۱۰ ترفند مفید برای یادگیری بهتر و بیشتر – راهنمای کاربردی

۴۶۴ بازدید
آخرین به‌روزرسانی: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲
زمان مطالعه: ۴ دقیقه
دانلود PDF مقاله
۱۰ ترفند مفید برای یادگیری بهتر و بیشتر – راهنمای کاربردی۱۰ ترفند مفید برای یادگیری بهتر و بیشتر – راهنمای کاربردی

تقریبا برای همه ما موقعیتی پیش آمده است تا بخواهیم در زمانی کوتاه، مطلب جدیدی را یاد بگیریم. این مطلب جدید ممکن است یک زبان برنامه‌نویسی، نرم‌افزار مرتبط با زمینه شغلی یا حتی نحوه پرورش یک گیاه باشد. در تمامی این موارد، یک نقطه اشتراک وجود دارد و آن، مصمم بودن شخص برای یادگیری است. اما با شروع فرآیند یادگیری، درمی‌یابیم که این فرآیند آن‌طور که می‌خواستیم با سرعت مناسبی پیش نمی‌رود. طولی نمی‌کشد که به مرور، یا به این نتیجه می‌رسیم که مطلب مورد نظر برای ما مناسب نیست یا آموختن آن‌را به وقت دیگری موکول می‌کنیم. مطلبی که در این آموزش قصد داریم به آن بپردازیم، ترفندهایی کاربردی برای یادگیری بهتر را شامل می‌شوند که به کمک این ترفندها می‌توانید مطالب مربوطه را با سرعت و ماندگاری بیشتری فرا بگیرید. در ادامه، به این ترفندها برای یادگیری بهتر خواهیم پرداخت.

997696

1. یادگیری خرد شده

برای توضیح بهتر این ترفند بهتر است با مثالی ساده شروع کنیم. برای خوردن یک سیب، تنها دو راه وجود دارد. یا آن‌را به قسمت‌های کوچک خرد یا این‌که با گاز زدن آن‌را میل کنیم. برای یادگیری بهتر یک مطلب نیز از همین ترفند می‌توان استفاده کرد به این معنی که آن‌را به بخش‌های کوچک و قابل یادگیری تقسیم کنیم.

زمانی که با یک مطلب سخت و پیچیده روبرو هستید، آن‌را به بخش‌ها و سرفصل‌های مختلف تقسیم کنید تا درک مطلب و به خاطر سپردن آن را بهبود ببخشید. به طور مثال، برخی از افراد برای یادگیری جدول تناوبی، آن‌را به گروه‌های مختلف تقسیم یا از روش‌های کاربردی حفظ کردن جدول بهره می‌گیرند.

۲. به دنبال محتوای مرتبط باشید

برای یادگیری بهتر یک مطلب می‌توانید از سایر منابع جدید و محتوای مختلف استفاده کنید. از نمونه‌های آن می‌توان به پادکست‌ها، کتاب‌های صوتی، آموزش ویدیویی و کتاب‌های الکترونیکی اشاره کرد. در برخی موارد، بکارگیری تقلب‌نامه‌های مرتبط نیز برای درک مطلب و یادگیری بهتر آن، کاربرد بسیاری دارند.

با این کار، تجربه خود را در یادگیری افزایش می‌دهید و افق جدیدی در یادگیری پیش روی شما باز می‌شود.

۳. با افراد مختلف به بحث بپردازید

این‌که در یک کلاس دانشگاهی حضور داشته باشید یا آموزشی مجازی را تجربه کنید، مباحثه در خصوص موضوع مورد نظر، یادگیری بهتر را در شما تقویت می‌کند. در حقیقت، بحث در خصوص موضوع و بررسی دیدگاه‌های مختلف، به درک مفهوم آن مطلب و نگاه از زاویه دیگر کمک می‌کند.

یادگیری بهتر

4. مطلب را خلاصه و تدریس کنید

از گذشته این موضوع رواج داشته است که تدریس، خود نوعی بازآموزی به شمار می‌آید. برای اینکه درک مطلب خود را از یک مفهوم بالا ببرید، بعد از خلاصه کردن سرفصل‌ها، آن‌ها را به شخص دیگری تدریس کنید یا حتی وانمود کنید که درحال تدریس این مطالب به شخصی غیرحقیقی هستید.

این امر در نهایت به شما کمک می‌کند تا مطالب و موضوعات جدید را با درک بالاتری دریافت کنید چراکه مفاهیم را از نگاه یک مدرس مرور می‌کنید.

۵. تمرین منظم

نکته مهمی که در خصوص یادگیری هر نوع مطلب با هر سرعتی باید مورد توجه قرار داد این است که باید برای یادگیری، زمان مشخص و دقیقی را در تقویم خود در نظر بگیرید. اضافه کردن زمان یادگیری به صورت منظم در برنامه‌های هفتگی یا روزانه سبب می‌شود تا یادگیری شما به طور پیوسته و موثرتری صورت بگیرد.

۶. یافتن زمان مناسب برای یادگیری بهتر

برخی از افراد هستند که در اوقات اولیه صبح، بهتر کار می‌کنند. برخی دانشجویان، شب‌ها را برای درس خواندن بهتر می‌دانند و اشخاصی هستند که بهترین زمان مطالعه برایشان، بعد از صرف غذا است. در حقیقت، نکته مهمی که باید به آن توجه کنیم این است که عملکرد مناسب هر یک از ما، در ساعات متفاوتی رقم می‌خورد. در نتیجه، باید زمان مناسب خود را برای یادگیری پیدا کنیم.

برای این کار، کافی است تا زمان‌های مختلفی را در طی روز برای یادگیری امتحان کنید تا به زمان منطبق با خود برسید.

۷. کمک بخواهید

از گذشته این ضرب‌المثل را به یاد داریم که: «پرسیدن عیب نیست، ندانستن عیب است». اگر بر سر یادگیری موضوعی دچار مشکل شده‌اید یا این‌که مطلبی را متوجه نمی‌شوید، هیچ اشکالی ندارد که از افراد مطلع، کمک بخواهید. می‌توانید در کلاس، از استاد مربوطه سوال کنید یا اگر به صورت مجازی مشغول یادگیری هستید، به تالارهای گفتگو مراجعه کنید و سوال خود را بپرسید، شاید اشخاص دیگری نیز سوال شما را در ذهن داشته باشند. به یاد داشته باشید که برای یادگیری بهتر نیاز به فهم دقیق موضوعات پیچیده دارید که این کار می‌تواند در رسیدن به چنین هدفی، بسیار سودمند باشد.

۸. بکارگیری در دنیای واقعی

تا آن‌جایی که می‌توانید سعی کنید مطالبی را که آموخته‌اید، در دنیای واقعی بکار بگیرید. این بکارگیری می‌تواند به صورت یک پروژه جانبی، مطالعه موردی یا تنها بهره‌گیری آن‌ها به هنگام کار کردن باشد. نکته مهم این است که هر‌آنچه را که می‌آموزید، به نحوی در دنیای حقیقی بکار بگیرید و مطمئن باشید که از این طریق، یادگیری بهتر و سریع‌تر را تجربه می‌کنید و نیازی ندارید که فقط مطالب را حفظ کنید و آن‌ها را به شکل نظری بیاموزید.

9. از اشتباه کردن نترسید

بسیاری از ما به دلیل ترس از اشتباه کردن، در شروع کارهای جدید تردید داریم. البته فراموش نکنید که اشتباه کردن، بخشی طبیعی از فرآیند یادگیری است. به طور مثال، یک‌شبه به یک برنامه نویس بی‌نقص تبدیل نمی‌شوید یا این‌که نمی‌توانید به سرعت به یک نویسنده داستان‌های تخیلی بدل شوید. اما همگی به یاد داریم اشتباهاتی که در امتحانات درسی مرتکب شده‌ایم، به درس‌هایی تبدیل شده‌اند که هرگز آن‌ها را از یاد نبرده‌ایم.

یادگیری بهتر

10. یادداشت برداری کنید

یادداشت‌برداری، نکته‌ای بسیار ساده اما حقیقی در بحث یادگیری است. یادداشت‌برداری و مرور آن‌ها، دو جزء ضروری در یادگیری به شمار می‌آیند که نباید فراموش شوند. نکات و مفاهیم مهم را در محل مشخصی یادداشت کنید. نوع این یادداشت‌برداری تنها به شخص شما مربوط می‌شود. به طور مثال، برخی از افراد، استفاده از ماژیک هایلایت را ترجیح می‌دهند و برخی تمایل دارند، نکات را به صورت فهرست‌وار یادداشت کنند.

ممکن است شما حافظه تصویری خوبی داشته باشید. بنابراین، به کمک ترسیم شکل و نمودار، مطالب مهم را به خاطر بسپارید.

یادگیری بهتر

اگر این مطلب برای شما مفید بوده‌ است،‌ آموزش‌ها و مطالب زیر نیز به شما پیشنهاد می‌شوند:

^^

بر اساس رای ۳ نفر
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
منابع:
edx
دانلود PDF مقاله
نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *