افزونه المنتور چیست و چه کاربردهایی دارد؟ – راهنمای کامل نصب و استفاده


تصور طراحی یک وبسایت جذاب و کاربرپسند تنها با کشیدن و رها کردن چند ابزار ساده، بدون نوشتن حتی یک خط کد شاید برایتان کمی دشوار باشد، ولی افزونه صفحهساز المنتور در وردپرس این امر را برای طراحان سایت امکانپذیر کرده است. المنتور شیوه طراحی صفحات وب را دگرگون کرده است. این افزونه صفحهساز با ارائه ابزارها و امکانات متعدد به طراحان سایتهای وردپرس کمک میکند تا سایتهای جذاب و کاربرپسند طراحی کنند. در این مطلب از مجله فرادرس به این سوال پاسخ داده خواهد شد که افزونه المنتور چیست و چگونه میتوان با آن صفحات سایت را طراحی کرد.
با مطالعه این مطلب هر آنچه در خصوص المنتور نیاز است از نحوه نصب و راهاندازی گرفته تا ویژگیها، امکانات و نحوه استفاده از آن را یاد خواهید گرفت. در ادامه نیز چندین مثال عملی از نحوه طراحی صفحات سایت با افزونه المنتور ارائه شده است.
المنتور چیست؟
صفحهساز المنتور یک افزونه محبوب وردپرس در زمینه طراحی و ویرایش صفحات سایت است که به توسعهدهندگان امکان میدهد تا بدون دانش کد نویسی صفحات مورد نظر خود را طراحی کنند. در واقع، برای استفاده از المنتور نیازی به دانستن HTML ،CSS یا PHP نیست و بدون دانش کد نویسی میتوان صفحات مورد نظر را طراحی کرد. کار با المنتور بسیار آسان است و کاربران تنها با کشیدن و رها کردن میتوانند طرحهای سفارشی برای سایت خود طراحی کنند.
یکی از نکات مثبت طراحی صفحات با المنتور این است که تغییرات صفحه در لحظه قابل مشاهده هستند و توسعهدهندگان تسلط کاملی بر فرایند طراحی دارند. Elementor نخستین بار در سال ۲۰۱۶ میلادی عرضه شد و از نظر قدمت سابقه کوتاهی دارد، ولی در همین مدت کوتاه توانسته نظر بسیاری از طراحان سایت را به خود جلب کند. به طور کلی، المنتور به دلیل انعطافپذیری، سادگی، رابط کاربرپسند و امکانات متعدد به طور گسترده توسط توسعهدهندگان مبتدی و با تجربه مورد استفاده قرار میگیرد. در حال حاضر این افزونه محبوب در بیش از ۵ میلیون وبسایت مورد استفاده قرار گرفته است. المنتور در دو نسخه رایگان و Pro در دسترس است که استفاده از نسخه Pro مستلزم پرداخت هزینه است.

المنتور رایگان و المنتور پرو چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند؟
افزونه المنتور برای استفاده کاربران در دو نسخه رایگان و پرو عرضه شده است. مهمترین تفاوت نسخه رایگان المنتور با نسخه المنتور پرو در میزان قابلیتها و امکانات آنها است. نسخه رایگان المنتور امکانات بسیار خوبی را در اختیار کاربران قرار میدهد و با استفاده از آن میتوان سایتهای جذابی را طراحی کرد. در نقطه مقابل، المنتور پرو طیف وسیعی از امکانات، ویجتها و قالبهای آماده را برای کاربران فراهم میکند. المنتور پرو هر آنچه برای طراحی یک صفحه وب «واکنشگرا» (Responsive) نیاز است را در اختیار توسعهدهندگان قرار میدهد.
با نصب نسخه رایگان افزونه المنتور به مجموعهای در حدود ۳۰ قالب آماده و ۴۰ ویجت کاربردی دسترسی خواهید داشت که برای ساخت و توسعه سایت به شما کمک میکنند. علاوه بر این، نسخه رایگان المنتور امکان ویرایش واکنشگرا دارد که بر اساس آن میتوانید سایت خود را برای مشاهده در دستگاههای مختلف همچون موبایل و تبلت نیز سفارشیسازی کنید.
استفاده از نسخه المنتور پرو مستلزم پرداخت هزینه است. این افزونه ۵ پلن پرداختی متنوع را در اختیار کاربران قرار میدهد که با توجه به نیاز خود میتوانند یکی از آنها را انتخاب کنند. هزینه اشتراک المنتور پرو با توجه به امکانات ارائه شده و تعداد دفعات فعالسازی متفاوت خواهد بود. افزونه المنتو پرو به کاربران امکان میدهد تا قالب کلی سایت را نیز ویرایش کنند. همچنین، دریافت اشتراک المنتور پرو شامل پشتیبانی و دریافت بهروزرسانیهای جدید نیز میشود.
المنتور چگونه کار می کند؟
المنتور یک صفحهساز قدرتمند است که کارکرد اصلی آن نیز ایجاد صفحات مختلف برای وبسایت است. توسعهدهندگان به منظور طراحی صفحات سایت با المنتور میتوانند از قالبها یا طرحهای آماده موجود در این افزونه استفاده کنند یا صفحه مورد نظر خود را از ابتدا به صورت سفارشی توسعه دهند.
مهمترین ویژگی صفحهساز المنتور سهولت استفاده از آن است. در واقع، برای استفاده از المنتور نیازی به دانش قبلی نیست و با انجام دستورالعملهای ارائه شده میتوان به سادگی صفحات مختلف سایت را طراحی کرد. طراحی المنتور به گونهای است که تمام افراد بتوانند از این افزونه بدون مشکل استفاده کنند. بر همین اساس محتواهای قابل استفاده در المنتور در دستههای مختلفی قرار گرفتهاند و هر دسته چندین بلوک مختلف را شامل میشود. بلوکها ارائه شده توسط المنتور دارای تنظیمات پیشفرض هستند که امکان تغییر این تنظیمات و سفارشی کردن آنها وجود دارد. با استفاده از این بلوکها میتوان عناصر مختلف رابط کاربری از گالری تصاویر گرفته تا دکمهها، متن و سایر موارد را پیادهسازی کرد.

در کنار ویژگیها ذکر شده افزونه المنتور تاریخچه تغییرات را نیز ذخیره میکند. علاوه بر این، تمام تغییرات انجام شده در زمان طراحی به صورت آنی و در لحظه صورت میگیرد. در نتیجه، میتوان به صورت لحظهای پیش نمایش صفحات طراحی شده را در هر دستگاهی مشاهده کرد.
ویژگی های المنتور چیست؟
المنتور یکی از محبوبترین و کاربردیترین افزونههای در دسترس برای وردپرس است. این افزونه کاربردی با ارائه قابلیتهای متعدد به توسعهدهندگان امکان میدهد تا صفحات وب واکنشگرا بسازند. از جمله مهمترین ویژگیهای المنتور به موارد زیر میتوان اشاره کرد.
- پشتیبانی از قابلیت کشیدن و رها کردن
- طراحی واکنشگرا
- قالبهای آماده
- ویجتهای سفارشی متنوع
- رابط کاربری آسان
- پشتیبانی از کدهای CSS
- سرعت بالا
- متنباز بودن و قابلیت توسعه
در ادامه این بخش به صورت مختصر هر کدام از ویژگیهای ارائه شده در بالا را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

پشتیبانی از قابلیت کشیدن و رها کردن
افزونه المنتور طراحی صفحات سایت برای توسعهدهندگان وردپرس را بسیار آسان و لذتبخش کرده است. این افزونه با ارائه یک رابط بصری کاربرپسند با پشتیبانی از قابلیت کشیدن و رها کردن به توسعهدهندگان اجازه میدهد تا به سادگی صفحات مورد نظر خود را طراحی کنند. در واقع، تنها با کشیدن و رها کردن ویجتها و عناصر آماده در صفحه میتوان صفحات سایت را طراحی کرد.
طراحی واکنشگرا
طراحی واکنشگرا یکی از چالشهای اصلی در طراحی صفحات وب است. بر همین اساس افزونه المنتور مجهز به ابزارهایی است که به توسعهدهندگان امکان میدهد تا صفحات طراحی شده را در دستگاههایی با صفحه نمایشهای مختلف همچون موبایل و تبلت مقایسه کنند. در واقع، المنتور به توسعهدهندگان کمک میکند تا اصول طراحی واکنشگرا را بدون چالش خاصی پیادهسازی کنند. برای آشنایی بیشتر با مفهوم طراحی واکنشگرا میتوانید فیلم آموزش طراحی صفحات ریسپانسیو یا واکنشگرا با HTML و CSS فرادرس را مشاهده کنید که لینک آن در ادامه آورده شده است.
قالبهای آماده
یکی دیگر از ویژگیهای خوب المنتور دارا بودن بلوکها و قالبهای آماده است. المنتور کتابخانهای از قالبهای آماده و از پیش طراحی شده را در اختیار توسعهدهندگان قرار میدهد تا بتوانند صفحات وبسایت خود را در مدت زمان کوتاهتری بسازند.
ویجتهای سفارشی متنوع
المنتور مجموعه کاملی از ویجتهای کاربردی را در اختیار توسعهدهندگان قرار میدهد که به سادگی قابل پیادهسازی هستند. این ویجتها عناصر مختلفی همچون دکمهها، ویدیو، گالری تصاویر، نقشه گوگل، نوشتهها و سایر موارد را شامل میشوند. علاوه بر این، توسعهدهندگان با توجه به نیاز خود میتوانند این عناصر را سفارشیسازی کنند. برای آشنایی بیشتر با نحوه ساخت ویجت سفارشی در المنتور میتوانید فیلم آموزش رایگان ساخت ویجت سفارشی المنتور با PHP فرادرس را مشاهده کنید که لینک آن در ادامه آورده شده است.
پشتیبانی از کدهای CSS
افزونه المنتور از کدهای CSS پشتیبانی میکند. توسعهدهندگان برای سفارشیسازی صفحات سایت میتوانند از کدهای CSS استفاده کنند. به عنوان مثال، با استفاده از کدهای CSS میتوان مواردی همچون حاشیه، رنگ، اندازه و سایز نوشتهها را تغییر داد.
سرعت بالا
المنتور در مقایسه با سایر صفحهسازهای وردپرس سرعت بالاتری دارد و همین عامل طراحی صفحات وب با آن را لذتبخش میکند.

متنباز بودن و قابلیت توسعه
یکی دیگر از ویژگیهای جذاب افزونه المنتور متنباز بودن آن است. توسعهدهندگان وردپرس در صورت تسلط به زبان برنامهنویسی PHP میتوانند با توجه به نیاز خود بخشهای مختلف این افزونه را تغییر دهند.
پیش نیازهای نصب افزونه المنتور چیست؟
پیش از شروع فرایند نصب المنتور بر روی وردپرس ضروری است تا پیشنیازهای نصب این افزونه را بررسی کنید و در صورت فراهم بودن تمام موارد المنتور را نصب کنید. پیشنیازهای اصلی برای نصب افزونه المنتور عبارتند از:
- نسخه وردپرس ۵ یا بالاتر
- حداقل نسخه ۰.PHP ۷
- حداقل نسخه ۵.۶ MySQL یا ۱۰.۰ MariaDB
- استفاده از قالب سازگار با المنتور
- بهروز بودن مرورگر
- افزایش ظرفیت رم هاست مورد استفاده
- نصب SSL بر روی هاست
در ادامه این بخش از نوشته هر کدام از پیشنیازهای اشاره شده در بالا به طور کامل مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
نسخه وردپرس ۵ یا بالاتر
نسخه وردپرس مورد استفاده اولین موردی است که پیش از نصب افزونه المنتور باید آن را بررسی کنید. برای استفاده از المنتور باید وردپرس نسخه ۵ یا بالاتر بر روی هاست نصب باشد. برای آشنایی بیشتر با نحوه نصب وردپرس میتوانید فیلم آموزش رایگان نصب، راهاندازی و ورود به سایت وردپرس فرادرس را مشاهده کنید که لینک آن در ادامه آورده شده است.
حداقل نسخه ۰.PHP ۷
به منظور استفاده حداکثری از قابلیتها و امکانات افزونه المنتور بررسی نسخه PHP نصب شده بر روی هاست از اهمیت بالایی برخوردار است. برای نصب المنتور حداقل نسخه ۷.۰ PHP ضروری است. هر چند برای عملکرد بهینهتر توصیه میشود که PHP را به آخرین نسخه موجود بهروزرسانی کنید. به منظور اطلاع از نسخه PHP مورد استفاده کافی است تا همانند تصویر زیر از بخش ابزارها در پیشخوان وردپرس بر روی گزینه سلامت سایت کلیک کنید.

سپس، از طریق تب اطلاعات و انتخاب بخش سرور میتوانید اطلاعات مربوط به نگارش PHP مورد استفاده بر روی هاست را مشاهده کنید. این بخش در تصویر زیر نشان داده است.

در این بخش اطلاعات مفیدی دیگر در خصوص معماری سرور، وب سرور مورد استفاده و سایر تنظیمات PHP در دسترس است.
حداقل نسخه ۵.۶ MySQL یا ۱۰.۰ MariaDB
نسخه پایگاه داده مورد استفاده نکته دیگری است که پیش از نصب افزونه المنتور باید آن را بررسی کنید. به منظور استفاده بهینه از المنتور باید حداقل نسخه ۵.۶ MySQL یا حداقل نسخه ۱۰.۰ MariaDB بر روی وردپرس نصب شده باشد. در این بخش نیز توصیه میشود که در صورت امکان از آخرین نسخه موجود پایگاه داده استفاده کنید.
استفاده از قالب سازگار با المنتور
در دنیای وردپرس قالبها و افزونههای بسیار زیادی وجود دارد. افزونه المنتور با بیشتر قالبهای وردپرس سازگاری دارد. با این حال توصیه میشود که به منظور داشتن بهترین تجربه هنگام کار با المنتور از قالبهای سازگار با آن نظیر OceanWP، آسترا یا وودمارت استفاده کنید. این قالبهای سازگاری بالایی با افزونه المنتور دارند و بهترین تجربه کاربری را به شما ارائه میدهند. پیشتر در مطلب زیر از مجله فرادرس ۱۹ قالب برتر راستچین وردپرس معرفی شده است که لینک آن در ادامه آورده شده است.
بهروز بودن مرورگر
در ادامه بررسی پیشنیازهای نصب افزونه المنتور باید نسخه مرورگر مورد استفاده را نیز بررسی کنید. به منظور عملکرد بهینه المنتور باید مرورگر خود را به آخرین نسخه بهروزرسانی کنید.
افزایش ظرفیت رم هاست مورد استفاده
المنتور در مقایسه با سایر افزونههای وردپرس منابع زیادی از هاست را استفاده میکند. برای همین منظور پیش از شروع کار با المنتور توصیه میشود که هاست قدرتمندی را انتخاب کنید. علاوه بر این، برای داشتن عملکرد بهتر میتوانید محدودیت حافظه PHP در وردپرس را افزایش دهید. به طور معمول شرکتهای ارائه دهنده خدمات میزبانی وب محدودیت حافظه PHP را روی اعداد ۱۲۸ یا ۲۵۶ مگابایت تنظیم میکنند که برای داشتن عملکرد بهتر توصیه میشود که محدودیت حافظه PHP را بر روی ۱۰۲۴ مگابایت قرار دهید. به منظور آشنایی با انواع هاست پیشنهاد میشود که مطلب راهنمای جامع خرید هاست از مجله فرادرس را مطالعه کنید که لینک آن در ادامه آورده شده است.
نصب SSL بر روی هاست
پیش از شروع کار با افزونه المنتور از نصب بودن گواهی SSL بر روی هاست خود اطمینان حاصل کنید. به طور معمول شرکتهای ارائه دهنده خدمات میزبانی وب گواهی امنیتی SSL را بر روی هاستهای خود نصب میکنند.
یادگیری المنتور با فرادرس
اگر در حوزه طراحی سایت با وردپرس مشغول به کار هستید یا قصد ورود به این حوزه را دارید، آشنایی با افزونه المنتور و تسلط به آن برای شما ضروری است. افزونه المنتور یک صفحهساز قدرتمند وردپرسی است که با ارائه مجموعهای از ابزارها، قالبهای پیش ساخته، ویجتها و المانهای متعدد فرایند طراحی سایت با وردپرس را تسریع و تسهیل میکند. این ابزار به طراحان سایتهای وردپرسی کمک میکند تا بدون نیاز به دانش برنامه نویسی سایتهایی جذاب و کاربرپسند ایجاد کنند.
برای یادگیری افزونه المنتور در گام نخست باید اصول اولیه مربوط به آن را درک کنید. به عنوان مثال، بدانید که المنتور چیست و نحوه طراحی صفحه با این ابزار به چه صورتی است. علاوه بر این، باید تفاوت المنتور با قالبهای وردپرس را بدانید و نسخههای مختلف این افزونه را نیز بشناسید. در ادامه مسیر یادگیری المنتور باید بتوانید این افزونه را بر روی وردپرس نصب کنید و تنظیمات پیکربندی آن را نیز انجام دهید. بعد از نصب المنتور باید با ابزارها، ویجتها و نحوه طراحی صفحات وب با آن آشنا شوید. در گام بعدی باید با استفاده از قالبهای آماده المنتور و ویجتهای موجود در آن چند صفحه برای وبسایت خود طراحی کنید. به منظور تمرین عملی میتوانید یک وبسایت ساده برای معرفی خود ایجاد کنید و برای طراحی صفحات آن از المنتور کمک بگیرید.
خوشبختانه منابع آموزشی مختلفی همچون سایت رسمی المنتور، مقالات و فیلمهای آموزشی متعددی برای یادگیری افزونه المنتور در دسترس هستند. با این حال اگر قصد یادگیری از طریق مشاهده فیلمهای آموزشی آنلاین را دارید، پیشنهاد میشود که از آموزشهای فرادرس استفاده کنید.

در پلتفرم فرادرس فیلمهای آموزشی متعددی در خصوص طراحی سایت با المنتور منتشر شده است که این فیلمها در مجموعه آموزشهای المنتور و جت انجین وردپرس در دسترس هستند. دسترسی به این مجموعه آموزش از طریق لینک زیر امکانپذیر است.
در این مجموعه چندین آموزش برای یادگیری افزونه المنتور ارائه شده است. برای شروع یادگیری پیشنهاد میشود که فیلم آموزش افزونه المنتور - طراحی سایت وردپرسی با Elementor فرادرس را مشاهده کنید که لینک آن در ادامه آورده شده است.
سایر آموزشهای موجود در این مجموعه عبارتند از:
- فیلم آموزش رایگان ساخت ویجت سفارشی المنتور با PHP فرادرس
- فیلم آموزش افزونههای وردپرس برای ساخت قالبهای سفارشی فرادرس
- فیلم آموزش رایگان المنتور و شروع طراحی سایت بدون کدنویسی فرادرس
چگونه افزونه المنتور را نصب کنیم؟
بعد از آشنایی با امکانات و ویژگیهای افزونه المنتور زمان آن فرا رسیده است تا این افزونه کاربردی را بر روی وردپرس نصب کنیم. دو روش کلی برای نصب المنتور در وردپرس وجود دارد که این روشها عبارتند از:
- نصب از طریق سایت رسمی المنتور
- نصب از طریق مخزن وردپرس
نصب از طریق سایت رسمی المنتور
در این روش برای نصب المنتور باید از طریق سایت رسمی ارائه دهنده این افزونه اقدام کنید.
- لینک سایت رسمی المنتور: «+»
با ورود به سایت رسمی المنتور با صفحه زیر مواجه خواهید شد.

برای شروع فرایند نصب المنتور کافی است تا در صفحه بالا بر روی دکمه Get Started کلیک کنید. سپس، با دنبال کردن چند مرحله ساده و وارد کردن اطلاعات مربوط به سایت خود خواهید توانست تا این افزونه را بر روی سایت وردپرسی خود نصب کنید.
نصب از طریق مخزن وردپرس
روش آسانتر برای نصب افزونه المنتور از طریق مخزن وردپرس است. برای نصب المنتور با این روش کافی است تا از طریق پیشخوان وردپرس سایت خود وارد بخش افزونهها شوید. سپس، همانند تصویر زیر از طریق کادر جستجو افزونه المنتور را جستجو و نصب کنید.

به منظور فارسیسازی افزونه المنتور کافی است از بخش جستجو افزونه المنتور فارسی را جستجو کنید و سپس، این افزونه را نیز بر روی وردپرس نصب کنید. تصویر زیر این افزونه را نشان میدهد.

شروع کار با افزونه المنتور
طراحی صفحات سایت با افزونه المنتور تجربهای بسیار لذتبخش است. پیش از شروع طراحی صفحات با المنتور نیاز است تا برخی تنظیمات اولیه برای کار با این افزونه را انجام دهید. گامهای اولیه برای شروع کار با المنتور عبارتند از:
- فعالسازی قالب سازگار با المنتور
- تنظیم المنتور برای طراحی انواع نوشتهها و برگهها
- تعیین صفحه اصلی سایت
- بهینهسازی المنتور
در ادامه این بخش از نوشته به صورت گامبهگام هر کدام از موارد ارائه شده در بالا مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
فعالسازی قالب سازگار با المنتور
استفاده از قالب سازگار با افزونه المنتور تاثیر بسیار زیادی بر روی عملکرد و افزایش کارایی آن دارد. بنابراین، ضروری است تا پیش از شروع طراحی صفحات با المنتور قالبی سازگار با این افزونه را فعال کنید. برای این منظور با توجه به محتوای سایت خود میتوانید از قالبهای معروفی همچون وودمارت، آسترا و OceanWP استفاده کنید. برای آشنایی بیشتر با قالبهای سازگار با افزونه المنتور میتوانید فیلم آموزش پروژه محور طراحی سایت فروشگاهی با قالب آسترا فرادرس را مشاهده کنید که لینک آن در ادامه آورده شده است.
اگر در شروع کار خود هستید و نمیخواهید هزینه زیادی برای تهیه قالب انجام دهید، پیشنهاد میشود که از قالب رایگان «سلام المنتور» (Hello Elementor) استفاده کنید. این قالب با افزونه المنتور به طور کامل سازگاری دارد.
چگونه قالب سلام المنتور را نصب کنیم؟
برای نصب قالب سلام المنتور بر روی وردپرس کافی است تا مراحل زیر را به صورت گامبهگام دنبال کنید.
- از بخش نمایش در پیشخوان وردپرس گزینه پوستهها را انتخاب کنید.
- همانند تصویر زیر بر روی دکمه افزودن پوسته تازه کلیک کنید.

- در کادر مربوط به جستجو پوستهها عبارت Hello Elementor را وارد کنید.

- بعد از پیدا کردن پوسته در مخزن وردپرس کافی است بر روی دکمه نصب کلیک کنید.
- بعد از اتمام نصب با کلیک بر روی دکمه فعال کردن این پوسته را برای سایت خود فعال کنید.
تنظیم المنتور برای طراحی انواع نوشتهها و برگهها
امکان استفاده از افزونه المنتور برای طراحی صفحات مختلف سایت همچون نوشتهها و برگهها وجود دارد. پیش از شروع کار با المنتور باید عملکرد آن را با توجه به نیاز خود تنظیم کنید. برای این منظور از بخش المنتور در پیشخوان وردپرس بر روی گزینه تنظیمات کلیک کنید.

سپس، همانند تصویر زیر از تب عمومی و بخش انوع پستمیتوانید مشخص کنید که المنتور برای طراحی چه نوع صفحاتی مورد استفاده قرار گیرد.

بعد از مشخص کردن موارد لازم بر روی گزینه ذخیره تغییرات در پایین صفحه کلیک کنید.
تعیین صفحه اصلی سایت
پیش از شروع کار با المنتور نیاز است تا صفحه اصلی سایت را تعیین کنید. برای این منظور در گام نخست باید از طریق بخش برگهها در پیشخوان وردپرس گزینه افزودن برگه تازه را انتخاب کنید.

سپس، عنوان صفحه اصلی را برای این برگه انتخاب کرده و بر روی دکمه انتشار کلیک کنید. بعد از ایجاد این برگه از بخش تنظیمات در پیشخوان وردپرس گزینه خواندن را انتخاب کنید. با انتخاب این گزینه صفحه زیر نمایش داده خواهد شد.

همانند تصویر ارائه شده در بالا برگه ایجاد شده را به عنوان صفحه نخست سایت مشخص کنید. بعد از انجام موارد بالا بر روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک کنید.
بهینهسازی المنتور
به منظور بهبود عملکرد المنتور نیاز است تا برخی تنظیمات آن را تغییر دهید. برای بهینهسازی افزونه المنتور از بخش المنتور در پیشخوان وردپرس بر روی گزینه تنظیمات کلیک کنید. در صفحه باز شده تب پیشرفته را انتخاب کنید تا گزینههای مربوط به این بخش نمایش داده شود.

در این بخش برای بهبود عملکرد المنتور میتوانید برخی از گزینهها را تغییر دهید. به عنوان مثال، توصیه میشود که گزینه فعالسازی آپلود فایلهای فیلتر نشده را بر روی حالت فعال قرار دهید. همچنین، گزینه فونتهای گوگل را نیز غیرفعال کنید.

در نهایت، بعد از انجام تغییرات مورد نظر بر روی گزینه ذخیره تغیرات کلیک کنید. علاوه بر موارد بالا میتوانید از طریق تب ویژگیها گزینههای دیگری را نیز فعال یا غیرفعال کنید تا عملکرد افزونه المنتور بهینهتر شود.
معرفی بخشهای مختلف صفحهساز المنتور
المنتور یکی از قدرتمندترین صفحهسازهای وردپرس است که قابلیتها و امکانات متعددی را برای طراحی صفحات سایت در اختیار طراحان وردپرس قرار میدهد. برای این منظور نیاز است تا با بخشهای مختلف این افزونه آشنا شوید. مهمترین بخشهای افزونه المنتور عبارتند از:
- بخش المانهای طراحی
- بخش ویرایش المانها
- بخش ساختار
- بخش تنظیمات صفحه
- بخش تنظیمات سایت
- بخش پیش نمایش
در ادامه این بخش هر کدام از موارد ارائه شده در بالا مورد بررسی قرار خواهد گرفت. برای بررسی بخشهای مختلف صفحهساز المنتور نیاز است تا برگه طراحی شده در بخش قبلی را با افزونه المنتور باز کنید. بر همین اساس از بخش برگهها در پیشخوان وردپرس گزینه همه برگهها را انتخاب کنید. سپس، بر روی برگه صفحه اصلی کلیک کنید و در صفحه بعدی نیز دکمه ویرایش با المنتور را انتخاب کنید.

با دنبال کردن مراحل بالا به صورت گامبهگام برگه صفحه اصلی در محیط افزونه المنتور باز خواهد شد.
منظور از المانهای طراحی در المنتور چیست؟
المنتور به منظور تسهیل فرایند طراحی صفحات وب اجزا و ابزارهای طراحی را به بخشهای مختلفی تقسیم کرده است. این عناصر به کاربران این امکان را میدهند تا بدون نیاز به دانش کد نویسی و تنها با کشیدن و رها کردن عناصر مورد نیاز صفحات وب جذابی را بسازند. عناصر اصلی طراحی در المنتور عبارتند از:
- ابزارکها (Widget): عناصر آمادهای مانند دکمهها، بلوکهای متنی، تصاویر، گالریها، فرمها، سرفصلها و سایر موارد را شامل میشوند.
- بخشها (Section): از بخشها در المنتور برای قرار دادن چند ابزارک در کنار هم استفاده میشود. امکان سفارشیسازی بخشها با رنگ پسزمینه، تصاویر و طرحبندی مخصوص وجود دارد.
- ستونها (Column): تقسیمبندی بخشها را امکانپذیر میکنند.
- الگوها (Template): المنتور طرحبندیهای آمادهای را برای صفحات مختلف همچون درباره ما، صفحه اصلی، تماس با ما و سایر موارد ارائه میدهد.
برای مشاهده المانهای طراحی المنتور کافی است همانند تصویر زیر از منو سمت چپ این قسمت را مشاهده کنید. در این بخش المانهای طراحی به صورت دستهبندی شده قرار گرفتهاند.

دسترسی به تعدادی از المانهای طراحی نیازمند ارتقا نسخه رایگان المنتور به نسخه پرو است. با این حال بسیاری از المانهای اصلی طراحی به صورت رایگان قابل استفاده هستند.
چگونه میتوان المانها موجود در المنتور را ویرایش کرد؟
به منظور دسترسی به بخش ویرایش المان در المنتور باید در گام نخست المان مورد نظر را با عملیات کشیدن و رها کردن در صفحه قرار دهید. برای این منظور المان تصویر را از بخش المانهای پایه در محل مورد نظر خود رها کنید.

با انتخاب این المان در سمت راست صفحه کادری با عنوان ویرایش تصویر نمایان میشود که شامل بخشهای محتوا، استایل و پیشرفته است. در بخش محتوا علاوه بر انتخاب تصویر مورد نظر خود میتوانید کیفیت تصویر، کپشن و پیوند را نیز برای آن مشخص کنید. به عنوان مثال، در این بخش تصویر لوگو فرادرس را قرار میدهیم. سپس، در بخش کپشن دلخواه عبارت «لوگو سایت فرادرس» را برای آن انتخاب میکنیم. همچنین، در بخش پیوند نیز به عنوان آدرس سفارشی لینک سایت فرادرس را قرار میدهیم. تصویر زیر تغییرات انجام شده را نشان میدهد.

سپس، از طریق تب استایل میتوان عرض، ارتفاع، شفافیت، حاشیه و شعاع کادر تصویر را مشخص کرد که به دلخواه خود میتوانید این موارد را تنظیم کنید.

همچنین، امکان تعیین ویژگیهای ظاهری برای عبارت کپشن تصویر همچون چیدمان، رنگ متن، رنگ زمینه و سایر موارد نیز وجود دارد.

در تب پیشرفته نیز برخی از ویژگیهای ظاهری بیشتر همچون طرحبندی، موشن افکت، حاشیه، تغییر شکل و سایر موارد برای تصویر قابل تنظیم است که تعدادی از آنها در تصویر زیر نمایش داده شده است.

کاربرد بخش ساختار در المنتور چیست؟
امکان مشاهده سلسه مراتب المانهای صفحه از طریق بخش ساختار وجود دارد. برای مشاهده بخش ساختار کافی است تا از منو بالای صفحه بر روی گزینه زیر کلیک کنید.

با کلیک بر روی گزینه ساختار یک پنجره شناور در صفحه نمایش داده خواهد شد که در آن سلسه مراتب قرارگیری المانهای صفحه مشخص شده است. تصویر زیر پنجره ساختار را نمایش میدهد.

پنجره ساختار نمایش داده شده در بالا به صورت شناور است و امکان جابجایی آن در صفحه وجود دارد. محتوا نمایش داده شده در این پنجره با توجه به عناصر موجود در صفحه تغییر میکند.
کاربرد بخش تنظیمات صفحه در المنتور چیست؟
برای دسترسی به بخش تنظیمات صفحه کافی است تا همانند تصویر زیر بر روی آیکون تنظیمات در بالا صفحه کلیک کنید.

با انتخاب بخش تنظیمات صفحه کادری با همین عنوان در سمت راست صفحه ظاهر خواهد شد. تنظیمات صفحه در المنتور شامل بخشهای زیر است.
- تنظیمات عمومی: از طریق این بخش میتوانید ویژگیهای اصلی صفحه همچون عنوان، وضعیت انتشار، چکیده، تصویر شاخص، بستن فرم نظرسنجی و سایر موارد دیگر را تعیین کنید.
- استایل: تغییر پسزمینه صفحه و تعیین فاصله از جهات مختلف از طریق این بخش امکانپذیر است.
- پیشرفته: از طریق این بخش نیز میتوان کدهای CSS سفارشی را به صفحه اضافه کرد.
کاربرد بخش تنظیمات سایت در المنتور چیست؟
بخش دیگری نیز در صفحهساز المنتور با عنوان تنظیمات سایت وجود دارد که از طریق بخش زیر قابل دسترسی است.

با انتخاب گزینه تنظیمات سایت صفحه زیر به شما نمایش داده میشود. در این بخش امکان تعیین رنگها و فونتهای عمومی، استایل دهی به المانهای سایت همچون دکمهها، تصاویر و سایر موارد دیگر وجود دارد. علاوه بر این، از طریق بخش هویت سایت میتوانید عنوان، توضیحات، لوگو و آیکون سایت را تغییر دهید که این بخش در تصویر زیر نمایش داده شده است.

همچنین، از بخش پسزمینه میتوانید نوع پسزمینه و پسزمینه برای مرورگرهای موبایل را نیز تغییر دهید.

کاربرد بخش پیش نمایش در المنتور چیست؟
یکی از ویژگیهای مهم افزونه المنتور پشتیبانی از طراحی واکنشگرا است. با توجه به این مورد صفحات طراحی شده با المنتور در دستگاههای مختلف همچون موبایل و تبلت پیش نمایش یکسانی دارند. در زمان طراحی صفحات با المنتور میتوان به صورت زنده پیش نمایش صفحه طراحی شده را در دستگاههای مختلف همچون موبایل، تبلت و دسکتاپ مشاهده کرد. برای دسترسی به بخش پیش نمایش افزونه المنتور کافی است تا از نوار بالای صفحه همانند تصویر زیر بر روی گزینه مورد خود کلیک کنید.

آیکونهای موجود در تصویر بالا به ترتیب از راست به چپ به دسکتاپ، تبلت عمودی و موبایل عمودی اشاره دارند که با انتخاب هر کدام از آنها وضعیت صفحه طراحی شده را در دستگاه مورد نظر میتوانید مشاهده کنید. به عنوان مثال، با انتخاب گزینه موبایل میتوانید وضعیت صفحه طراحی شده را در موبایل مشاهده کنید و در صورت نیاز تغییرات لازم را اعمال کنید.
بهترین قالب ها برای المنتور کدامند؟
یکی از نکات قوت افزونه المنتور توانایی آن در سازگاری با قالبها و پوستههای مختلف است. با این حال به منظور به دست آوردن بهترین نتیجه و عملکرد پیشنهاد میشود که از قالبهای سازگارتر با المنتور استفاده کنید. در ادامه تعدادی از قالبهای سازگار با افزونه المنتور آورده شده است.
- قالب Hello Elementor
- قالب Layers
- قالب OceanWP
- قالب Astra
- قالب GeneratePress
در ادامه این بخش به بررسی قالبهای ارائه شده در بالا خواهیم پرداخت.

قالب Hello Elementor
Hello Elementor یک قالب رایگان برای افزونه المنتور است که بیشترین سازگاری را نیز با این افزونه دارد. طبق آمار به دست آمده از توسعهدهندگان وردپرس بیشتر آزمایشها بر روی نسخههای جدید ارائه شده المنتور با استفاده از این قالب صورت میگیرد. قالب Hello Elementor بسیار ساده طراحی شده است و فاقد هر گونه پیچیدگی است.
این قالب به طور ویژه برای پیادهسازی «صفحات فرود» (Landing Page) سایت مورد استفاده قرار میگیرد، زیرا این صفحات باید دارای ویژگی بارگذاری سریع باشند. قالب Hello Elementor نسبت به سایر قالبهای رایگان وردپرس سرعت بارگذاری بیشتری دارد و این موضوع ناشی از سبک بودن آن است.
- لینک دانلود قالب Hello Elementor: «+»
قالب Layers
Layers یکی دیگر از قالبهای رایگان وردپرس است که برای افزونه المنتور ارائه شده است. این قالب به خوبی با سایر ابزارهای بازاریابی ادغام میشود و به توسعهدهندگان کمک میکند تا ترافیک ورودی وبسایت خود را افزایش دهند.
- لینک دانلود قالب Layers: «+»
قالب OceanWP
OceanWP یک قالب همه کاره است که با افزونه المنتور نیز سازگاری دارد. از این قالب برای پیادهسازی سایتهای مختلف میتوان استفاده کرد. OceanWP گزینه مناسبی برای پیادهسازی سایتهای حرفهای است. این قالب به خوبی با ووکامرس ادغام میشود و میتوان از آن برای پیادهسازی سایتهای فروشگاهی استفاده کرد. به منظور آشنایی بیشتر با ووکامرس میتوانید مطلب ووکامرس چیست از مجله فرادرس را مطالعه کنید که لینک آن در ادامه آورده شده است.
OceanWP به صورت پیشفرض چندین طرح و گرافیک آماده را در اختیار کاربران قرار میدهد که امکان ویرایش آنها از طریق المنتور نیز وجود دارد. نکته مهم در خصوص OceanWP این است که این قالب رایگان نیست و استفاده از آن مستلزم پرداخت هزینه مشخصی است.- لینک دانلود قالب OceanWP: «+»
قالب Astra
Astra یکی دیگر از قالبهای سازگار با افزونه المنتور است. این قالب سرعت بارگذاری بالایی دارد و برای موتورهای جستجو نیز بهینه شده است. از دیگر مزایای قالب Astra هماهنگی و سازگاری بالای آن با سایر افزونههای محبوب و پرکاربرد وردپرسی همچون «یوست سئو» (YoastSeo) و ووکامرس است.
- لینک دانلود قالب Astra: «+»
قالب GeneratePress
GeneratePress یکی دیگر از قالبهای سازگار با افزونه المنتور است که در دو نسخه رایگان و حرفهای عرضه شده است. مهمترین نقطه قوت این قالب سبک بودن آن است. در نسخه حرفهای این قالب امکان دسترسی به ماژولهای بیشتر و قالبهای از پیش طراحی شده وجود دارد.
- لینک دانلود قالب GeneratePress: «+»
مقایسه المنتور و سایر صفحه ساز های وردپرس
المنتور شناخته شدهترین و محبوبترین صفحهساز وردپرسی است که به طور گسترده توسط طراحان سایت مورد استفاده قرار میگیرد. با این حال صفحهسازهای دیگری نیز وجود دارند که به عنوان رقبای المنتور شناخته میشوند. از جمله مهمترین رقبا و جایگزینهای المنتور به صفحهسازهای زیر میتوان اشاره کرد.
- گوتنبرگ
- Oxygen Builder
در ادامه این بخش از نوشته به بررسی این دو صفحهساز به عنوان جایگزینهای المنتور خواهیم پرداخت و نقاط ضعف و قوت آنها را با یکدیگر مقایسه خواهیم کرد.
تفاوت گوتنبرگ با المنتور چیست؟
گوتنبرگ ویرایشگر رسمی وردپرس است و از نسخه ۵.۰ وردپرس معرفی شد. هر چند در نسخههای قبلی وردپرس این صفحهساز در بخش افزونهها قابل دسترس بود. ساختار طراحی صفحه با گوتنبرگ بر مبنای بلوکها است. عناصر قابل استفاده در طراحی صفحه همچون عناوین، تصاویر، دکمهها، پاراگراف و سایر موارد هر کدام به عنوان یک بلوک مستقل در نظر گرفته میشوند. علاوه بر این، بلوکهایی نیز برای قرار دادن عناصر در صفحه وجود دارند که به توسعهدهندگان امکان میدهند تا عناصر را در ساختارهای سطری یا ستونی قرار دهند.
المنتور در مقایسه با گوتنبرگ به توسعهدهندگان امکان میدهد تا صفحات را با دقت بیشتری طراحی کنند. در نقطه مقابل، گوتنبرگ سرعت بارگذاری صفحات سایت را افزایش میدهد. در المنتور میتوان محتوا صفحه را در قالب ستونها تقسیمبندی کرد. علاوه بر این، امکان تقسیم ستونها به زیربخشهای بیشتر نیز وجود دارد. افزونه المنتور امکان پیش نمایش زنده تغییرات را برای توسعهدهندگان فراهم میکند که موجب صرفهجویی در زمان توسعه میشود. در کنار این موارد المنتور در مقایسه با گوتنبرگ طیف وسیعتری از عناصر را شامل میشود.
تفاوت Oxygen Builder با المنتور چیست؟
Oxygen Builder یک افزونه صفحهساز برای وردپرس است. این افزونه در قالب ۳ نسخه مختلف برای وردپرس عرضه میشود. نسخههای این افزونه عبارتنداز:
- نسخه Basic: این نسخه شامل امکانات پایه صفحهساز است.
- نسخه WooCommerce: این نسخه برای ادغام با ووکامرس و طراحی سایتهای فروشگاهی مورد استفاده قرار میگیرد.
- نسخه Agency: این نسخه نیز برای طراحی و پیادهسازی سایتهای حرفهای استفاده میشود.
نکته مهم در خصوص این صفحهساز این است که با تنها یک مرتبه خرید آن میتوانید به هر تعدادی سایت ایجاد کنید. در واقع، برخلاف المنتور این افزونه محدودیت در تعداد سایت ندارد و از طرفی نیاز به پرداخت اشتراک ماهانه یا سالانه نیست و تنها با یک مرتبه خرید میتوان به صورت نامحدود از آن استفاده کرد. علاوه بر این، Oxygen نیازی به سازگاری با قالبهای وردپرس ندارد، زیرا به صورت خودکار تمامی قالبها را غیرفعال میکند. در نتیجه این امر حذف قالبهای وردپرس موجب سبک شدن سایت و افزایش سرعت بارگذاری صفحات میشود. افزونه Oxygen به توسعهدهندگان امکان میدهد تا هر بخشی از سایت از جمله «سرصفحه» (Header) و «پاورقی» (Footer) را نیز ویرایش کنند.
Oxygen در مقایسه با المنتور از نظر پارامترهایی همچون هزینه اشتراک، سرعت بارگذاری و سازگاری با قالبها برتری دارد. در نقطه مقابل، المنتور با ارائه طیف وسیعی از امکانات و ابزارهای مختلف طراحی دست توسعهدهندگان را برای طراحی بازتر میکند.
چگونه با وردپرس سایت طراحی کنیم؟
وردپرس به عنوان محبوبترین سیستم مدیریت محتوا شناخته میشود که فرایند پیچیده طراحی سایت را بسیار آسان و سریع کرده است. با استفاده از وردپرس و به لطف امکانات متعدد آن همچون قالبها، افزونهها، پوستهها و ابزارها کاربران میتوانند بدون دانش کد نویسی و تنها با چند کلیک ساده وبسایتهایی جذاب و کاربرپسند ایجاد کنند.
برای طراحی وبسایت با وردپرس در گام نخست باید آن را نصب کنید که به سادگی و تنها با چند کلیک ساده این کار امکانپذیر است. سپس، باید یک پوسته متناسب با کاربری سایت خود انتخاب کنید. در گام بعدی باید به سراغ شخصیسازی سایت خود بروید و با استفاده از افزونهها و قالبهای مختلف سایت خود را پیکربندی کنید. در این مسیر نیاز است تا در خصوص موارد زیر اطلاعات کافی داشته باشید.
- آشنایی با پیشخوان وردپرس و تنظیمات آن
- ایجاد برگه و نوشته جدید در وردپرس
- آشنایی با افزونههای کاربردی و نحوه نصب آنها
- توانایی ساخت فرم در وردپرس
- آشنایی با مفاهیم اولیه سئو
موارد اشاره شده در بالا تنها گوشهای از نکاتی است که برای طراحی سایت با وردپرس باید بدانید. برای تسلط کامل به وردپرس پیشنهاد میشود که از فیلمهای آموزشی آنلاین در این زمینه استفاده کنید. فرادرس به عنوان بزرگترین پلتفرم آموزش آنلاین کشور آموزشهای متعددی را در زمینه وردپرس برای علاقهمندان به این حوزه منتشر کرده است. آموزشهای وردپرس فرادرس در مجموعه فیلمهای آموزشی وردپرس برای طراحی سایت در دسترس هستند که لینک آن در ادامه آورده شده است.
در این مجموعه آموزشهای موضوع محور و پروژه محور متعددی در سطوح مختلف از مبتدی گرفته تا پیشرفته قابل دسترسی هستند. برای داشتن یک مسیر یادگیری در این حوزه پیشنهاد میشود که آموزشهای زیر را به ترتیبی که ارائه شده است، مشاهده کنید.
- فیلم آموزش مقدماتی وردپرس برای راهاندازی سایت فرادرس
- فیلم آموزش طراحی سایت فروشگاهی دیجی کالا در وردپرس فرادرس
- فیلم آموزش پروژه محور طراحی و پیادهسازی سایت فروش فایل با وردپرس فرادرس
- فیلم آموزش تبدیل قالب HTML به قالب وردپرس فرادرس

جمعبندی
ظهور افزونه المنتور دنیای طراحی سایت با وردپرس را به طور کامل دگرگون کرد. این صفحهساز قدرتمند با ارائه ابزارها و ویجتهای متنوع به طراحان وردپرس کمک کرده است تا هر نوع صفحهای را برای وبسایت خود طراحی کنند. بنابراین، در اختیار داشتن این افزونه و آشنایی با ویژگیها و امکانات آن برای طراحان سایتهای وردپرسی ضروری است. در این مطلب از مجله فرادرس سعی شد تا راهنمای جامعی برای کار با المنتور ارائه شود.
اکنون با مطالعه این مطلب باید بتوانید به این سوال پاسخ دهید که المنتور چیست و چه ویژگیهایی دارد. علاوه بر این، نحوه نصب و طراحی صفحات وبسایت با المنتور را نیز آموختید. در ادامه مسیر یادگیری خود میتوانید با انجام پروژههای عملی مهارت خود در زمینه کار با افزونه المنتور را بهبود بخشید و مفاهیم آموخته شده قبلی را تثبیت کنید.