مقایسه نرم‌ افزارهای ادوبی پریمیر و افترافکت — راهنمای جامع

۱۴۹۱ بازدید
آخرین به‌روزرسانی: ۱۱ اسفند ۱۳۹۹
زمان مطالعه: ۵ دقیقه
مقایسه نرم‌ افزارهای ادوبی پریمیر و افترافکت — راهنمای جامع

احتمالاً در حیطه پردازش ویدئو یکی از دشوارترین انتخاب‌ها، انتخاب بین پریمیر یا افتر افکت است. جست‌وجو در سایت ادوبی می‌تواند سرنخ‌های خوبی برای پاسخ به این سوال به ما بدهد. البته به نظر می‌رسد که این دو نرم‌افزار از لحاظ تکنیکی اشتراکات زیادی با یکدیگر دارند و از جهات زیادی به هم شبیه‌ هستند؛ اما توانایی‌ها همیشه تعیین‌کننده برتری نیستند. بسته به تفاوت‌های ظریفی که این دو با یکدیگر دارند، می‌توانند در شرایط مختلف بهتر از دیگری معرفی شوند. با این اوصاف، بررسی تفاوت‌های کلیدی میان افتر افکت و پریمیر به درک بهتر برتری‌های هر یک از این دو نرم‌افزار در شرایط مختلف کمک خواهد کرد و تأثیر مثبتی روی تصمیم‌گیری نهایی شما خواهد گذاشت.

۱. تایم‌لاین

میان امکانات و ابزارهای ویرایشی این دو نرم‌افزار تفاوت‌های زیادی وجود دارد، اما مقایسه را از تایم‌لاین که کلیدی‌ترین جزء هر نرم‌افزار تدوینی است، شروع می‌کنیم. تایم‌لاین پریمیر دارای جزئیات بسیاری است و قابلیت‌های گسترده‌ای را برای مدیریت و حرکت در بین کلیپ‌ها و فایل‌های یک پروژه بزرگ در خود جای داده است. در سوی دیگر، تایم‌لاین افتر افکت قابلیت‌های کمتری را برای کار با چند کلیپ همزمان در اختیار شما می‌گذارد، اما در عوض اجازه می‌دهد به شکل ساده‌تر، کاربر پسندتر و سریع‌تری با اجزای پروژه تعامل کنید.

اما اگر بخواهیم صادق باشیم تایم‌لاین پریمیر با توجه به امکانات بیشتری که دارد، دست تدوین‌گر را بازتر می‌گذارد و البته رابط کاربری آن به گونه‌ای است که سرعت‌کارِ این قشر از افراد را به مراتب بالا‌تر می‌برد؛ هر چند این تایم‌لاین دارای پیچیدگی‌هایی است، ولی با یاد گرفتن این موارد کار با آن لذت‌بخش و البته بسیار سریع‌تر خواهد شد. لذا در اولین گام از این مقایسه، باید بگوئیم پریمیر برنده است و تایم‌لاین بهتری را برای ویرایش یک ویدئو و رسیدن به نتیجه نهایی در اختیار کاربران خود می‌گذارد.

۲. ویرایش

علاوه‌بر تایم‌لاین، پریمیر دارای یک رابط کاربری و همچنین مجموعه ابزار‌هایی است که به ویرایش و ایجاد تغییرات مختلف بر روی ویدئوها، چه در قسمت صوت و چه تصویر، کمک شایانی می‌کنند. البته این مسأله اصلاً جای تعجب ندارد چراکه پریمیر از بهترین و اولین نرم‌افزار‌های ویرایش و تدوین ویدئو به شمار می‌رود. در‌ مقابل، با اینکه افترافکت هم یک نرم‌افزار ویرایش است؛ اما نه کاربرپسند است و نه مجموعه کاملی از ابزار را در خود جای داده است، بنابراین محیط مناسبی برای ویرایش پروژه‌های بزرگ نیست.

شاید مهم‌ترین تفاوت این دو نرم‌افزار در این باشد که پریمیر مجموعه کاملی ارائه می‌دهد و برای هر پروژه‌ای در زمینه ویرایش ویدئو قابل استفاده است؛ در عوض افترافکت بیشتر بر روی جلو‌ه‌های ویژه و موشن گرافی تمرکز دارد. به‌علاوه افتر افکت محیط پیچیده‌ای دارد که کار را برای کاربران سخت می‌کند. اگرچه ویرایش ویدیو در این ابزار امکان‌پذیر است، اما باید اعتراف کرد که اینکار به کندی و سختی در آن به پیش می‌رود.

۳. میکسر صدا

امروزه همانقدر که فضای بصری یک ویدئو از اهمیت بالایی برخوردار است، بخش صوتی آن هم مهم است. در همین راستا، پریمیر دارای یک میکسر صدای قدرتمند است که با استفاده از آن می‌توان کار کنترل و مدیریت خروجی‌های صوتی یک پروژه را به بهترین شکل انجام داد و حتی به همین منظور از پلاگین استاندارد VST3 استفاده کرد. گفتنی است که افتر افکت ز این امکانات و ظرافت‌ها محروم است و در این بخش هم عقب‌تر از پریمیر می‌ایستد. البته نمی‌توان این موارد را دلیلی بر بهتر بودن پریمیر یا بدتر بودن افترافکت برشمرد. بلکه این امر عمدتاً ناشی از تفاوت‌های کاربردی میان این دو نرم‌افزار است.

۴. Mercury Playback Engine

شاید مجهز بودن به این انجین کلیدی‌ترین قابلیت یک نرم‌افزار محسوب نشود، اما پریمیر برای اینکه تمیز دهد باید برای امور خود کاملاً به سخت‌افزار یا نرم‌افزار متکی باشد از آن بهره می‌گیرد.

به فرض مثال اگر شما یک کارت گرافیک مورد پشتیبانی انجین یا همان موتور MPE داشته باشید، می‌توانید بدون انتظار برای رندر شدن کلیپ‌ها و سکانس‌ها، آن‌ها را در طول تایم‌لاین پروژه خود ببینید و در پنجره پیش‌نمایش آن‌ها را پخش کنید. چنین وضعیتی باعث می‌شود فرایند ویرایش ویدیو به مراتب سریع‌تر شود؛ امکانی که ابداً در افتر افکت وجود ندارد و سبب می‌شود در بحث تدوین ویدیو این ابزار یک گام دیگر نیز از پریمیر عقب‌تر بیافتد.

۵. ویرایش آسان خروجی‌های همزمان چند دوربین از یک صحنه

در بحث تدوین و ویرایش ویدیو، این قابلیت نقطه‌ای محسوب می‌شود که افتر افکت هیچ حرفی برای گفتن در رابطه با آن ندارد. پریمیر به شما اجازه می‌دهد بین چند دوربین سوییچ کرده، تایم‌لاین را میان تصاویر تهیه شده توسط هر یک از این دوربین‌ها سینک نگه دارید و به سادگی از یک دوربین و زاویه به سراغ دوربین و زاویه‌ای دیگر بروید.

۶. مدیریت فایل

افراد زیادی این جنبه را نادیده می‌گیرند، اما واقعیت این است که مدیریت فایل برای موفقیت هر چه بیشتر پروژه از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین دلیل باز هم پریمیر گوی سبقت را از افتر افکت ربوده است و در بخش مدیریت رسانه خود، امکاناتی دارد که به کاربر امکان ویرایش ساده‌تر و سازمان‌یافته‌تری می‌دهد.

ذات امکانات مدیریت فایل در افتر افکت، برای پروژه‌های جلوه‌های ویژه و موشن گرافیک پایه‌ریزی شده‌اند. از همین رو وقتی بخواهید فایل‌های یک پروژه ویرایش ویدیو را با آن مدیریت کنید، کار به مراتب کندتر پیش خواهد رفت.

۷. ماسک‌ کردن

بالاخره به جایی رسیدیم که افتر افکت نسبت به پریمیر پیش‌رو‌تر است و امکانات بهتری ارائه می‌دهد، چراکه افترافکت توانایی‌های منحصر به فرد در زمینه ماسک کردن دارد؛ به طور مثال ایجاد ماسک‌هایی که صحنه‌های مختلف را ردگیری و پوشش‌دهی می‌کنند از اساسی‌ترین و پایه‌ای‌ترین کارهایی است که افتر افکت در آن بی‌نقص است و با این تکنیک، کار ایجاد جلوه‌های ویژه را به سادگی آب خوردن می‌کند. از طرف دیگر، هیچ یک از این امکانات در پریمیر به سادگی قابل استفاده نیستند، در واقع رابط کاربری پریمیر کار استفاده از ماسک‌ها را سخت کرده و هنگام استفاده از آن‌ها فرایندهای ویرایشی به کندی پیش می‌روند.

۸. ردیاب دوربین (Camera Tracker)

ردیاب دوربین سه‌بعدی افتر افکت یک ابزار فوق‌العاده برای تکرار حرکات دوربین در یک صحنه است. با استفاده از این تکنیک، می‌توان لایه‌های جدیدی را که با صحنه اصلی همخوانی دارند به تصویر اضافه کرد ترکیب تصاویر را به بهترین و راحت‌ترین شکل ممکن انجام داد؛ چیزی که پریمیر قادر به انجام آن نیست.

۹. جلوه‌ها (Effects)

به منظور اعمال جلوه‌هایی مثل حرکت، تنظیم رنگ، تار شدن یا شفافیت، انتقال سایه‌ها و مواردی از این دست، مجموعه‌ای از ابزار‌های ویژه در افتر افکت تعبیه شده‌اند که محبوبیت این نرم‌افزار را دوچندان می‌کنند، و باید بگوییم نه پریمیر و نه هیچ نرم‌افزار دیگری در این زمینه، یارای رقابت با افتر افکت را نخواهند داشت.

رابط کاربری و محیط کار این نرم‌افزار به نحوی طراحی شده است که کاربران چه با استفاده از ابزار بومی و اورجینال افرت افکت و چه با استفاده از افزونه‌ها و پلاگین‌های مختلف بتوانند تغییرات دلخواه‌شان را روی پروژه‌های ویدئویی خود اعمال کنند.

ناگفته نماند افترافکت نرم‌افزاری است که به منظور ایجاد جلوه‌ها‌ی بصری و ویژه طراحی شده و با ارائه طیف نامحدودی از افکت‌ها و همینطور روش‌های متحرک‌سازی و گذار بین قطعه‌های مختلف ویدئویی، چنان مجموعه ابزار غنی در اختیار افراد قرار داده است که اجرای این وظایف را به صورتی بسیار آسان برای آن‌ها تضمین می‌کند و ابزارهای ویرایشی آن در این مبحث در هر سطحی و برای هر پروژه‌ای ضروری هستند.

نتیجه‌گیری

مقایسه بین پریمیر و افترافکت، شاید از جهات زیادی شبیه قیاس بین نرم‌افزارهای ورد و اکسل باشد. شما می‌توانید در اکسل نیز متنی را تنظیم کنید. از طریف دیگر در ورد نیز می توان با ایجاد جدولی، یک صفحه گسترده ساخت؛ اما نتیجه نهایی این کارها بسیار زمان بر بوده و کیفیتی که هنگام استفاده اصلی از نرم‌افزار انتظار می‌رفت را نیز ارائه نمی‌دهد. شاید این قیاس به درک تفاوت‌های بین پریمر و افترافکت کمک کند.

نتیجه مقایسه‌ ما این بود که هر دو نرم‌افزار از حرفه‌ای‌ترین ابزارهای موجود‌ در حوزه ویرایش فیلم و ویدئو هستند که هریک بر بخش خاصی متمرکز شده‌اند و به نحوی مکمل یکدیگرند؛ یعنی برای اعمال برخی از تغییرات در ویدئو بهتر است از ادوبی‌ پریمیر و در برخی موارد دیگر از افتر افکت باید استفاده کرد. البته فراموش نکنید که پریمیر بهترین گزینه برای ویرایش و تدوین ویدیو و افتر افکت برترین ابزار برای خلق جلوه‌های بصری خارق‌العاده است.

اگر این مطلب برای شما مفید بوده است، آموزش‌های زیر نیز به شما پیشنهاد می‌شوند:

==

بر اساس رای ۱۸۷ نفر
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
منابع:
wondershare
۸ دیدگاه برای «مقایسه نرم‌ افزارهای ادوبی پریمیر و افترافکت — راهنمای جامع»

سلام وقت بخیر
فرق پریمیر ابی با پریمیر بنفش چیه ؟

کدومشون بهتره ؟

سلام داشتم رد میشدم دیدم بعضی از دوستان اشتباه گرفتن موضوع رو
پریمیر و افتر افکت هر دو از یک شرکت هستن و هیچ وقت رقیب هم نبودند
بلکه مکمل هم دیگه هستن. شما میتونید از داخل پریمیر وارد افتر افکت بشید و قسمت مورد نظرتون رو ویرایش کنید
ولی انصافا افتر افکت در زمینه ی کار های گرافیکی بسیار عالیه
در صورتی که با پریمیر هم میشه اونا رو انجام داد ولی نه به صورت خیلی حرفه ای
خواستم بگم که اصلا مقایسه کردن این دو اشتباهه
اگه کسی میخواد تدوین رو یاد بگیره و نمیدونه کدوم رو به کار بگیره باید بگم هر دو
بستگی به نحوه کار داره
ولی بازم میگم اینا مکمل هم دیگه هستن و اینکه پریمیر مال بچه هاست اشتباهه
توی خود مطلب جمله ی خوبی نوشته شده بود که هم با ورد و هم با اکسل میشه یه مطلب رو نوشت ولی ورد خروجی بهتری میده
پس بازم میگم هر دو برای کار خاصی ساخته شدن.

سلام میخواستم بدونم کلیپای هیئتای بزرگ مثل هیئت جواد مقدم کلیپاش با کدوم یک از این دو نرم افزار ادیت میشه؟

بسیییارر ممنونم از شما که این مطالب مفید رو ارائه دادید و زحمت کشیدید و برای ما کاربران کنجکاو قرار دادید، خسته نباشید

اگرچه من هنوز با پریمیر کار نکردم، اما جلوه ها و در واقع معجزاتی که با افترافکت خلق و معروف شده نشان از قدرت بالای این نرم افزار داره. در حالی که از پریمیر چیزی به‌جز تدوین ویدئو چیزیدبه چشم نمیاد‌

هرگز هرگز و هرگز پریمیر در مقابل افتر افکت حرفی برای گفتن ندارد! پریمیر یک برنامه ساده برای بچه هاست درحالی که افتر برای حرفه ای کارهاست.

بهتر و درست تر این است که بگوییم پریمیر یکی از بهترین و حرفه ای ترین برنامه های تدوین فیلم است درحالی که افترافکت یکی از بهترین و حرفه ای ترین برنامه های جلوه های ویژه و انیمیشن دوبعدی و تا حدودی سه بعدی است.

کلا افتر افکت خدا جلوه های ویژس … و پریمئر هم خدای ادیت فیلم

نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *