کتابخانه‌ های جاوا اسکریپت که باید بشناسید – معرفی ۲۳ کتابخانه

۱۳۰۱ بازدید
آخرین به‌روزرسانی: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲
زمان مطالعه: ۱۶ دقیقه
دانلود PDF مقاله
کتابخانه‌ های جاوا اسکریپت که باید بشناسید – معرفی ۲۳ کتابخانهکتابخانه‌ های جاوا اسکریپت که باید بشناسید – معرفی ۲۳ کتابخانه

کتابخانه‌ های جاوا اسکریپت با ارائه عملکردهای استاندارد به توسعه‌دهندگان و برنامه‌نویسان کمک می‌کنند وب‌اپلیکیشن و صفحات وب را آسان‌تر از قبل توسعه دهند. در کتابخانه‌ های JavaScript مؤلفه‌های «رابط کاربری» (User Interface)، ابزارهای زبانی، توابع ریاضی و سایر اجزای مورد نیاز برنامه‌نویسان برای توسعه آسان‌تر و بهتر وجود دارد. امروزه زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت به بخش جداناپذیری از برنامه‌های وب تبدیل شده است و استفاده از کتابخانه‌های موجود برای این زبان به کاربران کمک می‌کند در هزینه‌های زمانی و اقتصادی خود صرفه‌جویی کنند.

فهرست مطالب این نوشته
997696

در این مطلب آموزشی از مجله فرادرس قرار بر این است که ٢۳ تا از معروف‌ترین و بهترین کتابخانه‌های جاوا اسکریپت به کاربران معرفی شوند تا آن‌ها بهتر بتوانند تصمیم بگیرند که مطابق با نیاز خود یک یا چند تا از این کتابخانه‌ها را برای پروژه‌های شخصی خود به کار ببرند.

معرفی بهترین کتابخانه‌ های جاوا اسکریپت

جاوا اسکریپت دارای کتابخانه‌ها و فریمروکهای زیادی به منظور کمک به توسعه‌دهندگان برای تسریع روند توسعه است. هر یک از کتابخانه‌های جاوا اسکریپت مزایا، معایب و کاربردهای خودشان را دارند؛ در ادامه این مطلب معروف‌ترین و پراستفاده‌ترین آن‌ها معرفی شده‌اند. فهرست کتابخانه های جاوا اسکریپت معرفی شده در این مطلب در ادامه آمده است و سپس هر یک از آن‌ها در زیربخش‌هایی جداگانه بیشتر معرفی خواهند شد.

  1. کتابخانه React JS از پرکاربردترین کتابخانه‌ های جاوا اسکریپت
  2. jQuery از معروفترین کتابخانه های جاوا اسکریپت
  3. کتابخانه Vue JS از پراستفاده‌ترین کتابخانه‌ های جاوا اسکریپت
  4. نود جی اس Node JS
  5. کتابخانه ریداکس Redux
  6. Three JS
  7. کتابخانه جاوا اسکریپت Google polymer
  8. DOJO
  9. کتابخانه InfoVis
  10. D3 JS جاوا اسکریپت
  11. کتابخانه Pixi JS
  12. SWFObject
  13. کتابخانه Velocity JS
  14. WinJS
  15. کتابخانه JsPHP
  16. Socket IO
  17. کتابخانه جاوا اسکریپت MathJAX
  18. Blockly
  19. Modernizr
  20. کتابخانه ‎Verge3D
  21. Anime JS
  22. کتابخانه Parsley جاوا اسکریپت
  23. QUnit

1. کتابخانه React JS از پرکاربردترین کتابخانه‌ های جاوا اسکریپت

بدون شک کتابخانه «ریکت» (React JS) یکی از معروف‌ترین و در عین حال پراستفاده‌ترین کتابخانه‌ های جاوا اسکریپت به حساب می‌آید. استفاده از این کتابخانه آسان است و به منظور ایجاد رابط کاربری برای برنامه‌های کاربردی وب (نمای فرانت‌اند یا مدل معماری MVC) استفاده می‌شود. کتابخانه React توسط فیس‌بوک و چند شرکت دیگر پشتیبانی و نگهداری می‌شود.

کتابخانه React JS بسیار شفاف و انعطاف‌پذیر است و به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد با استفاده از کامپوننت‌های موجود در آن، رابط‌های کاربری پیچیده‌ای بسازند. کتابخانه React JS بسیار سریع و مقیاس‌پذیر به حساب می‌آید و با استفاده از آن اِعمال هر تغییری در رابط کاربری نیاز به بارگذاری مجدد ندارد و سربار آن بسیار کم است.

کتابخانه ری اکت جاوا اسکریپت

٢. jQuery از معروفترین کتابخانه های جاوا اسکریپت

«جی کوئری» (jQuery) از معروف‌ترین کتابخانه‌ های جاوا اسکریپت است و کمتر کسی وجود دارد که در زمینه برنامه نویسی جاوا اسکریپت، نام آن را نشنیده باشد. کتابخانه jQuery برنامه نویسی با جاوا اسکریپت را بسیار آسان می‌کند و از طرفی یادگیری و استفاده از آن نیز آسان است.

همچنین جی کوئری این کتابخانه محبوب جاوا اسکریپت ، بسیار توسعه‌پذیر است و امکان بارگذاری سریع برنامه‌ها را فراهم می‌کند. در داخل کتابخانه jQuery بسیاری از توابع استاندارد و مهم گردآوری شده‌اند و این امر کار توسعه را برای کاربران بسیار آسان خواهد کرد.

قطعه کدی از جاوا اسکریپت متشکل از چندین خط کد می‌تواند فقط با یک خط کد در jQuery پیاده‌سازی شود و همچنین در کنار همه مزایایی که این کتابخانه ارائه می‌دهد، پلاگین (افزونه) و ابزارهای اضافی زیادی نیز برای انجام کارها به شکلی آسان‌تر در جی‌کوئری وجود دارد.

برخی از مهم‌ترین کاربردهای jQuery در ادامه فهرست شده‌اند.

  • ویرایش کدهای CSS
  • مدیریت DOM در جاوا اسکریپت
  • کنترل رویدادهای HTML
  • ویرایش کدهای HTML
  • ساخت انیمیشن‌ها و Effectها
  • ابزارهای کاربردی و مفید
  • کار با AJAX
  • سایر موارد

مهم‌ترین نکته پیرامون کتابخانه جی‌کوئری، نحوه رسیدگی آن به مشکلات سازگاری مرورگرها است. در حال حاضر شرکت‌های بزرگ زیادی مانند مایکروسافت، گوگل و غیره از این کتابخانه در توسعه زیرساخت‌های خود استفاده می‌کنند. سینتکس jQuery شبیه به سینتکس CSS است و یادگیری آن برای مبتدیان آسان ولی گنجاندن jQuery در صفحات وب چندان هم کار ساده‌ای نیست.

3. کتابخانه Vue JS از معروفترین کتابخانه‌ های جاوا اسکریپت

کتابخانه معروف دیگر در این فهرست، «Vue JS» است. این کتابخانه بر اساس مدل «Virtual DOM» توسعه یافته و بسیار شبیه به کتابخانه React به حساب می‌آید و همچنین دارای معماری مبتنی بر کامپوننت است. با استفاده از الگوهای موجود در کتابخانه Vue JS، سرعت اجرای برنامه‌ها بسیار بیشتر می‌شود. در Vue در مقایسه با سایر کتابخانه های جاوا اسکریپت برای انجام کاری مشابه، به تعداد خطوط کد کمتری نیاز است.

Vue JS برای برنامه‌های کوچکی که نیاز به کدنویسی کمتری دارند بسیار انتخاب خوبی به حساب می‌آید. با ترکیب Vue با ابزارها و کتابخانه‌های دیگر، یک چارچوب کامل جاوا اسکریپت قابل راه‌اندازی است و به عنوان نوعی چارچوب، Vue می‌تواند عملکردهای پیچیده‌ای مانند مسیریابی، ساخت ابزار و سایر موارد را پشتیبانی کند.

معروفترین کتابخانه های جاوا اسکریپت

4. کتابخانه نود جی اس Node JS

«نود جی اس» (Node.js) یکی از مهم‌ترین کتابخانه های جاوا اسکریپت است که بیشتر کاربران به عنوان نوعی فریمورک از آن یاد می‌کنند، اما در اصل نود جی اس یک «محیط زمان اجرا» (Runtime Environment) به حساب می‌آید. این محیط زمان اجرا و کتابخانه جاوا اسکریپت بر روی موتور جاوا اسکریپت V8 کروم ساخته شده است. نود جی اس به برنامه‌نویسان اجازه می‌دهد تا برنامه‌های جاوا اسکریپت سریع و مقیاس‌پذیر را برای بک‌اند توسعه دهند. ماهیت ناهم‌زمان و رویداد‌محور Node.js آن را برای ایجاد برنامه‌هایی با ترافیک و اتصالات زیاد مناسب می‌سازد و در حال حاضر می‌توان گفت که نود جی اس محبوب‌ترین فریمورک جاوا اسکریپت برای توسعه بک‌اند است.

چرا باید از نود جی اس استفاده کرد؟

Node.js انتخابی بسیار مناسب برای توسعه‌دهندگانی است که نیاز به ساخت برنامه‌های تحت شبکه سریع و مقیاس‌پذیر با کمترین میزان کدنویسی دارند. آن‌ها می‌توانند وب سرورها و سایر سیستم‌های پشتیبان مانند سیستم‌هایی را بسازند که محیط زمان اجرای برنامه‌های تلفن همراه یا وب‌سایت‌ها را تأمین می‌کنند. نود جی اس جامعه‌ای قوی از مشارکت کنندگان دارد که روی آن کار می‌کنند و همیشه آن را در حالت بهینه نگه می‌دارند. از جمله معروف‌ترین آن‌ها می‌توان به شرکتی مانند مایکروسافت اشاره کرد.

کتابخانه نود جی اس جاوا اسکریپت

علاوه بر این، آموزش‌های زیادی به صورت آنلاین و آفلاین برای یادگیری نود جی اس موجود است که می‌تواند به کاربران کمک کند در کمترین زمان ممکن آن را یاد بگیرند. همچنین نود جی اس علاوه به کاربرد در بخش بک‌اند و اجرای برنامه‌های سمت سرور، برای توسعه اپلیکیشن موبایل و دسکتاپ نیز کاربرد دارد.

5. کتابخانه ریداکس Redux

«Redux» یکی از مهم‌ترین کتابخانه‌ های جاوا اسکریپت است که برای انجام وظایف فرانت‌اند توسط توسعه‌دهندگان مورد استفاده قرار می‌گیرد. کتابخانه Redux در واقع نوعی ابزار مدیریت حالت کم‌حجم است که به اجزای موجود در React App کمک می‌کند تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. Redux به دلیل سادگی و وجود مستندات عالی، هم‌اکنون بسیار کتابخانه محبوبی به حساب می‌آید. Redux توسط شخصی به نام «Dan Abramov» در سال 1393 (2015 میلادی) ایجاد شد. برای توسعه این این کتابخانه از «Flux» فیس‌بوک و زبان برنامه‌نویسی «Elm» الهام گرفته شده است. به صورت کلی، Redux بیشتر برای مدیریت وضعیت برنامه استفاده می‌شود و بسیار کتابخانه مناسبی به حساب می‌آید.

دلیل استفاده از کتابخانه ریداکس چیست؟

دلایل استفاده از Redux را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • ارتباط آسان: ریداکس به اجزای سازنده کمک می‌کند تا به راحتی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند
  • قابلیت نگهداری: Redux به کاربر کمک می‌کند تا پایگاه کد خود را سازمان‌دهی کند که این امکان نگهداری برنامه را آسان‌تر خواهد کرد.
  • تست و اشکال‌زدایی آسان: Redux به کاربر در تست و اشکال‌زدایی کدهای برنامه به شیوه‌ای آسان کمک می‌کند.

6. کتابخانه Three JS جاوا اسکریپت

بر اساس رای ۱۶ نفر
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
منابع:
Hackr
۲ دیدگاه برای «کتابخانه‌ های جاوا اسکریپت که باید بشناسید – معرفی ۲۳ کتابخانه»

سلام
میخواستم بدونم کدوم یکی بهترینه؟؟؟

سلام محمد عزیز. سوال شما کمی کنگ است و در کل چیزی به نام بهترین کتابخانه جاوا اسکریپت نداریم. هر کتابخانه برای هدفی خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد و نیازهای یک پروژه بهترین انتخاب را تعین می‌کند.

نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *