چگونه مذاکره کنیم ؟ — آموزش رایگان مهارت مذاکره

آموزش مهارت مذاکره کردن

مذاکره، یک شیوه از گفتمان منطقی است که کمک می‌کند طرفین یک اختلاف به راه‌حلی مطلوب رسیده و هر دو نیز در بسیاری از مواقع از این راه‌حل راضی باشند. بدیهی است که در طول فرآیند مذاکره، هر طرف سعی می‌کند سمت مقابل را با نقطه نظرات خود همسو کند و در ازای مصالحه یا واگذاری امتیازاتی که برای گروه یا فرد مقابل ارزشمند است، امتیازاتی را بدست بیاورد که می‌توانند منافعش را رقم بزنند. همین گفته‌ها هستند که سبب می‌شوند سوال «چگونه مذاکره کنیم» و یا یادگیری مهارت مذاکره، بسیار پررنگ شود.

به زبان بسیار ساده، مذاکره نیز یک بده بستان است و البته در بسیاری از مواقع، یک طرف مذاکره دست بالا را دارد و می‌تواند امتیازات بیشتری را بدست بیاورد؛ هر چند، چیزی که می‌تواند این معادله را به هم بزند، دانستن اصول مذاکره و فنون مذاکره است. بدین ترتیب، حتی ممکن است گروهی که دست پائین را دارند با یک استراتژی مذاکره صحیح، بتوانند امتیازاتی فراتر از انتظار را از سمت مقابل بگیرند.

گفتگو بین خریدار و فروشنده، کارگر و کارفرما یا حتی بحث‌های میان دولت‌های دو یا چند کشور، همگی می‌توانند گونه‌ای از مذاکره باشند. اهمیت یادگیری مهارت مذاکره و اینکه چگونه باید مذاکره کنیم تا به نتیجه مطلوب برسیم، از همان کودکی برای انسان‌ها مشهود است. بعضی از افراد به صورت ذاتی دارای مهارت مذاکره هستند، اما خبر خوب این است که مهارت مذاکره را می‌توان ارتقا داد و مرتباً در آن بهتر شد.

در همین راستا در ادامه، فهرستی از مطالب مجله فرادرس آمده‌اند که به شما کمک می‌کنند تا مهارت مذاکره خود را ارتقا، بهبود و افزایش دهید، فنون مذاکره و انواع مذاکره را بیاموزید و با یادگیری برخی از مهم‌ترین تکنیک‌های مذاکره، برای مذاکره کردن در شرایط مختلف که برخی از آن ها نیز می‌توانند بسیار سخت باشند، آماده باشید و به بهترین و موثرترین نتیجه ممکن برسید.

پاسخ پرسش‌های رایج در مورد چگونه مذاکره کنیم ؟ — آموزش رایگان مهارت مذاکره
مناسب‌ترین روش برای انجام مذاکره چیست؟

با رعایت پنج‌ نکته کلیدی، تقریباً می‌توانید بگوئید در حال پیروی از مناسب‌ترین روش مذاکره هستید و در بهترین مسیر ممکن قرار دارید. ۱. سعی کنید نخستین راه‌حل پیشنهادی در مذاکره را شما ارائه کنید. ۲. وقتی صحبت از پول به میان می‌آید، سعی کنید در مورد اعداد دقیق باشید و تقریب و محدوده را کنار بگذارید ۳. تنها زمانی صحبت کنید و توضیح بدهید که ضروری است و دقت کنید که بیش از اندازه لازم اطلاعات ارائه نکنید. ۴. سئوالاتی با پایان باز بپرسید و با دقت به پاسخ آن‌ها گوش کنید، تا اطلاعات بهتری از جایگاه طرف مقابل و ذهنیت او به دست بیاورید ۵. همواره توجه داشته باشید بهترین خروجی یک مذاکره زمانی به دست می‌آید که هر دو طرف از نتیجه حاصل شده احساس برد کنند.

چگونه یک مذاکره موفق انجام بدهیم؟

برای یک مذاکره موفق و رسیدن به نتیجه مطلوب لازم است تاکتیک‌های مختلفی را بکار بگیرید. نخستین تاکتیک این است که حتماً برای مذاکره یک استراتژي مشخص داشته باشید، بدون فکر کردن و طراحی کردن استراتژی مناسب احتمال اینکه نتیجه مطلوبی به دست بیاورید، بسیار کم است. بدانید که چه زمانی مذاکره بی‌نتیجه است و باید از آن کنار بکشید. ابتدار در رابطه با مراحل و فرآیند رسیدن به نتیجه گفتگو کنید. با دقت صحبت‌های طرف مقابل و درخواست‌هایش را گوش بدهید و تحلیل کنید. همواره یک برنامه جایگزین برای ادامه مذاکره داشته باشید. آماده باشید تا برای برخی از خواسته‌های طرف مقابل انعطاف نشان دهید.

چگونه یک مذاکره را شروع کنیم؟

پیش از شروع مذاکره، با دقت مشکلاتی که نیازمند بحث و مذاکره هستند را بشناسید و سعی کنید راه‌حل‌ها و نحوه گفتگو در مورد آن‌ها را مرور و تمرین کنید. موضوعات را از دید طرف مقابل ببینید و تلاش کنید درخواست‌های گروه مقابل را حدس بزنید و آن‌ها ار از قبل تجزیه و تحلیل کنید. تیم خود را برای مذاکره آماده کنید و بحث‌های کلیدی را با آن‌ها هماهنگ کنید. تا جایی که می‌توانید اطلاعات و جزئیات دقیق در مورد موضوعات مورد بحث جمع‌آوری کنید، تکیه کردن به فرضیات و حدسیات در مورد موضوع‌های تحت مذاکره، بزرگترین اشتباهی است که می‌توانید مرتکب شوید.

چطور در مذاکره کردن مهارت پیدا کنیم؟

برای اینکه مهارت مذاکره را به بهترین شکل ممکن فرا بگیرید و از آن بهره کافی ببرید لازم است مهارت‌های دیگری مثل گوش دادن دقیق، برقراری ارتباط و درک زبان بدن، طراحی استراتژی گفتگو و غیره را فرا گرفته و روی تقویت آن‌ها کار کنید.