مدرک ICDL چیست و مهارت های هفت گانه آی سی دی ال چه هستند؟

۱۳۲ بازدید
آخرین به‌روزرسانی: ۲۶ آذر ۱۴۰۳
زمان مطالعه: ۱۴ دقیقه
دانلود PDF مقاله
مدرک ICDL چیست و مهارت های هفت گانه آی سی دی ال چه هستند؟مدرک ICDL چیست و مهارت های هفت گانه آی سی دی ال چه هستند؟

ICDL برنامه آموزشی است که از سال ۱۹۹۷ ارائه شده و استاندارد بین‌المللی را درباره میزان مهارت کاربران کامپیوتر تعیین می‌کند. مدرک ICDL در بیش از ۱۰۰ کشور جهان اعتبار دارد. حتی برای کاریابی در بعضی از این کشور‌ها مورد نیاز است. تمام افرادی که به کارهای دفتری و کامپیوتری علاقه‌ دارند، می‌توانند با کمک این مدرک و بدون نیاز به داشتن دانش برنامه نویسی حرفه‌ای، موقعیت شغلی مناسبی را برای خود پیدا کنند. در حال حاضر، مدرک ICDL به عنوان مدرک بین المللی فناوری اطلاعات و ارتباطات شناخته می‌‌شود. این مدرک نشان‌دهنده مهارت دارندگان آن بر روی هفت تخصص کار با کامپیوتر است. در این مطلب از مجله فرادرس می‌بینیم که مدرک ICDL چیست و شامل چه بخش‌هایی می‌شود.

997696

مدرک ICDL در بیشتر کشور‌های توسعه‌یافته یا در حال توسعه جهان از طرف سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی، شرکت‌های تجاری و آموزشگاه‌های مختلف به عنوان مدرکی برای اثبات مهارت‌های کار با کامپیوتر شناخته می‌شود. در ایران‌ هم با جست‌وجو در سایت‌های مربوط به استخدام، آگهی‌های متفاوتی را مشاهده می‌کنید که برای جذب نیرو حداقل یکی از مهارت‌های هفت‌گانه ICDL را نیاز دارند.

مدرک ICDL چیست؟

مدرک ICDL نشان‌دهنده تسلط دارنده‌ آن بر روی مهارت‌های هفتگانه‌ای است که به عنوان مهارت‌های پایه و اصلی برای کار با کامپیوتر شناخته می‌‌شوند. در فهرست زیر این مهارت‌ها را نام برده‌ایم.

  1. IT: آشنائی با مفاهیم پایه و اساسی فناوری اطلاعات
  2. کار با سیستم عامل: مهارت استفاده از سیستم‌های عامل به صورت تخصصی و عمومی - معمولا نسخه‌های مختلف ویندوز مورد نظر هستند.
  3. اینترنت: مهارت کار با اینترنت و مرورگرهای اینترنتی
  4. ارائه مطلب: مهارت کار با PowerPoint
  5. نوشتن نامه‌ها و متون در کامپیوتر: مهارت کار با Word
  6. کار با صفحات گسترده: مهارت کار با Excel
  7. کار با پایگاه‌های داده: مهارت کار با Access

کلمه ICDL خود سرنامی از واژه‌های عبارت انگلیسی «International Computer Driving License» به معنای «گواهینامه بین‌المللی کار با کامپیوتر» است. نسخه اروپایی این مدرک ECDL نامیده می‌شود. در واقع بنیاد کامپیوتری ECDL برای اولین بار این مدرک را در اروپا معرفی کرد.

به منظور فراگیری تمام مهارت‌های ICDL در حد شرکت در آزمون‌های معتبر و اخذ مدرک، روش‌های بسیار زیادی وجود دارد. آموزشگاه‌های مختلفی این مهارت‌ها را آموزش می‌دهند اما معمولا برای هر مهارت به شکل جدا باید هزینه پرداخته کرد. به همین دلیل،‌ در فرادرس فیلم آموزشی‌ را با نام آموزش مهارت هفتگانه ICDL، تهیه‌ کرده‌ایم که به صورت جامع و کامل تمام این آموزش‌ها را با هزینه مقرون‌به‌صرفه به علاقه‌مندان آموزش دهد. لینک مربوط به این فیلم آموزشی در پایین نیز قرار داده شده است.

برای دانستن اینکه مبدا مدرک ICDL چیست لازم است اشاره کنیم که در سال ۱۹۹۵ میلادی، برنامه صدور گواهینامه ECDL توسط گروهی از «شورای انجمن‌های انفورماتیک حرفه‌ای اروپا» (Council of European Professional Informatics Societies) تاسیس شد. در ابتدا آن را به عنوان سازمانی برای آموزش مهارت‌های کامپیوتری و اعطای مدرک معتبر برای کل قاره اروپا در نظر گرفتند، اما بعد‌ها این سازمان فعالیت‌ خود را به سراسر کره زمین گسترش و نام خود را به ICDL تغییر داد. مرکز این سازمان در شهر دوبلین قرار دارد.

در ادامه مطلب به بررسی تمام مهارت‌های مورد تدریس در ICDL پرداخته و هر کدام را یک به یک توضیح داده‌ایم.

آموزش مهارت‌ های ICDL با فرادرس

همین‌طور که اشاره کردیم مدرک ICDL یکی از مدارک بین‌المللی و معتبر در بیش از ۱۰۰ کشور جهان است. این دوره شامل ۷ ماژول اساسی می‌شود، که البته به صورت جداگانه هم می‌توان این ماژول‌ها را آموخت. در بسیاری از کشور‌ها داشتن مدرک ICDL یکی از امتیازات دانشجویان و شاغلین است. با مهارت در ماژول‌های ICDL زندگی فردی و دیجیتالی اشخاص هم ارتقا پیدا می‌کند. برای مثال، مهارت‌های مربوط به حفظ امنیت و حریم خصوصی به یکی از ضروری‌ترین مهارت‌ها برای تمام افراد در دنیای رو به‌ پیشرفت امروز تبدیل شده است. برای آموزش ICDL موسسات مختلفی وجود دارند که البته بعضا نسخه‌های قدیمی از نرم‌افزارهای کاربردی را با روش‌های قدیمی آموزش می‌دهند.

مجموعه آموزش مهارت های کاربردی کامپیوتر ICDL – جامع و کاربردی
با کلیک بر روی تصویر بالا می‌توانید به صفحه اصلی مجموعه فیلم‌های آموزش مهارت‌های کاربردی کامپیوتر ICDL هدایت شوید.

بنابراین بسیار مهم است که هم از جدید‌ترین آموزش‌ها بهره‌مند شویم و هم با روش‌های مدرن آموزشی کار کنیم. علاوه بر مطالب بیان شده، هزینه‌های مربوط به این دوره‌ها هم بالاست. در نتیجه، فرادرس با طراحی و تولید فیلم‌های آموزشی حرفه‌ای درباره دوره‌ها و ماژول‌های ICDL به کمک دانشجویان و افراد جویای کار فارسی زبان یا آشنا به زبان فارسی آمده است. فیلم‌های فرادرس از کیفیت بالایی برخورددار بوده و نسبت به کلاس‌های حضوری هزینه مقرون‌به‌صرفه‌تری نیز دارند. در ادامه چند مورد از فیلم‌های مربوط به دوره‌های ICDL را در فرادرس معرفی کرده‌ایم. در صورت تمایل به دیدن فیلم‌های بیشتر بر روی تصویر بالا کلیک کنید.

مهارت های هفتگانه ICDL به زبان ساده

در این بخش از مطلب، توضیح داده‌ایم که مهارت‌های مورد نیاز برای گرفتن مدرک ICDL چیست. مهارت‌های هفتگانه ICDL را در بخش اول مطلب معرفی کردیم. اکنون تمام این مهارت‌ها را با همان ترتیب و یک به یک در پایین، توضیح داده‌‌ایم.

