استریم بازی چیست و چگونه گیم استریمر شویم؟ – راهنمای رایگان کامل

۱۱۸۵ بازدید
آخرین به‌روزرسانی: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲
زمان مطالعه: ۲۲ دقیقه
دانلود PDF مقاله
استریم بازی چیست و چگونه گیم استریمر شویم؟ – راهنمای رایگان کاملاستریم بازی چیست و چگونه گیم استریمر شویم؟ – راهنمای رایگان کامل

هر روز هزاران نفر در پلتفرم‌هایی مانند «توییچ» و «یوتیوب» به استریم بازی مشغول می‌شوند. برخی از آن‌ها شدیدا موفق ظاهر شده و درآمد میلیون دلاری دارند، برخی هم نه. برخی برای درآمدزایی به سراغ این شغل رفته‌اند، برخی می‌خواسته‌اند که علایق خود را دنبال کنند. استریم بازی این روزها به شغلی محترم‌تر از هر زمان دیگر تبدیل شده و میلیون‌ها جوان در سراسر جهان آرزوی استریمر شدن را در ذهن و قلب دارند.

997696

اما یک «استریمر بازی» حرفه‌ای کیست و چه می‌کند؟ کار را باید از کجا شروع کرد؟ نیاز به چه مهارت‌هایی دارید؟ چطور می‌توان از فعالیت‌های مربوط به استریم بازی برای درآمدزایی استفاده کرد؟ اصلا چطور باید استریمر شد؟ در ادامه این مقاله به چنین سوالاتی پاسخ می‌دهیم و از این خواهیم گفت که به عنوان یک تازه‌کار باید چه مسیری را طی کنید تا قادر به استریم بازی به باکیفیت‌ترین شکل ممکن باشید.

استریم بازی چیست؟

استریم بازی چیست

در غایی‌ترین حالت، «استریم» (Stream) به معنای مخابره زنده ویدیویی است. بنابراین مهم نیست چه چیزی استریم می‌شود و چه کسی پشت استریم است. یک استریم می‌تواند به معنای پخش شوهای مختلف، شوهای گفتگو، فیلم یا محتوای مربوط به دنیای واقعی باشد. در این مقاله اما می‌خواهیم به سراغ فرمی از استریم برویم که وقتی لغت «استریمینگ» را می‌شنویم، ذهن‌ها به سرعت به سمت آن می‌رود: پخش زنده محتوای مربوط به بازی‌های ویدیویی. در این حالت، مخاطبان می‌توانند بازی شما را که به صورت زنده و بی‌درنگ مخابره می‌شود را روی صفحه کامپیوتر خود و در پلتفرم‌هایی مانند توییچ و یوتیوب مشاهده کنند. این یعنی اگر در بازی‌های ویدیویی ماهر باشید، می‌توانید فرصتی در اختیار بقیه بگذارید که بازی کردن شما را تماشا کنند.

برای اینکه این تجربه به هیجان‌انگیزترین و درگیرکننده‌ترین شکل خود در بیاید، استریمرها به سراغ ابزارهای گوناگونی می‌روند. برای مثال اکثر استریمرهای بازی به صورت همزمان با میکروفون راجع به تجربه بازی خود (یا آنچه اصطلاحا گیم‌پلی نام دارد) صحبت می‌کنند و به جز تصویر بازی، اشکالی دیگر از سرگرمی را هم برای مخاطبان به ارمغان می‌آورند. از سوی دیگر نمایش چهره و اتاق استریمر هم این روزها رواج فراوانی پیدا کرده و معمولا علاوه بر تصویر بازی، تصویری کوچک از شخصی که بازی می‌کند را نیز روی نمایشگر خود دارید.

تاریخچه استریم بازی چیست؟

در اواخر دهه ۱۹۹۰ میلادی، بازی‌های ویدیویی به محبوبیتی بیشتر و بیشتر دست پیدا می‌کردند و کنسول‌های خانگی و کامپیوترهای شخصی هم داشتند آن‌قدر قدرتمند می‌شدند که تصاویری واقع‌گرایانه‌تر مقابل چشم می‌گذاشتند. همین‌طور که این محبوبیت افزایش یافت، پوشش خبری هم بیشتر شد. برنامه تلویزیونی GIGA Games در کانال تلویزیونی GIGA در سال ۱۹۹۸ میلادی به وجود آمد و در واقع نخستین شو تلویزیونی با محوریت بازی‌های ویدیویی بود. در این برنامه بازی‌ها به صورت زنده و برش‌نخورده پخش می‌شدند و می‌توانستید منتظر گزارش‌های مختلف راجع به ابعاد مختلف صنعت بازی باشید. اگرچه ایستگاه تلویزیونی GIGA به خاطر بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۹ تعطیل شد، اما در نهایت نشان داد که دست به کاری نوآورانه زده است.

در اواخر دهه ۲۰۰۰، عبارت «Let's Play» (به معنای ویدیوهایی که در آن چند نفر یک بازی را تجربه کرده و به مخاطبان نشان می‌دهند) بیشتر میان گیمرها شناخته شد و با ظهور یوتیوب به نظر می‌رسید فرصتی ایده‌آل برای آپلود کردن گیم‌پلی بازی‌ها در فرم ویدیویی فراهم شده است. همین‌طور که صنعت بازی هم به صورت موازی رشد می‌کرد، میزان تمایل مردم به چنین محتوایی افزایش یافت. محتوایی که تا تنها ۱۰ سال قبل تنها در مجله‌های چاپی بازی‌های ویدیویی پیدا می‌کردید را حالا می‌شد به صورت رایگان و همین‌طور مداوم، در فرم ویدیویی تماشا کرد. بعد از آغاز به کار اولین بسترهای استریم (مانند Justin.tv و OWN3D.tv) هرکسی می‌توانست در هر زمانی و با کمترین زحمت شروع به مخابره بازی‌های خود کند.

سازمان‌های فعال در حوزه «ورزش‌های الکترونیکی» (E-Sports) به صورت خاص از پتانسیل کامل پلتفرم‌های استریم بازی استفاده کردند، زیرا حالا می‌توانستند مسابقات و تورنمنت‌های بازی‌ها را به صورت زنده به مخاطبان نشان داده و روی آن‌ها گزارش کنند. در واقع به جای اینکه بازی‌ها ضبط و سپس آپلود شوند، مخاطبان می‌توانستند مسابقات مورد نظر خود را به صورت زنده ببینند و تجربه‌ای مشابه دیگر ورزش‌های جهان به دست آورند. همین موضوع هم بوده که ورزش‌های الکترونیکی را این روزها به صنعتی بسیار غول‌آسا تبدیل کرده. از حباب کوچکی که تنها گیمرهای شدیدا علاقه‌مند را در بر می‌گرفت، بازاری بسیار بزرگ پدید آمد و اصلی‌ترین دلیل هم ظهور پلتفرم Twitch و دیگر رقبایش بود. این روزها دست کم ۳ میلیون نفر در هر ماه گیم‌پلی بازی خود را در توییچ استریم می‌کنند.

آیا استریم بازی یک شغل است؟

استریم کردن بازی‌های ویدیویی

بدون تردید می‌توان گفت که استریمینگ و همین‌طور استریم بازی به طور یقین شغل و حرفه به حساب می‌آیند. اما برای اینکه استریم‌های شما بازخوردی کافی داشته باشند تا به منبع ثانویه یا حتی اولیه درآمد تبدیل شوند، لازم است جامعه‌ای از مخاطبان را شکل داده باشید که به صورت مداوم محتوای شما را تماشا می‌کنند. در حال حاضر استریمرهایی در ایران و اقصی نقاط جهان داریم که به صورت روزانه هزاران نفر را با استریم‌های خود سرگرم می‌کنند. از سوی دیگر نیز میلیون‌ها نفر دیگر را داریم که می‌خواهند استریمر شوند. اکثر استریمرهای موفق جامعه مخاطبان خود را در طول چندین سال شکل داده‌اند و البته که حداقل در ابتدا، در وقت اضافه خود به سراغ این کار رفته‌اند.

مثل هر حرفه دیگری، برای تبدیل شدن به یک استریمر خوب نیاز به گستره وسیعی از مهارت‌ها دارید. صرفا بازی و صحبت کردن برای تمام روز کافی نیست. همه‌چیز عمدتا به بازی‌هایی که برای استریم‌های خود انتخاب می‌کنید بستگی دارد، زیرا به خصوص برای آن دسته از بازی‌های رقابتی که جزو ورزش‌های الکترونیکی به حساب می‌آیند نیازمند سطح مشخصی از مهارت خواهید بود. هیچکس دوست ندارد استریمری نه‌چندان ماهر را تماشا کند که در تمام بازی‌های خود می‌بازد. چنین اتفاقی برای چند ساخت نخست سرگرم‌کننده خواهد بود، اما خیلی زود شکلی اعصاب‌خردکن و تکراری به خود می‌گیرد. اما گذشته از آنچه روی صفحه به نمایش درمی‌آید، باید به ابعاد دیگر کار نیز رسیدگی کنید. از جمله فعالیت‌های دیگر یک استریمر می‌توان به تحلیل آمار و ارقام، برنامه‌ریزی برای محتوا، فعالیت گسترده در شبکه‌های اجتماعی و همین‌طور رسیدگی به امور مالی اشاره کرد.

افزون بر مهارت‌های سختی که بالاتر به آن‌ها اشاره کردیم، مهارت‌های نرم را نیز نباید از یاد برد. در واقع برخی مهارت‌هایی که برای این شغل نیاز دارید اصلا اکتسابی نیستند و باید استعداد کافی را در خود داشته باشید. به عنوان یک استریمر، شما خویش‌فرما خواهید بود و این یعنی مسئولیت موفقیت بر عهده خودتان است و خودتان میزان تلاش برای دستیابی به این مهم را تعیین می‌کنید. بنابراین نیازمند سطوح بالایی از انگیزه و استقامت خواهید بود، زیرا هیچکس یک‌شبه به ۲۰۰۰ بازدیدکننده دست پیدا نمی‌کند.

علاوه بر این، به عنوان کسی که به تنهایی به سرگرم کردن مخاطبان مشغول می‌شود، چنین چیزی می‌تواند یک مزیت به حساب آید؛ البته به این شرط که حرف‌های فراوان برای گفتن داشته باشید و مهارت ارتباط بالایی از خود به نمایش بگذارید. البته که استریمرهایی هم داریم که در عمده مواقع سکوت می‌کنند، اما حتی در این حالت هم باید ارتباطی تعاملی با مخاطبان و آن‌هایی که در چت گفتگو می‌کنند داشته باشید. برای دستیابی به پروژه‌ها و ایده‌های جدید، لازم است خلاق باشید و از چیزهای جدید استقبال کنید. از سوی دیگر توانایی تغییر ذهنیت به صورت سریع هم از مزیت‌های شما به حساب خواهد آمد، زیرا اگر یک ایده بعد از چندین بار آزمون و خطا جواب ندهد، باید به سرعت به دنبال محتوایی جایگزین برای مخاطبان خود باشید.

چطور استریمر بازی شویم؟

چطور استریمر شویم

پاسخ دادن به این سوال آن‌قدر آسان نیست. در واقع همه‌چیز به آنچه می‌خواهید استریم کنید، میزان جاه‌طلبی‌هایتان و همین‌طور تعریف‌تان از عبارت «استریمر» بستگی دارد. برای مثال اگر ماهی یک‌بار بازی‌ جدیدی را برای سه تن از دوستان خود استریم کنید، «استریمر» به حساب می‌آیید؟

اساسا برای استریم کردن به پیش‌نیازهای چندانی احتیاج ندارید. اگر بنیادین‌ترین موارد را از نظر رد کنیم، کامپیوتری مجهز به نرم‌افزارهای درست یا یک کنسول بازی خانگی برای شروع کار کفایت می‌کند. البته که نیازمند یک اینترنت باثبات و باکیفیت نیز هستید، زیرا انبوهی داده برای مخابره یک لایو استریم HD جابه‌جا می‌شود. برای اینکه استریمی روان با رزولوشن 1080p داشته باشید، نیازمند اینترنتی با حداقل سرعت آپلود ۱۰ مگابیت بر ثانیه خواهید بود. طبیعتا هرچه سرعت اینترنت شما پایین‌تر باشد، کیفیت آنچه برای مخاطبان پخش می‌کنید هم پایین‌تر می‌آید.

در اکثر موارد اما چنین پیش‌نیازهای ساده‌ای برای استریم حرفه‌ای کفایت نمی‌کنند. برای تبدیل شدن به یک استریمر بازی واقعی لازم است با پلتفرم‌های مختلف، بازی‌های ویدیویی و همین‌طور محتوایی که قرار است بسازید آشنا باشید. کانال‌های اجتماعی هم از اهمیت فراوان برخوردار بوده و به شما در یافتن مخاطبان تازه و نمایش محتوا به آن‌ها یاری می‌رسانند. بنابراین لازم است اکانت‌هایی در اینستاگرام، توییتر و فیسبوک بسازید و آن‌ها را فعال نگه دارید. این ابزارها نه‌تنها برای بازاریابی ضروری به حساب می‌آیند، بلکه به مخاطبان اجازه می‌دهند که از برنامه‌ریزی‌های شما برای استریم (زمان و محتوا) باخبر باشند. تجهیزات سخت‌افزاری هم نقشی اساسی در این بین ایفا می‌کنند. این روزها به ندرت می‌توان استریمری را در توییچ و دیگر پلتفرم‌ها یافت که بدون میکروفون یا دوربین با مخاطبان تعامل کند.

شروع به کار

پیش از اینکه حتی نخستین لایو استریم خود را پشت سر بگذارید، لازم است به گام‌های مختلفی رسیدگی کنید. می‌توانید این گام‌ها را مرحله «پیش‌تولید» در نظر بگیرید. آنچه در ادامه می‌آوریم شاید در فرایند آنلاین شدن ضرورتی نداشته باشند، اما باعث می‌شوند مخاطبان استریم‌های شما را جدی بگیرند.

محتوای خود را شناسایی کنید

درحالی که دنیای استریم اکنون بزرگ‌تر از همیشه شده و با سهولت بیشتری هم می‌توان به آن ورود کرد، اکنون چند دوجین موضوع و دسته‌بندی مختلف برای استریم وجود دارد. تنها در پلتفرم توییچ انبوهی کانال محبوب آشپزی، استریمرهایی که به صورت زنده طراحی و نقاشی می‌کنند، نمایش‌های موسیقیایی و همین‌طور دسته‌بندی «چت کردن صرف» (Just Chatting) را خواهید یافت.

اما رایج‌ترین انتخاب، یک کانال گیمینگ است. در این حالت تماشاگران وارد توییچ می‌شوند تا استریمری را در حال تجربه بازی محبوب‌شان تماشا و او را تشویق کنند. همانطور که از موضوع مقاله پیداست، تمرکز ما بر جنبه‌های مربوط به یک کانال گیمینگ خواهد بود، اما نکاتی که به آن‌ها اشاره می‌کنیم برای سایر کانال‌ها نیز کاربردی خواهند بود.

بیایید فرض کنیم می‌خواهید یک استریمر بازی شوید. در این حالت انتخاب درست این خواهد بود که تمرکز خود را یا بر تنها یک بازی، یا یک ژانر مشخص از بازی‌ها و یا سبک خاصی از بازی کردن بگذارید. بدین شکل، محتوای شما همان چیزی خواهد بود که مخاطبان به‌خصوص‌تان انتظارش را دارند و با آن احساس آشنایی می‌کنند. اگر یک استریمر دائما از شاخه‌ای به شاخه دیگر بپرد - مثلا از ماریو به سراغ کال آو دیوتی و سپس ماینکرفت برود - مخاطبان از تماشای هر سه بازی لذت نخواهند برد. با تمرکز بر یک ژانر مشخص می‌توانید دنبال‌کنندگان بیشتری به دست آورید و در حالت ایده‌آل نیز طرفدارانی متعهد و وفادار پیدا کنید که تمام استریم‌های شما را می‌بینند.

صدای خود را بیابید

صدای خود را بیابید

با توجه به فراگیری گسترده استریم، به طور یقین هزاران کانال دیگر نیز همان کاری را انجام خواهند داد که شما انجام می‌دهید. در ماه مارس سال ۲۰۲۰ میلادی، به صورت میانگین ۵۶ هزار استریمر مختلف در هر لحظه مشغول مخابره بودند و این رقم در گذر زمان افزایش نیز یافته. بنابراین ایده خوبی است که راجع به نحوه کشاندن مخاطبان به سمت استریم‌های خود و همین‌طور آنچه محتوای شما را از دیگران متمایز می‌کند، تصمیم بگیرید. برای مثال اگر مهارتی دیوانه‌کننده در بازی‌های رقابتی داشته باشید، می‌توانید مخاطبان فراوان به دست آورید. یا از سوی دیگر می‌توانید بازی‌ها را صرفا برای سرگرمی بازی کنید، اما نیاز به شخصیتی سرگرم‌کننده نیز خواهید داشت که مخاطبان از دیدن و تعامل با او لذت ببرند. در نهایت از خودتان بپرسید چه چیزی کانال شما را از انبوه کانال‌های دیگر متمایز خواهد کرد؟

اهداف

در نهایت و پیش از اینکه شروع به کار کنید، لازم است اهداف و دلایل کار خود را بشناسید و سپس شروع به نمایش گیم‌پلی خود به دیگران کنید. چه بخواهید به صورت تمام‌وقت استریمر شوید و چه صرفا به خاطر علایق خود به سراغ چنین کاری رفته باشید، این گامی بسیار مهم است.

بنابراین انتظار دارید کانال شما به کدام سمت و سو برود و چه میزان رشد کند؟ آیا برای شکل دادن به یک جامعه ایده‌هایی درست در اختیار دارید؟ آیا می‌خواهید هرطور که شده از علاقه خود به بازی‌های ویدیویی به درآمدزایی برسید؟ حقیقت این است که هیچ پاسخ اشتباهی وجود ندارد، اما با طرح سوالات درست می‌توانید در مسیر دستیابی به آنچه آرزویش را دارید قرار بگیرید.

تجهیزات

تهیه کردن ابزارها و تجهیزات لازم برای استریم احتمالا اصلی‌ترین مانع بر سر راه آن‌هایی باشد که می‌خواهند به این دنیا ورود کنند. خرید تجهیزات لازم برای آغاز کردن استریم نیازمند اندکی سرمایه‌گذاری اولیه خواهد بود، خصوصا اگر هیچ ابزاری در اختیار نداشته باشید. با این وجود، با تهیه تنها چند مورد ضروری هم می‌توان شروعی قابل قبول داشت. سپس همین‌طور که کانال شما بزرگ و بزرگ‌تر می‌شود، قادر به خرید تجهیزات بهتر برای بهبود توانایی‌های استریم خود خواهید بود.

پلتفرم گیمینگ

طبیعتا اگر به دنبال استریم کردن بازی‌های ویدیویی باشید، نیازمند پلتفرمی نیز هستید که بازی‌ها را به اجرا در آورد. بعضی بازی‌ها تنها روی یک پلتفرم یافت می‌شوند. برای مثال بازی Super Smash Bros روی کنسول ایکس باکس در دسترس نیست و Counter Strike: Global Offensive را هم روی نینتندو سوییچ پیدا نمی‌کنید. اما خبر خوب اینکه اکثر بازی‌های امروزی روی چندین پلتفرم عرضه می‌شوند و بنابراین می‌توانید از کنسول یا کامپیوتر کنونی خود برای تجربه بسیاری از بازی‌های محبوب فعلی (مانند کال آو دیوتی وارزون، ایپکس لجندز، ماینکرفت و فورتنایت) استفاده کنید.

به عنوان یک قاعده کلی پیشنهاد می‌کنیم کامپیوتر شخصی را به پلتفرم اصلی خود برای تجربه بازی‌ها و استریم آن‌ها تبدیل کنید، مگر اینکه بازی مورد نظرتان به صورت انحصاری روی یکی از سه کنسول پلی استیشن، ایکس باکس یا نینتندو سوییچ عرضه شده باشد. بسته به کامپیوتر شما و قطعات موجود در آن، ممکن است برخی بازی‌ها با رزولوشن و نرخ فریم بالاتر به اجرا درآیند و از سوی دیگر تمام کارهای مربوط به استریم نیز روی همان کامپیوتر انجام می‌شود. علاوه بر این، اکثر کنترلرها از طریق USB یا بلوتوث به کامپیوتر متصل می‌شوند و سازگاری کامل را به همراه می‌آورند. بدین ترتیب می‌رسیم به ابزار بعدی که برای استریمر شدن به آن نیاز دارید.

کامپیوتر مخصوص استریم

کامپیوتر مخصوص استریم بازی

بهترین راه برای مخابره گیم‌پلی و آغاز به استریم، استفاده از یک کامپیوتر واقعی و مخصوص است. کنسول‌های پلی استیشن و ایکس باکس هر دو اپلیکیشن‌هایی بومی برای استریم محتوا دارند، اما این راهکارها به اندازه آنچه روی کامپیوتر می‌یابید قدرتمند و قابل سفارشی‌سازی نیستند. به کمک یک کامپیوتر مخصوص استریم می‌توانید ظاهر استریم خود را به صورت تمام و کمال شخصی‌سازی کنید، به تعامل با بخش چت مشغول شوید، از وبکم استفاده کنید، به پخش موسیقی مشغول شوید و اساسا کنترلی کامل بر تمام ابعاد کار داشته باشید.

اگر همین حالا بازی‌ها را روی یک سیستم قدرتمند تجربه می‌کنید، قادر به چندکاری یا مولتی‌تسک خواهید بود و بدون هیچ مشکلی، کامپیوتر شما هم بازی را به اجرا درمی‌آورد و هم استریم می‌کند. با این حال اگر به سراغ بازی‌های گرافیکی‌تر و سنگین‌تر بروید، استریم به صورت همزمان دشوار می‌شود. البته باید این را نیز در نظر داشت که اکثر پردازنده‌های مرکزی و چند رشته‌ای امروزی می‌توانند دو کار متفاوت و سنگین را به صورت همزمان پیش ببرند.

اگر روی یک کنسول یا کامپیوتر اقتصادی‌تر بازی می‌کنید، نیازمند کامپیوتری مجزا و مخصوص برای رسیدگی به استریم خواهید بود. وقتی از یک دستگاه استریم صحبت می‌کنیم، منظورمان یک کامپیوتر شدیدا قدرتمند نیست. بسیاری از سیستم‌های دسکتاپ اقتصادی و لپ‌تاپ‌های میان‌رده هم می‌توانند به خوبی این کار را انجام دهند. بدین ترتیب فقط لازم است دستگاه استریم خود را دم دست داشته باشید تا به صورت آسان با هر دو پلتفرم کار کنید. علاوه بر این، اگر کامپیوتری مجزا برای استریم تهیه کنید، نیازمند راهی برای ضبط تصویر پلتفرم دیگر خود خواهید بود.

دستگاه ضبط تصویر (کپچر کارت)

بر اساس رای ۱۰ نفر
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
منابع:
Premium BeatOWN3D
نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *