سوسک لاک پشتی طلایی – زنگ تفریح [ویدیوی کوتاه علمی]
در این ویدئو، نوعی سوسک به نام «سوسک لاکپشتی طلایی» را مشاهده میکنید که رنگ آن از زرد طلایی به قرمز تغییر میکند. این سوسک که به عنوان سوسک طلایی نیز شناخته میشود، هنگام جفتگیری یا احساس خطر، میتواند به سرعت رنگش را تغییر دهد.
این تغییر رنگ یک خطای دید است که توسط سوسک طلایی کنترل میشود. پوست این سوسک متشکل از نانوساختارهایی است که اجازه میدهند پوست با مایع قرمزی که نور را منعکس میکند، پر شود و سوسک ظاهر طلا مانندی به خود بگیرد. این رنگها بسته به نوری که پوست منعکس میکند، میتوانند متنوع باشند. هنگامی که مایع از پوست کشیده میشود، پوست شفاف شده و لایه قرمز رنگ در زیر آن ظاهر میشود.
«ادوارد باروز» (Edward Barrows) در تحقیقات خود درباره تغییر رنگ این سوسک که در مجله The Coleopterists Bulletin منتشر شد، بیان کرد که سوسکهای طلایی به دلیل اینکه خود را به شکل کفشدوزکها در میآورند، به سختی شناسایی میشوند و شکارگران به واسطه مزه تلخی که دارند، میتوانند آنها را تشخیص دهند. باروز متوجه شد سوسکهایی که اطراف کفشدوزکهای بدون خال قرار دارند، به تقلید از آنها ظاهر خود را بدون خال نشان میدهند. او همچنین بیان کرد که این رنگ طلایی باعث میشود پرندگان از بالا آنها را به سختی تشخیص دهند.
اگر نوشته بالا برای شما مفید بوده است، آموزشهای زیر نیز به شما پیشنهاد میشوند: