رشته موسیقی | معرفی، حقوق و درآمد و بازار کار (+ فیلم آموزش رایگان)
در این مطلب از مجموعه مطالب معرفی رشتههای دانشگاهی مجله فرادرس، رشته موسیقی را بررسی میکنیم و سعی خواهیم کرد به سوالات متنوع در رابطه با رشته موسیقی پاسخ دهیم که از میان آنها میتوان به امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالا و بازار کار این رشته اشاره کرد.
فیلم آموزشی معرفی رشته موسیقی
رشته موسیقی مناسب چه کسانی است؟
رشته موسیقی برای افرادی مناسب است که به هنر و شاخههای آن علاقه داشته باشند. اگر شنیدین موسیقی دوران کلاسیک لذت میبرید و علاقه دارید که به دانش پسزمینه ساخت چنین قطعاتی پی ببرید، این رشته مناسب شماست. اگر با دیدن فیلم سینمایی و توجه به موسیقی متن آن فیلم، درک عمیقی از آن کسب میکنید و به ساخت چنین قطعاتی علاقهمند میشوید، تحصیل در این رشته برای شما مناسب است.
رشته موسیقی به صورت خاص موسیقی کلاسیک و تدریس آن در ایران به سال 1248 برمیگردد و پس از آن کلاسهای درس موسیقی طی چندین دوره تغییر نام دادند که از جمله این نامها میتوان به هنرستان سرود و آهنگهای انقلابی، هنرستان عالی موسیقی، مدرسه موسیقار، هنرستان موسیقی، مدرسه موسیقی دولتی، مدرسه موزیک، کلاس موزیک، هنرستان موسیقی اشاره کرد.
به صورت کلی رشته موسیقی از جمله رشتههای هنری به حساب میآید که اولین نکته قابل ذکر برای فعالیت در آن، علاقه فرد است. اگر شخصی در دوران کودکی یا نوجوانی خود دورههای آموزش یک ساز را گذرانده باشد و علاقهمند به این باشد که تخصصیتر این رشته را دنبال کند میتواند با انتخاب رشته در پایان مقطع تحصیلی نهم (نظام جدید) در رشته موسیقی مشغول به تحصیل شود، که در آن با اصول اولیه و دروس پایهای موسیقی آشنا خواهد شد.
اما محدودیتی وجود ندارد، زیرا افرادی بودهاند که حتی در مقطع هنرستان در رشتهای به غیر از موسیقی تحصیل کرده بودند اما در دانشگاه با تغییر مسیر خود و انتخاب رشته موسیقی به تحصیل پرداختهاند کما اینکه موسیقیدانان زبده و صاحب نامی نیز شدهاند.
نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که طبق ابلاغیهها و بخشنامههای سازمان سنجش و آموزش کشور در سالهای اخیر ، دانش آموزانی که در هنرستان موسیقی تحصیل نکردهاند و در رشته دیگر محصل بودهاند، میتوانند با شرکت در کنکور سراسری هنر پس از اخذ نمره و تراز قابل قبول و انتخاب رشته در مقطع کاردانی یا کارشناسی پیوسته به تحصیل در یکی از گرایشهای رشته موسیقی بپردازند.
رشته موسیقی میتواند برای کسانی مناسب باشد که علاقهمند به موسیقی باشند و از وقت گذاشتن و تلاش در این زمینه و رشد لذت ببرند و روحیاتی مطلوب و مطابق طبع هنری داشته باشند. به صورت کلی باید در نظر داشت که در آموزش یک ساز، یک هنرجو میبایست در طول روز حداقل بین یک تا شش ساعت بسته به سطح هنرجو به تمرین ساز اشتغال داشته باشد.
اگر پشتکار فرد در این زمینه کافی نباشد امکان دارد در ادامه مسیر اگر نتیجه مورد نظرش را نگیرد دلسرد و دل زده شود و در نهایت، این هنر را ترک کند. بنابراین، علاقهمندی و پشت کار در تمرین از عوامل مهمی هستند که باعث موفقیت یک فرد در این رشته تحصیلی میشود.
پس جمعبندی به این صورت است که در مراحل اولیه، یک دانش آموز میتواند با تحصیل در هنرستان موسیقی به آموزش پایهای و تئوری موسیقی بپردازد و یک یا حتی چند ساز را به صورت تخصصی آموزش ببیند و در مقطع تحصیلی بعدی وارد دانشگاه در رشته موسیقی شود، یک گرایش را انتخاب کند و به صورت تخصصیتر به آن گرایش مشغول شود. برای کسانی که علاقهمندی بیشتری دارند و تشنه آموختن و حتی علاقهمند به تدریس در دانشگاه در رشته موسیقی هستند، امکان ادامه تحصیل در مقطع ارشد و حتی دکتری نیز وجود دارد.
کدام دروس دوره دبیرستان در رشته موسیقی بیشتر کاربرد دارند؟
صورت کلی دروس رشته موسیقی در هنرستان موسیقی طبق پایههای مختلف به شرح زیر است:
دروس سال اول هنرستان (مقطع تحصیلی دهم)
آواز گروهی، ادبیات فارسی، ارکستر، ارکستر موسیقی ایرانی، ارکستر موسیقی
- جهانی، پیانو ساز دوم
- تاریخ موسیقی جهانی
- تربیت بدنی
- تعلیمات دینی و قرآن
- ریاضی
- زبان خارجه
- زبان فارسی
- ساختار موسیقی ایرانی
- ساختار موسیقی جهانی
- ساز تخصصی ایرانی
- ساز تخصصی جهانی
- ساز دوم
- سرایش و تربیت شنوایی
- عربی
- (+) آموزش عربی - پایه نهم
- (+) آموزش عربی، زبان قرآن ۳ - رشته ادبیات و علوم انسانی
- (+) آموزش عربی، زبان قرآن ۲ - رشته ادبیات و علوم انسانی
- (+) آموزش عربی - پایه هشتم
- (+) آموزش عربی - پایه هفتم
- (+) آموزش مکالمه زبان عربی در سفر
- (+) آموزش عربی، زبان قرآن ۱ - رشته ادبیات و علوم انسانی
- (+) آموزش عربی، زبان قرآن ۳ – پایه دوازدهم | رشته های علوم تجربی و رياضی فيزيک
- (+) آموزش عربی، زبان قرآن ۱ - پایه دهم
- (+) آموزش عربی، زبان قرآن ۲ – پایه یازدهم – ویژه رشته های ریاضی و تجربی
- (+) آموزش ترجمه از عربی به فارسی
- (+) آموزش قواعد زبان عربی - نحو ۳
- فیزیک صوت و آزمایشگاه
- هارمونی تخصصی
دروس سال دوم هنرستان (مقطع تحصیلی یازدهم)
- آمادگی دفاعی
- آواز گروهی
- ادبیات فارسی
- ارکستر
- ارکستر موسیقی ایرانی
- پیانو
- ارکستر موسیقی جهانی
- تربیت بدنی
- تعلیمات دینی و قرآن
- زبان خارجه
- زبان فارسی
- ساختار موسیقی جهانی
- ساز تخصصی ایرانی
- سازتخصصی جهانی
- ساز دوم ویژه ساز ایرانی و ساز جهانی
- سازشناسی جهانی
- سرایش و تربیت شنوایی
- عربی
- هارمونی تخصصی
- هارمونی عملی
- هارمونی عمومی
- هماهنگی ساز با آواز ایرانی
- همنوازی با پیانو
دروس سال سوم هنرستان (مقطع تحصیلی دوازدهم)
- آشنایی با شعر-آواز گروهی
- ارکستر
- ارکستر موسیقی ایرانی
- ارکستر موسیقی جهانی
- پیانو
- تاریخ معاصر ایران
- تاریخ موسیقی ایران
- تعلیمات دینی و قرآن
- جغرافیای عمومی و استان
- ساز تخصصی ایرانی
- ساز تخصصی جهانی
- ساز دوم ویژه
- ساز ایرانی و جهانی
- سازشناسی ایرانی
- سازشناسی جهانی
- سرایش و تربیت شنوایی
- عربی
- مطالعات اجتماعی
- هارمونی تخصصی
- هارمونی عملی
- هارمونی عمومی
- هماهنگی ساز با آواز ایرانی
- هم نوازی با پیانو
این دروس بصورت تخصصیتر در دانشگاه بسته به گرایش انتخابی متفاوت است. به طور مثال در گرایش آهنگسازی، دروسی مثل سرایش، تربیت شنوایی، سازشناسی ایرانی و جهانی، هارمونی تخصصی و عمومی، تاریخ موسیقی و تسلط داشتن به یک ساز به صورت حرفهای بسیار حائز اهمیت است.
علاوه بر این، توانایی دشیفر در گرایش نوازندگی سازهای جهانی، همچنین درسهایی مثل سرایش و تربیت شنوایی موسیقی، شناخت سازها به خصوص ساز انتخابی دانشجو (تخصصی) و مهارت بسیار در نوازندگی آن اهمیت بسیاری دارد. در این رشته اگر دانشجو در دروس دیگر مثل هارمونی یا شناخت تاریخ موسیقی یا داشتن ساز دوم نیز مسلط باشد سبب پیشرفت او میشود.
همچنین، برای آشنایی بیشتر با مهارتهای این رشته، مشاهده مجموعه فیلمهای آموزشی لینک زیر پیشنهاد میشود.
گرایشهای رشته موسیقی برای ادامه تحصیل چه هستند؟
دانش آموزان در مقطع دهم در گرایشهای آهنگسازی، نوازندگی سازهای جهانی و نوازندگی سازهای ایرانی میتوانند مشغول به تحصیل شوند. گرایشها در رشته موسیقی در مقطع کارشناسی به چهار دسته تقسیم میشوند که عبارتند از:
- کارشناس آهنگسازی
- کارشناس نوازندگی ساز جهانی
- کارشناس نوازندگی ساز ایرانی
- کارشناسی موسیقی نظامی
مقطع کارشناسی ارشد شامل گرایشهای زیر است:
- کارشناسی ارشد آهنگسازی
- کارشناسی ارشد نوازندگی سازهای جهانی
- کارشناسی ارشد نوازندگی سازهای ایرانی
- کارشناسی ارشد موسیقی شناسی یا اتنوموزیکولوژی
دانشگاه های رشته موسیقی
در مقطع کارشناسی به طور معمول دانشگاههای زیر پذیرش دانشجو دارند:
- دانشگاه هنرتهران
- دانشگاه هنر (کرج)
- دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز
- دانشگاه های علمی کاربردی
- دانشگاه هنر اصفهان
- دانشگاه هنر تبریز
- موسسه غیر انتفاعی هنر سوره
- دانشگاه غیر انتفاعی کمال الملک نوشهر
- موسسه ی غیر انتفاعی فردوس مشهد
- دانشگاه هنر گیلان
- دانشگاه هنر کردستان
در مقطع کارشناسی ارشد نیز دانشگاهای زیر، دانشجو میپذیرند:
- دانشگاه های هنر تهران
- دانشگاه هنر (کرج)
- دانشگاه آزاد فقط در گرایش نوازندگی سازهای جهانی
اما اخیرا دانشگاههای علمی کاربردی رشتههای جدیدی در مقطع کاردانی، کارشناسی پیوسته ارائه کردهاند که عبارتند از:
- آواز کلاسیک
- آواز سنتی ایرانی
- رهبری ارکستر
- پداگوژی (روش تدریس دروس موسیقی)
و چند رشته دیگر که مراجعه به وبسایتهای مربوط به این دانشگاهها خالی از لطف نیست.
مهمترین دروس دانشگاهی رشته موسیقی چه هستند؟
از جمله مهمترین دروس دانشگاهی در گرایشهای آهنگسازی و نوازندگی میتوان به دروس زیر اشاره کرد:
- تئوری موسیقی جهانی
- تئوری موسیقی ایرانی
- سازشناسی سازهای ایرانی و جهانی
- اصول ارکستراسیون
- هارمونی عمومی
- هارمونی عملی
- کنترپوان
- تاریخ موسیقی غرب
- سرایش و تربیت شنوایی موسیقی
فارغ التحصیل رشته موسیقی در چه کارها و صنایعی میتواند شاغل شود؟
زمینههای شغلی رشته موسیقی به این شکل نیست که فارغ التحصیلان بتوانند بصورت نیروی قراردادی یا رسمی در شرکت، اداره، سازمان یا ارگانی مشغول به فعالیت شوند. اما فارغ التحصیلان رشته موسیقی میتوانند بعنوان مربی آموزشی سازهای ایرانی و جهانی در آموزشگاهها به کار تدریس اشتغال داشته باشند یا از طرفی در کارگاههای ساخت سازهای موسیقی با توجه به شناخت ساز تخصصی خود، مشغول به کار شوند.
همچنین، فارغ التحصیلان مقاطع ارشد و دکتری میتوانند با شرکت در آزمونهای جذب اساتید دانشگاهی به تدریس در دانشگاه و موسسات آزاد و غیرانتفاعی مشغول شوند یا به صورت پروژهای در استودیوهای ساخت موسیقی بعنوان آهنگساز و نوازنده به آهنگسازی و نوازندگی بپردازند.
اخیرا با رواج ارکسترهای موسیقی کلاسیک یا ارکسترهای کوچک مجلسی نیاز به حضور نوازنده، آهنگساز و حتی رهبر ارکستر به جهت همکاری احساس میشود و هنرجویان یا دانشجویان موسیقی میتوانند در این زمینهها مشغول به کار شوند.
بازار کار رشته موسیقی به چه صورت است؟
بازار کار این رشته با توجه به گرایش و تجربه و توانایی شخص تعیین میشود. به عنوان مثال، یک فارغ التحصیل نوازندگی که به تمامی اصول تخصصی آهنگسازی نیز اشراف دارد میتواند بعنوان نوازنده و استاد مبانی و تئوری موسیقی و آهنگسازی به تدریس در آموزشگاههای موسیقی، کنسرواتوارهای موسیقی یا تدریس خصوصی برای هنرجویان کنکوری بپردازد.
از طرف دیگر، نوازندگان، جذب ارکسترهای سمفونیک و ارکسترهای فیلارمونیک میشوند. همچنین، ارکسترهای نهادهایی مانند صدا و سیما و سایر ارکسترهای مجلسی و خصوصی، به عنوان بازار کار رشته موسیقی در نظر گرفته میشود و به طور کلی، شغل و منصب از پیش تعریف شدهای برای فارغ التحصیلان رشته موسیقی وجود ندارد.
نوازندگان میتوانند بعنوان نوازنده و مدرس نوازندگی، آهنگسازان بعنوان آهنگساز فیلم، مستند، تئاتر یا آهنگساز مستقل به کار اشتغال یابند. اتنوموزیکولوژیستها نیز به عنوان مدرسین دانشگاهی و کارشناسان حوزه موسیقیشناسی میتوانند به عنوان کارشناس با نهادهای پزشکی، روانشناختی یا جامعهشناختی به ارائه نظر، تحقیق یا پژوهش بپردازند. دانشجویان موسیقی نظامی هم این فرصت را دارند که با اثبات خود در هنرشان، جذب سازمانهای نظامی شوند.
برای ورود به بازار کار، علاوه بر آشنایی با مهارتهای تخصصی رشته مورد نظر باید با سایر مهارتهای فردی هم آشنایی داشته باشید. در حقیقت، این مهارتهای فردی هستند که یک شخص را از میان رقبا متمایز میکنند و سبب موفقیت او در زمینهها و موقعیتهای شغلی میشوند. چنین مهارتهایی سبب تعامل بهتر فرد در سازمان و محیطهای کاری خواهد شد و به طور معمول با نام «مهارتهای نرم» از آن نام میبرند. به همین دلیل، برای یادگیری مهارتهای فردی، مشاهده مجموعه فیلمهای آموزش توسعه مهارت فردی فرادرس پیشنهاد میشود که لینک آن در زیر آورده شده است.
- برای مشاهده مجموعه فیلمهای آموزش توسعه مهارت فردی + اینجا کلیک کنید.
امکان ادامه تحصیل در رشته موسیقی در داخل ایران چگونه است؟
این رشته در مقطع کارشناسی در گرایشهای آهنگسازی، نوازندگی سازهای جهانی و نوازندگی سازهای ایرانی قابل ارائه و تحصیل است. در مقطع ارشد، چهار گرایش آهنگسازی، نوازندگی سازهای جهانی، نوازندگی سازهای ایرانی و اتنوموزیکولوژی قابل ارائه و تحصیل هستند. متاسفانه در حال حاضر، در ایران دورهای تحت عنوان مقطع دکتری در رشته موسیقی وجود ندارد.
امکان ادامه تحصیل در رشته موسیقی در خارج از کشور به چه صورت است؟
رشته ی موسیقی خصوصا موسیقی کلاسیک در خارج از کشور بسیار شکوفا و به صورت جدی بدان پرداخته میشود و از گذشتههای دور نیز همینطور بوده است. در واقع اتریش را مهد موسیقی کلاسیک میدانند. اما برای تحصیل، کشورهای آلمان، فرانسه، ایتالیا و انگلستان در اروپا در وضعیت مناسبی به لحاظ شرایط و امکانات بیشتری قرار دارند.
برای آشنایی بیشتر و بهتر با سایر رشتههای دانشگاهی روی این لینک کلیک کنید.
اما کشور روسیه نیز به جهت اهمیت دادن به رشته موسیقی جزو کشورهای پیشرو به شمار میرود و به موسیقی تدریس شده در روسیه، مکتب آموزشی روس میگویند. از جمله سایر کشورها نیز میتوان به آمریکا اشاره کرد که سالانه، بورسهای تحصیلی متنوعی را برای جذب علاقهمندان به این رشته در نظر میگیرد.
توجه داشته باشید که در بیشتر موارد، برای ادامه تحصیل در خارج از کشور، باید با زبان خارجی کشور مورد نظر و همچنین زبان انگلیسی آشنایی خوبی داشته باشید. علاوه بر این، برای اثبات آشنایی با زبان انگلیسی نیز به شرکت در آزمونهای بینالمللی و معتبر زبان خارجی مانند تافل، آیلتس و دولینگو نیاز دارید. برای شروع این مسیر میتوانید از مجموعه فیلمهای آموزش زبان انگلیسی فرادرس کمک بگیرید.
- برای مشاهده مجموعه فیلمهای آموزش زبان خارجی + اینجا کلیک کنید.
دروس دانشگاهی رشته موسیقی تا چه میزان نیازهای بازار کار را مرتفع میکنند؟
بصورت کلی دروس دانشگاهی، خاصه دروس تئوری را میتوان به عنوان لازمه کار در رشته مورد نظر نام برد اما ملزومات دیگری نیز وجود دارند که برای بازار کار مهم هستند. رشته موسیقی نیز از این قاعده مستثنی نیست و این بدان معناست که دانشجوی آهنگسازی باید در کنار دروس تئوری، به سایر مباحث عملی نیز مسلط باشند و همچنین بهتر است به تدریس نیز اشتغال داشته باشد تا در کنار تحصیل خود نیاز به آموزش برای هنرجویان مبتدی را رفع کنند.
دانشجوی موسیقی تلاش میکند تا علاوه بر ساختن ابعاد روانی و روحی خود به خلق آثاری بپردازد که باعث تاثیرگذاری در جامعه خویش یا حتی جوامع دیگر شود. این تاثیر میتواند در نمودهای متفاوت متجلی شود.
گاه با بروز یک جنگ در جامعه، هنرمند میتواند با ساخت یا بازسازی و تنظیم و نواختن آثاری به صورت ماهرانه برای مردم کشورش سودمند باشد و مثلا برای غرور شکسته مردمش در برابر حمله، غرور را به مردم کشورش بازگرداند و حیاتی مجدد به کالبد جامعهاش ببخشد. مانند فردریک شوپن که در زمان حیاتش برای مردم کشورش لهستان، تبدیل به یک دلخوشی یا قهرمان ملی شده بود.
سلام من الان پایه نهمم تموم شده و برای دهم دارم اقدام میکنم میخام موسیقی انتخاب کنم اما هیچ نظری ندارم که چجور رشته ای هست میه اگر کسی در این زمینه تحصیل کرده راهنمایی کنه؟؟
سلام وقت بخیر آیا برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد در گرایش موسیقی شناسی باید مدرک کارشناسی مرتبط داشت آیا برای تحصیل در این مقطع و در همین گرایش باید ساز بلد بود ممنون از سایت خوب شما
سلام وقت شما بخیر باشه من دو تا سوال دارم یکی اینکه آیا برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد در گرایش موسیقی شناسی باید مدرک کارشناسی مرتبط داشت یا خیر و یه سوال دیگه هم اینکه برای ورود به این مقطع در این گرایش باید حتما ساز بلد بود ممنون میشم پاسخگو باشید 🙏❤️
سلام من ۱۵سالمه و من می خواهم رشته تجربی بردارم و همچنین به خوانندگی علاقه دارم من فقط موندم چجوری در کنار تجربی خوانندگی بکنم ممنون میشم جواب بدین🙏
سلام
من حدود ۸ و نیم ساله که پیانیست هستم و به طور کامل با این موضوع ها بخاطر نشست و برخاستم با اساتید مختلف آشنا هستم و باید به شما بگم که برداشتن رشته موسیقی یا خواندن این رشته داخل دبیرستان به شما هیچ کمکی درمورد این موضع متاسفانه نمیکنه اگه به خوانندگی علاقه دارید باید با ثبت نام کردن داخل آموزشگاه های موسیقی با منظور کلاس های آواز خوانندگی هم شروع کنید که این باعث میشه به طور مستقیم به خوانندگی یا علاقه شما اشاره داشته باشه و باید بگم داخل ایران رشته موسیقی متاسفانه فقط تمرکز بر تاریخچه و اصول موسیقی داره
امیدوارم کمکی کرده باشم
سلام من رشتم طراحیه چهره برای دانشگاه میخوام برم رشته موسیقی اما برای کنکورش باید رتبم چقدر باشه و اینکه میتونم بر حسب معدل برم و کنکور ندم ؟….
سلام و وقت بخیر من یه سوال داشتم اگه بخوام برای دانشگاه رشته موسیقی رو انتخاب کنم باید حتما یک ساز بلد باشم یا اینطور نیست ممنون میشم پاسخ بدید
سلام وقتتون بخیر من دیپلم تجربی ام و خیلی به موسیقی علاقمندم و میخوام برم تو کارش موندم از کجا شروع کنم و چکار باید بکنم اگه مشاوره خوبی بهم معرفی کنید بسیار سپاسگزارم
سلام خسته نباشین ببخشید من پایه نهم هستم انتخاب رشته دارم
بین کار فنی حرفه ای
و موسیقی آهنگسازی موندم چیکار کنم
به نظر شما اگه بخوام موسیقی و آهنگسازی بخونم میتونم در ادامه برم خارج از کشور و خانوادم هم کنار خودم ببینمشون!
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام من میخوام برای دانشگاه رشته موسیقی بخونم خیلی علاقه دارم اما بهم میگن که بازار کار رشته موسیقی کمه و نرو اما من تمام تلاشمو دارم میکنم که بتونم برم ایا بازار کار این رشته خوبه؟
سلام هدفت رو نذار رو پول وقتی کاری که دوس داری رو انجام بدی یا رشته مورد علاقتو دنبال کنی پولم دنبال علاقه میاد
سلام من دانش آموز پایه هشتمم و تقریبا چهار ساله که ساز سنتور رو ادامه میدم
قبلش هم که ساز های پایه بلز و فلوت رو آموزش می دیدم
رتبه هامم تا الان بالای نوزده بوده میتونم قبول بشم توی هنرستان موسیقی؟ و این که چه شرایطی داره برای قبولی؟ باید ساز پیانو هم بلد باشم؟ ممنون میشم مطالب سایتتون رو کامل تر کنید بازم ممنونم
چه رتبه ای در کنکور بدست بیارم برای رفت به این رشته ؟
سلام خسته نباشید.
من کلاس نهم هستم و به شدت به موسیقی ارگ علاقه دارم.
ولی اصلا کار با ارگ رو بلد نیستم
میخواستم بدونم
برای ورود به رشته موسیقی نوازندگی جهانی چه معدلی باید کسب کنم.
و میخوام بدونم برای نوازندگی با ساز ارگ باید چه زیرشاخه ای رو انتخاب کنم.
سلام فاطمه جان میتونی یه آیدی از خودت بدی آخه من کار با ایمیل زیاد بلد نیستم ممنونت میشم ?
سلام من نهمم و میخوام برم رشته موسیقی ولی پدرمادرم میگن چرا میخوای بری اسون ترین رشته واقعا نمیدونم چیکار کنم حالم خیلی بده:))))
سلام
1.اینکه به هر رشته ای که دوست داری برو کاری به حرف هیشکی نداشته باش تو اوه بری به یه معلم موسیقی بگی من میخوام رشته هنر تشویقت میکنه ولی حالا برو به معلم ریاضی بگو مسخرت میکنه هر چیزی رو پیش کاردانش بگو
واینکه رشته موسیقی سخته و حتی ورود به هنرستانش خیلیی سخته ولی هرچی معدلت بهتر باشه بهتره و باید ساز تخصوصی داشته باشه
سلام خسته نباشید ممنون از مطالب مفید تون
من خیلی به رشته موسیقی علاقه دارم
در واقع کلا عاشق رشته های هنریم که موسیقی در صدر جدول قرار داره من کلاس هشتمم
ولی متاسفانه تا حالا نتونستم به کلاس موسیقی برم و سازی رو بلد نیستم
میخواستم ببینم با این شرایط باز هم میتونم رشته موسیقی رو انتخاب کنم؟
سلام دوست عزیز اگه به موسیقی علاقه داری برو تو کارش
و نگران مهاجرت نباش کشورهای اروپایی خیلی به موسیقی و آهنگسازی اهمیت میدن و راحت میتونی بری و خانوادت رو هم ببری
در واقع همین امروز ، با توجه به کامنتا ، مادر بنده رشته موسیقی رو جلو معلم ریاضی باز کرد و اینطور شد که معلمه گفت مت یدونه دم در گوش دختر خودم میزدم تا این رشته رو برنداره ، و حتی گفت که هوایی نرم جلو ، حال خب من اینقدر تحقیق کردم تا بتونم رشته ای بردارم که زیاد به درس نرسم ، چون به این نتیجه رسیدم که درسم خوب نیس ، از یه طرف والدین میگن که هزینه ش زیاده ، یعنییییی بنظرشون خیلییییییی زیاده ، هیچ رشته ای به اینقدر پول نیاز نداره ، به جای اینکه سر از رشته موسیقی در بیاره و بدونه تو رشته موسیقی چی هست 🙂 حال من تو فشارم ، هدایت تحصیلی مو میخوان شهریور بدن و تا اون موقع رو درسم تمرین میکنم ، و اینکه از هزینه ش بگین ، هزینه ، دستتون درد نکنه
ندومبه
برای دخترا چی ؟ خوانندگی چه مشکلی داره ؟
سلام من الان دانشجوی کامیپوتر کاردانی دانشکده فنی حرفه ام میخام برای مقطع کارشناسی موسیقی بخونم باید چطوری تغییر رشته بدم
سلام
ببخشید من امسال دیپلم ریاضی میگیرم خاستم ببینم میتونم دانشگاهمو برم موسیقی و این که من ویالون میزنم چند وقتیه
سلام
من هشتم رو تموم کردم و میخوام برم نهم و به موسیقی علاقه فراوانی دارم ، دو سه سالی هم هست که ساز تار و سهتار میزنم و موسیقی سنتی رو خیلی دوست دارم . برای هنرستان موسیقی معدل حدودا باید چقدر باشه ؟من معدلم ۱۸.۸۵ به بالا بوده در این دو سال
فکر کنم با معدل 16 قبول میشه ولی چوت امتحان ورودی به هنرستان داره هرچی معدلت بالاتر باشه بهتره شانست بالا تره
خُب چه جوری میشه رفت من امسال نه من?❓
سلام.
من ب رشته موسیقی پیانو علاقه دارم.
در رشته موسیقی چند تا ساز باید بلد باشی؟؟؟
لطف میکنید اگه کسی میدونه جواب بده ممنون میشم؛)
من از هنرستان ترنج سمنان سوال كردم باید یکی از ساز هاى سنتور یا كمانچه یا نى یا تار رو انتخاب كنى و در سه سال دبیرستان در كنار پیانو یاد بگیری
سلام من خودم در حال حاضر دوره هنرستان موسیقی هستم
برای رشته موسیقی لازم نیس حتما یه ساز رو بلد باشی تا بتونی وارد شی اما من خودم از قبل ساز کار کرده بودم برام راحت تره
سلام
یدونه ساز بلد باشین کافیه
سلام فقط یک ساز باید بلد باشی
سلام من ۱۴ سالمه وعلاقه شدیدی به موسیقی دارم
پدر و مادرم میگن هیچ اهمیتی به ارزوم نمیدن و میگن نمیتونی!
ولی من بهتر و قوی تر از قبل تمرین میکنم
فقط تو ایران به دخترا اجازه میدن خاننده شد؟?
یه سوال داشتم هزینهی این رشته خیلی زیاده؟
چه ساز هایی را یاد میدهند؟ بستگی به هنرستان داره؟
سلام بیب خوبی گلی
من میخوام برم هنرستان موسیقی اما تو شیراز
میشه رشته کار و دانش و نمیدونم چرا کار و دانشه
به هر حال میخواستم بدونم میتونم در رشته موسیقی اواز هم بخونم
یعنی منظورم اینه که خوانندگی هم در ایران جز رشته موسقی هست و تدریس میکنن؟
ممنون میشم بگی یا بهم ایمیل بزنی
سلام
من امسال انتخاب رشته دارم و خب از طریق کیپاپ با موسیقی آشنا شدم و خب میدونم علاقم به این رشته خیلی زیاد ولی م کمه راستش پیانو خیلی دوست دارم چون بهم آرامش میده میدونید اطرافیان خیلی رو آدم تاثیر میزارن و خانواده من با این رشته مخالفن ولی من دوستش دارم و میخوام ایدمو باهاش بسازم ولی الان یکم تو تصمیمم مأیوس شدم میشه همراهیم کنید؟
سلام من دهم انسانی هستم میخوام به موسیقی تغییر رشته بدم باید چکار کنم
1.مسخره کردن
2.مخالفت
3.سعی برای سرکوب کردن
4.پذیرفتن به عنوان امری بدیهی و مفید
یک هدف درست انتخاب کن و پاش بمون
حرف بقیه رو هم میتونی به درک محول کنی ?
سلام ممنون از مطلب مفیدتون
من پایه هشتم هستم و در حال حاضر به یک ساز مسلط هستم
ولی متاسفانه تو شهر ما هنرستان موسیقی برای دختران وجود نداره
میخواستم بپرسم میتونم رشته ی دیگه ای بخونم و بعد در دانشگاه به رشته موسیقی بپردازم؟
چه رشته ای رو پیشنهاد میدید؟
دانشگاه باید رشته هنر بری یکی از چهار رشته
آهنگسازی
نوازندگی جهانی و ایرانی
موسیقی نظامی
رو انتخاب کنی
پیشنهاد من بهت اینه ک تمرکز رو موسیقی باشه و یه رشته درسی ک کمتر درگیر باشی رو بردار
انسانی و ریاضی اینجوری ان
در آخر بگم ک به نظر من اکتفا نکن و نظر آدم هایی رو بشنو ک به اون جایی ک تو میخوای رسیدن?
سلام
من کلاس دهم تجربی هستم و اصلا به رشتم هیچ علاقه ای ندارم..
به اصرار خانواده به این رشته رفتم و فکر میکردم علاقه مند میشم
خیلی دوست دارم در رشته موسیقی تحصیل کنم
سوالم اینه که در چه سالی میتونم به موسیقی تغییر رشته بدم و وقتی از پایه دروس موسیقی رو نخوندم.. چطور میتونم موقع تغییر رشته دروسش رو بخونم؟
ممنون میشم اگه جواب بدید
سلام
ببخشید من دانش آموز رشته تجربی هستم الانم یازدهم میخونم ، چند تا سوال داشتم ممنونم میشم اگه جواب بدین
من میتونم بعد از کنکور تغییر رشته بدم و بیام رشته موسیقی؟
اگه رتبه خیلی خوبی رو کسب کنم میتونم برم کانادا بورسیه به ادامه رشته موسیقی بپردازم؟
یا کشور های دیگه؟ البته با هزینه دولت
سلام من هم کلاس هفتم هستم و واقعا به شدت به این رشته علاقه دارم مخصوصا ساز ها و موسیقی های ایرانی و سنتی
خیلی عاشق آهنگ های سنتی هستم اهنگ های همایون شجریان و پرواز همای و خواننده هایی که سبک سنتی دارم رو دوست دارم
امیدوارم راهی که انتخاب کردم برام خوب باشه و همین طور علاقه مند به ساز های (سه تار و سنتور) هستم?
همین طور الان گیتار دارم ولی بلد نیستم که بنوازم?
سلام من پایه نهم هستم می خواستم بدونم برای اینکه تو رشته موسیقی تحصیلی کنم چه رشته ای رو باید انتخاب کنم؟
بهتره با یک مشاور مشورت کنید اما برای رفتن به رشته ی موسیقی از سال بعدی شما یعنی سال دهم باید هنرستان موسیقی برید. بهتون پیشنهاد میدم اگر به هنرستان موسیقی میخواید برید هنرستان موسیقی هنرهای زیبا بهترین هنرستان موسیقیه. من ایمیلم رو میزارم براتون اگه سوالی بود درخدمتم…اینم بگم که خودم پایه نهم هستم و از اونجایی که قراره برم هنرستان موسیقی مشاوره های زیادی رفتم و اطلاعات زیادی دارم)
سلام من دختری ۱۳ساله هستم و کلاس هفتم هستم خیلی خیلی زیاد به موسیقی علاقه دارم من وقتی از اهنگی خوشم بیاد فقط با چند بار گوش دادن میتونم اون اهنگ رو حفظ کنم.
پدر و مادرم میگویند هر رشته ای که خودم دلم بخواد میتونم انتخاب کنم.
من هیچ سازی بلد نیستم ولی میخوام در اینده به کلاس های مختلف برم.
آیا با این خصوصیات من میتونم رشته موسیقی انتخاب کنم؟!!!!
سلام من کلاس نهم هستم و دوس دارم برم رشته موسیقی نوازندگی ساز ایرانی و جهانی و چون بابام چند تا ساز رو ب طور حرفه ای بلد بود تا حدودی سه تار و گیتار و دف بلدم ولی تخصصی بلد نیستم.
در این صورت میشه برم یا نه
سلام..من پایه نهم هستم و خیلی ب موسیقی علاقه دارم و درحال حاضر گیتار رو ب صورت مبتدی بلدم…از این جهت خیلی ب من میگن ک تحصیل برای موسیقی در ایران آینده نداره و فقط برای دل خودته…لطفا راهنمایی کنید من واقعا سردرگم شدم?
سلام فاطمه اگه میشه ایمیلتو بفرس عزیزم من یسری سوال دارم راجب این رشته اگ اطلاعاتت بالاس منم خودم دانش آموز نهمم و مثل خودت به این رشته علاقه دارم و میخوام برم
آفرین…الان بهترین وقته که یک ساز رو انتخاب کنی و یادبگیری…تا متوجه بشی واقعا به موسیقی علاقه داری یا نه
و ملاک های لازم برای رشته موسیقی فقط و فقط علاقه و استعداده…من ایمیلم رو برات میزارم اگه سوالی داشتی میتونی بپرسی
من الان کلاس نهم هستم میخوام برم هنرستان موسیقی ولی هیچ سازی بلد نیستم من عاشقققققققققق موسیقی ام:( میتونم رشته رو موسیقی انتخاب کنم؟
چرا نشه؟ الان خیلی ها هستن بدون داشتن اطلاعات زمینه ای میرن به رشته ی موسیقی چون علاقشو دارن…
عالیه ممنون بابت مطالب خودتون
باسلام …
بنده ویولن مینوازم و رشته خودم انسانیست ..
آیا میتونم به رشته هنر موسیقی بپیوندم؟؟؟
من عاشق موسیقی هستم الان کلاس نهمم و دوس دارم این رشته را انتخاب کنم .
ممنون مطالب خیلی مفیدی بود??
سلام ، میخواستم بپرسم رشته موسیقی کاردانی نداره ؟ یعنی منظورم اینه که بعد از کنکور اگه قبول شدیم باید اول یه رشته دیگه رو برداریم و بعد کارشناسی رو موسیقی بخونیم یا نه از همون سال اول دانشگاه موسیقی میخونیم ؟
من خیلی به موسیقی علاقه دارم ولی پدر و مادرم نمی گذارند و میگویند پول نداریم و تو باید مهندس شوی من الان مسلط به ۱۳ ساز هستم.
سلام
در رشته موسیقی آموزش خوانندگی هم هست؟
پدر و مادر ها با هر شغلی به جز دکتری و مهندسی مخالفن چون فکر میکنن پول فقط تو این رشته هاست و خوشبختی هم تو پوله?مامان بابای منم مخالفن که موسیقی بخونم ولی من توجهی نمیکنم . ما فقط یک بار متولد میشیم و زندگی میکنیم پس بهتره طوری زندگی کنیم که موقع مرگ حسرت رویاهامون به دلمون نمونه.?
دمت گرم واقعا
ببین داداش برو دنبال علاقت کار به حرف کسی هم نداشته باش
عالی بود ممنونم
فقط من پایه هشتم هستم و هیچ کلاس موسیقی نرفتم ولی خیلی به موسیقی ، ویولن ، پیانو علاقه دارم میتونم در هنرستان موفق باشم؟؟؟؟
البته در انتخاب ساز دقت کن
بنظرم بری ویالون بهتره چون میتونی از اون طریق بری به هنرستان هنر های زیبا و با سازهایی مثل گیتار (و پیانو فک کنم ولی پیانو در خود دبیرستان به اجبار تدریس میشه) متاسفاااانه نیمتونی وارد هنرستان بشی
حتما درمورد هنرستان تحقیق بیشتری کن:)
بله عزیزم اما از الان باید شروع کنی به کلاس رفتن در ساز مورد علاقت چون حتما باید یک ساز رو به خوبی بلد باشی و برای هنرستان امتحان ورودی عملی و تئوری گرفته میشه و باید حسابی تلاش بکنی
امیدوارم همیشه موفق باشی
مطلب بسیار آموزنده ای بود با تشکر از سایت فرادرس
سلام
من کلاس نهم هستم امسال انتخاب رشته دارم.
معدل پارسال و پیارسالم جفتش بالای ۱۹/۸۰ بود،
درسامم در کل خوبن.
•بین دو تا رشته ی موسیقی و تجربی(دندونپزشکی) گیر کردم.
به هر دوتاشون علاقه مندم.
•خواستم ببینم بازار کار این دو تا رو اگه بخوایم مقایسه کنیم بنظر شما در مقایسه باهم دندونپزشکی بهتر نیست؟
•و اینکه.. اممم هنرستانی نداریم که مثل مدارس تیزهوشان باشه و فقط یه عده بتونن توش شرکت کنن؟ چون اگه بخوام برم هنر واقعا خوشم نمیاد برم جایی که مدیر مون میگه نصف کتابو میخونن بقیه شم میذارن کنار، دلم میخواد واقعا جدی کار کنن اگر این حرفه رو بردارم.
•و اینکه درس عربی چقد تو موسیقی مهمه؟(از نظر نمره)
بعد.. باید قبلش خودمون یه ساز بلد باشیم؟
بسیار عالی بود?
سلام ممنون از مطلب مفیدتون
من پایه هشتم هستم و در حال حاضر به یک ساز مسلط هستم
ولی متاسفانه تو شهر ما هنرستان موسیقی برای دختران وجود نداره
میخواستم بپرسم میتونم رشته ی دیگه ای بخونم و بعد در دانشگاه به رشته موسیقی بپردازم؟
چه رشته ای رو پیشنهاد میدید؟