طراحی تصویر رادیولوژی با فتوشاپ (+ دانلود فیلم آموزش گام به گام)
در این راهنمای گام به گام با مراحل طراحی تصویر رادیولوژی با فتوشاپ آشنا خواهیم شد. دوربینهای اشعه ایکس میتوانند تصاویر جالب و هیجانانگیزی تهیه کنند. با این حال یافتن یک دوربین اشعه ایکس و استفاده از آن برای تهیه تصاویر به جز در مواردی که متخصص رادیولوژی باشید، کار دشواری به حساب میآید و البته با مخاطرات مختلفی نیز به دلیل مضرات تابش مواجه خواهید بود. خوشبختانه به جای چنین کار پر ریسکی میتوانیم از نرمافزار فتوشاپ استفاده کنیم و با بهرهگیری از جلوهها، اکشنها و فیلترهای فتوشاپ چنین تصویری را خلق کنیم.
فیلم آموزشی طراحی تصویر رادیولوژی با فتوشاپ
موارد لازم برای طراحی تصویر رادیولوژی با فتوشاپ
برای پیروی از دستورالعملهای این راهنما، باید علاوه بر نصب نرمافزار فتوشاپ، این دو فایل را نیز روی سیستم خود دانلود کنید:
تنظیم اولیه یک فایل پروژه جدید
در این بخش با تنظیمات اولیه فایل پروژه جدید آشنا میشویم.
گام 1
کار خود را با تنظیم یک سند جدید در نرمافزار فتوشاپ آغاز میکنیم. به این منظور به منوی File > New بروید و یا کلیدهای میانبر Ctrl+N را بگیرید. در این راهنما از تنظیمات زیر استفاده میکنیم:
- Width: 1920 px
- Height: 1080 px
- Resolution: 72
- Color Mode: RGB Color
گام 2
برای این که این جلوه به درستی کار کند، باید از دو عکس استفاده کنیم که یکی برای شیئی است که میخواهیم بسازیم و دیگری اسکلت آن است. در این مثال از تصویر دست یک انسان به عنوان تصویر اول از تصویر اسکلت به عنوان تصویر دوم بهره میگیریم.
گام 3
برای تصویر دوم از عکس زیر استفاده میکنیم که استخوانهای دست را نشان میدهد. زمانی که دو تصویر خود را دست آوردید، در مراحل بعدی آنها را ترکیب کرده و یک جلوه جالب اشعه ایکس یا تصویر رادیولوژی به صورت اکشن فتوشاپ ایجاد میکنید.
گام 4
هر دو تصویر را در سند فتوشاپ ایمپورت کنید و با مراجعه به منوی Edit > Free Transform آنها را بر اساس اندازه سند تنظیم کنید. مطمئن شوید که تقریباً با یکدیگر هماندازه هستند.
برش تصاویر
در این بخش با روش برش دادن تصاویر آشنا میشویم.
گام 1
تصویر دوم را طوری برش دهید که هر بار صرفاً روی یک تصویر فوکوس کنیم. ابزار Polygon Lasso را از نوار منو در سمت چپ بردارید و شروع به کشیدن خطی پیرامون تصویر مبنا بکنید. زمانی که همه لبهها را انتخاب کردید، با زدن کلیدهای Ctrl+X ناحیه انتخاب را از تصویر اصلی جدا کنید. سپس با زدن کلیدهای Ctrl+V آن را در لبه خاص خود در سند بچسبانید. سپس میتوانید لایه اصلی را پاک کنید، چون دیگر نیازی به آن نداریم. به این ترتیب تنها ناحیهی انتخابشده دست باقی میماند.
گام 2
با استفاده از ابزار Lasso شکل استخوانهای دست را نیز مطابق گام قبلی برش دهید. همان فرایند قبلی را تکرار کنید تا مطمئن شوید که شکل تمیزی از استخوانهای دست به دست میآید. سپس روی آیکون چشم در کنار این لایه کلیک کنید تا فعلاً پنهان شود، چون تا چند گام دیگر به آن نیاز نخواهیم داشت.
گام 3
یک لایه جدید در بخش انتهایی پسزمینه ایجاد کنید. از ابزار Paint Bucket استفاده کنید و آن را با رنگ آبی تیره پر کنید. در این راهنما از کد رنگی #010F18 استفاده میکنیم.
ایجاد اکشن فتوشاپ برای تصویر مبنا
در این بخش یک اکشن برای تصویر مبنا طراحی میکنیم.
گام 1
اکنون میخواهیم اکشن فتوشاپ جلوه اشعه ایکس را ایجاد کنیم. ایجاد یک اکشن برای تصویر مبنا در فتوشاپ به ما امکان خواهد داد که مراحل کار را به سرعت و سهولت خودکارسازی کنیم. به پنل Actions بروید و روی دکمه Create New Action کلیک کنید.
گام 2
زمانی که روی دکمه Create New Action کلیک کردید، از شما خواسته میشود که چند گزینه را پر کنید. این تنظیمات در موارد ایجاد اکشن فتوشاپ مفید خواهند بود و میتوانند به شناسایی سریعتر آن کمک کنند.
- Name: یک نام مناسب برای اکشن وارد کنید. در این مثال از نام Xray استفاده میکنیم.
- Action Set: مقدار پیشفرض را انتخاب کنید.
- Function Key: این گزینه امکان میدهد که یک کلید کیبورد را به اکشن انتساب دهیم، به طوری که با زدن آن دکمه اکشن آغاز شود. در این مثال از کلید F3 استفاده میکنیم.
- Color: میتوانید یک رنگ نیز به اکشن انتساب دهید که به شناسایی سریعتر آن کمک میکند.
گام 3
زمانی که از تنظیمات اولیه اکشن راضی بودید، میتواند روی دکمه Record کلیک کنید. با کلیک کردن روی این دکمه هر کاری که در فتوشاپ انجام دهید، به عنوان بخشی از اکشن ذخیره میشود. دکمه کوچک در پنل Actions نیز به صورت دایره قرمز درمیآید تا بدانید که مشغول ضبط کردن است.
گام 4
اکنون که مشغول ضبط اکشن هستیم، نوبت به ویرایش تصویر برای خلق جلوه اشعه ایکس در فتوشاپ رسیده است. کار خود را با راست کلیک کردن روی لایه Hand و انتخاب گزینه Blending Options آغاز میکنیم.
گام 5
در لیست روی گزینه Inner Shadow کلیک میکنیم. سپس باید تنظیمات آن را به صورت زیر تعیین کنیم:
- Blend Mode: Normal (تعیین رنگ سفید)
- Opacity: 50%
- Angle: 90 Degrees (گزینه Global Light را بدون تیک رها کنید)
- Distance: 3 px
- Choke: 1%
- Size: 46 px