نحوه کار با رشته در PHP + آموزش ۸۰ تابع String با مثال
نوع داده «رشته» (استرینگ | String) از یک یا چند کاراکتر تشکیل میشود که این کاراکترها میتوانند شامل حروف، اعداد و نمادهای مختلف باشند. رشتهها به طور عمده برای نمایش متن مورد استفاده قرار میگیرند، ولی این نوع داده تقریباً در تمام جنبههای توسعه وب با PHP کاربرد دارد. خوشبختانه زبان برنامه نویسی PHP توابع داخلی متعددی برای کار با رشتهها در اختیار توسعهدهندگان قرار داده است. از این توابع میتوان برای تجزیه و دستکاری رشتهها در PHP استفاده کرد. آشنایی با این توابع و نحوه عملکرد آنها میتواند بسیاری از مشکلات پیچیده در زمینه توسعه را برطرف کند. در این مطلب از مجله فرادرس به طور کامل مبحث نوع داده رشته در PHP از نحوه تعریف گرفته تا کاربردهای متنوع آن مورد بررسی قرار گرفته است.
با مطالعه این مطلب نحوه پیادهسازی و عملکرد ۸۰ تابع مختلف رشته در PHP را یاد خواهید گرفت. به منظور درک بهتر عملکرد این توابع سعی شده است تا برای هر کدام از توابع مثالی جداگانه ارائه شود.
منظور از رشته در PHP چیست؟
رشته در برنامه نویسی به دنبالهای از یک یا چند کاراکتر گفته میشود که این کاراکترها میتوانند شامل حروف، اعداد، نمادها و حتی فاصله باشند. در بحث ساختارهای داده و الگوریتم نیز یک رشته به عنوان دنبالهای از کاراکترها تعریف میشود که به صورت پیوسته در مکانهایی از حافظه ذخیره میشوند و با یک کاراکتر خاص به نام کاراکتر «تهی» (0\) خاتمه مییابند.
در دنیای برنامه نویسی نیز رشته یک نوع داده بسیار پرکاربرد است که برای نمایش متن مورد استفاده قرار میگیرد. رشتهها در زبان PHP نقش بلوکهای سازنده داده را دارند و یکی از جنبههای مهم توسعه وب محسوب میشوند. تمام ارتباطات نوشتاری برنامه از طریق رشتهها صورت میگیرد. بنابراین، رشتهها عنصری اساسی در هر زبان برنامه نویسی هستند.
کاربرد رشته در برنامه نویسی چیست؟
رشتهها در علوم کامپیوتر و به ویژه در حوزه برنامه نویسی کاربردهای زیادی دارند. برخی از مهمترین کاربردهای رشتهها در علوم کامپیوتر به شرح زیر است.
- پردازش متن: برای نمایش و دستکاری دادههای متنی در «وایشگرهای متن» (Text Editor)، واژه پردازها و سایر برنامههایی که با متن سروکار دارند از رشتهها استفاده میشود.
- تطبیق الگو: از رشتهها برای یافتن و استخراج الگوهایی خاص از عبارات منظم و رشتههای فرعی میتوان استفاده کرد.
- فشردهسازی داده: با فشردهسازی رشتهها میتوان فضای مورد نیاز برای ذخیرهسازی آنها را کاهش داد. برای این منظور نیز به طور معمول از الگوریتمهای فشردهسازی رشتهها مانند کدگذاری هافمن و رمزگذاری زمان اجرا استفاده میشود.
پیشتر در مطلب زیر از مجله فرادرس مفهوم رشته یا استرینگ در برنامه نویسی به زبان ساده توضیح داده شده است.
کاربرد رشته در PHP چیست؟
در هنگام توسعه وبسایت یا وباپلیکیشنهای مختلف با استفاده از زبان برنامه نویسی PHP با رشتهها و توابع مرتبط با آنها حتما سروکار خواهید داشت. از جمله مهمترین کاربردهای رشته در PHP به موارد زیر میتوان اشاره کرد.
- ذخیرهسازی در پایگاه داده
- دریافت اطلاعات از کاربر
- چاپ پیام در خروجی
- نمایش کدهای HTML و CSS
- فرایندهای مرتبط با احراز هویت کاربر
- و سایر موارد
علاوه بر موارد ارائه شده در بالا رشتهها و توابع مرتبط با آنها کاربردهای دیگری نیز دارند و به توسعهدهندگان در ساخت وبسایتها و برنامههای کاربردی پویا کمک میکنند. در ادامه نوشته نحوه ایجاد رشته در PHP و توابع مختلف کار با رشته را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
چگونه رشته در PHP ایجاد کنیم؟
برای ایجاد رشته در PHP دو روش اصلی وجود دارد. در زبان PHP میتوان دنبالهای از کاراکترها را درون گیومه یا کوتیشنهای تکی(' ' ) و کوتیشن دوتایی (" " ) قرار داد.
قطعه کد زیر نحوه تعریف رشته در PHP را نشان میدهد.
1// Single Qoutes String
2'This is a string in single quotes.'
3// Double Qoutes String
4"This is a string in double quotes."
هر دو رشته تعریف شده در بالا متن یکسانی را نشان میدهند، اما زبان PHP این دو رشته را به صورت متفاوتی تفسیر میکند. مفسر زبان PHP رشتههایی که درون کوتیشن دوتایی تعریف میشوند را به صورت کامل ارزیابی و تجزیه و تحلیل میکند. در واقع، تمام متغیرها و دنبالههای گریز موجود در رشته به صورت کامل ارزیابی و تجزیه میشوند. از سوی دیگر PHP رشتههای درون گیومه یا کوتیشنهای تکی را دقیقاً به همان شکلی که هستند، خروجی میدهد.
مثالی از نحوه خروجی رشته در PHP
برای درک بهتر نحوه پردازش رشتهها با کوتیشنهای تکی و کوتیشنهای دوتایی به مثال زیر توجه کنید.
1<?php
2 $name = 'John';
3 $single_quotes = 'Hello, $name!';
4 $double_quotes = "Hello, $name!";
5
6 echo($single_quotes);
7 echo "</br>";
8 echo($double_quotes);
9?>
در مثال بالا متغیر$single_quotes از نوع رشته با کوتیشن تکی و متغیر$double_quotes نیز از نوع رشته با کوتیشن دوتایی تعریف شده است. متن موجود در هر دو رشته یکسان است ولی مفسر PHP در برخورد با این دو رشته به گونهای کاملاً متفاوت برخورد میکند. خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Hello, $name! Hello, John!
با نگاهی به خروجی ارائه شده در بالا متوجه خواهید شد که مقادیر درون رشته$single_quotes به همان حالتی که هستند در خروجی نشان داده میشوند. از سوی دیگر مفسر PHP رشته$double_quotes را به صورت کامل تجزیه و تحلیل میکند.
منظور از کاراکترهای کنترلی در PHP چیست؟
کاراکترهای کنترلی به آن دست کاراکترهایی گفته میشود که در متن قرار دارند و بر روی ظاهر آن نیز تاثیر میگذارند، ولی دیده نمیشوند. به کاراکترهای کنترلی «دنباله گریز» (Escape Sequences) نیز گفته میشود، زیرا این کاراکترها به برنامه میگویند که روند عملیات عادی را متوقف کرده و آنها را به گونهای متفاوت ارزیابی کند.
در زبان برنامه نویسی PHP یک دنباله گریز با علامت «بک اسلش» (\ ) شروع میشود. کاراکترهای کنترلی یا دنبالههای گریز بر روی رشتههای تعریف شده درون کوتیشن دوتایی اعمال میشوند. در ادامه تعدادی از کاراکترهای کنترلی رشتهها در PHP آورده شده است.
- \n : رفتن به سطر بعدی
- \r : حرکت به ابتدای سطر جاری
- \t : کاراکتر Tab معادل ۸ کاراکتر فاصله خالی یا Space
- \\ : کاراکتر بک اسلش
- \$ : نماد دلار
- \' : کاراکتر گیومه تک
- \" : کاراکتر گیومه دوتایی
در ادامه برای درک نحوه کارکرد کاراکترهای کنترلی در PHP مثال زیر آورده شده است.
1"\"What type of \$ do sharks use?\"\n\tSand dollars!"
خروجی رشته بالا در مرورگر به صورت زیر خواهد بود.
"What type of $ do sharks use?" Sand dollars!
در مجموع، کاراکترهای کنترلی یا دنبالههای گریز به توسعهدهندگان امکان میدهند تا رشتههای دارای این کاراکترهای خاص را ایجاد کنند.
چگونه رشته ها را در PHP الحاق کنیم؟
الحاق به معنای به هم پیوستن رشتهها به یکدیگر برای ساخت یک رشته جدید است. بر همین اساس ابتدای یک رشته در انتهای رشته دیگر قرار میگیرد و یک رشته جدید را میسازد. در زبان برنامه نویسی PHP دو راه برای الحاق رشتهها وجود دارد.
روش نخست به این صورت است که یک متغیر از نوع رشته درون رشته تعریف شده با کوتیشن دوتایی قرار میگیرد. قطعه کد زیر این نوع الحاق رشته در PHP را نشان میدهد.
1$answer = "Chews wisely.";
2echo "What do sharks do when they have a big choice to make? $answer";
با اجرای قطعه کد بالا متغیر$answer به رشته مورد نظر الحاق خواهد شد. خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
What do sharks do when they have a big choice to make? Chews wisely.
روش دوم برای الحاق رشتهها استفاده از عملگر. است. در این روش برای الحاق دو رشته به یکدیگر کافی است تا عملگر. بین دو رشته قرار گیرد. مثال زیر نحوه الحاق رشتههای"Sammy" و"Shark" با استفاده از عملگر. را نشان میدهد.
1echo "Sammy" . "Shark";
در قطعه کد بالا دو رشته بدون فاصله با یکدیگر ترکیب شدهاند. خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
SammyShark
در صورت نیاز به فضای خالی بین دو رشته باید همانند مثال زیر این فاصله را درون یکی از رشتهها قرار داد.
1echo "Sammy " . "Shark";
خروجی قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Sammy Shark
آیا میتوان یک رشته در PHP را با یک عدد صحیح الحاق کرد؟
خیر، در زبان برنامه نویسی PHP امکان الحاق یک رشته با یک متغیر از نوع «عدد صحیح» (Integer) وجود ندارد. مثال زیر الحاق یک متغیر از نوع رشته با متغیر دیگری از نوع عدد صحیح را نشان میدهد.
1echo "Sammy" . 27;
قطعه کد بالا خطای زیر را نشان خواهد داد.
Parse error: syntax error, unexpected '.27' (T_DNUMBER), expecting ';' or ',' in php shell code on line 1
در صورت قرار دادن عدد بالا درون کوتیشن دوتایی"27" مفسر PHP این متغیر را از نوع رشته تفسیر میکند. زبان برنامه نویسی PHP یک زبان با «نوعبندی سست» (Loosely Typed) است. این مورد بدین معنا است که PHP سعی میکند با توجه به نیاز، نوعهای دادهای را به یکدیگر تبدیل کند. در صورتی که قصد الحاق یک متغیر از نوع عدد صحیح با یک رشته را داشته باشید، آنگاه PHP متغیر از نوع عدد صحیح را به نوع داده رشته تبدیل میکند.
1$my_int = 27;
2echo "Sammy" . $my_int;
با توجه به توضیحات گفته شده خروجی قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Sammy27
در این بخش نحوه ترکیب و الحاق رشتهها در PHP آموزش داده شد. در بخش بعدی نحوه بهروزرسانی رشتهها در PHP مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
چگونه مقدار یک رشته را در PHP تغییر دهیم؟
متغیرهای عادی در PHP «قابل تغییر» (mutable) هستند. این بدین معنا است که میتوان مقدار این متغیرها را تغییر داد و بهروزرسانی کرد.
برای درک بهتر این موضوع به مثال زیر در خصوص تغییر مقدار متغیر$my_name توجه کنید.
1$my_name = "Sammy";
2echo $my_name . "\n";
3$my_name = "Shark";
4echo $my_name;
در مثال بالا ابتدا مقدارSammy به متغیر$my_name اختصاص داده شده است. سپس، متغیر$my_name در خروجی با استفاده از دستورecho چاپ شده است. در ادامه نیز مقدار جدیدShark به این متغیر داده شده است. خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Sammy Shark
به جای بهروزرسانی متغیر یا بازنویسی آن میتوان از عملگر «تخصیص الحاق» (.= ) برای الحاق به انتهای یک رشته نیز استفاده کرد. قطعه کد زیر نحوه استفاده از این عملگر را نشان میدهد.
1$my_name = "Sammy";
2$my_name .= " Shark";
3echo $my_name;
در مثال بالا ابتدا مقدار"Sammy" به متغیر$my_name اختصاص داده شده است. سپس، با استفاده از عملگر.= مقدار" Shark" به انتهای آن الحاق میشود. در نتیجه، مقدار جدید متغیر$my_name برابرSammy Shark خواهد بود.
Sammy Shark
بازنویسی و الحاق رشتهها به توسعهدهندگان PHP امکان میدهد تا تغییرات مورد نظر خود را اعمال کرده و رشتههای مورد نیازشان را ایجاد کنند.
یادگیری برنامه نویسی PHP با فرادرس
اگر به دنیای توسعه وب علاقه دارید، زبان برنامه نویسی PHP میتواند یکی از بهترین انتخابها برای شما باشد. PHP به دلیل قابلیتها و ویژگیهای متعدد خود به طور گسترده در توسعه وب کاربرد دارد. امروزه بیش از ۸۰ درصد وبسایتهای موجود بر مبنای این زبان برنامه نویسی محبوب توسعه پیدا کردهاند. بنابراین، یادگیری PHP میتواند دروازههای جدیدی از فرصتهای شغلی متنوع را به روی شما باز کند. برای یادگیری PHP در نخستین گام باید اصول و مفاهیم پایه برنامه نویسی نظیر متغیرها، ساختارهای کنترلی، ساختارهای شرطی، نوعهای داده و توابع را درک کنید. در گام بعدی باید سینتکس و قواعد موجود در PHP را یاد بگیرید که برای این مورد مستندات سایت رسمی PHP گزینه بسیار خوبی میتواند باشد.
خوشبختانه امروزه منابع متعددی همچون مقالات آنلاین، کتابهای چاپی و ویدیوهای آموزشی برای یادگیری زبان برنامه نویسی PHP وجود دارد که در بین آنها فیلمهای آموزشی آنلاین به دلیل مقرون به صرفه بودن، دسترسی آسان و امکان مرور چندباره بهترین گزینه محسوب میشوند. برای یادگیری PHP از طریق فیلمهای آموزشی میتوانید از آموزشهای موجود در پلتفرم فرادرس به عنوان یکی از بزرگترین سایتهای آموزش آنلاین کشور استفاده کنید. به منظور شروع یادگیری PHP پیشنهاد میشود که فیلم آموزش برنامه نویسی PHP فرادرس را مشاهده کنید که لینک آن در ادامه آورده شده است.
با مشاهده این آموزش با مفاهیم پایه موجود در PHP نظیر متغیرها، نوعهای داده، ساختارهای شرطی و کنترلی، حلقههای تکرار، آرایهها و توابع رشته در PHP آشنا خواهید شد. همچنین، موارد دیگری چون مدیریت کوکیها، کار با فایلها در PHP، مدیریت پایگاه داده، اعتبارسنجی فرمها در قالب ساخت یک پروژه کوچک در این آموزش مورد بررسی قرار گرفتهاند.
معرفی ۸۰ تابع کار با رشته در PHP به همراه مثال
زبان برنامه نویسی PHP برای کار با دادههای رشتهای مجموعه کاملی از توابع مختلف را در اختیار توسعهدهندگان قرار داده است. این توابع مزایای بسیار زیادی دارند و میتوانند برای پیادهسازی سناریوهای مختلف مورد استفاده قرار گیرند.
استفاده از توابع رشته PHP دستکاری رشتهها را آسان میکند، خوانایی کد را افزایش داده و عملکرد و امنیت برنامه را بهبود میبخشد. در این بخش از نوشته به بررسی مهمترین و پرکاربردترین توابع کار با رشته در PHP خواهیم پرداخت.
۱. تابع strlen در PHP
این تابع طول رشته دریافتی را برمیگرداند. قطعه کد زیر نحوه استفاده از این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $text = "Hello, World!";
3 $length = strlen($text);
4 echo "The length of the string is $length characters.";
5?>
در مثال بالا طول رشته$text توسط تابع strlen در PHP محاسبه شده است. خروجی قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
The length of the string is 13 characters.
۲. تابع strpos در PHP
این تابع موقعیت یک زیر رشته را درون رشته اصلی مشخص میکند. برای درک بهتر عملکرد این تابع به مثال زیر توجه کنید.
1<?php
2 $text = "This is a test string.";
3 $pos = strpos($text, "test");
4 echo "The word 'test' starts at position $pos.";
5?>
در مثال بالا موقعیت زیر رشته"test" در رشته اصلی$text توسط تابع strpos محاسبه میشود. خروجی قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
The word 'test' starts at position 10.
۳.تابع stripos در PHP
همانند تابع strpos این تابع نیز موقعیت یک زیر رشته را درون رشته اصلی پیدا میکند. مثال زیر این موضوع را نشان میدهد.
1<?php
2 $text = "This is a test string.";
3 $pos = stripos($text, "test");
4 echo "The word 'test' starts at position $pos.";
5?>
این تابع رشته اصلی و زیر رشته مورد جستجو را به عنوان پارامتر ورودی دریافت میکند و خروجی آن نیز موقعیت زیر رشته در رشته اصلی خواهد بود.
The word 'Test' starts at position 10.
۴. تابع substr در PHP
این تابع یک زیر رشته را از رشته اصلی استخراج میکند. مثال زیر نحوه عملکرد این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $text = "Hello, World!";
3 $substring = substr($text, 0, 5);
4 echo "The first 5 characters are: $substring";
5?>
در مثال بالا تابع substr دارای ۳ پارامتر ورودی است که پارامتر اول رشته اصلی، پارامتر دوم نقطه شروع و پارامتر سوم نقطه پایان استخراج را مشخص میکند. خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
The first 5 characters are: Hello
۵. تابع str_replace در PHP
این تابع یک زیر رشته را با یک زیر رشته دیگر جایگزین میکند. با استفاده از این تابع میتوان بخشی از یک رشته را با رشته مورد نظر جایگزین کرد. قطعه کد زیر نحوه استفاده از این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $text = "Hello, World!";
3 $newText = str_replace("World", "Universe", $text);
4 echo "Replaced: $newText";
5?>
خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Replaced: Hello, Universe!
۶. تابع str_repeat در PHP
از این تابع در زبان PHP برای تکرار یک رشته به دفعات مشخص میتوان استفاده کرد. قطعه کد زیر نحوه پیادهسازی این تابع برای تکرار رشته را نشان میدهد.
1<?php
2 $text = "La ";
3 $repeatedText = str_repeat($text, 3);
4 echo "Repetition: $repeatedText";
5?>
در مثال بالا پارامترهای$text و3 به عنوان ورودی به تابع str_repeat ارسال شدهاند. در نتیجه، متغیر$text به تعداد ۳ مرتبه تکرار خواهد شد. خروجی قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Repetition: La La La
۷. تابع ucfirst در PHP
تابع ucfirst در PHP اولین کاراکتر رشته را به حروف بزرگ تبدیل میکند. قطعه کد زیر عملکرد این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $text = "hello, world!";
3 $capitalized = ucfirst($text);
4 echo "Capitalized: $capitalized";
5?>
در مثال بالا متغیر$text از نوع رشته به عنوان پارامتر ورودی به تابعucfirst() ارسال شده است. خروجی حاصل از اجرای کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Capitalized: Hello, world!
۸. تابع ucwords در PHP
این تابع کاراکتر اول تمام کلمههای موجود در رشته را به حروف بزرگ تبدیل میکند. برای درک بهتر عملکرد این تابع به مثال زیر توجه کنید.
1<?php
2 $text = "hello, world!";
3 $capitalizedWords = ucwords($text);
4 echo "Capitalized Words: $capitalizedWords";
5?>
در مثال بالا متغیر$text به عنوان پارامتر ورودی به تابع ucwords ارسال شده است. در نتیجه، این تابع تمام کلمههای موجود در رشته را دریافت کرده و به حروف بزرگ تبدیل میکند. خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Capitalized Words: Hello, World!
۹. تابع lcfirst در PHP
این تابع اولین کاراکتر رشته دریافتی را به حروف کوچک تبدیل میکند. قطعه کد زیر نحوه استفاده از این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $text = "Hello, World!";
3 $lowercased = lcfirst($text);
4 echo "Lowercased: $lowercased";
5?>
در مثال بالا متغیر$text به عنوان پارامتر ورودی به تابعlcfirst ارسال شده است. خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Lowercased: hello, World!
همان طور که در خروجی دیده میشود، با استفاده از این تابع اولین کاراکتر رشته به حروف کوچک تبدیل میشود.
۱۰. تابع strtoupper در PHP
این تابع یک متغیر از نوع رشته را به عنوان ورودی دریافت میکند و تمام کاراکترهای تشکیل دهنده آن را به حروف بزرگ تبدیل میکند.
قطعه کد زیر نحوه استفاده از این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $text = "Hello, World!";
3 $uppercase = strtoupper($text);
4 echo "Uppercase: $uppercase";
5?>
خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Uppercase: HELLO, WORLD!
۱۱. تابع strtolower در PHP
برای تبدیل تمام کاراکترهای یک رشته به حروف کوچک میتوانید از تابع strtolower استفاده کنید. این تابع یک متغیر از نوع رشته را به عنوان ورودی دریافت میکند و تمام کاراکترهای تشکیل دهنده آن را به حروف بزرگ تبدیل میکند. مثال زیر نحوه بهکارگیری این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $text = "Hello, World!";
3 $lowercase = strtolower($text);
4 echo "Lowercase: $lowercase";
5?>
خروجی بلوک کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Lowercase: hello, world
۱۲. تابع trim در PHP
با استفاده از تابع trim میتوان فضای خالی موجود در ابتدا و انتهای یک رشته را حذف کرد. این فضای خالی میتواند شامل هر کدام از کاراکترهای «فاصله» (Space)، «خط جدید» (\n )، «تب» (\t ) و سایر موارد باشد.
قطعه کد زیر عملکرد تابع trim در PHP را نشان میدهد.
1<?php
2 $text = " Hello, World! ";
3 $trimmed = trim($text);
4 echo "Trimmed: $trimmed";
5?>
خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Trimmed: Hello, World!
در مثال بالا فضای خالی موجود در ابتدا و انتها رشته با استفاده از تابع trim حذف شده است. یکی از کاربردهای مهم این تابع ذخیره مقادیر رشتهای در جداول پایگاه داده است. با استفاده از این تابع میتوان یک رشته بدون کاراکترهای اضافی را در پایگاه داده ذخیره کرد.
۱۳. تابع ltrim در PHP
برای حذف فضای خالی از ابتدای یک رشته در PHP میتوانید از تابع ltrim استفاده کنید. برای درک بهتر نحوه عملکرد این تابع به مثال زیر توجه کنید.
1<?php
2 $text = " Hello, World! ";
3 $leftTrimmed = ltrim($text);
4 echo "Left Trimmed: $leftTrimmed";
5?>
خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Left Trimmed: Hello, World!
۱۴. تابع rtrim در PHP
با استفاده از این تابع میتوان فضای خالی از انتهای یک رشته در PHP را حذف کرد. در ادامه مثالی از پیادهسازی این تابع آورده شده است.
1<?php
2 $text = " Hello, World! ";
3 $rightTrimmed = rtrim($text);
4 echo "Right Trimmed: $rightTrimmed";
5?>
خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Right Trimmed: Hello, World!
۱۵. تابع strrev در PHP
برای معکوس کردن یک رشته در PHP میتوانید از تابع strrev استفاده کنید. این تابع ترتیب قرارگیری کاراکترهای موجود در یک رشته را معکوس میکند.
قطعه کد زیر مثالی از نحوه پیادهسازی این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $text = "Hello, World!";
3 $reversed = strrev($text);
4 echo "Reversed: $reversed";
5?>
در مثال بالا تابع strrev متغیر$text را به عنوان رشته ورودی دریافت میکند و ترتیب قرارگیری کاراکترهای موجود در آن را برعکس میکند. خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Reversed: !dlroW ,olleH
۱۶. تابع strcmp در PHP
برای مقایسه دو رشته با یکدیگر در زبان برنامه نویسی PHP میتوان از تابع strcmp استفاده کرد. این تابع دو رشته را با یکدیگر مقایسه میکند و با توجه به شرایط زیر خروجی مورد نظر را برگشت خواهد داد.
- در صورت برابری دو رشته مقدار ۰ را برمیگرداند.
- در صورتی که رشته اول بزرگتر از رشته دوم باشد مقدار ۱ را برمیگرداند.
- در صورتی که رشته اول کوچکتر از رشته دوم باشد نیز مقدار ۱- را برمیگرداند.
ذکر این نکته نیز ضروری است که تابع strcmp به کوچک یا بزرگ بودن حروف حساس است. به عنوان مثال، رشتههاFARADARS وfaradars از دید این تابع یکسان نیستند. برای درک بهتر عملکرد این تابع به مثال زیر توجه کنید.
1<?php
2 $string1 = "apple";
3 $string2 = "banana";
4 $result = strcmp($string1, $string2);
5
6 echo "Comparison Result: $result";
7?>
در مثال بالا متغیرهای رشتهای$string1 و$string2 به عنوان ورودی جهت مقایسه با یکدیگر به تابع strcmp ارسال شدهاند. خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Comparison Result: -1
۱۷. تابع strcasecmp در PHP
این تابع نیز کاری مشابه با strcmp را انجام میدهد، ولی این تابع به حروف کوچک و بزرگ حساس نیست. مثال زیر نحوه عملکرد این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2
3 $string1 = "apple";
4 $string2 = "Apple";
5 $result = strcasecmp($string1, $string2);
6 echo "Case-Insensitive Comparison Result: $result";
7
8?>
در قطعه کد بالا دو رشته$string1 و$string2 تنها در نوع حروف (کوچک یا بزرگ) بودن با یکدیگر تفاوت دارند. با توجه این که تابع strcasecmp به حروف کوچک یا بزرگ حساس نیست. در نتیجه، خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Case-Insensitive Comparison Result: 0
۱۸. تابع strnatcmp در PHP
تابع strnatcmp دو رشته را در زبان برنامه نویسی PHP با استفاده از الگوریتم «طبیعی» (Natural) مقایسه میکند. در الگوریتم طبیعی عدد ۲ از عدد ۱۰ کوچکتر است. این در حالی است که در سیستم مرتبسازی کامپیوتری عدد ۱۰ از عدد ۲ کوچکتر است، زیرا اولین عدد موجود در آن یعنی ۱ از ۲ کمتر است.
برای درک بهتر این تابع به مثال زیر توجه کنید.
1<?php
2 $string1 = "img2.png";
3 $string2 = "img10.png";
4 $result = strnatcmp($string1, $string2);
5 echo "Natural Comparison Result: $result";
6?>
در قطعه کد بالا رشتههای$string1 و$string2 با استفاده از تابع strnatcmp با یکدیگر مقایسه شدهاند. تمام کاراکترهای موجود در این دو رشته با یکدیگر یکسان هستند و تنها در دو عدد ۲ و ۱۰ با یکدیگر تفاوت دارند. در نتیجه، خروجی حاصل از اجرای آن به صورت زیر خواهد بود.
Natural Comparison Result: -1
۱۹. تابع strnatcasecmp در PHP
این تابع عملکردی مشابه با strnatcmp دارد، ولی این تابع به حروف کوچک و بزرگ حساس نیست. مثال زیر نحوه عملکرد این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $string1 = "IMG2.png";
3 $string2 = "img10.png";
4 $result = strnatcasecmp($string1, $string2);
5 echo "Case-Insensitive Natural Comparison Result: $result";
6?>
خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Case-Insensitive Natural Comparison Result: -1
۲۰. تابع strstr در PHP
گاهی اوقات نیاز است تا کلمه مشخصی درون یک رشته اصلی جستجو شود. به عنوان مثال، شرایطی را در نظر بگیرید که قصد یافتن عبارت خاصی درون ایمیل وارد شده توسط کاربر را دارید. با استفاده از تابع strstr میتوانید یک کلمه مشخص را درون یک رشته جستجو کنید.
این تابع کاربردی یک زیر رشته را درون رشته اصلی جستجو میکند و بعد از پیدا کردن آن باقی مانده رشته اصلی را از محل یافتن زیر رشته برمیگرداند. در واقع، این تابع دو مقدار را به عنوان ورودی دریافت میکند که مقدار اول رشته اصلی است و مقدار دوم عبارت مورد نظر برای جستجو است. برای درک بهتر عملکرد این تابع به مثال زیر توجه کنید.
1<?php
2 $text = "This is a test string.";
3 $substring = strstr($text, "test");
4 echo "Found: $substring";
5?>
در مثال بالا عبارتtest درون رشته اصلی یعنی$text جستجو شده است. در نتیجه، تابع strstr باقی مانده رشته اصلی را از محل پیدا کردن این عبارت در رشته برمیگرداند. خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Found: test string.
نکته مهم در خصوص این تابع این است که strstr به کوچک یا بزرگ بودن حروف حساس است.
۲۱. تابع stristr در PHP
این تابع نیز عملکردی مشابه با strstr دارد و تنها تفاوت آن در این است که به کوچک یا بزرگ بودن حروف حساس نیست. قطعه کد زیر مثالی از پیادهسازی این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $text = "This is a test string.";
3 $substring = stristr($text, "Test");
4 echo "Found (Case-Insensitive): $substring";
5?>
خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Found (Case-Insensitive): test string.
۲۲. تابع strrchr در PHP
این تابع یک کاراکتر را درون یک رشته جستجو میکند و از آخرین تطابق موجود در رشته اصلی تا انتهای رشته را برمیگرداند. تابع strrchr به عنوان ورودی یک متغیر از نوع رشته و یک کاراکتر دریافت میکند. همچنین، در خروجی نیز از محل یافتن آخرین تطابق تا انتهای رشته را برمیگرداند. قطعه کد زیر نحوه پیادهسازی و عملکرد این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $text = "This is a test string.";
3 $substring = strrchr($text, "t");
4 echo "Last Occurrence: $substring";
5?>
خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Last Occurrence: tring.
۲۳. تابع str_shuffle در PHP
تابع str_shuffle یک رشته در PHP را به عنوان ورودی دریافت و تمام کاراکترهای موجود در آن را به صورت تصادفی جابهجا میکند. در خروجی نیز یک رشته با همان طول اولیه ولی به صورت درهم ریخته را نمایش میدهد. برای درک بهتر عملکرد این تابع به مثال زیر توجه کنید.
1<?php
2 $text = "Hello, World!";
3 $shuffled = str_shuffle($text);
4 echo "Shuffled: $shuffled";
5?>
در مثال بالا متغیر$text به عنوان ورودی به تابع str_shuffle ارسال شده است. خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Shuffled: ldHoeWl,r ol!
۲۴. تابع wordwrap در PHP
با استفاده از این تابع میتوان در هر موقعیتی از رشته اصلی کاراکتر مورد نظر را اضافه کرد. تابع wordwrap در ورودی خود ۳ پارامتر دریافت میکند که پارامتر اول رشته اصلی، پارامتر دوم تعداد کاراکترهای مورد نظر و پارامتر سوم کاراکتر یا رشتهای که باید اضافه شود را نشان میدهد.
قطعه کد زیر نحوه استفاده از این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $text = "This is a long sentence that should be wrapped.";
3 $wrapped = wordwrap($text, 15, "<br>");
4 echo "Wrapped:<br>$wrapped";
5?>
در قطعه کد بالا رشته$text به عنوان رشته اصلی به تابع wordwrap ارسال شده است. سپس، عدد15 و کاراکتر <br> به عنوان پارامترهای دیگر این تابع مشخص شدهاند. در نتیجه، باید در هر ۱۵ کاراکتر از رشته اصلی کاراکتر <br> قرار داده شود. کاراکتر <br> یک رشته را به سطر بعدی منتقل میکند. در نتیجه، خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Wrapped:<br>This is a long<br>sentence that<br>should be<br>wrapped.
۲۵. تابع explode در PHP
برای تبدیل یک رشته به آرایه میتوان از تابع explode در PHP استفاده کرد. این تابع یک رشته را دریافت کرده و بر اساس یک جدا کننده آن را به قسمتهای مختلف تقسیم میکند. در نهایت نیز این قسمتها را داخل خانههای آرایه قرار میدهد. تابع explode در ورودی خود یک رشته و یک جداکننده دریافت میکند. برای درک بهتر عملکرد این تابع به مثال زیر توجه کنید.
1<?php
2 $text = "apple,banana,orange";
3 $fruits = explode(",", $text);
4 print_r($fruits);
5?>
در مثال بالا رشته$text و جداکننده, به عنوان ورودیهای تابع explode مشخص شدهاند. خروجی حاصل از اجرای تابع explode در متغیر$fruits ذخیره میشود. سپس، تابع print_r این مقدار را در خروجی به صورت آرایه نمایش میدهد. در ادامه خروجی قطعه کد بالا آورده شده است.
Array( [0] => apple [1] => banana [2] => orange )
۲۶. تابع implode در PHP
تابع implode در نقطه مقابل تابع explode قرار دارد. این تابع عناصر یک آرایه را با یکدیگر ادغام میکند و نتیجه حاصل را به عنوان یک رشته در خروجی برمیگرداند. با مشاهده قطعه کد زیر درک بهتری نسبت به عملکرد این تابع پیدا خواهید کرد.
1<?php
2 $fruits = ["apple", "banana", "orange"];
3 $text = implode(", ", $fruits);
4 echo "Fruits: $text";
5?>
در مثال بالا آرایه$fruits و جداکننده, به عنوان ورودی به تابع implode ارسال شدهاند. سپس، تابع implode عناصر آرایه را با یکدیگر ادغام و در متغیر$text ذخیره میکند. خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Fruits: apple, banana, orange
۲۷. تابع join در PHP
برای چسباندن عناصر یک آرایه به یکدیگر و تبدیل آن به یک رشته میتوانید از تابع join در PHP نیز استفاده کنید. این تابع همانند تابع implode عناصر موجود در یک آرایه را در کنار یکدیگر قرار میدهد و خروجی را در قالب یک رشته در PHP برمیگرداند.
قطعه کد زیر نحوه استفاده از تابع join در PHP را نشان میدهد.
1<?php
2 $fruits = ["apple", "banana", "orange"];
3 $text = join(", ", $fruits);
4 echo "Fruits: $text";
5?>
در ادامه خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا آورده شده است.
Fruits: apple, banana, orange
۲۸. تابع str_split در PHP
این تابع یک رشته را به عنوان ورودی دریافت کرده و آن را به آرایهای از کاراکترها تبدیل میکند. در واقع، با استفاده از تابع str_split میتوان یک رشته در PHP را به کاراکترهای تشکیل دهندهاش تقسیم کرد. مثال زیر به درک بهتر عملکرد این تابع کمک میکند.
1<?php
2 $text = "Hello";
3 $characters = str_split($text);
4 print_r($characters);
5?>
در مثال بالا متغیر$text به عنوان ورودی به تابع str_split ارسال شده است. این تابع بعد از تجزیه رشته به کاراکترهای تشکیل دهندهاش نتیجه حاصل را در متغیر$characters ذخیره میکند. خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Array( [0] => H [1] => e [2] => l [3] => l [4] => o )
۳۰. تابع chunk_split در PHP
با استفاده از این تابع میتوان یک رشته را به بخشهای کوچکتر تقسیم کرد. تابع chunk_split به کمک یه کاراکتر جداکننده رشته را به بخشهای کوچکتر تقسیم میکند. قطعه کد زیر نحوه جداسازی رشته با استفاده از این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $text = "1234567890";
3 $chunked = chunk_split($text, 2, "-");
4 echo "Chunked: $chunked";
5?>
در مثال بالا تابع chunk_split سه پارامتر ورودی دریافت کرده است که به ترتیب رشته اصلی، تعداد کاراکترهای هر بخش و کاراکتر جداکننده هستند. خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Chunked: 12-34-56-78-90-
۳۱. تابع addslashes در PHP
این تابع کاراکترهای خاصی در یک رشته قرار میدهد تا از آسیبپذیری تزریق SQL و سایر آسیبپذیریهای امنیتی جلوگیری کند. تابع addslashes قبل از کاراکترهای خاص «بک اسلش» (\ ) قرار میدهد تا کاراکترهای معنیدار نادیده گرفته شوند. در ادامه کاراکترهایی آورده شده است که تابع addslashes قبل از آنها بک اسلش اضافه میکند.
- «کوتیشن تکی» (' )
- «کوتیشن دوتایی» (" )
- «بک اسلش» (\ )
- «تهی» (Null )
مثال زیر نحوه عملکرد این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $text = "I'm using PHP's functions.";
3 $escaped = addslashes($text);
4 echo "Escaped: $escaped";
5?>
خروجی قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Escaped: I\'m using PHP\'s functions.
۳۲. تابع stripslashes در PHP
عملکرد این تابع دقیقاً برعکس تابع addslashes است. این تابع بک اسلشهای ایجاد شده توسط تابع addslashes را از رشته مورد نظر حذف میکند.
1<?php
2 $text = "I\'m using PHP\'s functions.";
3 $unescaped = stripslashes($text);
4 echo "Unescaped: $unescaped";
5?>
خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Unescaped: I'm using PHP's functions.
۳۳. تابع addcslashes در PHP
این تابع قبل از یک کاراکتر مشخص شده علامت بک اسلش را قرار میدهد. در ادامه مثالی از پیادهسازی این تابع آورده شده است.
1<?php
2 $text = "Hello, World!";
3 $quoted = addcslashes($text, 'W');
4 echo "Quoted: $quoted";
5?>
همان طور که در قطعه کد بالا نیز آورده شده است، تابع addcslashes در ورودی خود متغیر$text و کاراکترW را دریافت میکند. در نتیجه، کاراکتر بک اسلش را قبل از کاراکترW قرار میدهد. خروجی قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Quoted: Hello, \World!
۳۴. تابع htmlspecialchars در PHP
این تابع کاراکترهای خاص موجود در یک رشته را به موجودیتهای HTML تبدیل میکند. در جدول زیر برخی از کاراکترهای خاص و تبدیل آنها آورده شده است.
کاراکتر خاص | تبدیل |
& | amp& |
" | quot& |
' | ' |
> | lt& |
< | gt& |
قطعه کد زیر نحوه استفاده از این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $text = "This is <b>bold</b>";
3 $escaped = htmlspecialchars($text);
4 echo "Escaped: $escaped";
5?>
۳۵. تابع htmlentities در PHP
این تابع تمام کاراکترهای قابل اجرا در کد را به موجودیتهای HTML تبدیل میکند. در مثال زیر نحوه پیادهسازی این تابع نشان داده شده است.
1<?php
2 $text = "This is <b>bold</b>";
3 $escaped = htmlentities($text);
4 echo "Escaped: $escaped";
5?>
۳۶. تابع html_entity_decode در PHP
این تابع موجودیتهای HTML کد را به کاراکترهای اصلی رمزگشایی میکند. در ادامه مثالی از کاربرد این تابع آورده شده است.
1<?php
2 $text = "This is <b>bold</b>";
3 $decoded = html_entity_decode($text);
4 echo "Decoded: $decoded";
5?>
خروجی قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Decoded: This is <b>bold
۳۷. تابع strip_tags در PHP
این تابع تگهای HTML و PHP را از رشته مورد نظر حذف میکند. مثال زیر عملکرد این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $text = "This is <b>bold</b> and <i>italic</i>.";
3 $stripped = strip_tags($text);
4 echo "Stripped: $stripped";
5?>
خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Stripped: This is bold and italic.
۳۸. تابع htmlspecialchars_decode در PHP
این تابع موجودیتهای HTML را به کاراکترهای متناظر با هر کدام از آنها رمزگشایی میکند. قطعه کد زیر پیادهسازی این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $text = "This is <b>bold</b>";
3 $decoded = htmlspecialchars_decode($text);
4 echo "Decoded: $decoded";
5?>
خروجی بلوک کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Decoded: This is <b>bold</br>
۳۹. تابع nl2br در PHP
این تابع یک متغیر از نوع رشته را به عنوان ورودی دریافت و تمام کاراکترهای\n موجود در آن را به تگ <br> تبدیل میکند. برای درک بهتر عملکرد این تابع به مثال زیر توجه کنید.
1<?php
2 $text = "This is a\nmultiline\nstring.";
3 $brText = nl2br($text);
4 echo "With Line Breaks:<br>$brText";
5?>
خروجی تابع بالا به صورت زیر خواهد بود.
With Line Breaks: <br>This is a</br>
multiline</br>
string.
۴۰. تابع substr_replace در PHP
substr_replace یکی از پرکاربردترین توابع کار با رشته در PHP است. با استفاده از این تابع میتوان بخشی از یک رشته را با رشته دیگری جایگزین کرد. همچنین، امکان افزودن یک بخش جدید به رشته اصلی نیز وجود دارد.
سینتکس پیادهسازی تابع substr_replace به صورت زیر است.
1substr_replace(string $text,string $replacement,int start, int length);
با توجه به سینتکس ارائه شده در بالا این تابع ۴ پارامتر ورودی دریافت میکند که در ادامه هر کدام از آنها به طور کامل توضیح داده شده است.
- $text : این پارامتر به رشته اصلی اشاره دارد که قصد افزودن یا جایگزینی بخشی از آن را داریم.
- $replacement : این پارامتر نیز نشان دهنده بخشی است که به رشته اصلی اضافه خواهد شد.
- start : اندیس شروع جایگذاری بخش مربوطه در رشته اصلی را مشخص میکند.
- length : تعداد کاراکترهایی که باید جایگزین شوند نیز توسط این پارامتر عددی مشخص میشود.
برای درک عملکرد تابع substr_replace به مثال زیر توجه کنید.
1<?php
2 $text = "Hello, World!";
3 $replacement = "Universe";
4 $newText = substr_replace($text, $replacement, 7, 5);
5 echo "Replaced: $newText";
6?>
در قطعه کد بالا متغیر$replacement از اندیس شماره ۷ در رشته$text جایگزین خواهد شد. همچنین، تعداد کاراکترهای جایگزین شده نیز برابر ۵ است. در ادامه، خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا آورده شده است.
Replaced: Hello, Universe!
۴۱. تابع substr_count در PHP
برای محاسبه تعداد دفعات تکرار یک زیر رشته در رشته اصلی میتوانید از تابع substr_count استفاده کنید. این تابع در ورودی خود ۲ پارامتر دریافت میکند که پارامتر اول رشته اصلی و پارامتر دوم زیر رشتهای است که باید در رشته اصلی تعداد دفعات تکرار آن جستجو شود. قطعه کد زیر مثالی از پیادهسازی این تابع در PHP را نشان میدهد.
1<?php
2 $text = "The quick brown fox jumps over the lazy dog.";
3 $count = substr_count($text, "the");
4 echo "Substring Count: $count";
5?>
در مثال بالا تعداد دفعات تکرار زیر رشتهthe در رشته اصلی یعنی$text با استفاده از تابع substr_count محاسبه شده است. خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Substring Count: 1
۴۲. تابع strpbrk در PHP
این تابع کاربردی یک رشته یا کاراکتر را در رشته دیگری جستجو میکند و باقی مانده رشته را از محل پیدا شدن رشته تا انتهای آن برمیگرداند. پارامتر اول این تابع رشته اصلی و پارامتر دوم آن کاراکتر یا رشتهای است که قصد جستجوی آن را داریم. قطعه کد زیر مثالی از عملکرد این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2echo "W will output: " . strpbrk("Hello world!","W");
3echo "<br>";
4echo "w will output: " . strpbrk("Hello world!","w");
5?>
خروجی قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
W will output: w will output: world!
با توجه به خروجی ارائه شده در بالا تابع strpbrk حساس به متن است.
۴۳. تابع soundex در PHP
این تابع یک رشته را به عنوان ورودی دریافت میکند و کلید soundex آن را به عنوان خروجی برمیگرداند. soundex یک الگوریتم آوایی برای هش کردن حروف و کلمات است که از ترکیب یک کاراکتر و یک عدد ۳ رقمی تشکیل میشود. قطعه کد زیر نحوه پیادهسازی این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $text1 = "Smith";
3 $text2 = "Smyth";
4 $soundex1 = soundex($text1);
5 $soundex2 = soundex($text2);
6 echo "Soundex of '$text1': $soundex1<br>";
7 echo "Soundex of '$text2': $soundex2";
8?>
خروجی قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Soundex of 'Smith': S530<br>Soundex of 'Smyth': S530
۴۴. تابع metaphone در PHP
این تابع یک رشته را به عنوان ورودی دریافت میکند و تلفظ انگلیسی آن را در خروجی برمیگرداند. به زبان ساده metaphone یک الگوریتم آوایی است که بیانگر تلفظ واقعی کلمات است. مثال زیر نحوه عملکرد این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $text1 = "Smith";
3 $text2 = "Smyth";
4 $metaphone1 = metaphone($text1);
5 $metaphone2 = metaphone($text2);
6 echo "Metaphone of '$text1': $metaphone1<br>";
7 echo "Metaphone of '$text2': $metaphone2";
8?>
خروجی قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Metaphone of 'Smith': SM0<br>Metaphone of 'Smyth': SM0
۴۵. تابع strcoll در PHP
این تابع دو رشته را با یکدیگر مقایسه میکند. سینتکس پیادهسازی تابع strcoll به صورت زیر است.
1strcoll(string1,string2)
این تابع رشتههایstring1 وstring2 را به عنوان ورودی دریافت میکند. سپس، بعد از مقایسه این دو رشته با یکدیگر با توجه به شرایط زیر خروجی مورد انتظار را برمیگرداند.
- در صورت برابری هر دو رشته مقدار ۰ را برمیگرداند.
- اگر رشتهstring1 از رشتهstring2 کوچکتر باشد، آنگاه مقداری منفی برمیگرداند.
- اگر رشتهstring1 از رشتهstring2 بزرگتر باشد، آنگاه مقداری مثبت برمیگرداند.
قطعه کد زیر نحوه پیادهسازی این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $text1 = "café";
3 $text2 = "cafe";
4 $result = strcoll($text1, $text2);
5 echo "Comparison Result: $result";
6?>
در مثال بالا متغیرهای رشتهای$text1 و$text2 به عنوان ورودی به تابع strcoll ارسال شدهاند و خروجی آن نیز به صورت زیر خواهد بود.
Comparison Result: 94
۴۶. تابع strcspn در PHP
با استفاده از این تابع میتوان تعداد کاراکترهای مشترک بین دو رشته را محاسبه کرد. تابع strcspn در PHP به عنوان ورودی ۲ پارامتر از نوع رشته را دریافت میکند. سپس، تعداد کاراکترهای مشترک از رشته دوم در رشته اول را محاسبه میکند و در خروجی برمیگرداند. همچنین، در صورت وجود نداشتن هیچ کاراکتر مشترکی بین دو رشته تابع مقدار false را برمیگرداند. مثال زیر نحوه پیادهسازی این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $text = "abcde12345";
3 $mask = "1234567890";
4 $length = strcspn($text, $mask);
5 echo "Length: $length";
6?>
خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Length: 5
۴۷. تابع str_pad در PHP
این تابع یک کاراکتر یا رشته مشخص شده را به رشته دیگری اضافه میکند تا به طول مورد نظر برسد. به زبان ساده با استفاده از این تابع میتوان طول رشته را با کاراکتر مشخصی بیشتر کرد تا به طول مورد نظر برسد. برای درک بهتر عملکرد این تابع به مثال زیر توجه کنید.
1<?php
2 $text = "Hello";
3 $padded = str_pad($text, 10, ".");
4 echo "Padded: $padded";
5?>
در مثال بالا کاراکتر. به متغیر$text اضافه میشود تا تعداد کاراکترهای رشته نهایی به عدد ۱۰ برسد. خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Padded: Hello.....
۴۸. تابع strtr در PHP
با استفاده از این تابع میتوان کاراکتر مشخصی از یک رشته را با کاراکتر دیگری جایگزین کرد. در واقع، تابع strtr کاراکتر مشخص شده را به کاراکتر دیگری ترجمه میکند. سینتکس پیادهسازی این تابع به صورت زیر است.
1strtr(string,from,to)
با توجه به سینتکس ارائه شده در بالا در متغیر رشتهایstring پارامترfrom به پارامترto
ترجمه و تبدیل میشود. برای درک بهتر عملکرد این تابع به مثال زیر توجه کنید.
1<?php
2 echo strtr("Hilla Warld","ia","eo");
3?>
در مثال بالا در رشته اصلیHilla Warld کاراکترia به کاراکترeo ترجمه میشود. خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Hello World
نکته مهم در مثال بالا این است که لزومی ندارد کاراکترهای مشخص شده در کنار یکدیگر قرار داشته باشند. در صورت وجود فاصله بین کاراکترها نیز عملیات ترجمه و جایگزینی نیز صورت میگیرد. همچنین، در صورت یکسان نبودن طول پارامترهایfrom وto نیز تنها طول کوچکترین پارامتر در نظر گرفته میشود.
۴۹. تابع similar_text در PHP
این تابع میزان مشابهت بین دو رشته را محاسبه میکند و نتیجه را برحسب درصد برمیگرداند. قطعه کد زیر عملکرد این تابع را به خوبی نشان میدهد.
1<?php
2 $text1 = "hello, world!";
3 $text2 = "world, hello!";
4 similar_text($text1, $text2, $percent);
5 echo "Similarity: $percent%";
6?>
در مثال بالا دو رشته$text1 و$text2 به عنوان ورودی به تابع similar_text ارسال شدهاند. پارامتر سوم این تابع یعنی$percent نیز میزان مشابهت این دو رشته را برحسب درصد نشان میدهد. خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Similarity: 46.153846153846%
۵۰. تابع levenshtein در PHP
این تابع فاصله «لونشتاین» (Levenshtein) بین دو رشته را محاسبه میکند. منظور از فاصله لونشتاین تعداد کاراکترهایی است که باید جایگزین، درج یا حذف شوند تا رشته اول به رشته دوم تبدیل شود. به فاصله لونشتاین در اصطلاح فاصله ویرایش نیز گفته میشود. برای درک نحوه عملکرد این تابع به مثال زیر توجه کنید.
1<?php
2 $text1 = "kitten";
3 $text2 = "sitting";
4 $distance = levenshtein($text1, $text2);
5 echo "Levenshtein Distance: $distance";
6?>
در ادامه خروجی قطعه کد بالا آورده شده است.
Levenshtein Distance: 3
۵۱. تابع crc32 در PHP
این تابع معادل ۳۲ بیتی crc رشته ورودی را محاسبه میکند. این تابع به منظور اعتبارسنجی یکپارچگی دادهها مورد استفاده قرار میگیرد. مثال زیر عملکرد این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $text = "Hello, World!";
3 $crc = crc32($text);
4 echo "CRC32: $crc";
5?>
خروجی قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
CRC32: 3964322768
۵۲. تابع md5 در PHP
تابع md5 یکی از توابع بسیار پرکاربرد رشته در PHP است. این تابع یک رشته ورودی را بر اساس الگوریتم کدگذاری معروف md5 هش میکند. با استفاده از این تابع میتوان اطلاعات مختلف مورد استفاده در برنامه را برای ذخیرهسازی در پایگاه داده کدگذاری کرد.
به عنوان مثال، یکی از موارد استفاده این تابع کدگذاری و ذخیرهسازی رمز عبور کاربران در برنامه است. در ادامه نحوه پیادهسازی و استفاده از این تابع در قالب یک مثال ارائه آورده است.
1<?php
2 $text = "Hello, World!";
3 $hash = md5($text);
4 echo "MD5 Hash: $hash";
5?>
خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
MD5 Hash: 65a8e27d8879283831b664bd8b7f0ad4
با توجه به خروجی ارائه شده در بالا رشته کدگذاری شده بر اساس الگوریتم md5 در قالب یک عدد به طول ۳۲ کاراکتر برگشت داده شده است.
۵۳. تابع sha1 در PHP
یکی دیگر از روشهای رمزنگاری اطلاعات در PHP استفاده از تابع sha1 است. این تابع یک رشته را به عنوان ورودی دریافت میکند و در خروجی رشته کدگذاری شده با استفاده از الگوریتم sha1 را برمیگرداند. قطعه کد زیر نحوه پیادهسازی این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $text = "Hello, World!";
3 $hash = sha1($text);
4 echo "SHA-1 Hash: $hash";
5?>
خروجی کدگذاری شده رشته بالا به صورت زیر خواهد بود.
SHA-1 Hash: 0a0a9f2a6772942557ab5355d76af442f8f65e01
۵۴. تابع hash در PHP
تابع hash یکی از توابع جامع و کاربردی در زمینه هش کردن اطلاعات در PHP است. برای هش و رمزنگاری اطلاعات در PHP الگوریتمهای مختلفی وجود دارد. با استفاده از تابع hash میتوان رشته مورد نظر را با الگوریتم رمزنگاری دلخواه هش کرد. برای یادگیری بیشتر در خصوص تابع هش و مفاهیم مربوط به آن میتوانید فیلم آموزش رایگان تابع هش با جادی فرادرس را مشاهده کنید که لینک آن در ادامه آورده شده است.
این تابع دو پارامتر را به عنوان ورودی دریافت میکند که پارامتر اول الگوریتم رمزنگاری مورد استفاده و پارامتر دوم رشته مورد نظر را نشان میدهد. قطعه کد زیر مثالی از کاربرد این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $text = "Hello, World!";
3 $hash = hash('sha256', $text);
4 echo "SHA-256 Hash: $hash";
5?>
در مثال بالا متغیر$text با الگوریتم رمزنگاری sha256 هش شده است. خروجی قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
SHA-256 Hash: dffd6021bb2bd5b0af676290809ec3a53191dd81c7f70a4b28688a362182986f
۵۵. تابع crypt در PHP
یکی دیگر از روشهای رمزنگاری اطلاعات در PHP استفاده از تابع crypt است. این تابع یک رشته را به عنوان ورودی دریافت میکند و رشته رمزنگاری شده آن را در خروجی برمیگرداند. این تابع از امنیت بالاتری نسبت به توابع قبلی برخوردار است و رشته هش شده را با استفاده از الگوریتمهای رمزنگاری Blowfish ،DES و MD5 برمیگرداند.
این تابع در سیستمعاملهای مختلف رفتار متفاوتی دارد. در واقع، این تابع با توجه به الگوریتمهای در دسترس نسبت به استفاده از آنها اقدام میکند. سینتکس پیادهسازی تابع crypt در PHP به صورت زیر است.
1crypt(str,salt)
با توجه به سینتکس ارائه شده در بالا تابع crypt رشته اصلی یعنیstr و یک متغیر با نامsalt را به عنوان ورودی دریافت میکند. البته قرار دادن متغیرsalt کاملاً اختیاری است. قطعه کد زیر نحوه پیادهسازی و استفاده از این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $password = "mysecretpassword";
3 $hashedPassword = crypt($password,'$2a$07$usesomesillystringforsalt$');
4 echo "Hashed Password: $hashedPassword";
5?>
خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Hashed Password: $2a$07$usesomesillystringforeZ2/FbMazlxeaWs2I.edlhZE1aZ4Qcci
در مثال ارائه شده در بالا متغیرsalt هر مقداری میتواند داشته باشد. پیشتر در مطلب زیر از مجله فرادرس رمزنگاری و مفاهیم پایه موجود در آن مورد بررسی قرار گرفته است.
۵۶. تابع str_word_count در PHP
با استفاده از تابع str_word_count میتوانید تعداد کلمات یک رشته در PHP را بشمارید. مثال زیر نحوه استفاده از این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $text = "This is a simple sentence.";
3 $wordCount = str_word_count($text);
4 echo "Word Count: $wordCount";
5?>
در مثال بالا رشته$text به عنوان ورودی به تابع str_word_count ارسال شده است. این تابع در خروجی تعداد کلمات موجود در این رشته را محاسبه میکند. خروجی قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Word Count: 5
۵۷. تابع money_format در PHP
به منظور قالببندی واحدهای پولی مورد استفاده در برنامه میتوانید از تابع money_format استفاده کنید. قطعه کد زیر نحوه پیادهسازی این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $amount = 12345.67;
3 $formatted = money_format('%i', $amount);
4 echo "Formatted: $formatted";
5?>
خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
USD 12,345.67
۵۸. تابع str_ireplace در PHP
این تابع تمام زیر رشتههای موجود در یک رشته اصلی را با متغیر رشتهای مشخصی جایگزین میکند. در واقع، تابع str_ireplace عملکردی مشابه تابع str_replace دارد، ولی برخلاف آن نسبت به کوچک بودن یا بزرگ بودن حروف حساس نیست. قطعه کد زیر مثالی از پیادهسازی این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $text = "Hello, world! Hello, universe!";
3 $newText = str_ireplace("hello", "hi", $text);
4 echo "Replaced: $newText";
5?>
خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Replaced: hi, world! hi, universe!
۵۹. تابع count_chars در PHP
این تابع اطلاعاتی در خصوص تمام کاراکترهای موجود در یک رشته در اختیار شما قرار میدهد. با استفاده از این تابع میتوان نوع و تعداد کاراکترهای مورد استفاده رشته در PHP را محاسبه کرد. در ادامه مثالی از پیادهسازی این تابع آورده شده است.
1<?php
2 $text = "apple";
3 $info = count_chars($text, 1);
4 print_r($info);
5?>
تابع count_chars به عنوان ورودی دو پارامتر دریافت میکند که پارامتر اول مربوط به رشته اصلی و پارامتر دوم مربوط به نوع خروجی تابع است. نکته مهم در خصوص تابع count_chars این است که در صورت تعیین مقدار1 برای پارامتر دوم خروجی تابع به صورت آرایه خواهد بود. خروجی بلوک کد بالا به صورت زیر است.
Array( [97] => 1 [101] => 1 [108] => 1 [112] => 2 )
اطلاعات ارائه شده توسط تابع count_chars برای کاراکترهای رشته به صورت کد اسکی آنها است. در واقع، کلید آرایه کد اسکی کاراکتر و مقدار آن تعداد کاراکتر را نشان میدهد.
۶۰. تابع str_getcsv در PHP
این تابع یک رشته از نوع CSV را به آرایه تبدیل میکند. رشتههای CSV ساختار بسیار سادهای دارند و شامل دادههایی هستند که با ویرگول از هم جدا شدهاند. قطعه کد زیر عملکرد این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $csv = "apple,banana,orange";
3 $array = str_getcsv($csv);
4 print_r($array);
5?>
در ادامه خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا آورده شده است.
Array( [0] => apple [1] => banana [2] => orange )
۶۱. تابع quotemeta در PHP
این تابع علامت «بک اسلش» (\ ) را قبل از کاراکترهای از پیش تعریف شده در یک رشته قرار میدهد.
در ادامه تعدادی از کاراکترهای از پیش تعریف شده در PHP آورده شده است.
- «ممیز» (. )
- «بک اسلش» (\ )
- «مثبت» (+ )
- «ضرب» (* )
- «علامت سوال» (? )
- «براکت» ([] )
- «قلم افتادگی» (^ )
- «علامت دلار» ($ )
- «پرانتز» (() )
قطعه کد زیر مثالی از عملکرد این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $text = "This is a (test).";
3 $quoted = quotemeta($text);
4 echo "Quoted: $quoted";
5?>
خروجی قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Quoted: This is a \(test\)\.
۶۲. تابع urlencode در PHP
در زمان ارسال متغیر به یک صفحه PHP نباید برخی کاراکترها در آدرس url صفحه مقصد وجود داشته باشند. به این کاراکترها در اصطلاح کاراکترهای غیرمجاز گفته میشود. برای رفع این مشکل باید از تابع urlencode در PHP استفاده کرد. urlencode یکی از توابع داخلی PHP است که برای رمزگذاری url مورد استفاده قرار میگیرد. این تابع با کد کردن کاراکترها باعث میشود تا کاراکترهای غیرمجاز در آدرس URL صفحه ظاهر نشوند. قطعه کد زیر نحوه استفاده از این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2
3 // PHP program to illustrate urlencode function
4 echo urlencode("https://faradars.org/") . "\n";
5
6?>
خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
https%3A%2F%2Ffaradars.org%2F
۶۳. تابع urldecode در PHP
این تابع در نقطه مقابل تابع urlencode قرار دارد و یک رشته رمزگذاری شده با تابع urlencode را رمزگشایی میکند. در ادامه مثالی در این خصوص آورده شده است.
1<?php
2 $encoded = "Hello%2C+World%21";
3 $decoded = urldecode($encoded);
4 echo "Decoded: $decoded";
5?>
خروجی تابع بالا به صورت زیر خواهد بود.
Decoded: Hello, World!
۶۴. تابع rawurlencode در PHP
rawurlencode یکی دیگر از توابع داخلی PHP است که url را بر اساس استاندارد RFC رمزگذاری میکند. قطعه کد زیر نحوه عملکرد این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2echo '<a href="www.geeksforgeeks.org',
3rawurlencode('A computer science portal for geek'), '">';
4?>
خروجی تابع بالا به صورت زیر خواهد بود.
www.geeksforgeeks.orgA%20computer%20science%20portal%20for%20geek
۶۵. تابع rawurldecode در PHP
این تابع کاربردی رشته رمزگذاری شده توسط تابع rawurlencode را رمزگشایی میکند. در ادامه مثالی از عملکرد این تابع آورده شده است.
1<?php
2 $encoded = "Hello%2C%20World%21";
3 $decoded = rawurldecode($encoded);
4 echo "Raw Decoded: $decoded";
5?>
خروجی قطعه کد بالا نیز به صورت زیر خواهد بود.
Raw Decoded: Hello, World!
۶۶. تابع parse_url در PHP
این تابع کاربردی در PHP یک آدرس url را دریافت میکند و ضمن تجزیه آن تمام بخشهای تشکیل دهنده آن را در قالب یک آرایه برمیگرداند. به منظور درک بهتر عملکرد این تابع به مثال زیر توجه کنید.
1<?php
2 $url = "https://www.example.com/path/file.php? param=value#fragment";
3 $components = parse_url($url);
4 print_r($components);
5?>
در مثال بالا آدرس url مورد نظر در متغیر$url ذخیره شده است. سپس، این متغیر به عنوان پارامتر ورودی به تابع parse_url ارسال میشود. خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Array( [scheme] => https [host] => www.example.com [path] => /path/file.php [query] => param=value [fragment] => fragment) )
با نگاهی به خروجی قطعه کد بالا متوجه خواهید شد که تمام بخشهای آدرس url تجزیه شده و در خروجی برگشت داده میشود.
۶۷. تابع parse_str در PHP
این تابع کاربردی یک رشته حاوی اطلاعات کوئری را به عنوان ورودی دریافت میکند و رشته مورد نظر را به متغیرهای تشکیل دهنده آن تجزیه میکند. قطعه کد زیر نحوه عملکرد این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $query = "param1=value1¶m2=value2";
3 parse_str($query, $vars);
4 print_r($vars);
5?>
در ادامه خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا آورده شده است.
Array( [param1] => value1 [param2] => value2 )
۶۸. تابع chr در PHP
تابع chr یکی دیگر از توابع کار با رشته در PHP است که به عنوان ورودی کد «اسکی» (ASCII) را دریافت میکند و کاراکتر متناظر با آن را در خروجی برمیگرداند. پیشتر در مطلب زیر از مجله فرادرس کدهای اسکی به زبان ساده توضیح داده شده است.
مثال زیر نحوه پیادهسازی این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2 $ascii = 65;// ASCII code for 'A'
3 $character = chr($ascii);
4 echo "Character: $character";
5?>
نتیجه حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Character: A
۶۹. تابع http_build_query در PHP
این تابع یک آرایه یا شی را به عنوان پارامتر ورودی دریافت میکند و در خروجی رشتهای از پارامترها را در قالب کوئری برمیگرداند. قطعه کد زیر نحوه پیادهسازی این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2
3 $data = array('name' => 'John', 'age' => 30);
4
5 $query = http_build_query($data);
6
7 echo "Query: $query";
8
9?>
در مثال بالا متغیر$data از نوع آرایه در قالب به ورودی تابع http_build_query ارسال شده است. خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Query: name=John&age=30
۷۰. تابع bin2hex در PHP
این تابع به عنوان ورودی یک داده باینری را دریافت میکند و در خروجی معادل هگزادسیمال آن را برمیگرداند. برای درک بهتر عملکرد این تابع به مثال زیر توجه کنید.
1<?php
2
3 $binaryData = "\x48\x65\x6c\x6c\x6f"; // Hello in binary
4
5 $hexData = bin2hex($binaryData);
6
7 echo "Hexadecimal: $hexData";
8
9?>
خروجی قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Hexadecimal: 48656c6c6f
۷۱. تابع hex2bin در PHP
این تابع یک رشته هگزادسیمال را به معادل باینری کدگذاری شده آن تبدیل میکند.
1<?php
2
3 $hexData = "48656c6c6f"; // Hexadecimal representation of "Hello"
4
5 $binaryData = hex2bin($hexData);
6
7 echo "Decoded: $binaryData";
8
9?>
خروجی قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Decoded: Hello
۷۲. تابع ord در PHP
این تابع کد اسکی مربوط به اولین کاراکتر یک رشته را در خروجی برمیگرداند. مثال زیر نحوه عملکرد این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2
3 $text = "A";
4
5 $asciiValue = ord($text);
6
7 echo "ASCII Value: $asciiValue";
8
9?>
خروجی قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
ASCII Value: 65
۷۳. تابع strtok در PHP
این تابع یک رشته را به عنوان ورودی دریافت و آن را به بخشهای کوچکتر تجزیه میکند. تابع strtok یک رشته و یک متغیر جداکننده را به عنوان پارامتر ورودی دریافت میکند و پس از تقسیم آن به رشتههای کوچکتر نتیجه را در خروجی برمیگرداند. برای درک نحوه عملکرد این تابع به مثال زیر توجه کنید.
1<?php
2$string = "Hello world. Beautiful day today.";
3 $token = strtok($string, " ");
4
5while ($token !== false)
6 {
7 echo "$token<br>";
8 $token = strtok(" ");
9 }
10?>
خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Hello world. Beautiful day today.
۷۴. تابع strval در PHP
برای تبدیل یک متغیر به نوع داده رشته در PHP میتوان از تابع strval استفاده کرد. این تابع یک متغیر را به عنوان ورودی دریافت و پس از تبدیل آن به نوع داده رشته خروجی حاصل را برمیگرداند. مثال زیر نحوه پیادهسازی این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2
3 $number = 42;
4
5 $stringValue = strval($number);
6
7 echo "String Value: $stringValue";
8
9?>
خروجی قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
String Value: 42
۷۵. تابع strncasecmp در PHP
برای مقایسه دو رشته در PHP میتوان از تابع strncasecmp استفاده کرد. نکته مهم در خصوص این تابع این است که نسبت به کوچک یا بزرگ بودن کاراکترهای رشته حساس نیست. سینتکس پیادهسازی تابع strncasecmp به صورت زیر است.
1strncasecmp(string1,string2,length)
در سینتکس ارائه شده در بالا، پارامتر اول و دوم رشتههای مورد مقایسه و پارامتر سوم یعنیlength تعداد کاراکترهای دو رشته برای مقایسه را نشان میدهد. خروجی تابع بالا نیز به صورت زیر خواهد بود.
- در صورت برابر بودن دو رشته با یکدیگر مقدار ۰ را برمیگرداند.
- اگر رشته اول بزرگتر از رشته دوم باشد، آنگاه مقداری بزرگتر از ۰ را برمیگرداند.
- اگر رشته اول کوچکتر از رشته دوم باشد، آنگاه مقداری کوچکتر از ۰ را برمیگرداند.
مثال زیر نحوه پیادهسازی و عملکرد این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2
3$text1 = "apple";
4
5$text2 = "Apples";
6
7$result = strncasecmp($text1, $text2, 4);
8
9echo "Comparison Result: $result";
10
11?>
خروجی تابع بالا به صورت زیر خواهد بود.
Comparison Result: 0
۷۶. تابع strchr در PHP
از این تابع میتوان برای یافتن یک کلمه خاص در یک رشته استفاده کرد. تابع strchr اولین تطابق مربوط به یک کلمه در یک رشته را پیدا میکند و باقی رشته را از محل یافتن این کلمه در خروجی برمیگرداند. مثال زیر نحوه پیادهسازی این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2
3$text = "This is a test string.";
4
5$substring = strchr($text, "test");
6
7echo "Found: $substring";
8
9?>
خروجی حاصل از اجرای قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Found: test string.
۷۷. تابع strrpos در PHP
این تابع یک زیر رشته را در رشته اصلی جستجو میکند و آخرین تطابق مربوط به آن را پیدا میکند. در صورت پیدا کردن زیر رشته مورد نظر در رشته اصلی تابع موقعیت کاراکتر را برمیگرداند و در غیر این صورت نتیجهای را در خروجی برنخواهد گرداند. قطعه کد زیر عملکرد این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2
3$text = "This is a test string. This is another test.";
4
5$position = strrpos($text, "test");
6
7echo "Last Occurrence at position: $position";
8
9?>
خروجی نمونه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Last Occurrence at position: 39
۷۸. تابع strripos در PHP
این تابع عملکردی مشابه با تابع strrpos دارد و تنها تفاوت آن در این است که نسبت به کوچک یا بزرگ بودن حروف حساس نیست. مثال زیر به خوبی نحوه کار این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2
3$text = "This is a test string. This is another test.";
4
5$position = strripos($text, "TEST");
6
7echo "Last Occurrence (Case-Insensitive) at position: $position";
8
9?>
خروجی قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Last Occurrence (Case-Insensitive) at position: 39
۷۹. تابع substr_compare در PHP
این تابع دو رشته را با یکدیگر مقایسه میکند و نکته مهم در خصوص آن این است که نسبت به کوچک یا بزرگ بودن حروف حساس است. تابع substr_compare از یک اندیس مشخص دو رشته را با یکدیگر مقایسه میکند. قطعه کد زیر مثالی از پیادهسازی این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2
3$text1 = "apple";
4
5$text2 = "apples";
6
7$result = substr_compare($text1, $text2, 0, 5);
8
9echo "Comparison Result: $result";
10
11?>
خروجی تابع بالا به صورت زیر خواهد بود.
Comparison Result: 0
۸۰. تابع echo در PHP
تابع echo یکی از سادهترین و ابتداییترین توابع کار با رشته در PHP است. با استفاده از این تابع میتوان یک یا چند رشته و متغیر یا ترکیبی از آنها را در خروجی مرورگر چاپ کرد.
قطعه کد زیر نحوه چاپ رشته در خروجی با استفاده از این تابع را نشان میدهد.
1<?php
2
3 $name = "John";
4 $age = 30;
5 echo "Hello, my name is $name and I am $age years old.";
6
7?>
خروجی قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Hello, my name is John and I am 30 years old.
پیشتر در مطلب زیر از مجله فرادرس نحوه کار دستور echo در PHP به طور کامل همراه با مثال مورد بررسی قرار گرفته است.
۸۱. تابع print در PHP
این تابع برای چاپ یک رشته یا متغیر در خروجی مرورگر مورد استفاده قرار میگیرد. مثال زیر نحوه استفاده از این تابع برای چاپ رشته را نشان میدهد.
1<?php
2 $name = "Alice";
3 $age = 25;
4 print("Hello, my name is $name and I am $age years old.");
5?>
خروجی قطعه کد بالا به صورت زیر خواهد بود.
Hello, my name is Alice and I am 25 years old.
چگونه با زبان برنامه نویسی PHP سایت طراحی کنیم؟
PHP یک زبان برنامه نویسی سمت سرور بسیار قدرتمند است که فرایند توسعه و طراحی سایت را برای شما بسیار آسان میکند. برای طراحی یک سایت علاوه بر زبان برنامه نویسی PHP به فناوریهای دیگری همچون HTML ،CSS و جاوا اسکریپت نیاز دارید. همچنین باید با پایگاه داده و نحوه طراحی آن نیز آشنا باشید تا بتوانید دادههای موجود در سایت خود را به درستی مدیریت کنید. در کنار این موارد با توجه به اهمیت امنیت سایت باید اشراف کاملی نسبت به موضوعات امنیتی سایت خود داشته باشید. در صورت علاقهمندی به حوزه طراحی سایت میتوانید از مجموعه فیلمهای آموزشی طراحی و برنامه نویسی سایت فرادرس استفاده کنید که لینک آن در ادامه آورده شده است.
در این مجموعه آموزشهای پروژه محور و موضوع محور متعددی مرتبط با فناوریهای مورد استفاده در طراحی سایت وجود دارد. در ادامه تعدادی از آموزشهای پیشنهادی موجود در این مجموعه آورده شده است.
- فیلم آموزش طراحی وب با HTML فرادرس
- فیلم آموزش جاوا اسکریپت فرادرس
- فیلم آموزش پروژه محور پیادهسازی انواع لاگین و ثبت نام با PHP و MySQL فرادرس
- فیلم آموزش پروژه محور ساخت وبلاگ شخصی با PHP فرادرس
جمعبندی
رشتهها بخشی جدایی ناپذیر از فرایند توسعه برنامه با PHP را تشکیل میدهند. بنابراین، آشنایی و تسلط بر توابع رشته در PHP برای توسعهدهندگان این زبان برنامه نویسی ضروری است. زبان PHP مجموعه کاملی از توابع مختلف را برای دستکاری رشتهها در اختیار برنامهنویسان قرار میدهد. این توابع عملیات اساسی کار با رشتهها همچون الحاق، تجزیه، ترکیب، رمزگذاری، تطبیق الگو و سایر موارد را برای توسعهدهندگان PHP بسیار آسان میکنند. توانایی استفاده از این توابع میتواند روند توسعه را بسیار ساده کند و عملکرد کلی برنامه را نیز بهبود بخشد. به منظور یادگیری زبان برنامه نویسی PHP پیشنهاد میشود که مجموعه فیلمهای آموزش برنامه نویسی PHP فرادرس را مشاهده کنید که لینک آن در ادامه آورده شده است.
بر همین اساس در این مطلب از مجله فرادرس سعی شد تا توابع مختلف کار با رشته در PHP معرفی شوند. در مطلب فوق توضیحات خوبی همراه با مثالهای متعدد از کاربرد توابع رشته در PHP ارائه شد. استفاده از این توابع در برنامه میتواند ضمن بهبود عملکرد، خوانایی کد را نیز افزایش دهد.