هفت کاربرد فیلتر Camera Raw در فتوشاپ (+ دانلود فیلم آموزش گام به گام)
از افزونه Adobe Camera Raw برای تبدیل تصاویر خام (Raw) به پیکسلها استفاده میشود تا فتوشاپ بتواند آنها را درک کند. این افزونه یک ویرایشگر قدرتمند و در عین حال با استفاده آسان است. با این وجود، اگر در قالب Raw عکاسی نمیکنید باز هم میتوانید از این افزونه بهره بگیرد. در این مقاله با هفت دلیلی که باید از فیلتر Camera Raw در Photoshop CC استفاده کنید آشنا خواهید شد.
فیلم آموزشی کاربردهای فیلتر Camera Raw در فتوشاپ
آشنایی با Adobe Camera Raw
پیش از پرداختن به کاربردهای فیلتر Camera RAW ابتدا باید تصویری که از سوی این فیلتر به روش غیر مخرب استفاده خواهد شد آماده کنید.
برای این کار با مراجعه به مسیر File>Open تصویر را به صورت Smart Object انتخاب کنید یا این که تصویر را باز کنید و با ایجاد یک لایه به مسیر Filter>Convert مراجعه و به Smart Filters تبدیل کنید. برای چندین سند روی لایه فوقانی کلیک کرده و آن را فعال کنید. سپس روی لایه انتهایی Shift+Ckick کنید تا همه لایهها انتخاب شوند، سپس گزینه Filter>Convert را برای Smart Filters انتخاب کنید. فتوشاپ آنها را به صورت خودکار به صورت شیءهای هوشمند درآورده و محافظت میکند. سپس به مسیر Filter>Camera Raw Filter در هر نسخه از Photoshop CC بروید زمانی که فیلتر را انتخاب کردید میتوانید با دو بار کلیک روی نام آن در پنل لایهها آن را مجدداً باز کنید.
نکته: برای دسترسی به لایههایی که در یک شیء هوشمند جمع شدهاند میتوانید روی تصویر بندانگشتی لایه دو بار کلیک کنید تا فتوشاپ آنها را در یک سند موقت باز کند. پس از ایجاد تغییرها گزینه File>Save را انتخاب کنید و سپس سند موقت را ببندید.
اصلاح رنگ مقدماتی و صاف کردن پوست با Camera Raw
در این بخش مراحلی که برای اصلاح رنگ اولیه و همچنین هموارسازی سطح پوست سوژههای عکاسی مورد نیاز است توضیح میدهیم.
گام اول
پنل Basic در فیلتر Camera Raw دارای کنترلهای مبتنی بر اسلایدر سادهای برای اصلاح رنگ است که ابزار کارآمدی برای ریست کردن تراز سفیدی در اختیار شما قرار میدهد. با فشردن کلید I ابزار تراز سفیدی را بردارید و یک رنگ سفید یا خاکستری خنثی روی تصویر انتخاب کنید. زمانی که کرسر خود را روی عکس جابجا میکنید، به مقادیر RGB زیر هیستوگرام توجه کنید. زمانی که این مقادیر مشابه شدند میتوانید کلیک کنید تا تراز سفیدی ریست شود. میتوانید روی نقاط مختلف کلیک کنید تا تصویر تراز سفیدی نرمالی به دست آورید و سپس در صورت نیاز اسلایدرهای Temperature و Tint را تنظیم کنید.
گام دوم
کلیدهای U و O کیبورد را بزنید تا به ترتیب هشدارهای برش سایه و هایلایت را ببینید که آیکونهایی به رنگ خاکستری دارند. میزان «نوردهی» (Exposure) و «کنتراست» (Contrast) را به مقدار دلخواه خود تنظیم کنید و از چهار اسلایدر بعدی برای تنظیم دقیق هایلایتها و سایهها بهره بگیرید. بدین ترتیب هشدار قرمز رنگی ظاهر میشود که نشاندهنده نوردهی بیش از حد هایلایتها است. در این حالت باید تلاش کنید هایلایتها را تاریکتر کنید یا از اسلایدر تراز سفیدی کمک بگیرید (و یا هر دو). اگر هشدار آبیرنگ روشنایی ظاهر شد، نشان میدهد که سایهها کمتر از حد نرمال نوردهی یافتهاند. بدین ترتیب باید سایهها را روشنتر کنید یا اسلایدر Black را تنظیم کنید (یا هر دو). برای افزایش کنتراست روی تُنهای میانه اسلایدر Clarity کلیک کرده و آن را به سمت راست بکشید. برای افزایش اشباع رنگ از اسلایدر Vibrance استفاده کنید.
گام سوم
برای صاف کردن سطح پوست از تنظیم Clarity منفی استفاده کنید. با زدن کلید K براش این تنظیم را بردارید و سپس روی آیکون منها (-) در سمت چپ Clarity دو بار کلیک کنید تا اسلایدرهای پنل روی 0 و 50- تنظیم شوند. روی سطح پوست سوژه با استفاده از براش بکشید. اگر روی یک ناحیه که لازم نیست صاف بشود براش میکشید، میتوانید از کلیدهای Alt+Click (یا در مک Optiob+Click) استفاده کنید تا براش در حالت پاک کردن قرار گیرد.
نکته: کادر انتخاب Mask را در سمت راست-پایین فعال کنید تا ضربههای قلممو را به صورت یک لایه سفید مشاهده کنید و از کلیدهای { و } برای کاهش یا افزایش اندازه براش بهره بگیرید.
گام چهارم
کادر انتخاب Mask را غیرفعال کنید و اسلایدر Clarity را در مقدار دلخواه تنظیم نمایید. هر مقدار منفی موجب صاف شدن پوست خواهد شد. در نهایت روی OK کلیک کنید.
اصلاح پرسپکتیو و تیرهتر کردن آسمان با Camera RAW
در این بخش با دو تنظیم مهم فوق که هر عکاسی باید بداند آشنا خواهیم شد.
گام اول
قابلیت Upright در فیلتر Camera Raw میتواند به سرعت پرسپکتیو تصویر را اصلاح کند. پنل «اصلاح لنز» (Lens Corrections) را باز کنید. برای راستتر کردن خطوط افقی و عمودی در تصویر روی دکمه Auto کلیک کنید.
گام دوم
ابزار Graduated Filter (با میانبر G) امکان بهکارگیری تغییرهایی مانند یک فیلتر تدریجی واقعی را میدهد که در بخشهای لبه لنز تشدید میشود. این فیلتر برای اصلاح موارد نوردهی زیاد برای آسمان مناسب است، چون تغییرها روی ناحیهای که ماوس را میکشید به صورت تدریجی اعمال میشوند. زمانی که ابزار را انتخاب کردید، روی ناحیهای که میخواهید اصلاح شود کلیک کرده و بکشید. اگر میخواهید دقیقاً در راستای عمودی اعمال شود میتوانید دکمه Shift کیبورد را نیز همزمان بگیرید. با استفاده از اسلایدرهای Exposure، Contrast، Highlights، Clarity و Saturation آسمان را مطابق دلخواه خود تنظیم کنید.
نکته: برای دیدن جلوه این فیلتر باید Mask را غیرفعال کنید.
گام سوم
برای پنهان ساختن تغییر ایجاد شده در یک ناحیه، روی دکمه رادیویی براش کلیک کرده و سپس روی آن ناحیه کلیک کرده و بکشید.
نکته: برای افزودن تغییر به ناحیهای خارج از منطقه انتخاب شده میتوانید با کلیک کردن روی کادر مشخص شده قرمز رنگ در تصویر زیر، براش را در حالت add قرار دهید و سپس روی آن نقطه کلیک کرده و درگ کنید.
Split-Toning
در این بخش با مراحل اجرای فیلتر Split-Toning آشنا میشویم.
گام اول
Split-Toning موجب ایجاد رنگهای خلاقانهای میشود که از طریق نگاشت مجدد سایهها به یک رنگ خاص (معمولاً تیره) و هایلایتها به یک رنگ دیگر (معمولاً روشن) صورت میگیرد. در این حالت هیچ انتخاب درست یا نادرستی در مورد رنگها وجود ندارد، اما ترکیب رنگهای مکمل مانند نارنجی/آبی، زرد/بنفش، سبز/قرمز مناسب به نظر میرسد. به این منظور پنل HSL/Grayscale را باز کنید و کادر انتخاب Convert to Grayscale را فعال کنید.
گام دوم
پنل Split-Toning را باز کنید. انتخاب یک رنگ هایلایت پس از انتخاب رنگ سایه آسانتر است، بنابراین اسلایدر Hue را به بخش سایهها Alt+Drag (در مک Option+Drag) کنید تا رنگهایی که موقتاً با اشباع 100% اعمال شدهاند را ببینید. کلید Alt (در مک Option) را هر زمان که رنگ مورد علاقه خود را یافتید رها کنید. این کار را در مورد بخش هایلایت اسلایدر نیز تکرار کنید. میتوانید از اسلایدر Balance برای تعیین یک رنگ غالب استفاده کنید و با شیفت به سمت چپ آن را برای سایه و شیفت به سمت راست آن را به رنگ هایلایت تبدیل کنید.
نکته: این حالت را نیز امتحان کنید که هر دو اسلایدر Hue را روی رنگ واحدی تنظیم کنید یا تنها اسلایدر سایه را تنظیم کنید. توجه داشته باشید که رنگمایه انتخابی تنها زمانی هویدا میشود که اشباع رنگ افزایش یابد.
تقویت لبههای با کنتراست بالا
فیلتر Camera Raw امکان اعمال تقویت موضعی با براش Adjustments، فیلتر Radial و فیلتر Graduated را ارائه میکند، اما میتوانید از restrict global sharpening نیز برای تنظیم لبهها با کنتراست بالا مانند تصویر زیر از یک وال در حال آبفشانی استفاده کنید. به این منظور پنل Details را باز کنید و مقدار اسلایدرهای Amount و Radius را تنظیم کنید. سپس اسلایدر Masking را به سمت راست Alt+Drag کنید تا میزان تقویت لبهها بر مبنای کنتراست محدود شود. بدین ترتیب آن نواحی که تیزتر میشوند سفید به نظر میرسند و آن نواحی که ظاهر نمیشوند، سیاه هستند.
نکته: از این تکنیک روی تصاویر پرتره برای جلوگیری از نمایش بافت متخلخل پوست استفاده میشود.
Edge Vignette سفارشی
اگر نقطه کانونی تصویر شما در مرکز آن قرار نداشته باشد، اسلایدرهای Vignetting در پنل Lens Corrections کارکرد چندان مناسبی نخواهند داشت. به جای آن میتوانید یک vignette با لبه سفارشی با استفاده از فیلتر Radial (با میانبر J) ایجاد کنید به این منظور یک بیضی روی تصویر رسم کنید. آن را با استفاده از نقطه قرمز جابجا کرده و یا با بهرهگیری از دستگیرههای مربعی پیرامونی تغییر اندازه دهید. همه اسلایدرها را روی 0 قرار دهید و Exposure را به سمت چپ بکشید تا لبههای بیرونی دایره تیرهتر شوند. مطمئن شوید که Effect در بخش پایینی پنل روی Outside تنظیم شده است.
چنان که میبینید، فیلتر Camera Raw کاربردهای بسیار ارزشمندی دارد و پیشنهاد میکنیم از آن در کارهای خود بهره بگیرید.
چگونه در استفاده از پلاگین Adobe Camera Raw حرفهای تر شویم؟
افزونه Adobe Camera Raw امکان ایمپورت کردن و بهبود تصاویر خام یا Raw را میدهد و یک ابزار ضروری برای عکاسان حرفهای محسوب میشود. این افزونه از سال 2003 انتشار یافته است و بسیاری از نرمافزارهای Adobe از جمله فتوشاپ، Photoshop Elements، افترافکت و Bridge از آن پشتیبانی میکنند. همچنین بسیاری از فناوریهای پردازش تصاویر Raw در نرمافزار مشهور لایتروم بر مبنای امکانات این افزونه ساخته شدهاند. این افزونه تقریباً از عمده دوربینهای عکاسی و گوشیهای موبایل موجود در بازار پشتیبانی میکند. در همین راستا اگر میخواهید آشنایی بیشتری از این افزونه به دست آورید و در کار با آن حرفهای شوید پیشنهاد میکنیم از دوره آموزش ویدیویی ویرایش تصاویر با پلاگین Camera RAW در فتوشاپ بهره بگیرید.
در این دوره آموزش ویدیویی با مدت زمان سه ساعت و ۲۴ دقیقه، ابتدا با محیط Adobe Camera Raw آشنا میشوید و رابط کاربری آن را میآموزید. در ادامه کار با پنلهای مختلف مانند Basic و Tone Curve آموزش داده میشود که با استفاده از آنها میتوانید میزان روشنایی، کنتراست، سایه و ترکیب رنگ تصاویر را کنترل کنید؛ سپس با ابزارهای اصلاح رنگ و اصلاح لنز تصاویر آشنا میشوید. در نهایت روش کالیبره کردن رنگهای تصاویر آشنا خواهید شد.
اگر این مطلب برای شما مفید بوده است، آموزشهای زیر نیز به شما پیشنهاد میشوند:
- مجموعه آموزشهای طراحی و گرافیک کامپیوتری
- گنجینه آموزشهای فتوشاپ (Photoshop)
- مجموعه آموزشهای فتوشاپ (Photoshop)
- 1۷ اصطلاح پر کاربرد فتوشاپ برای تازه کاران – راهنمای جامع
- اصول اولیه فتوشاپ را در کمتر از یک ساعت یاد بگیرید — راهنمای جامع و ساده
==