بالا بردن کیفیت عکس در فتوشاپ – به زبان ساده + روش ها

۵۹۶۷ بازدید
آخرین به‌روزرسانی: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲
زمان مطالعه: ۱۹ دقیقه
دانلود PDF مقاله
بالا بردن کیفیت عکس در فتوشاپ – به زبان ساده + روش هابالا بردن کیفیت عکس در فتوشاپ – به زبان ساده + روش ها

فتوشاپ یکی از نرم‌افزارهای حرفه‌ای ادیت عکس است که ابزارها و امکانات مختلفی برای این کار در اختیار کاربران می‌گذارد. یکی از کاربردهای فتوشاپ در دنیای عکاسی و طراحی گرافیک، افزایش کیفیت تصویر است که گاهی برای چاپ یا مواردی مثل نمایش آنلاین استفاده می‌شود. بالا بردن کیفیت عکس در فتوشاپ چندین روش ساده دارد که آن‌ها را در این مطلب بررسی می‌کنیم.

فهرست مطالب این نوشته
997696

بالا بردن کیفیت عکس در فتوشاپ

روش‌های مختلف بالابردن کیفیت عکس در فتوشاپ را می‌توان به چهار دسته کلی تقسیم کرد.

  • پنجره «Image Size»
  • فیلترهای «Sharpening»
  • فیلتر «High Pass»
  • فناوری «Super Resolution»

به خاطر داشته باشید که بسته به کیفیت تصویر اصلی و ترکیب رنگ آن می‌توان از روش‌های مختلفی استفاده کرد. در ادامه هر یک از این روش‌ها را بررسی می‌کنیم. اما پیش از آن لازم است با مفاهیم اصلی مرتبط با کیفیت عکس نیز آشنا شویم تا هر یک از این روش‌ها را بهتر درک کنیم.

رزولوشن

رزولوشن یا وضوح تصویر در واقع آن چیزی است که روی نمایشگر یا تصویر چاپ شده می‌بینید. شما روی صفحه نمایش پیکسل‌های نوری و روی تصویر چاپی نقطه‌های جوهر تشکیل‌دهنده تصویر را مشاهده می‌کنید. به این ترتیب، رزولوشن تصویر با واحد «DPI» یا «PPI» (نقطه در هر اینچ یا پیکسل در هر اینچ) سنجیده می‌شود. به زبان ساده، این دو واحد بیانگر یک چیز هستند، در حالی که یکی مربوط به صفحه نمایش است و دیگری مربوط به چاپ.

رزولوشن تعداد پیکسل‌ها در ابعاد عرض و ارتفاع است. رزولوشن بالا به تصویر جزئیات و کیفیت بیشتر می‌دهد. این یعنی می‌توانید تصاویر را بزرگتر چاپ کنید و نتیجه کار نیز تصویری یکدست است. البته حجم فایل نیز در این حالت بیشتر است. هرچه نقاط یا پیکسل‌های بیشتری در هر اینچ داشته باشید، رزولوشن عکس بالاتر خواهد بود.

مقایسه رزولوشن‌های مختلف

در تصویر بالا کیفیت‌ها و تعداد پیکسل‌های مختلف را برای یک تصویر مشاهده می‌کنید.

بالا بردن کیفیت عکس در فتوشاپ با Image Size

کاهش و افزایش کیفیت تصویر در فتوشاپ کار پیچیده‌ای نیست. با استفاده از پنجره Image Size می‌توانید این کار را به سادگی انجام دهید. کافی است مراحل زیر را طی کنید.

گام اول: اندازه عکس را پیدا کنید

از منوی بالای صفحه به Image > Image Size بروید یا کلیدهای میانبر Ctrl + Alt + I  را فشار دهید.

بالا بردن کیفیت عکس از طریق منوی Image Size

در این پنجره، می‌توانید اندازه تصویر را بر مبنای «عرض» (Width) و «ارتفاع» (Height) با واحدهای مختلف مشاهده کنید. در حالت پیش‌فرض این اندازه‌ها بر واحد پیکسل هستند، اما می‌توانید آن‌ها را روی اینچ، سانتی‌متر یا حتی درصد تنظیم کنید. اندازه‌های عکس اصلی روی ۱۰۰٪ است. در بالای پنجره نیز می‌توانید اندازه فایل عکس را ببینید.

بالا بردن کیفیت عکس با Image Size

گام دوم: تغییر اندازه عکس

چند گزینه برای تغییر رزولوشن عکس وجود دارد. اگر قصد چاپ عکس را دارید، می‌‌توانید از یکی از اندازه‌های آماده برای کاغذ استاندارد و پرینت استفاده کنید. روی منوی گزینه «Fit To» کلیک و یک اندازه را انتخاب کنید.

تغییر اندازه عکس در فتوشاپ

اگر عکس را آنلاین پست می‌کنید، نیازی نیست یک اندازه چاپ استاندارد انتخاب کنید و بهتر است که خودتان آن را تنظیم کنید. فتوشاپ به صورت پیش‌فرض نسبت عرض و ارتفاع عکس را حفظ می‌کند. علامت زنجیر بین این دو گزینه بیانگر همین موضوع است. اگر خواستید یکی از ابعاد را مستقل از دیگری تغییر دهید، روی آن کلیک کنید.

برای تنظیم اندازه عدد مورد نظر را در کادرهای Width و Height وارد کنید.

تغییر اندازه عکس در فتوشاپ

وقتی که اندازه عکس را تغییر می‌دهید، به عدد حجم فایل در بالای پنجره نیز توجه کنید که بر واحد مگابایت است.

گام سوم: تعیین رزولوشن عکس

«Resolution» تعداد پیکسل‌ها را در هر اینچ تعیین می‌کند. عدد ۳۰۰ مقدار استاندارد برای چاپ عکس‌ است. اما اگر عکس فقط قرار است در صفحات نمایشگر دیده شود، می‌توانید آن را روی ۷۲ نیز قرار دهید، چون بیشتر نمایشگرها رزولوشن ۷۲ دارند و بیش از آن را نمایش نمی‌دهند. می‌توانید این گزینه را روی مقدار پیش‌فرض باقی بگذارید. به هرحال برای تصاویر روی کامپیوتر و آنلاین فرقی نمی‌کند که مقدار آن ۳۰۰ باشد یا ۷۲.

تغییر رزولوشن حجم فایل را نیز تغییر می‌دهد. اگر این عدد برای عکس شما ۳۰۰ باشد، و آن را به ۱۵۰ تغییر دهید، حجم عکس نصف می‌شود. حجم سند فتوشاپ نیز به همین ترتیب نصف می‌شود.

گام چهارم: انتخاب حالت Resampling

این مرحله بخش اصلی فرایند بالا بردن کیفیت عکس است. پیش از آنکه به حالت‌های مختلف «Resample» بپردازیم، لازم است با این مفهوم بیشتر آشنا شویم.

Resample چیست؟

Resample تعداد پیکسل‌های عکس را تغییر می‌دهد. این فرایند نه تنها بر اندازه عکس بلکه بر کیفیت آن نیز اثر می‌گذارد. وقتی اندازه عکسی را با فعال بودن این گزینه تغییر می‌دهید، فتوشاپ به همراه کوچک و بزرگ کردن تصویر، پیکسل‌های آن‌ را کم و زیاد می‌کند. این کار به خصوص هنگام بزرگ کردن تصویر با حفظ جزئیات، کیفیت کلی را بهبود می‌بخشد. نمونه این مسئله را در تصویر زیر مشاهده می‌کنید.

Resample چیست؟

در پنجره Image Size گزینه Resample تعیین می‌کند که فتوشاپ از چه الگوریتمی برای افزودن پیکسل‌های جدید استفاده کند. موارد زیر گزینه‌های مناسب برای بالا بردن کیفیت عکس هستند که هر کدام را در ادامه بررسی می‌کنیم.

  • Bicubic Smoother
  • Preserve Details
  • Preserve Details 2.0
بالا بردن کیفیت عکس در فتوشاپ

Bicubic Smoother

این الگوریتم ۱۶ پیکسل دور پیکسل جدید را بررسی می‌کند و میانگین ویژگی‌های آن‌ها را پیدا می‌کند. البته Bicubic Smoother بیشتر بر ۸ پیکسلی که نزدیک‌تر هستند تکیه می‌کند. در نتیجه، بسیاری از زوائدی که هنگام بزرگتر کردن تصویر ایجاد می‌شود محو می‌‌شوند. از طرفی این مسئله باعث می‌شود برخی از جزئیات تصویر از دست برود.

Preserve Details

این الگوریتم از هوش مصنوعی استفاده می‌کند. در واقع می‌توان آن را مشابه Bicubic Smoother در نظر گرفت، اما این روش به طور کورکورانه برای میانگین گرفتن محسابات ریاضی انجام نمی‌دهد. Preserve Details مقدار تغییر اندازه را به همراه جزئیات تصویر در نظر می‌گیرد و نتیجه‌ای نزدیک‌تر به واقعیت به دست می‌دهد.

انواع حالت‌های Resampling برای بالا بردن کیفیت عکس در فتوشاپ
بر اساس رای ۱۶ نفر
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
منابع:
Expert Photographyphotographylifephotoshopessentials.comCOLE'S CLASSROOMExpert Photographyphotoshopessentials.com
۲ دیدگاه برای «بالا بردن کیفیت عکس در فتوشاپ – به زبان ساده + روش ها»

با سلام وتشکر وسپاس از بابت مطالب بسیار عالی و کامل 👌

با سلام؛
از همراهی شما با مجموعه فرادرس سپاس‌گزاریم.

نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *