نقشه راه فرانت اند برای موفقیت و پیشرفت – آنچه باید بدانید

۲۷۱۲ بازدید
آخرین به‌روزرسانی: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲
زمان مطالعه: ۲۵ دقیقه
دانلود PDF مقاله
نقشه راه فرانت اند برای موفقیت و پیشرفت – آنچه باید بدانیدنقشه راه فرانت اند برای موفقیت و پیشرفت – آنچه باید بدانید

برنامه نویسی «فرانت اند» (Front End) یکی از محبوب‌ترین و پرتقاضاترین حوزه‌ها و انواع برنامه نویسی به حساب می‌آید. به دلیل درآمد مطلوب، تقاضای بالا در بازار کار و جذابیت‌های آن، بسیاری از افراد می‌خواهند وارد این حوزه شوند. برای تبدیل شدن به توسعه دهنده یا همان برنامه نویس «فرانت اند» (Front End) موفق، نیاز است در مسیر یادگیری درستی قرار بگیریم. باید قدم به قدم جلو رفته و مراحل مختلفی را پشت سر بگذاریم. در این مطلب، به سراغ نقشه راه فرانت اند رفته‌ایم و اصول اولیه‌ای را بررسی می‌کنیم که نیاز است فرا بگیریم. همچنین به معرفی فریمورک‌ها و کتابخانه‌های ضروری، بررسی بازار کار این شاخه و مهارت‌های مورد نیاز آن می‌پردازیم.

فهرست مطالب این نوشته
997696

برنامه نویسی یا همان توسعه Front End که بسیار شبیه به «برنامه نویسی سمت کلاینت» است، شامل ایجاد «رابط کاربری» (User Interface | UI) یک وب سایت یا یک «برنامه کاربردی تحت وب» (وب‌اپلیکیشن) است که در آن تعیین می‌شود هر قسمت از وب سایت چطور به نظر می‌رسد و چگونه کار می‌کند. UI شامل بخش بصری برنامه و تعاملات با کاربر است. هر چیزی که هنگام بازدید از یک وب سایت می‌توان مشاهده کرد، شامل انواع دکمه‌ها و سایر اجزای گرافیکی، رسانه‌ها، متن‌ها،‌ فُرم‌ها، انیمیشن‌ها و غیره، همه به عنوان بخشی از فرانت اند توسعه داده می‌شوند. در ادامه این مطلب به بررسی ابزارها، فناوری‌ها، فریمورک‌ها و زبان‌های برنامه نویسی می‌پردازیم که باید یاد بگیریم تا نقشه راه برنامه نویسی فرانت اند را پوشش دهیم.

برنامه نویسی یا توسعه فرانت اند چیست ؟

توسعه وب «فرانت اند» (Front End) که به عنوان «برنامه نویسی سمت کلاینت» (Client Side Programming) هم شناخته می‌شود، در واقع اقدامات و روش‌هایی است که برای ساخت برنامه‌های موبایل یا وب سایت با استفاده از CSS ،HTML و جاوا اسکریپت به کار گرفته می‌شوند تا کاربر بتواند اجزای رابط کاربری را ببیند و با آن‌ها تعامل داشته باشد و ارتباط برقرار کند. ابزارها و فناوری‌هایی که برای توسعه فرانت اند یک وب سایت استفاده می‌شوند، دائما تغییر می‌کنند.

انبوه این ابزارها و فریمورک‌های فرانت اند اغلب باعث سردرگمی مبتدیانی می‌شوند که قصد ورود به این حوزه را دارند، زیرا مطمئن نیستند دقیقا نیاز است چه چیزی را یاد بگیرند. کتابخانه‌های فراوانی برای استفاده وجود دارد که براساس نیاز وب سایت یا برنامه کاربردی می‌توان از آن‌ها کمک گرفت.

توسعه فرانت اند چیست

برنامه نویس یا توسعه دهنده فرانت اند کیست ؟

توسعه دهنده یا برنامه نویس فرانت اند نوعی مهندس نرم افزار است که روی توسعه فرانت اند کار می‌کند. آن‌ها نه تنها مسئول توسعه رابط کاربری هستند، بلکه تعادل بین طراحی، عملکرد، سرعت و مقیاس‌پذیری را هم تضمین می‌کنند.

توسعه دهندگان فرانت اند اطمینان حاصل می‌کنند که وب سایت به درستی در همه مرورگرها (به صورت Cross Browser)، در همه سیستم عامل‌های مختلف (یعنی به صورت Cross Platform) و حتی در صفحه نمایش دستگاه‌های مختلف مانند تلفن همراه، تبلت و کامپیوتر (به صورت Cross Device) بارگذاری شود.

اهداف برنامه نویسی فرانت اند کدامند؟

اهداف توسعه فرانت اند برای طراحی یک برنامه وب به گونه‌ای است که تضمین می‌کند زمانی که کاربران، سایت یا برنامه‌ای را باز می‌کنند، اطلاعات مربوطه را در قالبی ببینند که خواندن و کار کردن با آن آسان باشد و مشکلی برای درک ساختار و نحوه کار با وب سایت وجود نداشته باشند.

چالش های توسعه فرانت اند چه هستند؟

این فرایند می‌تواند چالش برانگیز باشد، زیرا کاربران از دستگاه‌هایی با اندازه‌های مختلف صفحه نمایش و وضوح تصویر متفاوت استفاده می‌کنند. طراح مجبور می‌شود هنگام طراحی وب سایت چندین جنبه را در نظر بگیرد. آن‌ها باید اطمینان حاصل کنند که سایت آن‌ها در همه مرورگرها، سیستم عامل‌ها و دستگاه‌ها بی‌عیب و نقص نمایش داده می‌شود.

برای این کار نیاز به برنامه‌ریزی دقیق از طرف برنامه نویس داریم. همچنین روش‌ها و فناوری‌های مورد استفاده برای ساخت فرانت اند به طور مداوم در حال پیشرفت هستند. بنابراین توسعه دهنده فرانت اند باید از به‌روزرسانی‌های مداوم فناوری‌های مربوط به حوزه کاری خود مطلع و به تغییرات آن‌ها آگاه باشد.

گستره کاری توسعه دهنده فرانت اند چگونه است؟

برنامه نویسی و توسعه فرانت اند در واقع به نوعی همان برنامه نویسی سمت کاربر به حساب می‌آید، البته تفاوت‌هایی بین این دو نوع برنامه نویسی وجود دارد. هدف، ارائه تجربه کاربری یکپارچه مبتنی بر وب به کاربران است که شامل تجزیه و تحلیل طرح‌ها و کدها و دیباگ کردن برنامه‌ها می‌شود. همه چیز در مورد مدیریت و بهبود چیزی است که کاربران ابتدا در مرورگرهای وب خود می‌بینند. به عبارت دیگر، برنامه نویس فرانت اند توابع و ویژگی‌های یک وب سایت را طراحی می‌کند.

کار فرانت اند دولوپر توسعه و بهبود ظاهر و تجربه کاربری یک وب سایت از طریق برنامه نویسی طبق خواسته‌های صاحب محصول و طراحی‌های دیزاینر است. از این رو، همیشه تقاضا برای استخدام برنامه نویسان فرانت اند بالا است. نقش‌ها و مسئولیت‌های فرانت اند دولوپر معمولا به شرح زیر هستند.

  • ساخت صفحات وب کاربرپسند با استفاده از زبان‌های CSS ،HTML و جاوا اسکریپت و همچنین فریمورک‌های فرانت اند
  • بهینه‌سازی برنامه‌ها برای ارائه حداکثر مقیاس‌پذیری و سرعت
  • طراحی و ایجاد نمونه‌های آزمایشی برای وب سایت‌ها و برنامه‌ها
  • ساخت نمونه‌های اولیه برای تضمین تجربه کاربری عالی
  • پیروی از اصول و روش‌های پایه SEO برای بهبود کیفیت و کمیت ترافیک وب سایت
  • اطمینان از اینکه تصاویر برنامه وب واضح و از نظر زیبایی‌شناسی دلپذیر هستند.
  • ساخت کدهایی که قابل استفاده مجدد باشند تا باعث دستیابی به انعطاف‌پذیری بیشتر شود.
  • همکاری و هماهنگی با توسعه‌دهندگان Back End و سهامداران

نقشه راه برنامه نویسی فرانت اند

حال به نقشه راه فرانت اند نگاهی می‌اندازیم و به این مسئله می‌پردازیم که بهترین مهارت‌هایی که برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده فرانت اند نیاز داریم، کدام مهارت‌ها هستند.

شاید در نگاه اول این مسیر کمی طولانی به نظر برسد، اما با شروع یادگیری مهارت‌های برنامه نویسی مورد نیاز و تمرین کد نویسی با پروژه‌های مبتدی، علاقه‌مندی شما به ادامه دادن بیشتر می‌شود و هر بار تلاش بیشتری برای درک مفاهیم و اصول کدنویسی و راه‌هایی برای پیشرفت در برنامه نویسی انجام خواهید داد.

نقشه راه برنامه نویسی فرانت اند

یادگیری اصول اولیه - زبان های CSS ،HTML و جاوا اسکریپت

در ابتدای نقشه راه فرانت اند و در شروع کار، زبان های برنامه نویسی CSS ،HTML و جاوا اسکریپت مهارت‌های اساسی و پایه به حساب می‌آیند. پس بهتر است با این ۳ زبان به طور کامل آشنا شویم و با آن‌ها ارتباط برقرار کنیم، زیرا این اولین گام در مقدمات نقشه راه برنامه نویس فرانت اند شدن است. در حالی که HTML و CSS را می‌توان به راحتی یاد گرفت، اما جاوا اسکریپت کمی چالش برانگیزتر است، به خصوص برای فردی که تجربه برنامه نویسی قبلی نداشته باشد.

ولی نگران یادگیری آن نباشید، برنامه نویسی علاوه بر چالش‌ها و سختی‌هایی که دارد، بسیار شیرین و لذت بخش است. هنگامی که می‌بینیم با چند خط کدی که می‌نویسیم، می‌توانیم هر آن چه که در ذهن داریم را خلق کنیم و براساس نیاز و علاقه، برنامه‌ای جدید تولید می‌شود، حس مثبت و خوشحال کننده‌ای به ما دست خواهد داد.

یادگیری فریمورک های CSS در نقشه راه فرانت اند

هنگامی که از یادگیری اصول اولیه CSS ،HTML و جاوا اسکریپت آسوده خاطر شدیم، زمان رفتن به مرحله بعدی در نقشه راه فرانت اند ، یعنی یادگیری فریمورک‌های CSS است. این فریمورک‌ها روند توسعه را سرعت می‌بخشد. یکی از چالش‌هایی که توسعه دهندگان فرانت اند با آن مواجه می‌شوند، حفظ ثبات یکنواختی استایل در وب سایت‌ها است.

برخی از فریمورک‌های رایج CSS که توسعه یک وب سایت ثابت را آسان‌تر می‌کنند در ادامه فهرست شده‌اند.

این فریمورک‌ها از تعدادی زیادی استایل‌های آماده CSS تشکیل شده‌اند که به آن‌ها «استایل شیت» (Stylesheet) می‌گویند. به برنامه‌نویسان اجازه صرفه‌جویی در زمانشان هنگام طراحی یک وب سایت را می‌دهد. این استایل‌های آماده بسیار کاربرپسند و از نظر بصری جذاب هستند، و دارای کلاس‌های ساخته شده داخلی برای عناصر رایج وب مانند Navbars ،Headers ،Footers، منوها و غیره هستند.

یادگیری پیش پردازنده های CSS در نقشه راه فرانت اند

فایل‌های CSS می‌توانند به سرعت حجیم شوند و نگهداری آن‌ها دشوار باشد. علاوه بر این، CSS از برخی از ویژگی‌های کاربردی برنامه نویسی مانند متغیرها و توابع پشتیبانی نمی‌کند. به همین خاطر، ما از پیش‌پردازنده‌های CSS استفاده می‌کنیم که زبان‌های اسکریپتی هستند و قابلیت‌های پیش‌فرض CSS را توسعه می‌دهند. کد CSS، کامپایل شده و خروجی آن، یک فایل CSS معمولی خواهد بود.

به کمک پیش‌پردازنده‌های CSS می‌توانیم از منطق فایل‌های اسکریپتی خود مانند متغیرها، توابع، mixinها، وراثت، وراثت‌های تو در تو و محاسبات ریاضی استفاده کنیم. این امر، فرایندهای تکراری در کدها را خودکارسازی کرده و تعداد باگ‌ها را کاهش خواهد داد و در نتیجه کدهایی با قابلیت قابل استفاده مجدد را ایجاد می‌کند. SASS /SCSS ،Stylus و Less از پیش پردازنده‌های محبوب CSS هستند.

بر اساس رای ۱۲ نفر
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
منابع:
RaftLabsknowledgehutroadmap.sh
نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *