آموزش فتومونتاژ حرفه ای در فتوشاپ به همراه پروژه (+ فیلم آموزش گام به گام رایگان)
در مطالب پیشین مجله فرادرس با نحوه ترکیب تصاویر مختلف جهت خلق یک تصویر جدید آشنا شدیم. در این مطلب قصد داریم از طریق آموزش فتومونتاژ حرفه ای در فتوشاپ با روشهایی دیگری از فتومونتاژ آشنا شویم و تکنیکهای این کار را با آموزش فتومونتاژ در فتوشاپ یاد بگیریم. در این آموزش، تمامی تصاویر مورد نیاز برای فتومونتاژ حرفهای در فتوشاپ برای دانلود ارائه میشوند و همچنین برای تمرین بیشتر، فایل فتومونتاژ لایهباز پروژه نیز در دسترس خواهد بود.
فیلم آموزشی فتومونتاژ حرفه ای با فتوشاپ
در این پروژه از آموزش فتومونتاژ حرفه ای در فتوشاپ میخواهیم با ترکیب تصاویر مختلف، به تصویر زیر دست پیدا کنیم.
دانلود تصاویر مورد نیاز برای آموزش فتومونتاژ حرفه ای در فتوشاپ
تصاویر مورد نیاز برای آموزش فتومونتاژ حرفه ای در فتوشاپ به همراه فایل لایه باز پروژه در لینکهای زیر آورده شده است.
- برای دانلود تصاویر مورد نیاز برای آموزش فتومونتاژ حرفهای در فتوشاپ (پروژه اول)+ اینجا کلیک کنید.
- برای دانلود تصاویر مورد نیاز برای آموزش فتومونتاژ حرفهای در فتوشاپ (پروژه دوم)+ اینجا کلیک کنید.
آموزش فتومونتاژ در فتوشاپ به صورت گام به گام
در ادامه متن، به صورت گام به گام مراحل فتومونتاژ حرفه ای در فتوشاپ را برای تصاویر بالا مورد بررسی قرار میدهیم.
گام اول
همانند سایر آموزشهای فتوشاپ مانند طراحی مهر ژلاتینی یا طراحی جلد کتاب، در مرحله اول باید سند اولیه برای فتومونتاژ را آماده کنیم. به همین منظور، بعد از باز کردن نرمافزار، با فشردن کلیدهای «Ctrl+N» پروندهای مطابق با تصویر زیر ایجاد میکنیم.
گام دوم
در ابتدا باید یک پسزمینه ساده تهیه کنیم. البته شما میتوانید به دلخواه خود، پسزمینههای بهتری را تهیه کنید. برای تهیه این پسزمینه میتوانید یک لایه سفیدرنگ در بالای لایه اصلی ایجاد کنید یا اینکه لایه «Background» را از حالت قفل خارج کنید. بر روی آیکون «fx» در تصویر زیر کلیک کنید.
در مرحله بعد، «Color Overlay» را با استفاده از رنگها و تنظیمات تصویر زیر تهیه کنید.
همچنین در ادامه باید از «Gradient Overlay» مطابق تنظیمات زیر استفاده کنیم.
رنگهای گرادیان نیز مطابق تصویر زیر تنظیم میشوند.
گام سوم
یک لایه جدید بالای لایه پسزمینه ایجاد کنید و با استفاده از یک قلممو بزرگ و نرم، مطابق تصویر زیر یک نقطه سفیدرنگ (با کد رنگی داخل تصویر) در مرکز ایجاد کنید.
گام چهارم
یک لایه جدید در بالای لایه قبل ایجاد کنید و سپس به مسیر «Menu > Filter > Render > Clouds» بروید.
در مرحله بعد، بار دیگر با استفاده از منوی «Filter» افکتهای «Motion Blur» و «Gaussian Blur» را به لایه ابری ایجاد شده اضافه کنید.
با کلیک بر روی آیکون «Add Layer Mask»، یک ماسک برای لایه تارشده تهیه کنید. در ادامه مراحل آموزش فتومونتاژ حرفه ای در فتوشاپ باید مانند تصویر زیر یک گرادیان برای ماسک (ماسک مشکی) ایجاد کنید.
با توجه به اهمیت یادگیری تکنیکهای مختلف نرمافزار فتوشاپ، «فرادرس» اقدام به انتشار فیلم آموزش ساخت جلوه های ویژه در فتوشاپ کرده که لینک آن در ادامه آمده است.
گام پنجم
برای اینکه یک افکت «Vignette» داشته باشیم به مسیر «Menu > Filter > Distort > Lens Correction >» میرویم و با تنظیم اسلایدرهای تصویر زیر، چنین افکتی را ایجاد میکنیم.
گام ششم
در این مرحله از آموزش فتومونتاژ در فتوشاپ باید تمامی لایهها را با یکدیگر «ادغام» (Merge) کنید. بخش راست پسزمینه را روشنتر خواهیم کرد که گویی نور از راست تابیده میشود. به کمک ابزار «Gradient» سیاه و سفید، گرادیانی مطابق تصویر زیر از چپ به گوشه راست تصویر بکشید. در این تصویر، حالت «Quick Mask» فعال شده است به همین دلیل با ایجاد این گرادیان، ماسکی به رنگ صورتی مشاهده خواهید کرد.
گام هفتم
در گام هفتم از آموزش فتومونتاژ حرفه ای در فتوشاپ به ناحیهای انتخابی مانند تصویر زیر میرسید. با استفاده از مسیر «Menu > Image > Adjustments Levels» تنظیمات را مطابق تصویر زیر تغییر دهید. همچنین با استفاده از مسیر «Menu > Filter > Noise > Add Noise» به تصویر پسزمینه، نویزی «Uniform» با مقدار ۴ اضافه کنید.
گام هشتم
تا این مرحله از آموزش فتومونتاژ در فتوشاپ سعی کردیم تصویر پسزمینه مناسبی برای پروژه خود تهیه کنیم. در ادامه، عکس زرافه را به تصویر اضافه خواهیم کرد. البته پیش از این کار باید زرافه را از کل تصویر جداکنیم. اگر با محیط «Select & Mask» آشنا باشید انجام این کار برای شما بسیار ساده خواهد بود. این کار به روشهای مختلفی انجامپذیر است که یکی از آنها استفاده از «Polygonal Lasso Tool» است.
به کمک این ابزار باید بر روی مرز تصویر و پسزمینه کلیک کنید تا بر اساس تنظیمات ابزار، با کشیدن ماوس بر روی سوژه، به طور خودکار یک ناحیه انتخابی ایجاد شود که در نهایت باید ماوس را به نقطه اول برسانید تا محدوده انتخابی، کامل شود.
گامهای نهم و دهم
گامهای نهم و دهم به بهبود ماسک ایجاد شده ارتباط دارند که برای آشنایی با نحوه ایجاد ماسک مناسب پیشنهاد میکنیم مطلب «محیط کاری Select and Mask در فتوشاپ — راهنمای جامع (+ دانلود فیلم آموزش گام به گام)» را مطالعه کنید.
عالییییییییییییی خیلی عالی بود ممنون از شما.