۱. آشنائی با مفاهیم پایه و اساسی فناوری اطلاعات IT

در این مهارت، تمام موارد ابتدایی و مهم کار با کامپیوتر را فرا می‌گیریم. این مهارت با روشن کردن کامپیوتر، و انواع تنظیمات قابل پیاده‌سازی در آن لحظه شروع شده و در ادامه توضیحات مختلفی درباره نرم‌افزارهای کاربردی و سیستمی می‌دهد. در این ماژول، درباره رایج‌ترین سخت افزارهایی که تمام کامپیوترها دارند، توضیح داده می‌شود. این سخت‌افزارها از موس و صفحه کلید گرفته تا هارد دیسک و مودم را شامل می‌شوند. سپس انوع سیستم عامل‌ها بررسی و معرفی می‌شوند. بسته به هدفی که کاربران دارند، می‌توان از سیستم عامل‌های مختلف استفاده کرد. همچنین درباره انواع شبکه‌های موجود در دنیای کامپیوتر نیز توضیح مختصری داده می‌شود.

لازم به اشاره است که دوره‌ ICDL، دوره بسیار ساده‌ای است و اطلاعات داده شده در این بخش اکثرا به منظور آشنایی و روشن‌کردن مسیر‌های جدید در مقابل دانشجو ارائه می‌شوند. به همین دلیل مطالبی مانند شبکه‌های کامپیوتری به صورت حرفه‌ای و با جزئیات کامل تدریس نمی‌شوند.

۲. کار با ویندوز

همین‌طور که می‌دانیم سیستم عامل‌های مختلفی وجود دارند که هر کدام به منظور و با هدف خاصی طراحی شده‌‌اند. در دوره‌های ICDL که در کشور ایران برگزار می‌شوند، به طور عمده بر روی سیستم عامل Windows تمرکز شده است. با توجه به سال تدریس ICDL، نسخه‌های مختلفی از این سیستم عامل نیز تدریس می‌شوند. معمولا آموزشگاه‌ها سعی می‌کنند که جدید‌ترین نسخه تایید شده ویندوز را تدریس کنند.

تدریس Windows شامل موارد مختلفی مانند، موارد فهرست شده در زیر است.

  • آشنایی با گزینه‌های مربوط به خاموش و روشن کردن کامپیوتر
  • ایجاد، مدیریت و حذف فایل‌ها و فولدرها
  • ایجاد چند میز کار، انتخاب، کپی، انتقال و حذف فایل و فولدرها
  • کار با برنامه Paint برای نقاشی و ذخیره تصاویر
  • تغییر نور و کیفیت صفحه نمایش، پس‌زمینه، رنگ پنجره‌ها، سایز آیکون‌ها، ماوس و ظاهر ویندوز
  • تنظیمات مربوط به زبان، تاریخ، ساعت
  • بخش Folder Options
  • تنظیمات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در Control Panel
  • تنظیمات حساب کاربری و درایوها
  • و غیره
دختر دانشجویی که در حال فکر و تصور این است که مراحل اخذ مدرک ICDL چیست؟

۳. آموزش اینترنت

در این بخش می‌بینیم که منظور از آموزش اینترنت در دوره ICDL چیست. این مهارت از ابتدای آشنایی با اینترنت شروع شده و آموزش کار با مرورگرهای وب و ابزارهای ارتباطی مانند ایمیل را دربر می‌گیرد. قبلا مرورگر Internet Explorer یا IE را آموزش می‌داند. این نکته را می‌توانید، در مطالب قدیمی مربوط به ICDL مشاهده کنید.

اما در حال حاضر مرورگرهای جدید و متنوعی وجود دارند. از بین گزینه‌های متنوع موجود، معمولا کار با مرورگر بسیار کامل کروم یا Microsoft Edge را آموزش می‌دهند. سپس دانشجویان با روش صحیح جستجو در اینترنت و انواع ارائه دهندگان ایمیل آشنا می‌شوند و کارهایی مانند ساخت ایمیل و ارسال و دریافت نامه‌های الکترونیک در صندوق پستی را می‌آموزند. همچنین اصول امنیتی و حفظ حریم خصوصی در ارتباطات الکترونیکی نیز در این ماژول ICDL تدریس می‌شوند. وجود این مهارت‌ها به همه افراد کمک می‌کند تا در دنیای مدرن امروز، با روش‌های مناسب و به شکل ایمن، ارتباط برقرار کنند.

۴. ارائه مطلب

برای اینکه متوجه شویم منظور از ارائه مطلب برای گرفتن مدرک ICDL چیست، ابتدا باید با مفهوم ارائه مطلب آشنا باشیم. ارائه مطلب، به فرایند عرضه شفاهی یا کتبی مجموعه‌ای از اطلاعات و داده‌ها به فرد یا گروه خاصی از افراد گفته می‌شود. هدف اصلی از این ماژول، تقویت مهارت‌های مرتبط به ارائه مطلب با کمک تکنولوژی‌های کامپیوتری است، یعنی ساخت و ارائه اسلایدهای نمایشی با استفاده از نرم‌افزارهای تخصصی این کار. در دنیا از نرم‌افزارهای مختلفی استفاده می‌شود. اما در ایران به طور خاص بر روی Microsoft PowerPoint تمرکز شده است. البته باید بیان کرد که در بیشتر کشور‌ها نیز این نرم‌افزار یکی از بهترین و مشهورترین گزینه‌ها برای ارائه مطلب است. اما کشش بازار کار و گرایش سازمان‌های اداری هر کشوری نقش تعیین‌کننده را برای تعیین نرم‌افزار مورد تدریس در ICDL ایفا می‌کنند.

در این ماژول، در اکثر آموزشگاه‌های داخل ایران به طور تخصصی، نرم‌افزار PowerPoint تدریس می‌شود. تکنیک‌هایی مانند موارد فهرست شده در زیر جزو مهم‌ترین مواردی هستند که در این ماژول به دانشجویان آموزش داده می‌شوند.

  • نحوه ایجاد اسلایدهای حرفه‌ای
  • استفاده از ابزارهای مختلف برای اضافه کردن و ویرایش متن
  • استفاده از تصاویر
  • نمایش انواع نمودارها
  • ارائه تمیز مطالب
  • افزودن فیلم و موسیقی به اسلاید
  • استفاده از انیمیشن و ترنزیشن در اسلایدها
  • و غیره

این مهارت‌ها به دانشجویان ICDL کمک می‌کنند تا ارائه‌های خود را با کیفیت و جذابیت بیشتری ارائه دهند.

۵. نوشتن نامه ها و متون در کامپیوتر

این ماژول را با نام ماژول «واژه‌پردازی» (Word Processing) هم می‌شناسند. در این ماژول، دانشجویان، کار با انواع مهارت‌ها در نرم‌افزارهای واژه‌پردازی مانند Microsoft Word را آموزش می‌بینند. خود موسسه مرکزی ICDL تاکیدی بر روی استفاده از نرم‌افزار Word ندارد. بلکه هدف، فراگیری مهارت‌های مربوط به کار با متن است که در ادامه این بخش چند مورد را به عنوان مثال معرفی کرده‌ایم. اما تقریبا تمام موسسات آموزشی ایران نرم‌افزار Word را به عنوان ابزار تولید متن و واژه‌پردازی ICDL تدریس می‌کنند. زیرا واژه پرداز Word، یکی از پرکاربردترین و مشهور‌ترین نرم‌افزارهای مجموعه مایکروسافت آفیس است.

در این مهارت، افراد با نحوه ایجاد، ویرایش و قالب‌بندی اسناد متنی بر متن، استفاده از انواع ابزارهای متنوع واژه‌پردازی و انجام وظایف پیشرفته‌تری مانند ایجاد جداول و نمودارها آشنا می‌شوند. این مهارت‌ها به افراد کمک می‌کنند تا اسناد حرفه‌ای و باکیفیتی را تولید کنند.

لپتاپ بازی که در حال نمایش نرم‌افزار واژه‌پرداز است - مدرک ICDL چیست

در فهرست زیر چند عدد از مهم‌ترین موارد آموزش داده شده در این فصل را معرفی کرده‌ایم.

  • آشنایی اولیه با محیط برنامه و قابلیت‌های آن
  • افزودن نمادها، کپی، انتقال و لغو عملیات انجام‌ شده
  • استفاده از قابلیت Auto Correct برای اصلاح خودکار نوشتار
  • آشنایی با نحوه جست‌و‌جو و جایگزینی عبارات، تغییر فونت، سایز و ترازبندی متن
  • ایجاد انواع حاشیه برای متن و صفحه
  • ایجاد سرصفحه، پاصفحه و پاورقی در اسناد متنی
  • و غیره

۶. کار با صفحات گسترده

نرم‌افزارهای «صفحه‌گسترده» (Spreadsheets) به نرم‌افزارهایی می‌گویند که تقریبا داده‌ها را شبیه به پایگاه‌های داده رابطه‌ای ذخیره می‌کنند. یعنی در این نرم‌افزارها از ساختارهای جدولی، شامل سطرها و ستون‌ها برای نگهداری داده‌ها استفاده می‌شود. اما هدف اصلی از این نرم‌افزار‌ها ساده‌تر کردن ورود اطلاعات و انجام محاسبات ریاضی بر روی داده‌های وارد شده است. نرم‌افزارهای LibreOffice Calc، مایکروسافت Excel و همچنین SPSS نمونه‌ای از این برنامه‌ها هستند.

تقریبا در تمام دوره‌های ICDL داخل کشور، در این ماژول، کار با نرم‌افزار اکسل از شرکت مایکروسافت تدریس می‌شود. البته ناگفته نماند که این تدریس به دلیل بازارکار بسیار بیشتر این نرم‌افزار نسبت به رقبای دیگر آن در ایران است. در این آموزش، دانشجویان با مهارت‌هایی آشنا می‌شوند که به آن‌ها برای تجزیه و تحلیل مؤثر داده‌ها کمک می‌کنند. در نتیجه، فرد مسلط بر اکسل می‌تواند، گزارش‌های دقیق و جامعی از اطلاعات بدست‌آمده ارائه دهد.

استفاده از این مهارت به حدی ضروری است که تقریبا همه افرادی که به نوعی با کامپیوتر کار می‌کنند باید آن را بلد باشند. به همین‌ دلیل تلاش کردیم تا مطالب کامل و جامعی برای آموزش این نرم‌افزار را در مجله فرادرس تهیه کنیم. برای شروع به آموزش استفاده از اکسل می‌توانید با مطلب آموزش رایگان اکسل از صفر همراه با فیلم آموزشی رایگان کار خود را شروع کنید.

برای انجام محاسبات و برآوردها در قالب جدول و نمودار، اکسل، ابزار بسیار مناسب و قدرتمندی است. این برنامه، قدرت را در کنار ویژگی کاربرپسند بودن عرضه کرده است. در فهرست زیر، چند مورد از مهمترین مباحث مطرح شده در دوره آموزش کار با صفحات گسترده توسط نرم‌افزار اکسل را معرفی کرده‌ایم.

۷. کار با پایگاه های داده

اگر بخواهیم بدانیم که آخرین دوره لازم برای گرفتن مدرک ICDL چیست، باید با پایگاه‌های داده نیز آشنا شویم. یکی از مهم‌ترین وظایف پرسنل اداری که با کامپیوتر کار می‌کنند، مدیریت داده‌های حوزه عملکردی خودشان است. در این ماژول به دانشجویان کار با انواع نرم‌افزارهای مدیریت پایگاه داده را آموزش می‌دهند. البته از آن جهت که هدف این ماژول دادن توانایی کار با داده‌ها به صورت حرفه‌ای است، معمولا به‌جا اتلاف وقت با معرفی پایگاه‌های داده مختلف، نرم‌افزار خاصی را از قبل انتخاب کرده و به صورت تخصصی تدریس می‌کنند.

در کشور‌های مختلف از نرم‌افزارهای پایگاه داده متفاوتی بسته به نیاز محیط استفاده می‌شود. اما در ایران تقریبا اکثر آموزش‌های ICDL تمرکز خود را بر آموزش مدیریت پایگاه داده Microsoft Access گذاشته‌اند.

دختری است که در حال تصور تکنولوژی پیشرفته دستش را به سمت بالا برده است. - مدرک ICDL چیست

دانشجویان ICDL روش ایجاد و مدیریت پایگاه‌های داده، طراحی جداول و فرم‌ها، و تکنیک‌های نوشتن کوئری‌ برای استخراج اطلاعات مشخص شده را می‌آموزند. با کمک این مهارت‌ها افراد می‌توانند داده‌ها را به شکل مؤثری مدیریت کرده و از آن‌ها به بهترین حالت ممکن استفاده کنند. Access یکی از نرم‌افزارهای بسته آفیس است که برای مدیریت پایگاه داده استفاده می‌شود. در فهرست زیر چند تیتر مربوط به مطالب آموزش داده شده در این ماژول - با نرم‌افزار Access - را معرفی کرده‌ایم.

  • مروری بر محیط برنامه و ایجاد بانک اطلاعاتی
  • ایجاد جدول و آشنایی با انواع داده‌ها در اکسس
  • فیلتر، مرتب‌سازی و استخراج اطلاعات
  • تبادل اطلاعات با دستورات Import و Export
  • آشنایی با کوئری‌ها، ساخت و ویرایش آن‌ها
  • ساخت و استفاده از فرم‌ها در نماهای مختلف
  • آشنایی با گزارش‌ها در اکسس
  • و غیره

سطوح مختلف مدرک ICDL چیست؟

مدرک ICDL در سطح جهانی و به صورت کلی به دو سطح پایه - شامل ۴ ماژول مختلف - و استاندارد کامل - شامل ۷ ماژول - تقسیم می‌‌شود. برای آشنا شدن بیشتر و دقیق تر با ICDL، لازم است که درباره سطوح مختلف مدرک ICDL نیز صحبت کنیم. در طی سال‌هایی که از تاسیس ICDL می‌گذرد، نام این مجموعه آموزش‌ها از ECDL به معنای «گواهینامه اروپایی توانایی کار با کامپیوتر» (European Computer Driving Licence) به ICDL به معنای «مدرک بین‌المللی سواد دیجیتال» (International Certificate of Digital Literacy) تغییر کرده است. تنها چیزی که تغییر نکرده روش کسب مدرک و محتوای ماژول‌های مربوط به سطوح مختلف ICDL است.

توجه: همین‌طور که در بخش‌های اول این مطلب نیز اشاره شد، در بعضی از منابع، ICDL را مخفف کلمات انگلیسی «گواهینامه بین‌المللی توانایی کار با کامپیوتر» (International Computer Driving Licence) نیز تعریف کرده‌اند.

مدرک پایه ICDL

برای کسب مدرک سطح پایه ICDL باید دوره‌های مربوط به ماژول‌های زیر را بگذرانیم.

  • موارد ضروری آشنایی با کامپیوتر
  • موراد ضروری مربوط به آشنایی با اینترنت
  • دوره واژه‌پردازی
  • دوره «صفحات گسترده» (Spreadsheets)

مدرک استاندارد کامل ICDL

در ایران به سطح مدرک استاندارد کامل ICDL به شکل رایج، همان مدرک ICDL نیز گفته می‌شود. اگر بخواهیم بدانیم روش کسب مدرک ICDL چیست، باید علاوه بر مهارت‌های کسب شده در سطح پایه، دوره‌های مربوط به ماژول‌های سه‌گانه زیر را نیز بگذرانیم.

  • «همکاری آنلاین» (Online Collaboration): این سطح مهارت‌هایی را پوشش می‌دهد که برای استفاده از ابزارهای همکاری آنلاین - مانند کامپیوترهای شخصی، تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند - مورد نیاز هستند. کار با شبکه‌های اجتماعی، اپلیکیشن‌های موبایل، استفاده از فضاهای ذخیره‌سازی آنلاین، استفاده از فضاهای ابری، استفاده از ابزارهای مربوط به مقالات‌های آنلاین و غیره در این بخش، جای می‌گیرند.
  • «امنیت دیجیتال» (IT Security): این ماژول شامل پوشش مهارت‌ها و مفاهیم مورد نیاز برای حفظ امنیت تکنولوژی‌های دیجیتالی می‌شود که در فضا‌های کاری و تحصیلی استفاده می‌شوند. در این دوره، ابزارها و اپلیکیشن‌هایی معرفی می‌شوند که به کاربران برای مدیریت امن شبکه‌های محلی، ارتباطات اینترنتی، داده‌ها و اطلاعات حساس کمک می‌کنند.
  • ارائه مطلب: همان دوره مربوط به کسب مهارت ارائه مطالب با استفاده از ابزار دیجیتالی است که در بالاتر معرفی کردیم.

توجه: تقسیم‌بندی بالا مربوط به سطح جهانی مدرک ICDL است و در داخل ایران معمولا از این دسته‌بندی استفاده نمی‌شود. بلکه در سطح اول، مبانی کامپویتر، کار با ویندوز و اینترنت آموزش داده شده و در سطح دوم هم نرم‌افزارهای نام‌برده شده Word، اکسل، Access و PowerPoint آموزش داده می‌‌شوند. توجه کنید که کشورهای مختلف با توجه به موارد مورد نیاز اقدام به انجام تغییراتی در مطالب مطرح شده در سطوح و ماژول‌های ICDL کرده‌اند. اما محتوای این سطوح همیشه یکسان است.

خانواده اهل خاورمیانه در حال نگاه کردن به سیاره زمین در حال طلوع - مدرک ICDL چیست

مزیت دریافت مدرک ICDL چیست؟

یادگیری مهارت‌های هفتگانه ICDL، نه‌ تنها به عنوان مهارت و حرفه شخصی، بلکه به عنوان منبعی برای اشتغال و کسب درآمد، رشد خلاقیت و حفظ امنیت و حریم شخصی کاربران کامپیوتر از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا هرکسی در فضا‌های کاری و تحصیلی باید بتواند که پروژه‌ها و کارهای آموزشی و تحقیقاتی خود را بدون نیاز به دیگران انجام دهد. همین‌طور حفظ حریم دیجیتال برای همه افراد هم روز‌به‌روز مهم‌تر می‌شود. علاوه بر این موارد، یادگیری صحیح و اصولی مهارت‌های اصلی کامپیوتر، می‌تواند مسیر یادگیری‌های بیشتر و پیشرفت اشخاص را هموارتر نموده و بازدهی بیشتری نیز به همراه داشته باشد.

افزایش موقعیت های در دسترس شغلی

یکی از بهترین مزیت‌های دریافت مدرک ICDL افزایش موقعیت‌های در دسترس شغلی است. مهارت‌های کامپیوتری به عنوان یکی از امتیازهای اصلی استخدام شناخته می‌شوند. با وجود مدرک ICDL افراد می‌توانند مهارت‌های پایه کامپیوتری خود را ثابت کنند. این مسئله در داخل و خارج کشور به عنوان امتیاز در استخدام شناخته می‌شود.

توانایی ها و کیفیت عملکرد بیشتر

تسلط بر روی مهارت‌های آموزش داده شده در ICDL به همه افراد به خصوص شاغلین اداری، دانش‌آموزان و دانشجویان برای انجام وظایف خود با استقلال بیشتر کمک می‌کند. این مسئله به صرفه‌جویی در هزینه و زمان منتهی می‌شود. در نتیجه سازمان‌ها به نیروهای با مهارت بیشتر، بهای بیشتری نیز قائل می‌شوند.

اعتبار بین المللی

مدرک ICDL در بسیاری از کشورهای جهان دارای اعتبار است. بنابراین حتی می‌تواند به فرآیند مهاجرت و در پیدا کردن کار در کشورهای دیگر نیز کمک کند. این مدرک استانداردی جهانی است که مهارت‌های کامپیوتری اشخاص را اثبات می‌کند.

آموزش استفاده از نرم‌ افزارهای عمومی در فرادرس

امروزه کامپیوترها به بخش جدایی‌ناپذیری از لوازم منزل در بیشتر خانواده‌ها تبدیل شده‌اند. کاربری عمومی کامپیوتر آن چنان گسترده است که تمام اعضای خانواده می‌توانند برای برطرف کردن نوع خاصی از نیاز‌های خود به آن مراجعه کنند. به غیر از فضای اینترنت که برای تمام نیاز‌های بشر اطلاعات مختلفی را ارائه می‌دهد، استفاده‌های خانگی کامپیوترها از بازی‌ها گرفته تا مدیریت سلامت خانواده، آلبوم‌های دیجیتال، پلتفرم‌های آموزشی آنلاین و غیره در تمام زندگی انسان مدرن، نقش دارند. فرادرس به این منظور، مجموعه آموزشی را برای پوشش دادن نرم‌افزارهای کابردی ایجاد کرده است. در پایین چند مورد از این آموزش‌ها را معرفی کرده‌ایم.

برای دیدن فیلم‌های آموزشی بیشتر و متنوع‌تر بر روی تصویر زیر کلیک کنید.

مجموعه آموزش کاربری عمومی کامپیوتر – به زبان ساده و گام به گام
با کلیک بر روی تصویر بالا می‌توانید به صفحه اصلی مجموعه فیلم‌های آموزش کاربری عمومی کامپیوتر هدایت شوید.

روش کسب مدرک ICDL چیست؟

کسب مدرک ICDL شامل دو بخش مهم است. در بخش اول، افراد باید دوره‌های مربوط به ماژول‌های هفتگانه ICDL را بگذرانند و در بخش دوم هم باید در آزمون مورد تائید ICDL شرکت کنند.

گذراندن دوره های ICDL

برای گذراندن دوره‌های ICDL نیازی نیست که حتما به آموزشگاه‌های مورد تایید موسسه ICDL برویم. در تمام کشور، آموزشگاه‌های مختلفی وجود دارند که مهارت‌های هفتگانه را آموزش می‌دهند. در ضمن به شکل آنلاین و با استفاده از فیلم‌های آموزشی نیز می‌‌توان ماژول‌های مطرح شده در این دوره را گذراند.

البته افرادی که تصمیم به اخذ مدرک رسمی از خود موسسه ICDL دارند هم نیازی به گذراندن دوره‌ها در موسسات معتبر ICDL ندارند. بلکه باید با توجه به آزمون رسمی ICDL و موارد آمده در آزمون دوره‌های خود را انتخاب کرده و با نرم‌افزارهای مرتبط آشنا شوند.

آزمون ICDL

برای شرکت در آزمون ICDL تحت نظر موسسه اصلی ICDL در ایران روش مستقیمی وجود ندارد. البته موسسات آموزشی مختلف، آزمون‌های مختص به خود را دارند که با توجه به موسسه مورد نظر، هزینه‌های مختلفی را شامل می‌‌شوند. یکی از راه‌های بسیار مناسب کسب مدرک ICDL شرکت در آزمون سازمان فنی و حرفه‌ای است. زیرا هم هزینه مقرون به صرفه‌تری دارد و هم مدرک قابل ترجمه‌ای را ارائه می‌دهد که - بعد از ترجمه - قابل ارائه به موسسات و شرکت‌های خارجی است.

اگر به طور خاص تاکید بر روی گرفتن مدرک بین‌المللی و معتبر از موسسه ICDL دارید، هم می‌توان برای شرکت در آزمون به خارج از کشور مراجعه کرد و هم می‌‌توان از سیستم آزمون‌های آنلاین ICDL در سایت رسمی این سازمان (+) استفاده کرد.

جمع‌بندی

ICDL از زمان تاسیس تاثیر بسیار زیادی در افزایش سواد کامپیوتر در سطح جهانی ایفا کرده است. داشتن مدرک ICDL به مرور زمان در کشورهای مختلف و برای سازمان‌ها به استانداردی در زمینه توانایی کار با کامپیوتر تبدیل شده است. به شکلی که حتی بسیاری از شرکت‌های داخل کشور در زمان استخدام نیرو‌های اداری، امتیاز بیشتری برای دارندگان مدرک ICDL قائل می‌شوند. این مدرک شامل هفت ماژول کلی است. داشتن مهارت ICDL در ایران به عنوان مهارت کار با نرم‌افزارهای اداری شناخته می‌شود. این ماژول‌ها شامل مهارت‌های مربوط به مسائل پایه کامپیوتر، درک مفاهیم فناوری اطلاعات و ارتباطات، کار با اینترنت و نرم‌افزارهای Powerpoint و Word و Excel و Access هستند.

در این مطلب از مجله فرادرس، ابتدا دانستیم که مدرک ICDL چیست. سپس مهارت‌های هفتگانه موجود در دوره ICDL را یک به یک مرور کرده و روش‌های مختلف کسب مدرک ICDL را نیز توضیح دادیم.

بر اساس رای ۱ نفر
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
منابع:
UnifgICDL
دانلود PDF مقاله
نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *