آموزش دستورهای SQL – مجموعه مقالات جامع وبلاگ فرادرس


ما در وبلاگ فرادرس به منظور آموزش مفاهیم مقدماتی علوم رایانه، در طی یک سلسله مقالات جامع به معرفی زبان «کوئری ساختیافته» (SQL) و دستورات و عبارتهای آن پرداختهایم. گفتنی است که این مقالات جامع دستورهای SQL روشی آسان و سریع برای یادگیری مفاهیم اساسی برنامهنویسی و علوم رایانه به حساب میآیند. همانطور که در ابتدای این نوشتار هم آمد، بد نیست یکبار دیگر به این نکته نیز بپردازیم که SQL اختصاری برای عبارت «زبان کوئری ساختیافته» است و یکی از استانداردهای ANSI محسوب میشود.
عبارتهای DML
در ابتدای این سلسله آموزشها در مقاله زیر با مفاهیم مقدماتی SQL، تاریخچه و انواع فناوریهای آن آشنا شدیم.
در ادامه در مطلب زیر با یکی از پرکاربردترین عبارتهای SQL به نام SELECT و همچنین بند WHERE که برای سفارشی ساختن آن استفاده میشود، آشنا شدیم. این دستور و آن بند برای بازیابی دادهها از پایگاه داده مورد استفاده قرار میگیرند.
در ادامه در مطلب زیر آموختیم که میتوانیم دادههایی که از پایگاههای داده استخراج میکنیم را به روشهای مختلفی مرتب بکنیم.
در این مقاله نیز با روشهای استخراج داده از بیش از یک جدول آشنا شدیم.
در ادامه در مطلبی که در زیر آمده است، به معرفی روشهای دیگری که برای انتخاب رکوردها از جداول مختلف در SQL وجود دارند پرداختیم. همه این دستورها بخشی از DML یعنی «زبان دستکاری داده» محسوب میشوند.
عبارتهای DDL
در مقاله زیر با برخی عبارتهای مختلف که برای اجرای کارهای مدیریتی روی یک پایگاه داده وجود دارد آشنا شدیم.
در این مطلب نیز روش ایجاد و حذف پایگاه داده و جدول یا ایجاد تغییراتی در آنها را آموختیم.
در نهایت در مقاله زیر با توابع زبان SQL آشنا شدیم و روش استفاده برنامهنویسی شده از پایگاههای داده رابطهای را به شکل مقدماتی فرا گرفتیم. این دستورها همگی بخشی از DDL یعنی «زبان تعریف داده» محسوب میشوند.
البته بهترین روش یادگیری زبان SQL این است که یک محیط مدیریت پایگاه داده داشته باشید و این دستورات را روی آن اجرا کنید. همچنین میتوانید از مستنداتی که محیط مدیریت پایگاه داده شما ارائه کرده است برای یادگیری موارد بیشتر کمک بگیرید. به طور خاصی یکی از محیطهای مدیریت پایگاه داده رابطهای سرور پایگاه داده MySQL است که محبوبیت بسیار زیادی دارد. اگر میخواهید با این سیستم مدیریت پایگاه داده بیشتر آشنا شوید، سلسله مقالات بلاگ فرادرس در خصوص MySQL را که با مطلب «مفاهیم مقدماتی MySQL» آغاز میشود از دست ندهید.
اگر این نوشته مورد توجه شما قرار گرفته است پیشنهاد میکنیم موارد زیر را نیز ملاحظه کنید:
- مجموعه آموزشهای پایگاه داده و سیستم های مدیریت اطلاعات
- چگونه دیتابیس MySQL را بر روی ویندوز نصب کنیم؟
- مجموعه آموزشهای مهندسی نرم افزار
- اتصال به پایگاه داده MySQL با استفاده از زبان جاوا — آموزش گام به گام
- نصب MySQL — راهنمای گام به گام
- ایجاد و حذف جدول در پایگاه داده MySQL — به زبان ساده
- آموزش SQL Server Management Studio | کامل، رایگان و گام به گام
==