راه اندازی و مدیریت پرینتر در ویندوز ۱۰ – راهنمای جامع

۱۵۶۴۴ بازدید
آخرین به‌روزرسانی: ۲۳ اسفند ۱۴۰۲
زمان مطالعه: ۸ دقیقه
دانلود PDF مقاله
راه اندازی و مدیریت پرینتر در ویندوز ۱۰ – راهنمای جامع

در ویندوز 10 تنظیمات جدیدی برای پیکربندی پرینتر یا چاپگر در دسترس قرار دارد، ولی با این حال هنوز هم می‌توان از ابزارهای قبلی برای این کار استفاده کرد. در این مطلب می‌خواهیم شما را با تمام موارد مورد نیاز برای نصب، پیکربندی، اشتراک‌گذاری و خطایابی چاپگرها در ویندوز آشنا کنیم. اگر به اصول تخصصی کار با پرینترها علاقه دارید، فیلم‌های مجموعه آموزش انواع پرینتر، کارکرد و تعمیر را مشاهده کنید.

997696

چگونه یک پرینتر جدید به ویندوز اضافه کنیم؟

برای افزودن یک پرینتر جدید، باید از طریق «Settings» در ویندوز، به بخش «Devices» رفته و وارد «Printers & Scanners» شوید. در اینجا بر روی گزینه‌ی «Add a Printer or Scanner» کلیک کرده و در بین چاپگرهای موجود به دنبال چاپگر خود بگردید. تفاوتی ندارد که این چاپگرها به رایانه‌ی شما متصل باشند یا از طریق شبکه به آن‌ها دسترسی داشته باشید.

باید نام چاپگر شما در این بخش ظاهر شود. اگر ویندوز به طور خودکار قادر به پیدا کردن چاپگر شما نباشد، می‌توانید بر روی گزینه‌ی «The printer that I want isn't listed» کلیک نمایید. این گزینه شما را به صفحه‌ی مدیریت چاپگر قدیمی ویندوز خواهد برد که در آنجا می‌توانید به دنبال چاپگرهای قدیمیتر گشته، مستقیما به یک چاپگر در شبکه متصل شده یا چاپگرهایی را با تنظیمات شخصی‌سازی شده اضافه نمایید.

مدیریت پرینتر در ویندوز ۱۰

همچنین می‌توانید از طریق «Control Panel» به بخش «Hardware and Sound» رفته و با انتخاب گزینه‌ی «Devices and Printers» وارد پنجره‌ی قدیمی مدیریت چاپگر ویندوز شوید. در این صفحه بر روی گزینه‌ی «Add a Printer» کلیک نمایید تا کار شما آغاز شود.

تفاوتی ندارد که چاپگر خود را چگونه نصب کنید، در هر صورت ویندوز تلاش خود را می‌کند تا در همان لحظه درایورهای مورد نیاز شما را دانلود کند. اگر این روش کافی نباشد، می‌توانید به وبسایت تولید کننده‌ی پرینتر خود رفته و درایور و نرم‌افزارهای مورد نیاز خود را دانلود نمایید. برخی از پرینترها (نظیر پرینترهای چند کاره) ممکن است برای دسترسی به امکانات اضافی چاپگر، نیاز به استفاده از درایورها و اپلیکیشن‌های ارائه شده در وبسایت سازنده داشته باشند، حال چه ویندوز درایور شما را به طور خودکار نصب کرده باشد یا خیر.

مدیریت پرینتر در ویندوز ۱۰

برای حذف چاپگرهای خود نیز می‌توانید از این بخش استفاده نمایید. در پنجره‌ی «Settings» بر روی پرینتر مورد نظر خود کلیک کرده و گزینه‌ی «Remove Device» را انتخاب نمایید. برای حذف چاپگر از داخل «Control Panel» نیز تنها کافی است بر روی چاپگر راست کلیک کرده و گزینه‌ی «Remove Device» را انتخاب کنید.

تغییر تنظیمات چاپ

برای تغییر تنظیمات و نحوه‌ی چاپ یک چاپگر، از طریق «Settings» به بخش «Devices» رفته و گزینه‌ی «Printers & Scanners» را انتخاب نمایید. در صفحه‌ی «Settings» بر روی چاپگر خود کلیک کرده و گزینه‌ی «Manage» را انتخاب نمایید.

مانند تصویر زیر:

مدیریت پرینتر در ویندوز ۱۰

برای انجام این کار از داخل «Devices and Printers» می‌توانید بر روی چاپگر راست کلیک نمایید تا گزینه‌های موجود نمایش داده شوند.

مدیریت پرینتر در ویندوز ۱۰

برای تغییر نحوه‌ی عملکرد چاپگر بر روی گزینه‌ی «Printing Preferences» کلیک نمایید. در این بخش گزینه‌های متفاوتی را برای مدیریت چاپگر خود مشاهده می‌کنید. همچنین توجه داشته باشید که تنظیمات شما بسته به نوع چاپگر متفاوت خواهند بود.

برای مثال، اگر یک چاپگر رنگی داشته باشید، گزینه‌هایی برای انتخاب بین چاپ رنگی یا سیاه و سفید در دسترستان قرار خواهد داشت. همچنین ممکن است گزینه‌هایی را اینجا برای مشخص کردن محل ورودی کاغذ روی چاپگر، جهت چاپ سند یا حتی تغییر کیفیت چاپ داشته باشید. با انتخاب گزینه‌ی «Advanced» نیز به گزینه‌های بیشتری دسترسی خواهید داشت.

مدیریت پرینتر در ویندوز ۱۰

همچنین در حین چاپ اسناد نیز به این تنظیمات دسترسی خواهید داشت. تنها کافی است در پنجره‌ی «Print» یک چاپگر را انتخاب نموده و سپس بر روی گزینه‌ی «Preferences» کلیک کنید. توجه داشته باشید که برخی از اپلیکیشن‌ها دارای کادر چاپ مجزای خودشان هستند، از همین رو ممکن است این گزینه همیشه در دسترس قرار نداشته باشد یا با ظاهری متفاوت نمایش داده شود.

مدیریت پرینتر در ویندوز ۱۰

تغییر تنظیمات دستگاه چاپگر

برای تنظیم کردن دستگاه چاپگر خود، پس از راست کلیک کردن بر روی چاپگر، به جای گزینه‌ی «Printing Preferences» بر روی گزینه‌ی «Printer Properties» کلیک نمایید.

مدیریت پرینتر در ویندوز ۱۰

زبانه‌ی «General» در پنجره‌ی «Properties» اطلاعاتی از ویژگی‌های چاپگر شما در اختیارتان قرار می‌دهد و به شما می‌گوید که چاپگر از چه درایوری استفاده می‌کند. می‌توانید از این بخش نام چاپگر خود را انتخاب نموده یا جزئیات محل قرارگیری یا سایر توضیحات را به آن اضافه کنید.

برای مثال ممکن است بخواهید محل قرارگیری آن را بر روی «دفتر اصلی» یا «اتاق چاپ در طبقه‌ی دوم» قرار دهید تا کاربران این چاپگر دقیقا بدانند که این چاپگر در کجا قرار دارد. گزینه‌ی «Print Test Page» یک صفحه‌ی آزمایشی را چاپ می‌کند تا از عملکرد صحیح چاپگر خود مطمئن شوید.

مدیریت پرینتر در ویندوز ۱۰

در زبانه‌ی «Advanced» گزینه‌ای را مشاهده می‌نمایید که می‌گذارد زمان در دسترس بودن چاپگر خود را انتخاب نمایید. برای مثال اگر فقط بخواهید از چاپگر خود در زمان کار استفاده کنید، می‌توانید ساعت در دسترس قرار داشتن آن را بین 9 صبح تا 5 بعد از ظهر تنظیم کنید. با این کار دیگر کسی خارج از آن زمان قادر به استفاده از چاپگر شما نخواهد بود. چنین گزینه‌ای زمانی کاربرد دارد که چاپگر خود را با افراد دیگری به اشتراک گذاشته باشید ولی نخواهید کسی در خارج از زمان اداری آن را مورد استفاده قرار دهد.

مدیریت پرینتر در ویندوز ۱۰

نحوه چاپ کردن صفحه‌ی تست

برای اینکه ببینید آیا چاپگر شما به درستی کار می‌کند یا خیر می‌توانید یک صفحه‌ی تست چاپ نماید. از طریق بخش «Settings» وارد «Devices» شده و به قسمت «Printers & Scanners» بروید. در این بخش بر روی گزینه‌ی «Manage» کلیک کرده و گزینه‌ی «Print a test page» را انتخاب نمایید.

مدیریت پرینتر در ویندوز ۱۰

همچنین از طریق پنجره‌ی قدیمی «Devices and Printers» نیز می‌توانید بر روی چاپگر راست کلیک کرده، گزینه‌ی «Printer Properties» را انتخاب نموده و از گزینه‌ی «Print Test Page» استفاده کنید.

مدیریت پرینتر در ویندوز ۱۰

مشخص کردن چاپگر پیشفرض

به طور پیشفرض، ویندوز 10 خودش مشخص می‌کند که کدام چاپگر باید چاپگر پیشفرض باشد. این حالت به این صورت است که ویندوز آخرین چاپگری که مورد استفاده قرار داده‌اید را به عنوان چاپگر پیشفرض برای چاپ بعدی در نظر خواهد گرفت.

برای تغییر این حالت، می‌توانید وارد بخش «Printers & Scanners» شده و گزینه‌ی «Let Windows manage my default printer» را غیر فعال نمایید.

مدیریت پرینتر در ویندوز ۱۰

برای مشخص کردن چاپگر پیشفرض نیز می‌توانید با انتخاب چاپگر مورد نظر و انتخاب گزینه‌ی «Manage»، از گزینه‌ی «Set as default» استفاده نمایید.

مدیریت پرینتر در ویندوز ۱۰

همچنین برای انجام این کار از داخل پنجره‌ی «Devices and Printers» می‌توانید بر روی چاپگر مورد نظر خود راست کلیک کرده و گزینه‌ی «Set as Default Printer» را انتخاب نمایید.

مدیریت پرینتر در ویندوز ۱۰

مدیریت صف چاپ

هر چاپگر در سیستم شما یک صف چاپ دارد. زمانی که یک سند را چاپ می‌کنید، این وظیفه در داخل صف چاپ قرار خواهد گرفت و سپس به چاپگر ارسال خواهد شد.

گاهی اوقات ممکن است بخواهید که صف چاپ را متوقف کرده و موقتا جلوی چاپ شدن فایل‌ها را بگیرید یا یک سند را از داخل صف چاپ خذف نموده یا حتی مطمئن شوید که همه چیز به خوبی چاپ شده است. برای انجام تمام این کارها می‌توانید از پنجره‌ی صف چاپ یا «Print queue» استفاده نمایید.

برای باز کردن این پنجره وارد بخش «Printers & Scanners» شده و چاپگری که می‌خواهید صف چاپ آن را مشاهده نمایید را برگزینید. اینک با کلیک کردن بر روی گزینه‌ی «Open queue» می‌توانید صف چاپ آن چاپگر را مشاهده نمایید. برای انجام این کار از طریق پنجره‌ی «Devices and Printers» می‌توانید بر روی چاپگر خود راست کلیک کرده و از گزینه‌ی «See What's Printing» استفاده نمایید. همچنین ممکن است زمانی که در حال چاپ هستید یک آیکون چاپگر نیز در ناحیه‌ی اعلان‌های ویندوز نمایش داده شود که با کلیک بر روی آن به صف چاپ دسترسی پیدا خواهید کرد.

مدیریت پرینتر در ویندوز ۱۰

هر سندی که برای چاپ مشخص کرده باشید در این صف حضور خواهد داشت. اگر سندی در حال چاپ نباشد نیز این صف خالی خواهد بود. با راست کلیک بر روی هر گزینه می‌توانید آن را لغو، متوقف یا ری‌استارت کنید. گاهی اوقات ممکن است موارد موجود در این صف گیر کرده و هیچگاه کامل نشوند. در چنین حالتی باید آن‌ها را حذف کرده و مجددا امتحان کنید.

مدیریت پرینتر در ویندوز ۱۰

گزینه‌های مدیریت صف در منوی «Printer» نیز در دسترس قرار دارند. برای مثال می‌توانید از طریق منوی «Printer» گزینه‌ی «Pause» را انتخاب نمایید تا یکی از وظایف به طور موقت متوقف شود، یا با استفاده از گزینه‌ی «Cancel All Documents» در این منو، تمامی موارد موجود در صف را لغو نمایید.

مدیریت پرینتر در ویندوز ۱۰

نصب چندگانه‌ی یک چاپگر

به طور معمول، برای استفاده از چندین تنظیات برای چاپگر خود، مجبور به باز کردن «Printing Preferences» یا «Printer Properties» هستید. با این حال راهی بهتر وجود دارد که بتوانید چندین تنظیمات را برای چاپگر خود در نظر بگیرید و خود را از تغییر مکرر آن‌ها بی نیاز کنید. برای مثال شاید بخواهید از چاپگر رنگی خود به عنوان سیاه و سفید استفاده کرده و یا به جای چاپ با کیفیت، یک سند را با کیفیتی پایین چاپ کنید.

به جای اینکه هر دفعه تنظیمات خود را تغییر دهید، می‌توانید با دنبال کردن مراحل موجود در مطلب «نصب یک پرینتر با دو سری تنظیمات متفاوت در ویندوز» در فرادرس، کار خود را آسان کرده و چاپگر خود را به چندین نحو پیکربندی کنید.

مدیریت پرینتر در ویندوز ۱۰

راه‌اندازی یک پرینتر به اشتراک گذاشته شده

در بروزرسانی اردیبهشت ماه 1397 ویندوز 10، ویژگی «HomeGroup» از داخل ویندوز حذف شده است. این ویژگی در ویندوز 7 به عنوان راهی برای به اشتراک‌گذاری فایل‌ها و چاپگرها در یک شبکه‌ی محلی معرفی شده بود. با این حال هنوز هم اشتراک‌گذاری چاپگر در شبکه‌ی محلی امکان پذیر است.

این روش بیشتر زمانی کاربردی است که شما چاپگر خود را به یک رایانه متصل کرده‌اید ولی می‌خواهید از سایر رایانه‌های موجود در شبکه نیز به آن دسترسی داشته باشید. اگر چاپگر شما مستقیما از طریق وای‌فای یا کابل اترنت به شبکه‌ی شما متصل باشد، نیازی به انجام این مراحل نخواهید داشت.

برای اشتراک‌گذاری یک چاپگر، پنجره‌ی «Properties» چاپگر خود را باز نمایید. برای انجام این کار از طریق قسمت «Printers & Scanners» می‌توانید از گزینه‌ی «Manage» و سپس گزینه‌ی «Printer Properties» استفاده نمایید. برای دسترسی به این بخش از طریق پنجره‌ی «Devices and Printers» نیز می‌توانید بر روی چاپگر خود راست کلیک کرده و گزینه‌ی «Printer properties» را انتخاب کنید. بر روی زبانه‌ی «Sharing» کلیک کرده، گزینه‌ی «Share this printer» را فعال نموده و یک نام برای چاپگر خود برگزینید.

مدیریت پرینتر در ویندوز ۱۰

پس از انجام این کار، به صورت پیشفرض کاربران قادر به مشاهده‌ی چاپگر شما در شبکه‌ی محلی‌تان خواهند بود، ولی برای دسترسی به آن نیاز به استفاده از نام کاربری و پسورد یکی از حساب‌های موجود در ویندوز شما خواهند داشت. با این کار چاپگر شما به طور خودکار در لیست پرینترهای رایانه‌های شبکه قابل مشاهده خواهد بود. توجه داشته باشید که زمانی که رایانه‌ی شما روشن نباشد، این چاپگر نیز در دسترس نخواهد بود.

برای اشتراک‌گذاری چاپگر خود از طریق اینترنت می‌توانید از سرویس «Google Cloud Print» استفاده نمایید.

خطایابی چاپگر

اگر با چاپگر خود به مشکلی برخورده‌اید، نیاز به خطایابی آن خواهید داشت. مشکلات معمول پرینترها بسیار واضح هستند؛ ممکن است کابل برق آن روشن نبوده یا به رایانه‌ی شما متصل نباشد، یا مشکلی در ارتباط آن با وای‌فای یا کابل اترنت پیش آمده باشد. مطمئن شوید که کاغذ یا جوهر کافی در چاپگر موجود است.

وضعیت جوهر پرینتر را می‌توانید در تنظیمات آن مشاهده نمایید یا ممکن است اطلاعات آن بر روی صفحه‌نمایش خود چاپگر نمایش داده شده باشند. همچنین ممکن است درایور شما مشکل داشته باشد و نیاز به نصب مجدد آن یا دریافتش از وبسایت تولید کننده‌ی پرینتر خود داشته باشید.

برای خطایابی چاپگر در ویندوز 10 می‌توانید از داخل بخش «Manage» در «Printers and Scanners»، گزینه‌ی «Run Troubleshooter» را انتخاب نمایید. این گزینه را در منوی راست کلیک چاپگر در پنجره‌ی «Devices and Printers» نیز مشاهده خواهید کرد.

مدیریت پرینتر در ویندوز ۱۰

خطایاب چاپگر سعی می‌کند تا مشکلات متفاوت را بررسی کرده و راهی برای حل آن پیدا نماید.

مدیریت پرینتر در ویندوز ۱۰

اگر نمایشگر شما صفحه‌نمایش توکار خود را داشته باشد، ممکن است خطای پیش آمده در آن نمایش داده شده باشد. اگر از درک خطای نمایش داده شده مطمئن نیستید، می‌توانید آن را در اینترنت جست‌وجو کرده یا از دفترچه راهنمای چاپگر خود استفاده کنید.

اگر علاقه‌مند به یادگیری مباحث مشابه مطلب بالا هستید، آموزش‌های زیر نیز به شما پیشنهاد می‌شوند:

^^

بر اساس رای ۱۴ نفر
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
منابع:
HowToGeek
نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *