راهنمای کامل برای نوشتن یک رزومه تأثیرگذار
نوشتن رزومه کار دلهرهآوری است، در حالی که منابع مختلفی برای نوشتن رزومه وجود دارد. تنها منابع محدودی هستند که یک راهنمای گام به گام برای نوشتن رزومه ارائه میدهند. اگر قصد نوشتن یک رزومه حرفهای را دارید. این مقاله یک راهنمای کامل برای نوشتن یک رزومه عالی است.
سه نکته اساسی برای نوشتن رزومه
- یک رزومه تاریخچهای از شغلهای شما نیست.
- یک رزومه خلاصهای از مهارتهای شما نیست.
- تهیه یک رزومه به صورت اتوماتیک منجر به یافتن شغل نمیشود.
رزومه یک تبلیغ است و شما کالایی هستید که این تبلیغ میخواهد آن را معرفی کند. هدف شما این است که مدیران کارگزینی، کالای که شما میفروشید را خریداری کنند. این جمله به معنی آن است که شما بتوانید از شرکت مد نظر یک وقت مصاحبه بگیرید. برای اینکه رزومه خود را به این صورت ایجاد کنید باید به رزومه به عنوان یک ابزار بازاریابی نگاه کنید. اما باید به خاطر داشته باشید که نوشتن یک روزمه به تنهایی برای دریافت یک وقت مصاحبه کافی نیست.
نکته: وقتی که نوشتن رزومه را به پایان بردید فراموش نکنید که در بالای آن یک عنوان مناسب قرار دهید.
درباره رزومهها فکر کنید. افراد زیادی برای شغل مد نظر شما رزومه خواهند فرستاد. چرا کسی باید شما را انتخاب کند؟ مدیران کارگزینی کار دشواری برای انتخاب یکی از رزومههای ارسالی دارند. آنها باید شرایط این رزومهها را بررسی کنند و رزومهای را انتخاب کنند که بیشترین کارایی را برای شرکت داشته باشد.
مدیران کارگزینی به سمت رزومههایی که فرمت درستی داشته باشند و جزئیات آنها قابل توجه باشد؛ جذب خواهند شد. مطالعات نشان میدهد که از هر 10 رزومه 8 تای آنها با یک بررسی 10 ثانیهایی حذف میشوند. بنابراین مهم است که شما مهارتهای خود را به نحوی به نمایش بگذارید که ثابت کند. شما توان انجام وظایف محوله در شغل مد نظر را دارید.
نوشتن یک رزومه حرفهای کار دشواری نیست، ولی راهکارهای میانبر هم برای انجام آن وجود ندارد. شما باید رزومه خود را با دقت و تأمل ایجاد کنید.
برای این که بتوانید یک رزومه عالی بنویسید مراحل نوشتن رزومه را در چندگام ساده توضیح دادهایم. هرچند که هیچ روش تأیید شدهای برای نوشتن رزومه وجود ندارد. حتی حرفهایترین نویسندگان رزومه نیز تصدیق می کنند که هیچ روش واحد تأیید شدهای برای نوشتن رزومه وجود ندارد. با وجود همه این بحثها، نکات زیر به شما کمک شایانی برای ایجاد یک رزومه حرفهای خواهد کرد و شما را برای رسیدن به اهداف شغلی مد نظرتان کمک می کند.
انتخاب فرمت رزومه مناسب
هنگام نوشتن یک رزومه یک فایل جدید در نرمافزار ورد ایجاد میکنید و مقابل یک صفحه سفید مینشینید و از خود میپرسید باید از کجا شروع کنم: صدها نفر دقیقاً همین سوال را دارند. دلیل این سوال این است که استاندارد مشخصی برای فرمت نوشتن یک رزومه وجود ندارد.
شما میتوانید برای رزومه خود از میان این 3 فرمت یکی را انتخاب کنید:
- رزومه برحسب زمان از جدیدترین به قدیمیترین سوابق شغلی
- تواناییها و مهارتها
- ترکیبی
هر کدام از این فرمتها مزایا و معایب خاص خود را دارد. در ادامه این فرمتها را توضیح داده و نحوه انتخاب بهترین فرمت را آموزش خواهیم داد.
رزومه برحسب زمان از جدیدترین به قدیمیترین سوابق شغلی
یکی از رایجترین انواع رزومه، رزومههایی با فرمت تاریخی هستند. این گونه رزومهها قابلیت انعطاف زیادی دارند و متقاضیان با هر سطحی از تجربه میتوانند از این فرمت برای رزومه خود بهره ببرند.
از این رزومهها میتوان درصورتی استفاده کرد که:
- بخواهید رشد شغلی خود را بهصورت عمودی به نمایش بگذارید.
- بخواهید از این رزومه برای بهدست آوردن شغلی با همان فیلد کاری استفاده کنید.
- بخواهید پیشرفت شغلی خود را تبلیغ کنید.
از این فرمت نوشتن رزومه در شرایط زیر نباید استفاده کرد:
- یک شکاف بزرگ در فاصلههای میان شغلهای خود دارید.
- مسیر شغلی خود را تغییر دادهاید.
- هر چند ماه یک بار شغل خود را تغییر دادهاید.
رزومه بر حسب تواناییها و مهارتها
در حالی که رزومههایی با فرمت تاریخ مشاغل، بر اساس روند شغلی شما ایجاد میشوند. رزومههایی که با فرمت درج تواناییها و مهارتها ایجاد میشوند. بر تبلیغ تواناییها و مهارتهای شما تمرکز دارند. در این رزومه بر مدارک متقاضی شغل تأکید زیادی میشود. بنابراین این فرمت رزومه بیشتر برای افرادی مناسب است که توانایی و تجربه کاری بالایی دارند.
از این فرمت رزومه در شرایط زیر استفاده کنید:
- در صورتی که در فواصل بین مشاغل مختلف خود، فاصلههای طولانی بیکار بودهاید.
- فیلد کاری خود را به طور کلی تغییر دادهاید.
- میخواهید که مهارت خاصی را پر رنگ کنید.
در شرایط زیر نباید از این فرمت نوشتن رزومه استفاده کرد:
- درصورتی که بخواهید پیشرفت شغلی خود را در رزومه خود به نمایش بگذارید.
- درصورتی که شما متقاضی شغلی هستید که تجربه کافی در آن ندارید.
- در صورتی که مهارتی که در شغل جدید بتوانید از آن استفاده کنید ندارید.
رزومههای ترکیبی
همانطور که میتوانید حدس بزنید این نوع رزومههای ترکیبی از رزومههای ثبت مشاغل بر حسب زمان و رزومههای ثبت تواناییها و مهارتها هستند. در این رزومهها مانند رزومههایی که بر اساس تواناییها و مهارتها ایجاد میشوند روی صلاحیتهای خاص فردی تمرکز دارند. با این حال در این رزومهها، مهارتهای حرفهای را براساس فرمت زمانبندی درج میکنند. نوشتن رزومه با این فرمت برای افرادی که مهارت و تجربه بالایی در صنعت خاصی دارند کاربر دارند.
در موارد زیر میتوان از رزومههایی با این فرمت بهره برد:
- در صورتی که بخواهید مهارت خود در یک شغل خاص را برجسته کنید.
- درصورتی که بخواهید مسیر شغلی خود را عوض کنید.
- در صنعتی که میخواهید در آن مشغول شوید یک متخصص هستید.
در چه مواردی نباید از این فرمت برای نوشتن رزومه بهره برد:
- بخواهید مدارک آموزشی خود را برجسته کنید.
- مهارت کمی دارید.
- در صورتی که برای شغلی رزومه پر میکنید که در آن تازه کار هستید.
نحوه قرار دادن اطلاعات
قبل از آنکه درباره اطلاعاتی که باید در رزومه خود قرار دهید بحث کنیم باید به خاطر داشته باشید که اطلاعاتی که در رزومه خود قرار میدهید به فرمت رزومهای که انتخاب کردهاید وابسته است و باید بر اساس فرمت رزومه خود، اطلاعات را در رزومه درج کنید. آنچه که در این بخش توضیح میدهیم یک راهنمای عمومی برای انتخاب نوع اطلاعات و نحوه چیدمان آنها در رزومه است.
اطلاعات تماس
اطلاعات تماس نیازی به برچسب ندارد. میتوانید قبل از درج اطلاعات تماس یک خط، فاصله ایجاد کنید و سپس اطلاعات تماس خود را وارد کنید. چیدمان اطلاعات تماس باید به صورت زیر باشد.
- نام (بزرگترین فونت در صفحه را دارد، وسطچین بودن نام اختیاری است).
- آدرس پستی
- شماره تلفن (مطمئن شوید که روی تلفن خود امکان دریافت پیام صوتی را فعال کردهاید.)
- آدرس ایمیل (مطمئن شوید که از آدرس ایمیل رسمی خود استفاده میکنید.)
- لینک به نمونه کارهای اینترنتی (این گزینه اختیاری است. ولی درصورتی که میخواهید از آن استفاده کنید مطمئن شوید نمونه کارهایتان با شغل مد نظر مرتبط هستند.)
- پروفایل لینکدین
- اطلاعات تماس خود را در هدر رزومه ثبت نکنید. زیرا که ممکن است قابلیت خوانایی کمی داشته باشد.
مقدمه رزومه خود را انتخاب کنید
درست مانند فرمتهای مختلف رزومه، مقدمه رزومه هم سه حالت مختلف دارد که میتوان از بین آنها نحوه نوشتن مقدمه رزومه را انتخاب کرد.
- یک خلاصه از مهارتها
- اهداف شغلی
- پروفایل حرفهای
هدف هر سه این روشها، این است که مهارتها و تجارب خود را، که برای شرکت مد نظر حائز اهمیت است را برجسته کنید. ولی روشی که هر کدام از این مقدمهها به این هدف خواهند رسید با دیگری متفاوت است. توضیحات بیشتر در باره هر کدام از این انواع مقدمه را در ادامه دنبال کنید:
خلاصهای از مهارتها
یک لیست از مهارتهای خود را در 4 تا 6 مورد در مقدمه رزومه درج میکنید. این موارد دستاوردهای حرفهای شما هستند. بنابراین سعی کنید مهارتهای خود را به صورتی بنویسید که کاملا هویتی فردی داشته باشند.
در چه مواقعی باید از این گونه مقدمهها در رزومه استفاده کرد:
- هنگامی که برای بهدست آوردن شغلی رزومه مینویسید که مجموعه مشخصی از تواناییها را نیاز دارد.
- تجارب زیادی در صنعت مد نظر دارید.
- هنگامی که مجموعهای از مهارتها را داشته باشید.
در چه مواقعی نباید از این نوع مقدمه در رزومه استفاده کرد:
- هنگامی که تجربه لازم در شغل مورد نظر را نداشته باشید.
- هنگامی که یک کاندیدای عمومی برای شغل مدنظر هستید و مهارتهای لازم برای آن شغل را نداشته باشید.
- نداشتن دستاوردهای قابل اندازهگیری و ارزشمند
اهداف شغلی
یک رزومه تعیین اهداف شغلی، معمولاً در 3-2 جمله در مقدمه مهارتها و تجارب شخص را نمایش میدهد. این نوع رزومههای شغلی برای کسانی که در شغل مد نظر تازه کار هستند کاربرد دارد.
چه زمانی باید از این رزومهها استفاده کرد:
- هنگامی که شما برای شغل مد نظر یک تازه کار هستید.
- هنگامی که تجارب لازم در صنعت مد نظر را ندارید.
- به تازگی از دانشگاه فارغ تحصیل شده اید.
چه زمانی نباید از این نوع رزومه استفاده کرد:
- هنگامی که دارای مهارتهای فراوانی در زمینه آن شغل هستید.
- هنگامی که مسیر شغلی خود را تغییر میدهید.
- هنگامی که میخواهید یک رزومه از مهارتهای فردی بنویسید.
پروفایل حرفهای
رزومههایی که در آنها مشخصات حرفهای خود را مینویسید ترکیبی از هر دو رزومه اهداف شغلی و رزومه مهارتها است. این نوع رزومه بسیار قابل انعطاف است و در مقدمه آن میتوان پاراگرافهای کوتاهی را به صورت یک لیست از مهارتها یا اهداف قرار داد.
چه زمان باید از این نوع رزومه بهره برد:
- در تجارب قبلی خود بسیار موفق عمل کردهاید.
- قبلاً شغلی در شرکتی مشابه در همان سمت شغلی داشتهاید.
- در فیلد کاری خود مهارتهای ویژهای دارید.
چه زمانی نباید از این رزومه بهره برد:
- اگر در شغل خود یک تازه کار هستید.
- اگر به تازگی فارغالتحصیل شده اید.
- دستاوردهای مهمی در زمینه شغلی مدنظر ندارید.
در آخر هم هنگامی که میخواهید مهارتهای خود را بنویسید دقت کنید که مهارتهایی را در رزومه خود یادداشت کنید که برای استخدام در آن شغل اهمیت داشته باشند.
تجارب حرفهای
بخش از رزومه که هسته اصلی رزومه قلمداد میشود، بخش است که شما مهارتهای خود را اثبات میکنید. در رزومههایی که با فرمت نگارش سوابق شغلی برحسب تاریخ آنها و یا در رزومههایی که با فرمت درج مهارتها و تجارب خود ایجاد میکنید. در بخش درج تجارب شغلی ممکن است از عناوینی مانند، تجارب مرتبط یا تجارب کاری استفاده کنید. این عبارات به جای عنوان تجارب حرفهای مورد استفاده قرار میگیرند.
در این بخش از رزومه به خاطر داشته باشید که تجارب کاری خود را از جدید به قدیم لیست کنید. و تنها مهارتهایی را در رزومه خود قید کنید که با شغل مد نظر ارتباط داشته باشند. برای هر شرکتی که رزومه را میخواهید ارسال کنید، یک سربرگ که در آن نام شرکت، شهر، استان نام و عنوان خودتان قید شده است، تهیه کنید و در قسمت تاریخ فقط ماه و سال را درج کنید. یک قانون کلی میگوید که برای نوشتن تجارب خود 5-3 بخش اصلی را باید در رزومه خود به صورت تیتر بیان کنید.
- استفاده از افعال مربوط به انجام دادن کار
- نکات قابل سنجش
- وظایف کاری مشخص و مرتبط
بخش آموزش در رزومه
داشتن یک بخش مدارک آموزشی در رزومه کمک میکند که بتوانید دانش و مهارت خود را به نمایش بگذارید. با توجه به تجارب حرفه ای، ممکن است تصمیم بگیرید که مکان تجارب حرفهای را با مکان مدارک آموزشی در رزومه خود جابهجا کنید.
مثلاً یک دانشجوی دانشگاه و یا شخصی که به تازگی دبیرستان را به اتمام رسانده است تجارب حرفهای زیادی نمیتواند داشته باشد، که بخواهد آن را در رزومه خود بنویسید. بنابراین ابتدا مدارک تحصیلی خود را درج میکند و بعد هم اگر مهارت مرتبطی با شغل مد نظر داشت، آن را در رزومه خود ذکر خواهد کرد. به خاطر داشته باشید که اگر شما یک متخصص با تجارب فراوان حرفهای در زمینه کاریای خود هستید بخش مدرک تحصیلی را باید بسیار مختصر و کوتاه در رزومه درج کنید.
نحوه نوشتن بخش مدارک تحصیلی در رزومه
- نام دانشگاه، موسسه آموزشی یا فنی حرفهای (نامی از دبیرستان خود نبرید، مگر آن که به دانشگاه نرفته باشید.)
- محل تحصیل (شهر، استان)
- تاریخ اتمام تحصیل (ماه، سال)
- مدرک تحصیلی (مدارک تحصیلی)
- معدل : معدل خود را تنها درصورتی که از 17 بالاتر است در رزومه خود ذکر کنید. و معدل را تنها با یک رقم بعد از ممیز بنویسید و آن را به پایین گرد کنید. مثلاً معدل 17/35 را بصورت 17 درج کنید.
بخش اطلاعات بیشتر در رزومه
تا این قسمت شما یک رزومه با قسمتهای اصلی آن را ایجاد کردهاید، و لیستی از اطلاعات مختلف درباره خود را که ممکن است برای مدیر بخش کارگزینی شرکت مد نظر جالب باشد را به رزومه خود اضافه کرده اید، در این قسمت میخواهیم اطلاعاتی دیگری که میتوان در رزومه ذکر کرد را بررسی کنیم.
گواهینامهها
یک بخش ساده برای گواهینامههای خود در رزومه در نظر بگیرید. این بخش اهمیتی کمتر از سایر بخشهایی که تا کنون معرفی کردهایم ندارد. اما درج بخش گواهینامه در رزومه به شغلی که میخواهید رزومه را برای آن تهیه کنید نیز وابسته است. مثلاً در فیلد کاری پرستاری، داشتن گواهینامه مربوط به این شغل کاملاً ضروری است. ولی در فیلد شغلی خدمات مشتریان نیازی به گواهینامه نیست. اگر در آگهی استخدام قیدی برای استخدام افرادی که گواهینامه مربوط به آن شغل را دارند وجود دارد. مطمئن باشید که مدیر کارگزینی شرکت در رزومههای دریافتی به دنبال این گواهینامهها میشود. بنابراین سعی کنید هر گواهینامه مرتبطی که در آن زمینه شغلی دارید را در رزومه خود ذکر کنید.
بخش مقالات و کتب منتشر شده
افزودن بخش مقالات و یا کتب منتشر شده به رزومه کاری مربوط به فارغالتحصیلانی است که مقالهی منتشر شدهای در زمینه کاری مدنظر دارند. برای درج مقالات در این قسمت بهتر است که مقالات را به ترتیب از جدیدترین به قدیمیترین لیست کنید. میتوانید اطلاعات این قسمت را مطابق سلیقه خود درج کنید. مثلاً درج مقالات در دست تهیه یا نمونه کارهای آینده و مانند اینها را نیز میتوان در این قسمت قرار داد.
جوایز، افتخارات، اقدامات
در این بخش یک قسمت سفارشی دیگر به رزومه خود اضافه خواهید کرد. در این بخش شما به تبلیغ تواناییهای خود و اثبات این تواناییها میپردازید. افزودن جوایز و فعالیتهای مرتبط، به شما کمک میکند که نسبت به رقبایتان شانس بیشتری برای کسب شغل مد نظر داشته باشید. اگر این قسمت بیش از حد طولانی شد، به راحتی آن را به چند بخش تقسیم کنید. برخی از مواردی که میتوان در این بخش ذکر کرد عبارتند از:
- کمکهای مالی به صنایع مربوطه
- افتخارات دانشگاهی
- بورسیه تحصیلی برای رشته مربوطه
- جایگاههای افتخاری در آن صنعت
- وابستگیهای حرفهای
مهارتهای تکنیکی
برخی مشاغل مانند مشاغل رشته IT و مهندسی نیاز به دانش مربوطه و مهارت لازم در آن رشته دارند. مثلاً در صنعت IT یک مهندس نرم افزار مسئولیتهای متفاوتی در شرکتهای مختلف به عهده دارد. قرار دادن بخش مهارتهای تکنیکی در رزومه خود میزان مهارت شما در آن سیستم خاص مورد نظر شرکت را نشان میدهد.
در این بخش سعی کنید که دستهبندیهای مختلفی برای مهارتهای خود ایجاد کنید. مثلاً:
- نرم افزار: متخصص در نرمافزارهای مجموعه آفیس، Viso و Oracle
- زبانهای برنامه نویسی: مهارت بالا در HTML،C++،Python
بخش سایر مهارتها در رزومه
افزوده بخش سایر مهارتها به رزومه باتوجه به اینکه میتواند توجه را به سمت رزومه شما جلب کند ارزشمند است. معمولاً این بخش را به صورت کوتاه و تیتروار در رزومه درج میکنند و مهارتهای مرتبط با صنعت مدنظر را در آن قید میکنند. این بخش بسیار به بخش، مهارتهای تکنیکی، شبیه است. با این تفاوت که این بخش اغلب برای مشاغلی که چندان به مهارتهای تکنیکی نیاز ندارد، استفاده میشود. به تصویر زیر نگاه کنید.
در چه مواقعی میتوان از این بخش در روزمه استفاده کرد:
- تسلط به زبان دوم
- دانستن نرمافزارهای کامپیوتری مانند فتوشاپ و Illustrator
- توان کار با ماشینآلات سنگین
در جه مواقعی نباید این بخش را به رزومه خود اضافه کرد:
- مهارتهای عمومی (مهارت در ارائه خدمات سرویس مشتریان)
- داشتن مهارت در سطح بسیار ضعیف
- داشتن مهارت در موارد نامرتبط
حتی اگر در رزومه خود بخشهایی مانند مهارتهای شغلی یا خلاصه تواناییها را اضافه کردهاید، بازهم میتوانید در بخش سایر مهارتها اطلاعاتی درباره مهارتهای مرتبط خود با شغل مدنظر را درج کنید. مثلاً یک مهندس IT دامنه زیادی از نرم افزارها را میشناسد و به آنها مسلط است. بنابراین میتواند در بخش مهارتهای شغلی بخشی از این نرم افزارها را لیست کند و در بخش سایر مهارتها نیز بخش دیگری از این نرمافزارها را قید کند.
چگونه برای رزومه خود یک شخصیت ایجاد کنیم
تا اینجای کار قسمت سخت ایجاد یک رزومه را پشت سر گذاشتهایم. تمام محتواهای لازم در رزومه تایپ شده است. و شما اعتماد به نفس لازم برای انجام مصاحبه کاری را به دست آوردهاید. در این گام باید رزومه خود را دارای شخصیت کنید.
- رزومهی چند صفحهای
میان کارشناسان بر سر این مسئله که رزومه باید در یک صفحه خلاصه شود و یا باید در چند صفحه ارائه شود. اختلاف نظر وجود دارد. برای حل این مشکل بهتر است از این قائده تبعیت کنید: تنها در صورتی به رزومه خود صفحه جدیدی اضافه کنید که اطلاعات بسیار ارزشمند و مرتبطی با شغل مدنظر را بخواهید در این صفحات جدید اضافه کنید. یعنی آنکه اگر صرفاً برای طولانی کردن رزومه خود به آن صفحه جدیدی اضافه کنید، رزومه خود را با این کار تضعیف خواهید کرد.
- بایدها و نبایدها در اندازه فونت رزومه
استایل و اندازه فونت کاملا به سلیقه شما بستگی دارد. اما باید این را نیز در نظر داشت که مدیران بخش کارگزینی نیز فونت و اندازه خاصی را ترجیح میدهد. بنابراین در هنگام انتخاب فونت به موارد زیر دقت داشته باشید.
بایدها در انتخاب فونت
- فونتی را انتخاب کنید که به راحتی خوانده شود.
- در تمام رزومه از یک فونت واحد استفاده کنید.
- سایز فونت را در بخشهایی از متن مانند نام خود، تیترها و لیستها تغییر دهید.
- فونتی را انتخاب کنید که با سایز مدنظرتان برای تایپ رزومه همخوانی داشته باشد.
نبایدها در انتخاب فونت
- فونت خود را با هدف جا دادن تمام اطلاعات رزومه در یک صفحه بیش از حد کوچک نکنید.
- در رزومه خود از فونتهایی که حواس مخاطب را پرت میکند استفاده نکنید ( فونتهایی که کاراکترهای خاص ایجاد میکنند.)
- در سرتاسر رزومه از یک سایز ثابت فونت استفاده نکنید.
- در هیچ قسمتی از رزومه متنی را با فونتی کوچکتر از 9pt تایپ نکنید.
- زمان زیادی برای انتخاب یک فونت صرف نکنید.
برای اندازه فونت در بیشتر رزومهها باید از اندازههای 24-12- 10 استفاده کرد. این اندازهها به این معنا هستند که نام را با فونت 24 تایپ کنید. سربرگ و متن اصلی را با فونت 12 تایپ کنید و لیستها را با فونت 10 تایپ کنید.
اگر مدیر کارگزینی برای خواندن رزومه شما مجبور شود عینک مطالعهاش را به چشم بزند. رزومه شما احتمالاً یک راست به سطل زباله خواهد رفت.
این نکته را به خاطر داشته باشید که هنگام نوشتن یک رزومه علاوه بر نوشتن مهارتها و تواناییها و موارد این چنینی، باید به خوانایی رزومه نیز دقت داشت. هنگامی که یک فونت انتخاب میکنید به نکات ریزی باید توجه داشته باشید. مثلاً فونت باران ضخامت حروف کمتری نسبت به فونت نازنین دارد و یا فونت ایران سنس Iran sans فضای بیشتری از فونت نازنین اشغال میکند. بار دیگر تأکید میکنیم که انتخاب فونت کاملاً به سلیقه و نظر خودتان بستگی دارد. هر فونتی که به نظر خودتان قابلیت خوانایی بیشتری دارد را انتخاب کنید.
در انتخاب فونت، چاپ رزومه بر روی کاغذ و یا انتشار آن در یک صفحه وب نیز بسیار اهمیت دارد. برای چاپ روی کاغذ فونتهایی مانند B Nazanin بسیار مناسب هستند. درحالی که برای انتشار در وب فونت Iran sans مناسبتر است.
- استفاده از خطوط در طراحی ظاهر رزومه
خطوط میتوانند رزومه را به بخشهای مختلف تقسیم کنند. به این ترتیب خوانایی و پردازش اطلاعات رزومه راحتتر خواهد شد. ایجاد یک خط، فاصله معمولا بعد از بخشهای، تواناییهای حرفهای و یا خلاصهای از مهارتها و صلاحیتها درج میشود. اینکه چطور بین بخشهای مختلف رزومه فاصله ایجاد کنید به خودتان بستگی دارد. فقط به خاطر داشته باشید که اگر تعداد این فواصل بیش از حد شود خوانایی رزومه کاهش خواهد یافت.
- رعایت فاصله در حواشی صفحه
اولین چیزی که در رزومه توجه را به خود جلب میکند رعایت حواشی صفحه است. هرگز برای آن که تمام اطلاعات مد نظر خود را در یک صفحه جا بدهید حاشیه صفحه را از استاندارد آن کوچکتر نکنید. به خاطر داشته باشید که صفحهای که حاشیه بسیار کوچکی داشته باشد. به نظر شلوغ خواهد رسید. بهتر است که از قانون فاصله از بالا 2.5 سانت و از راست 2.5 سانت را رعایت کنید. در برخی منابع فاصله از راست را 2 سانت و فاصله از چپ را 2.5 سانت اعلام کرده اند. هر دو این حاشیهها قابلیت خوانایی بالایی دارند. استاندارد نرم افزار Word همان 2.5 سانتیمتر است.
اگر تمایل به مطالعه بیشتر در این موضوع داشته باشید، شاید آموزشهای زیر نیز برای شما مفید باشند:
- راهنمای گامبهگام نوشتن رزومه برای افراد بدون سابقهکاری
- نحوه نگارش رزومه، چگونه توجه مدیران را به رزومه خود جلب نماییم؟
- نحوه نگارش رزومه کاری: نگرش مدیران به رزومه های ارسالی
--