دنباله دار پن استارز و کهکشان های M81 و M82 – تصویر نجومی روز

۱۱۹ بازدید
آخرین به‌روزرسانی: ۲ تیر ۱۴۰۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه
دانلود PDF مقاله
دنباله دار پن استارز و کهکشان های M81 و M82 – تصویر نجومی روزدنباله دار پن استارز و کهکشان های M81 و M82 – تصویر نجومی روز

در ۲۳/۲۲ ماه مِی (۳/۲ خرداد)، دنباله‌‌دار «پن‌استارز» (C/2017 T2 | PanSTARRS) به همراه کهکشان‌‌های M81 و M82 که در صورت فلکی «خرس بزرگ» یا «دب اکبر» (Big Dipper) قرار دارند، یک میدان تلسکوپی جذاب را به نمایش گذاشتند. اگرچه این دنباله‌‌دار در کنار کهکشان‌‌ها دیده می‌‌شود، اما آن‌‌ها از هم خیلی دورند؛ به گونه‌‌ای که کهکشان‌‌ها تقریباً ۱۲ میلیون سال نوری از زمین فاصله دارند ولی دنباله‌‌دار حدوداً ۱۴ دقیقه نوری از زمین دور است.

997696
دنباله دار پن استارز و کهکشان های M81 و M82

برای مشاهده تصویر در اندازه کامل، کلیک کنید.

این دنباله‌‌دار به عنوان یک مهمان جدید از «ابر اورت» (Oort Cloud)، در سال ۲۰۱۷ هنگامی که بیش از یک ساعت نوری از خورشید فاصله داشت، توسط تلسکوپ نقشه‌‌برداری پن‌استارز کشف شد. دنباله‌‌دار پن‌استارز که در ۴ ماه مِی (۱۵ اردیبهشت) نزدیک‌‌ترین دسترسی را به خورشید داشت، با کُمای زیبا و دنباله غبارآلود خود، در آسمان نیمکره شمالی هدف تلسکوپ تماشاگران دنباله‌‌دار در ماه مِی بوده است. در این تصویر زیبا از آسمان تاریک کالیفرنیا، به نظر می‌‌رسد هنگامی که این دنباله‌‌دار منظومه شمسی را ترک می‌‌کند، یک دنباله مخالف و کوتاه از آن آشکار می‌‌شود.

بر اساس رای ۰ نفر
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
منابع:
NASA
دانلود PDF مقاله
نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *