اصطلاحات تحلیل تکنیکال – توضیح ۶۵ اصطلاح رایج و مهم

۲۹۰ بازدید
آخرین به‌روزرسانی: ۱۴ آذر ۱۴۰۳
زمان مطالعه: ۲۷ دقیقه
دانلود PDF مقاله
اصطلاحات تحلیل تکنیکال – توضیح ۶۵ اصطلاح رایج و مهم

اصطلاحات زیادی در تحلیل تکنیکال وجود دارد که افراد در زمان فراگیری این تحلیل با آن روبرو می‌شوند. برخی از این اصطلاحات مانند نواحی حمایت و مقاومت جزو مفاهیم پایه‌ای در این تحلیل هستند که تریدرها در شروع یادیگری تحلیل تکنیکال با آن روبرو می‌شوند. اما برخی دیگر از این عبارات و اصطلاحات تحلیل تکنیکال ممکن است کمتر شنیده شوند. در این مطلب از مجله فرادرس سعی شده است تا برخی از اصطلاحات متداول و مهم در تحلیل تکنیکال بیان شوند. برای این منظور اصطلاحاتی در دسته‌بندی‌های متنوع همانند اصطلاحات نموداری، اصطلاحات مربوط به روند بازار، اصطلاحات پرایس اکشن، عرضه و تقاضا و سایر دسته‌بندی‌های موجود در تحلیل تکنیکال را شرح می‌دهیم.

فهرست مطالب این نوشته
نمایش همه
997696

اصطلاحات نموداری در تحلیل تکنیکال

نمودار در تحلیل تکنیکال به نمایشی گرافیکی از تغییرات قیمت، حجم یا سایر اطلاعات در بازه زمانی گفته می‌شود. نمودارهای مهم در تحلیل تکنیکال را در فهرست زیر مشاهده می‌کنید که در ادامه هر کدام را شرح می‌دهیم.

  • نمودار خطی در تحلیل تکنیکال
  • نمودار میله‌ای در تحلیل تکنیکال
  • نمودار شمعی در تحلیل تکنیکال

۱. نمودار خطی در تحلیل تکنیکال

«نمودار خطی» (Line Chart) ساده‌ترین نوع نمودار در تحلیل تکنیکال است که از نقاطی تشکیل می‌شود که با خط به هم متصل شده‌اند. نمودار خطی پیشینه قیمتی در بازار موردنظر را به‌گونه‌ای واضح و ساده نشان می‌دهد. نمودار خطی به‌گونه‌ای طراحی شده است که هر نقطه از آن اطلاعات مربوط به قیمت بسته شدن را در بازه زمانی مربوطه نشان می‌دهد.

برای مثال زمانی که نمودار روزانه قیمت طلا را در بازار اسپات بررسی می‌کنیم، هر نقطه از این نمودار قیمت پایانی طلا را در آن روز نشان می‌دهد.

مزیت استفاده از نمودار خطی در تحلیل تکنیکال سادگی نمایش تغییرات قیمتی در بازار مربوطه است. اما با توجه به سادگی نمودار خطی برخی از از اطلاعات ضروری قیمت که مربوط به نوسانات قیمتی بین زمان باز و بسته شدن بازار در تایم‌فریم موردنظر است را در نمودار خطی نمی‌توان بررسی کرد.

نمودار خطی در تحلیل تکنیکال (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

۲. نمودار میله‌ای در تحلیل تکنیکال

«نمودار میله‌ای» (Bar Chart) یکی از انواع نمودارها در تحلیل تکنیکال است که نوسانات قیمت را با استفاده از ستون‌هایی به شکل میله نشان می‌دهد. این میله‌های قیمتی می‌توانند در بازه‌های زمانی متفاوتی همانند روزانه، هفتگی و سایر بازه‌های زمانی تغییرات قیمت را به تریدرها نشان دهند.

قیمت بسته شدن این میله‌های قیمتی با خط کوتاهی عمود بر این میله‌ عمودی نشان داده می‌شود. در نمودار قیمت میله‌ای سطوح قیمتی توسط محور عمودی و زمان در محور افقی نشان داده می‌شود. در قسمت پایین نمودار میله‌ای در تحلیل تکنیکال حجم معاملات به‌صورت نمودارهای عمودی هیستوگرام نشان داده می‌شود.

نمودار میله‌ای در تحلیل تکنیکال (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

۳. نمودار شمعی در تحلیل تکنیکال

«نمودار شمعی» (Candlestick Chart) محبوب‌ترین نوع نمودار در تحلیل تکنیکال است که در آن تریدرها می‌توانند بیشینه‌ها و کمینه‌های قیمتی را به‌صورت شدو‌هایی در بالا و پایین کندل‌های قیمتی مشاهده کنند. کندل‌ها همانند مستطیل‌هایی عمودی که شکلی شبیه به شمع دارند، در نمودار قیمت نشان داده می‌‌شوند که قیمت باز شدن و بسته شدن بازار در تایم‌فریم مربوطه را نشان می‌دهند.

زمانی که قیمت بسته شدن کندل بالاتر از قیمت باز شدن آن باشد، کندل‌ها به رنگ سبز، سفید یا توخالی نشان داده می‌شوند. اما در صورتی که قیمت بسته شدن کندل پایین‌تر از قیمت باز شدن آن باشد در این صورت کندل مربوطه به رنگ قرمز یا سیاه نشان داده می‌شود.

نمودار شمعی در تحلیل تکنیکال (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

یادگیری اصطلاحات تحلیل تکنیکال با فرادرس

برای یادگیری اصطلاحات موجود در تحلیل تکنیکال لازم است تا افراد با مفاهیم مربوط به تحلیل تکنیکال آشنا شوند و کاربرد هر کدام از این مفاهیم را در تحلیل بازار مربوطه درک کنند.

از سویی دیگر یادگیری اصطلاحات موجود در تحلیل تکنیکال زمانی سودمند است که افراد بتوانند با استفاده از آن‌ها بازارهای مالی را تحلیل کنند و با استفاده از ابزارهایی موجود در تحلیل تکنیکال موقعیت‌های مناسبی را برای ترید در این بازار پیدا کنند.

صفحه نخست فیلم‌های آموزشی بورس و تحلیل تکنیکال فرادرس
برای مشاهده مجموعه فیلم‌های آموزش بورس و تحلیل تکنیکال فرادرس، روی تصویر کلیک کنید.

با توجه به اهمیت این موضوع و شناخت انواع اصطلاحات موجود در تحلیل تکنیکال فیلم‌های آموزشی متنوعی در فرادرس تهیه شده است که در ادامه لینک برخی از آن‌ها را مشاهده می‌کنید.

برای مشاهده آموزش‌های بیشتر در این حوزه می‌توانید از لینک زیر استفاده کنید.

اصطلاحات روند بازار در تحلیل تکنیکال

حرکت قیمت در جهت بالا یا پایین که با تشکیل بیشینه و کمینه‌های بالاتر در حرکت صعودی و بیشینه‌ها و کمینه‌های پایین‌تر در حرکت نزولی همراه است را در اصطلاح روندهای موجود در تحلیل تکنیکال می‌گویند. در ادامه برخی از اصطلاحات مربوط به روند در تحلیل تکنیکال را شرح می‌دهیم.

۴. اصطلاح روند صعودی در تحلیل تکنیکال

روند صعودی از بیشینه‌ها و کمینه‌هایی تشکیل می‌شوند که در روندی صعودی قرار دارند. به این ترتیب قله‌های بالاتر از قله‌های قبلی و کمینه‌هایی بالاتر از کمینه‌های قبلی در روند صعودی در نمودار تشکیل می‌شوند.

۵. اصطلاح روند نزولی در تحلیل تکنیکال

زمانی که بیشینه‌های کمتری نسبت به بیشینه‌های قبلی و کمینه‌هایی کمتر از کمینه‌های قبلی در نمودار تشکیل شود، روند بازار نزولی است.

۶. اصطلاح بازار خنثی

بازار خنثی با بدون روند یکی از اصطلاحات تحلیل تکنیکال است و مربوط به زمانی می‌شود که قیمت در بازار مربوطه در بازه‌ قیمتی مشخصی بین دو خط افقی نوسان می‌کند و روند خاصی ندارد.

۷. خط روند چیست؟

خط روند از متصل کردن بیشینه‌های متوالی برای روندهای نزولی و کمینه‌های متوالی در روندهای صعودی تشکیل می‌شود.

۸. خط روند صعودی در تحلیل تکنیکال

خط روند صعودی خطی است که به سمت راست نمودار و در جهت بالا رسم می‌شود و حداقل دو کمینه از نمودار مربوطه را به هم متصل می‌کند. کمینه دومی در نمودار مربوطه می‌بایست بالاتر از کمینه قبلی باشد تا خط روند بین آن‌ها صعودی شود. خطوط روند صعودی همانند نواحی حمایتی برای نمودار عمل می‌کنند و در نزدیکی آن‌ها میزان تقاضا نسبت به عرضه افزایش پیدا می‌کند.

تا زمانی که قیمت در بالای خط روند صعودی قرار داشته باشد، روند قیمت در بازار مربوطه صعودی است. شکست خط روند صعودی و عبور قیمت از آن به سمت پایین این موضوع را نشان می‌دهد که احتمال برگشت روند به سطوح پایین‌تر در نمودار زیاد است.

خط روند صعودی در تحلیل تکنیکال (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

۹. خط روند نزولی در تحلیل تکنیکال

خط روند نزولی در نمودار قیمت خطی است که از سمت چپ به راست و به سمت پایین در نمودار مربوطه رسم می‌شود. خط روند نزولی در نمودار حداقل دو بیشینه قیمتی را به هم متصل می‌کند. برای اینکه خط روند مربوطه نزولی شود لازم است تا بیشینه دومی پایین‌تر از بیشینه اولی در نمودار مربوطه باشد.

خطوط روند نزولی در نمودار قیمت همانند خطوط مقاومتی در بازار مربوطه عمل می‌کنند و تا زمانی که قیمت در زیر آن‌ها قرار دارد بیان‌گر افزایش میزان عرضه نسبت به تقاضا در بازار موردنظر هستند. بنابراین تا زمانی که قیمت در زیر خط روند نزولی حرکت می‌کند، روند موجود در بازار موردنظر نزولی است. شکست خط روند نزولی و عبور قیمت به سمت بالا از این خط روند بیان‌گر افزایش احتمال برگشت روند به سمت سطوح بالاتر قیمتی است.

خط روند نزولی در تحلیل تکنیکال (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

اصطلاحات حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال

حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال دو نمونه از اصطلاحات پایه‌ای و مهم در تحلیل تکنیکال هستند که در ادامه هر کدام را شرح می‌دهیم.

۱۰. سطح حمایتی چیست؟

سطح حمایتی سطحی در نمودار است که در آن سرعت روند نزولی کاهش پیدا می‌کند یا ممکن است متوقف شود. این موضوع به دلیل افزایش میزان تقاضا در بازار مربوطه روی می‌دهد. بنابراین سطح حمایتی در نقطه مقابل سطح مقاومتی قرار دارد.

۱۱. کف قیمت

پایین‌ترین سطوح قیمتی در زمان روند نزولی در بازار ناحیه‌ای را تشکیل می‌دهد که در تحلیل تکنیکال به آن کف قیمت می‌گویند.

۱۲. برگشت از کف

زمانی که روند قیمتی پس از رسیدن به کف‌های قیمتی به سمت سطوح بالاتر برگشت می‌کند، به آن برگشت از کف می‌گویند.

۱۳. شکست به پایین

شکست به پایین یکی دیگر از اصطلاحات موجود در تحلیل تکنیکال است و زمانی استفاده می‌شود که قیمت بتواند ناحیه‌ای حمایتی را به سمت پایین بشکند. در حالتی دیگر این اصطلاح زمانی استفاده می‌شود که قیمت بتواند یکی از انواع الگوهای موجود در تحلیل تکنیکال را به سمت پایین بشکند و از آن خارج شود.

شکست رو به پایین نشان دهنده برتری فروشندگان نسبت به خریداران است و احتمال شروع روند نزولی در نمودار را افزایش می‌دهد.

مقاومت در تحلیل تکنیکال

عرضه‌ دارایی یا سهام در بازار موردنظر که منتظر فروش در قیمتی بالاتر از سطح قیمت کنونی بازار هستند، ناحیه مقاومتی در نمودار مربوطه را ایجاد می‌کند. ایجاد نواحی مقاومتی با توجه به رفتار پیشینه قیمت در بازار مربوطه باعث می‌شود تا عبور قیمت از این سطح در بازار موردنظر دشوار شود.

۱۴. شکست رو به بالا

شکست رو به بالا در زمان حرکت‌های سریع قیمت به سمت سطوح بالاتر در نمودار روی می‌دهد که در این زمان قیمت می‌تواند سطوح مقاومتی، بیشینه‌های قبلی یا الگوهای قیمتی دیگر را بشکند و از آن‌ها فراتر رود.

۱۵. مفهوم تایید در تحلیل تکنیکال

از کلمه تایید زمانی در تحلیل تکنیکال استفاده می‌شود که سیگنال یک اندیکاتور مطابق با سیگنال حاصل از سایر ابزارهای مالی یا الگوهای قیمتی باشد. برای مثال ممکن است سیگنال‌های دریافتی، تاییدی برای ادامه روند در بازار مربوطه باشند. علاوه بر این زمانی که سیگنال اندیکاتوری با سایر سیگنال‌های دریافتی از پرایس اکشن نمودار همخوانی نداشته باشد، واگرایی در اندیکاتور روی می‌دهد.

۱۶. اصطلاح پولبک در تحلیل تکنیکال چیست؟

برگشتی سریع است که بعد از شکست ناحیه یا الگویی قیمتی روی می‌دهد. پولبک معمولا با حجم معاملات کمی همراه است.

۱۷. برگشت قیمت چیست؟

تغییری که در روند قیمت در بازار موردنظر با توجه به تغییر در میزان عرضه و تقاضا ایجاد می‌شود را در اصطلاح برگشت قیمت می‌گویند. هر اندازه زمان تشکیل الگوی برگشتی در نمودار قیمت طولانی‌تر باشد، تاثیر بیشتری در رفتار آتی قیمت در بازار مربوطه دارد.

۱۸. تست ناحیه چیست؟

حرکت قیمت سهام یا دارایی به سطح حمایت و مقاوتی قبلی در نمودار را در اصطلاح تست ناحیه مربوطه توسط قیمت می‌گویند. تست نواحی حمایت و مقاومتی می‌تواند به‌گونه‌ای انجام شود که قیمت در زمان رسیدن به آن‌ها نتواند از این نواحی عبور کند که این موضوع باعث تقویت ناحیه مقاومت و حمایتی مربوطه می‌شود. در مواردی نیز این امکان وجود داد که قیمت به این نواحی نفوذ کند و پس از عبور از این نواحی به آن‌ها پولبک بزند.

۱۹. اسپایک در تحلیل تکنیکال چیست؟

اسپایک الگویی است که در آن حرکت سریع قیمت به سمت بالا یا پایین در نمودار قیمت انجام می‌شود. حرکات اسپایک در نمودار قیمت معمولا با حرکتی در خلاف جهت حرکت قبلی خنثی می‌شوند.

اصطلاحات پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال

در ادامه الگوهای مربوط به پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال را شرح می‌دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره الگوهای پرایس اکشن و نحوه ترید آن‌ها می‌توانید فیلم آموزش مقدماتی پرایس اکشن در بورس و بازارهای مالی فرادرس را مشاهده کنید.

۲۰. بیس چیست؟

یکی از الگوهای قیمتی در تحلیل تکنیکال است و پس از ریزش قیمت در محدوده قیمتی کوچکی از نمودار قیمت تشکیل می‌‌شود. با خروج قیمت از این ناحیه، الگوی بیس در تحلیل تکنیکال کامل می‌شود. با بررسی نمودار قیمت متوجه می‌شویم که روندهای صعودی و نزولی که به بیس وارد و خارج می‌شوند را می‌توان در چهار دسته زیر قرار داد که در ادامه هر کدام را به‌‌‌طور جداگانه شرح می‌دهیم.

  • الگوی «رالی بیس رالی» (Rally Base Rally | RBR)
  • الگوی «دراپ بیس دراپ» (Drop Base Drop | DBD)
  • الگوی «دراپ بیس رالی» (Drop Base Rally | DBR)
  • الگوی «رالی بیس دراپ» (Rally Base Drop | RBD)
الگوی «رالی بیس رالی» و الگوی «دراپ بیس دراپ» (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

۲۱. رالی بیس رالی در پرایس اکشن

رالی بیس رالی معمولا در روندهای صعودی مشاهده می‌شود. در رالی بیس رالی در ابتدا حرکت صعودی قیمت شروع می‌شود و در ادامه قیمت به ناحیه بیس می‌رسد. در این ناحیه قیمت برای مدتی توقف می‌کند. ولی در ادامه دوباره به روند صعودی خود ادامه می‌دهد.

۲۲. دراپ بیس دراپ در پرایس اکشن

دراپ بیس دراپ ناحیه‌ عرضه را در نمودار مشخص می‌کند. در این الگو در ابتدا قیمت روند نزولی را شروع می‌کند و در ادامه به ناحیه بیس می‌رسد. پس از توقفی که قیمت در ناحیه بیس انجام می‌دهد در ادامه قیمت روند نزولی خود را ادامه می‌دهد. این الگو برعکس الگوی رالی بیس رالی در نمودار است و در روندهای نزولی تشکیل می‌شود.

الگوی «دراپ بیس رالی» و الگوی «رالی بیس دراپ» (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

۲۳. دراپ بیس رالی در پرایس اکشن

دراپ بیس رالی ناحیه تقاضا در بیس را نشان می‌‌دهد. در این الگو در ابتدا قیمت روندی نزولی دارد و در ادامه ناحیه بیس را در کف قیمتی تشکیل می‌دهد. سپس قیمت از ناحیه بیس به سمت بالا برگشت می‌کند و وارد مرحله رالی می‌شود. این تغییر جهت قیمت موقعیت‌های مناسبی را برای باز کردن پوزیشن‌های معاملاتی لانگ در اختیار تریدرها قرار می‌دهد.

برای آشنایی بیشتر با الگوهای پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال می‌توانید مطلب الگوهای پرایس اکشن که باید بشناسید از مجله فرادرس را مطالعه کنید.

۲۴. رالی بیس دراپ در پرایس اکشن

الگوی رالی بیس دراپ برعکس الگوی دراپ بیس رالی است. بنابراین الگوی رالی بیس دراپ سقف‌های قیمتی را در نمودار نشان می‌دهد. در این الگو در ابتدا حرکت صعودی قیمت انجام می‌شود و پس از تشکیل ناحیه بیس در ادامه قیمت به سمت نواحی پایین‌تر قیمتی حرکت می‌کند.

اصطلاحات کانال در تحلیل تکنیکال

محدوه‌ای بین دو خط روند موازی را کانال قیمت می‌گویند. در کانال‌های قیمتی خط بالایی بیشینه‌های نسبی و مهم و خط روند پایینی کمینه‌های نسبی در نمودار قیمت را به هم متصل می‌کند. در کانال‌های قیمتی با نزدیک شدن قیمت به خطوط روند در کانال احتمال برگشت روند افزایش پیدا می‌کند.

انواع کانال در تحلیل تکنیکال (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

۲۵. کانال صعودی قیمت

کانال صعودی قیمت زمانی در نمودار تشکیل می‌شود که قیمت در روندی صعودی بین دو خط روند صعودی موازی نوسان کند. در این حالت خط روند صعودی پایینی همانند خط حمایتی و خط روند صعودی بالایی همانند خط مقاومتی عمل می‌کند. علاوه بر این برای تشکیل کانال صعودی قیمت لازم است تا سه نوسان قیمتی برای تشکیل بیشینه در روند صعودی کانال و سه نوسان قیمتی برای تشکیل کمینه در ناحیه مربوطه در نمودار ایجاد شود.

۲۶. کانال نزولی قیمت

کانال نزولی قیمت در نمودار زمانی تشکیل می‌شود که قیمت بین دو خط روند نزولی در بالا و پایین نوسان کند. در این حالت خط روند بالایی همانند مقاومت و خط روند پایینی همانند خط حمایت عمل می‌کند. برای ایجاد کانال نزولی قیمت در نمودار لازم است تا حداقل سه نوسان قیمتی برای تشیکل بیشینه‌های نزولی و سه نوسان قیمتی برای تشکیل کمینه‌های نزولی در نمودار مربوطه ایجاد شود.

۲۷. کانال افقی قیمت

کانال افقی در نمودار قیمت زمانی تشکیل می‌شود که قیمت بین دو خط افقی در بالا و پایین قیمت نوسان می‌کند. در کانال افقی خط افقی در پایین قیمت همانند خط حمایت و خط افقی در بالای نمودار قیمت همانند خط مقاومتی عمل می‌کند. برای تشکیل کانال افقی در نمودار لازم است تا حداقل سه نوسان قیمتی برای تشکیل بیشینه قیمتی در سطح مقاومتی و سه نوسان قیمتی برای تشکیل کمینه قیمتی در ناحیه حمایتی در این الگو ایجاد شود.

اصطلاحات بازار در تحلیل تکنیکال

بازارهای صعودی و نزولی در تحلیل تکنیکال دارای اصطلاحاتی هستند که در ادامه آن‌ها را شرح می‌‌دهیم.

۲۸. بازار گاوی چیست؟

بازار صعودی را بازار گاوی می‌گویند. بازار گاوی یکی از چرخه‌های بازار را تشکیل می‌دهد که در آن شاهد روندهای میان‌مدت یا بلندمدت صعودی در بازار مربوطه هستیم.

۲۹. تله گاوی چیست؟

تله گاوی در بازارهای نزولی روی می‌دهد. در این حالت قیمت برای مدت کوتاهی به سمت سطوح بالاتر حرکت می‌کند و موجب می‌شود تا خریداران به اشتباه وارد پوزیشن‌های معاملاتی لانگ شوند. در این حالت با برگشت روند به سمت سطوح پایین‌تر خریداران دچار ضرر می‌شوند.

۳۰. بازار خرسی چیست؟

بازار نزولی را بازار خرسی می‌گویند. این بازار یکی از چرخه‌های بازار را تشکیل می‌‌دهد که می‌تواند هر چهار سال یک بار در بازه‌های بلندمدت سالانه یا بیشتر روی دهد.

۳۱. تله خرسی چیست؟

حرکتی موقت به سمت سطوح پایین قیمت که روند نزولی را شروع نمی‌کند ولی باعث می‌شود تا فروشندگان به اشتباه وارد پوزیشن‌های معاملاتی شورت شوند و به دام بیافتند.

۳۲. اصلاح قیمت چیست؟

حرکت قیمت برخلاف جهت روند اصلی در نمودار را اصلاح قیمت می‌گویند. اصلاحات اصلی در نمودار قیمت معمولا یک سوم تا دو سوم از روند صعودی یا نزولی قبلی را شامل می‌شوند.

۳۳. نقدینگی چیستی؟

نقدینگی در بازار اصطلاحی است که برای نشان دادن میزان سهولت در انجام معاملات در قیمت درخواستی در بازار استفاده می‌شود. بازاری که از نقدینگی بالایی برخوردار است می‌تواند قبل از تغییرات قابل توجه در قیمت دارایی مربوطه حجم بالایی از خرید و فروش را جذب کند.

اصطلاحات عرضه و تقاضا در تحلیل تکنیکال

در این قسمت سعی داریم تا اصطلاحات مربوط به عرضه و تقاضا در تحلیل تکنیکال را به‌طور کاربردی شرح دهیم.

۳۴. ناحیه عرضه چیست؟

ناحیه عرضه در نمودار قیمت ناحیه‌است که فشار فروش از خرید بیشتر است. این موضوع باعث می‌شود تا قیمت‌ها روندی نزولی داشته باشند. این نواحی معمولا پس از افزایش قیمت ایجاد می‌شوند و در آن‌ها فروشندگان برای تیک پروفیت به بازار مربوطه ورود می‌کنند. این نواحی زمانی در بازار تشکیل می‌شوند که دارایی‌ موردنظر بیشتر از ارزش واقعی آن‌ ارزش‌گذاری شود. در زمان ترید با استفاده از نواحی عرضه و تقاضایی در نمودار قیمت، نواحی عرضه همانند سطوح مقاومتی در نمودار عمل می‌کنند.

۳۵. ناحیه تقاضا چیست؟

نواحی تقاضایی در نمودار قیمت به محدوده‌هایی گفته می‌شود که در آن‌ها فشار خرید از فروش بیشتر می‌شود. بنابراین با رسیدن قیمت به این نواحی احتمال افزایش قیمت افزایش پیدا می‌کند. تقاضا در بازار درخواست خرید از طرف سرمایه‌گذاران است که در نمودار نواحی حمایتی را تشکیل می‌دهد.

این نواحی معمولا زمانی در نمودار قیمت تشکیل می‌شوند که قیمت در روندهای نزولی قرار دارد. در این حالت قمیت دارایی به سطوحی رسیده است که توجه خریداران را به خود جلب می‌کند. با توجه به اینکه نواحی تقاضا در نمودار قیمت همانند سطوح حمایتی عمل می‌کنند، با رسیدن قیمت به آن‌ها تریدرها احتمال می‌دهند روند به سمت سطوح بالاتر برگشت کند.

۳۶. انباشت در تحلیل تکنیکال چیست؟

انباشت در تحلیل تکنیکال به فرآیندی گفته می‌شود که در بازه زمانی مشخصی تمامی عرضه‌های انجام شده در بازار مربوطه توسط افزایش تقاضا از سوی خریداران جذب می‌شود. در نهایت خریداران کنترل بازار را به دست می‌گیرند و قیمت روند صعودی خود را شروع می‌کند.

فاز انباشت در بازار زمانی ایجاد می‌شود که پول هوشمند و سرمایه‌گذاران سازمانی در کف‌های قیمتی خریدهایی با حجم بالا انجام دهند که این موضوع باعث به وجود آمدن ناحیه تقاضایی در نمودار مربوطه می‌شود.

۳۷. توزیع چیست؟

فرآیندی است که در ‌آن تقاضای موجود در بازار با افزایش بیش از حد عرضه پاسخ داده می‌‌شود. در بازه‌های زمانی مشخص افزایش عرضه در بازار مربوطه تاثیری منفی بر روی قیمت دارد و باعث کاهش آن می‌شود. با افزایش عرضه در زمان توزیع در بازار موردنظر، نمودار مربوطه الگوهایی همانند سقف دوقلو یا سقف سه‌قلو تشکیل می‌دهد.

بنابراین زمانی که فاز انباشت کامل می‌شود. با تغییر احساسات موجود در بازار مرحله توزیع در بازار مربوطه شروع می‌شود. فاز توزیع زمانی شروع می‌شود که سرمایه‌گذاران سازمانی سعی می‌کنند در قیمت‌های بالا دارایی‌های خود را بفروشند. این موضوع باعث می‌شود تا ناحیه عرضه‌ای در نمودار مربوطه تشکیل شود. تشکیل ناحیه‌ عرضه‌ای باعث افزایش فشار فروش در بازار مربوطه می‌شود.

۳۸. اصطلاح تثبیت چیست؟

به نوسان بدون جهت قیمت که در بازه‌ای محدود انجام می‌شود در اصطلاح تثبیت قیمت می‌گویند. مرحله تثبیت معمولا به‌ صورت وقفه‌ای در بین روندهای صعودی یا نزولی در بازار روی می‌دهد.

اصطلاحات الگوهای شمعی در تحلیل تکنیکال

الگوهای شمعی یکی از محبوب‌ترین روش‌ها برای تحلیل نمودار قیمت است که بسیاری از تریدرها از آن استفاده می‌کنند. این موضوع به این دلیل است که الگوهای شمعی بسیار ساده هستند و با استفاده از آن‌ها می‌توان به‌خوبی نمودار قیمت را تحلیل کرد. در ادامه برای نمونه تعدادی از اصطلاحات مربوط به الگوهای شمعی را نام می‌بریم و توضیحاتی درباره آن‌ها ارائه می‌کنیم.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع الگوهای شمعی در تحلیل تکنیکال می‌توانید فیلم آموزش الگوهای شمعی یا کندل استیک در بورس و بازارهای مالی فرادرس را مشاهده کنید.

۳۹. الگوهای شمعی برگشتی صعودی

الگوهای شمعی برگشتی صعودی مربوط به دسته‌ای از الگوهای شمعی می‌شوند که در آن‌ها خریداران کنترل بازار را به دست گرفته‌اند. بنابراین پس از تشکیل این الگوها تریدرها معمولا وارد پوزیشن معاملاتی لانگ می‌شوند.

۴۰. اصطلاح چکش در الگوی شمعی

«کندل چکش» (Hammer Candlestick) یکی از انواع الگوهای شمعی صعودی تک کندلی در تحلیل تکنیکال است. در ادامه نحوه شناسایی الگوی چکش در نمودار قیمت را شرح می‌دهیم.

  • کندل چکش بدنه‌ای کوچک دارد.
  • سایه پایینی کندل چکش در برابر بدنه آن بلند است.
  • کندل چکش سایه بالایی ندارد یا سایه‌ای بسیار کوچک در قسمت بالای بدنه دارد.
  • رنگ بدنه کندل چکش مهم نیست.
کندل چکش در نمودار (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

با توجه به اینکه کندل چکش یکی از انواع الگوهای کندل برگشتی صعودی است بنابراین این کندل معمولا در کف‌های قیمتی تشکیل می‌‌‌شود. بنابراین برای استفاده از این کندل برای انجام معاملات تریدرها تمایل دارند در انتهای روندهای نزولی و نزدیک نواحی حمایتی این کندل را در نمودار مربوطه پیدا کنند.

۴۱. الگوی اینگالف صعودی

الگوی اینگالف صعودی یکی از انواع «الگوی کندل اینگالف» (Engulfing Patterns) است و در نمودار از دو کندل تشکیل می‌شود. برای شناسایی این الگوی شمعی در نمودار قیمت می‌توانید به موارد زیر توجه کنید.

  • کندل اولی در الگوی اینگالف صعودی می‌بایست نزولی باشد.
  • کندل دومی در این الگو صعودی است.
  • بدنه کندل دومی تمام بدنه کندل اولی را می‌پوشاند.
الگوی اینگالف صعودی (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

۴۲. الگوی ستاره صبحگاهی

«الگوی کندل ستاره صبحگاهی» (Morning Star Candlestick Pattern) یکی از الگوهای شمعی برگشتی صعودی در تحلیل تکنیکال است که از سه کندل تشکیل شده است. برای اینکه بتوانیم این الگوی شمعی را در نمودار قیمت شناسایی کنیم لازم است تا شرایط زیر را بررسی کنیم.

  • کندل اولی در الگوی ستاره صبحگاهی نزولی است.
  • کندل سومی در الگوی ستاره صبحگاهی صعودی است.
  • کندل دومی نسبت به کندل‌های اولی و سومی بدنه‌ای کوچک‌تر دارد و می‌تواند شکلی شبیه به کندل دوجی در نمودار تشکیل دهد.
  • رنگ بدنه کندل دومی مهم نیست.
  • بهتر است بدنه کندل وسطی با بدنه کندل‌های اولی و سومی هم‌پوشانی نداشته باشد.
الگوی ستاره صبحگاهی (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

۴۳. اصطلاح سه سرباز سفید در نمودار قیمت

الگوی سه سرباز سفید در نمودار قیمت از سه کندل صعودی متوالی تشکیل شده است. برای شناسایی کندل سه سرباز سفید می‌توانید شرایط زیر را در نمودار قیمت بررسی کنیم.

  • شناسایی سه کندل متوالی صعودی در نمودار قیمت.
  • سه کندل صعودی می‌بایست دارای بدنه‌هایی بزرگ باشند.
  • در الگوی سه سرباز سفید کندل‌ها بدون سایه یا دارای سایه‌هایی کوچک هستند.
الگوی سه سرباز سفید در نمودار قیمت (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

۴۴. الگوهای برگشتی نزولی شمعی

الگوهای برگشتی نزولی در تحلیل تکنیکال نشان دهنده تسلط فروشنده‌ها در بازار موردنظر هستند. بنابراین تریدرها با مشاهده این الگوهای قیمتی معمولا خود را برای باز کردن پوزیشن‌های معاملاتی شورت در نمودار آماده می‌کنند. در ادامه تعدادی از الگوهای برگشتی نزولی در نمودار را شرح می‌دهیم.

۴۵. الگوی مرد به دار آویخته

الگوی مرد به دار آویخته اصطلاحی است که برای یکی از انواع الگوهای برگشتی نزولی در تحلیل تکنیکال استفاده می‌شود. الگوی مرد به دار آویخته الگویی تک کندلی است و برای شناسایی آن در نمودار قیمت می‌توانیم موارد زیر را در زمان تشکیل الگوی شمعی در نمودار قیمت بررسی کنیم.

  • کندل دارای بدنه‌ای کوچک است.
  • سایه پایینی در این الگو نسبت به بدنه کندل دارای طول زیادی است.
  • این الگو در بالای بدنه بدون سایه است یا سایه‌ای کوچک دارد.
  • رنگ بدنه کندل در الگوی مرد به دار آویخته اهمیت ندارد.
الگوی مرد به دار آویخته (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

۴۶. الگوی ستاره دنباله‌دار

الگوی ستاره دنباله‌دار از دیگر الگوهای تک کندلی در تحلیل تکنیکال است که نشان دهنده برگشت روند از صعودی به نزولی در نمودار قیمت است. برای شناسایی این الگو در نمودار قیمت می‌توانیم موارد زیر را در نمودار بررسی کنیم.

  • این کندل دارای بدنه‌ای کوچک است.
  • سایه بالایی در این الگو نسبت به بدنه آن بلند است.
  • الگوی ستاره دنباله‌دار در قسمت پایین بدنه سایه‌ای ندارد یا دارای سایه‌ای بسیار کوچک است.
  • رنگ بدنه کندل ستاره دنباله‌دار اهمیتی ندارد.
الگوی ستاره دنباله‌دار (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

۴۷. الگوی اینگالف نزولی

الگوی اینگالف نزولی از دو کندل در نمودار قیمت تشکیل شده است و احتمال شروع روند نزولی در نمودار مربوطه را نشان می‌دهد. برای شناسایی این الگو در نمودار می‌توانید شرایط زیر را در زمان تشکیل این الگو در نمودار قیمت بررسی کنید.

  • کندل اول در این الگو صعودی است.
  • کندل دومی در این الگو نزولی است.
  • بدنه کندل دومی می‌بایست بدنه کندل اولی در این الگو را بپوشاند.
الگوی اینگالف نزولی (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

۴۸. الگوی ستاره عصرگاهی در تحلیل تکنیکال

«الگوی ستاره عصرگاهی» (Evening Star Candlestick Pattern) در نمودار قیمت از سه کندل تشکیل می‌شود. برای اینکه بتوانیم این الگو را در نمودار قیمت شناسایی کنیم، لازم است تا موارد زیر را در نمودار مربوطه بررسی کنیم.

  • کندل اول صعودی است.
  • کندل سوم نزولی است.
  • کندل دوم نسبت به کندل‌های اولی و سومی دارای بدنه‌ای کوچک است.
  • رنگ بدنه دومی اهمیتی ندارد.
  • بهتر است بدنه کندل دوم با بدنه‌های کندل‌های اولی و سومی هم‌پوشانی نداشته باشد.
الگوی ستاره عصرگاهی در تحلیل تکنیکال (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

۴۹. الگوی سه کلاغ سیاه

الگوی سه کلاغ سیاه یکی دیگر از الگوهای برگشتی نزولی در تحلیل تکنیکال است که از سه کندل نزولی متوالی در نمودار قیمت تشکیل شده است. برای شناسایی این الگو در نمودار قیمت می‌توانید شرایط زیر را در نمودار مربوطه بررسی کنید.

  • تشکیل سه کندل نزولی متوالی در نمودار قیمت
  • بدنه‌های کندل‌های نزولی می‌بایست بزرگ باشند.
  • کندل‌های نزولی فاقد سایه یا دارای شدوهایی کوچک هستند.
الگوی سه کلاغ سیاه (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

اصطلاحات الگوهای تحلیل تکنیکال

اشکال خاصی که از نوسانات قیمت در نمودار ایجاد می‌شوند را در اصطلاح الگوهای قیمتی در تحلیل تکنیکال می‌گویند. از الگوهای موجود در تحلیل تکنیکال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • الگو‌های ادامه دهنده
    • الگوهای ادامه دهنده صعودی
    • الگوهای ادامه دهنده نزولی
  • الگوهای برگشتی
    • الگوهای برگشتی صعودی
    • الگوهای برگشتی نزولی

۵۰. الگوهای ادامه‌دهنده در تحلیل تکنیکال

الگوهای ادامه دهنده همان مرحله‌های مربوط به تثبیت قیمت در بازارهای مالی هستند که در آن‌ها به‌طور موقت قیمت در میانه روندهای صعودی یا نزولی متوقف می‌‌شود. این الگوها همانند ایستگاه‌هایی برای حرکت بعدی قیمت در راستای روند قبلی عمل می‌کنند.

۵۱. اصطلاح پرچم چیست؟

الگوی «پرچم» (Flag) یکی از انواع الگوهای قیمتی در تحلیل تکنیکال است که نشان دهنده تثبیت قیمت بعد از حرکت سریع صعودی یا نزولی در نمودار است. مرحله تثبیت قیمت که همانند مستطیلی در خلاف روند اصلی در نمودار ایجاد می‌شود شکلی شبیه به پرچم ایجاد می‌کند. لازم به ذکر است این الگو همانند الگوی مثلث در تحلیل تکنیکال یکی از انواع الگوهای ادامه‌دهنده در تحلیل تکنیکال محسوب می‌شود.

تشکیل الگوی پرچم در روندهای صعودی و نزولی (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

۵۲. الگوی مثلث چیست؟

الگوی مثلث یکی از الگوهای قیمتی در تحلیل تکنیکال است و زمانی در نمودار تشکیل می‌شود که قیمت بین دو خط روند نزولی از بالا و خط روند صعودی از پایین قرار بگیرد. خط روند بالایی بیشینه‌هایی که به‌تدریج قله‌های پایین‌تری را تشکیل می‌دهند در این الگو به هم متصل می‌کند.

از سویی دیگر خط روند پایینی نیز کمینه‌های قیمتی که روندی افزایشی دارند را در این الگو به هم وصل می‌کند. الگوی مثلث زمانی کامل می‌شود که با افزایش حجم معاملات قیمت از یکی از خطوط روند الگوی مثلث به سمت بالا یا پایین خارج شود.

۵۳. الگوی مثلث صعودی در تحلیل تکنیکال

«الگوی مثلث صعودی» (Ascending Triangle Pattern) یکی از انواع الگوی مثلث است که در آن کمینه‌های قیمتی به تدریج افزایش پیدا می‌کنند. در قسمت بالای این الگو نیز بیشینه‌های قیمتی تقریبا در یک سطح تشکیل می‌شوند که آن‌ها را می‌توان با خطی افقی به هم متصل کرد.

الگوی مثلث صعودی یکی از انواع الگوهای صعودی در تحلیل تکنیکال محسوب می‌شود. این الگو با شکست خط مقاومتی در بالای الگو و بسته شدن کندل قیمت در بالای آن کامل می‌شود.

الگوی مثلث صعودی در نمودار (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

۵۴. الگوی مثلث نزولی در تحلیل تکنیکال

«الگوی مثلث نزولی» (Descending Triangle Pattern) برعکس الگوی مثلث صعودی در تحلیل تکنیکال است. الگوی مثلث نزولی یکی از انواع الگوهای ادامه‌دهنده در تحلیل تکنیکال است که برای پیدا کردن موقعیت‌های معاملاتی در جهت روند نزولی بازار موردنظر از آن استفاده می‌کنند.

در زمان تشکیل این الگو حجم معاملات در قسمت‌های پایین این الگو زیاد است و در قسمت‌های بالای این الگو کاهش پیدا می‌کند. این الگو از خط روندی نزولی در بالا و خط حمایت افقی در پایین مثلث تشکیل می‌شود. زمانی که قیمت بتواند با حجم بالایی خط حمایت پایینی در این مثلث را به سمت پایین بشکند و از آن عبور کند، این الگو کامل می‌شود و احتمال ادامه روند نزولی قبلی افزایش پیدا می‌کند.

الگوی مثلث نزولی (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

الگوهای برگشتی در تحلیل تکنیکال

تشکیل الگوهای برگشتی در انتهای روندها باعث می‌شوند احتمال برگشت روند در نمودار مربوطه افزایش پیدا کند. در ادامه برخی از الگوهای برگشتی در تحلیل تکنیکال را شرح می‌دهیم.

۵۵. الگوی سه قله چیست؟

الگوی سه قله در تحلیل تکنیکال بسیار شبیه الگوی دوقله است با این تفاوت که این الگو به جای دو قله از سه قله متوالی در نمودار مربوطه تشکیل می‌شود. حجم معاملات در هر قله در این الگو کمتر از مقدار حجم در قله‌های قبلی آن است. این الگو نیز زمانی تکمیل می‌شود که قیمت با شکست خط گردن بتواند از آن عبور کند و کندل مربوطه در پایین آن بسته شود.

۵۶. اصطلاح تشکیل سر و شانه در نمودار

این اصطلاح زمانی در تحلیل تکنیکال استفاده می‌شود که «الگوی سر و شانه» (Head and Shoulders Pattern) در نمودار قیمت تشکیل شود. در این الگو سه قله قیمتی که اولین و سومین قله کوتاه‌تر از قله وسطی است، در نمودار قیمت تشکیل می‌شود.

در این الگو حجم معاملات که در زمان تشکیل الگوی اول بالاست در زمان تشکیل قله‌های بعدی کاهش پیدا می‌کند. این الگو زمانی در نمودار قیمت کامل می‌شود که قیمت با حجم بالا بتواند خط گردن را به سمت پایین بشکند. خط گردن خطی است که کمینه‌های بین قله‌های قیمتی در الگوی سر و شانه را به هم متصل می‌کند.

نمونه‌ای برعکس از الگوی سر و شانه نیز می‌تواند در نمودار تشکیل شود که سیگنال‌هایی برخلاف جهت الگوی سر و شانه به تریدرها می‌دهد.

تشکیل الگوی سر و شانه در نمودار (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

۵۷. کف دوقلو چیست؟

در صورتی که در کف‌های قیمتی دو کمینه یک اندازه و پشت سر هم ایجاد شود اصطلاح کف دوقلو در نمودار را برای آن استفاده می‌کنند. الگوی کف دوقلو یکی از الگوهای برگشتی در تحلیل تکنیکال است که از دو کمینه قیمتی که تقریبا در یک سطح قرار دارند تشکیل می‌شود. این الگو که شکلی شبیه حرف انگلیسی W در نمودار ایجاد می‌کند، زمانی تکمیل می‌شود که نمودار بتواند با همراهی حجم به سطحی بالاتر از بیشینه بین دو کف قیمتی در این الگو برسد. در این حالت احتمال برگشت روند نزولی به سمت سطوح بالاتر قیمتی افزایش پیدا می‌کند.

در مواردی که سه کف قیمتی متوالی و تقریبا هم اندازه در نمودار تشکیل می‌شود تریدرها اصطلاح کف سه قلو را برای آن استفاده می‌کنند.

۵۸. سقف دوقلو چیست؟

الگوی سقف دوقلو در نمودار قیمت الگویی برعکس الگوی کف دوقلو در نمودار قیمت است که شکلی شبیه به حرف انگلیسی M در نمودار قیمت ایجاد می‌کند. در مواردی نیز ممکن است رفتار قیمت در نمودار مربوطه الگوهایی با سه بیشینه متوالی در نمودار ایجاد کند که به این الگوها در اصطلاح الگوی سقف سه قلو در تحلیل تکنیکال می‌گویند.

الگوی سقف دوقلو
الگوی سقف دوقلو

اصطلاحات اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال

در ادامه برخی از اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال را به همراه اصطلاحات مربوطه شرح می‌دهیم.

۵۹. واگرایی چیست؟

زمانی که سیگنال دریافتی از یک اندیکاتور با سیگنال‌های دریافتی از اندیکاتور دیگر هم‌خوانی نداشته باشد یا برعکس آن باشد، واگرایی روی می‌دهد. این عدم تایید در واگرایی معمولا سیگنالی برای برگشت روند محسوب می‌شود.

۶۰. اشباع خرید چیست؟

شرایطی از بازار است که در آن قیمت در بازار مربوطه خارج از محدوده نوسانی خود به سمت سطوح بالاتر قیمتی حرکت می‌کند. ایجاد اشباع خرید در بازار افزایش احتمال برگشت روند در بازار مربوطه به سمت سطوح پایین‌تر قیمتی را نشان می‌دهد.

۶۱. اشباع فروش چیست؟

اشباع فروش حالتی مقابل اشباع خرید در بازار است. بنابراین در اشباع فروش کاهش قیمت، نمودار مربوطه را به سطوح پایین‌تر هدایت می‌کند که معمولا در نهایت باعث برگشت روند به سطوح بالاتر قیمتی می‌شود.

۶۲. نقاط پیوت

مجموع بیشینه، کمینه و قیمت بسته شدن تقسیم بر سه نقاط پیوت را تشکیل می‌دهد. پس از محاسبه نقاط پیوت برای روز معاملاتی بعدی در صورتی که قیمت پایین‌تر از نقاط پیوت باشد، نقاط پیوت همانند مقاومت برای قیمت عمل می‌کنند. از سویی دیگر زمانی که قیمت در بالای نقاط پیوت باشد، نقاط پیوت همانند حمایت عمل می‌کنند.

۶۳. شاخص احساسات بازار چیست؟

شاخص احساسات بازار اندیکاتوری است که سعی می‌کند میزان تمایلات سرمایه‌گذاران خرد و شرکتی را برای ورود یا خروج از بازار اندازه‌گیری کند. با استفاده از این اندیکاتور تریدرها می‌توانند میزان خوش‌بینی و بدبینی نسبت به بازار مربوطه را در میان سرمایه‌گذاران متوجه شوند. برای مثال می‌توان از میزان مشاوره‌هایی که برای بازار صعودی یا نزولی به افراد داده می‌شود به عنوان عاملی تاثیرگذار بر روی شاخص احساسات بازار نام برد.

۶۴. حجم تعادلی چیست؟

«اندیکاتور حجم تعادلی» (On Balance Volume | OBV) نوعی اندیکاتور در تحلیل تکنیکال است که با استفاده از آن حجم در بازه مشخص روزانه، هفتگی و سایر بازه‌های زمانی به مجموع تجمعی اندیکاتور اضافه یا کم می‌شود.

در این اندیکاتور در صورتی که روند قیمت در بازه مربوطه صعودی باشد، در این صورت حجم به این مجموع تجمعی افزوده می‌شود و در صورت کاهش قیمت، حجم مربوطه از مجموع کم می‌شود. در صورتی که در بازه زمانی انتخابی قیمت سهام یا دارایی تغییر نکند، در این صورت هیچ حجمی به مجموع تجمعی اندیکاتور اضافه یا کم نمی‌شود.

۶۵. میانگین متحرک چیست؟

روشی است که برای هموارسازی اطلاعات با استفاده از میانگین‌گیری مجموعه‌ای از اعداد در یک دوره زمانی و به‌تدریج انجام می‌شود. این اعداد می‌تواند قیمت، حجم و سایر اطلاعات موجود از بازار مربوطه باشد.

این اطلاعات در بازه‌های زمانی متنوع می‌تواند محاسبه شود و اطلاعات مربوط به روز یا هفته جدید در هر دوره زمانی در محاسبات مربوطه لحاظ می‌شود. این محاسبات در نهایت به‌طور خطوطی در کنار نمودار قیمت با نام اندیکاتور «میانگین متحرک» (Moving Average) ظاهر می‌شوند و از آن‌ها برای تحلیل بازار می‌توان استفاده کرد.

یادگیری اصطلاحات بازار کریپتو با فرادرس

بازار کریپتو یکی از انواع بازارهای مالی است که در آن ارزهای دیجیتال معامله می‌شوند. ارزهای دیجیتال دارایی‌هایی هستند که در بسترهای غیرمتمرکز توسعه پیدا می‌کنند. بنابراین بازار کریپتو بازاری تکنولوژی‌محور است. با توجه به این موضوع افرادی که قصد دارند در این بازار فعالیت کنند لازم است تا با اصطلاحات موجود در این بازار آشنا شوند.

درک اصطلاحات موجود در بازار ارزهای دیجیتال همانند هاوینگ بیت کوین باعث می‌شود تا سرمایه‌گذاران با شناخت بهتر این بازار بتوانند معاملات موفقی را در این بازار انجام دهند. بسیاری از اصطلاحات موجود در تحلیل تکنیکال در بازار ارزهای دیجیتال نیز کاربرد دارد و در زمان تحلیل این بازار از آن‌ها استفاده می‌شود.

اما لازم به ذکر است که بازار کریپتو علاوه بر اصطلاحات مربوط به تحلیل تکنیکال دارای اصطلاحات دیگری نیز است که برای فعالیت در این بازار لازم است تا آن‌ها را یاد بگیریم. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اصطلاحات موجود در بازار کریپتو می‌توانید مطلب اصطلاحات ارز دیجیتال که باید بدانید از مجله فرادرس را مطالعه کنید.

صفحه نخست فیلم‌های آموزشی ارز های دیجیتال فرادرس
برای مشاهده مجموعه فیلم‌های آموزش ارزهای دیجیتال فرادرس، روی تصویر کلیک کنید.

علاوه بر این برای یادگیری این اصطلاحات و کسب اطلاعات بیشتر از نحوه انجام معاملات در بازار ارزهای دیجیتال، فیلم‌های آموزشی متنوعی در فرادرس تهیه شده است که لینک برخی از آن‌ها را در فهرست زیر مشاهده می‌کنید.

برای مشاهده فیلم‌های آموزشی بیشتر در این حوزه می‌توانید از لینک زیر استفاده کنید.

جمع‌بندی

در ابتدای این مطلب از مجله فرادرس اصطلاحات نمودار در تحلیل تکنیکال را شرح دادیم. برای این منظور انواع نمودارهای خطی، میله‌ای و شمعی در تحلیل تکنیکال را توضیح دادیم. سپس اصطلاحات روند بازار را بیان کردیم. برای این منظور درباره روندهای صعودی و نزولی و خط روند توضیحاتی را ارائه کردیم. اصطلاحات حمایت و مقاومت را شرح دادیم. برای این منظور مفاهیم مربوط به حمایت و مقاومت، اصطلاح پولبک، برگشت قیمت، تست ناحیه و اسپایک را شرح دادیم.

سپس اصطلاحات پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال را بیان کردیم. بنابراین درباره بیس، رالی و دراپ و الگوهای متنوعی که در نمودار قیمت تشکیل می‌دهند توضیحاتی را بیان کردیم. سپس اصطلاحات کانال و عباراتی که در بازارهای مالی استفاده می‌شوند را شرح دادیم. عرضه و تقاضا را بیان کردیم و در ادامه به توضیح اصطلاحات الگوهای شمعی در تحلیل تکنیکال پرداختیم.

برای این منظور الگوهای شمعی برگشتی صعودی و نزولی را شرح دادیم. سپس الگوهای قیمتی در تحلیل تکنیکال را توضیح دادیم. نمونه‌هایی از الگوهای ادامه‌ دهنده و الگوهای برگشتی در نمودار قیمت را شرح دادیم. سپس اصطلاحات اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال را بیان کردیم و در پایان نیز درباره نحوه یادگیری اصطلاحات بازار کریپتو توضیحاتی را ارائه کردیم.

بر اساس رای ۰ نفر
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
منابع:
ForbesIGFidelitybapitalIcmarkets
دانلود PDF مقاله
نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *