آرایه ها در سی شارپ – به زبان ساده با مثال و کد

۷۵ بازدید
آخرین به‌روزرسانی: ۲۴ فروردین ۱۴۰۴
زمان مطالعه: ۱۵ دقیقه
دانلود PDF مقاله
آرایه ها در سی شارپ – به زبان ساده با مثال و کدآرایه ها در سی شارپ – به زبان ساده با مثال و کد

ساختمان داده آرایه ها در سی شارپ را می‌توان به سه دسته، یک‌بعدی، چندبعدی و دندانه‌دار تقسیم کرد. آرایه یکی از ساختارهای اصلی و مهم برنامه نویسی است. از آرایه‌ها برای نگهداری مقادیری با نوع یکسان استفاده می‌شود. به هر آرایه باید نام منحصر به فردی اختصاص داده شود. به داده‌های ذخیره شده در آرایه، عناصر آرایه گفته می‌شود. داده‌های درون آرایه می‌توانند از هر نوع معتبری مانند کاراکتر، عدد صحیح، Float و غیره باشند. عناصر آرایه در خانه‌های متوالی از حافظه ذخیره می‌شوند. ساختار کلی آرایه در سی شارپ به شکل ایستا است. یعنی اینکه اندازه آرایه‌ها در زمان تعریف مشخص شده و ثابت باقی می‌ماند. هرچند روش‌هایی وجود دارند که با کمک آن‌ها می‌توانیم آرایه پویا نیز داشته باشیم. در همین مطلب به بررسی روش‌های مختلف تعریف آرایه در سی شارپ پرداخته‌ایم.

997696

در این مطلب از مجله فرادرس به بررسی آرایه ها در سی شارپ پرداخته‌ایم. از تعریف آرایه‌های برنامه نویسی شروع کرده و سپس روش‌های تخصیص مقدار و تخصیص حافظه به آرایه را بررسی کردیم. در تمام قسمت‌های مطلب، به منظور کمک به درک بهتر، از مثال‌های کدنویسی شده ساده‌ای استفاده کرده‌ایم.

چگونه در سی شارپ آرایه تعریف کنیم؟

برای استفاده از آرایه‌ ها در سی شارپ، ابتدا باید آن‌ها را بسازیم. در کادر زیر، سینتکس تعریف آرایه را مشاهده می‌کنید.

در سینتکس بالا، سه پارامتر اصلی وجود دارند. این پارامترها را در فهرست زیر تعریف کرده‌ایم.

  • <Data Type>: در این بخش از سینتکس باید نوع عناصر درون آرایه را مشخص کنیم.
  • []: اندازه آرایه را مشخص می‌کند.
  • <Name_Array>: در این بخش نام آرایه را مشخص می‌کنیم.

آرایه یکی از ساختارهای بنیادین زبان برنامه نویسی #C است. برای آموزش کار با این زبان لازم است که به اصول ابتدایی آن آشنا و مسلط باشیم. در صورت نیاز به یادگیری این موراد می‌توانید فیلم آموزش برنامه نویسی سی شارپ #C، دوره مقدماتی را از فرادرس مشاهده کنید. به منظور کمک به مخاطبان مجله لینک مربوط به این فیلم را در پایین نیز قرار داده‌ایم.

توجه: اینکه آرایه‌ای را تعریف کنیم، به معنی تخصیص حافظه به آن نیست. برای اختصاص داده شدن مکانی در حافظه به آرایه لازم است که آن را مقداردهی کنیم. در بخش‌های بعدی مطلب، روش مقداردهی آرایه ها در سی شارپ را توضیح داده‌ایم.

در تصویر زیر، نشان داده شده است که چگونه عناصر آرایه به صورت متوالی در حافظه ذخیره می‌شوند.

تعریف آرایه در سی شارپ
آرایه بالا دارای نُه خانه است. اندیس خانه‌ ابتدای آرایه صِفر و اندیس خانه‌ انتهایی آن برابر با ۸ است.

در آرایه‌ همیشه اندیس‌ها از صفر شروع می‌شوند. اندیس‌ها نشان‌دهنده شماره هر یک از خانه‌های آرایه هستند. هر آرایه تعداد ثابتی از مقادیر را در خود نگه می‌دارد. از ابتدای آرایه تا به انتهای آن اندیس‌ها یکی‌یکی افزایش می‌یابند.

طول آرایه، تعداد عناصر ذخیره شده در آن را مشخص می‌کند. آرایه‌ها می‌توانند داده‌هایی با نوع‌های اصلی را در خود ذخیره کنند. علاوه‌بر آن می‌توان اشیاء ساخته شده از یک کلاس را هم در آرایه ذخیره کرد. یعنی اشیاء ساخته شده از دو یا چند کلاس مختلف را نمی‌توان در یک آرایه ذخیره کرد. روش تعریف آرایه ها در سی‌ شارپ، اهمیت زیادی دارد. وقتی از نوع‌های اصلی استفاده کنیم، عناصر آرایه در حافظه کامپیوتر به صورت متوالی و پیوسته بهم ذخیره می‌شوند. اما وقتی اشیائی از یک کلاس را ذخیره می‌کنیم، عناصر آرایه در حافظه هیپ ذخیره می‌شوند.

مقداردهی آرایه‌ همزمان با تعریف

آرایه‌ها از «نوع ارجاعی» (Reference Type) هستند. بنابراین، برای ساخت نمونه‌‌ای از آرایه باید از کلمه کلیدی new  استفاده کنیم. برای تخصیص دادن مقادیر مختلف به خانه‌های آرایه باید از اندیس مربوط به هر خانه استفاده کنیم.

در کادر زیر، سینتکس روش ساخت آرایه را بررسی کرده‌ایم.

مهم‌ترین پارامترهای سینتکس بالا در فهرست زیر معرفی شده‌اند.

  • type: این پارامتر نوع داده‌ای را مشخص می‌کند که قرار است به آرایه تخصیص داده شود.
  • size: تعداد عناصر موجود در آرایه را نشان می‌دهد.
  • Name_Array: نام متغیری است که آرایه در آن ذخیره شده است.
  • new: کلمه کلیدی new  آرایه را ایجاد می‌کند. سپس بر اساس اندازه آرایه، مقداری از حافظه را به آن اختصاص می‌دهد.

روش‌های تعریف و مقداردهی آرایه در سی شارپ

سه سینتکس اصلی برای تعریف و مقداردهی آرایه ها در سی شارپ وجود دارد. در این بخش از مطلب، هر سه روش را به شکل خلاصه و کامل، توضیح داده‌ایم.

کامپیوتری که محیط کدنویسی را نشان می‌دهد. بر روی میز قرار گرفته است.

برای بررسی هر روش ابتدا سینتکس آن را نمایش داده‌ایم.

روش اول تعریف آرایه با تعیین اندازه آن

سینتکس روش اول تعریف آرایه در سی شارپ به شکل زیر است.

با این روش می‌توانیم آرایه‌‌ای را همراه با تعیین اندازه آن تعریف کنیم. در این روش، هیچ مقداری به آرایه اختصاص داده نمی‌شود. در کادر زیر، مثالی را از تعریف آرایه با این روش نوشته‌ایم.

روش دوم تعریف آرایه با تعیین اندازه و تخصیص مقدار به آن

سینتکس این روش برای تعریف و مقداردهی آرایه ها در سی شارپ به شکل زیر است.

در این روش هم آرایه‌ای با اندازه مشخص تعریف کرده‌ایم و هم به صورت همزمان مقادیری را به آن اختصاص دادیم. در کادر زیر، مثالی را نوشته‌ایم که تعریف آرایه را با این روش، نشان می‌دهد.

در فهرست زیر، پارامترهای کد نوشته شده در بالا را معرفی کرده‌ایم.

  • int[]: نوع مقادیر آرایه را مشخص می‌کند. در اینجا عدد صحیح یا Integer هستند.
  • arr2: این کلمه، نام آرایه است.
  • new: کلمه کلیدی است که برای ساخت نمونه‌ای از آرایه به کار برده می‌شود.
  • int[5]: بیان می‌کند آرایه ساخته شده از نوع عدد صحیح بوده و شامل ۵ عنصر خواهد بود. در واقع، این عبارت برای تخصیص حافظه به اندازه ۵ عنصر عدد صحیح به کار برده می‌شود.
  • {1, 2, 3, 4, 5}: مقادیر داخل آکولاد به ترتیب در خانه‌های آرایه جای می‌گیرند.

روش سوم تعریف آرایه با تخصیص مقدار و بدون تعیین اندازه

سینتکس این روش هم برای تعریف و مقداردهی آرایه ها در سی شارپ به شکل زیر است.

در این روش، عبارت سمت چپ عملگر مساوی، آرایه را تعریف کرده و مقادیر سمت راست عملگر مساوی به شکل مستقیم به آرایه اختصاص داده می‌شوند. در کادر زیر، مثالی از تعریف و مقداردهی آرایه را با این روش پیاده‌سازی کرده‌ایم.

چگونه با کمک فرادرس سی شارپ یاد بگیریم؟

فرادرس برای آموزش سی شارپ، منابع متنی و فیلم‌های آموزشی بسیار خوبی تولید و منتشر کرده است. تمرکز فرادرس در تولید محتوای آموزشی بر این است که هم دانشجویان و محصلین بتوانند از فیلم‌های آموزشی آن به عنوان منابع کمک درسی استفاده کنند و هم افراد شاغل یا جویای کار بتوانند با کمک فیلم‌های فرادرس مهارت‌های عملی خود را ارتقا دهند. به همین دلیل در حوزه زبان سی شارپ هم فیلم‌های آموزشی متخلف و کاملی تولید و منتشر شده‌اند.

مجموعه آموزش برنامه نویسی سی شارپ C#‎ – مقدماتی تا پیشرفته
با کلیک بر روی تصویر بالا می‌توانید به صفحه اصلی مجموعه فیلم‌های آموزش برنامه نویسی سی شارپ هدایت شوید.

#C یکی از زبان‌های برنامه نویسی شی‌گرا است. این زبان توسط شرکت مایکروسافت طراحی شده است. زبان سی شارپ کاربردهای بسیار متنوعی دارد. توسعه برنامه‌های کامپیوتری در محیط ویندوز و بازی‌سازی دو مورد از مهم‌ترین کاربردهای #C هستند. فرادرس با هدف پوشش دادن انواع حوزه‌ها در سی شارپ، مجموعه آموزشی با نام برنامه نویسی سی شارپ ایجاد کرده است. در پایین، چند مورد از فیلم‌های آموزشی این مجموعه را مشاهده می‌کنید. در صورت تمایل بر روی تصویر بالا کلیک کرده و باقی فیلم‌های این مجموعه را نیز بررسی کنید.

مقداردهی آرایه بعد از تعریف‌ آن

آرایه‌ها را می‌توان بعد از تعریف کردن هم مقداردهی کرد. استفاده از کلمه کلیدی new  و مقداردهی آرایه همراه با تعریف آن ضروری نیست. البته می‌توانیم اول آرایه‌ای را تعریف کرده و سپس در ادامه نوشتن کدها آن را مقداردهی کنیم. اما برای انجام این کار، لازم است که از کلمه کلیدی new  استفاده کنیم. در سی شارپ، نمی‌توان آرایه‌ها را فقط با تخصیص مقادیر به آن‌ها مقداردهی کرد.

در کادر زیر، کدی را نوشته‌ایم که در آن ابتدا - در خط ۲ - دو آرایه‌ تعریف شده‌اند. سپس هر دو آرایه را در خط‌های ۶ و ۷ مقداردهی کردیم.

توجه: در زبان برنامه نویسی سی شارپ نمی‌توانیم آرایه‌ها را بدون مشخص کردن اندازه آن‌ها مقداردهی کنیم. انجام این کار باعث بروز خطای زمان کامپایل می‌شود.

برای مثال در کادر زیر، روش غلط تعریف و مقداردهی آرایه‌ها را کدنویسی کرده‌ایم.

دسترسی به عناصر آرایه ها در سی شارپ

در زمان تعریف آرایه‌ می‌توانیم مقادیر مورد نظر خود را بلافاصله به خانه‌های آن تخصیص دهیم. در ضمن می‌توانیم مقادیر دیگری را هم بعدا و با استفاده از شماره اندیس خانه‌‌های آرایه به آن اختصاص بدهیم. به همین‌ ترتیب برای دسترسی به عناصر آرایه هم می‌توانیم از اندیس‌های آن استفاده کنیم. برای این کار فقط باید شماره اندیس خانه‌ مورد نظر خود را درون کاراکترهای کروشه باز و بسته «[ ]» در مقابل نام آرایه بنویسیم.

در کادر پایین، کدهای مربوط به دسترسی به عناصر آرایه را نوشته‌ایم. در این کدها از انواع ساختارهای حلقه برای پیمایش بر روی آرایه‌ها استفاده کرده‌ایم.

بعد از اجرای کد بالا، خروجی به شکل زیر، نمایش داده می‌شود.

For loop : 10 20 30 40 50
For-each loop : 10 20 30 40 50
while loop : 10 20 30 40 50
Do-while loop : 10 20 30 40 50

انواع آرایه ها در سی شارپ

در زبان برنامه نویسی سی شارپ سه نوع آرایه تعریف شده‌اند.

  • آرایه‌های یک‌بعدی
  • آرایه‌های چندبعدی
  • آرایه‌های «دندانه‌دار» (Jagged)
انواع آرایه ها در سی  شارپ
انواع آرایه ها در سی  شارپ

در ادامه این قسمت از مطلب، انواع آرایه فهرست بالا را یک به یک معرفی کرده و هر کدام را همراه با مثال بررسی کرده‌ایم.

آرایه های یک بعدی

در این نوع از آرایه، مقادیر فقط در یک ردیف ذخیره می‌شوند. تمام خانه‌های این آریه به شکل متوالی در حافظه قرار می‌گیرند. مکان ذخیره شدن این عناصر از اندیس «۰» آرایه شروع شده و تا آخرین اندیس، ادامه پیدا می‌کند.

تصویری از یک هزارتو از بالا - آرایه ها در سی شارپ

در کادر زیر، مثالی درباره تعریف آرایه یک‌بعدی برای ذخیره 5 عدد صحیح نوشته‌ایم.

آرایه بالا شامل عناصری از arrayint[0]  تا arrayint[4]  است. در کد بالا عملگر new  آرایه را ایجاد کرده و سپس عناصر را با مقادیر پیش‌فرض پر می‌کند. در این مثال به تمام خانه‌های آرایه، مقدار 0 اختصاص داده می‌‌شود. زیرا آرایه از نوع عدد صحیح تعریف شده و مقدار پیش‌فرض برای اعداد صحیح، صفر است.

در کادر زیر، مثال دیگری از تعریف‌ آرایه یک‌بعدی نوشته شده است. در این مثال، ابتدا آرایه را تعریف کرده‌ایم. سپس با کمک کلمه کلیدی new  آن را مقداردهی کرده و به اندازه مورد نیاز، حافظه به آرایه اختصاص داده‌ایم. در نهایت هم با کمک حلقه foreach کل آرایه را پیمایش کرده و عناصر آن را چاپ کردیم.

بعد از اجرای کد بالا، خروجی به شکل زیر، نمایش داده می‌شود.

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat 

توجه کنید که داشتن دانش کافی در زمینه موارد بنیادینی مانند نوع‌های مختلف داده‌ها و ساختمان‌های داده‌ای مانند آرایه ها در سی شارپ برای استخدام در موقعیت‌های شغلی مربوط به این زبان برنامه نویسی اهمیت زیادی دارند. در صورت تمایل به بررسی سوالات مصاحبه برنامه نویسی #C حتما مطلب مربوط به آن را در مجله فرادرس مطالعه کنید.

آرایه‌ های چندبعدی در سی شارپ

آرایه‌های چندبعدی دارای ویژگی‌های مخصوص به خود هستند. این ویژگی‌ها را در فهرست زیر جمع‌آوری کرده‌ایم.

  • آرایه‌های چندبعدی مقادیر داده را در بیش از یک ردیف، ذخیره‌ می‌کنند.
  • به این نوع از آرایه‌ها، آرایه مستطیلی هم گفته می‌شود. زیرا تمام ردیف‌ها اندازه یکسانی دارند.
  • آرایه‌های چند‌بعدی را می‌توان به شکل آرایه دوبعدی، سه‌بعدی و حتی بیشتر هم تعریف کرد.
  • برای عملیات ذخیره‌سازی و دسترسی به عناصر درون آرایه‌های چندبعدی باید از حلقه‌های تو‌درتو استفاده کنیم.

در کادر زیر، کدهای مربوط به تعریف آرایه دوبعدی و سه‌بعدی را نوشته‌ایم. البته تعداد ردیف‌‌های هر بعد در آرایه‌ها به شکل دلخواه تعریف شده‌اند.

اعداد نوشته شده در مثال بالا همگی دلخواه و فرضی هستند. اما نکته‌ای که باید حتما رعایت شود، تعداد ابعاد و ردیف موجود در هر بُعد است. عبارت new int[4, 2] در خط سوم بیان می‌کند که آرایه دو بعدی بوده و شامل چهار ردیف و دو ستون است. عبارت new int[4, 2, 3]; هم در خط آخر، اعلام می‌کند که آرایه ساخته شده از سه بعد تشکیل شده است. ابعاد این آرایه به ترتیب از ۴ و ۲ و ۳ ردیف داده، تشکیل شده‌اند. توجه کنید که تعداد ابعاد آرایه را باید در زمان تعریف آن، یعنی سمت راست عملگر مساوی مشخص کنیم. عبارت‌های int[,] و int[,,] به ترتیب نشان‌دهنده دوبعد و سه‌بعد از عدد صحیح هستند.

نور‌های رنگارنگ به شکل خط مستقیم از سمت چپ وارد تصویر شده اند.

در کادر زیر، مثالی را برای تعریف و مقداردهی آرایه سه‌بعدی در سی شارپ پیاده‌سازی کرده‌ایم.

بعد از اجرای کدهای بالا، خروجی به شکل زیر تولید شده و نمایش داده می‌شود.

arr[1][0][1] : 8
arr[1][1][2] : 12

آرایه های دندانه دار در سی شارپ

به آرایه‌هایی که عناصر درون آن هم آرایه باشند، آرایه «دندانه‌دار» (ٰJagged) گفته می‌شود. در واقع می‌توان چنین تعریف کرد که آرایه‌های دندانه‌‌دار، آرایه‌ای از آرایه‌ها است. عناصر آرایه‌‌های دندانه‌دار ممکن است دارای ابعاد مختلفی باشند. در پایین، مثالی را برای بررسی روش تعریف، مقداردهی و دسترسی به عناصر آرایه‌های دندانه‌دار، نوشته‌ایم.

در کدهای بالا روش تعریف، مقداردهی و دسترسی به عنصرهای آرایه دندانه‌دار را کدنویسی کرده‌ایم. بعد از اجرای کدهای بالا، خروجی زیر تولید شده و در کنسول نمایش داده می‌شود.

Arrays :
Elements[0] Array: 1 3 5 7 9 
Elements[1] Array: 2 4 6 8 

درباره آرایه ها در سی شارپ نکاتی است که حتما باید به خاطر بسپاریم.

  • GetLength(int): این کد تعداد عناصر موجود در اولین بُعد از آرایه را برمی‌گرداند.
  • آرایه‌های دندانه‌دار: در زمان استفاده از این نوع آرایه‌ها باید بسیار با دقت عمل کرد. زیرا اگر به خانه‌ای اشاره کنیم که اندیس آن در آرایه یا یکی از آرایه‌های زیرمجموعه وجود نداشته باشد، با خطای استثنای IndexOutOfRange  روبه‌رو می‌شویم.

آرایه های پویا

در زمان برنامه نویسی، همیشه نمی‌توان از تعداد عناصر مورد استفاده مطمئن بود. گاهی از اوقات لازم می‌شود تعداد عناصر کم یا زیادی را در آرایه ذخیره کنیم. در زبان سی شارپ می‌توانیم آرایه‌ای ایجاد کنیم که اندازه آن در زمان اجرای کدها تغییر کند. برای انجام این کار باید از ArrayList استفاده کنیم.

در پایین سینتکس تعریف ArrayList را نوشته‌ایم.

مهم‌ترین ویژگی ArrayList این است که به سادگی می‌‌توانیم عناصر درون آرایه را تغییر دهیم. با کمک متد‌های زیر می‌توانیم با عناصر ذخیره شده در آرایه کار کنیم.

  • Add: برای افزودن عنصر به آرایه اضافه می‌شود.
  • Remove: برای حذف عنصر به آرایه به کار برده می‌شود.
  • Insert: برای وارد کردن عنصر به آرایه در موقعیت مشخص شده استفاده می‌‌شود.

آموزش سی شارپ با فیلم های پروژه محور در فرادرس

همین‌طور که می‌دانیم C#‎ کاربردهای بسیار متنوعی دارد. زیرا این زبان‎ به خوبی با سیستم‌ها و فناوری‌های مختلف ترکیب شده و به عنوان زبانی ساده، امن و انعطاف‌پذیر شناخته می‌شود. زبان برنامه نویسی سی شارپ در حال حاضر در حوزه‌های مختلف ساخت نرم‌افزارهای دسکتاپ، وب، موبایل و همچنین بازی‌ها کاربرد دارد. بهترین روش یادگیری هر ابزاری هم در زمان استفاده از آن بر روی پروژه‌های نزدیک به دنیای واقعی است. به همین دلیل فرادرس درباره زبان سی شارپ، مجموعه‌ آموزشی را فراهم کرده که تمام فیلم‌های آن به صورت پروژه محور تولید شده‌اند.

در پایین چند مورد از فیلم‌های آموزش پروژه‌محور سی‌شارپ را معرفی کرده‌ایم. برای دیدن سایر فیلم‌ها بر روی تصویر زیر کلیک کرده و به صفحه اصلی این مجموعه آموزشی هدایت شوید.

مجموعه آموزش پروژه‌محور سی‌شارپ #C – مقدماتی تا پیشرفته
با کلیک بر روی تصویر بالا می‌توانید به صفحه اصلی مجموعه فیلم‌های آموزش پروژه‌محور سی‌شارپ هدایت شوید.

چند مثال از آرایه ها در سی شارپ

یکی از «فضاهای نام» (Namespaces) در زبان سی شارپ، System.Linq است. این فضای نام، روش‌های مختلفی را برای اجرای وظایف با استفاده از آرایه‌ها فراهم کرده است. در این بخش از مطلب، دو مسئله ساده را با کمک آرایه‌ها و فضای نام System.Linq در سی شارپ حل کرده‌ایم.

کشف کوچک‌ترین و بزرگ‌ترین عنصر

در این مثال، آرایه‌ای از اعداد داده شده است. باید برنامه‌ای بنویسیم که کوچک‌ترین و بزرگ‌ترین عناصر موجود در آرایه را پیدا کنند و به بیرون برگردانند.

بعد از اجرای کد بالا، خروجی به شکل زیر تولید شده و در کنسول نمایش داده می‌شود.

Smallest Element: 1
Largest Element: 98

در مثال بالا از توابع خود سی شارپ برای حل مسئله استفاده شده است.

  • numbers.Min(): این تابع، کوچک‌ترین عدد را در آرایه پیدا کرده و به بیرون برمی‌گرداند.
  • numbers.Max(): این تابع، بزرگترین عدد را در آرایه پیدا کرده و به بیرون برمی‌گرداند.

محاسبه مقدار میانگین عناصر آرایه

در این مسئله آرایه‌ای از اعداد داشته شده است. از کاربر خواسته شده تا برنامه‌ای بنویسد که مقدار میانگین اعداد موجود در آرایه را محاسبه کرده و نتیجه را به بیرون برگرداند.

بعد از اجرای کد بالا، خروجی به شکل زیر تولید شده و در کنسول نمایش داده می‌‌شود.

Average : 59.2
Average using Average() : 59.2

در مثال بالا، از توابع زیر استفاده کرده‌ایم.

  • numbers.Sum(): این عبارت، مجموع تمام عناصر موجود در آرایه را محاسبه کرده و برمی‌گرداند.
  • numbers.Count(): این عبارت تعداد کل عناصر موجود در آرایه را شمرده و به بیرون برمی‌گرداند.
بلوک‌های رنگی پشت سر هم از پایین تا به بالای تصویر چیده شده اند.

بعد از محاسبه مجموع تمام عناصر آرایه و کشف تعداد کل عناصر موجود در آرایه، فقط کافیست که این دو عدد را بر هم تقسیم کنیم. یعنی مجموع عناصر آرایه تقسیم بر تعداد کل عناصر موجود در آرایه برابر است با مقدار میانگین.

البته در کدهای بالا از متد numbers.Average()  هم استفاده کرده‌ایم. این کد متعلق به فضای نام System.Linq  است. متد numbers.Average()  به طور خودکار مقدار میانگین عناصر موجود در آرایه را محاسبه کرده و به بیرون برمی‌گرداند.

نکات مهمی که باید به خاطر داشته باشیم

در بخش انتهایی مطلب، مهم‌ترین نکاتی که در زمان کار با آرایه ها در سی شارپ باید به خاطر داشته باشیم را به صورت یکجا جمع‌آوری کرده‌ایم.

  • در زبان برنامه نویسی #C به آرایه‌ها به صورت پویا حافظه اختصاص داده می‌‌شود.
  • آرایه‌ها در #C شیء هستند. در نتیجه برای پیدا کردن طول هر آرایه، می‌توانیم از طول عناصر آن استفاده کنیم. این تکنیک با زبان‌های C و ++C فرق می‌کند. در این زبان‌ها برای محاسبه اندازه آرایه از عملگر sizeof استفاده می‌کنیم.
  • متغیر آرایه را می‌توان به سادگی و مانند بقیه متغیرها تعریف کرد. برای این کار بعد از مشخص کردن نوع آرایه از کروشه‌های باز و بسته [] استفاده می‌کنیم.
  • تمام مقدارهای درون آرایه به شکل مرتب و منظم ذخیره می‌شوند. به هر مقدار، اندیسی اختصاص داده می‌‌شود. این اندیس‌ها از صِفر شروع می‌شوند.
  • آرایه ها در سی شارپ، شیئ از «System.Array» هستند.
  • مقدار پیش‌فرض در آرایه‌های عددی برابر با 0 است. به همین‌ ترتیب مقدار پیش‌فرض در عناصر «نوع ارجاعی» (Reference Type) هم null  است.
  • عناصر آرایه می‌توانند از هر نوعی باشند. هر آرایه حتی می‌تواند شامل عناصری از جنس آرایه هم باشد.
  • نوع آرایه‌ها از «نوع ارجاعی» است. این نوع از نوع انتزاعی «Array» مشتق شده است. در زبان برنامه نویسی سی شارپ، آرایه‌ها به شکل «IEnumerable» پیاده‌سازی می‌شوند. در نتیجه با استفاده از حلقه «foreach» می‌توانیم بر روی تمام عناصر آرایه پیمایش کنیم.

جمع‌بندی

آرایه‌ ها در سی شارپ به سه دسته آرایه یک‌بعدی، چندبعدی و دندانه‌دار تقسیم می‌شوند. ساختمان داده آرایه برای نگهداری مقادیری با نوع یکسان به کار برده می‌شود. هر آرایه باید یک نام منحصربه‌فرد داشته باشد. داده‌های ذخیره‌شده در آرایه‌ را عناصر آرایه می‌نامند. عناصر آرایه در خانه‌های متوالی حافظه ذخیره می‌شوند. البته تا زمانی که آرایه‌ها مقداردهی نشوند، فضایی در حافظه به آن‌ها اختصاص داده نمی‌شود.

در این مطلب از مجله فرادرس با ساختار آرایه در زبان برنامه نویسی #C آشنا شدیم. آرایه‌ها دو ویژگی‌ اختصاصی دارند. فقط عناصر هم‌نوع را ذخیره می‌کنند و حافظه مورد نیاز آرایه به صورت یکجا در فضای ذخیره‌سازی کامپیوتر به آن تخصیص داده می‌شود. وجود این ویژگی‌ها باعث شده که سرعت اجرای عملیات در آرایه‌ها بالاتر باشد. در نتیجه توسعه‌دهندگان حرفه‌ای می‌توانند از آرایه‌ها برای سریع‌تر کردن برنامه‌های بزرگ خود استفاده کنند.

بر اساس رای ۰ نفر
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
منابع:
GeeksforGeeksProgramizC-sharp.be
دانلود PDF مقاله
نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *