معرفی بهترین کتاب مدارهای الکتریکی + فیلم های آموزشی کاربردی
در آموزشهای قبلی مجله فرادرس، با دروس رشته مهندسی برق آشنا شدیم. دیدیم که مدارهای الکتریکی ۱ و ۲ از دروس اصلی مهندسی برق هستند و میتوان این دو درس را مبنای بسیاری از درسهای رشته مهندسی برق در گرایشهای مختلف دانست. در این مطلب، فیلم و کتاب مدارهای الکتریکی را معرفی خواهیم کرد که دانشجویان رشته برق میتوانند از آنها برای یادگیری این درس استفاده کنند.
کتاب تحلیل مدار پایه مورفی و کاماس
کتاب «تحلیل مدار پایه» (Basic Circuit Analysis) نوشته مورفی (K.V.V. Murthy) و کاماس (M.S. Kamath) مفاهیم مختلف مربوط به قطعات و سیستمهای الکتریکی را در طیف گستردهای از پارامترهای الکتریکی پوشش میدهد.
این کتاب مفاهیم و اصول اساسی مدارهای الکتریکی را ارائه میدهد که شامل تجزیه و تحلیل مدار نیز هست. کتاب همچنین طبقهبندی قطعات تشکیلدهنده مدار الکتریکی را مورد بحث قرار میدهد. روش مش و روش گره در این کتاب به خوبی نشان داده شده است. روشهای دقیق رسیدن معادلات مدار نیز به خوبی آموزش داده شدهاند. این کتاب همچنین در مورد اصول فیزیکی و تجزیه و تحلیل ریاضی، تجزیه و تحلیل حالت دائمی سینوسی و غیره نیز بحث میکند.
دو تکنیک مهم و مفید، یعنی روشهای مش و گره که به آنها اشاره کردیم، در این کتاب به تفصیل مورد بحث قرار گرفتهاند. همچنین، اصول فیزیکی و تجزیه و تحلیل ریاضی مربوط به درک حالت گذرا در مدارهای الکتریکی در این کتاب مورد بحث قرار گرفته است. مسائل چالشی پایان هر فصل این کتاب را به یک منبع ایدهآل و کافی برای دانشجویان کارشناسی تبدیل کرده است.
کتاب تحلیل مهندسی مدار هیت، کمرلی و دوربن
کتاب «تحلیل مهندسی مدار» (Engineering Circuit Analysis) نوشته ویلیام هیت (William H. Hayt)، جک کمرلی (Jack E. Kemmerly) و استیون دوربن (Steven Durbin) اصطلاحات و مفاهیم مدار را به زبانی ساده و به وضوح ارائه میدهد و شامل مثالهای عددی متعددی برای رسیدن به نتایج مطلوب است. این کتاب همچنین شامل مسائل مختلف تمرینی برای افزایش درک خوانندگان است. کتاب تحلیل مهندسی مدار هیت شامل مسئلههای ساده و همچنین مسائل پیشرفته است. این کتاب همچنین حاوی نکاتی است که یادگیری دانشجو را تسهیل میکند. این کتاب همچنین فرصتهای زیادی را برای یادگیری مفید درس فراهم میکند و ارتباط بین نظریه مدار و سایر زمینههای مهم مهندسی برق را شرح میدهد. کتاب تحلیل مهندسی مدار هم برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و هم کارشناسی بسیار مفید است و آنها را در زمینه تجزیه و تحلیل مدار به خوبی کمک خواهد کرد.
- ترجمه قدرتالله سپیدنام، انتشارت علوم رایانه
- ترجمه محمود دیانی، انتشارات نص
- ترجمه محمدرضا موسوی تقیآبادی، انتشارت خراسان
کتاب نظریه اساسی مدارهای الکتریکی مایرگیز و لاوسون
کتاب «نظریه اساسی مدارهای الکتریکی» (Basic Electric Circuit Theory) مایگرگیز (Isaak D. Mayergoyz) و لاوسون (W. Lawson) فازور و تجزیه و تحلیل حالت دائمی سینوسی را ارائه میدهد. مدارهای AC با استفاده از فازورها تحلیل میشوند و بررسی را معنیدارتر و جامعتر میکند.
فازورها توابع انتقال را ارائه میدهند و در بحث نمودارها و فیلترها کمککننده خواهند بود. این کتاب همچنین شامل یک فصل در مورد تقویتکنندههای عملیاتی و منابع وابسته به آن است. این کتاب شامل شبیهسازی PSpice است تا درک درستی از تجزیه و تحلیل مدار را ارائه دهد. کتاب نظریه اساسی مدارهای الکتریکی، همچنین بر ارتباط بین نظریه مدار و سایر زمینههای مهندسی برق تأکید دارد. این کتاب شامل طراحی فیلترهای فعال نیز هست.
مبانی مدارهای الکتریکی AC و DC محمد حامد
کتاب «مبانی مدارهای الکتریکی AC و DC» با نام اصلی (Basics of Electric Circuits: AC and DC Circuits)، نوشته محمد حامد (Mohamed Hamed)، مفاهیم اساسی مدارهای الکتریکی و عملکرد آنها را به صورت جامع و در عین حال مختصر معرفی میکند. مبانی نیمههادیها،، نمودارهای برداری، اجزای مدار، مدارهای مغناطیسی، تجزیه و تحلیل حالت گذرا و سیستمهای سهفاز در این کتاب با جزئیات بسیار مورد بحث قرار گرفته است. روشهای گرافیکی و ریاضی نیز برای توضیح مدارهای خطی و غیرخطی مورد بحث قرار گرفته است. مثالها و تمرینهای حلشده متعددی که ارائه شده، این کتاب را برای مهندسان و دانشجویان مقطع کارشناسی ایدهآل کرده است.
مدارهای الکتریکی نیلسون و ریدل
کتاب «مدارهای الکتریکی» (Electric Circuits) نیلسون (James William Nilsson) و ریدل (Susan Riedel) اصول اولیه مدارهای الکتریکی را با کمک تصاویر و مثالهای متعدد پوشش میدهد. رویکرد حل مسئله این کتاب به خوانندگان کمک میکند تا مفاهیم را بهتر درک کنند و پایهای قوی برای مدارهای الکتریکی ایجاد میکنند. این کتاب برای یک یا دو ترم دوره نظری مدار یا دوره تحلیل مدار طراحی شده است که در گروههای مهندسی برق یا کامپیوتر تدریس میشود.
مدارهای الکتریکی مفهومی وانگ
کتاب «مدارهای الکتریکی مفهومی» (Understandable Electric Circuits) نوشته وانگ (Meizhong Wang) مقدمهای جامع و در عین حال مختصر بر مفاهیم اساسی مدارهای الکتریکی AC و DC را ارائه میدهد. این کتاب با مرور اجمالی موضوعات اصلی مانند مقاومت، سلف، امپدانس، خازن،، ولتاژ، جریان، توان، منابع وابسته و مستقل شروع میشود. نیمه دوم کتاب به انواع مدارها، قضایای شبکه، قوانین مدار، مدارهای RLC، تزویج، تجزیه و تحلیل حالت گذرا، ترانسفورماتورها و... می پردازد.
کتاب مدار الکتریکی سری شومز محمود نحوی و جوزف ادمینیستر
کتاب «مدارهای الکتریکی سری شومز» (Schaum's Outline of Electric Circuits) محمود نحوی (Mahmood Nahvi) و جوزف ادمینیستر (Joseph A. Edminister) یک مرور نظاممند از تمام مفاهیم اساسی مهندسی برق ارائه میدهد. کتاب مملو از مثالها و تصاویر، همچنین تمرینات و مسائل متعددی است که به خوانندگان کمک میکند تا اصول اساسی در موضوعات مختلف مدارهای الکتریکی را مرور کرده و به طور کامل درک کنند. این کتاب برای فارغالتحصیلان یا دانشجویانی است که دورههای مدارهای الکتریکی، تجزیه و تحلیل مدارهای الکتریکی، مبانی مدار الکتریکی، نظریه مدار، مدارها و سیستمهای خطی را میگذرانند.
کتاب ۳۰۰۰ مسئله حل شده مدارهای الکتریکی نصر
کتاب «۳۰۰۰ مسئله حل شده مدارهای الکتریکی» (3,000 Solved Problems in Electrical Circuits) نصر (Syed Abu Nasar) انواع مختلفی از مثالها و تمرینهای مدارهای الکتریکی را برای تمرین و حل آنها ارائه میدهد. مسائل ارائه شده در این کتاب شامل همه حوزههای مدارهای الکتریکی است؛ از واحدهای اصلی و دوقطبیها تا مدارهای پیچیده چندفاز و استفاده از تبدیل لاپلاس در تحلیل مدار. تصاویر متعدد موجود در این کتاب به خوانندگان کمک میکند تا در هر آزمون حرفهای یا درسی موفق شوند.
کتاب اصول مدارهای الکتریکی الکساندر و سادیکو
کتاب «اصول مدارهای الکتریکی» (Fundamentals of Electric Circuits) الکساندر (Charles K. Alexander) و سادیکو (Matthew N.O. Sadiku) یک منبع جامع از تحلیل مدار با یک رویکرد حل مسئله و گام به گام است. مدارهای DC، مدارهای AC و تجزیه و تحلیل مدارهای پیشرفته در این کتاب به طور کامل پوشش داده شده است. قضیههای مدار، مدارهای مرتبه اول و دوم، تقویتکنندههای عملیاتی، روشهای تجزیه و تحلیل مدار، خازنها و سلفها در مدارهای DC، مدارهای سهفاز، تحلیل حالت دائمی سینوسی، مدارهای مغناطیسی، تحلیل توان AC و پاسخ فرکانسی در مدارهای AC، تحلیل پیشرفته مدار با تبدیل لاپلاس، دوقطبیها و کاربرد سری فوریه و تبدیل فوریه در تحلیل مدار از موضوعات این کتاب بسیار خوب هستند. کتاب اصول مدارهای الکتریکی الکساندر و سادیکو مثالها و تمرینهای متعددی از مفاهیم اساسی این موضوعات را ارائه میدهد.
کتاب مهندسی برق و علم مدار بو
کتاب «مهندسی برق و علم مدار» (Electricial Engineering and the Science of Circuits) بو (James Bow) مفاهیم اساسی مدارهای الکتریکی و الکترونیکی را ارائه میدهد. خوانندگان این کتاب ساخت مدارهای الکتریکی را خواهند آموخت. کتاب مهندسی برق و علم مدار مهندسان تازهکار را تشویق میکند تا دنیای مهندسی برق را با مفاهیم جذاب از پیشگامان برجسته این زمینه کاوش کنند. این کتاب همچنین استفاده از برق را به تفصیل مورد بحث قرار می دهد. شرح مفصل سیستمها و قطعات الکتریکی نیز در این جلد گنجانده شده است. این کتاب برای دانشجویان و مبتدیان در این زمینه در نظر گرفته شده است.
نظریه اساسی مدارها و شبکههای کوه و دسور
کتاب «نظریه اساسی مدارها و شبکهها» (Basic Circuit Theory) نوشته چارلز دسور (Charles A. Desoer) و ارنست کوه (Ernest S. kuh) یکی از کتابهای تقریباً قدیمی و مراجع مهم درس مدارهای الکتریکی است. این کتاب در ایران به نام مترجم و مکمل آن، دکتر جبهدار مارالانی، شناخته میشود و سالهاست در دانشگاهای ایران به عنوان بهترین کتاب مدارهای الکتریکی به دانشجویان معرفی میشود. کتاب نظریه اساسی مدارها و شبکهها موضوعات را به خوبی و تا حد پیشرفته شرح داده و یکی از بهترین مراجع درس مدارهای الکتریکی ۱ و ۲ بوده است.
مجله فرادرس، کاملترین منبع مقالات مهندسی برق به زبان فارسی
«مجله فرادرس» پربازدیدترین سایت مرجع فارسی مقالات مهندسی، علوم پایه، برنامهنویسی و سایر شاخههای دانشگاهی است که تقریباً همه مباحث مهندسی برق را پوشش داده است. به عنوان یک دانشجو یا مهندس برق با جستوجو در مجله فرادرس به راحتی میتوانید به مطالب مربوط به مدارهای الکتریکی دسترسی داشته باشید.
برای یافتن مقالات مورد نظرتان فقط کافی است عنوان مطلب را در مجله فرادرس جستوجو کنید یا در گوگل در کنار نام موضوع مورد نظرتان عبارت «فرادرس» یا «مجله فرادرس» را بنویسید. از دیگر امکانات مجله فرادرس، آموزکهای ویدیویی است که مکمل آموزشهای متنی است.
معرفی فیلم آموزش مدارهای الکتریکی ۱
برای یادگیری درس مدارهای الکتریکی ۱، پیشنهاد میکنیم به فیلم آموزش مدارهای الکتریکی ۱ فرادرس مراجعه کنید که در قالب ۲۳ ساعت و ۴۱ دقیقه و ۱۰ درس تهیه شده است. مفاهیم و قوانین پایه مدارهای الکتریکی در درسهای یکم و دوم این این آموزش بیان شده است. در درس سوم به روشهای آنالیز مدار پرداخته شده است.
در درس چهارم قضایای شبکه مورد بحث قرار گرفته است. موضوع درس پنجم تقویتکنندههای عملیاتی است. در درس ششم به خازنها و القاگرها پرداخته شده است. درس هفتم و هشتم، به مدارهای الکتریکی مرتبه اول و مدارهای الکتریکی مرتبه دوم اختصاص یافته است. درس نهم درباره مبانی مدارهای LTI است و در نهایت، در درس دهم، به آنالیز حالت دائمی سینوسی پرداخته شده است.
- برای مشاهده فیلم آموزش مدارهای الکتریکی ۱ + اینجا کلیک کنید.
معرفی فیلم آموزش حل تمرین مدارهای الکتریکی ۱
یکی دیگر از آموزشهای مدار ۱، آموزش حل تمرین مدارهای الکتریکی ۱ فرادرس است که مدت آن ۱۷ ساعت و ۲۹ دقیقه بوده و در ۵ درس ارائه شده است. در درس یکم این آموزش تحلیل مدارات الکتریکی ساده بیان شده است. در درسهای دوم و سوم، به ترتیب، تحلیل مدارات الکتریکی مرتبه اول و تحلیل مدارات الکتریکی مرتبه ۲ و بالاتر ارائه شده است. موضوع درس چهارم تحلیل حالت دائمی سینوسی است. در نهایت، در درس پنجم به مدارات تزویج و ترانسفورماتورها پرداخته شده است.
- برای مشاهده فیلم آموزش حل تمرین مدارهای الکتریکی ۱ + اینجا کلیک کنید.
معرفی فیلم آموزش مدارهای الکتریکی ۱ (مرور و حل تست)
فیلم آموزش مدارهای الکتریکی ۱ (مرور و حل تست) در ۱۴ ساعت و ۲۹ دقیقه و در قالب ۶ درس ارائه شده است. در درس یکم این آموزش، مبانی مدارهای الکتریکی و قضایای تحلیل مدار بیان شده است. موضوع درس دوم مدارهای مرتبه اول است. در درس سوم به مدارهای مرتبه دوم پرداخته شده است. در درس چهارم تحلیل حالت دائمی سینوسی معرفی شده است. موضوع درس پنجم القاکنایی متقابل است. در نهایت، در درس ششم به مدارهای غیرخطی، انتگرال کانولوشن و تقویتکنندههای عملیاتی پرداخته شده است.
- برای مشاهده فیلم آموزش مدارهای الکتریکی ۱ (مرور و حل تست) + اینجا کلیک کنید.
معرفی فیلم آموزش مدارهای الکتریکی ۲
برای یادگیری درس مدار ۲، پیشنهاد میکنیم به فیلم آموزش مدارهای الکتریکی ۲ فرادرس مراجعه کنید که مدت آن ۱۰ ساعت و ۵۷ دقیقه بوده و در ۸ درس ارائه شده است. موضوع درس یکم آموزش، تبدیل لاپلاس و مبانی شبکههای LTI است. در درس دوم به تزویج پرداخته شده است. درس سوم به روشهای منظم تحلیل مدار اختصاص یافته است. در درس چهارم فرکانسهای طبیعی مدار بیان شده است. در درس پنجم، توابع شبکه و در درس ششم، قضایای شبکه معرفی شدهاند. موضوع درس هفتم دوقطبیها است. در درس هشتم نیز سؤالات کنکور ارشد ۲ سال مرتبط به درس مدار ۲ حل شده است.
- برای مشاهده فیلم آموزش مدارهای الکتریکی ۲ + اینجا کلیک کنید.
معرفی فیلم آموزش مدارهای الکتریکی ۲ (حل تمرین)
فیلم آموزش مدارهای الکتریکی ۲ (حل تمرین) یکی دیگر از آموزشهای مدار ۲ فرادرس است که مدت آن ۱۸ ساعت و ۱۰ دقیقه بوده و در ۵ درس ارائه شده است. موضوع درس یکم این آموزش حل تمرین از روشهای اساسی تحلیل مدارات است. در درس دوم حل تمرین از تبدیل لاپلاس انجام شده است. درس سوم به حل تمرین از توابع شبکه و ویژگیهای آن اختصاص یافته است. در درس چهارم حل تمرین از شبکههای دوقطبی ارائه شده است. در نهایت، در درس پنجم به حل تمرین از قضایای شبکه پرداخته شده است.
- برای مشاهده فیلم آموزش مدارهای الکتریکی ۲ (حل تمرین) + اینجا کلیک کنید.
معرفی فیلم آموزش مدارهای الکتریکی ۲ (مرور و حل تست)
فیلم آموزش مدارهای الکتریکی ۲ (مرور و حل تست) برای آمادگی آزمونهای مهندسی برقی که در آنها از درس مدار ۲ سؤال طرح میشود، بسیار کاربردی است. مدت این آموزش ۱۳ ساعت و ۳۸ دقیقه بوده و در ۵ درس تهیه شده است. در درس یکم این آموزش به گرافهای شبکه، روشهای تجزیه و تحلیل مدار و دوگان مدار پرداخته شده است. موضوع درس دوم مدار دوگان و معادلات حالت است. در درس سوم تبدیل لاپلاس، توابع شبکه و فرکانس طبیعی در مدار معرفی شدهاند. در درس چهارم شبکههای دوقطبی مورد بررسی قرار گرفته است. در نهایت، در درس پنجم قضایای شبکه مورد بررسی قرار گرفتهاند.
- برای مشاهده فیلم آموزش مدارهای الکتریکی ۲ (مرور و حل تست) + اینجا کلیک کنید.