نکات و ترفندهای ChatGPT برای رسیدن به پاسخ های بهتر
به احتمال زیاد حالا بسیاری از افراد میدانند ChatGPT چیست و افراد بیشتری هم نحوه استفاده از ChatGPT را یاد گرفتهاند، حساب کاربری ساختهاند، آن را امتحان کردهاند، با کاربردهای ChatGPT هم تا حد زیادی آشنا هستند و حتی افراد بسیاری به طور روزمره از چت جی پی تی در امور شخصی یا شغلی خود استفاده میکنند و راجع به GPT 4 هم شنیدهاند. اما اگر با نکات و ترفندهای نحوه استفاده از هوش مصنوعی ChatGPT آشنایی بیشتری داشته باشیم، بدانیم چگونه بهتر با ChatGPT کار کنیم و مهندسی هوشمندانه را در گفتگو با آن به کار بگیریم، میتوان نتایجی به مراتب بهتر و موثرتر را بدست آورد. بنابراین در این مطلب به شرح برخی از نکات و ترفندهای ChatGPT برای رسیدن به پاسخ های بهتر پرداختهایم.
مقدمه
چت جی پی تی و ابزارهای مانند آن باعث شدهاند هوش مصنوعی یا همان AI بیشتر و بهتر در دسترس عموم مردم قرار گیرد. اکنون میتوان انواع پاسخها را راجع به تقریباً هر موضوع قابل تصوری از هوش مصنوعی دریافت کرد. باتهای مبتنی بر هوش مصنوعی میتوانند شعر و غزل بسرایند، کد نویسی و برنامه نویسی انجام دهند، فلسفهبافی کنند و بسیاری از خروجیهای دیگری را هم ارائه دهند.
اگرچه، با وجود اینکه میتوانیم هر آنچه دوست داریم را در ChatGPT بنویسیم و این چتبات ساخته شرکت OpenAI را وادار به فهمیدن قصد و منظور خود کنیم، راههایی برای رسیدن به نتایجی بهتر و موثرتر با استفاده از بات ChatGPT وجود دارند. بنابراین در این حوزه، «مهندسی پاسخ» (Prompt Engineering) به خودیِ خود در حال تبدیل شدن به مهارتی تخصصی است.
گاهی تنها چیزی که نیاز داریم، اضافه کردن چند کلمه بیشتر یا یک خط دستورالعمل اضافهتر است و به این شکل میتوان پاسخهایی را از ChatGPT دریافت کرد که کیفیت آنها نسبت به آنچه دیگران دریافت میکنند، سطح بالاتری دارد و برای این منظور در ادامه این مطلب مثالهای بسیاری ارائه شدهاند تا این مهارت را هر چه بهتر یاد بگیریم.
به منظور ارائه این راهنمای آموزشی، پاسخها در منبع استفاده شده برای این مطلب با GPT-4 آزمایش شدهاند که در زمان انتشار این نوشته آخرین نسخه ChatGPT به حساب میآید، اما نسخه ۴ تنها برای کاربرانی در دسترس است که اشتراک ChatGPT را خریداری کردهاند.
البته نکات و ترفندهای ChatGPT ارائه شده در این نوشتار برای استفاده با GPT-3.5 یا همان ChatGPT رایگان نیز مناسب هستند و باید به خوبی کار کنند. به همین دلیل، تصاویری که برای مثالها در این مطلب ارائه شدهاند را با همان نسخه رایگان به زبان فارسی بازتولید کردهایم و نتایج هم به نظر چندان فرقی با نسخه جدیدتر ندارند. اگرچه به دلیل استفاده از زبان فارسی برخی تفاوتها قابل مشاهده هستند.
ترفند دریافت پاسخ از ChatGPT در قالب جدول چگونه است؟
یکی از قابلیتهای کمتر شناخته شده ChatGPT این است که میتواند در صورت درخواست کاربر، پاسخهایش را در قالب جدول ارائه دهد. این شیوه خصوصاً برای دریافت اطلاعات یا ایدههای خلاقانه از چت جی پی تی میتواند کاربردی و مفید باشد. تنها کافی است در پرسش خود از ChatGPT بخواهیم پاسخ را به صورت جدول به ما نشان بدهد.
برای مثال میتوان ایدههایی راجع به وعدههای غذایی و مواد لازم برای پخت، ایدههایی راجع به انواع بازیها و تجهیزات مورد نیاز آنها یا روزهای هفته در زبانهای مختلف و نحوه تلفظ آنها را به صورت جدول از ChatGPT دریافت کرد. با استفاده از پیگیری پاسخها و زبان طبیعی میتوان چت جی پی تی را وادار به اِعمال تغییرات در جدولهای ارائه شده کرد و حتی میتوانیم جدولها را در قالبی استاندارد تولید کنیم تا قابل درک به وسیله برنامههای دیگری مثل اکسل باشند.
دریافت متن هایی با سبک و شیوه نویسنده مورد علاقه مان
با کمی دقت در پرسش از ChatGPT، میتوان این ربات هوش مصنوعی را به جای استفاده از لحن کسلکننده و در واقع پیشفرضش به داشتن لحنی بسیار جذابتر مثل شیوه بیان نویسنده مورد علاقهمان وادار کرد.
میتوان مثلاً لحن ساده و درخشان داستانگویی «ارنست همینگوی» (Ernest Hemingway) یا «ریموند کاروِر» (Raymond Carver) را طلب کرد یا وزن و ضرباهنگ پر شور و با احساس نمایشنامههای شکسپیر یا حتی تراکم رمانهای «دیکنز» (Dickens) را از ChatGPT خواست. البته نتیجه نهایی هرگز حتی نزدیک به نبوغ و اصالت هنر این نویسندگان نخواهد بود، اما در هر حال این یکی دیگر از نکات و ترفندهای ChatGPT در خصوص نحوه استفاده از آن به حساب میآید.
نکته و ترفند تعیین محدودیت برای پاسخ های دریافتی از ChatGPT
وقتی محدودیتهایی به منظور کار کردن در چارچوبی مشخص برای چت جی پی تی مشخص میشوند، نتیجه واقعاً میتواند کاربر را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین وقتی بحث درخواست از ChatGPT برای محدودیت قائل شدن در استفاده از برخی کلمات یا تعداد پاراگرافها به میان میآید، باید قاطع برخورد کنیم.
این اعمال محدودیتها میتوانند هر چیزی از درخواست برای خلاصه کردن ۴ پاراگراف در تنها یک پاراگراف یا حتی درخواست برای دریافت پاسخهایی حاوی کلماتی با ۷ کاراکتر یا کمتر (به منظور سادهسازی پاسخها) باشند. اگر ChatGPT به درستی پاسخهای مورد نظر کاربر را ارائه ندهد و از درخواستها به خوبی پیروی نکند، میتوان این چتبات هوش منصوعی را اصلاح کرد و بعد دوباره سعی خواهد داشت تا پاسخ بهتری را ارائه کند.
مشخص کردن نوع مخاطب هنگام گفتگو با ChatGPT چه مزیتی دارد؟
نکته و ترفند دیگری که میتوان برای تغییر نحوه پاسخ دادن ChatGPT به کار گرفت این است که برای این ربات هوش مصنوعی مشخص کنیم مخاطبش چه قشری است. احتمال دارد فیلمهایی را دیده باشید که در آنها موضوعهای پیچیده برای افراد مختلف با سطح درک متفاوت توضیح داده میشوند، در کار کردن با ChatGPT هم این شیوه قابل استفاده است.
تنهای کافی است در سوال خود مشخص کنیم لازم است ChatGPT پاسخش را برای چه نوع مخاطبی ارائه دهد. به عنوان مثال، میتوان برای ChatGPT معین کرد که در حال گفتگو با تعدادی کودک ۱۰ ساله است یا مخاطب او کارآفرینان کسب و کارها هستند و مشاهده خواهیم کرد که چت جی پی تی مطابق با نوع مخاطب پاسخش را تنظیم میکند. این ترفند به ویژه برای تولید خروجیهای متفاوت برای یک پرسش ثابت بسیار مناسب است.
ترفند تولید پاسخ برای سایر موتورهای هوش مصنوعی با استفاده از ChatGPT
چت جی پی تی خودش «مهندس طرح سوال» ماهری به حساب میآید. اگر از ChatGPT بخواهیم ورودیهایی خلاقانه و موثر را برای سایر موتورهای هوش مصنوعی مثل Dall-E و Midjourney خلق کند، متنی را دریافت خواهیم کرد که میتوانیم به عنوان ورودی به دیگر ابزارهای AI مورد استفاده خود بدهیم. حتی میتوانیم از ChatGPT بخواهیم نکات و ترفندهایی در خصوص پاسخهای دریافتی از خودش را به ما ارائه دهد.
وقتی بحت تولید پاسخ و نحوه سوال پرسیدن از ChatGPT به میان میآید، نکته مهم این است که هر چقدر جزئیات بیشتری فراهم شود و دقیقتر منظور خود را بیان کنیم، نتیجه بهتری حاصل خواهد شد. بنابراین میتوان از چتبات GPT درخواست کرد جملات کاربر را بسط دهد و جزئیات بیشتری را به آنها اضافه کند. میتوان از ChatGPT خواست نقش بازی کند و به عنوان یک تولید کننده ورودی برای یک ابزار خاص AI ظاهر شود و میتوانیم به چت جی پی تی بگوییم پاسخهایش را در حین اضافه کردن اطلاعات بیشتر توسط کاربر، بهبود دهد.
دریافت خروجی از ChatGPT در قالب اثر هنری با استفاده از کدهای ASCII
با وجود اینکه ChatGPT مبتنی بر متن است، میتوانیم از این بات AI بخواهیم تصاویری را از نوع تولید شده با هنر «ASCII» (اسکی) برای ما تولید کند. هنر ASCII در واقع هنری است که در آن به جای رنگ، تصاویری با استفاده از کاراکترها و نمادها تولید میشود و به احتمال زیاد تا کنون نمونههایی از آن را در اینترنت دیدهایم. البته شاید این ترفند چندان کاربردی نباشد، اما برای سرگرمی میتوان آن را امتحان کرد.
در این خصوص نیز قوانین معمول استفاده از ChatGPT برقرار هستند و در واقع هر چقدر دقیقتر توضیح بدهیم و بیشتر برای چت جی بی تی مشخص کنیم که چه چیزی در ذهن داریم، میتوانیم وادارش کنیم تا اجزای جدیدی را به تصویر تولید شده اضافه یا برخی عناصر را از تصویر حذف کند. البته باید متوجه محدودیتهای هنر اسکی هم باشیم و لازم است به یاد داشته باشیم که ChatGPT یک تولید کننده و ادیتور تصویر تمام عیار نیست.
ترفند کپی و الصاق متن از سایر منابع متنی در چت جی پی تی
در خصوص ChatGPT این نکته وجود دارد که حتماً لازم نیست کاربر تمام کار تایپ کردن پرسش و درخواست را خودش شخصاً انجام دهد. در این مورد خاص، کُپی و پیست کردن، دوست کاربر محسوب میشود و هیچ مشکلی بابت Paste کردن متن در چت جی پی تی از سایر منابع وجود ندارد.
با وجود اینکه محدودیت متن ورودی حداکثر حدود ۴ هزار کلمه است، به راحتی میتوانیم متن ارسالی را به قطعات کوچکتر متعددی تقسیم کنیم و از ChatGPT بخواهیم آنها را به خاطر بسپارد. اصلاً یکی از بهترین کاربردها و موارد استفاده از چت جی پی تی میتواند این باشد که از این چتبات هوش مصنوعی بخواهیم متنهای پیچیده و دشوار را برای ما سادهسازی کند.
مثلاً میتوان توضیحات راجع به مفهوم علمی دشواری را به ChatGPT ارائه داد و در خصوص سادهسازی آن سوال کرد. همچنین میتوان از ChatGPT خواست متنی را به زبانهای مختلف ترجمه کند و آن را به شیوهای دلنشینتر و انعطافپذیرتر ارائه دهد و کارهایی از این دست انجام داد.
توضیحات ارزنده ای داده شده ، روشن است با روند شتابانی که در تکنیک هوش مصنوعی هست هر روزه شاهد توانمندی های بیشتری خواهیم بود ، مثلا ارائه تصویر ۳ بعدی ، یا توانایی ارائه کنفرانس های علمی و ….