آموزش نصب جاوا اسکریپت — رایگان، کامل و تصویری

۳۶۷۲ بازدید
آخرین به‌روزرسانی: ۲۱ شهریور ۱۴۰۳
زمان مطالعه: ۸ دقیقه
دانلود PDF مقاله
آموزش نصب جاوا اسکریپت — رایگان، کامل و تصویریآموزش نصب جاوا اسکریپت — رایگان، کامل و تصویری

زبان برنامه نویسی اسکریپتی جاوا اسکریپت (JavaScript)،‌ زبانی است که بر روی مرورگر بازدید کننده وب سایت اجرا می‌شود و نیاز به کامپایلر ندارد. زبان JavaScript برگرفته از زبان C است و امروزه تقریباً تمام صفحات وب حاوی کدهای جاوا اسکریپت هستند که به وسیله آن‌ها می‌توان قابلیت‌های عملکردی مختلفی را به کاربردهای گوناگون وب اضافه کرد. در صورتی که جاوا اسکریپت به هر دلیلی در یک مرورگر غیر فعال شود، منجر به محدودیت یا عدم دسترسی محتوا یا عملکرد صفحه وب خواهد شد. در این مقاله آموزشی دستورالعمل‌هایی پیرامون نحوه فعال کردن جاوا اسکریپت (فعال‌سازی جاوا اسکریپت) در چهار مرورگر پرکاربرد ارائه شده‌اند. علاوه بر این به آموزش نصب جاوا اسکریپت در ویندوز به همراه نصب ادیتور PyCharm پرداخته شده است.

997696

آموزش نصب جاوا اسکریپت در ویندوز

در این بخش از مقاله آموزش نصب جاوا اسکریپت به نحوه فعال کردن JavaScript در ویندوز به صورت آسان و تصویری پرداخته شده است. در بخش اول، برای آشنایی با کاربرد جاوا اسکریپت در برنامه نویسی وب، نحوه ذخیره اطلاعات جدید در جاوا اسکریپت در قالب مثالی ساده شرح داده شده است. سپس آموزش نصب جاوا اسکریپت در مرورگر اینترنت اکسپلورر (IE) ارائه شده و همچنین به آموزش نصب ادیتور پای‌چارم (Pycharm) برای نوشتن اسکریپت‌ها نیز پرداخته می‌شود.

ذخیره اطلاعات جدید در جاوا اسکریپت

بسته به تصمیماتی که کاربر هنگام بازدید از صفحه وب سایت می‌گیرد،‌ می‌توان از طریق جاوا اسکریپت شناسه‌های (Identities) جدیدی را اختصاص داد. به عنوان مثال، زمانی که صفحه وب سایتی حاوی یک فرم باشد که می‌خواهد داده‌های مربوط به بازدیدکننده وب‌سایت را دریافت و شناسه تولید کند، از طریق جاوا اسکریپت یک «رشته» به نام کاربر ایجاد می‌شود که نام کوچک او را ذخیره می‌کند. رشته می‌تواند شبیه به مثال زیر باشد:

1function updateFirstname()
2{
3  let Firstname = prompt('First Name');
4}

زمانی که بازدید کننده‌ای به وب سایت مراجعه می‌کند، می‌توان از او درخواست کرد که نام کوچک یا هر اطلاعات موردنیاز دیگر را برای ذخیره‌سازی یا پردازش از صفحه وب وارد کند. پس از ارسال فرم توسط کاربر، شناسه عنصر تعریف نشده «Firstname» در کدها به‌روزرسانی می‌شود.

همچنین می‌توان از جاوا اسکریپت برای تولید رمز عبور امنیتی، چک کردن فرم‌ها، بازی‌ها، ایجاد انیمیشن‌های آنلاین، جلوه‌های ویژه و بسیاری از موارد دیگر استفاده کرد. برنامه‌های موبایل و اپلیکیشن‌های مبتنی بر سرور را می‌توان با استفاده از جاوا اسکریپت ساخت.

فعال‌سازی JavaScript در مرورگر اینترنت اکسپلورر، اولین گام برای نصب جاوا اسکریپت در ویندوز به حساب می‌آید. در ادامه به شرح نحوه نصب جاوا اسکریپت در IE پرداخته شده است.

آموزش نصب جاوا اسکریپت در اینترنت اکسپلورر

برای نصب جاوا اسکریپت در اینترنت اکسپلورر، ابتدا باید در این مرورگر روی دکمه «Tools» کلیک کرد که آیکون آن تصویر یک چرخ دنده است و به طور معمول در قسمت بالا، سمت راست مرورگر قرار دارد.

حال باید روی گزینه «Internet Options» کلیک کرد.

فعال سازی جاوا اسکریپت در اینترنت اکسپلورر : مرحله اول گزینه Tools

در پنجره Internet Options، نیاز است که تب «Security» انتخاب شود و در تب انتخاب شده Security باید Internet zone را انتخاب کرد و سپس بر روی دکمه «…Custom level» کلیک شود.

نصب جاوا اسکریپت در اکسپلورر- مرحله دوم Custom level

پس از کلیک بر روی Custom level، یک پنجره دیگر با نام «Security Settings-Internet Zone» ظاهر می‌شود، هم اکنون باید به بخش «Scripting» رفته و گزینه «Enable» را فعال کرد.

فعال کردن اسکریپت

حالا پنجره پاپ آپی ظاهر می‌شود که در آن هشداری به صورت زیر، نمایش داده می‌شود:

Are you sure you want to change the settings for this zone?

در این هشدار از کاربر سوال می‌شود که آیا نسبت به تغییر تنظیمات مربوطه اطمینان دارد؟ بنابراین باید گزینه «Yes» را انتخاب کرد، سپس در تمام پنجره‌های قبلی باید «ok» را کلیک کرد.

موارد مطرح شده، تمام مراحل موردنیاز برای نصب جاوا اسکریپت در IE بودند. حال پس از فعال‌سازی جاوا اسکریپت، برای برنامه نویسی JavaScript و نوشتن اسکریپت‌ها به یک ویرایشگر کد (Code Editor) نیاز است. به این ترتیب در ادامه، نحوه نصب ویرایشگر کد PyCharm که یک ادیتور چند پلتفرمی (چند‌سکویی) به حساب می‌آید، برای نوشتن کدهای جاوا اسکریپت آموزش داده شده است.

PyCharm چه زبان‌هایی را پشتیبانی می‌کند؟

پای‌چارم (PyCharm) زبان‌های زیادی را پشتیبانی می‌کند که یکی از آن زبان‌ها JavaScript است و با استفاده از نسخه حرفه‌ای آن می‌توان برنامه‌هایی مانند Django ،Flask و Pyramid را نیز توسعه داد. همه زبان‌های برنامه نویسی از طریق افزونه‌ها در IDE قرار می‌گیرند یا به طور پیش فرض وجود دارند. برای پشتیبانی از زبان‌ها و چارچوب‌های دیگر، می‌توان افزونه‌های بیشتری را اضافه کرد.

دانلود PyCharm و نصب آن برای برنامه نویسی جاوا اسکریپت

PyCharm یک محیط توسعه یکپارچه (Integrated Development Enviroment) یا همان IDE به حساب می‌آید که محبوبیت بسیار زیادی دارد و توسط JetBrains ساخته شده است. برای نصب می‌توان آن را از طریق وب سایت رسمی آن [+] دانلود کرد. پس از دانلود فایل «exe»، با اجرای آن فرایند نصب آسان PyCharm شروع می‌شود و در گام بعد نیاز است که روی گزینه «Next» کلیک شود.

نصب ادیتور پای چارم در جاوا اسکریپت | مرحله اول

سپس صفحه‌ای مانند تصویر زیر نمایان می‌شود که مسیر نصب ادیتور را مشخص می‌کند و می‌توان در صورت نیاز، آدرس آن را تغییر داد. اکنون باید روی «Next» کلیک شود.

مسیر نصب در pycharm

در صفحه بعدی، گزینه‌ای برای ایجاد میانبر (Shortcut) دسکتاپ وجود دارد. ایجاد میانبر هم برای نسخه 32 بیتی و هم 64 بیتی امکان‌پذیر است. دوباره باید روی «Next» کلیک کرد.

ساخت میانبر دسکتاپ برای پای چارم

در این مرحله، نام پوشه‌ای مشخص می‌شود که برنامه‌ها در آن نصب خواهند شد. سپس باید گزینه Install را انتخاب کرد.

مشخص کردن فولدر نصب فایل ها

حالا مطابق با تصویر زیر، روند نصب ویرایشگر در حال تکمیل شدن است.

مرحله نصب نهایی وبرایشگر پای چارم

پس از پایان نصب، پنجره‌ای باز می‌شود که در قالب پیامی، پایان نصب Pycharm را اطلاع می‌دهد. چنانچه نیاز به اجرای آن باشد، باید گزینه «Run PyCharm Community Edition» تیک زده شده و سپس روی گزینه Finish کلیک شود.

نصب pycharm : اجرا

در مرحله بعد و پس از تیک زدن بخش Run PyCharm Community Edition، تصویر زیر مشاهده خواهد شد.

مرحله آخر : نصب موفق pycharm

اجرای فایل جاوا اسکریپت در پای چارم

برای اجرای فایل جاوا اسکریپت در پای‌چارم،‌ ابتدا باید فایل HTML حاوی کدهای منبع جاوا اسکریپت را در ویرایشگر باز کرد.

این فایل HTML باید فایلی باشد که صفحه شروع برنامه را پیاده سازی می‌کند و در این گام نیاز است که یکی از کارهای زیر انجام شود:

  • گزینه View | Open را از منوی اصلی انتخاب کرده یا کلید ترکیبی Alt+F2 را فشار داده، سپس نیاز است که از منوی باز شده، مرورگر موردنظر انتخاب شود.
  • برای نمایش آیکون مرورگر، نیاز است که اشاره‌گر ماوس روی کدها حرکت داده شود.
بر اساس رای ۰ نفر
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
منابع:
educbaenable javascriptClioWikiHow
نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *