانگر نوع روند در نمودار قیمت مربوطه است. بنابراین در صورتی که قیمت بالای این خط قرار بگیرد نشاندهنده روندی صعودی و در صورتی که در پایین این خط باشد بیانگر روند نزولی در نمودار مربوطه است.
سیگنالهای مربوطه به خطوط اصلی و سیگنال در این اندیکاتور تعابیری مشابه با سیگنالهای دریافتی از اندیکاتور استوکاستیک کلاسیک دارند. با توجه به اینکه این اندیکاتور بر روی نمودار قیمت رسم میشود بنابراین تحلیل چشمی قیمت را آسانتر میکند. از سویی دیگر این اندیکاتور کانالی انعطافپذیر را بر روی نمودار قیمت ایجاد میکند.
بنابراین این اندیکاتور علاوه بر اینکه یکی از انواع اسیلاتورهای پیشرو در تحلیل تکنیکال است، ابزاری برای رسم کانالهای قیمتی در تحلیل تکنیکال نیز محسوب میشود.
نقش اندیکاتور پشرو در استراتژی معاملاتی
هر استراتژی معاملاتی لازم است تا از ترکیب تحلیل بنیادی، ابزارهای تحلیل تکنیکال، پرایس اکشن و تحلیل روانشناسی بازار استفاده کند. از سویی دیگر اندیکاتورهای پیشرو بیش از یک سوم ابزارهای موجود در تحلیل تکنیکال را شامل میشوند. با وجود اینکه این اندیکاتورها نیز کامل نیستند و در برخی موارد سیگنالهای اشتباهی میدهند، اما تریدرها میتوانند با ترکیب اندیکاتورهای پیشرو و پسرو تا حد زیادی این سیگنالهای اشتباه را فیلتر کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه مدیریت ترید و انجام معاملات موفق میتوانید فیلم آموزش مدیریت حرفهای ترید در بازار سرمایه فرادرس را مشاهده کنید.
الگوریتم عمومی استراتژی ترید روند
- تحلیل مقدماتی بازار برای شناسایی نقاط ورود: از اندیکاتورهای پیشرو میتوان برای مشخص کردن بازارهای رونددار و بدون روند، میزان نوسانات در بازار و مقدار نوسان قیمت در بازار موردنظر استفاده کرد. بنابراین در بازارهای بدون روند تریدرها لازم است تا منتظر شروع روند باشند. در صورتی که روند قیمت قابل مشاهده باشد، با کمک اندیکاتورهای پیشرو میتوان دریافت که این روند در چه مرحلهای قرار دارد.
- جستجو برای نقاط ورود: اولین سیگنالهای معاملاتی را میتوان از اندیکاتورهای پیشرو دریافت کرد. برای مثال زمانی که اندیکاتور پیشرو در نواحی مربوط به اشباع خرید یا اشباع فروش باشد در این حالت احتمال برگشت روند در نمودار مربوطه افزایش پیدا میکند. در این حالت تریدرها سیگنال اصلی را از الگوهای برگشتی در نمودار قیمت یا خروج قیمت از ناحیهای قیمتی میتوانند در نظر بگیرند. علاوه بر این سیگنال تایید کننده در اندیکاتورهای پیشرو زمانی روی میدهد که این اندیکاتورها به سوی سطوحی فراتر از محدوده مربوطه بروند.
- پیدا کردن نقاط خروج: پیدا کردن نقاط خروج برای معامله به معنی قرار دادن سفارش تیک پروفیت در سطوح حمایت و مقاومتی در نمودار قیمت است. تریدرها میتوانند از اندیکاتور پشرو در تحلیل تکنیکال برای این منظور استفاده کنند. برای این منظور زمانی که اندیکاتور پیشرو موردنظر وارد ناحیه کلیدی مخالف ناحیه قبلی شود، میتوانند پوزیشن معاملاتی خود را ببندند.
اندیکاتورهای پیشرو با کدام ابزار تحلیلی بهتر ترکیب میشوند؟
پاسخ به این سوال به ترجیح تریدر و میزان توانایی برای پیدا کردن ترکیب بهینه از اندیکاتورهای پیشرو بستگی دارد. در ادامه مثالهایی را مطرح میکنیم که در آنها نشان میدهد این اندیکاتورها با کدام ابزارهای تحلیل تکنیکال میتوانند ترکیب شوند.
- الگوهای برگشتی: الگوهای قیمتی برگشتی در تحلیل تکنیکال همانند پینبار، کندل چکش، سقف و کف دوقلو میتوانند همراه با اندیکاتورهای پیشرو استفاده شوند که در این حالت مشاهده این الگوهای قیمتی در زمانی که اندیکاتور مربوطه در نواحی مربوط به اشباع خرید و اشباع فروش قرار دارد باعث میشود تا تریدرها بتوانند با اطمینان بیشتری نسبت به باز کردن پوزیشن معاملاتی در جهت مربوطه اقدام کنند.
- اندیکاتورهای روند: این اندیکاتورها شروع روندهای جدید را در نمودار مربوطه شناسایی یا تایید میکنند.
- سطوح حمایت و مقاومتی: سطوح حمایتی و مقاومتی سیگنالهای مربوط به اندیکاتورهای پیشرو در این نواحی را تقویت میکنند.
- ترکیب با اندیکاتورهای دیگر: اندیکاتورهای پیشرو را میتوان با دیگر اندیکاتورهای موجود در تحلیل تکنیکال برای دریافت سیگنالهای بهتر ترکیب کرد. برای مثال با ترکیب اندیکاتورهای استوکاستیک، شاخص قدرت نسبی و CCI میتوان تایید سهگانهای را از سیگنالهای معاملاتی از این اندیکاتورها دریافت کرد.
نحوه استفاده از اندیکاتورهای پیشرو
در ادامه نحوه استفاده از اندیکاتورهای پیشرو را شرح میدهیم.
- انتخاب اندیکاتور پیشرو: برای این منظور میتوانید با جستجو در فهرست اندیکاتورهای موجود در پلتفرم معاملاتی یا وبسایت تحلیل تکنیکال، اندیکاتور پیشروی موردنظر را انتخاب کنید.
- تنظیم اندیکاتور: بعد از انتخاب اندیکاتور موردنظر تریدرها میتوانند تنظیمات مربوط به اندیکاتور انتخابی را شخصیسازی کنند. این تنظیمات برای مثال شامل انتخاب پریود برای اندیکاتور RSI، انتخاب نوع میانگین متحرک برای اندیکاتور مکدی و انتخاب سطوح اشباع خرید و اشباع فروش در اندیکاتور شاخص قدرت نسبی میشود.
- اعمال اندیکاتور به نمودار قیمت: پس از انجام تنظیمات موردنظر در اندیکاتور پیشروی انتخابی میتوانید با کلیک بر روی گزینه Apply یا OK این اندیکاتور را بر روی نمودار قیمت اعمال کنید. در این حالت این اندیکاتور در نمودار قیمت اعمال میشود.
- تعبیر سیگنال: اندیکاتورهای پیشرو در تحلیل تکنیکال با توجه به محاسباتی که انجام میدهند، سیگنالهایی تولید میکنند. این سیگنالها شامل شرایط مربوط به اشباع خرید و فروش، سیگنالهای صعودی یا نزولی مربوطه و دیگر سیگنالهای مرتبط میشوند. برای اینکه تریدرها بتوانند تصمیمگیری درستی در نحوه انجام معاملات خود داشته باشند نیاز دارند تا تعبیر درستی از سیگنالهای دریافتی داشته باشند.
- ترکیب با تحلیلهای دیگر: زمانی که اندیکاتورهای پیشرو را با دیگر تحلیلها ترکیب کنیم، سیگنالهای بهینهتری را میتوانیم از آنها دریافت کنیم. ترکیب انواع الگوهای قیمتی در تحلیل تکنیکال، توجه به نواحی حمایت و مقاومت در نمودار مربوطه و استفاده از تحلیل بنیادی به همراه اندیکاتورهای پیشرو نمونههایی از ترکیب این اندیکاتورها با تحلیلهای دیگر هستند که قبل از باز کردن پوزیشن معاملاتی میتوانند دیدگاه بهتری به تریدرها بدهند.
اهمیت بک تست در انتخاب اندیکاتور پیشرو
قبل از اینکه با پول واقعی شروع به انجام معاملات کنید، لازم است تا اندیکاتور پیشرو انتخابی را با استفاده از اطلاعات مربوط به گذشته نمودار قیمت از طریق بک تست امتحان کنید. گرفتن بک تست با اندیکاتور پیشرو انتخابی به تریدرها این امکان را میدهد تا نحوه عملکرد آن را در شرایط مختلف بازار در گذشته نمودار بررسی کنند.
با وجود اینکه اندیکاتورهای پیشرو میتوانند تریدرها را در پیدا کردن نوسانات احتمالی قیمت در نمودار موردنظر یاری کنند، اما بدون نقص نیستند. بنابراین هیچ اندیکاتوری در تحلیل تکنیکال نمیتواند به تنهایی باعث انجام معاملات موفق شود. بنابراین لازم است تا برنامهای مدون برای ترید داشته باشیم، مدیریت ریسک را رعایت کنیم و همواره استراتژیهای معاملاتی خود را بهینه کنیم تا بتوانیم در بازارهای مالی موفق شویم.
اندیکاتورهای پیشرو در بازار کریپتو
بازار کریپتو یکی از بازارهای مالی است که در آن میتوان از اندیکاتورهای پیشرو همانند شاخص قدرت نسبی استفاده کرد. برای این منظور تریدرها در ابتدا لازم است تا اندیکاتور انتخابی را با استفاده از پیشینه قیمتی در نمودار مربوطه تست کنند و نحوه عملکرد آن را در قیمتهای گذشته نمودار موردنظر بررسی کنند.
از سویی دیگر ترکیب اندیکاتورهای پیشرو و پسرو در بیشتر موارد باعث میشود تا سیگنالهای مشترک تاییدشدهای از این اندیکاتورها حاصل شود که به تریدرها در باز کردن پوزیشنهای معاملاتی موفق کمک میکند. با توجه به اینکه بازار کریپتو بازاری تکنولوژی محور است، بنابراین علاوه بر تحلیل تکنیکال و استفاده از ابزارهای تحلیلی همانند اندیکاتورهای پیشرو لازم است تا تریدرها با عوامل تاثیرگذار بر نوسانات ارزهای دیجیتال آشنا شوند. برای مثال رویدادهای پروژههای رمزارزی و تاثیر توکنومیک ارز دیجیتال مواردی هستند که لازم است در ترید ارزهای دیجیتال لحاظ شوند.
با توجه به اهمیت این موضوع و لزوم یادگیری عوامل تاثیرگذار بر نوسانات ارزهای دیجیتال فیلمهای آموزشی متنوعی در فرادرس تهیه شده است که لینک برخی از آنها را در فهرست زیر مشاهده میکنید.
- فیلم آموزش شناسایی توکن های ارز دیجیتال با رشد بالا در سرمایه گذاری فرادرس
- فیلم آموزش ارزهای دیجیتال و رمزارزها و اصول سرمایه گذاری در این بازار فرادرس
- فیلم آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال و رمزارزها فرادرس
- فیلم آموزش پرایس اکشن آر تی ام در بازارهای مالی فرادرس
- فیلم آموزش مقدماتی پرایس اکشن در بورس و بازارهای مالی فرادرس
برای مشاهده فیلمهای آموزشی بیشتر در این حوزه میتوانید از لینک زیر استفاده کنید.
جمعبندی
در ابتدای این مطلب از مجله فرادرس اندیکاتور پیشرو در تحلیل تکنیکال را شرح دادیم و تفاوت این اندیکاتور را با اندیکاتورهای پسرو در تحلیل تکنیکال توضیح دادیم. در ادامه ویژگیهای اندیکاتور پیشرو را بیان کردیم. برای این منظور ارائه سیگنالهای معاملاتی و سرعت و حساسیت بالا را شرح دادیم.
سپس کاربردهای اندیکاتور پیشرو را بیان کردیم. برای این منظور درباره استفاده از اندیکاتور پیشرو در تحلیل تکنیکال توضیحاتی بیان کردیم. در ادامه فهرستی از بهترین اندیکاتورهای پیشرو در تحلیل تکنیکال را آوردیم و هر کدام را بهطور جداگانه شرح دادیم.
بنابراین اندیکاتورهای پیشروی شاخص قدرت نسبی، مکدی، مومنتوم و تعداد دیگری از اندیکاتورهای پیشرو را توضیح دادیم. در ادامه نقش اندیکاتور پیشرو در استراتژی معاملاتی را بیان کردیم. برای این منظور الگوریتم عمومی استراتژی ترید روند، نحوه استفاده از اندیکاتورهای پیشرو و اهمیت بک تست در انتخاب اندیکاتورهای پیشرو را شرح دادیم. در پایان نیز درباره اندیکاتورهای پیشرو در بازار ارزهای دیجیتال توضیحاتی را بیان کردیم.