سیو عکس در لایت روم – توضیح کامل، تصویری و به زبان ساده
احتمالا برای همه ما پیش آمده است که صفحه پروژه در حال کار را بدون ذخیرهسازی، بستهایم. حس ترسناکی که به معنی از دست رفتن تمام وقت و انرژی صرف شده است. از این روی، آشنایی با انواع روشهای سیو عکس در لایت روم اهمیت دارد و کمک میکند دیگر هرگز چنین حسی را تجربه نکنید. شاید بپرسید که آیا لایت روم به طور خودکار ذخیرهسازی نمیکند؟ یا چند روش برای سیو در لایت روم وجود دارد؟ در ادامه پاسخ تمام این سوالات را همراه با راهنمای تصویری نحوه سیو عکس در لایت روم میبینیم.
آیا لایت روم به طور خودکار ذخیرهسازی میکند؟
شاید بخواهید بدانید که آیا تغییرات و پیشرفتها در لایت روم به طور خودکار ذخیره میشوند یا خیر. پاسخ ساده، بله است، لایت روم، تغییرات را پس از خروج شما از برنامه به طور خودکار ذخیره میکند. اما روش ذخیره در این حالت، بسته به اینکه از نسخه کلاسیک این برنامه استفاده میکنید یا لایت روم CC، متفاوت خواهد بود.
هر دوی این نسخهها، تفاوتها و شباهتهایی در زمینه ذخیره تصاویر و پروژهها دارند به همین دلیل مهم است بدانید هر یک از آنها چگونه تغییرات را سیو میکنند تا کار خود را از دست ندهید.
سیو عکس در لایت روم کلاسیک چگونه است؟
نسخه کلاسیک قابلیت سیو کردن خودکار تصاویر را دارد و آنها را روی کاتالوگ در لایت روم ذخیره میکند. با این حال میتوانید برنامه را به شکلی تنظیم کنید که عکسها را به شکل فایلی جداگانه در کنار فایل تصویری ذخیره کند.
ذخیره در کاتالوگ لایت روم یعنی چه؟
کاتالوگ در لایت روم روشی برای ذخیره تصاویر، به روشی مجزا از فایلهای روی کامپیوتر است. به همین دلیل اگر عکسی روی کاتالوگ ذخیره شود، دادههای مربوط به ادیت نیز در همان بخش میمانند و شما تنها از طریق داخل کاتالوگ به تصویر ویرایششده دسترسی خواهید داشت. اما اگر تصویر اصلی و اولیه را باز کنید، آن را بدون هیچگونه تغییری میبینید.
این مورد همچنین به معنای این است که اگر کاتالوگ مربوطه را حذف کنید، اطلاعات و دادههای ویرایش تصویر نیز همراه آن حذف خواهند شد (البته تصاویر اصلی در فایلها، بدون تغییر باقی هستند). از همین روی، بسیار مهم است که پس از اتمام کار خود، تصاویر را به شکل فایلی مستقل نیز ذخیره کنید.
سیو عکس در لایت روم به عنوان فایل XMP
روش بعدی سیو عکس در لایت روم این است که آن را همراه با یک فایل «XMP» ذخیره کنید.
برای انجام این کار از منوی «Edit» گزینه «Catalog Settings» را در ویندوز و «Lightroom Classic > Catalog Settings» را در مک، برگزینید.
حالا در قسمت بالای پنجره تنظیمات، زبانههای مختلفی را خواهید دید که برای تغییر تنظیمات به کار میروند. به زبانه «Metadata» بروید.
در این بخش تیک گزینه «Automatically write changes into XMP» را بزنید (اگر از قبل تیک خورده است، یعنی در حال حاضر نیز تصاویر را به عنوان فایل XMP ذخیره میکنید، پس تیک را برندارید).
اگر به پوشه ریشه برنامه بروید، فایل مجزای XMP را در کنار فایل تصویر خواهید دید. از این به بعد، وقتی تصویری را ادیت میکنید، یک فایل XMP شامل ویرایشهای مربوطه نیز ذخیره میشود که در مواقع نیاز به دسترسی به آن ویرایشها، مفید خواهد بود و به کار میآید.
با این حال، در این روش نیاز به ذخیره فایلهای XMP وجود دارد و این مورد به خصوص در مواقعی که نیاز به ادیت چندین عکس دارید، سخت است. تنها دلیلی که میتواند برای استفاده از این روش سیو در لایت روم منطقی باشد، این است که در حال کار با کامپیوتری غیر از سیستم همیشگی خود باشید. در غیر اینصورت، تهیه بکاپ از کاتالوگها به صورت مرتب، بسیار بهتر است (و حافظه کمتری میگیرد).
سیو چند عکس به طور همزمان در لایت روم
از آنجایی که معمولا کاربران لایت روم با چندین عکس مختلف کار میکنند، این امکان وجود دارد که تمام تصاویر را به صورت همزمان با هم در این برنامه ذخیره کرد. برای انجام این کار ابتدا باید موارد موردنیاز را برگزینید. میتوانید این کار را در نمای «Grid» انجام دهید. همچنین امکان انتخاب تصاویر از ماژول Library و کاتالوگها نیز وجود دارد.
حالا از منوی File گزینه Export را بزنید. به این شکل پنجره خروجی گرفتن همراه با گزینههای مختلف برای شما باز میشود. حالا کافی است مواردی مانند نام و محل ذخیرهسازی را انتخاب کنید تا عملیات سیو عکس در لایت روم به اتمام برسد.
انتخاب محل ذخیرهسازی عکس
در بخش «Export Location» منویی به نام «Export To» را میبینید که گزینههای مختلفی برای انتخاب محل سیو عکسها ارائه میدهد که به شرح زیر هستند:
- گزینه «Specific Folder» معمولا همان چیزی است که اکثر کاربران می خواهند. با انتخاب این مورد میتوانید در کامپیوتر خود جستوجو کرده و مکانی مناسب برای ذخیره فایل انتخاب کنید. همچنین اگر هارد خارجی به سیستم وصل کردهاید برای ذخیره عکسها روی آن نیز باید این گزینه را بزنید.
- با «Choode Folder Later» نیاز است تصمیم بگیرید که فایل شما پس از اتمام کار در کدام قسمت ذخیره شود. این مورد معمولا هنگام ساخت تنظیمات آماده به کار میرود.
- گزینه «Same Folder as Original Photo»، فایل شما را در همان پوشهای سیو میکند که فایل اصلی اولیه قرار دارد.
- با زدن تیک گزینه «Put in Subfolder»، کار شما در پوشهای جدید (با نامی که انتخاب کردهاید)، در محل موردنظر ذخیره میشود.
نامگذاری پروژه
در زبانه «» میتوانید گزینههای موجود برای نامگذاری پروژه خود را ببینید. از آنجایی که کاربران لایت روم معمولا با حجم بسیار بالایی از تصاویر کار میکنند، گزینههای این بخش برای سادهسازی کار ذخیره تصاویر متعدد، کاربردی هستند. در این بخش قالبهای مختلف تصویری را میبینید که در ادامه با آنها بیشتر آشنا میشویم:
- Jpeg: مناسب برای بسیاری از مصارف عمومی
- PSD: کاربردی برای استفاده در ادوبی فتوشاپ
- TIFF: تمام لایههای اضافه شده به عکس را حفط میکند
- DNG: فایل جهانی برای محصولات ادوبی
شخصی سازی عکس پیش از سیو در لایت روم
با اینکه زبانههایی که در مراحل قبلی بررسی کردیم برای کاربران عمومی مناسب هستند، اما لایت روم گزینههای حرفهایتری نیز برای سفارشی سازی کارها ارائه میکند که در ادامه میبینیم.
- Video: امکان تنظیم قالب بندی و کیفیت فایلهای ویدیویی پروژه را میدهد
- Image Sizing: دارای گزینههایی برای تغییر اندازه و کیفیت عکس دارد
- Output Sharpening: فراهم کردن گزینههایی برای بهبود کیفیت عکس بر مبنای بستری که قرار است در آن مشاهده شود (مانند کاغذ مات، کاغذ براق، صفحه کامپیوتر و موارد مشابه)
- Metadata: اجازه تعیین برچسبهای ابرداده به هدف مرتبسازی را میدهد
- Watermarking: گزینههایی برای افزودن واترمارک به پروژهها ارائه میکند
- Post-Processing: امکان افزودن جلوههای لمسی و سایر افکتها را میدهد
در پایان کار نیز دکمه Export را بزنید تا تمام تغییرات اعمال شوند و عکس ذخیره شود.
سیو عکس در لایت روم به کمک تنظیمات آماده
میشود گفت تنظیمات آماده یا «پریست» (Preset)های لایت روم برای خروجی گرفتن، روش میانبر ذخیره عکس در این برنامه هستند. این موارد، مجموعهای از تنظیمات آماده ذخیرهسازی هستند که روند انجام این کار را در شرایطی که دقیقا میدانید به چه چیزی نیاز دارید، بسیار سادهتر میکنند.
برای شروع، از منوی File گزینه «Export with preset» را برگزینید.