الگوی QM چیست؟ – شناسایی و کاربرد به زبان ساده

۱۰۲ بازدید
آخرین به‌روزرسانی: ۳ دی ۱۴۰۳
زمان مطالعه: ۱۳ دقیقه
دانلود PDF مقاله
الگوی QM چیست؟ – شناسایی و کاربرد به زبان سادهالگوی QM چیست؟ – شناسایی و کاربرد به زبان ساده

الگوی QM یکی از الگوهای قیمتی در تحلیل تکنیکال است که شباهت زیادی به الگوی سر و شانه دارد. بنابراین این الگو با توجه به نوع صعودی یا نزولی می‌تواند در انتهای روندهای نزولی یا انتهای روندهای صعودی در نمودار قیمت تشکیل شود. تریدرها با استفاده از این الگو می‌توانند نواحی مهم برگشت قیمتی در نمودار را با توجه به شرایط کلی رفتار قیمت در نمودار مربوطه پیدا کنند. برای این منظور لازم است تا به موقعیت شکل‌گیری این الگو در نمودار مربوطه توجه کنند. در این مطلب از مجله فرادرس یاد می‌گیریم که الگوی QM چیست و اهمیت آن را شرح می‌دهیم. در ادامه استراتژی‌های الگوی QM را توضیح می‌دهیم و تفاوت این الگو را با الگوی سر و شانه بیان می‌کنیم. در پایان نیز نحوه ترید با این الگو را شرح می‌دهیم.

997696

الگوی QM چیست؟

الگوی «کازیمودو» (Quasimodo) که به اختصار آن را الگوی QM می‌گویند یکی از انواع الگوهای برگشتی در تحلیل تکنیکال است که در انتهای روندها تشکیل می‌‌شود. این الگو را می‌توان در تایم‌فریم‌ها و بازارهای متنوعی استفاده کرد. به عبارت دیگر تریدرها می‌توانند این الگو را در فارکس (Forex)، بورس و بازارهای مربوط به بورس کالا مشاهده کنند.

در ادامه به این موضوع می‌پردازیم که الگوی QM نزولی چیست و آن را شرح می‌دهیم.

شناسایی الگوی QM نزولی

الگوی QM نزولی در انتهای روندهای صعودی در نمودار تشکیل می‌شود و سیگنالی برای احتمال تشکیلی روند جدید نزولی است. این الگو از سه قله تشکیل شده است. که قله وسطی از دو قله کناری بلندتر است. بنابراین این الگو همانند الگوی سر و شانه از یک سر و دو شانه در کنار آن تشکیل می‌شود. این الگو از دو دره یا کمینه قیمتی نیز تشکیل شده است. در الگوی QM قله دومی بلندتر و کمینه دومی پایین‌تر از کمینه اولی قرار دارد.

الگوی QM نزولی و صعودی (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

الگوی QM صعودی چیست؟

الگوی QM صعودی که به آن الگوی کازیمودو معکوس نیز می‌گویند، در انتهای روندهای نزولی تشکیل می‌شود و سیگنالی برای افزایش احتمال ایجاد روندهای صعودی در نمودار محسوب می‌شود. الگوی QM صعودی از سه کمینه قیمتی تشکیل می‌شود که شکلی شبیه الگوی سر و شانه معکوس را در نمودار ایجاد می‌کنند.

این الگو از دو بیشینه نیز تشکیل می‌شود. در الگوی QM صعودی کمینه دومی از دو کمینه کناری خود در سطحی پایین‌تر قرار دارد. از سویی دیگر بیشینه دومی در این الگو در سطحی بالاتر از بیشینه اولی تشکیل می‌شود.

یادگیری تحلیل تکنیکال با فرادرس

شناسایی الگوهای قیمتی همانند الگوی QM یکی از بخش‌های مهم در تحلیل تکنیکال است. برای اینکه تریدرها بتوانند درک مناسبی از نحوه شکل‌گیری الگوهای قیمتی در نمودار کسب کنند، لازم است تا در ابتدا با اصول اولیه تحلیل تکنیکال آشنا شوند.

مواردی از قبیل شناسایی و نحوه عملکرد نواحی حمایت و مقاومتی در تحلیل تکنیکال به تریدرها کمک می‌کند تا بتوانند ناحیه مناسبی را برای شناسایی الگوی قیمتی پیدا کنند. از سویی دیگر ابزارهایی همانند خطوط روند نیز به تریدرها کمک می‌کند تا بتوانند با رسم خطوط روند در نمودار انواع الگوهای قیمتی را شناسایی کنند.

این موضوع در نهایت به تریدرها این امکان را می‌دهد تا بتوانند موقعیت‌های ورود و خروج مناسبی را با توجه به الگوهای قیمتی و سایر ابزارهای موجود در تحلیل تکنیکال شناسایی کنند.

صفحه نخست فیلم‌های آموزشی بورس و تحلیل تکنیکال فرادرس
برای مشاهده مجموعه فیلم‌های آموزش بورس و تحلیل تکنیکال فرادرس، روی تصویر کلیک کنید.

با توجه به اهمیت یادگیری تحلیل تکنیکال در انجام ترید فیلم‌های آموزشی متنوعی در فرادرس تهیه شده است که لینک برخی از آن‌ها را در فهرست زیر مشاهده می‌کنید.

برای مشاهده آموزش‌های بیشتر در این حوزه می‌توانید از لینک زیر استفاده کنید.

اهمیت الگوی QM چیست؟

الگوی QM از این نظر دارای اهمیت است که نشان دهنده خستگی در ادامه روند و ایجاد تمایل برای برگشت روند در بازار موردنظر است.

تریدرها این الگو را همانند سیگنالی در نظر می‌گیرند که وجود ضعف در روند جاری را نشان می‌دهد. ایجاد ضعف در مومنتوم حرکت روند بیان‌گر احتمال تغییر در احساسات بازار مربوطه است. زمانی که تریدرها تشکیل الگوی کازیمودو در نمودار را رصد می‌کنند، می‌توانند به جدال میان خریداران و فروشندگان پی ببرند.

تشکیل این الگو در نمودار قیمت این موضوع را نشان می‌دهد که تریدرها نمی‌خواهند قیمت از محدوده‌ای خاص عبور کند. این موضوع باعث کاهش قدرت روند جاری می‌شود و در نهایت احتمال برگشت روند را افزایش می‌دهد.

میزان اعتبار الگوی کازیمودو

الگوی کازیمودو یکی از الگوهای قوی در شناسایی برگشت روند است. اعتبار الگوی کازیمودو زمانی بیشتر می‌‌شود که آن را به همراه سایر اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال مثل اندیکاتور RSI و اندیکاتور مکدی استفاده کنیم. در مقایسه با سایر الگوهای موجود در تحلیل تکنیکال همانند الگوی سر و شانه، الگوی کازیمودو نقاط ورود و خروج منحصر به فردی را در اختیار تریدرها قرار می‌دهد.

این موضوع باعث می‌شود تا تریدرهایی که به دنبال شناسایی موقعیت‌های مناسب برای استفاده از الگوهای برگشتی هستند، با سیگنال‌های دریافتی از الگوی کازیمودو تریدهای پرسودی انجام دهند.

از سویی دیگر این الگو در بازارهایی با روندهای پرقدرت از اعتبار بیشتری برخوردار است. در این حالت با تشکیل الگوی کازیمودو در پایان روندهای مربوطه تریدرها می‌توانند با اطمینان بیشتری برگشت روند را در بازار مربوطه پیش‌بینی کنند.

در ادامه به این موضوع می‌پردازیم که استراتژی‌های الگوی QM در ترید چیست و ترید پوزیشن‌های شورت و لانگ را با استفاده از این الگو بررسی می‌کنیم.

کاربرد الگوی QM

الگوی کازیمودو در طراحی استراتژی‌های معاملاتی برای ترید کاربرد دارد. استراتژی‌های الگوی QM در ترید به معامله‌گران کمک می‌کند تا بتوانند موقعیت‌های مناسبی را برای ورود و خروج از معامله مربوطه پیدا کنند.

پوزیشن شورت

با استفاده از الگوی QM تریدرها زمانی که قله سومی در این الگو تشکیل می‌شود، می‌‌توانند وارد پوزیشن معاملاتی شورت شوند. برای اینکه تریدرها بتوانند با استفاده از این الگو معاملات خود را مدیریت کنند، می‌توانند در سطح مربوط به کمینه دومی در این الگو تارگت معاملات را قرار دهند. از سویی دیگر سطح مربوط به قله وسطی در این الگو برای حد ضرر در نظر گرفته می‌شود.

کاربرد الگوی QM در پوزیشن شورت (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

پوزیش لانگ

با توجه به الگوی QM صعودی در تحلیل تکنیکال زمانی که شانه دومی در این الگو تشکیل می‌شود، تریدرها می‌توانند وارد پوزیشن معاملاتی لانگ شوند. بنابراین برای اینکه تریدرها بتوانند موقعیت مناسبی را برای کسب سود بهینه از بازار مربوطه انتخاب کنند، می‌توانند در زمان تشکیل کمینه سوم در الگوی کازیمودوی صعودی وارد پوزیشن معاملاتی شوند.

در ادامه برای قرار دادن سطح مناسبی برای خروج از معامله تریدرها می‌توانند بیشینه دومی از سمت چپ را همان‌طور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید برای تیک پروفیت در نظر بگیرند. از سویی دیگر سطح مربوط به پایین‌ترین کمینه در این الگو را می‌توانند برای قرار دادن حد ضرر در معامله مربوطه در نظر بگیرند.

در ادامه یاد می‌گیریم که الگوی غیر استاندارد QM چیست و آن را با مثالی تصویری شرح می‌دهیم.

کاربرد الگوی QM در پوزیشن لانگ (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

الگوی غیر استاندارد QM چیست؟

برای توضیح الگوهای قیمتی همواره شرایط ایده‌آل را در نظر می‌گیرند. ولی تشکیل الگوهای قیمتی همانند الگوی QM در نمودار واقعی با الگوی ایده‌‌آل آن تفاوت دارد.

برای مثال همان‌طور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید سطحی از نمودار که با عدد ۱ نشان داده شده و مربوط به سطح تیک پروفیت است از سطح مربوط به قرار دادن حد ضرر که با شماره ۲ در تصویر مشاهده می‌‌کنید، از نظر نسبت ریسک به ریوارد در ترید با الگوی QM در حالت استاندارد متفاوت است.

برای آشنایی بیشتر با نسبت ریسک به ریوارد می‌توانید مطلب ریسک به ریوارد چیست از مجله فرادرس را مطالعه کنید. بنابراین با توجه به اینکه نسبت سود احتمالی در صورت رسیدن قیمت به تارگت سه برابر کوچکتر از زیان احتمالی در صورت فعال شدن حد ضرر است بنابراین در این مثال تریدرها می‌توانند مقدار حد ضرر را کاهش یا سطح مربوط به تارگت را افزایش دهند.

انتخاب یکی از این موارد با توجه به شرایط نمودار در بازار مربوطه انجام می‌شود. برای مثال در صورت دریافت سیگنال‌های برگشتی قوی از سایر اندیکاتورهای معتبر در تحلیل تکنیکال تریدرها می‌توانند سطح مربوط به تیک پروفیت را در این مثال در سطوح بالاتری قرار دهند.

الگوی غیر استاندارد QM (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

تفاوت الگوی QM و سر و شانه

با وجود اینکه الگوی QM و الگوی سر و شانه بسیار به هم شبیه هستند ولی دو الگوی متفاوت در تحلیل تکنیکال محسوب می‌شوند و در زمان ترید با آن‌ها نقاط ورود و خروج متفاوتی را با استفاده از این الگوها می‌توان در نمودار مشخص کرد. در تصویر زیر الگوی سر و شانه و الگوی سر و شانه معکوس را مشاهده می‌کنید.

انواع الگوهای سر و شانه (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

با دقت در این تصاویر متوجه می‌شویم که الگوی سر و شانه نزولی که در سمت چپ تصویر بالا قرار دارد، قله وسطی از قله‌های کناری مرتفع‌تر است. علاوه بر این این الگو دارای دو کمینه قیمتی است که کمینه دومی همراستا با کمینه اولی تشکیل شده است. این موضوع همان تفاوت بین الگوی سر و شانه و الگوی QM در تحلیل تکنیکال است.

از سویی دیگر الگوی سر و شانه معکوس که در سمت راست در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، از سه کمینه و دو بیشینه تشکیل شده است. در این الگو کمینه میانی از دو کمینه کناری در سطحی پایین‌تر قرار دارد و بیشینه دومی نیز همراستا با بیشینه اولی است.

برای یادگیری بهتر تفاوت‌های الگوهای قیمتی می‌توانید فیلم آموزش تحلیل تکنیکال در سرمایه گذاری بازارهای مالی فرادرس را مشاهده کنید که لینک آن در ادامه نیز آورده شده است.

بنابراین برای اینکه بتوانیم این الگوها را در نمودار قیمت از یکدیگر تشخیص دهیم می‌توانیم دو کمینه قیمتی در الگوی نزولی یا دو بیشینه قیمتی در الگوی صعودی را به هم متصل کنیم. در صورتی که خط مربوطه افقی باشد، نشان دهنده تشکیل الگوی سر و شانه در نمودار قیمت است. اما در صورتی که خط زاویه‌داری ایجاد شود، در این حالت الگوی QM در نمودار تشکیل شده است.

در ادامه یاد می‌گیریم که دلیل مجزا کردن الگوی QM و سر و شانه چیست و درباره این موضوع توضیحاتی ارائه می‌کنیم.

تفاوت کازیمودو با سر و شانه در ترید

با وجود اینکه الگوهای QM و سر و شانه از نظر ظاهری به هم شبیه هستند ولی برای ترید با استفاده از آن‌ها لازم است تا از اصول متفاوتی پیروی کنیم.

  • برای ترید با استفاده از الگوی QM لازم است تا از سطح مربوط به شانه راست در این الگو وارد پوزیشن معاملاتی شورت شویم. در حالی که برای ترید با استفاده از الگوی سر و شانه لازم است تا پس از تشکیل شانه راست منتظر باشیم تا نمودار خط گردن را به سمت پایین بشکند.
  • در الگوی QM صعودی تریدرها می‌توانند پس از تشکیل سومین کمینه وارد پوزیشن معاملاتی لانگ شوند. اما در ترید با استفاده از الگوی سر و شانه معکوس پس از تشکیل کمینه سوم نیاز است تا منتظر بمانیم تا خط گردن به سمت بالا شکسته شود و پس از آن می‌توانیم وارد پوزیشن معاملاتی لانگ شویم.

علاوه بر تفاوت در موقعیت ورود به معامله با استفاده الگوهای QM و سر و شانه، نحوه قرار دادن تارگت و حد ضرر نیز برای هر کدام از این الگوها متفاوت است.

در الگوی سر و شانه نزولی تارگتی که برای تیک پروفیت در نظر گرفته می‌شود، هم‌اندازه با فاصله بین خط گردن و سر است. از سوی دیگر سطح مربوط به حد ضرر را نیز در این الگو می‌توان کمی بالاتر از شانه سمت راست در نظر گرفت. البته در قرار دادن حد ضرر لازم است تا به نسبت ریسک به ریوارد برای معامله مربوطه نیز توجه شود.

ترید با الگوی سر و شانه (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

در الگوی سر و شانه معکوس نیز برای قرار دادن تارگت لازم است تا در ابتدا فاصله بین سر و خط گردن را محاسبه کنیم و همین مقدار را برای تارگت در نظر بگیریم. برای حد ضرر نیز می‌توانیم کمی پایین‌تر از کمینه سوم را انتخاب کنیم یا با توجه به نسبت ریسک به ریوارد در استراتژی مدیریت ریسک انتخابی سطح مناسبی را برای آن در نظر بگیریم.

نحوه تشخیص سیگنال الگوی QM

با وجود اینکه الگوی کازیمودو یکی از الگوهای تحلیلی قابل اعتماد در تحلیل تکنیکال است اما برای انجام معاملات با استفاده از این الگوی قیمتی همانند سایر الگوهای موجود در تحلیل تکنیکال لازم است تا این الگو را اعتبارسنجی کنیم. روش‌های متنوعی برای تایید سیگنال‌های الگوی QM در نمودار قیمت وجود دارد. این موضوع به معنی وجود ابزارهای تحلیلی و اندیکاتورهای متنوع برای شناسایی احتمال برگشت روند است.

برخی از ابزارهای متداول برای این منظور شامل اندیکاتورهای شاخص قدرت نسبی، مکدی و میانگین متحرک ساده است. برای یادگیری بهتر نحوه ترید در بازارهای مالی می‌توانید فیلم آموزش مدیریت حرفه‌ای ترید در بازار سرمایه فرادرس را مشاهده کنید.

تایید سیگنال با واگرایی

با استفاده از اندیکاتورهای RSI و مکدی می‌توان به روش‌های متنوعی احتمال برگشت روند را بررسی کرد. اما روش واگرایی برای تحلیل روند از همه آن‌ها مطمئن‌تر است.

  • واگرایی معمولی مثبت: این واگرایی زمانی روی می‌دهد که قیمت کمینه‌های پایین‌تری از قبل ایجاد می‌کند. اما اندیکاتور کمینه‌های بالاتری از قبل را تشکیل می‌دهد. این واگرایی احتمال برگشت روند به سمت سطوح بالاتر را نشان می‌دهد.
  • واگرایی معمولی منفی: این واگرایی زمانی روی می‌دهد که نمودار بیشینه‌های بالاتری را نشان می‌دهد ولی اندیکاتور بیشینه‌های پایین‌تری از قبل را ایجاد می‌کند. این واگرایی احتمال ایجاد روند نزولی در نمودار را نشان می‌دهد.
واگرایی معمولی مثبت بین نمودار و اندیکاتور RSI (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

تصویر بالا نمونه‌‌ای از ایجاد واگرایی معمولی مثبت را بین نمودار و اندیکاتور RSI نشان می‌دهد. در این تصویر با تشکیل کمینه‌های بالاتر در اندیکاتور RSI و ترک محدوده مربوط به اشباع فروش می‌توانیم انتظار برگشت روند در نمودار را در بازار مربوطه داشته باشیم. در این مثال با تشکیل شانه دوم در الگوی کازیمودو در نمودار مربوطه، تریدرها خود را برای ورود به معامله آماده می‌کنند.

در ادامه به این موضوع می‌پردازیم که تایید سیگنال با میانگین متحرک در الگوی QM چیست و درباره آن توضیحاتی ارائه می‌کنیم.

تایید سیگنال با میانگین متحرک

از میانگین متحرک ساده به‌طور گسترده‌ای برای تایید برگشت روند در نمودار استفاده می‌کنند. برای این منظور به دو میانگین متحرک با دوره‌های زمانی متفاوت نیاز داریم. با توجه به بازه زمانی که تریدرها برای تحلیل بازار و انجام معاملات درنظر می‌گیرند، می‌توانند از میانگین متحرک با دوره‌های متفاوت استفاده کنند. میانگین متحرک با دوره‌های ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ برای بازه‌های زمانی طولانی‌تر و میانگین متحرک با دوره‌های ۹، ۱۲ و ۲۱ برای بازه‌های زمانی کوتاه‌تر استفاده می‌شوند.

تایید سیگنال با میانگین متحرک (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

در تصویر بالا نمودار EUR/USD را در تایم‌فریم چهارساعته مشاهده می‌کنید. در این مثال نمودار الگوی QM معکوس را تشکیل داده است. زمانی که الگوی QM معکوس شانه سمت راست را که کمینه قیمتی سومی محسوب می‌شود در نمودار مربوطه تشکیل می‌دهد، میانگین متحرک ۹ ساعته از سمت پایین به بالا میانگین متحرک ۲۱ ساعته را قطع می‌کند.

این موقعیت را با عدد ۱ در تصویر بالا مشاهده می‌کنید. این تقاطع به‌عنوان تقاطع طلایی در نمودار قیمت شناخته می‌‌شود و سیگنالی برای حرکت قیمت به سمت سطوح بالاتر است. با توجه به این‌که قبل از تشکیل کمینه سومی در الگوی QM معکوس در نمودار مربوطه تقاطع طلایی تشکیل شده است، بنابراین تریدرها می‌توانند نسبت به باز کردن پوزیشن معاملاتی لانگ در شانه دوم اقدام کنند.

نحوه ترید الگوی QM

برای اینکه بتوانیم استراتژی‌های ترید بهینه را با استفاده از الگوی QM در نمودار قیمت طرح‌ریزی کنیم، می‌توانیم از قوانین زیر استفاده کنیم.

  • استفاده از تایم فریم‌های میان‌مدت و بلندمدت برای ترید با الگوی کازیمودو بهتر است. استفاده از تایم‌فریم‌های کوتاه‌مدت برای ترید با استفاده از این الگو ممکن است باعث دریافت سیگنال‌های اشتباه شود.
  • در زمان استفاده از الگوی QM برای ترید سعی کنید روندهای پرقدرت را در نمودار شناسایی کنید. هر اندازه روند قبلی قوی‌تر باشد، سیگنال به دست آمده از این الگو از اعتبار بیشتری برخوردار است.
  • برای ترید با استفاده از الگوی کازیمودو همواره سعی کنید حد ضرر را به‌گونه‌ای قرار دهید که نسبت ریسک به ریوارد بهینه‌ای را در ترید با این الگو رعایت کنید. نسبت ریسک به ریوارد ۱:۲ و ۱:۳ یا بزرگتر می‌تواند برای ترید مناسب باشد.
  • الگوهای QM صعودی و نزولی را با هم اشتباه نکنید. الگوی QM در انتهای روندهای صعودی و الگوی کازیمودوی معکوس در پایان روندهای نزولی در نمودار تشکیل می‌شود.
  • الگوی کازیمودو را با الگوی سر و شانه در نمودار قیمت اشتباه نکنید.

اشتباهات رایج

تریدرها در زمان استفاده از الگوی کازیمودو در ترید ممکن است اشتباهات رایجی را مرتکب شوند که باعث انجام تریدهای ناموفق شود. در ادامه برخی از این اشتباهات رایج را شرح می‌دهیم.

  • بی‌توجهی به سیگنال‌های تاییدی: بی‌توجهی یا عدم استفاده از اندیکاتورها برای تایید سیگنال‌های دریافتی باعث انجام معاملات ناموفق می‌شود.
  • ترید بیش از اندازه: ترید بیش از اندازه و توجه نکردن به موقعیت تشکیل الگوی کازیمودو در نمودار مربوطه باعث عدم موفقیت در معاملات می‌شود.
  • بی‌توجهی به‌ شرایط بازار: در استفاده از الگوی کازیمودو در ترید همواره لازم است به شرایط بازار مربوطه توجه کنیم. برای مثال استفاده از این الگو در شرایطی که بازار نوسانات زیادی را تجربه می‌کند، احتمال دریافت سیگنال‌های اشتباه را برای ترید افزایش می‌دهد.
  • ترید قبل از تکمیل الگو: ورود به معامله قبل از تکمیل الگوی کازیمودو باعث می‌شود تا احتمال دریافت سیگنال اشتباه بیشتر شود.
  • اندازه پوزیشن نامناسب: عدم تنظیم پوزیشن معاملاتی متناسب با وضعیت بازار یا میزان قدرت روند در نمودار مربوطه ریسک معاملات با استفاده از الگوی کازیمودو را افزایش می‌دهد.

الگوی QM در بازار ارزهای دیجیتال

الگوی QM را می‌توان برای پیدا کردن موقعیت‌های ورود و خروج در بازار کریپتو نیز استفاده کرد. برای این منظور لازم است تا تریدرها پس از شناسایی الگوی QM در نمودار ارز دیجیتال موردنظر از همان قوانین مربوط به ترید با استفاده از این الگو در تحلیل تکنیکال استفاده کنند.

پس از پیدا کردن موقعیت‌های مناسب با استفاده از این الگو در ترید ارز دیجیتال موردنظر در ادامه لازم است تا تایید موقعیت مربوطه را با استفاده از سایر اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال نیز بررسی کنیم. این موضوع احتمال موفقیت در انجام معاملات را افزایش می‌دهد.

علاوه بر استفاده از تحلیل تکنیکال در ترید الگوی QM لازم است تا احتمال ایجاد روندهای میان‌مدت و بلند مدت را در بازار ارز دیجیتال مربوطه با توجه به شرایط بنیادی در ارز دیجیتال موردنظر نیز بررسی کنیم.

صفحه نخست فیلم‌های آموزشی ارز های دیجیتال فرادرس
برای مشاهده مجموعه فیلم‌های آموزش ارزهای دیجیتال فرادرس، روی تصویر کلیک کنید.

با توجه به اهمیت توجه به عوامل تاثیرگذار بر رشد ارزهای دیجیتال فیلم‌های آموزشی متنوعی در فرادرس تهیه شده است که لینک برخی از آن‌ها را در فهرست زیر مشاهده می‌کنید.

برای مشاهده فیلم‌های آموزشی بیشتر در این حوزه می‌توانید از لینک زیر استفاده کنید.

جمع‌بندی

در ابتدای این مطلب از مجله فرادرس به این موضوع پرداختیم که الگوی QM چیست و الگوهای نزولی و صعودی آن را شرح دادیم. اهمیت این الگو را بیان کردیم و درباره میزان اعتبار الگوی کازیمودو توضیحاتی ارائه کردیم. در ادامه استراتژی‌های الگوی QM در ترید را بیان کردیم. برای این منظور پوزیشن‌های شورت و لانگ را با استفاده از این الگو شرح دادیم و توضیحاتی درباره الگوی غیراستاندارد QM بیان کردیم.

با توجه به شباهت این الگو به الگوی سر و شانه در ادامه تفاوت این دو الگو را شرح دادیم و دلیل مجزا کردن این دو الگو از هم را توضیح دادیم. با توجه به اینکه با استفاده از این الگوی قیمتی می‌توان سیگنال‌های معاملاتی دریافت کرد، بنابراین نحوه تشخیص سیگنال الگوی QM را بیان کردیم.

برای این منظور تایید سیگنال با واگرایی و تایید سیگنال با میانگین متحرک را توضیح دادیم. سپس نحوه ترید با الگوی کازیمودو را شرح دادیم و درباره اشتباهات رایج ترید با استفاده از این الگو توضیحاتی را ارائه کردیم. در پایان نیز الگوی QM در بازار ارزهای دیجیتال را بیان کردیم.

بر اساس رای ۰ نفر
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
منابع:
FXOpen
دانلود PDF مقاله
نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *