فورد و تکنولوژیهای تاریخساز ابداع شده توسط این شرکت


از زمان تاسیس شرکت فورد نزدیک به 105 سال میگذرد. شرکتی که در شهر دیربورن ایالت میشیگان و در نزدیکی دیترویت تاسیس شد. این شرکت آمریکایی به بخش تحقیق و توسعه خود توجه ویژهای دارد، بهگونهای که کمپانی فورد در سال 2016 توانست بیشترین تعداد اختراع ثبت شده در صنعت خودروسازی را به نام خود ثبت کند. در این مقاله قصد داریم با ده اختراع و تکنولوژی فورد که در یک قرن اخیر ساخته شده یا به ثبت رسیدهاند، آشنا شویم.
پیشرانه اکوبوست
زمانیکه فورد در سال 2011 از موتور توربوشارژ 3.5 لیتری V6 بهعنوان جایگزینی برای پیشرانههای سنتی و حجیم V8 پرده برداشت، استقبال چندانی از آنها نشد. خصوصا اینکه وانت داران قدیمی از این اتفاق راضی نبودند و صدای موتور تنفس طبیعی را به سوت توربوشارژر ترجیح میدادند.
اما هنگامی که کاهش مصرف سوخت و به طبع آن کاهش هزینههای جاری خودرو را به عینه دیدند، نظرشان نسبت به این پیشرانه جدید تغییر کرد. تکنولوژی اکوبوست میتواند قدرت موتور احتراق داخلی 2.7 لیتری V6 را تا حدود 325 اسب بخار و گشتاور آن را به 508 نیوتن متر برساند. بلوکهای گرافیت آهنی (البته در پیشرانههای دیزل) و توربوشارژر دوقلو که با منیفولد اگزوز یکپارچه شده از جمله ویژگیهای این تکنولوژی به شمار میرود.
جعبه دنده خورشیدی
این جعبه دنده از یک رینگ بزرگ دایرهای تشکیل شده که در داخل آن از چند چرخ دنده کوچکتر سیارهای استفاده میشود. طرز کار آن بدین صورت است که با درگیر کردن کلاچ، صفحه رینگی خورشیدی و چرخ دندههای سیارهای به هم چفت میشوند. بنابراین گشتاور به شفت خروجی انتقال پیدا میکند. فورد جزو اولین خودروسازانی به شمار میرود که از جعبه دنده خورشیدی استفاده نمود. در حقیقت برای نخستین بار جعبه دنده 2 سرعته خورشیدی را در مدل T بهکار برد.
دربهای 170 درجه
معمولا زمانیکه قصد دارید وسایل زیادی را بارگیری کنید، میبایست از ردیف دوم صندلیها نیز بهره بگیرید. اگر از یک وانت دو کابین استفاده میکنید این مسئله نمود بیشتری دارد. درواقع گاهی اوقات مجبور میشوید بخشی از وسایل خود را در ردیف دوم جای دهید.
در تمامی وانتها، حتی مدلهایی که امروزه روی خط تولید قرار دارند، ستونهای B و C قرار دادن محمولههای بزرگ را با محدودیت مواجه کردهاند. اما کمپانی فورد با حذف ستون B و افزایش شعاع باز شدن 170 درجهای درب ردیف دوم در مدل F-150 باعث شده تا سوار شدن افراد و بارگیری در ردیف دوم راحتتر انجام شود.
استیل وانادیوم
این آلیاژ از استیل بهعلت وزن کم، مقاومت سه برابری نسبت به فولاد در برابر کشش، دوام بالا و برشکاری آسان امروزه در خودروهای مسابقهای و وسایل نقلیه گران قیمت استفاده میشود. فورد در مدل T از این آلیاژ استفاده کرد و جالب است بدانید که از ارزش واقعی آن مطلع نبود! البته استفاده از این آلیاژ باعث شد تا وزن خودرو کاهش یابد و عملکرد قویتری داشته باشد.
فورد و تیم مهندسی آن از استیل وانادیوم در قسمتهایی مانند میل لنگ و محور جلو برای مدلهای S و N این خودرو بین سالهای 1906 تا 1907 استفاده کردند.
آب آشامیدنی در حین حرکت
در سال 2016 اهالی دیربورن توانستند یک از کاربردیترین اختراعات خودرویی قرن 21 را ثبت کنند. اختراع سیستم H2O On the Go از یک ایده قدیمی شروع شد؛ مهندس بخش نیروی محرکه فورد، داوگ مارتین، پس از خواندن یک بیلبورد تبلیغاتی در شهر لیما درباره تبدیل رطوبت هوا به آب آشامیدنی، به این فکر افتاد که چرا از این ایده در خودروهای شرکت فورد استفاده نکند؟
از آنجا که سیستم تهویه خودروهای قدیمی با میعان و سپس تبخیر هوا، آب را بهعنوان محصول جانبی این واکنش از سیستم خارج میکردند، مهندسان شرکت فورد این آب را در محفظهای جمعآوری کردند و سپس با عبور آن از فیلترهای تصفیه، آب آشامیدنی را از طریق یک شیر در اختیار سرنشینان قرار دادند.
سیستم تعلیق سه نقطهای
هنری فورد که خود در یک مزرعه بزرگ در حاشیه شهر زندگی کرده بود، با مشکلات جادههای بین شهری آشنایی کامل داشت. به همین دلیل وی سیستم تعلیقی را طراحی کرد تا بتواند از پس ناهمواریهای جاده برآید. سیستم تعلیق سه نقطهای شامل سه بخش پیشرانه/دیفرانسیل، محور جلو و محور عقب میشد که یک پیکربندی سه ضلعی را تشکیل میدادند.
سرسیلندر پلیمری
اگرچه بخشهای مختلفی از خودرو جای خود را به مواد کامپوزیتی دادهاند، اما موتور احتراق داخلی همواره از قطعات فلزی در ساختار خود استفاده میکند. بااینحال چندی پیش فورد اختراعی را ثبت نمود که نشان میدهد آنها سعی دارند از این مواد در سرسیلندر استفاده کنند. درحقیقت پلیمری که ساختار داخلی آن از چدن تشکیل شده است تا بتواند در برابر حرارت و شدت انفجار ناشی از احتراق مقاومت کند.
سیستم E-Track
برای اینکه بتوانید از ویژگیهای باربری F-150 به صورت کامل استفاده کنید، سیستمی با نام E-Track داخل فضای بار قرار گرفته تا با استفاده از پنلهای آن قادر باشید موتورسیکلت خود را در پشت پیکاپ تراک جای دهید. این تکنولوژی با سیستمی که قایقها را در کنار اسکله قرار میدهد عملکرد مشابهی دارند. هر کدام از پنلهای E-Track توان تحمل وزنی به میزان 272 کیلوگرم را دارا هستند. این میزان از تحمل وزن برای قرار دادن خودروهای ATV، موتورسیکلت و ... کافی است. لازم به ذکر است که این پنلها به صورت کشویی در زیر فضای بار قرار میگیرند.
هشدار وضعیت باد تایر
این سیستم وضعیت باد تایر را از طریق LED روی گلگیرها اعلام میکند. شیوه عملکرد آن به این صورت است که اگر وضعیت مناسب ادامه رانندگی نباشد و راننده مجبور به توقف گردد، چراغ قرمز روشن میشود و فضای اطراف تایر را روشن میکند.
رنگ زرد برای اعلام باد زیاد تایر و رنگ سبز نشانه وضع مناسب و ایدهآل تایر است. هنگامی که راننده برای تنظیم باد به سمت یکی از تایرها میرود، نوری اطراف آن روشن میشود تا وی بتواند تمرکز بیشتری برای انجام تنظیمات داشته باشد.
Boxside Step
ورود و خروج به فضای بار آن هم از طریق درب عقب کاری طاقت فرسا و خسته کننده است، خصوصا اگر مجبور باشید هر دفعه وسایل کوچکی را بردارید که در انتهای فضای بار قرار دارند. فورد سعی نمود در پیکاپ تراکهای خود از Boxside Step استفاده کند تا دیگر نیاز به حرکتهای اضافهای نباشد و راحتتر وسایل را جابهجا کنید. این ویژگی تنها در هنگام توقف خودرو فعال میشود.
اگر مطلب بالا برای شما مفید بوده است، ممکن است مطالب و آموزشهایی که در ادامه آمدهاند نیز برایتان کاربردی باشند.
- مجموعه آموزش های مهندسی مکانیک
- مرسدس بنز و یازده مدل تاریخساز این شرکت که صنعت خودرو را متحول کردند
- مجموعه آموزشهای مهندسی برق
- با تکنولوژیهای برتر خودروهای مرسدس بنز در سال ۲۰۱۸ آشنا شوید
- با تکنولوژیهای برتر کمپانی بامو آشنا شوید
- طراحی و تولید کامپیوتری یا CAD/CAM
^^