لاراگون چیست؟ – از طرز کار تا کاربرد Laragon + راهنمای نصب

۱۳۴ بازدید
آخرین به‌روزرسانی: ۲۲ اسفند ۱۴۰۳
زمان مطالعه: ۱۵ دقیقه
دانلود PDF مقاله
لاراگون چیست؟ – از طرز کار تا کاربرد Laragon + راهنمای نصبلاراگون چیست؟ – از طرز کار تا کاربرد Laragon + راهنمای نصب

یکی از دغدغه‌های توسعه‌دهندگان وب انجام تنظیمات، پیکربندی و راه‌اندازی سرویس‌های مختلف و پایگاه داده پیش از شروع کار است. همچنین، توسعه‌دهندگان وب برای مشاهده پیش نمایش پروژه‌های خود به صورت محلی نیاز به اجرای وب سرور دارند. لاراگون به عنوان یک محیط توسعه قابل حمل، سریع و مقیاس پذیر تمام این موارد را برای توسعه‌دهندگان وب آسان کرده است. توسعه‌دهندگان با استفاده از لاراگون می‌توانند کارایی و بهره‌وری خود را افزایش دهند. در این مطلب از مجله فرادرس به این سوال پاسخ داده خواهد شد که لاراگون چیست و چگونه می‌توان از آن برای ایجاد و مدیریت پروژه‌های وب استفاده کرد.

فهرست مطالب این نوشته
997696

با مطالعه این مطلب با ویژگی‌ها، امکانات و قابلیت‌های متنوع لاراگون در توسعه وب آشنا خواهید شد. در ادامه به صورت گام‌به‌گام مراحل نصب لاراگون در ویندوز را دنبال خواهیم کرد. سپس، با ایجاد پروژه وب در این محیط کار با بخش‌ها، امکانات و قابلیت‌های این ابزار را به صورت عملی یاد خواهید گرفت.

لاراگون چیست؟

لاراگون یک محیط توسعه وب ساده، مدرن و انعطاف‌پذیر برای ویندوز است که ابزارهای توسعه وب همچون وب سرور آپاچی، MySQL ،Nginx ،PHP ،NodeJS و چندین نرم‌افزار دیگر را با یکدیگر ادغام می‌کند. این ابزار هر آنچه برای توسعه وب نیاز است از وب سرور و پایگاه داده گرفته تا ابزارهای برنامه نویسی را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار می‌دهد. در واقع، لاراگون با فراهم کردن محیط توسعه فرایند ساخت و مدیریت سایت‌ها و اپلیکیشن‌های تحت وب مدرن را بسیار آسان کرده است.

لاراگون با ارائه یک رابط کاربری ساده امکان کنترل و تغییر تمام نرم‌افزارهای تحت مدیریت خود را به کاربر می‌دهد. در صورت اعمال هر گونه تغییری در نرم‌افزارهای تحت مدیریت، لاراگون مجدد این نرم‌افزارها را پیکربندی می‌کند. به عنوان مثال، با به‌روزرسانی PHP به نسخه جدید لاراگون به طور خودکار فایلphp.ini را مجدداً پیکربندی می‌کند تا به فایل‌های URI جدید اشاره کند. همچنین، ضمن به‌روزرسانی محیط PATH ویندوز، نسبت به بارگیری مجدد وب سرور آپاچی نیز اقدام می‌کند.

مزایای لاراگون چیست؟

تا اینجا فهمیدیم که تعریف لاراگون چیست اما راجع به مزایای آن صحبتی نکردیم. لاراگون به عنوان یک محیط توسعه محلی قابل حمل، سریع و قدرتمند شناخته می‌شود که توانسته در بین توسعه‌دهندگان PHP محبوبیت بالایی به دست آورد. مهم‌ترین مزایای استفاده از لاراگون در تصویر زیر آورده شده است.

مزایای لاراگون

در ادامه این بخش از نوشته هر کدام از مزایای اشاره شده در بالا مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

قابلیت حمل در لاراگون چیست؟

فرایند نصب لاراگون بسیار آسان است و حتی امکان اجرای آن از طریق درایو USB وجود دارد. بنابراین، این محیط توسعه انتخابی عالی برای آن دسته از توسعه‌دهندگانی است که به دنبال یک محیط محلی قدرتمند قابل حمل هستند.

رابط کاربرپسند

لاراگون با ارائه یک رابط ساده و کاربرپسند فرایند راه‌اندازی و مدیریت پروژه‌های محلی را بسیار آسان کرده است.

برنامه نویس در اتاقش پشت مانیتور نشسته است و در حال کار با ابزار لاراگون برای بهینه‌سازی وب سرور است - لاراگون چیست

کارایی بالا

لاراگون به شکلی بهینه‌سازی شده است که سرعت و کارایی بالاتری را ارائه دهد. این محیط توسعه در مقایسه با سایر محیط‌های توسعه وب عملکردی سریع‌تری دارد و زمان راه‌اندازی آن نیز کمتر است.

راه‌اندازی آسان

یکی دیگر از مزایای لاراگون راه‌اندازی سریع آن است. در این محیط توسعه می‌توان پروژه‌های مختلفی از وردپرس گرفته تا لاراول را تنها با یک کلیک راه‌اندازی کرد و نیازی به پیکربندی جداگانه هر کدام از پروژه‌ها نیست.

ابزارهای داخلی

لاراگون ابزارهای یکپارچه مختلفی را نیز در دسترس توسعه‌دهندگان قرار می‌دهد. به عنوان مثال، ابزار Composer را برای مدیریت وابستگی PHP ارائه می‌کند که بهره‌وری را افزایش می‌دهد.

هاست‌های مجازی

لاراگون به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد تا به سرعت چندین هاست‌ مجازی را برای پروژه‌های خود ایجاد کنند. بنابراین، توسعه‌دهندگان می‌توانند بدون تداخل پورت به صورت همزمان بر روی چندین پروژه کار کنند.

پشتیبانی از SSL

یکی دیگر از مزایای لاراگون پشتیبانی از SSL است. با استفاده از این محیط توسعه به سادگی می‌توان برای پروژه‌های محلی گواهی SSL را راه‌اندازی کرد. استفاده از این گواهی به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد تا بدون نیاز به سرویس‌های خارجی ارتباطاتی امن داشته باشند. برای یادگیری بیشتر در خصوص پروتکل SLL می‌توانید مطلب پروتکل SSL چیست از مجله فرادرس را مطالعه کنید که لینک آن در ادامه آورده شده است.

مدیریت پایگاه داده

لاراگون ابزارهایی نیز برای مدیریت پایگاه داده در اختیار توسعه‌دهندگان قرار می‌دهد که تعامل با پایگاه داده را برای توسعه‌دهندگان آسان‌تر می‌کند.

سفارشی‌سازی

یکی دیگر از مزایای لاراگون امکان سفارشی‌سازی بالای آن است. توسعه‌دهندگان می‌توانند با توجه به نیاز خود تنظیمات لاراگون را تغییر دهند و اسکریپت‌های سفارشی به آن اضافه کنند.

مقایسه لاراگون با XAMPP سرور

حالا که می دانیم مزایای لاراگون چیست، می‌توان آن را با XAMP مقایسه کنیم. لاراگون جایگزین مناسبی برای محیط‌های شبیه‌ساز وب سرور همچون XAMPP محسوب می‌شود که با تمرکز بر دو اصل توسعه‌پذیری و قابلیت حمل توسعه پیدا کرده است. لاراگون در مقایسه با XAMPP سریع‌تر است و تنها با چند کلیک ساده می‌توان پروژه مورد نظر را با این ابزار راه‌اندازی کرد. در نقطه مقابل، محیط‌ شبیه‌ساز وب سرور XAMPP شناخته شده‌تر است و به شکل گسترده‌تری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برنامه نویس در دوراهی انتخاب بین ابزار لاراگون و xampp سرور قرار گرفته است - لاراگون چیست

لاراگون برای آن دسته از توسعه‌دهندگانی مناسب است که به محیطی انعطاف‌پذیر با کاربری آسان نیاز دارند. از سویی دیگر، XAMPP با توجه به جامعه کاربران گسترده انتخاب مطمئن‌تری است. در جدول زیر این دو ابزار از نظر برخی ویژگی‌ها با یکدیگر مقایسه شده‌اند.

ویژگیلاراگونXAMPP
سهولت استفادهراه‌اندازی آسان پروژه‌ها تنها با یک کلیکنیازمند پیکربندی
قابل حمل بودنقابلیت حمل بالادارای نسخه قابل حمل ولی بیشتر به راه‌اندازی ثابت نیاز دارد
عملکردبسیار سریع و امکان اجرای چندین پروژهبرای اجرای چندین پروژه همزمان مناسب نیست
هاست‌های مجازیاجرای آسان هاست مجازیپشتیبانی می‌کند ولی راه‌اندازی هاست‌های مجازی نیازمند تنظیمات پیشرفته است
ابزارهای داخلیپشتیبانی از ابزارهای یکپارچه‌سازیپیشتیبانی می‌کند ولی نصب ابزارها به صورت دستی انجام می‌شود
پشتیبانی از SSLاین قابلیت به صورت خودکار فعال استنیازمند پیکربندی جداگانه است
انجمن و پشتیبانیجامعه توسعه‌دهندگی کوچکمستندات فراوان و جامعه توسعه‌دهندگی بزرگ

به منظور آشنایی بیشتر با محیط XAMPP سرور می‌توانید فیلم آموزش رایگان نصب XAMPP و راه‌اندازی سرور محلی یا لوکال هاست فرادرس را مشاهده کنید که لینک آن در ادامه آورده شده است.

مقایسه لاراگون با WAMP سرور

WAMP Server یک بسته سرور برای توسعه در ویندوز است که برخلاف XAMPP تنها از ویندوز پشتیبانی می‌کند. لاراگون نیز به عنوان یک محیط توسعه وب تنها برای ویندوز ارائه شده است. بنابراین، لاراگون و WAMP سرور از نظر سیستم‌عامل‌های پشتیبانی شده با یکدیگر شباهت دارند. WAMP سرور نیز همانند لاراگون در صورت تغییر نسخه و پسوندهای PHP به سرعت تغییرات لازم را اعمال می‌کند. با این حال تغییرات صورت گرفته بین نسخه‌های PHP را در نظر نمی‌گیرد. به عنوان مثال، ماژول Apache PHP در PHP نسخه 8.0 تغییر نام داد، ولی WAMP سرور این تغییر را در نظر نگرفت. این در حالی بود که لاراگون به صورت هوشمندانه فایل پیکربندی آپاچی را به‌روزرسانی کرد. دامنه ادغام‌ها و نرم‌افزارهای پشتیبانی شده توسط WAMP سرور در مقایسه با لاراگون بسیار کمتر است. همچنین، WAMP سرور در مقایسه با لاراگون مستندات کمتری دارد.

چگونه سایت طراحی کنیم؟

تا اینجا به خوبی می‌دانیم که لاراگون چیست اما بدون شک طراحی سایت یکی از جذاب‌ترین و محبوب‌ترین حوزه‌ها در دنیای کامپیوتر است. امروزه با توجه به دیجیتالی شدن جامعه و افزایش دسترسی افراد به اینترنت تقریباً تمام کسب‌وکارها، شرکت‌ها و افراد به سایت نیاز دارند. بنابراین، با توجه به این حجم از تقاضا نیاز به توسعه‌دهندگان و طراحان سایت به شکل چشمگیری افزایش پیدا کرده است.

خوشبختانه فریمورک‌ها، ابزارها، سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس و زبان‌های برنامه نویسی زیادی برای طراحی سایت وجود دارند که توسعه‌دهندگان به منظور پیشبرد اهداف خود می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند. بنابراین، دیگر همانند گذشته طراحی سایت دشوار نیست و با ظهور ابزارهایی همچون وردپرس حتی بدون دانش کد نویسی نیز می‌توان سایت طراحی کرد. البته برای یادگیری طراحی سایت با هر کدام از این ابزارها باید ابتدا آموزش‌های لازم را دیده باشید. فرادرس به عنوان یکی از سازمان‌های پیشرو در حوزه آموزش‌های ویدیویی آموزش‌های مختلفی را در حوزه‌های مختلف از جمله طراحی سایت منتشر کرده است. آموزش‌های طراحی سایت فرادرس در مجموعه طراحی و برنامه نویسی سایت فرادرس قابل دسترسی هستند که لینک آن در ادامه آورده شده است.

در این مجموعه آموزش‌های مختلفی برای طراحی سایت با زبان‌ها، فریمورک‌ها و ابزارهای مختلف ارائه شده است. به عنوان مثال، در این مجموعه آموزش‌ طراحی سایت با PHP، طراحی سایت با وردپرس، آموزش بوت استرپ، جاوا اسکریپت و بسیاری از ابزارها و زبان‌های برنامه نویسی سایت وجود دارد که با توجه به مسیر یادگیری خود می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. در ادامه تعدادی از آموزش‌های پیشنهادی موجود در این مجموعه آورده شده است.

مجموعه آموزش‌های طراحی و برنامه ‌نویسی سایت – مقدماتی تا پیشرفته فرادرس
برای مشاهده مجموعه آموزش‌های طراحی و برنامه ‌نویسی سایت – مقدماتی تا پیشرفته فرادرس، روی تصویر کلیک کنید.

چگونه لاراگون را نصب کنیم؟

حالا که می‌دانیم مزایای لاراگون چیست باید نحوه نصب آن را نیز یاد بگیریم. بعد از آشنایی با لاراگون زمان آن فرا رسیده است تا این محیط شبیه‌ساز وب سرور را بر روی ویندوز نصب کنید. نصب لاراگون بسیار آسان است و پیچیدگی‌های چندانی ندارد.

در ادامه این بخش از نوشته مراحل نصب لاراگون به صورت گام‌به‌گام آورده شده است.

گام ۱: دانلود لاراگون

در نخستین گام از مراحل نصب لاراگون نیاز است تا از طریق سایت رسمی این ابزار نسخه مورد نیاز خود را دانلود کنید.

  • لینک دانلود لاراگون از سایت رسمی: «+»

با کلیک بر روی لینک ارائه شده در بالا به صفحه دانلود لاراگون هدایت خواهید شد که در این صفحه با توجه به نیاز خود می‌توانید نسخه مورد نظر این ابزار را دانلود کنید.

گام ۲: استخراج فایل دانلود شده از حالت فشرده

بعد از اتمام دانلود باید فایل دانلود شده را از حالت فشرده خارج کنید. برای این منظور کافی است تا بر روی فایل فشرده کلیک راست کرده و گزینه Extract All را انتخاب کنید. سپس، با انتخاب پوشه مقصد لاراگون از حالت فشرده خارج خواهد شد.

گام ۳: اجرای نصب کننده لاراگون

در گام بعدی بر روی فایل نصبی نرم‌افزار دو مرتبه کلیک کنید تا نصب کننده نرم‌افزار اجرا شود. نصب کننده لاراگون در هر مرحله راهنمایی‌هایی لازم برای نصب را ارائه می‌دهد. به منظور ادامه فرایند نصب نرم‌افزار کافی است تا در صفحه انتخاب زبان بر روی دکمه Next کلیک کنید.

اجرا نصب کننده لاراگون - لاراگون چیست

گام ۴: انتخاب محل نصب

در این مرحله باید محل نصب لاراگون را مشخص کنید. به صورت پیش‌فرض لاراگون در درایو C و پوشه laragon نصب خواهد شد. برای تغییر محل نصب لاراگون کافی است تا بر روی دکمه Browse کلیک کنید. تصویر زیر این مرحله را نشان می‌دهد.

انتخاب محل نصب لاراگون در ویندوز - لاراگون چیست

بعد از تعیین محل نصب لاراگون به منظور ادامه فرایند نصب بر روی دکمه Next کلیک کنید.

گام ۵: تعیین تنظیمات لاراگون

در این مرحله امکان تعیین تنظیمات و مولفه‌های مورد نیاز برای نصب به صورت همزمان وجود دارد. مولفه‌هایی همچون آپاچی، MySQL و PHP به صورت پیش‌فرض همراه با لاراگون نصب می‌شوند. علاوه بر این، مواردی همچون شروع خودکار، آدرس url و ویرایشگر کد پیش‌فرض قابل انتخاب هستند. تصویر زیر این مرحله از فرایند نصب لاراگون را نشان می‌دهد.

انتخاب مولفه‌های مورد نیاز برای نصب همراه با لاراگون

بعد از انتخاب مولفه‌های مورد نیاز به منظور ادامه فرایند بر روی دکمه Next کلیک کنید.

گام ۶: بررسی کردن موارد انتخابی

در این مرحله به منظور اطمینان، تمام موارد انتخابی قبلی به شما نشان داده می‌شود. تصویر زیر این مرحله از فرایند نصب را نشان می‌دهد.

بررسی موارد انتخاب شده پیش از شروع نصب لاراگون - لاراگون چیست

در صورت تایید تمام موارد کافی است تا بر روی دکمه Install کلیک کنید تا فرایند نصب لاراگون بر روی رایانه شروع شود.

شروع نصب لاراگون بر روی ویندوز - لاراگون چیست

گام ۷: راه‌اندازی لاراگون

بعد از اتمام مراحل نصب بر روی دکمه Finish کلیک کنید تا لاراگون بر روی سیستم اجرا شود. تصویر زیر صفحه اول نرم‌افزار لاراگون را نشان می‌دهد.

اجرا لاراگون بر روی ویندوز - لاراگون چیست

اکنون می‌توانید از لاراگون برای توسعه برنامه‌های مبتنی بر PHP، وردپرس یا سایر فریمورک‌های پشتیبانی شده استفاده کنید. با کلیک بر روی دکمه Start All سرویس‌هایی همچون apache ،Nginx ،redis ،memcache و سایر موارد راه‌اندازی خواهند شد.

گام ۸: فعال‌سازی ایجاد خودکار هاست‌های مجازی

برای فعال‌سازی ایجاد خودکار هاست‌های مجازی کافی است تا بر روی آیکون تنظیمات کلیک کنید که در سمت راست و بالای صفحه اصلی قرار گرفته است. سپس، همانند تصویر زیر در پنجره باز شده تب General را انتخاب کنید.

فعال‌سازی ایجاد خودکار هاست‌های مجازی در لاراگون - لاراگون چیست

به منظور ایجاد خودکار هاست‌های مجازی کافی است تا تیک مربوط به گزینه Auto-create Virtual Hosts را بزنید. علاوه بر این، از طریق بخش Hostname template امکان تعیین قالب نام هاست مجازی نیز وجود دارد. همچنین، در این بخش می‌توان از طریق Document Root محل ایجاد پروژه را نیز مشخص کرد.

گام ۹: فعال‌سازی پورت‌ها

در گام بعدی باید از فعال بودن تمام پورت‌های ضروری اطمینان حاصل کنید. برای این منظور از بخش تنظیمات لاراگون تب Service & Ports را انتخاب کنید که در تصویر زیر نشان داده شده است.

فعال کردن پورت‌ها در لاراگون

در تصویر بالا فهرست کاملی از پورت‌های لاراگون قابل مشاهده است که می‌توان پورت‌های مورد نیاز را فعال کرد.

ایجاد پروژه PHP با لاراگون

همان طور که پیش‌تر نیز عنوان شد، لاراگون فرایند ایجاد پروژه را بسیار آسان کرده است. بر همین اساس، ایجاد پروژه PHP با استفاده لاراگون بسیار ساده است.

برای ایجاد پروژه PHP در لاراگون باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.

  • در داشبورد لاراگون کلیک راست کنید و در منو باز شده گزینه Quick app را انتخاب کنید.
  • در منو باز شده گزینه Create new PHP project را انتخاب کنید.
  • یک نام برای پروژه خود انتخاب کنید.
  • نسخه PHP مورد نیاز را انتخاب کنید.
  • در نهایت، بر روی دکمه Create کلیک کنید.

با انجام مراحل بالا یک پروژه جدید PHP با لاراگون ایجاد خواهد شد. لاراگون به صورت خودکار یک دایرکتوری جدید برای این پروژه ایجاد می‌کند و پیکربندی مربوط به فایل‌ها و تنظیمات لازم را انجام می‌دهد.

اتصال به پایگاه داده MySQL در لاراگون

هر پروژه وبی به پایگاه داده نیاز دارد. لاراگون به توسعه‌دهندگان امکان می‌دهد تا به آسانی پروژه خود را به پایگاه داده متصل کنند. برای اتصال پروژه PHP به پایگاه داده MySQL باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.

  • همانند تصویر زیر در داشبورد لاراگون بر روی دکمه Menu کلیک کنید.
انتخاب منو در داشبورد لاراگون - لاراگون چیست
  • سپس، در منو باز شده گزینه MySQL را انتخاب کنید و در ادامه نیز بر روی نسخه MySQL کلیک کنید.
  • در گام بعدی رمز عبور root را وارد کنید.
  • سپس، پنجره مربوط به کنسول MySQL قابل مشاهده خواهد بود.

با انجام مراحل بالا اتصال به پایگاه داده MySQL با موفقیت انجام خواهد شد. به منظور آشنایی بیشتر با پایگاه داده MySQL می‌توانید فیلم آموزش پروژه محور پیاده‌سازی انواع لاگین و ثبت‌نام با PHP و MySQL فرادرس را مشاهده کنید که لینک آن در ادامه آورده شده است.

نوشتن کد PHP و اتصال به پایگاه داده MySQL

در بخش قبلی یاد گرفتیم که لاراگون چیست و یک پروژه PHP نیز با لاراگون ایجاد شد و راه‌اندازی پایگاه داده MySQL نیز با موفقیت صورت گرفت. اکنون زمان آن فرا رسیده است که کد نویسی با PHP را شروع کنید. در ادامه مراحل نوشتن کد با PHP آورده شده است.

  • ویرایشگر کد خود را باز کنید و به دایرکتوری اصلی پروژه خود بروید.
  • یک فایل جدید PHP با پسوند.php ایجاد کنید.
  • سپس، فایل PHP ایجاد شده را باز کنید و قطعه کد زیر را برای اتصال به پایگاه داده MySQL در این فایل قرار دهید.
  • در قطعه کد بالا مقادیرyourusername ،yourpassword وyourdbname را به ترتیب با نام کاربری، کلمه عبور و نام پایگاه داده MySQL خود جایگزین کنید.
  • فایل را ذخیره کنید و از طریق آدرسhttp://localhost/your-project-name/index.php آن را در مرورگر خود باز کنید.
  • در صورت انجام صحیح تمام مراحل بالا باید پیامConnected successfully را در مرورگر خود مشاهده کنید.
  • اکنون برای تعامل با پایگاه داده MySQL می‌توانید کدهای PHP مورد نظر خود را بنویسید. به عنوان مثال، می‌توانید اطلاعات مورد نیاز را از پایگاه داده دریافت کنید یا داده‌های جدیدی را در جداول پایگاه داده وارد کنید. قطعه کد زیر مثالی برای ارتباط پایگاه داده MySQL با PHP است.
  • قطعه کد بالا تمام اطلاعات موجود در جدولusers را بازیابی می‌کند و آن‌ها را در خروجی نمایش می‌دهد.

اکنون با انجام مراحل بالا توانسته‌اید با موفقیت از طریق محیط شبیه‌ساز وب سرور لاراگون ارتباط PHP و پایگاه داده MySQL را در قالب یک برنامه ساده برقرار کنید. در ادامه می‌توانید با دانش به دست آمده برنامه‌های پیچیده‌تری نیز توسعه دهید.

نحوه تست و اجرای پروژه PHP با لاراگون چیست؟

بعد از ایجاد پروژه PHP در لاراگون و برقراری ارتباط آن با پایگاه داده MySQL زمان آن رسیده است تا پروژه مورد نظر را با لاراگون اجرا کنید. لاراگون به توسعه‌دهندگان PHP اجازه می‌دهد تا پروژه‌های خود را پیش از استقرار نهایی به صورت محلی اجرا کنند. در نتیجه، توسعه‌دهندگان با آزمایش پروژه خود به صورت زنده می‌توانند ایرادات و مشکلات احتمالی موجود را برطرف کنند.

چگونه با لاراگون پروژه PHP را اجرا کنیم؟

به منظور اجرای پروژه PHP باید سرویس‌های Apache و MySQL در لاراگون راه‌اندازی شوند. برای راه‌اندازی این سرویس‌ها در داشبورد اصلی لاراگون بر روی دکمه Start All کلیک کنید.

راه‌اندازی سرویس‌های Apache و MySQL در لاراگون - لاراگون چیست

بعد از اجرا شدن سرویس‌ها با وارد کردن عبارت localhost در مرورگر وب می‌توان پروژه PHP مورد نظر را اجرا کرد. در صورت وجود فایلindex.php در دایرکتوری پروژه به صورت خودکار پروژه در مرورگر بارگذاری خواهد شد. اگر پروژه به هر دلیلی اجرا نشد با قرار دادن نام پروژه در ادامه عبارت localhost به این صورتlocalhost/yourprojectname می‌توان پروژه را اجرا کرد.

با اجرا پروژه به صورت محلی در مرورگر می‌توان عملکردهای طراحی شده را آزمایش کرد. به عنوان مثال، توسعه‌دهندگان می‌توانند وضعیت نمایش عناصر موجود در رابط کاربری همچون فرم‌ها، دکمه‌ها، تصاویر و سایر موارد دیگر را مورد بررسی قرار دهند. همچنین، به منظور بررسی عملکرد فرم‌های طراحی شده با تکمیل فرم‌ها و ارسال اطلاعات آن‌ها می‌توانند از ذخیره صحیح اطلاعات در پایگاه داده اطمینان حاصل کنند.

آیا امکان استفاده از ابزارهای اشکال زدایی کد با لاراگون وجود دارد؟

ابزارهای «اشکال‌زدایی از کد» (Debugging) به توسعه‌دهندگان در شناسایی و رفع خطاهای احتمالی موجود در کد کمک می‌کنند. خوشبختانه لاراگون از ابزارهای اشکال‌زدایی از کد پشتیبانی می‌کند. Xdebug یک دیباگر محبوب برای PHP است که امکان استفاده از آن در لاراگون وجود دارد. لاراگون همراه با ابزار Xdebug به توسعه‌دهندگان امکان می‌دهد تا کدهای نوشته شده را به صورت خط‌به‌خط بررسی کنند و مقادیر متغیرها را در هر مرحله از اجرای برنامه مشاهده کنند.

علاوه بر این، به منظور آزمایش عملکرد پروژه می‌توان از ابزارهایی همچون Postman نیز استفاده کرد. Postman ابزاری برای تست و ارزیابی عملکرد API است که با استفاده از آن می‌توان از عملکرد صحیح API اطمینان حاصل کرد. به منظور آشنایی بیشتر با Postman می‌توانید فیلم آموزش پستمن - ابزار تست API فرادرس را مشاهده کنید که لینک آن در ادامه آورده شده است.

با آزمایش پروژه می‌توان مشکلات احتمالی را سریع‌تر تشخیص داد و پیش از استقرار آن در سرور از عملکرد صحیح آن اطمینان حاصل کرد.

چند توصیه برای بهتر کردن پروژه‌های ساخته شده با لاراگون

لاراگون ابزار بسیار قدرتمندی است که فرایند ایجاد و توسعه پروژه‌های وب را برای توسعه‌دهندگان بسیار آسان کرده است. توسعه‌دهندگان با استفاده از این ابزار می‌توانند پروژه‌های خود را در قالب فریمورک‌های مختلف پیاده‌سازی کنند. به منظور بهبود عملکرد پروژه‌های ساخته شده با لاراگون توجه به موارد زیر ضروری است.

  • استفاده از ابزارهای کنترل نسخه: Git یک «سیستم کنترل نسخه» (Version Control System) بسیار محبوب است که می‌تواند با لاراگون ادغام شود. با استفاده از این ابزار می‌توان تغییرات کد پروژه را سازماندهی و پیگیری کرد.
  • برنامه نویسی شی‌گرا: استفاده از اصول «برنامه نویسی شی‌گرا» (Object Oriented Programming |OOP) موجب سازماندهی بهتر کد و بهبود قابلیت استفاده مجدد آن می‌شود. زبان برنامه نویسی PHP از شی‌گرایی پشتیبانی می‌کند. بنابراین، توسعه‌دهندگان باید از این رویکرد در پروژه‌های خود استفاده کنند.
  • نوشتن کدهای تمیز: نوشتن کدهای تمیز و منظم نگه‌داری و به‌روزرسانی پروژه‌های نوشته شده را آسان‌تر می‌کند.
  • اعتبارسنجی و پاک‌سازی ورودی‌های کاربر: به منظور جلوگیری از آسیب‌پذیری‌های امنیتی و اطمینان از یکپارچگی داده‌ها همواره باید ورودی‌های کاربر را اعتبارسنجی کنید.
  • استفاده از دستورات آماده برای جلوگیری از تزریق SQL: دستورات آماده با جدا کردن کد SQL از ورودی کاربر از بروز حملات تزریق SQL جلوگیری می‌کنند.
  • بهینه‌سازی کوئری‌های پایگاه داده: به منظور ارتقا عملکرد برنامه می‌توان کوئری‌های پایگاه داده را بهینه‌سازی کرد.
  • به‌روزرسانی نرم‌افزار: به منظور رفع اشکالات و دریافت آخرین تغییرات امنیتی نرم‌افزارها و ابزارهای مورد استفاده همچون PHP، لاراگون و MySQL را همواره به‌روزرسانی کنید.
  • استفاده از فریمورک: فریمورک‌ها روشی ساختاریافته برای ساخت پروژه‌های کاربردی وب ارائه می‌دهند و موجب صرفه‌جویی در زمان و هزینه می‌شوند. از جمله مهم‌ترین فریمورک‌های PHP می‌توان به لاراول، Symfony و CodeIgniter اشاره کرد.

با استفاده از راهکارهای ارائه شده در بالا می‌توانید پروژه‌هایی امن، با قابلیت نگه‌داری و مقیاس‌پذیری بالا را با لاراگون توسعه دهید.

چرا باید از لاراگون استفاده کنیم؟

توسعه‌دهندگان وب برای مشاهده پیش نمایش پروژه‌های خود و بررسی عملکرد آن‌ها به یک محیط توسعه محلی نیاز دارند. لاراگون به عنوان ابزاری قدرتمند با قابلیت‌ها، امکانات و ویژگی‌های مدرن این امکان را برای آن‌ها فراهم کرده است.

برنامه نویس پشت میز کارش نشسته است و در حال فکر کردن به چرایی انتخاب لاراگون به عنوان محیط شبیه‌ساز وب سرور است - لاراگون چیست

با این حال ممکن است از خود بپرسید که دلیل انتخاب لاراگون چیست و چرا باید از بین محیط‌های توسعه محلی لاراگون را انتخاب کنید. از جمله مهم‌ترین دلایل استفاده از لاراگون به موارد زیر می‌توان اشاره کرد.

  • پشتیبانی از زبان‌ها و فریمورک‌های توسعه وب
  • سرعت بالا و استفاده آسان
  • ویژگی‌های متنوع

در ادامه به بررسی هر کدام از موارد اشاره شده در بالا خواهیم پرداخت. برای شروع یادگیری لاراگون می‌توانید فیلم آموزش نصب، راه‌اندازی و مدیریت پایگاه داده با لاراگون فرادرس را مشاهده کنید که لینک آن در ادامه آورده شده است.

پشتیبانی از زبان‌ها و فریمورک‌های توسعه وب

لاراگون یک پروژه جدید و نوپا است، ولی با این حال توانسته در بین ۱۰۰ ابزار برتر برای توسعه وب قرار گیرد. این ابزار راهکاری عالی برای ایجاد یک محیط برنامه نویسی جدا شده در ویندوز است. لاراگون از زبان‌ها و فریمورک‌های مختلفی پشتیبانی می‌کند. به عنوان مثال، لاراول، PHP، آپاچی، Redis ،Memcached و MySQL تنها بخشی از زبان‌ها و فریمورک‌های پشتیبانی شده توسط لاراگون هستند.

سرعت بالا و استفاده آسان

لاراگون یک راه حل بسیار سریع و آسان برای راه‌اندازی یک محیط توسعه محلی در ویندوز است. توسعه‌دهندگان می‌توانند لاراگون را همانند سایر نر‌م‌افزارها نصب کنند، آن را راه‌اندازی کنند و برنامه نویسی خود را نیز انجام دهند. در انتها نیز از برنامه خارج شوند. بسیاری از برنامه‌ها و ابزارهای توسعه وب محبوب همچون PHP، آپاچی، Composer ،Node.JS و MySQL به صورت از پیش نصب شده با این پلتفرم ارائه می‌شوند.

ویژگی‌های متنوع لاراگون چیست؟

حالا که می‌دانیم لاراگون چیست و نحوه تست آن چگونه است، می‌توانیم ویژگی‌های آن را نیز بررسی کنیم. همانند لاراگون ابزارهای دیگری نیز برای شبیه‌سازی وب سرور وجود دارند. با این حال هیچ کدام از این ابزارها به اندازه لاراگون کامل نیستند. برخی از این ابزارها بسیار سریع هستند ولی ویژگی‌های محدودی را ارائه می‌دهند. در نقطه مقابل برخی دیگر سرعت پایینی دارند ولی ویژگی‌های متنوعی دارند. لاراگون در کنار سرعت بالا ویژگی‌ها و امکانات متعددی نیز دارد که آن را تبدیل به ابزار مناسبی برای توسعه وب کرده است. توسعه‌دهندگان وب با استفاده از این ابزار می‌توانند بهره‌وری و کارایی خود را بهبود بخشند.

جمع‌بندی

در این مطلب از مجله فرادرس به این موضوع پرداختیم که لاراگون چیست و چگونه به توسعه‌دهندگان وب کمک می‌کند. این ابزار قدرتمند گزینه‌ای عالی برای آن دسته از توسعه‌دهندگان PHP محسوب می‌شود که به دنبال یک محیط توسعه قابل اعتماد و کاربرپسند هستند. سهولت نصب، قابل حمل بودن و عملکردهای متنوع از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های لاراگون هستند که این محیط توسعه را تبدیل به انتخابی ایده‌آل برای هر پروژه‌ای در هر مقیاسی کرده‌اند. توسعه‌دهندگان وب با استفاده از لاراگون می‌توانند ضمن افزایش بهره‌وری، فرایند ایجاد و مدیریت پروژه‌های خود را نیز ساده‌تر کنند.

در این مطلب به این سوال پاسخ داده شد که کاربردهای لاراگون چیست و در ادامه نیز به صورت گام‌به‌گام مراحل نصب و راه‌اندازی لاراگون در ویندوز دنبال شد. همچنین، بخش‌ها و منوهای مختلف لاراگون به طور کامل مورد بررسی قرار گرفت. در انتها نیز مثالی عملی از ایجاد و مدیریت پروژه با استفاده از این محیط شبیه‌ساز وب‌سرور ارائه شد.

بر اساس رای ۱ نفر
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
منابع:
MediumMediumLaragonPHP.Watch
دانلود PDF مقاله
نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *