افزایش سرعت سایت با ۹ راهکار فوق‌العاده بهبود سئو — بخش دوم

۱۲۳ بازدید
آخرین به‌روزرسانی: ۳ دی ۱۴۰۱
زمان مطالعه: ۵ دقیقه
دانلود PDF مقاله
افزایش سرعت سایت با ۹ راهکار فوق‌العاده بهبود سئو  — بخش دوم

در بخش اول، پنج راهکار مهم برای افزایش سرعت سایت برایتان بازگو کردیم. در این مقاله به معرفی چهار راهکار دیگر می‌پردازیم.

997696

۶- بهینه‌سازی فایل‌های جاوا اسکریپت و CSS

دو راه برای این کار وجود دارد:

  • کوچک کردن فایل‌ها
  • فشرده کردن فایل‌ها

کوچک کردن فایل‌ها

نابغه CSS کریس کوییر (Chris Coyier) می گوید: « کوچک‌سازی فایل‌های CSS  شامل حذف فضای سفید (white-space)، نظرات، کاهش طول کدهای هگز ( کد رنگ CSS) و... است.»

فشرده‌‍‌‌سازی فایل‌ها

در فشرده‌سازی کد‌ها، فاصله (Space) بین کدها، تعداد خط کدها، علامت‌گذاری‌هایی که برای مشخص نمودن عملکرد آن کد نوشته شده است و ... حذف خواهند شد. انجام این کار باعث کاهش حجم فایل CSS و JS می‌شود.

به‌عنوان‌مثال اگر فایل CSS با حجم ۷۰ کیلوبایت داشته باشید پس از فشرده‌سازی این فایل ممکن است تا حجم ۴۰ KB کاهش یابد. برای این کار می‌توانید از ابزار های آنلاین هم استفاده کنید.

در زیر لیستی از این سرویس‌دهنده‌ها جمع‌آوری‌شده که می‌توانید از آنها جهت بهینه‌سازی فایل‌های خود استفاده کنید.

  •  YUI Compressor
  •  Cssdrive
  •  Cssoptimiser
  •  Cleancss
  •  Robson

برای گرفتن بهترین نتیجه شما می‌توانید از دو روش کوچک‌سازی و فشرده‌سازی به صورت همزمان استفاده کنید. با این حال فشرده‌سازی در سطح سرور انجام می شود. شما برای این کار باید روی پیکره‌بندی (configure) سرور خود کار کنید.

در این مورد کریس کوییر چند ابزار را معرفی می‌کند:

- پلاگین وردپرسBWP Minify: این پلاگین به شما امکان ترکیب و کوچک‌سازی فایل‌های CSS و جاوا اسکریپ را می‌دهد.
- پلاگین وردپرس W3 Total Cache: این یکی از محبوب‌ترین پلاگین‌های عملکردی وردپرس است. می‌توان از آن برای یادگیری کدها هم استفاده کرد. این پلاگین به شما مجموعه‌ای از ابزارهای عملکردی برای حذف فایل‌های اضافی را پیشنهاد می‌دهد.
- WillPeavy: این سایت خدماتی همچون HTML رایگان، کوچک‌ کردن فایل‌های CSS و جاوا اسکریپت را در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد.

نکته: اگر از ابزارهای Grunt و یا Gulp برای مدیریت کدهای خودتان استفاده می‌کنید می‌توانید مجموعه NPM را برای کاهش حجم فایل‌ها به ابزار خود اضافه کنید.

۷- از مزیت حافظه کش استفاده کنید.

زمانی که مرورگر شما قصد دارد وب‌سایتی را بارگذاری کند، فایل‌های استاتیک (static) زیادی مانند عکس، فایل‌های HTTP و غیره را دریافت می‌کند. برخی از این اطلاعات همواره ثابت و بدون تغییر هستند.

پس بهتر است که مرورگر این فایل‌ها را در حافظه کش (browser caching) خود ذخیره کند تا از دریافت آنها در هر بار مراجعه به وب‌سایت جلوگیری کرده و در نتیجه زمان لازم برای بارگذاری وب‌سایت کاهش یابد.

در اکثر موارد این بارگذاری اطلاعات تکراری فقط برای بازدید‌کنندگان ثابت سایت اتفاق می‌افتد. چون برای کسانی که اولین بار از سایت بازدید می‌کنند، اطلاعات قبل از ذخیره‌سازی باید بارگذاری شوند پس هنوز اطلاعات سایت برای آن‌ها ذخیره نشده است. اگر شما سایتی با سیستم مدیریت محتوای وردپرس دارید، می‌توانید پلاگین‌های زیر را برای فعال کردن مدیریت ذخیره‌سازی نصب کنید.

برخی از پلاگین‌های ذخیره‌سازی شامل موارد زیر هستند:

- W3 Total Cache: پلاگینی بسیار محبوب و کاربردی در این زمینه به شمار می‌رود.
- WP Super Cache: این پلاگین برای سایت‌هایی که ترافیک بالا و سرورهای تحت‌فشاری دارند توصیه شده است. این‌طور به نظر می‌رسد که در بازه‌های زمانی کوتاه به‌روز‌‌رسانی هم می‌شود.

اگر از کاربران وردپرس نیستید، می‌توانید سایت خود را برای ذخیره در سطح سرور پیکره‌بندی کنید. به سایت Digital Ocean سری بزنید. در این سایت تعدادی آموزش مفید در این زمینه به زبان انگلیسی وجود دارد.

۸- از بین بردن بار اضافی سایت

بار اضافی سایت می‌تواند شامل چیزهای زیادی باشد. در مورد بعضی از آنها قبلا صحبت کردیم عکس‌ها، پلاگین‌ها و اسکریپت‌های خارجی.

برخی دیگر از نمونه‌های بار اضافی سایت

- کدهایی که در سایت شما تجمع می‌کنند؛ مانند زمانی که برای رفع مشکلی در سایت، خودتان شروع به دستکاری کدها می‌کنید.
- پایگاه‌های داده‌ای (Databases) که گسترش پیدا‌کرده‌اند. این مورد به‌ویژه در سایت‌هایی اتفاق می‌افتد که از تجارت الکترونیک برای فروش محصولات خود استفاده می‌کنند.
- پشتیبان‌ گیری بیش‌از‌حد که در سطح سرور انجام می‌شود.
- در سیستم مدیریت محتوای وردپرس، شامل پلاگین‌های زیاد، تم‌ها، پست‌ها، صفحه‌های ذخیره‌شده و غیره.

راه اصلی برای از بین بردن بار اضافی این است که هر‌چند وقت یک بار تعمیرات دستی انجام دهید.

چند راهنمایی اضافی برای شما:

- هرزنامه ها و پیش‌نویس‌هایی که نیازی به آنها ندارید را حذف کنید.
- از سرورهای آپلود خارج از سایت خود برای بارگذاری فایل‌های رسانه‌ای یا دانلودی استفاده کنید.

دو توصیه ویژه برای کاربران وردپرس

۱- نسخه‌های قدیمی وردپرس را از سرور خود پاک کنید.
۲- از یک افزونه مانند WP-Optimize استفاده کنید که به شما این امکان را می‌دهد تا پایگاه داده خود را با کارایی بیشتری مدیریت و بهینه‌سازی کنید.

۹- از یک شبکه تحویل محتوا استفاده کنید.

شبکه تحویل محتوا (Content Delivery Network, CDN) وظیفه رساندن و توزیع محتوای سایت شما را به سرور بازدیدکننده سایت بر عهده می‌گیرد. اما وظیفه اصلی آن چیز دیگری است. شبکه توزیع محتوا یا همان CDN تمامی سرورهای شبکه جهانی اینترنت را پوشش می‌دهد. بنابراین زمانی‌که شما این سیستم را برای سایت خود فعال می‌کنید، اطلاعات شما بر روی تمامی این سرورها کپی و ذخیره می‌شود. مثلا تصور کنید فردی از هند می‌خواهد از سایت شما بازدید کند. CDN، محتوای سایت شامل عکس و متن‌ها را از نزدیک‌ترین سرور نزدیک به هند دریافت می‌کند. این کار موجب بهبود چشمگیری در سرعت و به دنبال آن بهبود سئوی سایت شما می‌شود.

شما می‌توانید چیزهایی مانند:

- فایل‌های JS
- فایل‌های CSS
- عکس
- سایر فایل‌های آپلود شده (مانند ویدیوها و فایل‌های PDF) را در  CDN ذخیره کنید.

استفاده از CDN چه مزایایی دارد؟

- سرعت بیشتر سایت و افزایش رضایت بازدیدکنندگان
- بهبود وضعیت سئو سایت
- کسب رتبه بهتر در نتایج جستجوی گوگل
- کاهش مصرف پهنای باند و ترافیک هاست
- افزایش تعداد صفحات بررسی‌شده در روز توسط ربات‌های گوگل
- ارتباط و همخوانی راحت با مدیریت محتوای وردپرس

در حال حاضر، استفاده از CDN با دو موضوع همراه است. اول اینکه معمولا رایگان نیست و برای استفاده از آن باید هزینه پرداخت کنید و مورد دوم این است که در حال حاضر هیچ شرکتی در ایران سرویس CDN را ارائه نمی‌دهد.

معروف‌ترین نمونه‌های خارجی آن عبارت‌ند از:
- MaxCDN (بهترین از‌نظر قیمت است).
- VPS.net
- Amazon Cloudfront

اگر شما یک سایت با سیستم مدیرت محتوای وردپرس دارید و در حال حاضر از پلاگین W3 Total Cache استفاده می‌کنید، خبر خوبی برایتان داریم؛ پلاگین W3 Total Cache با MaxCDN ادغام‌شده است، بنابراین شما می‌توانید بر روی CDN ای که در حال اجرا است کار کنید.

در شرایط دیگر، انتقال اطلاعات سایت به یک CDN کار ساده‌ای نخواهد بود.

برای سایت‌هایی که کوچک هستند و ترافیک کمی دارند، هزینه‌های CDN مقرون‌به‌صرفه نیست اما برای سایت‌های بزرگ، CDN یک نیاز ضروری است.

جمع‌بندی

در کل می‌توان این مقاله را در 5 دقیقه به اجرا گذاشت.

۱- اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می‌کنید، پلاگین‌ها و تم‌های استفاده‌نشده را حذف کنید.
۲- در‌صورتی‌که از وردپرس استفاده نمی‌کنید، هر اسکریپت خارجی غیر‌ضروری (مانند باکس فیس‌بوک، SumoMe ،Hello Bar ،Font Awesome) را حذف کنید.

ممکن است توصیه‌های بالا تفاوت بزرگی را در سایت شما ایجاد نکنند. برای تاثیر عمیق‌تر، بار دیگر به روش‌هایی که برایتان معرفی کردیم سری بزنید و بهترین راه‌حل را برای سایت خود انتخاب کنید. بهترین نتیجه زمانی به‌دست می‌آید که شما از چند روش به‌صورت ترکیبی استفاده کنید.

اگر تمایل به مطالعه بیشتر در مورد این موضوعات را داشته باشید؛ شاید آموزش های زیر نیز برای شما مفید باشند:

منبع

بر اساس رای ۵ نفر
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
۱ دیدگاه برای «افزایش سرعت سایت با ۹ راهکار فوق‌العاده بهبود سئو — بخش دوم»

سلام و عرض ادب
اگر امکانش هست من رو راهنمایی کنین لطفا. در وردپرس در آنالیز نتایج سئو در هر نوشته، نتایج به زبان فارسی بود ولی بعد از بروزرسانی نسخه وردپرس، آنالیز نتایج به زبان انگلیسی شده. می شه لطفا راهنماییم کنین.
ممنون

نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *