پیدا کردن کوچکترین و بزرگترین عدد در اکسل – آموزش کامل و ساده

۹۳۷۰ بازدید
آخرین به‌روزرسانی: ۲۲ آبان ۱۴۰۳
زمان مطالعه: ۳ دقیقه
دانلود PDF مقاله
پیدا کردن کوچکترین و بزرگترین عدد در اکسل – آموزش کامل و سادهپیدا کردن کوچکترین و بزرگترین عدد در اکسل – آموزش کامل و ساده

توابع SMALL و LARGE به عنوان روشی سریع برای پیدا کردن کوچکترین و بزرگترین عدد در اکسل به کار می‌روند. می‌توانید پس از انتخاب محدوده مشخص در جدول داده‌ها، به کمک این توابع اعداد مد نظر خود را پیدا کنید. دو آرگومان range و position که در هنگام نوشتن فرمول مربوط استفاده می‌شوند، به ترتیب نشان‌دهنده محدوده سلول و رتبه عدد در جدول هستند. به عنوان مثال با نوشتن فرمول =SMALL(B2:E13,1)  اولین عدد کوچک در محدوده سلول B2 تا E13 مشخص خواهد شد. در نظر داشته باشید وقتی جدول اکسلی شامل مجموعه‌ای از اعداد در اختیار دارید‌، ممکن است برای پیدا کردن کوچکترین یا بزرگترین عدد در آن دچار دردسر شوید، بنابراین توابع SMALL و LARGE بهترین راه برای حل مشکل هستند. در ضمن می‌توانید دومین، سومین، پنجمین،... عدد بزرگ یا کوچک را نیز به کمک این توابع پیدا کنید. این مطلب از مجله فرادرس مروری بر استفاده از توابع SMALL و LARGE در این خصوص است.

997696

پیدا کردن کوچکترین عدد در اکسل به کمک تابع SMALL

فرمول موردنظر برای پیدا کردن کوچکترین عدد در جدول داده‌ها به کمک تابع SMALL به شکل زیر است و هر دو آرگومان در آن باید درج شوند.

SMALL(range, position)

در این حالت آرگومان range یا array برای تعیین محدوده مشخصی از جدول اعداد در اکسل استفاده می‌شود.

range

آرگومان position نشان‌دهنده رتبه عدد است و در آن شماره یک به اولین عدد کوچک، شماره دو به دومین عدد کوچک، شماره سه به سومین عدد کوچک و به همین ترتیب تا آخر اختصاص داده می‌شود.

position

به عنوان مثال مطابق آنچه در فرمول زیر می‌بینید، اولین عدد کوچک در محدوده سلول‌های B2 تا E13 در جدول مشخص شده است:

=SMALL(B2:E13,1)
پیدا کردن اولین عدد کوچک در اکسل

برای دیدن تصویر بزرگتر روی عکس کلیک کنید

برای روشن‌تر شدن موضوع با مثالی دیگر نحوه پیدا کردن دومین عدد کوچک در همان محدوده سلول را بررسی می‌کنیم. در این مثال فرمول به شکل زیر خواهد شد:

=SMALL(B2:E13,2)

همان‌طور که مشخص است، در مثال مورد بحث مقدار ۱۹۵ که نشان‌دهنده کمترین میزان فروش است، به عنوان دومین عدد کوچک در جدول داده‌ها به حساب می‌آید.

پیدا کردن دومین عدد کوچک در اکسل

برای دیدن تصویر بزرگتر روی عکس کلیک کنید

پیدا کردن بزرگترین عدد در اکسل به کمک تابع LARGE

تابع LARGE هم عملکردی شبیه تابع SMALL دارد با این تفاوت که با استفاده از آن بزرگترین مقدار را در مجموعه اعدادتان پیدا می‌کنید. فرمول مد نظر در اینجا به شکل =LARGE(range,position)  خواهد بود. توجه کنید که نوشتن هر دو آرگومان ضروری است و محدوده مکانی و رتبه عدد همانند تابع SMALL، در فرمول درج می‌شود.

به عنوان مثال برای پیدا کردن بزرگترین عدد در محدوده سلول‌های B2 تا E13 از این فرمول استفاده می‌کنیم:

=LARGE(B2:E13,1)

نتیجه، عدد ۱۹۰۰ را به عنوان بیشترین مقدار فروش نشان می‌دهد:
پیدا کردن اولین عدد بزرگ در جدول اکسل

برای دیدن تصویر بزرگتر روی عکس کلیک کنید

به همین ترتیب فرمول مورد استفاده و همچنین نتیجه کار برای پیدا کردن سومین عدد بزرگ (۱۹۰۰) در همان محدوده سلول، به شکل زیر خواهد بود.

=LARGE(B2:E13,3)
پیدا کردن سومین عدد بزرگ در جدول

برای دیدن تصویر بزرگتر روی عکس کلیک کنید

البته استفاده از این توابع برای پیدا کردن کوچکترین و بزرگترین عدد در اکسل زمانی‌که اعداد تکراری در جدول باشند، دارای محدودیت‌هایی است و در این حالت دریافت خروجی صحیح با مشکل مواجه خواهد شد.

 مشکل اعداد تکراری هنگام پیدا کردن کوچکترین و بزرگترین عدد در اکسل

در ادامه بحث ما به‌دنبال پیدا کردن بزرگترین عدد در محدوده سلول B2 تا E13 هستیم. جواب درست عدد ۱۹۰۰ است.

برای دیدن تصویر بزرگتر روی عکس کلیک کنید

اما اگر دومین عدد بزرگ در همان محدوده سلولی را جستجو کنیم، بار دیگر به عدد ۱۹۰۰ می‌رسیم. چون در این جدول ۱۹۰۰ دو بار تکرار شده است و به عنوان بزرگترین عدد و همچنین دومین عدد بزرگ بین داده‌ها به حساب می‌آید.

برای دیدن تصویر بزرگتر روی عکس کلیک کنید

بنابراین هنگام کار با این توابع وجود اعداد تکراری که موقعیت‌های متفاوتی در جدول دارند را مورد توجه قرار دهید. البته در مورد اعداد تکراری، پیش‌تر در مجله فرادرس صحبت کرده‌ایم.

توابع LARGE و SMALL روشی میانبر در اکسل

اگر زمان کار با اکسل برای پیدا کردن کوچکترین و بزرگترین عدد بین مجموعه‌ای از داده‌ها سرگردان شده‌اید، استفاده از توابع LARGE و SMALL راهنمای خوبی برای شما خواهد بود. کافی‌ست با تعریف فرمول‌های مناسب، به آنچه می‌خواهید برسید. این موضوع به خصوص برای آن دسته از افراد که به دنبال روشی سریع در فعالیت‌های حسابداری خود هستند، بسیار مفید است. به عنوان مثال پیدا کردن کمترین عدد بین مجموع پنج فروش در جدول محصولات یا بیشترین مقدار صورت‌حساب سه‌ماهه‌ در میان تعداد زیادی داده از این روش به راحتی امکان‌پذیر خواهد بود.

سؤالات متداول

در ادامه این مطلب از مجله فرادرس، به برخی از سوالات متداول پیرامون موضوع پیدا کردن کوچکترین و بزرگترین عدد در اکسل اشاره کرده‌ایم.

توابع LARGE و SMALL در اکسل برای چه منظور به کار می‌روند؟

از توابع LARGE و SMALL به ترتیب برای پیدا کردن بزرگترین و کوچکترین عدد در اکسل در محدوده مشخصی از جدول داده‌ها با تعریف فرمول‌های مشخص استفاده می‌شود. در ضمن می‌توانید با تعریف مشخص فرمول، دومین، سومین، چهارمین و ... عدد بزرگ یا کوچک را نیز در جدول پیدا کنید.

آرگومان range چه کاربردی در توابع LARGE و SMALL دارد؟

آرگومان range در توابع LARGE و SMALL برای تعیین محدوده مشخصی از جدول اعداد استفاده می‌شود. در این حالت آن بخشی از جدول داده‌ها که در نظر است بزرگترین و کوچکترین عدد در آن تعیین شود، با تعریف سطر و ستون به صورت دقیق مشخص خواهند شد.

بر اساس رای ۹ نفر
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
منابع:
howtogeek
دانلود PDF مقاله
نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *