چگالی کلمات کلیدی چیست؟ – از کاربرد تا نحوه بررسی

یکی از سوالاتی که در زمان نگارش محتوای متنی با آن مواجه میشویم، این است که چند بار لازم است از کلمه کلیدی اصلی یا هدف در طول متن استفاده کنیم؟ سوالی که پاسخ آن را میتوان در یکی از مفاهیم قدیمی سئوی محتوا به نام «چگالی یا تراکم کلمه کلیدی» پیدا کرد. چگالی کلمه کلیدی از تقسیم تعداد دفعات استفاده از کلمه کلیدی بر تعداد کل کلمات متن بهدست میآید. در این مطلب از مجله فرادرس یاد میگیرید چگالی کلمه کلیدی در سئو چیست و چطور باید آن را محاسبه کرد. در ادامه، اهمیت این مفهوم در بهینهسازی وبسایت و ابزار های سنجش چگالی کلمات کلیدی را بررسی و معرفی میکنیم.
مفهوم چگالی کلمات کلیدی در سئو
یکی از نکات مهم در زمان تولید محتوا بر اساس اصول سئو، استفاده به جا و مناسب از کلمه کلیدی اصلی در بخشهای مختلف متن است تا گوگل از این طریق بتواند ارتباط متن شما و موضوع اصلی صفحه را درک کند. «چگالی یا تراکم کلمات کلیدی» (Keyword Density) از اصطلاحات سئو در بهینهسازی کلمات و عبارات کلیدی است و وزن یا سنگینی کلمه کلیدی هدف را نسبت به تعداد کل کلمات متن میسنجد. بهعبارت بهتر، چگالی کلمه کلیدی به شما میگوید در یک متن با تعداد کلمات مشخص، چند بار از کلمه یا عبارت کلیدی اصلی استفاده کردهاید. این شاخص از تقسیم دفعات استفاده از کلمه یا عبارت کلیدی بر تعداد کلمات کل متن و ضرب آن در عدد صد به دست میآید.
چگالی کلمه کلیدی بهعنوان یکی از معیارهای مهم و تعیینکننده میزان ارتباط محتوای صفحه وب با «عبارت مورد جستجوی کاربر» (Search Query) در سئوی داخلی وبسایت در نظر گرفته میشود. هرچه درصد چگالی بالاتر باشد، یعنی متن با عبارت مورد جستجوی کاربر مرتبطتر است و ممکن است در رتبههای بالاتری به او نمایش داده شود. البته این موضوع به این معنا نیست که میتوانید با استفاده بیش از حد از کلمه کلیدی در متن، چگالی آن را بالا ببرید و از این طریق در رتبههای بالاتر قرار بگیرید.
تکرار کلمه کلیدی در بخشهای مختلف محتوا نه باید آنقدر زیاد باشد که گوگل محتوای شما را اسپم و اشباع از آن تشخیص دهد و نه باید آنقدر کم از کلمه کلیدی در متن استفاده کنید که گوگل ارتباط آن را با عبارت مورد جستجوی کاربران درک نکند. چگالی کلمه کلیدی مفهومی است که باید برای برقراری این تعادل در زمان نگارش محتوا به آن توجه کنید. در بخش بعدی در مورد اهمیت این معیار در سئوی وبسایت بحث میکنیم. همچنین در مجله فرادرس مطلبی در مورد سئو داخلی وبسایت و تکنیکهای اصلی آن نوشته شده که پیشنهاد میکنیم حتما آن را مطالعه کنید:
نحوه محاسبه چگالی کلمات کلیدی
برای محاسبه چگالی کلمه کلیدی در یک متن، کافیست دفعات استفاده از کلمه کلیدی هدف را بر تعداد کل کلمات متن تقسیم کنید. البته محاسبه این معیار برای چگالی کلمه کلیدی و عبارت کلیدی کمی متفاوت است.
محاسبه چگالی کلمه کلیدی
زمانی که محتوای صفحه را برای کلمه کلیدی که تنها از یک واژه تشکیل شده، بهینه میکنید، کافیست تعداد دفعاتی را که از آن واژه در متن استفاده شده بر تعداد کلمات متن تقسیم و جواب کسر را در عدد ۱۰۰ ضرب کنید. مانند آنچه در فرمول زیر میبینید:
برای مثال فرض کنید مطلبی ۳۰۰۰ کلمه است و ۵ بار از کلمه کلیدی اصلی در آن استفاده شده است. چگالی کلمه کلیدی در این حالت برابر با ۰٫۳ درصد است.
محاسبه چگالی عبارت کلیدی
اگر طول کلمه کلیدی اصلی بیشتر از یک واژه باشد، به آن «عبارت کلیدی یا کلمه کلیدی طولانی» (Keyphrase | Long-Tail Keyword) گفته میشود. این عبارات کلیدی قصد کاربر از جستجو را واضحتر بیان میکنند و نرخ تبدیل بالاتری در مقایسه با کلمات کلیدی تکواژهای دارند.
برای محاسبه چگالی این دسته از عبارات کلیدی باید کمی متفاوتتر از فرمول بالا استفاده کنید. در صورت کسر، لازم است تعداد دفعات استفاده از عبارت کلیدی را در تعداد کلمات عبارت ضرب و سپس آن را در بر تعداد کل کلمات موجود در متن تقسیم کنید. در پایان نیز جواب کسر را در عدد ۱۰۰ ضرب کنید تا چگالی عبارت کلیدی به دست بیاید:
برای مثال فرض کنید از عبارت کلیدی «آنالیز سئو سایت» در متن ۸۰۰۰ کلمهای، ۲۰ بار استفاده کردهایم. در این صورت چگالی این عبارت کلیدی برابر است با ۰٫۷۵ درصد.
اهمیت تراکم کلمه کلیدی در سئو
همین ابتدای کار خیال شما را از این بابت راحت کنیم که شاخص چگالی کلمه کلیدی تا زمان نگارش این مطلب یعنی نیمه سال ۲۰۲۳ میلادی، هیچ اهمیت و تأثیری در سئوی داخلی وبسایت ندارد، یعنی چگالی بالاتر قرار نیست وبسایت شما را در رتبههای بالاتری به کاربران نمایش دهد. اما این موضوع به معنای آن نیست که باید به این شاخص کاملا بیتوجه باشید. برای اینکه درک کنید چرا باید همچنان در زمان تولید محتوا گوشه چشمی به چگالی کلمات کلیدی داشته باشید، باید کمی به عقب برگردیم و مسیری که این شاخص از سال ۱۹۹۰ میلادی تا الان در سئوی داخلی وبسایت طی کرده، بررسی کنیم.
در گذشته که گوگل و دیگر موتورهای جستجو هنوز به این درجه از هوشمندی نرسیده بودند، چگالی کلمه کلیدی یکی از فاکتورهای اصلی رتبهبندی صفحات وبسایت بود و گوگل از آن برای تطبیق محتوای صفحه با عبارت مورد جستجوی کاربر و درک کامل موضوع صفحه وب استفاده میکرد. یعنی هرچه در محتوا بیشتر از کلمه کلیدی استفاده میکردید، این احتمال وجود داشت که در اولویت بالاتری در صفحه نتایج به کاربران نمایش داده شوید. این موضوع باعث شد بسیاری از کارشناسان سئو و نویسندگان محتوا از تکنیکهای زیر برای ظاهر شدن در رتبههای بالا استفاده کنند:
- «استفاده بیش از حد از کلمه کلیدی» (Keyword Stuffing)
- «کلاکینگ کلمه کلیدی» (Keyword Cloaking)
- «کلمات کلیدی نامرئی» (Invisible Keywords)

روشهای بالا در حوزه سئو کلاهسیاه قرار میگرفتند و علاوه بر زیرپا گذاشتن قوانین سئو، خواندن محتوا را در عمل برای کاربران دشوار میکردند. این موضوع باعث شد گوگل و دیگر موتورهای جستجو اهمیت معیار چگالی کلمه کلیدی را در رتبه صفحه در صفحه نتایج تا جای امکان کم کنند. کاری که با بهروزرسانی الگوریتمهای گوگل در سئو ازجمله الگوریتمهای پاندا و RankBrain امکانپذیر شد.
امروز چگالی کلمات کلیدی دیگر از فاکتورهای رتبهبندی گوگل نیست و موتورهای جستجو با پیشرفت «جستجوی معنایی» (Semantic Search) و بدون نیاز به تکرار بیش از حد کلمه کلیدی در متن هم میتوانند ارتباط عبارت موردجستجوی کاربر و محتوای صفحه را تشخیص دهند.
البته این موضوع بهمعنی آن نیست که مفهوم تراکم کلمات کلیدی اهمیت خود را بهطور کامل از دست داده است و تجربه تولید محتوا در وب فارسی نشان میدهد همچنان در زمان نوشتن محتوا باید به این شاخص توجه کنید تا در دام کیورد استافینگ نیافتید.
حالا که میزان اهمیت این معیار را بررسی کردیم، در ادامه به سراغ یکی از پرتکرارترین سوالات این حوزه یعنی تراکم کلمات کلیدی ایدهآل میرویم و سعی میکنیم پاسخ درستی برای آن پیدا کنیم. همچنین، در مجله فرادرس مطلبی در مورد مهمترین عبارات و اصطلاحات سئو نوشته شده که میتوانید مانند یک واژهنامه از آن کمک بگیرید:
سنجش چگالی کلمات کلیدی
تا اینجاد یاد گرفتید چگالی کلمه کلیدی چیست و چطور محاسبه میشود. در ادامه نیز اهمیت آن را در سئوی وبسایت درک کردید. به احتمال زیاد سوال بعدی شما در این مرحله این است که عدد ایدهآل برای تراکم کلمه کلیدی ایدهآل چند است یا به عبارت بهتر چگالی کلمه کلیدی خوب یا بد را به اعدادی میتوان نسبت داد؟
واقعیت این است که تعیین چگالی کلمه کلیدی ایدهآل در محتوا دشوار است و نمیتوان در مورد آن نظر قطعی داد چون هیچ راهنمای کاملی برای آن وجود ندارد. از طرف دیگر بحث تراکم کلمات کلیدی همیشه بین کارشناسان سئو محل بحث بوده و گوگل نیز در سالهای اخیر بارها این موضوع را تایید کرده که آنچه واقعا مهم است استفاده طبیعی از کلمات کلیدی در طول محتوا است و تکرار آن در طول متن هیچ تأثیری در رتبه وبسایت در صفحه نتایج ندارد. با این اوصاف بالاخره در مورد چگالی کلمه کلیدی چه کار کنیم؟
عدد ایدهآل برای چگالی کلمه کلیدی
با توجه به نکات بالا، نیازی نیست حساسیت خاصی در مورد این شاخص داشته باشید و عدد خاصی را برای آن در نظر بگیرید اما همزمان باید به این نکته توجه کنید که تکرار کلمه کلیدی مزیتی برای محتوای شما ایجاد نمیکند و فقط باعث میشود خواندن آن برای کاربران دشوارتر شود. با در نظر گرفتن همه این موارد، بیشتر متخصصان و کارشناسان سئو روی چگالی ۱ تا ۲ درصد برای کلمات و عبارات کلیدی تاکید میکنند. بر همین اساس باید گفت بهتر است کلمه کلیدی را یک یا نهایتا دو بار در هر ۱۰۰ کلمه از متن به کار ببرید. این عدد در عین اطلاعرسانی درست به موتورهای جستجو در مورد موضوع محتوا، از اشباع متن توسط کلمه کلیدی جلوگیری میکند.
نکته مهم: هر محتوا بسته به حوزه و موضوع آن و وبسایتهای رقیب، ممکن است با چگالی کمی کمتر یا بیشتر از مقدار بالا، عملکرد یکسانی در صفحه نتایج از خود نشان دهد اما تا آنجا که سابقه جستجو نشان میدهد، هم گوگل و دیگر موتورهای جستجو پاسخ مناسبی به چگالی کلمه کلیدی حدود ۰٫۵ درصد دادهاند. برای آشنایی بیشتر با مفهوم سئو کار مطلب زیر از مجله فرادرس را بخوانید:
کاربرد های چگالی کلمه کلیدی
حالا که با دلایل اهمیت و سنجش چگالی کلمه کلیدی آشنا شدید، بد نیست در ادامه بررسی کوتاهی روی به کاربردهای این شاخص قدیمی و مورد بحث بین کارشناسان سئو داشته باشیم تا کاملا قانع شوید چرا باید هنوز هم به این شاخص توجه کنید. این کاربردها در زیر فهرست شدهاند:
- اگر در طول متن از کلمه کلیدی بیش از حد استفاده کرده باشید، با بررسی چگالی کلمات کلیدی میتوانید از آن باخبر شوید. در ادامه، با اصلاح متن از تکراری نبودن کلمات و خوانایی بهتر آن اطمینان حاصل میکنید.
- بعضی از موتورهای جستجوی قدیمی هنوز هم از چگالی کلمه کلیدی برای پیدا کردن مرتبطترین نتیجه به عبارت مورد جستجوی کاربر استفاده میکنند.
- بسیاری از سئوکاران با زیر نظر گرفتن چگالی کلمه کلیدی در محتوای نویسندگان دورکار مطمئن میشوند همه موارد را خودشان تحت کنترل دارند.
بررسی چند نکته مهم در مورد چگالی کلمات کلیدی
تا این قسمت از مطلب در مورد مفهوم چگالی کلمه کلیدی یاد گرفتید و اهمیت آن را درک کردید. در ادامه به چند نکته مهم و مرتبط با چگالی در تولید محتوا میپردازیم که به شما کمک میکنند تعادل مناسب را برای استفاده مناسب از کلمه کلیدی در متن برقرار کنید. این نکات در زیر فهرست شدهاند:
- استفاده از کلمات مرتبط معنایی در زمان انتخاب کلمه کلیدی
- خودداری از استفاده بیش از حد از کلمه کلیدی
- استفاده از کلمه کلیدی اصلی در بخشهای اصلی محتوا
- تمرکز نکردن روی عددی خاص برای شاخص چگالی کلمات کلیدی
- تمرکز روی پوشش موضوعی محتوا
در ادامه، هریک از نکات بالا را بررسی میکنیم.
استفاده از کلمات کلیدی LSI در زمان انتخاب کلمه کلیدی
اگر فرایند تحقیق کلمات کلیدی را برای تولید محتوا انجام داده باشید، حتما با عبارت Latent Semantic Indexing برخورد داشتهاید. کلمات کلیدی LSI به کلمهها یا عبارتهایی گفته میشوند که با یک مفهوم خاص ارتباط معنایی دارند. برای مثال، اگر قرار باشد مطلبی در مورد «انواع سئوی وبسایت» بنویسید، عباراتی مانند «سئو و بهینهسازی»، «سئو سایت» و «سئو خارجی» میتوانند به عنوان کلمات کلیدی LSI برای آن و در مواردی بهجای در نظر گرفته شوند.
اما استفاده از این کلمات چه کمکی به محتوا میکند؟
- از تکرار بیش از حد کلمه کلیدی و اشباع متن از آن جلوگیری میکند.
- ارتباط معنایی بخشهای مختلف محتوا را حفظ میکند و احتمال ظاهر شدن در نتایج جستجوهای بیشتر را بالا میبرد.
آسانترین روش پیدا کردن این کلمات کلیدی استفاده از بخش «جستجوهای مرتبط» (Related Searches) گوگل است. برای مثال، تصویر زیر بخش جستجوهای مرتبط عبارت «تحقیق کلمات کلیدی» را نشان میدهد:
در مثال بالا، میتوانید به جای تکرار مداوم «تحقیق کلمات کلیدی»، از عباراتی مثل «پیدا کردن کلمه کلیدی»، «نحوه انتخاب کلمات کلیدی» و ... استفاده کنید.
فرایند تحقیق کلمات کلیدی اولین قدم در انجام سئوی وبسایت است و مراحل مختلفی دارد. برای آشنایی بیشتر با آن توصیه میکنیم حتما مطلب زیر از مجله فرادرس را مطالعه کنید:
عدم استفاده بیش از حد از کلمه کلیدی اصلی
در بخشهای قبلی به این نکته اشاره کردیم که اصلا یکی از دلایل زیر نظر گرفتن چگالی کلمه کلیدی در متن، جلوگیری از اشباع شدن متن توسط آن است. استفاده بیش از حد از کلمه کلیدی باعث میشود کاربران نتوانند محتوای شما را بهراحتی بخوانند و توسط گوگل جریمه شوید. بنابراین مطمئن شوید که تحت هر شرایطی از این اتفاق جلوگیری میکنید. نکات فهرست زیر در این زمینه به شما کمک میکنند:
- در درجه اول متن را برای کاربر بنویسید نه گوگل. رضایت گوگل در رضایت کاربر است و هرچه متن را طبیعیتر و کاربرپسندتر بنویسید، در صورت رعایت دیگر قوانین سئو، رتبه بهتری در صفحه نتایج میگیرد.
- از مشتقهای کلمه کلیدی اصلی در محتوا استفاده کنید و سعی کنید آن را در کنار کلمات، عبارت و ترکیبهای واژگانی متفاوتی به کار ببرید.
- از مترادفهای کلمه کلیدی برای جلوگیری از تکرار بیش از حد آن استفاده کنید. برای مثال بهجای تکرار کلمه «ارزان» میتوانید از کلماتی مثل «اقتصادی» یا «مقرونبهصرفه» استفاده کنید.
- در فرایند تحقیق کلمات کلیدی حتما کلمات کلیدی مرتبط و طولانی را پیدا و سعی کنید مطلب را برای آنها بهینهسازی کنید. مهمترین مزیت عبارات کلیدی نسبت به کلمات کلیدی آن است که اغلب حجم جستجوی بالا و سختی کمتری دارند. بهعبارت بهتر، راحتتر میتوانید برای آنها در صفحه نتایج رتبه بگیرید چون قصد کاربر را از جستجو را بهتر بیان میکنند.
- تنها زمانی از کلمه کلیدی استفاده کنید که واقعا لازم است. در بخش بعدی به این مورد بیشتر میپردازیم.
توجه به محل های اصلی توزیع کلمه کلیدی
در زمان نگارش متن همزمان با توجه به عدم تکرار بیش از حد کلمه کلیدی در متن، باید حواستان باشد که در محلهای خاصی حتما از کلمه کلیدی اصلی استفاده کنید تا صفحه وب در صفحه نتایج رتبه بگیرد. این محلها عبارتاند از:
- تگ عنوان: اولین عنصر سئوی داخلی وبسایت که گوگل برای فهمیدن موضوع صفحه به آن توجه میکند، تگ عنوان است. پس حتما از کلمه کلیدی اصلی در عنوان سئو و در صورت امکان بخش ابتدایی آن استفاده کنید.

- پیوند یکتا: استفاده از کلمه کلیدی اصلی در پیوند یکتا به درک موضوع اصلی صفحه به رباتهای جستجو کمک بسیاری میکند و یکی از اصول مهم سئو داخلی وبسایت است.
- توضیح متا: این بخش در حقیقت پیشنمایش کوچکی از محتوای صفحه است و استفاده از کلمه کلیدی اصلی در آن در حقیقت مهر تاییدی بر ارتباط محتوای صفحه با موضوع مورد جستجوی کاربران است.

- تگ H1: عنوان اصلی مطلب که در داخل تگ H1 قرار میگیرد، محل دیگری است که باید حتما کلمه کلیدی اصلی را در آن بهکار ببرید. این عنوان پس از کلیک کاربر روی لینک صفحه در صفحه نتایج، در بالاترین قسمت صفحه و با فونت درشت ظاهر میشود. اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میکنید، این کار بهصورت خودکار انجام میشود.
- تگهای H2: استفاده از کلمه کلیدی اصلی در عنوانهای فرعی صفحه به گوگل و کاربران کمک میکند ساختار محتوا را بهتر درک کنند و بفهمند در متن به چه جنبههایی از موضوع پرداخته شده است.
- ۱۰۰ تا ۱۵۰ کلمه ابتدایی متن: گوگل پاراگراف ابتدایی متن را با دقت بیشتری بررسی میکند. بنابراین با به کار بردن کلمه کلیدی اصلی در این بخش، رباتهای جستجو را از ارتباط موضوع صفحه با عبارت مورد جستجوی کاربر مطمئن کنید.

- «متن جایگزین تصاویر» (Alt Text): گوگل توانایی خواندن تصاویر را ندارد و با به کار بردن کلمه کلیدی اصلی در متن جایگزین آنها به او اطمینان میدهید که از تصاویر مرتبطی در محتوا استفاده کردهاید. در تصویر متحرکی که در ابتدای همین مطلب قرار داده شده، متن جایگزین را بهصورت زیر نوشتهایم:

- پاراگراف انتهایی متن: با استفاده از کلمه کلیدی اصلی در انتهای متن، به گوگل اطمینان میدهید که ارتباط کلمه کلیدی اصلی و متن تا پایان محتوا حفظ شده است. در تصویر زیر بخشی از متن انتهایی مطلب و مرتبط با جمعبندی آورده شده است.

البته یک نکته مهم در مورد همه این بخشها وجود دارد و آن این است که باید کلمه کلیدی اصلی را بهصورت کاملا طبیعی در این محلها استفاده کنید نه چون باید در این محلها قرار بگیرند. همچنین میتوانید از کلمات و عبارات هممعنی و مرتبط با کلمه کلیدی اصلی برای غنیتر کردن این بخشها در صورت امکان استفاده کنید.
در یکی از مطالب مجله فرادرس در مورد اصول سئو برای تولید محتوا بهطور مفصل بحث کردهایم که توصیه میکنیم حتما آن را مطالعه کنید:
در نظر نگرفتن عدد ثابت برای شاخص چگالی کلمه کلیدی
همانطور که در بخشهای قبل نیز به آن اشاره کردیم، عدد ثابتی برای چگالی کلمه کلیدی وجود ندارد و چگالیهای مناسب برای صفحات وب مختلف به گفته خود گوگل به حوزه محتوا و وبسایتهای رقیب و بسیاری از عوامل دیگر بستگی دارند. بنابراین در زمان تولید محتوا عدد ثابتی برای چگالی در نظر نگیرید. تنها کاری که لازم است انجام دهید نگارش متن بهصورت طبیعی و استفاده از کلمه کلیدی اصلی در صورت لزوم است.
تمرکز روی پوشش موضوعی محتوا
واقعیت این است که چگالی کلمه کلیدی بهدلایلی که تا این قسمت بیان شد، مهم است و موتورهای جستجو هنوز هم تا حدی از شیوه همخوانی دقیق کلمه کلیدی با کلمات به کار رفته در طول محتوا برای رتبهبندی استفاده میکنند. علاوه بر این موضوع، مفهومی به نام پوشش موضوع محتوا نیز وجود دارد که به معنی تولید محتوا با قصد برطرف کردن نیاز کاربر و پاسخ به قصد او از جستجو و ارزشآفرینی در محتوا برای او است. در حقیقت چگالی کلمه کلیدی بیشتر برای رضایت موتور جستجو و پوشش موضوع محتوا بیشتر برای رضایت کاربر است.
از آنجا که رضایت کاربر، رضایت گوگل را بهدنبال دارد، بهتر است با تمرکز روی پوشش دقیق و کامل موضوع، محتوا تولید کنید و بهطور همزمان به استفاده بهجا و مناسب از کلمه کلیدی در بخشهای مختلف متن نیز توجه کنید تا به تعادلی پایدار در خصوص این دو نکته برسید.
ابزار های اندازه گیری چگالی کلمات کلیدی
اگرچه میتوانید چگالی کلمات کلیدی را بهراحتی با شمردن دفعات استفاده از کلمه کلیدی اصلی (Ctrl+F) و تقسیم عدد آن بر تعداد کلمات کل محتوا محاسبه کنید، ابزارهایی برای محاسبه سریعتر این شاخص ساخته شدهاند که در فهرست زیر به آنها اشاره کردهایم:
- ابزار SEO Review Tools Keyword Density Checker «+»: این ابزار رایگان مبتنی بر مرورگر است و فقط کافیست پیوند یکتای وبسایت یا متن صفحه وب را در آن وارد کنید تا تراکم کلمات کلیدی متن را برای شما محاسبه کند.
این ابزار در رنگبندی جدا چگالی کلماتی را که بهصورت غیرطبیعی در متن تکرار شدهاند در جدولهای مجزا در اختیار شما قرار میدهد و میتوانید چگالی عبارات مختلف را به کمک آن بررسی کنید.
- ابزار SEOBook Keyword Density Analyzer «+»: این ابزار مانند ابزار قبلی کاملا رایگان است اما برای استفاده از آن باید حتما حساب کاربری در آن بسازید. علاوه بر ارائه گزارشهای پایه چگالی کلمه کلیدی، امکان جستجو برای کلمه کلیدی هدف را در گوگل در اختیار شما قرار میدهد و از طریق آن میتوانید دادههای مربوط به ۵ نتیجه اول صفحه نتایج را نیز بررسی کنید.

- ابزار Copywritely Keyword Density Checker «+»: این ابزار کلمات کلیدی شما را بهترتیب چگالی مرتب میکند و از رنگبندیهای مختلف برای نمایش بهتر موضوع استفاده میکند. Copywritely در مقایسه با دو ابزار قبلی امکانات محدودتری دارد اما برای شروع مناسب است چون رابط کاربری سادهای برای بررسی آسانتر تراکم کلمات کلیدی دارد.

- ابزار WebConfs Keyword density Checker «+»: یک ابزار رایگان دیگر برای محاسبه و ارزیابی چگالی کلمات کلیدی که در گزارش خود عنوان سئو، تعداد تصاویر، اطلاعات متا، متن جایگزین تصاویر و موارد مشابه را نیز در نظر میگیرد.

معرفی کاپریلا به عنوان اولین سیستم تبلیغات هدفمند کلیدواژه ای ایران

استفاده از تبلیغات هدفمند در تبلیغات آنلاین از روشهای بسیار موثر دیجیتال مارکتینگ برای افزایش ترافیک وبسایت و بهبود سئوی داخلی آن است. به کمک این نوع از تبلیغات میتوان کمپینهای تبلیغاتی را بر اساس ویژگیهای مشترک مخاطبان هدف سازماندهی کرد و کمپینهای تبلیغاتی را کاملاُ مرتبط با ویژگیهای شخصی، رفتار و علاقهمندیهای مخاطب ایجاد کرد. این امر در نهایت سبب افزایش نرخ تبدیل و فروش خواهد شد.
میتوان «کاپریلا» را به عنوان یکی از پلتفرمهای برتر برای تبلیغات آنلاین هدفمند معرفی کرد. کاپریلا با بهرهگیری از هوش مصنوعی، بهترین و مرتبطترین تبلیغات هدفمند کلیدواژهای را با توجه به کمپینهای فعال کسب و کار به کاربران نمایش میدهد. این پلتفرم با شبکهای گسترده از ناشران برای انتشار تبلیغات کلیکی و اجارهای همکاری میکند. با توجه به اینکه شبکه کاپریلا بیشتر متمرکز بر وبسایتهای بزرگ دانشجویی، آموزشی و عمومی کشور بوده و قشر جوان و دانشجوی کشور، بهرهگیری مناسبی از اینترنت دارند، با استفاده از تبلیغات هدفمند کلیدواژهای میتوان تمرکز را روی این قشر معطوف کرد و در صورت انتشار تبلیغات هدفمند در شبکه نسبتاً بزرگ ناشران همکار کاپریلا، امکان هدفگذاری شبکه متمرکزی از دانشجویان و کاربران جوان علاقهمند به اینترنت برای کسب و کارها فراهم میشود.
علاوه بر این، سیستم آماری کاپریلا با بهرهگیری از سیستم آمارگیری مبتنی بر گوگل آنالیتیکس، در تشخیص کلیکهای صحیح و غیرتکراری دقت بسیار زیادی دارد.
خدمات کاپریلا در دو بخش «ناشر» و «تبلیغدهنده» به کاربران ارائه میشود. نمونهای از این تبلیغات را در تصویر زیر مشاهده میکنید که مجموعه بنرهای تبلیغاتی با اندازه و حجم کم را شامل میشود. این بنرها، به طور کامل با موضوع نوشته شده در وبلاگ – در اینجا «یادگیری سئو چقدر طول می کشد؟ – به زبان ساده + نقشه راه» ـ مرتبط است.
بخش دوم این پلتفرم در قالب «تبلیغدهنده» امکان معرفی کسبوکار به دیگران را برای شما فراهم میکند. از مزایای دیگر این روش تبلیغات میتوان به نرخ تبدیل بالای آن اشاره کرد، چراکه این تبلیغات فقط به مخاطبان هدف نمایش داده میشوند و در نتیجه، افراد بیشتری به استفاده از محصولات و خدمات کسبوکار شما ترغیب میشوند.
- برای آشنایی بیشتر و دسترسی به خدمات کاپریلا + اینجا کلیک کنید.
معرفی نشریلا به عنوان پلتفرم عالی جهت رپورتاژ آگهی، انتشار بررسی محصول و معرفی خدمات

استفاده از رپورتاژ آگهی یکی از روشهای تبلیغات آنلاین برای گرفتن بکلینک و بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو به شمار میرود. رپورتاژ آگهی اگر به شکلی صحیح و متناسب با لحن هر رسانه نوشته شود تأثیرگذار است و رعایت تمام اصول و معیارهای انتشار رپورتاژ آگهی مناسب به صرف هزینه و زمان زیادی نیاز دارد. به همین دلیل، بهتر است برای انتشار رپورتاژ آگهی از پلتفرمی مانند پلتفرم «نشریلا» استفاده کنید که محتوای مناسب رپورتاژ آگهی را با هزینهای مقرونبهصرفه تولید و منتشر میکند. نشریلا با استفاده از مطالب تخصصی، برای انتشار بررسی محصولات یا معرفی خدمات نیز به شما کمک میکند.
- برای آشنایی بیشتر و دسترسی به خدمات نشریلا + اینجا کلیک کنید.
جمع بندی
چگالی یا تراکم کلمات کلیدی یکی از مفاهیم قدیمی در سئوی داخلی وبسایت است که در گذشته بهعنوان یکی از سیگنالهای رتبهبندی صفحات وب در صفحه نتایج شناخته میشد. با پیشرفت جستجوی معنایی گوگل و دیگر موتورهای جستجو، نیازی به تکرار بیش از حد کلمه کلیدی در محتوای صفحات نیست و موتورهای جستجو بدون در نظر گرفتن تراکم کلمات کلیدی در متن و با توجه به عناصر دیگر صفحه، ارتباط محتوا و عبارت مورد جستجوی کاربر را درک میکنند. بنابراین نیازی نیست در زمان نگارش محتوا عدد خاصی را برای این شاخص در نظر بگیرید. تنها کاری که لازم است در این خصوص انجام دهید توجه به استفاده از کلمه کلیدی اصلی در بخشهای اصلی صفحه مثل پیوند یکتا، عنوان سئو، پاراگراف ابتدایی و انتهایی متن و توضیح متا است. همزمان با این کار، در بدنه متن از کلمه کلیدی اصلی در صورت لزوم و بهصورت طبیعی استفاده کرده (حداکثر ۲ بار در هر ۲۰۰ کلمه) و به جای تکرار آن، مترادفها و کلمات کلیدی LSI را به کار ببرید.
سوالات متداول در مورد چگالی کلمات کلیدی
در بخشهای قبلی در مورد چگالی کلمه کلیدی، روش محاسبه و نکات مهم در مورد آن صحبت کردیم. در این بخش به چند سوال پرتکرار در مورد آن پاسخ میدهیم.
آیا چگالی کلمه کلیدی فاکتور رتبه بندی است؟
«چگالی یا تراکم کلمه کلیدی» (Keyword Density) شاخصی برای محاسبه دفعات استفاده از کلمه کلیدی اصلی نسبت به تعداد کل کلمات موجود در متن است و بهنوعی وزن کلمه کلیدی اصلی را نسبت به کلمات متن ارزیابی میکند. این شاخص در گذشته یکی از فاکتورهای اصلی رتبهبندی گوگل بود و صفحاتی که تراکم کلمه کلیدی اصلی آنها بالا بود، در رتبههای بالاتر صفحه نتایج قرار میگرفتند. با گذشت زمان و استفاده گسترده وبمسترها از تکنیکهای سئوکلاه سیاه مثل کیورد استافینگ، موتورهای جستجو ازجمله گوگل تلاش کردند اهمیت چگالی کلمه کلیدی را در رتبهبندی صفحات به حداقل برسانند. این شاخص امروز از فهرست فاکتورهای اصلی رتبهبندی خارج شده تا حدی که صفحات اشباع شده از کلمات کلیدی توسط گوگل جریمه میشوند.
عدد ایدهآل برای چگالی کلمه کلیدی چند است؟
واقعیت اینجاست که قانون بیچون و چرا یا عدد ایدهآل و ثابتی برای چگالی کلمه کلیدی وجود ندارد و توصیهها بیشتر روی عدم استفاده بیش از حد از کلمه کلیدی و جلوگیری از اشباع متن توسط آن متمرکز است اما توصیه کارشناسان باتجربه سئو استفاده تقریبی ۱ تا ۲ دفعهای از کلمه کلیدی اصلی در هر ۱۰۰ کلمه از متن است که چگالی کلمه کلیدی ۱ تا ۲ درصد را برای محتوا بههمراه میآورد.
بررسی چگالی کلمه کلیدی چه کاربردی دارد؟
چگالی کلمه کلیدی شاید دیگر یکی از فاکتورهای رتبهبندی در سئو نباشد اما توجه به آن در زمان نگارش متن میتواند در جلوگیری از تکرار بیش از حد کلمه کلیدی اصلی و توجه به محلهای الزامی به کار بردن آن مثل پاراگراف ابتدایی و انتهایی متن و عنوانهای اصلی و فرعی موثر باشد.